Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Χαρας ευαγγελια απο την πολι της Θεσσαλονικης, την μητροπολι του Αγιου Γρηγοριου του Παλαμα:. Επαψε το μνημοσυνο του Επισκοπου του, ο πατηρ Νικολαος Μανωλης. Ελπιζουμε και με τους ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΟΙΣ, οπως εκαμναν και οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ της Ορθοδοξιας. Υποκλινομαστε μπροστα σας πατερα Νικολαε.

EΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ 

ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ....

Εκει που πηγαμε να  ....εκραγουμε εμεις ...ηλθε μονη της η παταγωδης ΕΚΡΗΞΙ απο τον πατερα Νικολαο Μανωλη.

 Πατερα Νικολαε Μανωλη, υποκλινομεθα μπροστα σας...

Ειναι δυνατον εις αυτην την χωρα των σημερινων πολλων πολλων ηττοπαθων και των προδοτων, αλλα και των γενναιων και ατρομητων προγονων μας μαχητων, να μην πρωτοστατουν πλεον οι αγαμοι και οι καλογηροι, αλλα να πρωτοστατουν οι ΕΓΓΑΜΟΙ;

Την Κρητη των Γενναιων, ακολουθει η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ.

Δοξα και τιμη και παλι ΔΟΞΑ και παλι ΤΙΜΗ και ΥΠΕΡΤΙΜΗ, στην ευγενη ταξι των ΕΓΓΑΜΩΝ κληρικων της Πατριδος μας. 

Οι αετοι εγιναν παπιες και οι παπιες εγιναν ΑΕΤΟΙ της Θεολογιας της Εκκλησιας μας.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο π.Νικόλαος Μανώλης ανακοίνωσε τη διακοπή της μνημόνευσης του Επισκόπου του




10 σχόλια :

  1. Συγχαρητήρια.
    Ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι.
    Θα χαρούμε να μάθουμε ότι εφεξής θα μνημονεύτε αρχιεπισκόπου ημών
    η πάσης επισκοπής ορθοδόξων - μακριά απο κρυφοοικουμενιστές
    και πάλι συγχαρητήρια
    Απάντηση
  2. Μπραβο π.Νικολαε...μονο το βημα του Χριστου φοβομαστε,τιποτε αλλο...
    Απάντηση
  3. ΑΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΕ ! ΒΑΔΙΖΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ !!!! ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΝΕΙΑ ΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΤΟΥ ! ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΟΥΛΑ ΣΑΣ ! ( ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ )
    Απάντηση

    Απαντήσεις










    1. "ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ ..ΑΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ..ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΟΥ". ΑΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΕ! ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΑΤΕΡ ΦΩΤΙΕ.
      ΜΕΕ ΤΙΜΗ
  4. Να εισαι καλα π.Νικολαε ο Θεος μαζι σου μεχρι το τελος.
    Μην φοβασαι τιποτα,εχεις την αγαπη μας.
    Απάντηση
  5. μπραβο σου πατερ Νικολαε!! ....η αληθεια ειναι βεβαια εσυ διωκεσαι και αγιαζεσαι ,την ωρα που οι αλλοι ιερεις αλλα και εμεις οι λαικοι κοιμομαστε ακομα δυστuχως .π.γ
    Απάντηση
  6. Μπράβο παλικάρι και αγωνιστή του Κυρίου. Πολύ μας συγκίνησες. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός δια της Υπεραγίας Θεοτόκου και Πάντων των Αγίων να σκεπάζει Πάντοτε εσένα και την οικογένειά σου.

    Το ποίμνιο που σου χάρισε ο Κύριος να είσαι σίγουρος ότι θα σταθεί πλάι σου.

    Καλή υπομονή και καλό αγώνα, Τίμιε και Καλέ λειτουργέ του Υψίστου.

    Κυριάκος Βαρβέρης - Πειραιάς
    Απάντηση
  7. Γέροντά μου Άγιε o Θεός να Σου δίνει δύναμη! Άξιος και πανάξιος!!! Μαζί σου κι εμείς. Μακάρι να σε ακολουθήσουν κι άλλοι ιερείς της Θεσσαλονίκης. Μακάρι να μετανοήσει o Άνθιμος και να αγιάσει και να σώσει τους Θεσσαλονικεις από την κατηφόρα του οικουμενισμου.
    Απάντηση
  8. Μπραβο στον Πατερ Νικολαο. Καλή δυναμη και καλη συνεχεια στον ίδιο και την οικογένειά του. Ο Ιερέας πρέπει να στηριζεται απ το ποιμνιο του κι οχι να ειναι εξαρτωμενος απ τον καθε καισαρα, οποτε θα πρεπει ολοι τωρα να συνδραμουν, αναλαμβανοντας τις δικες τους ευθυνες και θα ηταν ακομα καλυτερα αν γινοτανε πανελλαδικως αυτο

    Σταύρος

     Αδελφοι εν Χριστω.
    Tα μπραβο και οι επαινοι δεν φτανουν.
    Εσεις οι μεχρι τωρα 39, εκτος απο λογια, υπαρχουν  και τα εργα.
    Τον παπα σας και τα ματια σας.
    Και ολους τους Αποτειχισμενους παπαδες.
    Αδειαστε τα πορτοφολια σας τουλαχιστον και συντηρειστε τον Αποτειχισμενο κληρικο και την οικογενεια του.
    Οχι μονο λογια.
    Γιατι παρατηρειται το φαινομενο να ειναι οι πολυλογαδες, πολυλογαδες μονον.
    Χωρις να τους στοιχιζει τιποτα η Πιστι και η συμμετοχη τους στο Σωμα της Εκκλησιας.
    Ειδατε οι δεσποταδες της Κρητης,ποιο πρωτο μετρο ελαβαν εναντιον των Αποτειχισθεντων ιερεων τους;
    Τους εκοψαν τον μισθο τους.
    Εκει.
    Να πεθανουν, τον δια της πεινης θανατον.
    Και αυτοι και τα παιδια τους.
    Ετσι δεν ....καταγραφεται οτι θα πραξη και ο μελλον Αντιχριστος;
    Θα αρχιση λενε απο τα της ...κοιλιας;
    Λοιπον, ολοι ανασκουμπωμα για τον κοινο Αγωνα της Πιστεως.
    Και δημιουργια ΚΟΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.
    Ολοι να συμβαλουν με το περισσευμα ή με το υστερημα τους.
    Ομως ΟΛΟΙ.
    Ο πατηρ Νικολαος Μανωλης θα καταστη αμεσα ΑΜΙΣΘΟΣ.
    Θυμηθειτε με.
    Ειναι το μεγαλο οπλο των δεσποταδων.
    Οι μισθοι των ιερεων διδονται με ανταλλαγμα της τεραστιας εκκλησιαστικης περιουσιας των Πατερων μας που δοθηκε στο Κρατος.
    Δεν ειναι χαρισμα, ειναι οφειλη.
    Και οχι, απο τις τσεπες των δεσποταδων.
    Και οι παυοντες το μνημοσυνο Αιρετικων δεσποταδων υπεραμυνονται της διαφυλαξης του Πολυτιμοτερου Αγαθου δηλαδη της Πιστεως του Κυριου μας, που ριπτεται εις τους ΧΟΙΡΟΥΣ, επομενως επιτελουν τον ιερωτερο Αγωνα της Αγιας μας Εκκλησιας.
    Και οι υπερασπιζομενοι Αυτου του Πρωτου και Μεγιστου Αγαθου "της πρεπούσης ΤΙΜΗΣ τοις ορθοδόξοις αξιωθήσονται.Ου γαρ Επισκόπων, αλλά ψευδεπισκόπων και ψευδοδιδασκάλων κατέγνωσαν".

    Πατερα Νικολαε Μανωλη.
    ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.

    Οδυσσεας Τσολογιαννης

14 σχόλια:

  1. Επιτελους,τουλαχιστον θα εχουμε εναν ιερεα στη Θεσσαλονικη για να εξομολογηθουμε και να κοινωνησουμε και οχι να αναγκαζομαστε να πηγαινουμε χιλιομετρα μακρυα,το τιμαει το ρασο του,μπραβο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι χθες τον ειρωνευόσασταν δίχως να ξέρετε για ποιον μιλάτε. Ο αντιοικουμενιστικός αγώνας του π. Νικόλαου κρατάει πολλά χρόνια, πριν το ιστολόγιο σας. Γι'αυτό θα ήθελα να σας συμβουλεύσω να μην βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν γνωρίζετε και δίχως να έχετε το παραμικρό ίχνος ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ. Παρακολουθώ αρκετά το Ιστολόγιο σας αλλά λυπάμαι κάθε φορά όταν βλέπω αναρτήσεις γεμάτες ΕΙΡΩΝΙΑ για ανθρώπους που υπομένουν κάποια πράματα χάριν οικονομίας ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και προειδοποιώντας τους οικουμενιστές πως αν δεν σταματήσουν τις αιρέσεις τους τότε θα τους διακόψουν τον μνημόσυνο. Ο π. Νικόλαος κράτησε τον λόγο του και έπραξε ΟΡΘΟΔΟΞΑ και από μέρους σας αξίζει ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. Σταματείστε να αρθρογραφείτε γεμάτοι ειρωνεία και εμπάθεια και κάντε το μλποκ σας πηγή ενημέρωσης με ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ! Να είστε καλά και καλή Σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακουσε παληκαρι.
      Φοβαμαι οτι δεν εισαι παντοτε ...Ορθος Αντιλογος, γιατι εμενα με αρεσει ο Ορθος Αντιλογος, τον επιζητω ιδιαιτερα.
      Επειδη μαλλον δεν γνωριζεις ποιοι ειμαστε, να βαλης τηλεσκοπιο στα ματια σου και να δης πιο πισω και πιο μακρυα.
      Εμεις καναμε Αντιοικουμενιστικο Αγωνα στη Θεσσαλονικη απο ...αρχαιων ημερων, οταν και αυτος ο πατηρ Ζησης υπηρετουσε στα ...κιταπια του Πατριαρχου Δημητριου.
      Εμεις δεν βαζαμε τους Γερονταδες και τους πνευματικους μας πανω απο τους Αγιους Πατερες της Εκκλησιας.
      Εντολη του Ευαγγελιου και των Ιερων Κανονων ειναι να βαδιζουμε οπως βαδισαν οι Αγιοι Πατερες και οχι οπως συμβουλευουν οι σημερινοι Γερονταδες, συνηθως, δουλοι των δεσποταδων.
      Η Αληθεια δεν καταγγελεται με φτιασιδια και με μουσταρδες αλλα πλερια και καθαρη.
      Στα της Πιστεως δεν σηκωνει Οικονομια.
      Η οικονομια αφορα αλλες υποθεσεις.
      Εγιναν τοσα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ μεσα στην Εκκλησια που δεν σταματησαν ποτε αλλα αυξανονταν και φθασαμε εδω που φθασαμε, να μας ταυτισουν με τους Παπικους και με τους Προτεσταντες.
      Δεν οφειλαμε ολοι οι ορθοδοξοι να παψουμε να κοινωνουμε με τους επισκοπους και τους κληρικους, που αδιαμαρτυρητα δεχονταν τα παντα;
      Εσυ περιμενες να το κανει πρωτα ο πατηρ Μανωλης;
      Δεν οφειλες να το κανης και μονος σου;
      Πολλα πταιομεν απαντες, φιλε.
      Αντε και δεν θελω να ξυσω αλλες πληγες, γιατι η γλωσσα της αληθειας ΠΟΝΑΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Πολλές δεκαετίες πριν το ιστολόγιο υπήρχαν έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, εκπομπές και κυρίως προσωπικοί αγώνες κύριε Ορθέ Αντίλογε. Και ο ευπρεπισμός είναι καλός, όταν αρμόζει, αλλά και κατά τις φράσεις που εκστόμισαν δικαίως ο Κύριος ημών και οι Απόστολοι, δικαιούμαστε αν θέλουμε, να απευθυνόμαστε οι Χριστιανοί στους πονηροὐς και γὀητες, στα γεννήματα εχιδνών, στις αλώπεκες, στους τάφους κεκονιαμένους, στους ληστάς τους κατεσθίοντας τας οικίας των χηρών, στους πόρνους και μοιχούς, στη γενεά τη σκολιά και διεστραμμένη, στους ποιούντα τον οίκον του θεού οίκον εμπορἰου κ.α.

      Ως προς τη μισθοδοσία των κληρικών: Δεν πρέπει να διακοπή εφόσον έχουν ποίμνιο που τους ακολουθεί και το οποίο φορολογείται, ώστε μέρος της φορολογίας να δίνεται στους κληρικούς που το διακονούν. Βεβαίως οι ανήμποροι ή μη έχοντες εργασία, είτε κληρικοί είτε λαϊκοί, είτε έγγγαμοι και πολύτεκνοι είτε άγαμοι πρέπει να τυγχάνουν της φιλανθρωπίας των υπολοίπων εχόντων. Αυτό πρέπει να συμβαἰνη πάντοτε, και όχι μόνο για τους μη μνημονεύοντας που τους κόβεται ο μισθός. Από την άλλη, όπως και ο Απ. Παύλος οι κληρικοί σύμφωνα με το Ευαγγέλιο και τους Κανόνες, κάλλιστα θα μπορούσαν να ασκούν ένα αξιοπρεπές βιοποριστικό επάγγελμα, να ζουν την οικογένειά τους και ὀταν γίνουν 40 -50 ετών, πολύτεκνοι και καλλίτεκνοι να χειροτονούνται, συνεχίζοντες εργαζόμενοι βιοποριστικώς και ασκώντας αμισθί τα ιερατικά τους καθήκοντα τα απογεύματα και τις αργίες. Ισχύει οπωσδήποτε το "άξιος ο εργάτης του μισθού αυτού" και "βουν αλοώντα μη φιμώσης" δηλαδή για περιπτώσεις ήδη ευλογημένων κληρικών που χάνουν το μισθό τους να τους ενισχύουν οικονομικά οι ενορίτες τους, όπως τους του Π.Η. Κάποτε όταν θα γίνη ο ευλογημένος χωρισμός εκκλησίας -καίσαρα τους ποιμένας έτσι θα συντηρεί ο λαός, ή και αυτοί θα είναι ιατροί, επαγγελματίες, δάσκαλοι, καθηγητές, αγρότες και παρἀλληλα μετά τα 45 τους και εθελοντές άμισθοι κληρικοί. Αρκετοί από το ποίμνιο, ώστε να αρκούν.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ αμφισβήτησε ότι θες για το πρόσωπο μου όχι όμως και την ορθότητα του λόγου/ αντίλογου μου. Δεν αμφισβήτησα την Ομολογία σου. Κατακρίνω όμως το γεγονός να υπάρχει διχόνοια και καχυποψία στις τάξεις αυτών που αντιδρούν. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου αλλά δεν μπορώ δικαιολογήσω το ύφος σου/σας.

      Τώρα όσον αφορά τα άλλα που λες με αρκετό ήθος, αγάπη και τηλεσκόπια να σε ρωτήσω τότε να μάθω ποιος η ποιοι είστε. Δεν βλέπω πουθενά ονόματα η βιογραφικό. Για πείτε μου λοιπόν ποιοι είστε γιατί από τα λεγόμενα σας μόνο εμπάθεια εκλαμβάνω. Ανήκετε στους ΓΟΧ;

      Ο πατήρ Θεόδωρος βρίσκεται ακόμη στο Πατριαρχείο η όχι; Το Πατριαρχείο δεν τον έδιωξε για τις αντι-οικουμενιστικές θέσεις του; Γιατί τόσο εμπάθεια σε αυτά τα δύο πρόσωπα;

      Είπα πουθενά ότι πρέπει να βάλουμε "γεροντάδες και πνευματικούς" πάνω από τους Αποστόλους και τις Οικουμενικές Συνόδους/ Πατέρες της Εκκλησίας; Η μήπως κάποιος από τους δύο πατέρες Θεόδωρο και Νικόλαο είπε κάτι τέτοιο; Οι δυο δεν είπαν πως αν ο Άνθιμος δεν μεταμεληθεί θα του κόψουν το μνημόσυνο; Ο π. Νικόλαος δεν το πράττει, δεν κρατάει τον λόγο του;

      Η οικονομία που ανέφερα δεν είναι στα της Πίστεως αλλά στο " αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ" (Προς Τίτον 3, 10). Έναν αιρετικό από αγάπη προσπαθείς να τον νουθετήσεις αλλά όταν βλέπεις ότι δεν βγάζεις άκρη, πρέπει να παραιτηθείς. Προσπαθείς όμως να τον νουθετήσεις από αγάπη γιατί έστω και μία ψυχή είναι κρίμα να χαθεί, όποιος κι αν είναι. Εδώ όμως μιλάμε για την συγκεκριμένη περίπτωση του π. Νικόλαου που προειδοποίησε με την τελευταία του επιστολή τον Άνθιμο. Το ότι έχουν γίνει λάθη και εγκλήματα εδώ και πολλά χρόνια συμφωνώ. Το ότι έπρεπε να υπάρξει κάποια αντίδραση πολύ πιο νωρίς και να γίνει κάτι συμφωνώ επίσης. Τώρα όμως τα πράματα δεν είναι όπως πριν διότι η αίρεση αναγνωρίστηκε συνοδικά και επίσημα ως "εκκλησία". Τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και όποιος δεν αντιδρά με λόγια και πράξεις είναι υπόδικος και θα δώσει λόγο. Έγιναν εγκλήματα αλλά αυτό δεν πρέπει να διχάζει τις τάξεις ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.

      Ο π. Νικόλαος δεν είχε επιπτώσεις για τις αντιοικουμενιστικές θέσεις του; Δεν τον έδιωξαν από την ενορία του; Γιατί τον κατηγορείς ως κάποιον που μασάει τα λόγια του;

      Έχουμε ως υποχρέωση να αποκοπούμε από όσους επισκόπους υποστηρίζουν τον οικουμενισμό και την αίρεση, όχι από εμπάθεια αλλά από αγάπη. Από αγάπη πρώτα προς Τον Κύριο και δεύτερον προς τον πλησίον μας, μπας και συνέλθει και καταλάβει ότι βρίσκεται σε μέγιστη πλάνη.

      Ξαναλέω και πάλι μην βγάζετε συμπεράσματα για ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζετε. Εγώ δεν περίμενα κανέναν άλλο για να αποκοπώ από την αίρεση. Ζω στην Γερμανία και πάω στην Εκκλησία μόνο όταν έρχομαι διακοπές στην Ελλάδα. Εδώ τα πράγματα είναι τραγικά διότι είναι όλοι μα όλοι οικουμενιστές. Εδώ ειδικά στο εξωτερικό το ποίμνιο και οι ενορίες είναι εντελώς ακατήχητες και ο κόσμος δεν ξέρει καν τι συμβαίνει. Εγώ και η οικογένεια μου έχουμε έρθει αρκετές φορές σε διαπληκτισμό με τους εδώ Ιερείς χωρίς αποτέλεσμα γι'αυτό και πλέον δεν έχουμε καμία σχέση με δαύτους.

      Να μην ξύσεις καμία πληγή αγαπητέ, να ομολογείς Ορθοδοξία και να μην σπέρνεις διχόνοια ανάμεσα στις τάξεις αυτών που αντιδρούν.

      Καλή Σαρακοστή

      Διαγραφή
    4. ως φαινεται φιλε απο τη Γερμανια,
      δεν παρακολουθεις το ιστολογιο ΟΜΟΛΟΓΙΑ και τις θεσεις του που ειναι οι θεσεις των Αγιων Πατερων και οχι καποιων Γερονταδων.
      Εμεις δεν ακουγαμε κανενα Γεροντα για να αποτειχισθουμε οταν μαθαμε και καταλαβαμε ποια ειναι η Ορθοδοξη στασι που επρεπε να τηρησουμε για να θεωρουμεθα Ορθοδοξοι.
      Οι Αγιοι πατερες, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ και ΟΧΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ Αποτειχιζονταν απο τις Αιρεσεις και απο τους Αιρετικους ΑΜΕΣΑ και ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ.
      Τι θελεις τωρα να σου πουμε για τον πατερα Νικολαο;
      Προσπαθεις να μας κανεις να ξυσουμε πληγες;
      Τι αλλο θελεις να σου πουμε;
      Αφησε τα ολα.
      Χαρηκαμε για την Αποτειχισι του πατρος Νικολαου.
      Και για περισσοτερα, πηγαινε σε παληοτερα αρθρα μας στην Ετικετα Αποτειχισι κατω δεξια για να δης τις ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑΣ που ηταν και οι θεσεις των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.

      Διαγραφή
    5. "Ορθός Αντίλογος" μπράβο ρε φίλε! Έγραψες αυτά που ήθελα αλλά δεν είχα το κουράγιο να κάτσω να τα γράψω! Μαζί σου!

      Ως προς τον διαχειριστή του ιστολογίου, έχω να σου πω αδελφέ, με πολύ συμπάθεια, ότι όπως σου υποδεικνύει και ο άλλος αδελφός χρειάζεται Διάκριση πριν εκφέρουμε κρίση

      Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

      Διαγραφή
    6. Οταν σε μιλούν δέν καταλαβαίνεις; Ο πατήρ Νικόλαος δεν αποτειχίζονταν μέχρι χθές γιτί σιγόνταρε τους Οικουμενιστές.Και τώρα να δούμε με ποιούς θα επικοινωνεί πάλι.Κάνουν τη μισή διαδρομή της Αποτείχισης.Αυτό μάλλον σου λέει ο ιστολόγος και δεν το καταλαβαίνεις Ορθέ Αντίλογε. Υπάρχει και η Κανονική αποτείχιση και όχι η μισοβέζικη, άντε μπάς και το καταλάβεις.

      Διαγραφή
  3. Αραγε, ο π. Ν. Μανώλης αποτειχίστηκε μόνον από τον Επίσκοπό του ή και από τους υπόλοιπους Επισκόπους της Ελλαδικής Εκκλησίας, βάσει των συγκοινωνούντων δοχείων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελω να ελπιζω οτι θα κανη σωστη Αποτειχισι.
      Το αρθρο του μοναχου Αρσενιου το προχθεσινο στην Κατανυξι, το ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ αυτο και απαραδεκτο αρθρο, με προκαλει απορια και αναμονη.
      Ιδωμεν...

      Διαγραφή
    2. Ποιων συγκοινωνούντων δοχείων όταν ένα θέλει να αρπάξει το πολύτιμο περιεχόμενο (ποίμνιο) όλων των άλλων, έστω κι αν δεν του ανήκει. Θέμα τεχνικό βέβαια αλλά, παύοντας μνημόνευση επισκόπου μνημονεύοντος πατριάρχη Κων/λεως τυπικά δεν θα έπρεπε να παυθεί η συγκοινωνία με τους επισκόπους των παλαιών χωρὠν τους μνημονεύοντας επίσκοπο Αθηνών ως προκαθήμενου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος -πλην παρεκτός και εάν κι εκείνοι ομολογούν αποδοχή στην ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου- οπότε το ερώτημα απαντάται εύκολα. Πάσης επισκοπής Ορθοδόξων όπου Ορθόδοξος ο μη αποδεχόμενος την ψευδοσύνοδον!

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ μου π. Νικόλαε,

    Στην χειροτονία σου, όσοι σε γνώριζαν και σ' αγαπούσαν, φώναζαν Τριαδολογικώς και έψαλλαν πανηγυρικώς το "Άξιος, άξιος, άξιος!" Τελικώς αποδεικνύεται όχι απλή ευχή, αλλά δήλωση κι απόδειξη τρανή.

    Τώρα κι εμείς από την "υπέρ πάσης ωκεανίας" έρημο της Αυστραλίας αναφωνούμε πανοικεί και επαναλαμβάνουμε με δοξολογία ιερή αυτό το τριπλό και ομολογιακό "άξιος!"

    Να μου επιτρέψεις με την αγάπη του Χριστού, να προσπέσω στα πόδια σου και φιλώντας το αιματοβαμένο πετραχίλι σου να εξομολογηθώ ταπεινώς κάποιες πτωχές μου σκέψεις:

    1. Ζητώ μετά συντριβής καρδίας να μας συγχωρήσει η αγαπώσα καρδιά σου καθώς και η άξια, αγαπητή και σεβαστή πρεσβυτέρα σου (διότι είστε ένα) για τις κάποτε σκληρές και φαινομενικά ασεβείς μας εκφράσεις, τις ειρωνείες και επιθέσεις οι οποίες όμως δεν ήταν ποτέ προσωπικές αλλά ιδεολογικές, χωρίς καμία κακία. Ζητώ δημοσίως συγγνώμη.

    2. Εύχομαι να μας αποδεχτείς εγκαρδίως όλους τους αποτειχισθέντες ως όντως εν Χριστώ αδελφούς σου και οικείους σου, της μίας Αγιοπατερικής οικογενείας σου. Πιστεύω θα δώσεις αγία εντολή στα πνευματικοπαίδια σου να πάψουν να μας αποκαλούν "αιρετικούς και σχισματικούς". Αποτειχιστήκαμε από τους αιρετικούς επισκόπους, όχι από ολόκληρη την Εκκλησία. Ελπίζουμε συνεπώς να σας δούμε και να σας χαρούμε σε κοινούς αγώνες με τον πνευματικό μας π. Ευθύμιο Τρικαμηνά.

    3. Εύχομαι να σταθείς εξαίσια, εξέχουσα και παραδειγματική έμπνευση στον αξιοσέβαστο γέροντά σου π. Αγάθων διότι ως όντως ταπεινός μπορεί να διδαχθεί ακόμη κι από μικρό παιδί, εφ' όσον χάριτι Θεού συναισθανθεί πως ήταν αστοχία δογματική να υποκύπτει στους Αντιπατερικούς περιορισμούς του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Κι αν έχει ήδη προβεί στην Μνημοσύνου Διακοπή και ο γέροντάς σου Αγάθων, τότε δεν θα λέγει πλέον "δεν μ' αφήνει ο αμερικάνος" αλλά ολοψύχως, ενσυνειδήτως και ομολογιακώς θα βρωντοφωνεί και θ' αντιλαλεί: "Πειθαρχώ ΘΕΩ μάλλον παρά ανθρώποις!!!"

    4. Εύχομαι και προσεύχομαι να επηρεάσεις τα μέγιστα εν Κυρίω Παντοκράτορι και δύο άλλους αξιόλογους και αγαπητούς ιερείς: τον π. Θεόδωρο Ζήση και τον π. Γεώργιο Μεταλληνό. Ασχέτως θέσεων, τίτλων και θρόνων, είναι τώρα υποχρεωμένοι από τον Θεό να γίνουν και τρόπων μέτοχοι και Αποτειχισιακών θρόνων διάδοχοι του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

    5. Μιας και αναφέρθηκα στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά (φέρνω στο νου μου και τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό), τώρα που τους μιμήθηκες στην πράξη, (μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας), εύχομαι να τους μιμηθείς και στην ουσία και ποιότητα της Διακοπής Μνημοσύνου. Αυτοί οι Άγιοι (αλλά και όλοι όσοι Αποτειχίστηκαν) όχι μόνο έκοψαν την Μνημόνευση των αιρετικών επισκόπων αλλά και διέκοψαν ΚΑΘΕ κοινωνία με όσους κρατούσαν ακόμη εκκλησιαστική κοινωνία με αυτούς από τους οποίους είχαν Αποτειχιστεί. Δεν ενσωματώθηκαν με την ιεραρχία η οποία μνημόνευε τον κάθε αιρετικό πατριάτχη. Οι ίδιοι, ως Αποτειχισθέντες Επίσκοποι, δεν συλλειτουργούσαν με όσους απαρτούσαν την λατινόφρονα (και Κολυμπαριόφρονα) σύνοδο.

    (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 6. Η οδός η οποία επέλεξες χάριτι Θεού, είναι σκληρή, στενή και τεθλιμμένη. Οδηγεί όμως στη Ζωή. Ακολουθείς τώρα πιστά "την Οδό, την Αλήθεια και την Ζωή". Να περιμένεις φοβερούς διωγμούς, ακόμη κι από οικείους... "Εί Εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν!" Τώρα που θα υποστείς ανείπωτους και τρομερούς διωγμούς, θα είσαι αληθινά μακάριος και τρισευτυχισμένος! "Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης". Εδώ δεν εννοεί την προσωπική δικαιοσύνη αλλά αναφαίρεται στα δικαιώματα της αληθούς Πίστεως. Θα σε καθαιρέσουν ψευδώς, αδίκως και ανυποστάτως. Διώκεσαι για την Πίστη. Μην συμβιβάζεσαι και μην πτοείσαι. Μιμείσαι τους Αγίους Πατέρες. Τους έχεις στο πλευρό σου. Κι ο Παντοκράτωρ Κύριός σου θα υπογράψει αυτό που υπόσχεται το όνομά σου: την Νίκη του Λαού του Θεού, τον Θρίαμβο της Πίστεως! Τώρα έγινες πραγματικά Νικό-λαος διότι είναι μαζί σου ο Πιστός Λαός του Θεού! Για αυτό και η Αποτείχιση των ιερέων δεν είναι ποτέ μεμονωμένη, αυτόνομη και υποκειμενική διότι εκπροσωπούν κάποιο ποίμνιο και πιστό λαό και παύουν την Μνημόνευση εκ μέρους του εκκλησιάσματος που τους εξουσιοδοτεί να το εκπροσωπούν ενώπιον της Αγίας Τραπέζης. Κι αν δεν βρεθεί του λοιπού Αγία Τράπεζα, μη στεναχωριέσαι θα βρεθούν πολλοί πιστοί, όπως τα πρώτα χρόνια των διωγμών, να γονατίσουν και να σταθεί η πλάτη τους η ιερή ως Αγία Τράπεζα! Ζει Κύριος ο Θεός!

    7. Με την Ομολογιακή σου πράξη αυτή, δεν βγαίνεις εσύ "εκτός Εκκλησίας!" Εκτός Εκκλησίας θέτουν τον εαυτό τους όσοι μνημονεύουν τον αιρεσιάρχη πατριάρχη Βαρθολομαίο ή κοινωνούν με όσους τον μνημονεύουν. Θα το αισθανθείς αυτό και θα μιλήσει το Πανάγιον Πνεύμα στην ψυχή σου και στη συνείδησή σου "στεναγμοίς αλαλήτοις!" Πρόσεχε μόνο μη λυγίσεις, μην συμβιβασθείς και επιστρέψεις "στο ίδιον εξέραμα" όπως έκανε δυστυχώς, δυστυχέστατα, ο άλλος π. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης, "κρίμασιν οις οίδεν Κύριος..."

    8. Προσευχόμαστε θερμά με δάκρυα ασταμάτητα και ικανά να έρθεις και εδώ στην Αυστραλία να μας εξομολογήσεις και να μας κοινωνήσεις. Η πρεσβυτέρα σου θα γνωρίσει ανεκτίμητο θυσαυρό γυναικείων ψυχών που αγαπούν σαν και αυτήν τον Κυριό μας! Έχει ο Θεός!!! Κάποιος θα βρεθεί ιερεύς να μας ευσπλαχνιστεί και να μας παράσχει - παράσχου Κύριε - Σώμα και Αίμα Χριστού!

    9. Ελπίζω να ενώσετε τις δυνάμεις σας και να εντείνετε τον Αγώνα σας με τον φίλτατο και σεβαστό π. Παΐσιο Παπαδόπουλο τον οποίο - όπως και σένα - αγαπώ ιδιαιτέρως. Να είσαι σίγουρος π. Νικόλαε, πως θα σταθείς υπερευλογημένη αιτία, ώ ευλογημένε άνθρωπε του Θεού, να προβούν και άλλοι πολλοί ανά τον κόσμο ιερείς σε αυτήν την Θεοδίδακτη και λίαν ευπρόσδεκτη παρά Θεού Διακοπή Μνημονεύσεως. Να είσαι σίγουρος π. Νικόλαε, πως η Ομολογία σου αυτή, μαζί με την Αποτείχιση και άλλων ιερέων θα επιφέρει θετικά και αγαθά αποτελέσματα, έστω κι αν χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια. Να είσαι σίγουρος π. Νικόλαε, πως κάποια πραγματικά Ορθόδοξη Σύνοδος θα σας τιμήσει δεόντως και υπερτίμως μετά της μεγάλης "τιμής παρά τοις Ορθοδόξοις!"

    Με σεβασμό,
    αγάπη και τιμή

    Νικόλαος Πανταζής,
    Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου