ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;
ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ
ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΘΥΜΗΘΗΚΕ
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ
Για την αποχριστιανοποίηση της Παιδείας μας συνένοχοι με την κυβέρνηση
ο Αρχιεπίσκοπος, η Ι. Σύνοδος και όλοι εμείς που τους ανεχόμαστε
του Λεόντιου Διονυσίου
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρά τις παρακλήσεις, που εδώ και 2 χρόνια δέχεται από τον θεολογικό κόσμο, για να παρέμβει δυναμικά, ώστε να εξασφαλιστεί το υποχρεωτικό του μαθήματος των θρησκευτικών (αφού μάλιστα αυτό είναι και από το Σύνταγμα κατοχυρωμένο), δυστυχώς «αγρόν ηγόρασε». Στις συναντήσεις του με τους υπουργούς Παιδείας και τον Πρωθυπουργό, όλο αυτό το διάστημα, άλλα μυστικά συζητούσαν. Για το θέμα των θρησκευτικών ή συνέπλεε με την εχθρική προς το μάθημα κυβερνητική πολιτική ή σιωπούσε, ή διόριζε ως υπεύθυνο του περιοδικού της Ι. Συνόδου «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» τον εκλεκτό της κυβερνήσεως, που με μια «μικρή ομάδα ευρωθεολόγων έχει καταλάβει καίριες θέσεις της Αρχιεπισκοπής και προωθούν την αλλοίωση του ορθόδοξου χαρακτήρα του θρησκευτικού μαθήματος» κατά τον ειδικευμένο στο θέμα θεολόγο κ. Ιωάννη Τάτση.
Μάλιστα, αυτή την ομάδα δέχθηκε «η Συνοδική Επιτροπή για την Παιδεία (13/4/2010) για να συζητήσει μαζί τους για το μάθημα των Θρησκευτικών. Στο Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε μετά τη συνάντηση εμφανίζονται όλα τα μέλη της Συνοδικής Επιτροπής να συμφωνούν με τις απόψεις» αυτών των θεολόγων οι οποίοι στοχεύουν στην «απορθοδοξοποίηση του θρησκευτικού μαθήματος και μετατροπή του σε θρησκειολογικό» (Ορθ. Τύπος, 14/5/2010).
Συγκεκριμένα η απραξία του Αρχιεπισκόπου: Ι) την 1/9/09 στη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας δεν συζήτησε για το μάθημα των θρησκευτικών, γιατί σύμφωνα με τον κ. Τάτση «κάθε ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση (και τέτοιο είναι το ζήτημα των Θρησκευτικών) δεν τίθεται καν στο τραπέζι του διαλόγου. Γιατί όμως η Διοικούσα Εκκλησία ακολουθεί γραμμή σύμπλευσης με την κομματοκρατία και δεν ελέγχει τα άνομα θεσμοθετήματα της Πολιτείας;» («thriskeftika.blogspot», 3/9/2009).
ΙΙ) Στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με την υπουργό στις thriskeftika.blogspot») «τη φορολόγηση της Εκκλησίας…Καμία αναφορά δεν έγινε στο ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος (και όχι μόνο αυτός) δείχνει να έχει λησμονήσει οριστικά».
ΙΙΙ) Την 1.12.09 πάλι τα «thriskeftika» γράφουν: «Εύλογα όμως διερωτάται κανείς. Τόσο εύκολα θα υποχωρήσει ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος και στο ζήτημα …του μαθήματος των Θρησκευτικών; …Και γιατί οι υπόλοιποι επίσκοποι σύρονται πίσω από την αρχιεπισκοπική συμπάθεια προς τους κυβερνώντες;».
Σημαντική σημείωση: Αυτή η αδράνεια και σιωπή του Αρχιεπισκόπου κρίθηκε σκόπιμη και ύποπτη, όπως αποκάλυψαν οι «aktines.blogspot» την στιγμή που ο κ. Ιερώνυμος έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής που θα επιφέρουν στην Ελλάδα τα κυβερνητικά μέτρα για την Παιδεία, όπως φαίνεται από παλαιότερες δηλώσεις του (24.04.09). Μιλώντας στο Αίγιο το 2009 είχε πεί: «τα θρησκευτικά πρέπει να είναι υποχρεωτικά στο σχολείο γιατί συμβάλλουν στη σωστή θρησκευτική αγωγή των παιδιών… Η κοινωνία μας αποχριστιανίζεται και αφελληνίζεται» σιγά σιγά, είτε υπεύθυνα είτε σκόπιμα. Μην είμαστε αφελείς» (aktines.blogspot.com/2010/10/blog-post_4702.html).
Ας μην είμαστε, λοιπόν, αφελείς! Ο αρχιεπίσκοπος και η Ι. Σύνοδος σιωπούν όταν πρέπει (όταν βολεύει την κάθε κυβέρνηση) και ομιλούν, όταν πρέπει (όταν δεν ενοχλεί την εκάστοτε κυβέρνηση ή την ευνοεί ο λόγος τους!).
Έτσι, μετά 2 χρόνια, αφού ξεσηκώθηκε ολόκληρος ο θεολογικός κόσμος της χώρας θα έρθει το θέμα και στην Ι. Σύνοδο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος 3 μέρες πριν τις εκλογές επιτέλους αναστατώθηκε, ως από μία ξαφνική επιφοίτηση και τώρα κατάλαβε το πρόβλημα: «Μας έχουν αναστατώσει, είπε, όσα ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό για την προαιρετική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα ούτε η ΔΙΣ, ούτε κανένας ιεράρχης να σταθούν άφωνοι»! (Δύο χρόνια, Μακαριώτατε, πώς ήταν δυνατόν;)!
Άρα λοιπόν, για να μη μεταφραστεί αυτός ο ξεσηκωμός και η οργή μετά καταψήφιση της φίλης προς τον Αρχιεπίσκοπο κυβερνήσης και κατόπιν εορτής, θα μελετήσει και το θέμα αυτό η Ι. Σύνοδος. Και ως συνήθως, θα το παραπέμψει σε κάποια επιτροπή, έως ότου η κυβέρνηση περάσει το θέμα στη Βουλή! Αλλά τότε οι εκλογές θα έχουν περάσει!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου