ΘΑ ΕΡΘΗ ΔΙΩΓΜΟΣ OΠΩΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ
«Έν πάσι τοις διωγμοίς υμών» (Β´ Θεσ. 1,4)
του Νεοχρυσοστομου Πατρος και Διδασκαλου της Εκκλησιας
Θρυλικου Αυγουστινου
Κύριο γνώρισμα των χριστιανών ο διωγμός.
Εκεί πάμε. Θα επανέλθουμε στους αποστολικούς χρόνους. Αυτό θα γίνει ή
μέσα από την Εκκλησία ή απ’ έξω με εξωτερικό διωγμό. Όπως στη Ρωσία ήταν
εκατομμύρια ψευτοχριστιανοί. Μετά ήρθε το μεγάλο κόσκινο και
κοσκινίστηκαν οι Χριστιανοί. Τώρα υπάρχουν λίγοι, αλλά πραγματικοί
Χριστιανοί. Ζήτημα μέσα στη Μόσχα, που είναι 8 εκατομμύρια, να υπάρχουν
100-200 Χριστιανοί. Αλλά αυτοί έχουν μέσα τους δύναμη. Ο βίος τους, το
παράδειγμα τους, η αυτοθυσία τους το δείχνει. Εδώ εμείς είμαστε όλοι
χριστιανοί του γλυκού νερού. Αν πιστεύαμε στο Θεό θα είχαμε εγκαταλείψει
κάθε άλλη κοσμική ασχολία. Τι να τα κάνεις τα άλλα, το Ευαγγέλιο ποιος
εφαρμόζει.
Στη Θεσσαλονίκη όμως τότε ήταν πραγματικοί χριστιανοί. Και απόδειξις ότι δεν λυγίζανε στους διωγμούς. Εκείνα τα φτωχαδάκια πάλευαν με όλες τις αρχές και τις εξουσίες, που ήταν εχθρικές. Αυτοί οι λίγοι Χριστιανοί εθεωρούντο αμελητέοι, δεν τους υπολόγιζαν και όμως αυτοί ήρθαν σε ρήξη με όλους τους ισχυρούς της Θεσσαλονίκης και υπέστησαν πολλούς διωγμούς.
Αλλά και πάντοτε τα φτωχαδάκια διώκονται και μένουν κοντά στο Χριστό. Οι άλλοι που έχουν αξιώματα, ως επί το πλείστον πολεμούν το Χριστό.
Στη Θεσσαλονίκη όμως τότε ήταν πραγματικοί χριστιανοί. Και απόδειξις ότι δεν λυγίζανε στους διωγμούς. Εκείνα τα φτωχαδάκια πάλευαν με όλες τις αρχές και τις εξουσίες, που ήταν εχθρικές. Αυτοί οι λίγοι Χριστιανοί εθεωρούντο αμελητέοι, δεν τους υπολόγιζαν και όμως αυτοί ήρθαν σε ρήξη με όλους τους ισχυρούς της Θεσσαλονίκης και υπέστησαν πολλούς διωγμούς.
Αλλά και πάντοτε τα φτωχαδάκια διώκονται και μένουν κοντά στο Χριστό. Οι άλλοι που έχουν αξιώματα, ως επί το πλείστον πολεμούν το Χριστό.
Θα γίνει διωγμός. Θα τα δείτε εσείς που θα ζήσετε, εγώ γέρος άνθρωπος είμαι. Θα γίνει διωγμός και θα δείτε όλους τους δασκαλάκους να προσκυνάνε το κόκκινο θηρίο. Τριάντα χιλιάδες είναι όλοι οι δάσκαλοι, ζήτημα να μείνουν εκατό που να πουν, προτιμούμε να γίνουμε λούστροι στην πλατεία της πόλης, παρά να κηρύττουμε αθεΐα. Όλοι οι άλλοι, με όση ευκολία χειροκροτούσαν τον Παπαδόπουλο, με όση ευκολία χειροκροτούσαν τον Καραμανλή, με την ίδια ευκολία θα χειροκροτούνε και τον αντίχριστο. Θα τα δείτε αυτά. Συμφέρον και μόνο συμφέρον είναι σήμερα οι άνθρωποι και τίποτα περισσότερο. Τέτοιοι είναι και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και οι αξιωματικοί, γιατί όχι και οι παπάδες και οι δεσποτάδες, δεν κάνω καμία διάκριση.
Δεν ήρθε ακόμη η ώρα του αντίχριστου όταν θα έρθει, θα το δούμε. Μιλάει παρακάτω ο απόστολος για την ώρα του αντίχριστου.
Διαμάντια άθραυστα είναι οι πραγματικοί Χριστιανοί. Στην Αμερική κόπιασαν πάρα πολύ για να κόψουν ένα διαμάντι να το χωρίσουν στα δύο. Δεν σπάει εύκολα το διαμάντι. Σπάει το σφυρί που το κτυπά αλλά το διαμάντι δεν σπάει. Έτσι είναι και ο αληθινός Χριστιανός. «Έν πάσι τοις διωγμοίς». Όχι ν’ αντέξουμε σε έναν μόνο διωγμό ή σε δύο αλλά σε όλους τους διωγμούς.
Υπέφεραν οι Χριστιανοί της Θεσσαλονίκης ήταν πραγματικοί ήρωες. Μακάρι να επανέλθουμε σ’ αυτούς τους Χριστιανούς. Να έχουμε λίγους Χριστιανούς, αλλά ζωντανούς. Γιατί να ασχολούμεθα με όλους; Δεν πάει ν’ ανάβει αυτός φωτιές και να αγαπά την πυρολατρία; Δεν πάει να’ νε μασόνος και ροταριανός; Δεν θ’ ασχολούμεθα μ’ αυτούς. Τώρα ασχολούμεθα αναγκαστικώς με όλους.
Εάν υποθέσουμε, ότι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και μένουν εδώ στην πόλη 200 με 300 Χριστιανοί, οι οποίοι θα πουν « Θέλουμε να ζήσουμε χριστιανικά», δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά. Οι άλλοι ότι θέλουν ας κάνουν. Και χαύρα και τζαμί να κτίσουν, δεν θα έχουμε καμία ευθύνη. Δε βλέπεις τις γιορτές που τις περνά ο πρωθυπουργός της χώρας αλλά και οι άλλοι; Στα ρεβεγιόν, όχι στην Εκκλησία!…
Λίγοι, λοιπόν ήταν οι Χριστιανοί της Θεσσαλονίκης, αλλά ζωντανοί. Έχει αξία όχι το πόσον αλλά το ποιόν. Πότε θ’ αποκτήσει η Εκκλησία μας τέτοιους ζωντανούς Χριστιανούς; Έτσι ήταν οι πρώτοι Χριστιανοί. Υπέφεραν από διωγμούς αλλά δεν λύγιζαν. Γι’ αυτό τους επαινεί ο απόστολος Παύλος.
«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», ἐκδοση Γ ἐπηυξημένη, 2015, σελ. 14-15
Δείτε εδώ χάλια από σελίδα μεγάλης επισκεψιμότητας, της οποίας τα άρθρα με την μέθοδο της αναδημοσίευσης κατακλύζουν το διαδίκτυο. Δείτε στην πρώτη φωτογραφία που έχουν ως κεντρική εικόνα του Χριστού την βλάσφημη εικόνα του ψευδοχριστού της Φαουστίνας Κοβάλσκας και γενικά των παπικών με την ειδωλολατρική καρδιά στην μέση (σαν άλλος Βάαλ).
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.pentapostagma.gr/2016/12/%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%bf%cf%8d-%cf%83%ce%b5-%cf%87.html
Δυστυχώς η ιστοσελίδα είναι μάλλον πηγή ή αναμεταδότρια πολλών μυθολογιών όπως και οι περισσότερες άλλες.
ΔιαγραφήΠόρτα από την Κίνα στον Βαρθολομαίο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυριακή, 18 Δεκέμβριος 2016
Πόρτα από την Κίνα στον Βαρθολομαίο
Σύμφωνα με τα κρατικά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων,
τα οποία επικαλούνται την δήλωση του προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων χριστιανικών εθνών (FEPN) Valery Alexeev κατά την κοινή συνεδρίαση του Προεδρείου, του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Αρχές της Κίνας αρνήθηκαν μια ποιμαντική επίσκεψη στη χώρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ. Βαρθολομαίο.
Ο Alexeyev δήλωσε: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει μεγάλο ενδιαφέρον και έχει συζητήσει επανειλημμένως με τις κινεζικές αρχές σχετικά με την πρόθεση του να πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη στη χώρα. Ο ίδιος είχε δηλώσει :« Και εκεί υπάρχει εκκλησίασμα , λίγοι αλλά υπάρχουν στο Χονγκ Κονγκ, διαθέτοντας μάλιστα και ναό».
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κ. Κύριλλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της FEPN ενδιαφέρεται επίσης για μια ρωσική αποστολή στον Κίνα, ενώ είχε επισκεφθεί την Κίνα το 2013 για πρώτη φορά, μετά από συνομιλία 2 χρόνων.
Ακόμη, σύμφωνα με τον Alekseev, η κινεζική πλευρά απαίτησε με γραπτή διαβεβαίωση να μην υπάρξει οποιαδήποτε ιεραποστολική δραστηριότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι Κινέζοι όταν αναφέρονται σε αυτό το θέμα είναι πολύ ευαίσθητοι» και πως «οι Κινέζοι αξιωματούχοι εκτιμούν πως στόχος της Δύσης μέσω της ιεραποστολής είναι να αλλάξει την φύση του κινεζικού καθεστώτος και να το ανατρέψει».