Σελίδες

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Οι Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και Σικάγου Ναθαναήλ προσκυνούν τον αιρεσιάρχη Πάπα εικόνα άρθρου: Οι Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και Σικάγου Ναθαναήλ προσκυνούν τον αιρεσιάρχη Πάπα 

Οι δύο Μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου έσκυψαν το κεφάλι τους προς το χέρι του Πάπα Φραγκίσκου δίνοντας μία ξεκάθαρη εικόνα ότι επιχειρούν να το ασπαστούν…

Την 28η Ιουνίου 2024, αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούμενη από τους Μητροπολίτες Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και Σικάγου Ναθαναήλ επισκέφθηκε τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, με αφορμή τη Θρονική εορτή της παπικής «Εκκλησίας» επί τη μνήμη του ιδρυτή της Αποστόλου Πέτρου (29η Ιουνίου 2024) [1].

Σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε σε παπικό μέσο ενημέρωσης αποκαλύπτει ότι κατά τη στιγμή της υποδοχής της αντιπροσωπείας του Φαναρίου από τον προκαθήμενο των αιρετικών Λατίνων, τόσο ο Χαλκηδόνος Εμμανουήλ όσο και ο Σικάγου Ναθαναήλ έσκυψαν το κεφάλι τους προς το χέρι του Πάπα Φραγκίσκου δίνοντας μία ξεκάθαρη εικόνα ότι επιχειρούν να το ασπαστούν [2].  

Βίντεο: Υποδοχή του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ (00:01) από τον Πάπα Φραγκίσκο, υποδοχή του Σικάγου Ναθαναήλ (00:19).

Μέσα σε μία οικουμενιστική φιέστα, ο Πάπας Φραγκίσκος με ανοιχτά τα χέρια, Λατίνοι Καρδινάλιοι και ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ συμπροσευχήθηκαν όλοι μαζί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους (Βίντεο: 00:39).

Πάπας Φραγκίσκος: Ευχαριστώ τον πατριάρχη Βαρθολομαίο που με προσκάλεσε να εορτάσω την επέτειο της Νίκαιας

Απευθυνόμενος προς την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίο που τον προσκάλεσε να εορτάσει την 1.700η επέτειο της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας το 2025, κοντά στον τόπο όπου συνεδρίασε η Σύνοδος.

Σημείωσε με έμφαση ότι αυτό είναι ένα ταξίδι που πραγματικά επιθυμεί να κάνει και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο εορτασμός της επετείου θα εμπνεύσει τους πιστούς στον Κύριο (σ.σ. αιρετικούς και Ορθοδόξους) να μαρτυρήσουν από κοινού την πίστη τους και την επιθυμία τους για «μεγαλύτερη κοινωνία»:

«Το 2025 θα σηματοδοτήσει επίσης την 1700η επέτειο της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας. Ελπίζω ότι ο εορτασμός αυτού του εξαιρετικά σημαντικού γεγονότος θα εμπνεύσει όλους τους πιστούς στον Κύριο Χριστό να μαρτυρήσουν από κοινού την πίστη τους και την επιθυμία τους για μεγαλύτερη κοινωνία. Ιδιαίτερα χαίρομαι που το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Διεύθυνση για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας έχουν αρχίσει να αναλογίζονται για το πώς θα συμμετάσχουν στον εορτασμό αυτής της επετείου και ευχαριστώ τον Παναγιώτατο Βαρθολομαίο που με προσκάλεσε να την εορτάσω κοντά στον τόπο όπου συνεδρίασε η Σύνοδος. Είναι ένα ταξίδι που πραγματικά θέλω να κάνω» (πηγή: Zenit project [3]).

Υπενθυμίζεται ότι ο άνομος συγκρητιστικός σχεδιασμός Φαναρίου-Βατικανού για ένα κοινό εορτασμό της 1.700ης επετείου της Α’ Οικουμενικής Συνόδου το 2025 στη Νίκαια ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από άρθρα που αναρτήθηκαν σε ιστολόγια των Λατίνων. 

Σύμφωνα με το «National Catholic Reporter» (Catholic News Service), ο πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος δήλωσε σε δημοσιογράφους την 15η Μαΐου 2024:

«Η Αγιότητά του ο Πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί να γιορτάσουμε μαζί αυτή τη σημαντική επέτειο και σχεδιάζει να έρθει στη χώρα μας για να επισκεφτεί το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, και στη συνέχεια θα μεταβούμε/προχωρήσουμε μαζί στη Νίκαια για έναν σημαντικό ιστορικό εορτασμό αυτής της επετείου».

Την 26η Μαΐου 2024, τουρκική ιστοσελίδα αποκάλυψε ότι η κοινή Επιτροπή Ορθοδόξων-Λατίνων (με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και τον Νούντσιο του Βατικανού στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν) μετέβη στη Νίκαια Βιθυνίας, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης και να ανταλλάξει πληροφορίες σχετικά με τον επικείμενο εορτασμό.

Η πνευματική υποθήκη του ομολογητή Γέροντος  π. Φιλοθέου Ζερβάκου

«Πόθεν ο πατριάρχης εκπέπτωκεν εις τοιούτον όλισθον, ώστε εκουσίως να αγωνίζεται να παραδώση το ποίμιόν του εις τους λύκους να το κατασπαράξουν; Η αιτία είναι η υπερηφάνεια, η ρίζα και η αιτία όλων των αμαρτιών, όλων των κακών, όλων των αιρέσεων, των συμφορών και των θλίψεων, και περισσότερον από όλους τας συμφοράς και δυστυχίας η στέρησις της χάριτος του Θεού.

Τους λυκοποιμένας, ψευδοδιδασκάλους, ψευδοπροφήτας και ψευδοχρίστους αιρετικούς οι Άγιοι Πατέρες, οι μιμηταί του Αρχιποίμενος Χριστού και διάδοχοι των μαθητών Αυτού, οι καλοί, οι αληθείς και θείοι ποιμένες, οι συγκροτήσαντες τας σεπτάς και αγίας επτά Οικουμενικές Συνόδους, απεδίωξαν μακράν της ποίμνης του Χριστού και, ως αμετανοήτους, εις το αιώνιον ανάθεμα παρέδωκαν».

Η ένωσις μπορεί να γίνει; 

«Ασφαλώς τύποις η ένωσις μπορεί να γίνη και να αρχίσουν όλοι να δηλώνουν, Προτεστάνται, Καθολικοί και Ορθόδοξοι, πώς τώρα πιά είμαστε μια Εκκλησία και να μνημονεύουμε εμείς τον Πάπα Ρώμης και ο Πάπας Ρώμης τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Εάν συμφωνήσουν όλοι επάνω σε ένα «ελάχιστο αληθείας», επάνω σε ένα «πιστεύω» απλουστευμένο, και κανονισθούν και μερικά άλλα ζητήματα, μπορεί να γίνη η ένωσις. Θα γίνη ένα σύστημα νομικώς και τυπικώς ισχύον, ένα σύστημα όμως που δεν θα έχη καμμία σχέσι με την Εκκλησία του Χριστού, έστω και αν όλα τα εξωτερικά φαινόμενα το κάνουν να μοιάζη με την Εκκλησία. Ο «Θεός ου μυκτηρίζεται» (Κατά Ενωτικών, Αλέξανδρος Καλόμοιρος [4]).

Είναι ένα ξεκάθαρο σημείο των Καιρών, ο πιστός λαός του Θεού να βιώνει τόσο πυκνές και σκληρές συνθήκες «εν καιρώ ειρήνης» και η ατζέντα την διοικούσας Εκκλησίας να απέχει πόρρω από τις ανάγκες του λαού. 

Πλήττεται λυσσαλέα η οικογένεια.

Η παιδεία, φανερά εχθρική προς την Ορθοδοξία και τη φιλοπατρία, προάγει μόνον τα ιδανικά της Νέας Εποχής σε όλες τις βαθμίδες της.

Ο έλεγχος των ανθρώπων γίνεται ασφυκτικός, υποχρεωτικότητες διαδέχονται η μία τη άλλη και η πάταξη λαμβάνει διαστάσεις ολοκληρωτισμού, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης.

Νομιμοποιείται κάθε αφύσικη ανωμαλία, έχει εξαλειφθεί κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας.

Με φόντο αυτές τις δαιμονικές εξελίξεις θα περίμενε κανείς η εκκλησιαστική διοίκηση να συσπειρώνει τον λαό και να δυναμώνει την πίστη στο Θεό. 

Να αντιστέκεται με τον αιώνιο Ευαγγελικό λόγο και να μας προετοιμάζει για μαρτύριο.

Αντιθέτως, κρίνοντας μόνο από τις δημόσιες προτεραιότητες της, εκείνη, μετατρέπει τους Ιερούς Ναούς σε εμβολιαστικα κέντρα. 

Συμμετέχει σε Συνέδρια και φόρουμ για την ειρήνη (με διαφορετικά μέτρα και σταθμά όμως για την Ουκρανία και για την Κύπρο), για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και για την «μητέρα Γη» σαν να πρόκειται για παγανιστική θεότητα…

Αλλά το χειρότερο από όλα, πάνω και πέρα από όλα αυτά, είναι η δική της ατζέντα που δεν είναι άλλη από τη δαιμονική άνευ όρων «ένωση» με τον αιρεσιάρχη Πάπα Ρώμης.

[1] https://www.detroitcatholic
[2] https://x.com
[3] https://zenit.org
[4] https://www.zephyr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου