Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

νομιμόφρονες γερμανοτσολιάδες...

Το παρακάτω περιστατικό δεν είναι αποκύημα της ευσεβούς φαντασίας κάποιων θρησκόληπτων. Ούτε επινοήθηκε από κάποιους επαγγελματίες κληρικούς, προκειμένου να ασκήσουν θρησκευτική προπαγάνδα.

Πρόκειται για γεγονός αδιαμφισβήτητο και πανθομολογούμενο απ’ το λαό μιας ολόκληρης κωμόπολης. Που ιστορήθηκε από συγκαιρινούς, προς το περιστατικό, πνευματικούς ανθρώπους. Αλλά και επιβεβαιώθηκε από αλλοεθνείς και αλλόδοξους, που θα είχαν κάθε λόγο να το αμφισβητήσουν:

Συνέβη τον Ιούλιο 1944.

Οι αντάρτες είχαν στήσει ενέδρα κοντά στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας, στην οποία και σκότωσαν μερικούς Γερμανούς.
Και οι Γερμανοί-σύμφωνα με τα ναζιστικά αντίποινα-αποφασίζουν να τουφεκιστούν 100 (εκατό) κάτοικοι των Φιλιατρών και να καεί η μισή η πόλη.

Η εκτέλεση της απόφασης καθορίστηκε για τις19 Ιουλίου.

Το προηγούμενο βράδυ ασφαλώς ήταν για τους κατοίκους των Φιλιατρών ένα βράδυ ανείπωτης αγωνίας, και διάπυρης προσευχής. Προκειμένου να γλιτώσουν απ’ τις φοβερές συμφορές, που επρόκειτο να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.

Αυτήν, ακριβώς, τη νύχτα παρουσιάζεται στον ύπνο του Γερμανού φρούραρχου, αλλά και του Γερμανού στρατηγού στην Τρίπολη, ένας γέροντας ασκητής, που απαιτεί να μην πραγματοποιηθεί η εκτέλεση της απόφασης.

Οι Γερμανοί βέβαια, αρχικά, είναι σκληροί και αγέρωχοι. Για τον πρόσθετο λόγο ότι δεν μπορούν να παρακάμψουν την σιδηρά πειθαρχία του Γ΄. Ράιχ. Αλλά και ο ασκητής δεν εννοεί να τους αφήσει να ησυχάσουν, αν δεν τους μεταπείσει να ματαιώσουν το κακούργημα, που έχουν αποφασίσει.

Υποσχόμενος ότι, εφόσον ικανοποιήσουν το αίτημά του, θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν αυτοί και οι άνδρες τους σώοι και αβλαβείς στην πατρίδα τους.

Την επόμενη ο Γερμανός φρούραρχος, σε συνεννόηση και με το στρατηγό διοικητή της Τρίπολης, συγκεντρώνει τους έντρομους ιερείς της πόλης. Κι αφού διαπιστώνει ότι ο καλόγερος δεν ήταν ανάμεσά τους, περιέρχεται τους ναούς της πόλης, προκειμένου να διαπιστώσει ποιος ήταν αυτός, που τους αναστάτωσε όλη την προηγούμενη νύχτα.

Και να, που τον αναγνωρίζει στην εικόνα του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπου. Μπροστά στην οποία γονατίζει και προσεύχεται. Παρότι, ως διαμαρτυρόμενος, δεν πίστευε, ως τότε, στη μεσιτεία των αγίων και της Παναγίας…

Το πρόσφατο, πασίγνωστο και πανθομολογούμενο αυτό γεγονός είναι πομπός πολλαπλών μηνυμάτων. Και μάλιστα λίαν επικαίρων. Αφού ήδη βρισκόμαστε ουσιαστικά και πάλι υπό γερμανική κατοχή. Και η σύγκριση ανάμεσα στο τότε και στο τώρα γίνεται αναπόφευκτη:

Οι αλλόδοξοι και αλλοεθνείς Γερμανοί αξιωματικοί είχαν γαλουχηθεί με την τυφλή υπακοή στην απάνθρωπη και σιδηρά πειθαρχία του Γ΄. Ράιχ. Αλλά, τελείως απρόσμενα, συνειδητοποιούν ότι υπάρχει μια ανώτερη και καταλυτική, φιλάνθρωπη, δύναμη. Μπροστά στην οποία αναγκάζονται να υποκλιθούν και να υποχωρήσουν.

Γεγονός, που δεν ισχύει, όπως φαίνεται, για τους εκπροσώπους κάποιων τωρινών δοσίλογων κυβερνήσεων και κομμάτων της πατρίδας μας. Οι οποίοι κυριολεκτικά δεν έχουν το Θεό τους!…

Αφού, όχι μόνο δεν υποχωρούν, μπροστά στις φωνές του δίκιου και της αλήθειας, αλλά γίνονται ολοένα και απανθρωπότεροι.

Και μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς «το παίζουν» και θρήσκοι και πατριώτες.
Οι τρισάθλιοι θεομπαίχτες και προδότες!

Που, όχι μόνο, πούλησαν την ψυχή τους και κλωτσοπάτησαν τη συνείδησή τους, αλλά στραγγαλίζουν και τις συνειδήσεις όσων εξαρτώνται απ’ τη βάρβαρη εξουσία τους.
\

Και βλέπουμε το θλιβερό θέαμα κάποιων αστυνομικών, που ψεκάζουν με ασφυξιογόνα και δέρνουν κτηνωδώς τ’ αδέλφια τους και τους γονείς τους. Επειδή φωνάζουν και διαμαρτύρονται για το δίκιο και τα δικαιώματά τους, που ποδοπατούνται.

Και στους αστυνομικούς τώρα πάνε να προστεθούν και κάποιοι εφοριακοί. Οι οποίοι απειλούν να πάρουν, εν ονόματι του νόμου, μέτρα σε βάρος του φτωχού λαού, επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια, που επιβάλλουν, για χάρη των τοκογλύφων, οι παπαδήμιοι γενίτσαροι.

Κάποιοι ΔΕΗτζήδες, μέσα στο καταχείμωνο, πήγαν και έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους. Επειδή δεν πλήρωσαν το χαράτσι για την ακίνητη περιουσία. Και σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή δικαιολογούνταν, σχετικά με την απάνθρωπη συμπεριφορά τους, ότι εφαρμόζουν το νόμο…

Στη δίκη της Νυρεμβέργης, που έγινε για τους εγκληματίες πολέμου, οι υπόδικοι ισχυρίστηκαν ότι εκτελούσαν διαταγές των ανωτέρων τους. Και οι παράγοντες της δίκης τους είπαν ότι ο άνθρωπος πάνω από το νόμο και τις διαταγές των ανωτέρων του έχει τη συνείδηση.

Αλλά βέβαια τότε ήταν νωπές οι καταστροφές και οι θηριωδίες του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Που τώρα πια ξεχάστηκαν. Για να γυρίσουμε και πάλι στη βαρβαρότητα.

Με αποτέλεσμα τα θύματα της εποχής εκείνης να βρίσκονται τώρα στο ίδιο στρατόπεδο με τους Νεοναζί. Έχοντας πολύτιμους υπηρέτες τους δικούς μας δοσίλογους και τους νομιμόφρονες γερμανοτσολιάδες τους. Προκειμένου να μεταβάλουν την πατρίδα μας σε κρεματόριο και να εξοντώσουν το λαός της.

Αφού, βεβαίως στείλανε, στο μεταξύ, οι αθεόφοβοι και αντίχριστοι, τη συνείδησή τους περίπατο!…

παπα-Ηλίας


2 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά ο Παπαδήμος δεν είναι Παπαδόπουλος. Εξελέγη από τους αντιπροσώπους του Ελληνικού λαού και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία. Δηλ. ο Ελληνικός λαός εξέλεξε, βάσει των ελληνικών νόμων, έναν προτεστάντη γερμανοτσολιά, ως Πρωθυπουργό;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλά καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου (ο κ.Χρυσόγονος, ο κ.Κασιμάτης) -και άλλοι- κρίνουν για την εκλογή του Παπαδ. ότι υπάρχει παραβίαση του Συντάγματος.

    «Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρει πως το άρθρο 38 και οι διατάξεις του προβλέπουν ότι η παραίτηση ενός πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του σημαίνει ότι λόγω συνθηκών, συγκυριών ή απρόβλεπτων εξελίξεων ο ίδιος και η κυβέρνησή του αδυνατούν να κυβερνήσουν όταν μάλιστα διαθέτουν και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Είναι λοιπόν προφανές πως η, κατά το Σύνταγμα, επιταγή συνίσταται στο να συγκληθεί πάραυτα Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε μετά την παραίτηση της κυβέρνησης να σχηματιστεί εκλογική κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει την χώρα σε κάλπες εντός ενός βραχύτατου χρονικού διαστήματος του ενός μηνός.» «Κατά τον κ. Χρυσόγονο δεν τηρήθηκαν ούτε οι επιταγές αλλά ούτε και το πνεύμα του συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος. Στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα συνταγματικής εκτροπής ο κ. Χρυσόγονος απαντά: «Υπάρχει παραβίαση. Μπορείτε να το πείτε όπως θέλετε, εκτροπή ή κάτι άλλο. Ωστόσο υπάρχει παραβίαση».»

    Είναι τυχαίο πως δεν ορίζεται ημερομηνία εκλογών; Δικαιολογίες μπορούν να βρεθούν πολλές. Το έργο μας δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, χρειαζόμαστε κοινωνική γαλήνη, που μπορεί να σημαίνει και απαγόρευση των απεργιών, των συγκεντρώσεων, απαγόρευση του συνδικαλισμού, ποινικοποίηση των ιδεών και πολλά άλλα. Αυτό μοιάζει με συνταγματική εκτροπή. Τι λένε οι ειδικοί γι' αυτό; Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης είναι σαφής: «Ενα παιχνίδι ουσιαστικής αλλοίωσης του Συντάγματος, για να το πω με όρο της ειδικότητάς μου. Αλλά κυρίως ήταν ένας εμπαιγμός της δημοκρατίας, ο οποίος απέβλεψε στην πολιτική κάλυψη της απάνθρωπης επιβολής που ασκούν οι δανειστές μας», «Δρόμος» 12.11.11 (αναφέρεται στη νομιμότητα της σημερινής κυβέρνησης).» «Δίκαια έγκριτοι συνταγματολόγοι, όπως ο καθ. Γεώργιος Κασσιμάτης (νομικός σύμβουλος του Α. Παπανδρέου), μιλούν για έκτροπη και για de facto, δηλ. πραξικοπηματική κυβέρνηση, καθώς και άλλοι νομικοί για μια επαίσχυντη δανειακή σύμβαση.» «Η παράταση της παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία και η αναβολή των εκλογών αποτελεί, όπως σωστά γράφηκε (βλ. Στ. Ψυχάρη, Βήμα της Κυριακής, 30.10.2011), έκτροπη ανάλογη (αν όχι μεγαλύτερη) εκείνης του 1965, με τα γνωστά αποτελέσματα.» 17:21, 21 Νοεμβρίου 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου