Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

 


Τι ετοιμαζουν οι αναισχυντοι;

Τι εργαζονται πισω απο τις πλατες του Ορθοδοξου λαου;

Οι Φραγκολατινοι επαιξαν τα καραγκιοζλικια τους στο μεγαρο Μουσικης Αθηνων και οι ορθοδοξοι γελουσαν με τη "λειτουργια τους".

Αυτο ηταν θεατρικη παραστασι καρδιναλιων και οχι "λειτουργια". Με αυτους τους καραγκιοζηδες παει ο Βαρθολομαιος να μας ενωσει;

-------------------------------------

AYTA ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟ ΕΤΩΝ Ο ΜΑΣΩΝΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ Ο ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΚΙΣΤΟΣ ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ. 

 “Ο μεγάλος ορθόδοξος θεολόγος Ζήζιουλας,                    (Ομολογια: Αληθεια που χαθηκε ο σκερτσωζος;;;) που σπουδάζει εσχατολογία, είπε κάποτε χαριτολογώντας: η ενότητα θα βρεθεί στο Έσχατον! Εκεί θα υπάρχει ενότητα. Αλλά είναι ένας τρόπος να πούμε: δεν πρέπει να μείνουμε ακίνητοι περιμένοντας να συμφωνήσουν οι θεολόγοι. Αυτό που λένε είναι ότι ο Αθηναγόρας είπε στον Παύλο ΣΤ’: ας βάλουμε όλους τους θεολόγους σε ένα νησί να συζητήσουν και θα πάμε αλλού μαζί. Αλλά αυτό είναι ένα αστείο.
Ας συνεχίσουν οι θεολόγοι να μελετούν γιατί αυτό είναι καλό για εμάς και μας οδηγεί να καταλάβουμε πώς να βρούμε την ενότητα καλύτερα.
Για διάλογο με έναν αδερφό, δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, ένας ορθόδοξος αδερφός ονόματι Κύριλλος, Χρυσόστομος, Ιερώνυμος, και όταν συναντιόμαστε δεν χορεύουμε το μινουέτο. Λέμε πράγματα ο ένας στο πρόσωπο του άλλου, αλλά σαν αδέρφια. Και είναι καλό να βλέπεις αδέρφια να μαλώνουν επειδή ανήκουν στην ίδια μητέρα, τη Μητέρα Εκκλησία, αλλά είναι λίγο διχασμένοι, άλλοι λόγω κληρονομιάς, άλλοι λόγω της ιστορίας που τους δίχασε.

…Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να πάμε μαζί, να εργαστούμε και να περπατήσουμε ενωμένοι και για ενότητα”. «Είμαι ευγνώμων στον Ιερώνυμο, τον Χρυσόστομο και όλους τους Πατριάρχες που έχουν αυτήν την επιθυμία να βαδίσουμε μαζί. Ας συνεχίσουν οι θεολόγοι να μελετούν γιατί αυτό είναι καλό για εμάς κ

Εν τω μεταξύ, όμως, προχωράμε μαζί, προσευχόμενοι μαζί, κάνοντας μαζί ελεημοσύνη. Ξέρω για παράδειγμα ότι στη Σουηδία, πιστεύω, η Λουθηρανική και η Καθολική Κάριτας είναι μαζί.  

Μπορούμε να εργαστούμε και να προσευχηθούμε μαζί, μπορούμε να αφήσουμε τα υπόλοιπα που δεν καταλαβαίνουμε πώς να τα κάνουμε στους θεολόγους”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου