Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΔΕΝΜΕΜΕΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ!



ΔΕΝΜΕΜΕΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου


Ἀδελφοί, «ἐσχάτη ὥρα ἐστίν» (Α΄ Ἰωάν. 2,18). Ἀπὸ τὸ ὑπερπέραν, ὅπου ἀναπαύονται οἱ ἥρωες καὶ οἱ μάρτυρες τῆς φυλῆς μας, ἀκούεται φωνή·

 Δενμεμέληδες Ἕλληνες καὶ Ἕλληνίδες, διατί κοιμᾶσθε; Διατί ζῆτε ἀδιάφοροι καὶ ἀναίσθητοι; Ἐὰν πιάσῃ φωτιὰ εἰς τὸ σπίτι σας, δὲν μένετε ἀδιάφοροι, ἀλλὰ σπεύδετε νὰ διασώσετε ὅ,τι προλάβετε ἀπὸ τὴν ὑλικήν σας περιουσίαν. Ἀλλ᾿ ἰδοὺ τώρα μία πυρκαϊὰ ἀπείρως φοβερωτέρα τῆς ὑλικῆς, πυρκαϊὰ ποὺ καθημερινῶς προσλαμβάνει μεγαλυτέρας διαστάσεις καὶ ἐντείνεται καὶ ἐπεκτείνεται σφοδρότατα καὶ ἀπειλεῖ ἠθικῶς καὶ θρησκευτικῶς νὰ πυρπολήσῃ τὸ πᾶν. Ὁ εὐλογημένος αὐτὸς πνευματικὸς οἶκος ποὺ λέγεται ‘Oρθόδοξος Ἑλλάς, κόποι αἰώνων, κινδυνεύει νὰ γίνῃ παρανάλωμα τοῦ πυρός.

 Ἐμπρὸς εἰς τὸ φρικτὸν αὐτὸ θέαμα θὰ μείνετε ἀδιάφοροι; Δὲν πρέπει νὰ μείνετε ἀδιάφοροι. Καιρὸς νὰ ἐγερθῆτε ἐκ τοῦ πνευματικοῦ ληθάργου, νὰ ἐξεγερθῆτε καὶ νὰ πολεμήσετε μὲ τὰ νόμιμα μέσα ποὺ παρέχει τὸ φιλελεύθερον καὶ δημοκρατικὸν πολίτευμα τῆς πατρίδος, μὲ τὴν φωνήν σας. Μὲ πίστιν ἀκατάβλητον ἀγωνισθῆτε, ἀγωνισθῆτε μὲ ἐπιμονὴν καὶ μὲ σύστημα. Καὶ τότε νὰ εἶσθε βέβαιοι, ὅτι οἱ δαίμονες τῆς κολάσεως, ὁποιονδήποτε χρῶμα καὶ ἂν ἔχουν, θὰ ἐξαφανισθοῦν, καὶ ἡ Ἑλλὰς θὰ παραμείνη χώρα Ὀρθοδοξίας.








Για πεντε μερες το ιστολογιο ΟΜΟΛΟΓΙΑ θα ενημερωνεται απο προσωπικο φιλο.




Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017





(Η οικονομία ανάκλησις εστιν από της εκπτώσεως – Μ. Βασίλειος)

Είναι αλήθεια, ότι η Κτίση – Φύση είναι μια διαλεκτική ενότητα αντιθέσεων. Ο άνθρωπος, χωρίς να παύει τη σχέση του με τους φυσικούς νόμους, ως προερχόμενοι από την Θεία ενέργεια, ως μια προέκταση του Πνευματικού Νόμου του Τριαδικού Θεού, τους υπερβαίνει αφού ποιοτικά μεταβαίνει από το «κατά φύσιν» εις το «υπέρ φύσιν» (Αγ. Μάξιμος Ομολογητής). Όλη η Οικονομία της σωτηρίας γίνεται από τη Ζωοποιό Θεία Τριάδα. Όλες δηλ. οι γνωστές και άγνωστες σε μας ενέργειες του Θεού για τη σωτηρία μας είναι Τριαδοκεντρικές (Θεία Οικονομία).
Ο Μ. Βασίλειος στην ερμηνεία του ΚΗ΄ Ψαλμού υπογραμμίζει: «Μετά την ώδε οικονομίαν υπό την κρίσιν αχθήσεται» δηλ. «Μετά το παρόν σχέδιο του Θεού θα οδηγηθούν εις κρίσιν (οι άνθρωποι)».
Γενικά, η έννοια «οικονομία – σχέδιο» είναι μια λαμπρή εκδήλωση της ανθρώπινης λογικότητας, δώρο του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο, για τη συνειδητή προσαρμογή του στο βιοφυσικό περιβάλλον.
Η επιδίωξη στόχων και η εκλογή κατάλληλων μέσων μπορούν, μέχρις έναν ορισμένο βαθμό, να καθορίσουν την ανθρώπινη πορεία. Το «σχέδιο» ως προσπάθεια θετικής οργάνωσης των επί μέρους δυνάμεων, πάντα απασχολεί το καλύτερο των ανθρωπίνων ικανοτήτων. Ειδικότερα, το «σχέδιο» με τη βοήθεια της επιστήμης ερμηνεύεται ως επιστημονική οργάνωση της κοινωνίας. Η αυτονόμηση αυτής της προσπάθειας, για μια παγκόσμια οργάνωση, εκφράζει την υλιστική θεώρηση της ζωής. Έτσι, τροφοδοτείται ακατάπαυστα η λαίμαργη δυναμική της ζωής. Στην ταύτιση της ελευθερίας του ανθρώπου με την υλιστική «σχεδίαση» της ζωής, απαντά σωστικά η Εκκλησία. Στην ερμηνεία του ΚΗ΄ Ψαλμού, ο Μ. Βασίλειος διευκρινίζει: «Επειδή λοιπόν υπάρχουν πολλοί ανάμεσα εις τα έθνη και τους γηγενείς, οι οποίοι πιστεύουν αυτά τα πράγματα και εξαιτίας της φαινομενικής ανωμαλίας του μαρασμού των βιωτικών πραγμάτων θεωρούν ότι ο κόσμος είναι χωρίς πρόνοια· προς αυτούς ομιλεί ο λόγος (του Θεού) δια να καταπραΰνη την κίνησιν της αμάθειας».
Όσοι ξεφεύγουν πνευματικά από τον αγιογραφικό άξονα, που ερμηνεύει ο Μ. Βασίλειος, γνωρίζουν την ήττα στον ανταγωνισμό με τον κόσμο – ύλη και βρίσκουν διαφυγή στα θεάματα, στις ηδονές, στις ουσίες εως τα ναρκωτικά ή την αυτοκτονία. Η αναζήτηση (συνεχής) νέων υποστάσεων προσωπικής ύπαρξης, συνιστά μια δαιμονοποίηση.
Με την ίδια έμφαση και θεολογική σαφήνεια ο Ι. Χρυσόστομος αναλύει την οικονομία του Θεού για την Εκκλησία Του. «Ουκ ανθρώπινα τα καθ’ ημάς αλλ’ άνωθεν εκ των ουρανών έχει την ρίζαν ημίν η της διδασκαλίας υπόθεσις και Θεός εστιν ο πανταχού τας Εκκλησίας άγων», ο Θεός δηλ. κυβερνά πάντοτε την Εκκλησίαν.
Οι σημερινές θεσμικές ορθόδοξες ηγεσίες (πατριάρχες, επίσκοποι) αναζήτησαν στον οικουμενισμό «νέα υπόσταση εκκλησιαστικότητας». Πίστεψαν, ότι η οικουμενιστική δόμηση μιας νέας Εκκλησίας, ολοκληρώνει την Θεία οικονομία. Η ορθόδοξη αλήθεια των Εκκλησιών αντικαθίσταται από την συνεργατική σχεδίαση των αιρέσεων – θρησκειών. Η «νέα Εκκλησία» καθορίζεται και οριοθετείται από την «ορθή» αναλογικότητα αλήθειας, που υποτίθεται ότι έχουν οι αιρέσεις (Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών). Εισάγουν νέα εκκλησιαστική «Δογματική ευκινησία» σε συνοδικό επίπεδο (Κρήτη).
Λησμόνησαν, ότι η καθολική σχεδίαση της Εκκλησιαστικής λειτουργίας είναι η παραδοθείσα συνοδική ορθοδοξία, διότι «ο Θεός εστιν ο πανταχού τας Εκκλησίας άγων» (Ι. Χρυσόστομος). Με απλά λόγια, η «νέα οικονομία» της θεσμικής ορθοδοξίας αρνείται την όντως οικονομία του Χριστού, που εκφράστηκε επί αιώνες ως πνευματική φύση – σχεδιασμός, ως πνευματική τάξη – δόγμα και ως εκκλησιαστικός ρυθμός, από τις άγιες οικουμενικές Συνόδους, ως οργανωμένες οντότητες της Εκκλησιαστικής οικονομίας – θεολογίας, θεωρητικά και πρακτικά.
Ερώτημα: Είναι επιτρεπτό, η θεία πρόνοια και οικονομία με την ευρεία εποπτεία της στην Εκκλησιαστική ζωή – ορθοδοξία για αιώνες, να χαρακτηρίζεται ως προϊόν αποτυχίας των ανθρώπων (των Πατέρων) από τη «σύνοδο» της Κρήτης και να χρειάζεται η αίρεση του οικουμενισμού ως νέος πνευματικός άξονας ανακατανομής της θείας οικονομίας;
Αναμφίβολα, από τη «σύνοδο» της Κρήτης διαχωρίσθηκε ο Χριστός από την οικονομία της Εκκλησίας, όπως αυτή εκδηλώθηκε – φανερώθηκε μετά την έκπτωση των Δυτικών. Αμφισβητήθηκε η θεία οικονομία, γύρω από την οποία περιστράφηκε για αιώνες το Εκκλησιαστικό Σώμα, και η οποία συνοδικά υπογράμμισε την έλλειψη χάριτος στις αιρέσεις.
Τέλος, πίστεψε, θεωρητικά ότι έδωσε «νέα ώθηση» στην θεία οικονομία, που σταθεροποίησε παγκόσμια τον Χριστιανισμό! Οι Πατέρες της Εκκλησίας, οι αγιασμένοι Θεοφόροι Πατέρες, γνώριζαν ότι οι αιρέσεις, οι αιρετικές ζυμώσεις στο πλήρωμα της Εκκλησίας δημιουργούν ψυχικό και πνευματικό πεδίο απώλειας.
Γνώριζαν επίσης, ότι η πλέον επικίνδυνη (πνευματικά) πραγματικότητα είναι η διάχυτη άρνηση – παραχάραξη ή αλλοίωση της Ορθοδοξίας, όπως λέγεται «Γυμνή τη κεφαλή», από τον επίσκοπο.
Ο Μ. Βασίλειος στην 128 επιστολή του προς «ΕΥΣΕΒΙΟΝ ΣΑΜΟΣΑΤΩΝ», τονίζει για τον Αρειανίζοντα επίσκοπο Ευΐππιο, ότι δεν μπορεί να έχει μαζί του Εκκλησιαστική κοινωνία, όσο παραμένει στην αίρεση του Αρείου: «σύγγνωθι, θεοφιλέστατε Πάτερ (Ευσέβιε), μη δυναμένω μετά υποκρίσεως θυσιαστηρίω Θεού παριστάναι».
Στην επιστολή του 266 προς «ΠΕΤΡΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», που υπήρξε διάδοχος του Μ. Αθανασίου, υπογραμμίζει: «Οι ουδ’ οιν προς ώραν αυτών επεδεξάμεθα την συνάφειαν, ει σκάζοντας αυτούς περί την πίστιν εύρομεν» δηλ. «Ημείς άλλωστε ούτε ώραν δεν θα εδεχόμεθα την επικοινωνίαν με αυτούς, εάν τους ευρίσκαμεν να χωλαίνουν εις ζητήματα πίστεως».
Στα όρια της Θείας οικονομία διατυπώθηκε και ο περίφημος 15ος κανόνας της Α-Β Συνόδου, ο οποίος δεν επιτρέπει αιρετική ρευστότητα συνειδήσεων, Δογματική μεταβλητότητα και απώλεια των σταθερών σημείων (Επίσκοποι) μέσα στον περίβολο της αληθινής Εκκλησίας – Ορθοδοξίας, που μας δώρησε η ένσαρκη οικονομία του Χριστού.
Στο θεανθρώπινο σώμα της Εκκλησίας, έχει καταγραφεί συνοδικά. Εμπειρικά, γραπτά και θαυματουργικά, όλο το πνευματικό νόημα–θεολογία της Θείας οικονομίας.
Οι ιεροί κανόνες, όπως και ο 15ος κανόνας, αποτελούν ακριβώς τη διαχρονική συνέχεια – διδασκαλία της Εκκλησίας, της οικονομίας της. Στην επιστολή του προς «ΠΕΤΡΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» ο Μ. Βασίλειος είναι κατηγορηματικός: «Εκείνο δε πέπεισο, ως αληθώς τιμιώτατε, ότι ουκ εστι τι ρήμα Ορθοδοξίας ο μη μετά πάσης παρρησίας παρά των ανδρών τούτων εκηρύχθη υπό Θεώ μάρτυρι και ακροαταίς ημίν».
Στο δε επίσκοπο Αμφιλόχιο υπενθυμίζει: «Ου γαρ αντιδιδόναι αυτοίς υπεύθυνοι χάριν εσμέν, αλλά δουλεύειν ακριβεία κανόνων» δηλ. έχουμε χρέος να υπηρετώμεν εις την ακρίβειαν των κανόνων.
Στην πραγματικότητα η εφαρμογή του 15ου Κανόνα, η διακοπή δηλ. κοινωνίας και μνημονεύσεως ενός οικουμενιστού επισκόπου, «ανάκλησις εστίν από της εκπτώσεως (της οικονομίας) και επάνοδος εις οικείωσιν του Θεού, από της δια παρακοήν γενομένης αλλοτριώσεως» (Μ. Βασίλειος, περί Αγίου Πνεύματος).
Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στο λόγο του, για τον άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο, υπογραμμίζει για τον Επίσκοπο: «Δει γαρ τον επίσκοπον ανέγκλητον είναι, ως Θεού οικονόμον, μη αυθάδη, μη οργίλον,…, αντεχόμενον του κατά την διδαχήν πιστού λόγου, ίνα ή και ετέρους παρακαλείν εν τη διδασκαλία τη υγιαινούση και τους αντιλέγοντας ελέγχειν» (Τιτ. 1, 7-9).
Ο 15ος κανόνας δεν περιέχει αντιφάσεις, διότι δεν παρεκκλίνει από την Θεία οικονομία, όπως ο αιρετικός επίσκοπος. Μέσα στον κανόνα έχει αποτυπωθεί το ορθόδοξο βίωμα των Πατέρων, η ορθή περί επισκόπου αντίληψη, ως οικονόμου του Θεού.
Σήμερα, εποχή αιρετικής – οικουμενιστικής ταραχής και αποστασίας από την Ορθοδοξία, το Εκκλησιαστικό έδαφος σταθεροποιείται μόνο με εφαρμογή του 15ου Κανόνα. Η μη εφαρμογή του δημιουργεί συνθήκες μετα-ορθόδοξης εποχής και συνθήκες ψυχικής απωλείας.
Για τους σημερινούς Ορθοδόξους, που εφαρμόζουν γενναία τον Κανόνα, ακούγεται η παραμυθητική και ενθαρρυντική φωνή του Μ. Βασιλείου: «Μη φοβηθής κατά σεαυτόν· μη πτοηθείς τη διανοία, ως άρα ουδαμού εστι πρόνοια του Θεού επισκοπούσα τα ανθρώπινα» (Ερμηνεία στον ΜΗ΄ Ψαλμό).

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ IM ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ)...  

ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΝΟΒΕΦΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

 

Θέμα αλήθειας δεν υπάρχει. Την ξέρουμε την αλήθεια και την βλέπουμε όλοι. Υπάρχουν τόσα ντοκουμέντα, βίντεο, φωτογραφίες, δηλώσεις, διατυπώσεις, συνεντεύξεις κλπ που δε
χωράει αμφιβολία. Εξάλλου και ο ίδιος δεν το κρύβει.  Δεν είναι ότι ενεργεί μυστικά κι εμείς απλά τον «τσακώσαμε». Όχι. Τα λέει και τα κάνει με πολύ θάρρος. Αν ήταν απλά ένας επίσκοπος θα ήταν μικρότερο το κακό.  Αλλά είναι ο καπετάνιος. Ο αρχηγός. Ο καραβοκύρης της ορθοδοξίας… Η αλήθεια λοιπόν είναι ορατή και δε χρειάζεται κανείς να πείσει κανέναν. Εδώ όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Στην αποδοχή και την διατύπωση της. Γιατί αμέσως μετά έρχεται το κόστος. Ό,τι και να επιλέξεις, κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Οι γεροντάδες της Αγίας Παρασκευής επέλεξαν την αναρχία. Μόνο που οι αναρχικοί καταστρέφουν τις περιουσίες των άλλων. Αυτοί βάζουν σε κίνδυνο τη δική τους, αν θεωρηθεί περιουσία ο τόπος που διαμένουν και η αμοιβή από το λειτούργημά τους.  Πολλοί τους κατηγόρησαν για αταξία. Αλλά εδώ που τα λέμε… αν καίγεται το σπίτι σου δεν ψάχνεις να σώσεις τους τίτλους της ιδιοκτησίας.  Κάποιοι πιο καλοπροαίρετοι και φιλειρηνικοί πρότειναν να έχουν απλά τις απόψεις τους και να τηρούν το τυπικό.  Να μην επαναστατούν κι ας διαφωνούν με το σύστημα.  Η ιστορία όμως με το βατραχάκι που όταν αποφάσισε να βγει από το καζάνι που σιγόβραζε αλλά δεν είχε πλέον τις αντοχές και παραδόθηκε, μας λέει πολλά για την έγκαιρη αντίδραση.
Από την άλλη… όταν ξέρεις τον Μεγάλο προσωπικά και σου κάνει την τιμή να ανταποκριθεί στο κάλεσμα σου και σου υπόσχεται να ξανάρθει και κάνεις τόσες ετοιμασίες και ενώ είσαι άσημος παίρνεις λίγο από το φώς του… ε, δεν τον απαξιώνεις… Τι να του πεις δηλαδή;  Όχι παναγιότατε μου δεν πράττεις σωστά; Είσαι ανθέλληνας και φιλοοικουμενιστής;  Τι δουλειά έχεις με αυτούς εσύ;  Όχι δα. Δεν τα αναφέρεις ούτε ακροθιγώς.  Βάζεις και λίγο νερό στο κρασί σου έστω κι αν μετά δεν πίνεται. Αλλά τον αρχηγό δεν τον διαγράφεις. Ποιον διαγράφεις όμως;;
            Είναι απίστευτο τι ελιγμούς κάνει το μυαλό για να αποφύγει την αλήθεια.  Την αλήθεια που σέρνει θλίψη και μοναξιά αλλά σε βοηθάει στην πνευματική ανάπτυξη που έρχεται μόνο αν είσαι προσανατολισμένος/η σε αυτήν.  Είναι απίστευτο το πόσο ελευθερώνει η αλήθεια.  Μόνο που την ελευθερία δεν την θέλουν πολλοί, επειδή πάει χέρι χέρι με την υπευθυνότητα, την ενηλικίωση, την ανάληψη ευθυνών.  Οπότε η παραχώρηση της ελευθερίας σε έναν ανώτερο πνευματικό πατέρα, που συχνά είναι γονεϊκό υποκατάστατο, είναι η λύση που επιλέγουν πολλοί στο όνομα της υπακοής, η οποία μπορεί να είναι μεγάλη αρετή, αλλά μπορεί να γίνει και παγίδα.
            Η Ορθοδοξία βάλλεται από παντού. Από την εκκλησία και από το κράτος, ειδικά τα τελευταία χρόνια πιο έντονα.  Μακάρι να παραμείνει η επίσημη θρησκεία μας και όχι απλά μια συνείδηση στις καρδιές των πιστών.  Για τους ιερείς είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί μοιραία πρέπει να πάρουν θέση.  Για μας τους υπόλοιπους, όλα αυτά που ακούμε και μαθαίνουμε, καλό θα ήταν να τα συνδέσουμε με τον εαυτό μας.  Πόσο ισχύει τελικά το : Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;  Τι  θα ήμουν διατεθειμένος/η να χάσω για τα πιστεύω μου;  Υπάρχει σεβασμός στην ασέβεια;  Κι εδώ κάπου αρχίζει ο εσωτερικός διάλογος.  Για να κερδίσουμε και εμείς κάτι από όλη αυτή την ιστορία.

Γενοβέφα  Βασιλειάδου

Εξωμότες και αρνησιπάτριδες…


Αποτέλεσμα εικόνας για Γ. Γκόρος
 Γράφει ο Νίκος Θ. Υφαντής
«Αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια από τον Δήμαρχο Χιμάρας Γ. Γκόρο!». Η απόφαση της αφαίρεσης της ιθαγένειας από τον ανθέλληνα, δυστυχώς, ελληνικής καταγωγής, Γ. Γκόρο από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι πράξη συνετή και σοφή. Κάθε τέτοιες ανήκουστες δηλώσεις καλά θα είναι να πατάσσονται χωρίς χρονοτριβή.
Ο Δήμαρχος της Χιμάρας έδωσε «γη και ύδωρ» στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, προσδοκώντας ελάχιστη εξουσία. Πράξη τρισάθλια και ελεεινή ενός απόγονου (;) των γενναίων Χιμαριωτών, οι οποίοι, ποτέ δεν έσκυψαν το κεφάλι στην ιστορική τους πορεία μέσα στους αιώνες, ούτε στους Τούρκους ούτε και αργότερα μέχρι σήμερα στους Αλβανούς.


Ο Γ. Γκόρος, αλβανικό φερέφωνο, ανενδοίαστα αμφισβητεί την ελληνικότητα της Χιμάρας και τη δική του καταγωγή. Οι Αλβανοί, στηριζόμενοι στα μίσθαρνα ελληνικά όργανά τους, μπορούν να κατεδαφίζουν ναούς, να καταπατούν περιουσίες, να σπέρνουν το φόβο και να μετέρχονται βίαια μέσα εις βάρος των Βορειοηπειρωτών. Για μερικά ψίχουλα εξουσίας, «αντί πινακίου φακής», ο Γ. Γκόρος και οι συνοδοιπόροι του αρνησιπάτριδες, φιλούν δουλικά τα χέρια των Αλβανών και καταλήγουν όργανα των αλβανικών συμφερόντων.
Ο Γ. Γκόρος και οι όμοιοί του, είμαστε βέβαιοι ότι, μετά το 1990, μετά δηλαδή την κατάρρευση του προηγούμενου καθεστώτος, ωφελήθηκαν τα μέγιστα από την Ελλάδα, η οποία δεν έπαψε να ενδιαφέρεται, παρότι περνάει τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της, για το ελληνικό στοιχείο στην Αλβανία και να έρχεται αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματά του.
Όμως, μερικοί αντί του «μάνα» χολή και μάλιστα διαλαλώντας την ανθελληνικότητά τους κατά τρόπο πομπώδες για να τα ακούει η αλβανική ηγεσία και να επαίρεται.

Επιστολή Καλαβρύτων Αμβροσίου στον Κοζάνης Παύλο

egenia kalavriton5

Σεβασμιώτατε,
Με πολλήν θλίψιν ανέγνωσα την είδηση, ότι ο κ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ωργίσθη καθ' Υμών, επειδή είπατε, ότι η Βουλή των Ελλήνων ομοιάζει με βόθρο!
Ούτε επικροτώ, ούτε όμως και αποδοκιμάζω τόν χαρακτηρισμό! Επιθυμώ όμως να Σας βοηθήσω στην Απολογία Σας.
Γι' αυτό και παρακαλώ πρίν δώσετε μιά οποιαδήποτε απάντηση στον κ. Βούτση να τον ερωτήσετε:
Κύριε Πρόεδρε,
* Παρακαλώ, γνωρίστε μου σε ποιό χώρο της κατοικίας των οι άνθρωποι πάνε, φορώντας όχι παπούτσια και κάλτσες, αλλά τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΤΟΥΣ; Ασφαλώς στον «καμπινέ» και όχι βέβαια στο σαλόνι του σπιτιού τους!
* Πως, λοιπόν, και γιατί δεν διαμαρτυρήκατε, όταν Βουλευτής και Υφυπουργός της Κυβερνήσεώς σας προσήλθε στη Βουλή φορώντας ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ; Μήπως αυτός ο κύριος υποβίβασε τον θεσμό της Βουλής;
* Επί πλέον σας ερωτώ: Μήπως τα παρακάτω λόγια σας, χωρίς άλλη επεξεργασία, επιβεβαιώνουν τά λόγια μου; Διότι με δηλώσεις σας είπατε τα εξής φοβερά λόγια: «Η αξιωματική Αντιπολίτευση ξεκινάει από την αμηχανία, περνά στην νευρικότητα και φθάνει στην εξαλλοσύνη»! Αλήθεια, λοιπόν, όταν κάποιος χάνει την ηρεμία του, καί από την νευρικότητα φθάνει στην εξαλλοσύνη, ελέγχει άραγε τα λόγια του; Ασφαλώς όχι! Τότε ακριβώς το στόμα του ανθρώπου γίνεται ένας αληθινός βόθρος, από τον οποίον μόνον δυσοσμία αναδύεται!
* Ώστε, κ. Πρόεδρε, μήπως είναι η ώρα να πάτε σε κάποιο ψυχο-οφθαλμίατρο και να ελέγξετε τήν πνευματική Σας όραση;
Εμείς για να Σας βοηθήσουμε, παραθέτουμε την φωτογραφία του Υπουργού με τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ!
Σεβασμιώτατε,
Καθώς εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ο κ. Βούτσης εμφανίζεται είτε ως αγράμματος είτε ως μοχθηρός ψευδολόγος!
Χθές από το Κανάλι ΕΡΤ είπε και κάτι άλλο: «Δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος»!
Υποδείξτε του, λοιπόν, νά ανοίξει το Σύνταγμα των Ελλήνων, όπου στο άρθρο 3 αναγράφονται και τα εξής:
«Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού»!
Και έπειτα να τον ερωτήσετε:
Κύριε Βούτση, τι είσθε;
* ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ;
* ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ;
* ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΣ;
* ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;
ή *ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;

Για Σας, λοιπόν, και για τους ομοίους με Εσάς κάθε βράδυ στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος ψάλλουμε τα εξής:
«Οἱ μισοῦντες Σιών, αἰσχύνθητε ἀπό τοῦ Κυρίου, ὡς χόρτος γάρ πυρί ἔσεσθε ἀπεξηραμένοι» (Ἀντίφωνον τῶν Ἀναβαθμῶν, Μικρά Παράκλησις).
Αλλά και σε κάθε Εσπερινό επίσης παρακαλούμε τον Χριστό μας με τα λόγια:
«Ἐκλείποιεν ἁμαρτωλοί ἀπό τῆς γῆς καί ἄνομοι, ὥστε μή ὑπάρχειν αὐτούς. Εὐλόγει ἡ ψυχή μου τόν Κύριον» (Προοιμιακός)
Και έπειτα από αυτά όλοι μαζί να του ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!

Επί δε τούτοις διατελώ
Με περισσήν αγάπην για τον Χριστό μας
και για την Ορθοδοξία μας

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017



Θέμα: Βούτσης και ΣΙΑ: ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ….
Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος   vafkanast@gmail.com  




Κοινοποίηση
1.    Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα embraf@otenet.gr
2.    Πρεσβεία της Σερβίας στην Ελλάδα beograd@hol.gr
3.    Προς κάθε Ιστοσελίδα και ΜΜΕ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΣΚΑΙ (δείτε εδώ >>>>)  ο “άνθρωπος - Βούτσης” ξεστομίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι Ορθόδοξη Χώρα = Ορθόδοξος Λαός, και ζητάει να καταργηθούν οι παρελάσεις.
Δεν μπορεί λέει η Ελλάδα να είναι ΠΑΤΡΙΔΑ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,,, και μας χαρακτηρίζει όλους τους Ορθόδοξους πολίτες ως Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας….
ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ,,, και ότι το παίζετε άθεοι αριστεροί δεν σας ταιριάζει καθόλου.  Οι πρακτικές σου (σας) θυμίζουν φασισμό τύπου ΕΣ ΕΣ  που με το πάθος που διώκανε τους Εβραίους οι Ναζοί, με το ίδιο πάθος διώκετε τον Χριστιανισμό,, όχι γιατί είστε όλοι σας άθεοι, αλλά γιατί μισείτε ΜΟΝΟ τον Χριστιανισμό με αποτέλεσμα ο χαρακτηρισμός που σας ταιριάζει να είναι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ…… *(Αντίχριστος = Αντί του Χριστού, όχι με τον Χριστό)
Ντρέπομαι ειλικρινά που χρησιμοποιείτε το αξίωμα σας για να περάσετε τις αντιχριστιανικές σας βλέψεις και όνειρα, για έναν κόσμο χωρίς θρησκεία, για μια Ελλάδα χωρίς Σταυρούς και Εκκλησίες και μια παιδεία χωρίς Πνευματική Κατήχηση.. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο (δυστυχώς για τα παιδιά μας) κ. Γαβρόγλου,, που επιδιώκει και αυτός τις διώξεις των Χριστιανών μέσω την απομάκρυνση της Πνευματικής Κατήχησης των παιδιών μας… Και βέβαια ο προκάτοχος του Φίλης που ακόμα μάχεται για τον ίδιο σκοπό.
Αυτές οι ορέξεις σου (σας) δεν εκφράζουν στο σύνολο τον Ελληνικό Λαό και ούτε είμαστε σύμφωνοι για τις ανωμαλίες που προσπαθείτε να περάσετε στα σχολεία, αλλά και για τις αντι χριστιανικές σας διώξεις.
Βέβαια, αν είχε φιλότιμο ο δήθεν Πατριώτης και Χριστιανός, υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος,,, θα είχε ρίξει την κυβέρνηση προ πολλού, διότι με την ΠΑΤΡΙΔΑ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ δεν υπάρχουν συμβιβασμοί… Το ίδιο ισχύει βέβαια για τον Πρόεδρο μας,,,, της Δημοκρατίας,, που ήξερε να απειλεί ότι θα παραιτηθεί,,,, αλλά για τα θέματα τα Πνευματικά, και της Πατρίδας και της Οικογένειας,,, δεν θέλησε να πάει σπίτι του,,, γιατί η καρέκλα είναι γλυκιά,, όπως σε όσους έκατσαν και βολεύτηκαν..
Δεν αρμόζει σε έναν πολιτικό, και μάλιστα τον Πρόεδρο της Βουλής να αναφέρει και να μιλάει εκ μέρους του Ελληνικού Λαού ότι δεν είμαστε Ορθόδοξος Λαός,,,, αυτό μόνο ντροπή και οργή προκαλεί,, που μόνο τα λόγια σας μας αηδιάζουν, φανταστείτε η φυσική σας παρουσία….
Τέλος το μήνυμα που στέλνω στους αδελφούς των ομόδοξων κρατών,,, καθώς και στους πολιτικούς τους,,, (Σερβία, Ρωσία κλπ) είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να συνεννοηθούν σε τίποτα με αυτούς τους ανθρώπους τους Έλληνες πολιτικούς, τους ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, που πρώτο τους μέλημα είναι οι διώξεις των Χριστιανών,,, κάτι σαν την Συρία δηλαδή…..
“Τρομερός είναι ο θυμός ενός λαού που μουρμουρίζει (Αισχύλος)”


ΟΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΟΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ 
ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ 


Απάντηση στον Πρωτοσύγκελο Nικηφορο Μαναδη…


Του Ιωάννου Ρίζου
Ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως  Φλωρίνης κ. Νικηφόρος Μανάδης, δημοσίευσε  σε τοπικό site, ένα κείμενο που έγραψε το  1992  εναντίον  του παπισμού, για να μας αποδείξει  ότι δεν είναι φιλοπαπικός και οικουμενιστής.  Δεν ξέρω σε τι διαφέρει η προσπάθεια του, από την προσπάθεια κάποιου  που συλλαμβάνεται για κάποια παρανομία  και επιδεικνύει στους αστυνομικούς σαν απόδειξη  της τιμιότητας του φωτογραφίες από την εποχή που ήταν πρόσκοπος.
Μας έδειξε ο πρωτοσύγκελος  ποιος πιθανόν  να ήταν  τότε, κι όχι βέβαια το ποιός είναι τώρα.
Και λέω ποιός πιθανόν να ήταν  τότε, γιατί τότε, ζώντος του μακαριστού επισκόπου  Αυγουστίνου Καντιώτου, ποιός  από αυτούς  που τώρα αλωνίζουν στις ενορίες, θα τολμούσε να παρεκκλίνει  της Πίστεως  με τις αιρετικές κουρελολογίες  του;
Τώρα όμως που έφυγε ο αληθινός τσοπάνος , τα τότε τσοπανόπουλα όχι μόνο παράτησαν την ποίμνη στις αρρώστειες και  στην χλαπάτσα, αλλά άνοιξαν οι ίδιοι τις αυλόπορτες να μπούν οι αρκούδες και  οι λύκοι.
 Σημασία λοιπόν έχει τι είστε τώρα π. Νικηφόρε, κι όχι τι είσασταν το 1821.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Οι ιερομοναχοι στα μοναστηρια κ. Θεοκλητε. Δεν εχουν καμμια δουλεια μεσα στον κοσμο αλλα οφειλουν να κατερχονται για ειδικες αποστολες και μονον. Αλλα ελεγες χθες, αλλα λες σημερα. Αναλογα με τα κεφια σου. Λιγη ντροπη δεν βλαπτει, δεσποτα της Αποκαντιωτικοποιησης!!!!!μαζι με τον Μπαρδακα.

ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΑ ΦΥΛΑΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΥΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ & ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ! ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ (ΒΙΝΤΕΟ) ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ 2005 & ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ. Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΡΡΙΞΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΟΣ.

Ωστε εσυ εδιωξες τον εκλεκτο αυτον κληρικο τον αρχιμανδριτη Μελετιο Βαδραχανη γιατι δεν πηγε στην υποδοχη του Αρχιαιρεσιαρχου  Βαρθολομαιου; Νανοι, θα μεινετε νανοι στην ιστορια, που τολμησατε να κανετε Αποκαντιωτικοποιησι!!!!

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ, ανθρωπακια, θα μεινη το οροσημο της Ιστοριας. Εσεις θα χαθητε για παντα στο χαος....σαν τα σκουληκια....

ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΤΟ 2005, ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

_______________________
_____________________
Τοὺς κανόνες τῆς Ἐκκλησίας και τοὺς νόμους τῆς πολιτειας τοὺς χρησιμοποιεῖ ὁ δεσπότης Θεόκλητος ὅπου και ὅπως τὸν βολεύει.
Στὶς πρόσφατες διώξεις τῶν ἱερομονάχων, ἐπικαλεῖται νόμους, ἀλλὰ λέει τὰ ἀντίθετα ἀπὸ ἐκείνα ποὺ ἔλεγε στὸ π. Μελέτιο.
Καλεῖ τὸν π. Ιγνάτιο και τον π. Παϊσιο να ἀφήσουν τὸ Μοναστήρι και νὰ πᾶνε στὶς ἐνορίες τους, για νὰ τὸν μνημονεύουν!
Στὴν Ἅγία Σκέπη το 2005, ἔλεγε ὅτι οἱ ἱερομόναχοι εἶναι γιὰ τὰ μοναστήρια και ὄχι για τοὺς ναούς τῶν πόλεων καὶ ὅτι προσωρινὰ και παράνομα ὁ σεβάσμιος ἀγωνιστὴς ἱεράρχης π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης ἔβαλε τον π. Μελέτιο προϊστάμενο τοῦ ναοῦ τῆς Ἁγίας Σκέπης και τὸν κατεῖχε 10 χρόνια!!!
Ἡ δυναμική διαμαρτυρία τῶν πιστῶν τῆς Ἁγίας Σκέπης, γιὰ τὴν ὑπεράσπιση τοῦ ἀρχιμανδρίτη π. Μελετίου Βαδραχάνη, προϊσταμένου τοῦ ναοῦ, ἔγινε αἰτία νὰ φοβηθῆ ὁ δεσπότης καὶ νὰ μὴ προχωρήση στὸν διωγμό τῶν ὑπολοίπων ἱερομονάχων ποὺ δὲν ηθέλαν να πάη ο πατριάρχης στη Φλώρινα.
Τόσο μεγαλη ἦταν ἡ ἔνταση τῶν διαμαρτυριῶν, ποὺ ὁ δεσπότης έχασε τὴν ψυχραιμία του και άπειλοῦσε μὲ τὸν εἰσαγγελέα τους πιστούς που διαμαρτύρονται.
Σαν να ακουμε τον αθυροστομο Σεραφειμ Τικα που μαζι με τις αγριοφωναρες του εξεπεμπε και το γ...το κερατο σας.  Ακοῦστέ τον, στο βίντεο.
(Για την ἰστορία δημοσιεύουμε τὴν πρώτη αὐτὴ δυναμική διαμαρτυρία τῶν πιστῶν τῆς Πτολεμαϊδας, γιὰ νὰ τὴν συγκρίνουν μὲ τὴν πρόσφατη τοῦ 2017 και νὰ καταλάβουν οἱ ἐχθροὶ τῆς πίστεως ὅτι ὁ πιστός λαός της μητροπόλεως Φλωρίνης δὲν ἀστειεύεται καὶ δὲν ἀκολουθεῖ τὸν δεσπότη Θεόκλητο στὸν βούρκο τοῦ Οἰκουμενισμοῦ και τῆς Πανθρησκείας.
Τὰ Ὀρθόδοξα κάστρα ποὺ ὑψωσε ὁ Μητροπολίτης Αὐγουστινος στὴν Φλώρινα δὲν παραδίδονται κ. Βαρθολομαῖε και ἂς ἔχεις ὅλους τοὺς δεσποτάδες δούλους σου και τσανακια σου!
Ὁ π. Θεόκλητος με τὴν συμπεριφορά του ἀπέδειξε ὅτι δὲν ἦταν ποτέ τοῦ πατρός Αὐγουστίνου και δὲν ἦταν ἐπιλογή του Γέροντος για νὰ γίνη δεσπότης. Μόνος του το θέλησε και κάποιοι ποὺ τοὺς βολευε τον βοήθησαν. Αὐτὸ μποροῦν νὰ τὸ ἐπιβεβαιώσουν δύο κάτοικοι τῆς Πτολεμαϊδας:
Ο Γεώργιος Ασανάκης, ο Σωκράτης Βασιλειάδης και ἕνας ἱερέας, κάτοικοι Πτολεμαϊδος και οι τρείς, πήγαν στη Φλώρινα, στο σπίτι που έμενε ο Γέροντας, μετά την παραίτησίν του, για να πάρουν την ευχή του. Ήταν η ημέρα που εξελέγη ο π. Θεόκλητος Μητροπολίτης Φλωρίνης.
Ο Σωκράτης Βασιλειάδης λέει στον π. Αυγουστίνο: Γέροντα, να χαιρόμαστε τον καινούργιο μας δεσπότη.
Και ο π. Αυγουστίνος· Σούφρωσε τα χείλη του, κίνησε απαισιόδοξα το δεξί του χέρι, και έβγαλε έναν αναστεναγμό λέγοντας κάτι για το Μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου.

O ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

ΤΟ ΙΣΛΑΜ 

ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ(Βίντεο)


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη 

Αθήνα:  Ορισμένοι πρόσφυγες έδωσαν μάχη με την αστυνομία έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα την Τετάρτη, καθώς διαμαρτυρήθηκαν για τις καθυστερήσεις που τους εμπόδισαν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία.
 








Περίπου 100 άτομα προχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος στη γερμανική πρεσβεία, φέρνοντας πανό με την ένδειξη «Θέλω την οικογένειά μου» και «Δύο χρόνια είναι πάρα πολύ».

Τι θα κάνουν οι Μουσουλμάνοι αν γίνουν παντοδύναμοι ;

Ιμάμης ακαδημαϊκός λέει ότι αν κατακτήσουν με τζιχάντ ένα κράτος και δεν εξισλαμιστεί, πρέπει να τους δώσει φόρο αν όμως είναι πολυθεϊστές τότε θα τους πολεμήσουν κάνοντας σκλάβες τις γυναίκες τους και καταστρέφοντας τις εκκλησίες τους. Το ίδιο θα κάνουν και σε Χριστιανούς ή Εβραίους που θα αρνηθούν να δώσουν φόρο Τζίζια.

Υπάρχουν ακόμα περιοχές Χριστιανών που πληρώνουν φόρο σε Ισλαμιστές. Ας μην ξεχνούμε τα 400 χρόνια που πληρώναμε φόρο στους Τούρκους επειδή κάναμε το έγκλημα να μας υποδουλώσουν , ενώ σήμερα κάνουμε το ίδιο έγκλημα βάζοντας στην ιερή ορθόδοξη χώρα μας τέτοιους ανθρώπους με τέτοια πιστεύω. Ας δούμε κατάματα την αλήθεια γιατί όταν θα γεννούν 5 και δέκα παιδιά ο καθένας τους σε 2 δεκαετίες θα είμαστε μειονότητα και θα υπερισχύσουν αφανίζοντας μας. Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να ξυπνήσουμε συνέλληνες.
Ο μουσουλμάνος που θα παντρευτεί χριστιανή πρέπει να την μισεί

Οι Μουσουλμάνοι μπορούν να κάνουν σεξ με την σορό της νεκρής συζύγου τους

 



 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr
AΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ

Του κ. Σωτήρη Τζούμα
=====

Ένα ειρωνικό και αρκούντως ανακριβές σχόλιό μας στάθηκε η αφορμή να πληροφορηθούμε την σθεναρά αντίσταση που καταβάλλει η τοπική Εκκλησία Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κατά των δωδεκαθειστών οι οποίοι αναπτύσσουν προκλητική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα!

Και αυτό το κάνουν οι συγκεκριμένοι νεόκοποι λάτρεις των Θεών του Ολύμπου, στηριζόμενοι και στην βοήθεια κρατικών υπηρεσιών αλλά και περιφερειών που θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο προωθούν τα πολιτιστικά δρώμενα της κάθε περιοχής!

Οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, διαφήμιζαν επί μέρες τις εορτές των δωδεκαθεϊστών και παράλληλα ότι θα συμμετέχουν σε όλα αυτά και χορωδιακά τμήματα της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Εδημοσιεύσαμε την είδηση, όπως την βρήκαμε στο site που έχει δημιουργηθεί, χωρίς, όμως, να διασταυρώσουμε την αλήθεια συνομιλώντας με τον δραστήριο και αγωνιστή Ιεράρχη της περιοχής, Σεβ. Γόρτυνος κ. Ιερεμία, ο οποίος έχει αποδείξει στα χρόνια που ποιμαίνει τον υπερήφανο λαό της περιοχής ότι δεν σηκώνει μυίγα στο σπαθί της πίστεως που αξίως κρατά και οδηγεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της επαρχίας του.

Μετά την δημοσίευση του σχόλιου επικοινώνησε μαζί μας ο ίδιος ο Σεβ. Γόρτυνος κ. Ιερεμίας ο οποίος εξέφρασε την απορία του αλλά και την αιτιολογημένη έκπληξή του για το σχόλιο! Όπως μας είπε ευθαρσώς «όταν επληροφορήθην την συμμετοχή δωδεκαθειστών στις εκδηλώσεις, αμέσως απαγόρευσε την συμμετοχή της χορωδίας εις την εκδήλωση».

Αλλά δεν σταματά εδώ ο προσωπικός αγώνας του Σεβ. Γόρτυνος κατά των δωδεκαθειστών! Θα μας δοθεί η ευκαιρία πολύ σύντομα να τα παρουσιάσουμε εκτενώς συγκεκριμένα γεγονότα και ενέργειες στις οποίες έχει προβεί με τους άξιους συνεργάτες του, για να δείξουμε πώς πρέπει να φέρονται και να ποιμαίνουν το λαό μας οι Ιεράρχες μας, όταν αντιμετωπίζουν τέτοιους κινδύνους. Δυστυχώς δεν γίνονται γνωστά όλα όσα διαδραματίζονται σε μία επαρχία και αυτό στερεί σε μας την χαρά και την υποχρέωση της προβολής των έργων και των ενεργειών αυτών και σε εκείνους την απολαβή του δικαίου επαίνου και της αναγνώρισης.

Εμείς προσωπικά ζητάμε συγνώμη από τον Σεβ. Γόρτυνος που άθελά μας τον πικράναμε για ασήμαντη αφορμή.

 
 

''ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΔΙΑ''. Άρθρο του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Δοχειαρίου Γέροντα Γρηγορίου

gerontas grhgorios doxeiariou.jpg

Γράψαμε μὲ τὴν βοήθεια τοῦ Θεοῦ ἕνα κείμενο γιὰ τὴν Σύνοδο τοῦ Κολυμπαρίου. Διαβάζοντάς το, ὁ καθένας καταλαβαίνει ὅτι ἡ Σύνοδος αὐτὴ δὲν ἔγινε ἀποδεκτὴ ἀπὸ τὸ Ἁγιώνυμον Ὄρος, οὔτε ἀνέκοψε ἢ τάραξε τὴν πορεία του.
 
 
Συνεχίζει ὁ ἱερὸς τόπος νὰ ζῆ μέσα στὴν ὀρθόδοξη ζωὴ καὶ παράδοση. Σεμνὰ εἴπαμε τὸν λογισμό μας, ἀλλὰ δὲν γίνεται νὰ ξεχνοῦμε ὅτι ἡ Ἐκκλησία τῆς Κωνσταντινουπόλεως εἶναι γιὰ μᾶς ἡ αἱμοσταγὴς μητέρα Ἐκκλησία, ἡ ὁποία κάνει τὴν πορεία της μέσα σὲ εἴκοσι δύο ἑκατομμύρια ἀλλοφύλους καὶ ἀλλοθρήσκους, καὶ κρατιέται στὸ ὕψος της, δὲν θὰ πῶ μὲ διπλωματία, θὰ πῶ μὲ προσευχὴ καὶ προσοχή. Δὲν μπορῶ λοιπὸν ἐγὼ ὁ καλόγερος ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς νὰ λακτίζω τὴν Ἐκκλησία μου. Μέσα ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία θὰ πῶ τὸν λογισμό μου, χωρὶς νὰ πετάξω πέτρες καὶ αὐθαδιασμοὺς στὴν μάννα μου. Τῆς λέγω ὅτι ἡ διαθήκη ποὺ κάνεις δὲν μᾶς ἀναπαύει, ἀλλὰ σὰν παιδὶ πρὸς μητέρα, καὶ ὄχι σὰν ξεπεσμένο ἀποπαίδι. Λακτίζεται κάθε μέρα ἀπὸ τοὺς ἀπογόνους τῆς Ἄγαρ, ἀλλὰ ἐγὼ δὲν θὰ σηκώσω ποτὲ τὸ πόδι μου νὰ κλωτσήσω τὴν μάννα μου. Κάτι λέω, καὶ πονάω. Κάτι προσπαθῶ, καὶ κρύβομαι νὰ μὴ λυπήσω τὴν Ἐκκλησία μου, γιατὶ αὐτὴ μ᾽ ἔμαθε τὶ νὰ πιστεύω καὶ κάτω ἀπὸ τὶς δικές της εὐλογίες κάνω τὴν πορεία μου.
Χάρηκα ποὺ δόθηκε εὐκαιρία στοὺς σοῦπερ ζηλωτὲς καὶ θερμόαιμους τῆς πίστεως καὶ λάκτισαν καὶ κλώτσησαν καὶ ἐξουθένωσαν τὸν λογισμό μας. Καὶ σᾶς ἄνοιξε στόμα καὶ καρδία νὰ θεολογήσετε καὶ νὰ τραγουδήσετε τὰ μεγαλεῖα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Ἂν νομίζετε ὅτι αὐτὸ κάνει καλὸ στὴν Ἐκκλησία, πολλὴ χαρὰ θὰ ἔχουμε νὰ συνεχίσετε. Ἀναλογισθῆτε ὅμως τὴν θέση μας σ᾽ αὐτὸ τὸ ἅγιο βουνό. Ὅτι ἐμεῖς ποὺ προπορευόμαστε μὲ σημαιοφόρο τὴν Παναγία, ζοῦμε συνεχῶς μεταξὺ σφύρας καὶ ἄκμονος. Μεταξὺ δύο ἰσχυρῶν ρευμάτων, ποὺ ἀγωνίζονται ἐδῶ καὶ χρόνια νὰ μᾶς κατακλύσουν καὶ νὰ μᾶς καταποντίσουν. Τὸ ἕνα εἶναι ὁ ζηλωτισμὸς καὶ τὸ ἄλλο ὁ ἄκρατος φιλελευθερισμός. Δὲν θὰ τὸν πῶ οἰκουμενισμό, ἀλλὰ φιλελευθερισμό.
Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ εἶναι τὸ ἀπέριττο μοναχικὸ τριβώνιο καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη τὸ μεταξωτό. Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ ἡ συρτὴ τρύπια παντόφλα καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη τὸ σκαρπίνι καὶ ἡ ἀκριβῆ ὑπόδηση. Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ εἶναι αὐτοὶ ποὺ ἀντιστέκονται στὴν εἰσαγωγὴ στὸ Ἅγιον Ὄρος τοῦ σύγχρονου πολιτισμοῦ καὶ στὴν ἐκκοσμίκευση τοῦ ἁγίου τόπου τούτου καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη ἐκεῖνοι ποὺ χαροποιὰ δέχονται κάθε βόλεμα καὶ κάθε εὐκολία στὴν καθημερινὴ ζωή. Ξεχᾶστε το πιὰ ὅτι ὁ μοναχὸς ἔστηνε τὴν καλύβα του μακριὰ ἀπὸ τὴν πηγὴ τοῦ νεροῦ, γιὰ νὰ κοπιάζη νὰ τὸ μεταφέρη. Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ ὑπάρχει ἡ παραδοσιακὴ μασίνα καὶ ὁ φοῦρνος ποὺ λειτουργοῦν μὲ τὸ καυσόξυλο καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη μεριὰ ἡ ὑπὲρ-αὐτόματη ἠλεκτρικὴ κουζίνα-φοῦρνος ποὺ δουλεύει μὲ τὸ κομπιοῦτερ καὶ σοῦ λέγει «θέλει ἀκόμα λίγο τὸ φαγητὸ νὰ γίνη, τοῦ λείπει τὸ ἁλάτι καὶ τὰ νοστιμίδια». Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ ὑπάρχει ὁ παραδοσιακὸς ξενώνας καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη οἱ πολυτελέστατοι ξενῶνες γιὰ τὰ διακεκριμένα πρόσωπα μὲ κουζίνα, μὲ ψυγεῖο, μὲ μπάνιο καὶ μὲ σαμπουάν. Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ ἡ εὐτελέστερη συγκοινωνία ποὺ ὑπάρχει σήμερα στὴν Ἑλλάδα καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη μεριὰ τὰ ταχύπλοα, καὶ μάλιστα καὶ μοναστηριακά, πολλῶν θέσεων, ποὺ εἰσέρχονται καὶ ἐξέρχονται τοῦ Ὄρους συνοδευόμενα ἀπὸ τὶς λιμενικὲς ἀρχές. Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ δὲν ἔχουν τὶ νὰ φᾶνε καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη μεριὰ δὲν ξέρουν τὶ νὰ πρωτοφᾶνε. Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ ὑπάρχει τὸ σοῦρτα καὶ τὸ φέρτα καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη ἀγωνιζόμαστε νὰ κρατήσουμε τοὺς μοναχούς μας νὰ μὴν ἐξέρχωνται τοῦ Ὄρους μὲ παραμικρὲς αἰτίες. Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ ἡ ταπεινὴ διδαχὴ τοῦ μοναχοῦ καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη ἡ ὑπερφίαλη διδασκαλία τῶν Γερόντων τῶν ὑψηλὴν ἐχόντων τὴν ὀφρῦν. «Ἔεε, τί νὰ σᾶς πῆ αὐτὸς ὁ ἡγούμενος; Αὐτὸς ἀσχολεῖται μὲ τὶς ἐλοῦλες, μὲ τ᾽ ἀμπέλια, μὲ τὰ δάση.» Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ ὁ δείκτης τῆς ταπεινῆς πορείας καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη οἱ προφητεῖες, τὰ προορατικὰ χαρίσματα καὶ οἱ διδαχὲς τοῦ πονοκέφαλου. Μοῦ ἔλεγε ἕνας προσκυνητής:
- Μᾶς εἶπε ἕνας Γέροντας σὲ κάποιο μοναστήρι ὅτι, ὅταν ἔχουμε σκεπάσματα καὶ τρόφιμα, νὰ μὴ ζητοῦμε τίποτε ἄλλο. Ναί, ἀλλὰ αὐτοὶ ἔχουν ἁπλωμένες ἐπιχειρήσεις σὲ ὅλο τὸν κόσμο. Αὐτοὺς δὲν τοὺς πιάνει ἡ διδασκαλία τοῦ ἀποστόλου Παύλου, παρὰ μόνον ἐμᾶς;
- Παιδάκι μου, ἕνας παπᾶς εἶπε στὴν Ἐκκλησία «Ὅποιος ἔχη δύο πουκάμισα νὰ δίνη τὸ ἕνα». Ἐπιστρέφοντας ὁ παπᾶς στὸ πρεσβυτέριο, ζητᾶ ἀπὸ τὴν παπαδιὰ τὸ δεύτερο πουκάμισό του. «- Παπᾶ, ὅπως μᾶς εἶπες στὴν ἐκκλησία, τὸ ἔδωσα. - Ἔ καημένη, αὐτὰ δὲν τὰ εἶπα γιὰ τὸν ἑαυτό μας· τὰ εἶπα γιὰ τοὺς ἄλλους.»
Ὁ λόγος τοῦ παπᾶ ἔχει αἰώνια ἰσχύ…
Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ ἡ συναίσθηση τῆς ἁμαρτίας καὶ ὁ ἀγώνας τῆς μετάνοιας καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη τὸ κάστανο καὶ τὸ γιλέκο τοῦ ὁσίου τῆς ἐποχῆς μας (δὲν ὀνοματίζω, ἵνα μὴ σκανδαλίζω). Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ οἱ τυράγνιες τῆς Ἐκκλησίας ἀπὸ τοὺς κρατοῦντες καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη μεριὰ ἡ ὀπτασία μέσα στὸ φῶς. Ἀπὸ τὴν μιὰ μεριὰ οἱ χειράνακτες μοναχοί, μὲ τὰ ροζιασμένα χέρια κι ἀπὸ τὴν ἄλλη οἱ βαμβακοχέρηδες μπροστὰ στὰ κομπιοῦτερ τῶν ἐπιχειρήσεων.
Ὁ σημερινὸς ἐρημίτης φέρει χρυσὸ ρολόι στὸ χέρι καὶ στὸ ἄλλο κινητό. Καὶ μὲ λάπτοπ ἐπικοινωνεῖ μὲ πρόσωπα γιὰ πνευματικὴ βοήθεια. Ξεχᾶστε τὸν ἐρημίτη ποὺ δὲν γνώριζε ἢ μᾶλλον εἶχε λησμονήσει στὸ ψυχοχάρτι του τοὺς ζωντανοὺς καὶ τοὺς πεθαμένους, καὶ τοὺς μνημόνευε στὴν ἴδια σειρά. Ἔχουμε βέβαια καὶ προφητικὰ μηνύματα ἀπὸ τὴν Ἀριζόνα τῆς Ἀμερικῆς. Μόνον πολέμους διαμηνύουνε στὸν δύστυχο ἑλληνικὸ λαό. Ὅλοι οἱ ἀσκητὲς ἔγιναν ταξιτζῆδες. Ἁπλώθηκε τόσο πολὺ αὐτὸ τὸ φοβερὸ στὸ Ἅγιον Ὄρος, ποὺ μᾶλλον πρέπει νὰ ξανάρθη ὁ Χριστὸς στὸν κόσμο γιὰ νὰ τὸ συμμαζέψη. Ταξιὰ ἀπὸ τὴν στεριά, ταξιὰ ἀπὸ τὴν θάλασσα, ποῦ εἶναι ἡ ἡσυχία τοῦ τόπου αὐτοῦ; Παντοῦ ἡ τρισκατάρατη εὐκολία ποὺ κατέστρεψε καὶ τὸν κόσμο καὶ τοὺς μοναχούς. Χάθηκε τὸ μέτρο καὶ δὲν θὰ ξαναβρεθῆ. Κατέβασε μπουγάζι ὁ Ἑλλήσποντος καὶ βούλιαξε τὰ καράβια. Τὸ Ἅγιον Ὄρος εἶναι πιὰ τόπος συναλλαγῆς. Κάνετε μιὰ ἐπίσκεψη στὶς Καρυές, στὴν πρωτεύουσα τοῦ Ἄθωνα, καὶ στὰ σοῦπερ μάρκετ τῶν Μονῶν. Κι ἐλᾶτε, ἐσεῖς ποὺ τὰ ξέρετε ὅλα, νὰ μᾶς πῆτε ποιὰ πόρτα ν᾽ ἀνοίξουμε καὶ ποιὰ πόρτα νὰ κλείσουμε. Δὲν ρέγχουμε. Ἀγρυπνοῦμε, παρακαλοῦμε καὶ δεόμεθα. Ἐλᾶτε ἐσεῖς στὴν θέση μας κι ἐμεῖς κάνουμε στὴν ἄκρια, ποὺ εἶναι ἡ πιὸ εὐλογημένη γωνιὰ τῆς ζωῆς αὐτῆς. Νοῦν ἔχετε γιὰ τόσα ἄλλα πράγματα. Γι᾽ αὐτὰ ποὺ γράφω δὲν ἔχετε;
Βλιαγκόφτη, σὲ ὑψηλὴ καθέδρα κάθισες. Πρόσεχε μὴν ἀντραλιστῆς καὶ πέσης.
Εἶναι καὶ γιὰ μᾶς δύσκολα τὰ πράγματα. Ζοῦμε μεταξὺ δύο κόσμων, ποὺ ἀγωνιζόμαστε ἡμέρα καὶ νύχτα νὰ κρατήσουμε τὶς ἰσορροπίες. Πέστε καὶ γράψτε ὅ,τι θέλετε. Ἐμεῖς ἐδῶ θὰ μένουμε, θὰ τελοῦμε τὴν θεία Λειτουργία, θὰ καλλιεργοῦμε τὰ μπαΐρια τοῦ Ἁγίου Ὄρους καὶ θὰ προσπαθοῦμε τὰ λουλούδια ποὺ φυτρώνουν στοὺς βράχους καὶ στὰ γκρεμνὰ νὰ μὴ τσαλακωθοῦνε ἀπὸ βέβηλα χέρια. Λυπᾶμαι. Τὰ βατράχια βγαίνουν ἀπὸ τὴν λίμνη καὶ στὸν παραμικρὸ θόρυβο ξαναβουτᾶνε στὴν λίμνη. Προσπαθῶ νὰ κάθομαι πάντοτε ἔξω ἀπὸ τὴν λίμνη καὶ ἐκεῖ νὰ φυλάω σκοπιές, χωρὶς νὰ βουτάω στὴν λίμνη. Παρακαλῶ συνεχίστε. Ὁ λόγος σας μᾶς εἶναι πολλὴ σπουδαία διδαχή, τὴν δεχόμαστε. Λίγο ὅμως προσέξτε πῶς στέκεται καὶ στὴν σημερινὴ ἐποχὴ αὐτὸ τὸ ἱερὸ βουνὸ ποὺ λέγεται Ἄθωνας. Σκορπᾶτε πικράγγουρα. Ἐμεῖς θὰ τὰ βουτήξουμε στὸ μέλι τῆς ἡσυχίας καὶ θὰ τὰ κάνουμε γλυκά. Λέγει ὁ λαός: «Μακάριος εἶναι αὐτὸς ποὺ κάνει τὰ πικρὰ γλυκὰ καὶ τὰ ἄγρια ᾽μερωμένα».
Οἱ πέντε ποὺ δὲν ὑπέγραψαν αὐτὸ τὸ χαρτὶ μποροῦνε μέχρι τὸν Αὔγουστο ποὺ θὰ κάνουμε Διπλῆ νὰ μᾶς φέρουν τὸ δικό τους τὸ χαρτί; Τότε θὰ δεχθῶ καὶ θὰ τοὺς παραδεχθῶ ἄνδρες, παλληκάρια τοῦ Ἁγιωνύμου Ὄρους τούτου. Ἀλλιῶς, μ᾽ ἀφήνουν ἐλεύθερο νὰ τοὺς ἀποδώσω τοὺς καλύτερους χαρακτηρισμούς. Καὶ ἡ κόττα, ὅταν κάνη τὸ αὐγό, λαλεῖ καὶ λέγει «τὸ ἔκανα». Ἂς λαλήσουν καὶ αὐτοὶ ὅτι τὸ ἔκαναν.
Ἐλᾶτε οἱ δεινοὶ θεολόγοι νὰ βάλετε φρένα καὶ νὰ πατήσετε φρένο στὴν ξεφρενιασμένη αὐτὴ περίοδο τοῦ Ὄρους.
Ὄρος ἅγιον, ὄρος πανώριο, κιβωτὸς ἁγία, σκευοφυλάκειο ἱερό, ποιός μπορεῖ νὰ ρίξη πέπλο, καλύπτρα ἱερὰ στὰ ξεπουπουλιάσματα τῶν διαβιούντων σ᾽ αὐτὸν ἐδῶ τὸν τόπο; Βάστα, Παναγιά μου, τὸν κλῆρο σου, ποὺ σοῦ ἀνέθεσε ὁ Χριστός, ὁ Κύριος καὶ Θεός μας, ᾧ ἡ δόξα καὶ τὸ κράτος εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.
Γρηγόριος ὁ Ἀρχιπελαγίτης

Η καθ΄υποτροπην πτωσις επιφερει μεγαλυτερη την ποινη.ο σκληροτραχηλος ...ουκ ηβουληθη συνιεναι.

Η καθ΄υποτροπην πτωσις 
επιφερει μεγαλυτερη την ποινη.

Και παλι το ιστολογιο Πατερικη Παραδοσι επανερχεται ΚΑΘ΄ΥΠΟΤΡΟΠΗΝ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟ και καταφερεται κατα του μητροπολιτη Λαγκαδα οτι ταχα δεν βαφτισε ορθοδοξα τον Ιταλο καθηγητη. Γραψαμε και περιγραψαμε  αναλυτικοτατα την βαπτισι οτι εγινε ορθοδοξοτατα. Ομως ο καθ΄υποτροπην ψευδομενος συνεχιζει το ...βιολι βιολακι του. Και ετσι αποδειχθηκε περιτρανα ποσο δικαιο ειχαμε. Ο ανθρωπος δεν τρωγεται με τιποτα. Και ξυνει τα νυχια του χωρις συγκρατημο. Τετοιο πεισμα και τετοια κακοηθια μονο σε αχριστιανους θα μπορουσες να συναντησης που δεν γνωρισαν το θελημα του Θεου και οχι σε χριστιανο ορθοδοξο, μαλιστα σουπερ ορθοδοξο.
Οντως μεγαλη η δυναμι του ....κάλου στον εγκεφαλο και της εμπαθειας στους πλησιον..."αδελφους" και σε ενα καλο μητροπολιτη. Ο δε παρανομως ψευδομενος και σκληροτραχηλος ...ουκ ηβουληθη συνιεναι. Δεν εχουμε παρα να επαναλαβουμε το δημοσιευμα μας στο οποιο διαζωγραφιζεται ολοκληρη η αληθεια μαζι και με τα ερμηνευτικα σχολια https://apotixisi.blogspot.gr/search/label/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82
Ιδου και το νεο (σημερινο) σχολιο της πατερικης παραδοσης που χαρακτηριζεται ως ψευδεστατο καθ' ολοκληριαν. 

 Ἐδῶ ὁ π. Εὐστράτιος βαπτίζει ὀρθόδοξα κι ὄχι ὅπως βάπτισε πρόσφατα ὁ οἰκουμενιστὴς μητροπολίτης Λαγκαδᾶ! 
------------------------------------------------------------------------------------
EΞΩ ΠΑΣ Ο ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΩΝ ΨΕΥΔΟΣ.(Απ.κβ΄15)
--------------------------
 Ενα απο τα απαραδεκτα δημοσιευματα:

Ὁ Μητροπολίτης Λαγκαδᾶ βάπτισε μὲ "ραντισμὸ" στὸ Ἅγιον Ὄρος Ἰταλὸ καθηγητή (ΦΩΤΟ)
 ---------------------------------
Καποια γνωστα κακοηθη ιστολογια - που απο την πολύ Κατανυξι παθαινουν υπνηλιες και οι διαχειριστες τους πασχουν από πολλες περιεργες υπνοβασιες - προεβησαν εσκεμμενα σε μια απαραδεκτη  δημοσιευσι  οτι ταχα ο μητροπολιτης Λαγκαδα κ. Ιωαννης, βαπτισε ΛΑΤΙΝΟ Καθηγητη του Ιταλικου Πανεπιστημιου στην παραλια της μονης Ιβηρων κατα τα ...λατινικα προτυπα και οχι κατα τα ορθοδοξα τοιαυτα. ΟΥΔΕΝ ΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΛΗΘΕΣΤΕΡΟΝ. Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Λαγκαδα ελεγε: Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Περιβόλιτης Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Ιερού Χρίσματος έμπροσθεν του Καθίσματος της Παναγίας της Πορταΐτίσσης, σε Καθηγητή της Μεσαιωνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου της Ιταλίας, ο οποίος και θα έχει συνεργασία με την Θεολογική Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. 
Όμως τα διαβοητα αυτά ιστολογια δεν αρκεσθηκαν στην ανακοινωσι αυτή, αλλα χωρις να κανουν καποια εγκυρη επιβεβαιωσι, ως οφειλαν, προεβησαν μονα τους στην ψευδεστατη δημοσιευσι  ότι ο βαπτισθεις Καθηγητης ραντισθηκε και δεν βαπτισθηκε. Εφ΄οσον ειχαν μια τετοια πληροφορησι από τους γνωστους διαρροεις ψευδοχριστιανους, θα μπορουσαν να παρουν καποιο τηλεφωνο στην μητροπολι Λαγκαδα και να ζητουσαν να μαθουν ποια είναι ακριβως ολοκληρη η αληθεια. Ομως η ταπεινωσι είναι ακριβη και δυσκατορθωτη αρετη και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν ευδοκιμει εις αυτά τα συγκεκρυμμενα ιστολογια που δημοσιευσαν αυτην την ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ ειδησι. Αυτη η απαραδεκτη κακοηθια ειναι πολυ προκλητικη και ειδικα κατα του μητροπολιτη Λαγκαδα, που στο ζητημα αυτο το βεβαιωνει και η ΟΜΟΛΟΓΙΑ, αλλα και πολλοι αλλοι κληρικοι και λαικοι, οτι εφαρμοζει ακριβως οσα προβλεπονται απο τους Ιερους Κανονες σχετικα με το μυστηριο του βαπτισματος και μεχρι της τελευταιας λεπτομερειας. Οσον αφορα τον εν λογω ΛΑΤΙΝΟ Καθηγητη, η αληθεια είναι ότι η βαπτισι του εγινε εντος της θαλασσης και μαλιστα ο βαπτισθεις εβαπτισθη κατά τροπον κανονικοτατον και δεν ραντισθηκε αλλα βαπτισθηκε και μαλιστα κρατουσε τη μυτη του εντος του υδατος για να μη πνιγη. Το ιδιο ακριβως συνεβη και με αλλον Καθολικο Καθηγητη που ζητησε  μαλιστα ο ιδιος να βαπτισθη και ο μητροπολιτης Λαγκαδα τον βαπτισε σε βαπτιστηριο γνωστης μονης της περιοχης του και κατα τα ορθοδοξα προτυπα και ηταν αυτοπται και αυτηκοοι μαρτυρες ολοι οι μοναχοι αυτης.
Αντι τα κακοηθη αυτά ιστολογια, να χαρουν και να επαινεσουν το γεγονος Καθολικοι Καθηγητες να ζητουν να γινουν Ορθοδοξοι και μαλιστα να ζητουν επιμονα να βαπτιζονται κατά το ορθοδοξο  τυπικο,  αυτοι εχουν ετοιμη την δαιμονικη κακοηθια να γινονται αισχροι συκοφανται ενός επισκοπου, αμαρτημα που δεν συγχωρειται, ουτε εξαλειφεται τοσο ευκολα. Ειναι ντροπη, πατερες και αδελφοι, να συκοφαντειτε κατά τροπον αισχρον ενα μητροπολιτη, που περαν των διαφωνιων που θα μπορουσε καποιος απο σας να επικαλεσθη, τετοιες πραξεις αποτελουν δοξα και εγκαυχησι για την Ορθοδοξια και όχι ονειδος. Ονειδος αποτελουν εκεινοι  που εφαρμοζουν τετοιες τακτικες που είναι το ολιγοτερον απαραδεκτες.


                         Εδω τον μεταδιδει το Αγιο Χρισμα


  
Ιδου και ο μαρτυς ο ΑΨΕΥΔΗΣ και αληθινος, που τσακιζει τα ασεβη και απυλωτα στοματα των Ασεβων .....χριστιανουληδων, που καθολου δεν συμπαθουμε αλλα μαλλον απεχθανομαστε. Αν νομιζετε οτι οι μαρτυρες που εμπαιναν στα αμφιθεατρα ηταν σαν εσας ....κανετε λαθος. Εσεις αποτελειτε ξεφτιλα και εντροπη του Ευαγγελιου. Ενταξει κυρα Μελπω που μας σιχτιρισες, ενταξει κυρα ...κατσικα αϊ στην κουζινα σου ή στο παχνι σου!!! που κανετε και τους εξυπνους ...Χαϊμαλια.... Αντε να μην θυμηθω και τον αλλο εαυτο μου!!!! και σπευσουν οι ευπαθεις γεροντοπληκτοι να μας πετροβολησουν. Ενταξει; Οταν μπαινετε εδω μεσα να καθαριζετε τα ....βρωμικα παπουτσια σας και την απρεπη γλωσσα σας...Παντα.

Εδω ο νεοφωτιστος εισερχεται στην θαλασσα για να βαπτισθη
Eδω ριχνει αγιασμο στον νεοφωτιστο και για την εν συνεχεια αναγκαια χρησιμοποιουμενη πετσετα. Αρα χρειαζεται η κανατα, οπως μας πληροφοτησαν κληρικοι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου