Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Γιά λόγους δικαιοσύνης καταχωρούμε απαντητικό δημοσίευμα του αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη στο τελευταίο φύλλο του περιοδικού ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ στο οποίο δίδει τις Αναγκαίες διευκρινίσεις εις όσα του καταμαρτυρούν περί "νεοβαρλααμίτου και αποστάτη της ορθοδόξου πίστεως".
Πατήστε επάνω στο κείμενο και τα γράμματα θα μεγαλώσουν.

5 σχόλια:

  1. Τώρα;

    Τώρα παππούλη μου που πήρες την πατέντα του Νεοβαρλααμίτη με σφραγίδα και βούλλα συνοδική;

    Ευχαριστώ το ιστολόγιο για την αναδημοσίευση επειδή δεν είχα αυτό το τεύχος του Ιωάννη του Βαπτιστή γεγονός που μου επιτρέπει τώρα να χτυπήσω στο κέντρο το αιρετικό φρόνημα του π. Δανιήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίχω ότι χρειάζεται περισσότερη περίσκεψη όταν πρόκειται να απονείμουμε σε γνωστά για την ευσέβειά τους πρόσωπα όπως ο π.Δανιήλ την ετικέττα του νεοβαρλααμίτη.Ήδη ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος με περγαμηνές πάμπολλες στον αντιαιρετικό αγώνα παρενέβη υπέρ του π.Δανιήλ.Αναντιρήτως ο Παναγιώτης Τελεβάντος τυγχάνει ένας αγωνιστής και ομολογητής χριστιανός που ειλικρινά πονά την Εκκλησία.Μήπως θα ήταν καλύτερο οι δύο άνδρες να είχαν μία κατ ιδίαν συνάντηση για να δοθούν εκατέρωθεν διευκρινίσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αιρετικός κατά τον κ. Π.Τ.

    Μη αιρετικός κατά τον κ. Ν.Σ.

    Τελικά, που είναι η αλήθεια;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουδεμία προσωπική διαφορά έχω με τον π. Δανιήλ.

    Αν αποστασιοποιηθεί από τον Νεοβαρλααμισμό όχι μόνον θα σταματήσω την κριτική για τις θέσεις του αλλά και θα τον επαινέσω δημόσια για τη μετάνοιά του.

    Ενόσω όμως εμμένει να συναγελάζεται με τους Νεοβαρλααμίτες θα δέχεται κριτική.

    Οσο για την πρόταση για προσωπική συνάντηση με τον π. Δανιήλ θα χαρώ ιδιαίτερα όχι μόνον να τον συναντήσω αλλά και να τον φιλοξενήσω και να τον ξεναγήσω στη Νέα Υόρκη αν προγραμματίζει ταξίδι στις ΗΠΑ.

    Οπως πολλές φορές έγραψα ΔΕΝ έχω καμιά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διαφορά με κανένα. Πολλώ μάλλον με τον π. Δανιήλ.

    Τις έωλες θέσεις του ελέγχω. Ούτε ως άνθρωπο ή ως κληρικό τον απορρίπτω ούτε την προσφορά του μηδενίζω.

    Η πρόταση για φιλοξενία ισχύει απολύτως ακόμη και αν δεν μετατοπιστεί από τις θέσεις που πρεσβεύει τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι φιλοξενίες και χαζομάρες μας λές;; Μήπως, θέλεις να κάνει ο π. Δανιήλ ταξίδι μέχρι τις ΗΠΑ για να σε συναντήσει;; Εσύ δεν έρχεσαι Ελλάδα;; Και αν δεν έρχεσαι στην Ελλάδα, τηλέφωνο δεν έχεις στο σπίτι σου για να μιλήσετε ζωντανά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου