Κανένα αίσθημα ενοχής για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών
Το Σύνταγμα προβλέπει ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 εδρών για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και φυσικά δεν θα το λάβει υπόψη η κυβέρνηση.
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Μια κομμουνιστική κυβέρνηση μειοψηφίας, αποφασίζει αντιδημοκρατικά για το μέλλον του έθνους, προκειμένου να ικανοποιήσει τους καπιταλιστές εχθρούς της. Το άκρον άωτον του παραλογισμού.
Και όμως… Αυτό αποφάσισαν οι ισχυροί, αυτό γίνεται. Και με παραπλανητικές μεθόδους, επιχειρούν να πείσουν τον λαό, ότι αυτή η Συμφωνία ωφελεί την Ελλάδα. Κανένα σοβαρό επιχείρημα, απεναντίας προσβλητικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος του λαού.
Οι Έλληνες πατριώτες, που δεν αντέδρασαν δυναμικά στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα οικονομίας, ύψωσαν με υπερηφάνεια το ανάστημά τους για να απαιτήσουν την ακύρωση μιας συμφωνίας, που θα φέρει δεινά στον τόπο, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.
Αναρωτιέμαι, τι έχουν να πουν άραγε οι υποστηρικτές της συμφωνίας, στο απλό ερώτημα, γιατί οι ισχυροί που απαίτησαν και επέτυχαν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας εκ μέρους της Ελλάδας, δεν ζήτησαν καν, έστω για τους τύπους, να εγκαταλείψουν οι Σλάβοι των Σκοπίων το κλεμμένο όνομα; Το θεώρησαν εξ αρχής δεδομένο, και παρά την αντίθετη άποψη των διεθνών οργάνων -ΟΗΕ, ΕΕ- αναγνώρισαν το αλβανοσλαβικό κράτος ως Μακεδονία;
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει έστω και ένας στην υφήλιο, με στοιχειώδη μόρφωση, που να μη γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα πολυεθνικό κράτος, το οποίο κατά το Σύνταγμά του σύγκειται από Σλάβους, Αλβανούς, Ρομά και εξαφανισμένους Έλληνες. Παραλλήλως, υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα, στην παγκόσμια βιβλιογραφία, ένα σύγγραμμα που να μη αναγνωρίζει την ελληνικότητα της Μακεδονίας, και ότι φυσικά ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας;
Επομένως, το μόνο λογικό συμπέρασμα που εξάγεται, είναι ότι οι ισχυροί ήσαν αυτοί που ήθελαν να ονομαστεί Μακεδονία η γειτονική χώρα, και με το χρήμα του Σόρος και εργαλείο τους Σλάβους, το επέτυχαν. Φυσικά και δεν έγινε όλη αυτή η ιστορία για τους Σλάβους. Δεν είναι άγνωστο ποιοι και γιατί εποφθαλμιούν την Θεσσαλονίκη.
Και βρέθηκαν οι πρόθυμοι πολιτικοί στην Ελλάδα, να διαπράξουν το έγκλημα, όπως το αποκαλεί ο Μίκης Θεοδωράκης, των οποίων τα κίνητρα αποτελούν υπόθεση του καθενός. Προσπαθούν δε, με παραπλανητικό λόγο, να μετατρέψουν το μαύρο σε άσπρο. Στα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών όμως αναφέρθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Δίνει γλώσσα, δίνει υπηκοότητα και δυστυχώς με τη διπλωματική διακοίνωση που μας ήρθε προχθές δίνει και λαό. Στη διπλωματική διακοίνωση αναφέρεται για πρώτη φορά ότι υπάρχει "Μακεδονικός" λαός.
» Ως τώρα εμείς ξέραμε ότι είχαμε υπογράψει ότι υπάρχει μια "μακεδονική" γλώσσα, μια "μακεδονική" υπηκοότητα, αποδεχθήκαμε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και με τη διπλωματική διακοίνωση μας έρχεται και "μακεδονικός" λαός. Έχουμε μια πλημμυρίδα λέξεων "μακεδονικών" να μπαίνουν μέσα στο σπίτι μας με τη συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε ο καθηγητής κ. Συρίγος.
Πέραν αυτού, η κύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή με πλειοψηφία 151 βουλευτών, θα είναι άκυρη και νομικώς, αλλά και ηθικώς. Το Σύνταγμα προβλέπει ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 εδρών, για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, και φυσικά δεν θα το λάβει υπόψη η κυβέρνηση.
Για την ηθική πλευρά του πράγματος μεταφέρω ένα απόσπασμα από δημοσίευμα της "Αυγής", του Μαΐου 2018: «… Φαίνεται πως ουδείς στις Βρυξέλλες έχει πειστεί πως ακόμη κι αν Αθήνα και Σκόπια δώσουν αύριο το πρωί τα χέρια, αυτό θα αποτελέσει μια συμφωνία με μέλλον και προοπτική. Σύμφωνα, μάλιστα, με ασφαλείς πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει δέκτης καλοπροαίρετων εισηγήσεων και παραινέσεων να ζητήσει την υπερψήφιση τυχόν συμφωνίας για το "Μακεδονικό" με πλειοψηφία 180 βουλευτών.
» Κοινός παρονομαστής των εισηγήσεων αυτών είναι να πρόκειται για μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια και σταθερότητα, η οποία θα διασφαλιστεί από την ευρύτερη πολιτική και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση. Την ανάγκη υπερψήφισης της συμφωνίας με 180 βουλευτές φέρεται να υποστηρίζει η πλευρά του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κλοντ Γιούνκερ και της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Φεντ. Μογκερίνι. Μάλιστα, αυτή η πρόταση φέρεται να έχει διαμηνυθεί σε ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης».
Το… ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, δεν έλαβε υπόψη ούτε αυτές τις συστάσεις. Πάση θυσία, πρέπει να ικανοποιηθούν οι ισχυροί που στηρίζουν την κυβέρνηση, και να αποδειχθούν οι κυβερνώντες πόσο πρόθυμοι είναι. Όσο για τον λαό… ποιος τον λογαριάζει;
Ο Μακεδών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου