Τετάρτη 2 Μαΐου 2012




Ο Πρόεδρος της Παράταξης "Κοινωνία" Μ. Ηλιάδης μιλάει στο pelop.gr




Ερ. 1. Πότε εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και τι είναι αυτό που εκφράζει;
Απ. Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2008. Έλαβε μέρος στις Ευρωεκλογές του 2009, στις Βουλευτικές του 2009, αλλά και στις Δημοτικές του 2010 στον Δήμο Αθηναίων.
Όταν ιδρύθηκε η παράταξη δεν υπήρχε στο προσκήνιο κάτι το οποίο να ανησυχεί την κοινή γνώμη ή να προϊδεάζει για τα δεινά που έρχονται. Εμείς, μία ομάδα νέων ανθρώπων, ξεκινήσαμε συνειδητοποιώντας το πνευματικό κατρακύλισμα της Πατρίδος μας. Συνειδητοποιήσαμε ότι χάνονται οι αρχές και οι αξίες των πατέρων μας, ότι βάλλεται από το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο η Ορθόδοξη Πίστη και η φιλοπατρία, σχεδόν χωρίς αντίσταση. Το πνευματικό δυναμικό της Χώρας είχε σιγήσει ή αλλοτριωθεί από την λαίλαπα του «εκσυγχρονιστικού» δήθεν πνεύματος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Έτσι, αποφασίσαμε να κατέλθουμε στον πολιτικό στίβο, μη όντας επαγγελματίες της πολιτικής για να πούμε το «στώμεν καλώς» στην πνευματική καταβαράθρωση του λαού μας.
Εμείς πιστεύουμε ότι η πολιτική είναι Αρχές, είναι Παιδεία, είναι Πολιτισμός. Πιστεύουμε ότι η Πατρίδα μας πρέπει να κυβερνηθεί με έναν σύγχρονο κρατικό μηχανισμό, με βάση όμως τις αρχές της Ρωμιοσύνης, της οποίας το πνεύμα ενίσχυε ανέκαθεν τους κοινωνικούς δεσμούς και την συναδέλφωση του λαού μας.
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» εκφράζει την πολιτική πρόταση της Ρωμιοσύνης σαν μία άλλη αντίληψη της πολιτικής, σε αντίθεση με την προτεσταντική αντίληψη για τις δομές της κοινωνίας που επικρατεί σήμερα.
Η Ρωμιοσύνη είναι ο συνδετικός κρίκος του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Είναι ο συνδυασμός της ιστορικής, εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας μαζί με την Ορθόδοξη Πίστη.


Ερ. 2. Ποια η θέση σας για την δεινή οικονομική κατάσταση της Χώρας και την εφαρμογή του Μνημονίου; Πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι πολιτικοί;


Απ. Το υπέρογκο χρέος δημιουργήθηκε αφενός λόγω τους συνεχούς δανεισμού στον οποίο προέβαιναν οι Ελληνικές κυβερνήσεις για να καλύψουν τα ελλείμματα τα οποία η ανερμάτιστη και άφρων πολιτική τους δημιουργούσε, αφετέρου λόγω των τοκογλυφικών όρων των δανείων που μας συνοδεύουν εδώ και πολλά χρόνια.
Ας θυμηθούμε ότι κάθε νέο δάνειο την τελευταία δεκαετία χρησιμοποιείτο σε ποσοστό άνω του 90%, για την κάλυψη τόκων και τοκοχρεολυσίων παλαιοτέρων δανείων. Μόνο για τους τόκους έχουμε δώσει 130 δις € από το 2000 έως το 2011. Αυτό συνεπώς είναι ένα εν πολλοίς παράνομο χρέος, το οποίο έχουν φορτώσει στον Ελληνικό λαό οι πολιτικοί μας, οι οποίοι χάριν μιας πρόσκαιρης εικονικής ευημερίας θυσίασαν το μέλλον.
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το χρέος διογκώνεται, όχι μόνο από τον ανήθικο ανατοκισμό του τόκου, αλλά και διότι πληρώνουμε αδρά τις ζημιές τις Τραπεζών, δηλαδή ιδιωτικών εταιρειών. Σύμφωνα με το νόμο 3723/2008 ο ζημιές των Τραπεζών περνούν στον προϋπολογισμό, δηλαδή φορτώνονται στον Ελληνικό λαό. Από τον Μάρτιο του 2009 έχουμε δώσει 106 δις € επισήμως στις Τράπεζες!


Με το νέο Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις που υπεγράφησαν στις 12 Φεβρουαρίου από την παράνομη κυβέρνηση η Ελλάδα απεδέχθη εκτός των άλλων τα παρακάτω:
• την άρση της ασυλίας που προστάτευε την ιδιωτική περιουσία και τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, τον χρυσό και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Χώρας,
• απαγόρευση δανεισμού από τρίτες χώρες,
• το Αγγλικό Δίκαιο σαν βάση επίλυσης των όποιων διαφορών μας με τους δανειστές,
• η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους θα αποτελεί πλέον προτεραιότητα έναντι όλων των υπολοίπων υποχρεώσεων του κράτους. Έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός στην ΤτΕ στον οποίο θα εισρέουν όλα τα νέα δάνεια, τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων και μέρος των φορολογικών εσόδων, εφόσον επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.


Είναι σαφές πλέον ποια είναι η «σωτηρία» στους Χώρας για τους κυβερνώντες. Στερούν τα στοιχειώδη για την διαβίωσή τους από τους Έλληνες πολίτες, διαλύουν το σύστημα Υγείας στους Χώρας και το κράτος πρόνοιας, με στόχο τη δημιουργία πλεονάσματος για να τα δώσουν στους δανειστές.
Εμείς θεωρούμε παράνομες τις συμβάσεις που υπεγράφησαν και θα αγωνισθούμε για την ακύρωσή τους.
Το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έχει την αποκλειστική ευθύνη για το κατάντημα της Πατρίδος μας. Όλοι αυτοί οι ψοφοδεείς εντολοδόχοι τόσο της σημερινής Βουλής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ευθύνονται για την εξαθλίωση του λαού μας. Συνεπώς, όλοι αυτοί πρέπει να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη και να δημευθούν οι περιουσίες των πραγματικών ενόχων και η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα δώσει μάχη γι' αυτό.


Ερ. 3: Πού οφείλεται το γεγονός ότι πολλοί ψηφοφόροι ακόμη και τώρα δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν από συγκεκριμένα σχήματα;


Απ. Είναι αλήθεια ότι ο Ελληνικός λαός δυσκολεύεται να απεγκλωβιστεί από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα της Βουλής. Ακόμα και σήμερα που αυτό το αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα καταρρέει.
Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο κόσμος παραμένει εγκλωβισμένος είναι γιατί δεν γνωρίζει. Το σύστημα των μεγάλων ΜΜΕ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο και επιτρέπει να ακούγονται συγκεκριμένες φωνές και απόψεις. Οι πολιτικοί αυτού του ανίκανου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, διεκδικούν άλλωστε την «αποκλειστικότητα» να ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα του τόπου, είτε λόγω κληρονομικότητας, είτε λόγω οικονομικής επιφάνειας, είτε προβάλλοντας την όποια εξειδίκευση και εμπειρία στην πολιτική. Όλοι αυτοί όμως, με την πολιτική εμπειρία και τους τίτλους, οδηγούν τον λαό μας στην εξαθλίωση και την Πατρίδα μας στον εξευτελισμό. Χρειάζονται λύσεις και αυτοί οι άνθρωποι λύσεις δεν δίνουν. Ακόμα και σήμερα προσπαθούν να επιβιώσουν τάζοντας δουλειές και χρησιμοποιώντας το κράτος σαν τσιφλίκι τους, όπως ανέκαθεν έκαναν.


Ερ. 4. Ποιες είναι οι κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής σας;


Απ. Παιδεία: Η Παιδεία είναι βασική προτεραιότητα της παρατάξεως μας. Η Παιδεία πρέπει να είναι βαθειά και ουσιαστική να μορφώνει τους νέους μας με Αρχές και ήθος, δηλαδή με τα ιδανικά της Ελληνορθόδοξης Παραδόσεως μας, όπως, εξ άλλου, επιτάσσει το Σύνταγμα, το οποίο οι Κυβερνώντες μας έχουν από δεκαετιών θέσει σε αχρησία. Η Παιδεία μας πρέπει να παράγει Πολιτισμό και όχι να μιμείται τις φρικαλεότητες της Ευρώπης, τις εξαλλότητες και τις συμπεριφορές παρανοϊκών ανθρώπων, που έγιναν διάσημοι από τα Διεθνή Κέντρα που επιδιώκουν την αποκτήνωση των λαών.


Οικονομία


• Ακύρωση όλων των συμφωνιών (Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων) που δεσμεύουν τη Χώρα, υποδουλώνουν το λαό μας και αναιρούν την Εθνική μας κυριαρχία.
• Άμεση στάση πληρωμών, έως ότου γίνει μέσω διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου λεπτομερής καταγραφή του Ελληνικού χρέους. Απόδοση ευθυνών σε όσους πολιτικούς εμπλέκονται στη τραγωδία της Πατρίδος μας και δήμευση των περιουσιών τους.
• Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και άμεσος έλεγχος στις υπόλοιπες Τράπεζες, ώστε να έλθουν στο φως όλα τα οικονομικά τους στοιχεία προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με την ελάφρυνση των δανειοληπτών κ.α.
• Οι τράπεζες οφείλουν να είναι ένα εργαλείο της πραγματικής Οικονομίας. Πρέπει να σταματήσει ο παρασιτικός και τοκογλυφικός ρόλος του τραπεζικού συστήματος.
• Η Ε.Ε. πρέπει να σεβαστεί την Ελλάδα και να την βοηθήσει όπως υποχρεούται, με μεταφορά πόρων στο πλαίσιο μίας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής, διαφορετικά παρότι δεν είμαστε αντιευρωπαϊστές θα υποχρεωθούμε να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα, ώστε να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας μας που απαιτείται.
• Ανάταξη της παραγωγικής βάσης της Χώρας, με στόχο την αυτάρκεια αλλά και την τόνωση των εξαγωγών.


Λαθρομετανάστευση

Άμεσος επαναπατρισμός όλων των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη Χώρα. Χάραξη εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ποσόστωση των αλλοδαπών που μπορούν να βρίσκονται στην Ελλάδα, απαίτηση υιοθέτησης από την Ε.Ε. συγκεκριμένων μέτρων, ώστε να πιεστεί η Τουρκία να παραλαμβάνει άμεσα - την ίδια μέρα - όσους συλλαμβάνονται στην Ελληνο-τουρκική μεθόριο κ.ά.


Ανεξάρτητες εξουσίες

Με ειδική νομοθεσία θα γίνει η αποσύνδεση της Δικαστικής και της Εκτελεστικής εξουσίας από την κρίση των εκάστοτε κυβερνώντων. Οι δικαστικοί και οι αξιωματικοί θα κρίνονται από τα συμβούλια κρίσεων των κλάδων τους και όχι από τους υπουργούς, ούτε οι προαγωγές θα γίνονται από το ΚΥΣΕΑ.

Δημόσια Διοίκηση

• Περιορισμός των υπουργείων σε 8 και κατάργηση των θέσεων των υφυπουργών.
• Δημιουργία ενός συστήματος Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο δεν θα έχουν δυνατότητα τα πολιτικά πρόσωπα να παρεμβαίνουν. Η κατάργηση της κομματοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση και η ψήφιση ενός δίκαιου και μακροχρόνιου φορολογικού συστήματος, αναλόγου και με την φοροδοτική ικανότητα κάθε πολίτη, λύνει εν πολλοίς τα θέματα της γραφειοκρατίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, ενώ ενθαρρύνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
• Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που λέγεται κατ' ευφημισμόν έτσι ενώ είναι νόμος που απαλλάσσει τους υπουργούς από τις οποιεσδήποτε ευθύνες τους!. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, πλην των περιπτώσεων που σχετίζονται με την εκφορά του πολιτικού λόγου.


Εξωτερική πολιτική


• Ανεξάρτητη και διεκδικητική εξωτερική πολιτική με στόχο την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και την οικονομική και γεωστρατηγική μας αναβάθμιση. Στα πλαίσια αυτά, απαιτείται ουσιαστική αναβάθμιση των σχέσεων μας με τη Ρωσία, αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής κατευνασμού και συνεχούς υποχωρητικότητας έναντι της Τουρκίας, επιστροφή στο ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος - Κύπρου, τελεσίγραφο στα Σκόπια για το όνομα του κρατικού μορφώματος κ.α.
• Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) και εκμετάλλευση του τεράστιου πλούτου που βρίσκεται στο υπέδαφος της Χώρας.


Δημογραφικό

Ανάδειξη του δημογραφικού προβλήματος ως ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδος. Στήριξη της οικογένειας με συγκεκριμένα μέτρα, όπως κανονικός μισθός στις τρίτεκνες μητέρες κ.α.


Ερ. 5. Γιατί επιλέξατε να κατέλθετε μόνοι σας στις εκλογές και γιατί κάποιος να ψηφίσει την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και όχι ένα άλλο αντιμνημονιακό κόμμα με αντίστοιχες σε κάποια θέματα θέσεις;


Απ. Όσον αφορά στην όποια συνεργασία, εμείς θέτουμε συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Σίγουρα δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους που υπηρέτησαν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα το οποίο καταγγέλλουμε, με ανθρώπους που δεν αποκηρύσσουν εγγράφως την μασωνία, με ανθρώπους που δεν εμπνέονται από το όραμα της Ρωμιοσύνης, με ανθρώπους που δεν έχουν καταλάβει την αιτία της σήψεως που κατατρώγει την Πατρίδα μας.
Η διαφοροποίηση σε σχέση με τη δική μας παράταξη είναι οι άνθρωποι οι οποίοι εκφράζουν αυτές τις θέσεις. Ποιοι πραγματικά πιστεύουν ό,τι διακηρύττουν και το αποδεικνύουν τόσο με την προσωπική τους ζωή όσο και με την πολιτική τους διαδρομή. Όταν οι θέσεις αυτές ακούγονται από αναξιόπιστα πρόσωπα που συμμετέχουν σε ετερόκλητες προεκλογικές συσπειρώσεις για να επιβιώσουν εκλογικά ή από άλλους οι οποίοι υπηρέτησαν για χρόνια το άθλιο πολιτικό σύστημα όντας βουλευτές και τώρα σηκώνουν σημαίες ευκαιρίας εκμεταλλευόμενοι το πατριωτικό και θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, τότε ο Ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει. Όλοι αυτοί είναι καμένα χαρτιά.
Είναι άλλωστε εύλογο όσοι είναι εναντίον του Μνημονίου να έχουν ανάλογες ίσως θέσεις για την οικονομία. Η πολιτική όμως δεν είναι μόνον η οικονομία. Η πολιτική είναι πρωτίστως Παιδεία και Πολιτισμός και εδώ υπάρχουν χαώδεις διαφορές της Παρατάξεώς μας με τα άλλα κόμματα.



Ερ. 6. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;


Η ψήφος στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι ψήφος συνείδησης
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι μία μικρή παράταξη γιατί δεν την γνωρίζει ο κόσμος μιας και είναι αποκλεισμένη από τα μεγάλα ΜΜΕ
Χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στους χαμένους ανθρώπους του μέχρι σήμερα πολιτικού συστήματος
Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί, όλοι οι πραγματικοί Έλληνες πατριώτες με την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» για να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας!

1 σχόλιο:

  1. Αυτες οι θέσεις που υποστηρίζει ο κ. Ηλιάδης και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι ικανές για την επιστροφή της Πατρίδος μας στην πορεία προς το ελπιδοφόρο μέλλον. Και λέω επιστροφή διότι απ' το παρελθόν μας έρχεται η λύση που θα μας πάει μπροστά. Το πείραμα της Ρωμηοσύνης υπήρξε το πιο πετυχημένο της Ιστορίας. ¨οσο γι' αυτούς που μιλάνε για τον μεσαίωνα του Βυζαντίου ας μάθουν ότι στην καθ' ημας Ανατολή ούτε Βυζάντιο υπήρξε, ούτε Μεσαίωνας όπως στη Δύση. Υπήρξε μόνο η χιλιόχρονη παρουσία της Ρωμηοσύνης που παρήγαγε απαράμιλλου ύψους και αξίας πολιτισμό, ικανό να παιδαγωγήσει ολόκληρο τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου