Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΔΥΟ ΨΕΥΔΟΧΡΙΣΤΟΙ 
και ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ
ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝΤΕΣ.




Ο παρανοϊκος ο Τελεβαντος απο την Βαβυλωνα την Μεγαλη και ο ετερος ο Κτηνοβατομεθυσμενος απο την Κιναιδοχωρα Αλβιωνα, ομοιο και απαραλλακτο ντουετο ομοφωνιας, αναπαυμενοι επανω στην μονιμη πολυθρονα τους - ωραιο μαλακο μαξιλαρακι παρελαβαν απο τον π. Επιφανιο - κολυμπωντας οι ιδιοι μεσα στην Αιρεσι του Οικουμενισμου ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ.

Και ενω παραμενουν και οι δυο, μεσα στην Φρικαλεα Παναιρεσι του Οικουμενισμου ανταμα-ανταμα με τους Αιρετικους Οικουμενιστες και τους Συγκοινωνουντας αυτοις ομοιους τους, παροτρυνουν λανθασμενα και εν γνωσει τους, τους αλλους, να τηρησουν οσα λανθασμενα και εκεινοι τηρουν.

Ομως λενε οι Αγιοι μας: Το σιγαν την αληθειαν, χρυσιον εστι θαπτειν. Οτι φιλει την αληθειαν η αληθεια. Και η της αληθειας αποπτωσις, αορασια εστι διανοιας και τυφλωσις.  
(Ιωσ. Βρυενιος ΕΥΡΕΘ. β,17).

Λενε και εφαρμοζουν οσα διεταχθησαν να λενε και να εφαρμοζουν. Ομως "το εφησυχαζειν εν τοις τοιουτοις αρνησεως ιδιον. Το δε ελεγχειν, ομολογιας ειλικρινους. (ομοιως).
 
Και ασχημονουν εξυβριζοντας τους Αγιους Πατερες της Ορθοδοξιας που ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ εν μια φωνη ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ βροντοφωναζουν: ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΩΣ ΑΠΟ ΟΦΕΩΣ, αφου και εκεινοι αυτο τηρουσαν ανα τους αιωνες.

Και εμεις, ο,τι παντοτε και ο,τι πανταχου και ο,τι υπο παντων παρεληφθη και επιστευθη, αυτο και εμεις παραλαβαμε, αυτο και εμεις τηρουμε.

Εσεις ποιους ακολουθειτε, ω κακοδοξοι, ω διαστρεβλωτες της Πιστεως του Χριστου και των Αγιων Του; Μπορειτε να μας προσκομισετε στοιχεια ιστορικα και τεκμηρια πειστικα;
Ουδεν μας προσκομιζετε, μονο τις ανοητες και βλακωδεις θεωριοψευτοθεολογιες σας, μεσα στις οποιες μπλεκετε παρερμηνευοντες και αγιους και αγωνιστες της εποχης μας που δεν περασε κανενας τους κανενα μαρτυριο και καμμια διωξι και καταδιωξι για την Πιστι, αφου μεχρι σημερα δεν χρειαστηκαν τα πολλα και τα δυσκολα.

Σημερα ομως που η Παναιρεσι του Οικουμενισμου, η Φρικτοτερη ανα τους αιωνες Παναιρεσι, κατατρωγει τους παντες και τα παντα, εχει και τα φερεφωνα της τους παπαγαλους τους, που αποτρεπουν τους αλλους να τηρησουν οσα οι Αγιοι της Ορθοδοξιας μας δειχνουν και επιτασσουν.

Εκεινοι αποτελουν τα υποδειγματα, που διωχθηκαν, και εξοριστηκαν και καρατομηθηκαν και εξοστρακιστηκαν και τους εκοψαν τις γλωσσες τους και τους βασανισαν.

Αναμνησθωμεν των απ'αιωνος αγιων, οτι ουδεις ανευ πειρατηριων και πολλων θλιψεων ευηρεστησε τω Θεω. Ο μεν επρισθη, ο δε ελιθασθη, αλλος πυρικαυστος γεγονεν.ετερος απετυμπανισθη. 
(αγ. θεοδ.Στουδ.99,1273).

Και ερχονται σημερα, αυτοι οι κακοφωνοι ψευδολογοι ψευδοπροφητες και ασχημονουν και αποπατουν επανω στους Αγιους μας και πλαθουν δικα τους ....καρικευματα ανορθοδοξιας.

Τοπε ο πατηρ Επιφανιος, τοπε ο π. Παϊσιος, τοπε ο π. Ζησης και εφ' οσον τοπαν εκεινοι, οφειλουμε να το τηρησουμε, γιατι αυτο αποτελει καλη και ακοπη και βολικη καταφυγη και δεν εχει καμμια συνεπεια, αφου καλα καθομαστε και ησυχα ...χαριεντιζομαστε!!! 
Ειναι μαλακα και τρυφηλα και αναπαυτικα τα μαξιλαρακια μας. 
Τι ωραια, τι καλα, για ναμαστε καλα και φρονιμα παιδια, οπως ακριβως μας θελουν οι Οικουμενιστες.

Δηλαδη αυτοι οι δυο Παρανοϊκοι απο τις αχαριτωτες χωρες που διαμενουν ντελαλιζουν σαν πλανοι και δημαγωγοι ψευδοχριστοι και ψευδοπροφητες μια δικης τους εμπνευσης και φιλοσοφιας Ψευτοορθοδοξιας, που αρνειται την Ορθοδοξια των Πατερων μας, την οποια αρνουνται αυτοι να ακολουθησουν και εμποδιζουν και τους αλλους να την ακολουθησουν, γι αυτο και το κριμα τους ειναι πολυ μεγαλυτερο.

Τους ρωτας τους εκχυδαϊζοντες αυτους, τα ιερα και τα οσια της Εκκλησιας μας, πλανους και ψευδοπροφητες:
 

Και οι εντολες των Αγιων μας σε ποιους απευθυνονται, στους αορατους χριστιανους και στους αορατους κληρικους και στους αορατους ασκητες, απευθυνονται, ποιοι ειναι οι αποδεκτες;

Τους επιτιμουν και οι αγιοι πατερες λεγοντας τους:
Εαν γαρ την αληθειαν κρυψωμεν και προς ηδονην συμβουλευσωμεν, ουδεν διαφερομεν των ψευδοπροφητων, οι επλανων τον λαον, τα καταθυμια εκαστω λαλουντες.
(αγ. Εφραιμ ο Συρος, κεφ.στ΄εις το προσεχε σεαυτω).

Και ενω αυτοι συνεχιζουν να ασχημονουν ακαταπαυστα και ακατασχετα, δεν απαντουν, και δεν κανουν πισω. 

Ειναι η ιδια η τακτικη των Αιρετικων Οικουμενιστων που τηρουν πιστα και αφοσιωμενα τις εντολες τους και αυτοι.

Εφαρμοζουν την τακτικη των Αφεντικων τους των Οικουμενιστων και των θεωριων της Παναιρεσης τους στην οποια μεσα εκει ευχαριστα διερχονται και αναπαυωνται και κοινωνουν.

Με για τους με χαρα τους, εμεις δεν θα παρουμε, εμεις θα ακουσουμε οσα η Παναμωμη Ορθοδοξια μας επιτασσει με την φωνη των Αγιων Πατερων μας που αποτελουν την φωνη του Θεου και εις τους αιωνας των αιωνων. 

 Ημεις, "ταυτα υπο των Γραφων εδιδαχθημεν, ταυτα παρα των ημετερων Πατερων παρελαβομεν.(αγ.Γρηγ.Παλ. στον Αγιορειτικο τομο)".

Και .... δι ευχων των Αγιων Πατερων ημων, Κυριε Ιησου Χριστε ελεησον και σωσον ημας.

MΕΓΑΛΗ «ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ» ΚΑΙ…ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ (βίντεο)

hqdefault

live-action

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Η υποψήφια για την αμερικανική προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, ανήγγειλε ότι θα… εγκαινιάσει καινούργιες μεθόδους έκτρωσης μόλις γίνει πρόεδρος.
Η Hillary, (ή καλλίτερα θα λέγαμε…”Hitlery”), μια σύγχρονη Ιεζάβελ, θέλει να επιτρέπει με νόμο τα αγέννητα παιδιά να μπορούν να εξοντώνονται με φρικτούς τρόπους και στο τρίτο μήνα της κύησης.
Μάλιστα για το θέμα αυτό ένας γιατρός που εκτέλεσε πάνω από 1.200 αμβλώσεις, αποκαλύπτει ότι έχει συνταχτεί μια σχετική έκθεση σχετικά με το σατανικό σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει και εκεί εξηγεί τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις αμβλώσεις που η Κλίντον υποστηρίζει και θα εφαρμόσει μέχρι τα τέλη του χρόνου.
Το βίντεο παρουσιάζει τον μαιευτήρα-γυναικολόγο Δρ Anthony Levatino, που είχε ειδικευτεί από τις αρχές της καριέρας του στις εκτρώσεις μέχρι που συνειδητοποίησε ότι η έκτρωση είναι η δολοφονία των αγέννητων παιδιών και ότι είναι ανήθικο.
Ο Levatino εξηγεί πώς θα γίνονται αμβλώσεις ακόμα και σε πολύ προχωρημένες εγκυμοσύνες, στις 25 εβδομάδες της κύησης.
«Σε αυτό το στάδιο, το μωρό έχει σχεδόν πλήρως αναπτυχθεί και είναι βιώσιμο. Αυτός, ή αυτή, θα μπορούσε να επιβιώσει ακόμα και έξω από την μήτρα σε θερμοκιτιδα, αν η μητέρα γεννούσε πρόωρα», εξήγησε ο Levatino: «Επειδή το μωρό είναι τόσο μεγάλο και αναπτυγμένο, η διαδικασία της καινούργια θανατικής μεθόδου που θέλει να εφαρμόσει η Κλίντον, διαρκεί τρεις ή τέσσερις ημέρες για να ολοκληρωθεί.»
Την πρώτη ημέρα, εξηγεί ο γιατρός, ουσιαστικά δηλητηριάζεις το μωρό βάζοντας μια μεγάλη βελόνα γεμάτη με ένα φάρμακο που ονομάζεται διγοξίνη, μέσω της κοιλιάς ή του κόλπου της γυναίκας, στο πρόσωπο του μωρού, τον κορμό ή την καρδιά. Το φάρμακο, που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία καρδιακών προβλημάτων, επιφέρει στο μωρό θανατηφόρο καρδιακή ανακοπή και πεθαίνει.
«Αυτό τον θανάσιμο κίνδυνο το μωρό θα τον αισθανθεί», υποστηρίζει ο Levatino. «Τα μωρά σε αυτό το στάδιο αισθάνονται πόνο.»

Κατά τη δεύτερη ημέρα, γίνεται ένα δεύτερο υπερηχογράφημα για να σιγουρευτεί ότι το μωρό είναι νεκρό. Αν το παιδί είναι ακόμα ζωντανό, τότε του δίνεται μια άλλη θανατηφόρα δόση της διοξίνης. Η έγκυος στη συνέχεια πηγαίνει στο σπίτι της ενώ η διαδικασία της έκτρωσης συνεχίζεται.
Αλλά αν η γυναίκα εργάζεται και δεν προλάβει να φτάσει στην κλινική για να ολοκληρωθεί η έκτρωση, ο γιατρός την συμβουλεύει, «ότι μπορεί ακόμα και σε μια τουαλέτα η μπάνιο να φέρει σε πέρας μονη της την έκτρωση του μωρού της».
«Αν το μωρό δεν βγαίνει από την μήτρα, τότε η διαδικασία προβλέπει μια τεχνητή διαστολή και εκκένωση. Για αυτό χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες και λαβίδες για να διαμελίσουν σε κομμάτια το μωρό. Μόλις ο πλακούντας και όλα τα μέρη του σώματος αφαιρεθούν, τότε η άμβλωση έχει ολοκληρωθεί», συνεχίζει.
Η διαδικασία δεν είναι χωρίς κινδύνους για την υγεία της μητέρας. Ο Levatino λέει ότι, καθυστερημένης διάρκειας αμβλώσεις παρουσιάζουν κινδύνους αιμορραγίας, ρήξεις, διατρήσεις μήτρας, ακόμη και το θάνατο της μητέρας. Επιπλέον, εξήγησε ότι οι μελλοντικές εγκυμοσύνες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, λόγω των τραυμάτων από την έκτρωση στον τράχηλο της μήτρας.
Τέτοια «όμορφα και θαυμαστά» θέλει να επιβάλλει στην αμερικανική και όχι μόνο κοινωνία η «προοδευτική» κ Χίλαρι Κλίντον, αυτή που σακάτεψε την Λιβύη και έστειλε στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους και τώρα θέλει να στείλει μαζί και χιλιάδες αγέννητα μωρά. Ο δολοφόνος ποτέ δεν ξεχνά το αγαπητό του…σπορ, μόνο που στην περίπτωση αυτή, ο δολοφόνος μπορεί αύριο να είναι η προεδρίνα των ΗΠΑ.
Αλλοίμονο μας!
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr
Ο ΗΛΙΘΙΟΣ Ο ΚΤΗΝΟΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ - κατα την Ιεροκανονικη εκφρασι - που δεν σεβεται τιποτα, ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ.

Το Τερας το αλλοκοτον, Ο Αιρετικος με ολη την σημασια της λεξεως, αποκαλει εμας αιρετικους που εφαρμοζουμε τους Αγιους και Ιερους Κανονες, ενω αυτος ο κτηνοβατης δεν σεβεται τιποτα, ουτε τον Θεο, ουτε τους Αγιους Του, ουτε τους ανθρωπους, ουτε τον ιδιο του τον εαυτο. 
Τετοιο τερας του Αλβιωνιου Αδου της Κιναιδοχωρας του πλανητη μας.
Εκβρασμα του Βοθρου της γης, εις ον επιβιοι ως αρουραιος. 
Οποιος τον διαβαζει μολυνεται και κινδυνευει απο καρκινον.
Γεμισε τα σχολια του παραμυθια. 
Ουτε Λαρισαιοι υπαρχουν, ουτε Παλιοημερολογιτες.
Ουτε εχουν καμμια σχεσι οι κεκοιμημενοι αδελφοι και Πατερες Σωτηροπουλος, Μυτιληναιος, Αυγουστινος, Αττικης Νικοδημος, κ. α. σεβασμιοι, που αφησαν εποχη στην Εκκλησια μας και δεν τους σεβεται αλλα τους φερεται και τους μιλαει οπως οι ΒΡΩΜΟΧΟΙΡΟΙ των ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΩΝ. 
Αυτος ο κτηνοβατης της Αλβιωνας εχει μονο στο στομα του τα θαυματα του π. Παισιου, αλλα και οσα  εκεινος λεει, αποδεχεται μονο οσα ταιριαζουν και συμφωνουν με τις αρρωστιες του αφου τα διαστρεβλωσει.
Τα αλλα τρια δουλικα συμπαλληκαρα του που μενουν στην Ελλαδα, πως τον ανεχονται να τους εξευτελιζει σε τετοιο βαθμο;
Κνωθαλα ειναι;
Ξερω Σταυρο ειναι κουμπαρος σου, που τον βρηκες;


ΣΧΟΛΙΟ: Ωραίο ανέκδοτο. Οι πιστοί χριστιανοί τής Αμερικής  Στήν Αμερική οι χριστιανοί είναι πάνω απ' όλα Ελληνες καί κάνουν τά πάντα γιά νά διακριθεί τό αθάνατο έθνος τους στόν μεγάλο πόλεμο τών εθνών πού διεξάγεται εδώ καί χρόνους πολλούς στίς ΗΠΑ. Χάθηκαν οι πιστοί πολύ πρίν χαθούν οι ποιμένες. Οπως ακριβώς καί στήν Ελλάδα, όπου διάφοροι αποτειχισμένοι, Λαρισαίοι καί παλαιοημερολογίτες αυτοανακηρύσσονται χριστιανοί. Φανταστείτε η εναλλακτική λύση μετά τήν διακοπή κοινωνίας μέ τούς οικουμενιστές νά είναι ο Τρικαμηνάς. Ο οποίος προεξάρχει μιάς εκκλησίας πού έχει σκαρώσει καί αριθμεί ήδη πολλούς αγίους, όπως τόν αδικημένο Αττικής, τόν αληθινό τής Λάρισας, τόν αποκαλυπτικό Μυτιληναίο, τόν Σωτηρόπουλο καί τόν Καντιώτη οι οποίοι από τόν θρόνο τού θεού ευλογούν τούς θερμόαιμους πιστούς τους καί τιμωρούν όσους δέν υπακούνε υποχρεωτικά στόν 15ο κανόνα, τόν νέο Νόμο τής εκκλησίας τών εσχάτων. Η μία αίρεση χειρότερη από τήν άλλη. 

Αμέθυστος

Απάντηση Β΄ στον οφικιάλιο άρχοντα Μαρτίνη Π., που βλέπει με τα μάτια του Πατριάρχη κι όχι με τα μάτια των Αγίων!

Απάντηση Β΄ στον οφικιάλιο άρχοντα Μαρτίνη Π., που βλέπει με τα μάτια του Πατριάρχη κι όχι με τα μάτια των Αγίων!


Ο συνταξιοῦχος Σύμβουλος θεολόγων κ. Παναγιώτης Μαρτίνης γράφει (ἐδῶ):

  Ὁ μητροπολίτης Γόρτυνος Ἱερεμίας «φτάνει στο σημείο να συγκρίνει τους Ρωμαιοκαθολικούς με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά».


  Παραθέτουμε ἄρθρο τοῦ π. Θεοδώρου Ζήση, «Οι "Μάρτυρες του Ιεχωβά" και ο Οικουμενισμός, Ποιά αίρεση από τις δύο είναι πιο επικίνδυνη;» γιὰ νὰ μάθει, ἔστω καὶ τώρα, ὁ κ. ὀφικιάλιος πῶς οἱ Ὀρθόδοξοι (σὲ ἀντίθεση μὲ τοὺς βαμμένους Οἰκουμενιστές) ἀντιμετωπίζουν τὴν αἵρεση οἱ Ἅγιοι Πατέρες.


________________________________________________________________



Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης

ΟΙ «ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ» ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Ποιά αἵρεση ἀπὸ τὶς δύο εἶναι πιὸ ἐπικίνδυνη;

1. Ὁ προσηλυτισμὸς τῶν Ἰεχωβάδων καὶ ὁ προσηλυτισμὸς τῶν Οἰκουμενιστῶν

Σὲ ἱερατικὴ σύναξη ποὺ ἔγινε πρόσφατα σὲ μητρόπολη τῆς Μακεδονίας ἀνετέθη σὲ ἕναν ἀπὸ τοὺς ἱερεῖς νὰ παρουσιάσει εἰσήγηση γιὰ τὴν αἵρεση τῶν ψευδομαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ. Μετὰ τὸ πέρας τῆς εἰσηγήσεως ὁ παριστάμενος μητροπολίτης ἐξέφρασε τὴν ἐκτίμηση ὅτι οἱ ψευδομάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ εἶναι ἡ πιὸ ἐπικίνδυνη αἵρεση, γιατὶ ἀσκοῦν μεθοδικὰ καὶ προγραμματισμένα προσηλυτισμὸ εἰς βάρος τῶν Ὀρθοδόξων πιστῶν, ἐκμεταλλευόμενοι συνήθως τὶς δύσκολες οἰκονομικὲς συνθῆκες. Αὐτὸ ὅμως ἔκαναν καὶ ἐξακολουθοῦν νὰ κάνουν καὶ πολλὲς προτεσταντικὲς αἱρέσεις, ἀλλὰ καὶ ὁ Παπισμὸς μὲ τὴν ἀπατηλὴ μέθοδο τῆς Οὐνίας, ποὺ ἐφεῦραν καὶ προώθησαν οἱ γνωστοὶ Ἰησουΐτες. Ἑπομένως προσηλυτισμὸ δὲν ἀσκοῦν μόνον οἱ ψευδομάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ, ἀλλὰ καὶ οἱ πάμπολλες προτεσταντικὲς παραφυάδες, ἐπίσης καὶ ὁ Παπισμός, ὁ ὁποῖος μέχρι σήμερα ἀρνεῖται νὰ καταδικάσει καὶ νὰ ἀποσύρει τὴν Οὐνία, κατ᾽ ἐξοχὴν μέθοδο προσηλυτισμοῦ τῶν Ὀρθοδόξων, καὶ ἔχει φέρει σὲ δύσκολη θέση τοὺς φιλοπαπικοὺς Ὀρθοδόξους, τοὺς ὁποίους παρέσυρε κατὰ τὸν διεξαγόμενο θεολογικὸ διάλογο στὴν ἀθώωση καὶ ἀμνήστευση τῆς Οὐνίας μὲ τὴν ἐπαίσχυντη συμφωνία στὸ Balamand τοῦ Λιβάνου τὸ 1993.
Ἐνημερώθηκε ποτὲ ὑπεύθυνα καὶ ἐπίσημα ἀπὸ τὶς κατὰ τόπους ἐκκλησιαστικὲς ἀρχὲς τὸ ὀρθόδοξο ποίμνιο, ὥστε νὰ προφυλαχθεῖ
ἀπὸ τὴν ἀπάτη τῆς Οὐνίας, ἰδιαίτερα στὴν πολυάνθρωπη Ἀθήνα, ὅπου ἀνυποψίαστοι Ὀρθόδοξοι ἐπισκέπτονται τὸν ναὸ τῶν Οὐνιτῶν, ὁ ὁποῖος δὲν διαφέρει καθόλου ἀπὸ τοὺς ὀρθοδόξους ναούς, ὅπως καὶ οἱ ἀκολουθίες καὶ ἡ ἀμφίεση τῶν κληρικῶν τῆς Οὐνίας; Θὰ ἀνατεθοῦν εἰσηγήσεις στὶς ἱερατικὲς συνάξεις, γιὰ νὰ παρουσιασθοῦν ἱστορικὰ καὶ συγχρονικὰ τὰ κατορθώματα τῆς Οὐνίας καὶ ὁ αἱρετικὸς καὶ κοσμικὸς χαρακτήρας τοῦ Παπισμοῦ, ποὺ βυθίζεται μέσα στὸ βόθρο τῶν σκανδάλων τῆς παιδεραστίας, ὅπως ἐπανειλημμένως ἔχει διακηρύξει μὲ παρρησία ὁ ὁμολογητὴς μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ; Ποιός φοβᾶται ποιόν; Μήπως τὸν Οἰκουμενικὸ Πατριάρχη κ. Βαρθολομαῖο, ὁ ὁποῖος ἔχει ξεπεράσει σὲ φιλοπαπισμὸ καὶ οἰκουμενιστικὴ συμπεριφορὰ ὅλους τοὺς παλαιοὺς καὶ σύγχρονους ἐκκλησιαστικοὺς ἡγέτες μὲ τὶς συναντήσεις, τὶς συμπροσευχές, τοὺς ἀσπασμοὺς καὶ ἐναγκαλισμοὺς μὲ τοὺς πάπες, τὰ θυμιάματα καὶ τά «εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος», τὰ ἀπολυτίκια καὶ τὰ τροπάρια πρὸς τιμὴν τοῦ πάπα; Πῶς ἐπέτρεψε ὁ πατριάρχης μία σχεδὸν κατὰ τὸ ἥμισυ κουτσουρεμένη ὀρθόδοξη ἀντιπροσωπεία, ἀφοῦ ἀπουσίαζαν ἕξη (6) αὐτοκέφαλες ὀρθόδοξες ἐκκλησίες, νὰ ὑπογράψει τὸ προδοτικὸ κείμενο τοῦ Balamand, ἐνῶ εἶχε τὴν δυνατότητα διὰ τοῦ ὀρθοδόξου συμπροέδρου, ποὺ ἦταν ἱεράρχης τοῦ Πατριαρχείου, νὰ ἐπικαλεσθεῖ φιλαδέλφως τὴν ἀπουσία τῶν ἀληθινὰ ἀδελφῶν ὀρθοδόξων ἐκκλησιῶν καὶ νὰ ματαιώσει ἢ νὰ ἀναβάλει τὴν συνέλευση τῆς Μεικτῆς Θεολογικῆς Ἐπιτροπῆς, ὥστε νὰ ἀποφευχθεῖ ἡ ἀθώωση τῆς Οὐνίας καὶ νὰ παραμείνει ἡ καταδίκη της ποὺ ἔγινε στὸ Freising τοῦ Μονάχου τὸ 1991; Πῶς ἔφθασε στὸ σημεῖο νὰ δωρήσει ἁγιοπότηρο στὸν νεοεκλεγέντα ἀρχιεπίσκοπο τῶν ἐν Ἀθήναις Οὐνιτῶν καθηγητὴ Δημήτριο Σαλάχα, γιὰ τὴν ἐκλογὴ τοῦ ὁποίου δὲν ἀντέδρασε οὔτε ἡ οἰκουμενίζουσα καὶ συμπορευομένη μὲ τὸ Φανάρι ἑλλαδικὴ ἐκκλησιαστικὴ ἀρχή; Τόση λησμονιὰ καὶ ἀμνημοσύνη τοῦ πῶς ἐνεργοῦσαν οἱ προηγούμενες ἐκκλησιαστικὲς ἡγεσίες στὶς περιπτώσεις ἐκλογῆς Οὐνιτῶν ἀρχιεπισκόπων; Τόσο πολὺ ἔχει διαβρώσει ὁ Οἰκουμενισμὸς τὸ ὀρθόδοξο φρόνημα πατριαρχῶν καὶ ἀρχιεπισκόπων;
Δὲν πείθει καθόλου ἡ διακήρυξη τοῦ κ. Βαρθολομαίου ὅτι δὲν εἶναι οἰκουμενιστής· διότι τὴν ἴδια ὥρα ποὺ προέβαινε σ᾽ αὐτὴ τὴν διακήρυξη, στὸ ἴδιο κείμενο τῆς προσφωνήσεώς του πρὸς τὸν πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο, ἐπιχειροῦσε νὰ ἐνισχύσει τὸν Οἰκουμενισμὸ νουθετώντας τὴν βουλγαρικὴ ἐκκλησία νὰ ἐπιστρέψει στὸ κατ᾽ ἐξοχὴν θεσμικὸ ὄργανο τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, στὸ Παγκόσμιο Συμβούλιο Ἐκκλησιῶν, καὶ στοὺς οἰκουμενιστικῶν προδιαγραφῶν θεολογικοὺς διαλόγους. Θὰ εὐφρανθοῦν ὅλοι οἱ ἀνὰ τοὺς αἰῶνες μέχρι σήμερα Ἅγιοι καὶ Πατέρες καὶ οἱ Ὀρθόδοξοι πιστοὶ ὅλων τῶν αἰώνων, ἂν ὁ πατριάρχης τοῦ Γένους, τῆς Μεγάλης ὄντως Ἐκκλησίας τῆς Κωνσταντινουπόλεως, μεταβάλει σὲ πράξη τὸ «δὲν εἶμαι οἰκουμενιστής» καὶ ἐλευθερώσει τὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἀπὸ τὴν αἰχμαλωσία τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, μέσα στὴν ὁποία ζῆ ἀπὸ τὶς ἀρχὲς τοῦ εἰκοστοῦ αἰώνα.
2. Πολὺ πιὸ ἐπικίνδυνος ὁ Οἰκουμενισμὸς ἀπὸ τούς «Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ»

Απάντηση Α΄ στον οφικιάλιο άρχοντα Μαρτίνη Π., που βλέπει με τα μάτια του Πατριάρχη κι όχι με τα μάτια των Αγίων!

 Ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. π. Θεόδωρος Ζήση, παρατηρεί σχετικά με την αίρεση του οικουμενισμού ότι :




   «ο κίνδυνος αυτός (εκ του Οικουμενισμού) αποβαίνει μεγαλύτερος εκ του γεγονότος, ότι η απειλή δεν είναι μόνον εξωτερική. Δεν προέρχεται δηλαδή μόνον από τον Παπισμό και τον Προτεσταντισμό οι οποίοι αντιμετωπιζόμενοι παλαιότερα ως αιρέσεις, είχαν ελάχιστες, σχεδόν μηδαμινές δυνατότητες να ασκήσουν επιρροή στους Ορθοδόξους πιστούς.Ο κίνδυνος τώρα είναι πολλαπλασίως μεγαλύτερος, διότι δρά εκ των έσω. Πολλοί ποιμένες, των οποίων βασική αποστολή είναι να διώκουν τους λύκους των αιρέσεων και των πλανών, όχι μόνον δεν βλέπουν να υπάρχουν λύκοι, για να τους εκδιώξουν, αφού θεωρούν, ότι ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός δεν είναι αιρέσεις, αλλά “σεβάσμιες εκκλησίες”, «αδελφές εκκλησίες» συνδιαχειρίστριες του αγιασμού και της σωτηρίας των πιστών, αλλά μεταβάλλονται και οι ίδιοι σε λύκους. Κατασπαράσσουν και αυτοί, επειρεασμένοι από τις αιρέσεις, τα υγιή δόγματα και μετ’ αυτών τα ανύποπτα ποίμνια, που δύσκολα, χωρίς επαρκή πληροφόρηση, μπορούν να καταλάβουν, ότι οι φύλακες και φρουροί έχουν μεταμορφωθή σε κλέπτες και ληστές»ς πιστούς.Ο κίνδυνος τώρα είναι πολλαπλασίως μεγαλύτερος, διότι δρά εκ των έσω. Πολλοί ποιμένες, των οποίων βασική αποστολή είναι να διώκουν τους λύκους των αιρέσεων και των πλανών, όχι μόνον δεν βλέπουν να υπάρχουν λύκοι, για να τους εκδιώξουν, αφού θεωρούν, ότι ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός δεν είναι αιρέσεις, αλλά “σεβάσμιες εκκλησίες”, «αδελφές εκκλησίες» συνδιαχειρίστριες του αγιασμού και της σωτηρίας των πιστών, αλλά μεταβάλλονται και οι ίδιοι σε λύκους. Κατασπαράσσουν και αυτοί, επηρεασμένοι από τις αιρέσεις, τα υγιή δόγματα και μετ’ αυτών τα ανύποπτα ποίμνια, που δύσκολα, χωρίς επαρκή πληροφόρηση, μπορούν να καταλάβουν, ότι οι φύλακες και φρουροί έχουν μεταμορφωθή σε κλέπτες και ληστές».

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Ο αλλοδοξος αυτος κυριος ...θολολογος, δεν διαβασε ποτε μετα την ΛΗΣΤΡΙΚΗ συνοδο της Φεραρας Φλωρεντιας, τι αποφανθηκε ο Μονομαχος Αγιος Μαρκος ο Ευγενικος; Δεν ακουσε ή δεν διαβασε, που βροντοφωναζει, ναι βροντοφωναζει, οχι ενας οποιος οποιος, αλλα ο αποκληθεις απο την εκκλησιαστικη μας ιστορια ως ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, οτι οι Λατινοι δεν ειναι σχισματικοι αλλα ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ; Τετοιος .....μπουφος θολολογος ηταν ολα τα ...θεολογικα του χρονια;!!!! Ω κρυπτοουνιται!!!!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Ο αλλοδοξος αυτος κυριος ...θολολογος, δεν διαβασε ποτε μετα την ΛΗΣΤΡΙΚΗ συνοδο της Φεραρας Φλωρεντιας, τι αποφανθηκε ο Μονομαχος Αγιος Μαρκος ο Ευγενικος;
Δεν ακουσε ή δεν διαβασε, που βροντοφωναζει, ναι βροντοφωναζει, οχι ενας οποιος οποιος, αλλα ο αποκληθεις απο την εκκλησιαστικη μας ιστορια ως ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, οτι οι Λατινοι δεν ειναι σχισματικοι αλλα ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ
;

Τετοιος .....μπουφος θολολογος ηταν ολα τα ...θεολογικα του χρονια;!!!!

Ω κρυπτοουνιται!!!!

--------------------

Οφικιάλιοι Οικουμενιστές του Φαναρίου: Εξωφρενικοί δολιοφθορείς της Πίστεως!

 Είναι οι παπικοί αιρετικοί
όπως οι χιλιαστές;

.
 Παναγιώτης Σ. Μαρτίνης
Άρχων οφικιάλιος του Οικουμενικού θρόνου!



Αγαπητέ Τάσο,
       (σ.σ.: πρόκειται για τον διαχειριστὴ    τοῦ ἱστολογίου "anastasiosk").
   Στον «Εκκλησιολόγο» του Σαββάτου, 16 Ιουλίου 2016, διάβασα ένα άρθρο με τίτλο «Όχι οι αιρετικοί Εκκλησία. Οι παπικοί είναι αιρετικοί» σ΄ αυτό ο αρθρογράφος, λόγιος κληρικός και πανεπιστημιακός (σ.σ.: πρόκειται γιά τον μητρ. Γόρτυνος Ιερεμία), αναφέρεται, εν είδει κηρύγματος, γιατί οι ετερόδοξοι δεν είναι «Εκκλησία». και φτάνει στο σημείο να συγκρίνει τους Ρωμαιοκαθολικούς με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά (χιλιαστές). Γράφει: "Όπως οι Χιλιαστές είναι αιρετικοί, γιατί δεν πιστεύουν στην Αγία Τριάδα, δεν πιστεύουν στην Παναγία μας και δεν κάνουν το Σταυρό τους, έτσι και οι παπικοί, οι Καθολικοί, που λέμε, είναι το ίδιο. Έχουν άλλη Αγία Τριάδα, πιστεύουν άλλη Παναγία και κάνουν διαφορετικά το Σταυρό τους."
   Θα ήθελα να πληροφορηθώ από τον συγγραφέα σε ποια άλλη Τριάδα και σε ποια άλλη Παναγία πιστεύουν οι Ρωμαιοκαθολικοί! Ως θεολόγος γνωρίζω τις αποκλίσεις τους, όπως, φυσικά και γνωρίζω την πίστη τους στον Τριαδικό Θεό και στην Παναγία, και, μάλιστα, με μερικές υπερβολές.


  Με τους Ρωμαιοκαθολικούς ήταν ενωμένη η Ορθόδοξη Εκκλησία όλους τους προ του «Σχίσματος» (1054) αιώνες, αν από τοπικές Συνόδους είχαν καταδικαστεί οι Εκκλησιολογικές τους διαφορές, (πρωτείο κ.ά.), καθώς και δογματική τους (Filioque)
    Είναι δυνατόν από λόγιο κληρικό, και μάλιστα επίσκοπο, να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις;
   Ας επιχειρηματολογεί ότι οι Ρωμαιοκαθολικοί δεν αποτελούν «Εκκλησία», ότι είναι «αιρετικοί» και όχι «σχισματικοί», αλλά να τους συγκρίνει με τους Χιλιαστές είναι υπερβολικό. Τέτοια σύγκριση δεν μπορεί να γίνει και με τις «προτεσταντικές ομολογίες»!
   Είναι αλήθεια, ότι πουθενά δεν βρήκα και δεν διάβασα τέτοια σύγκριση και με τέτοια αθεολόγητα επιχειρήματα.
   Ας σοβαρευτούμε και μη μας παρασύρει ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία όταν θέλουμε να προσφέρουμε σοβαρή και ορθόδοξη κατήχηση στον πιστό λαό του Θεού.
   Αλήθεια, στην παρακλητική ευχή «…και υπέρ της των πάντων ενώσεως…» σε ποιους αναφέρεται ο επίσκοπος, ακόμη και στους χιλιαστές;

Ευχαριστώ


Παναγιώτης Σ. Μαρτίνης

Πηγή

ΣΧΟΛΙΟ: Ὁ κύριος αὐτός, συνταξιοῦχος τώρα, ἦταν σύμβουλος θεολόγων καὶ ἀπὸ τότε ἔριχνε τὸ φαρμακερὸ ἰὸ τῆς Παναιρέσεως στὶς συναντήσεις τῶν θεολόγων. Τώρα ποὺ τὰ πράγματα ξεκαθάρισαν (μετὰ τὴν Σύνοδο τοῦ Κολυμπαρίου) ἀπτόητος συνεχίζει νὰ δηλητηριάζει ψυχές, μὲ σύμμαχό του τὸν ἱστολόγο Ἀναστάσιο.
   Καὶ τί μᾶς λέει ἐδῶ; Ὅτι οἱ Παπικοὶ πιστεύουν στὸν ἴδιο Θεὸ μὲ τοὺς Ὀρθόδοξους, στὴν ἴδια Παναγία μὲ μᾶς! Δὲν ἔμαθε ὁ κ. Σύμβουλος ὅτι καὶ τὸ παραμικρὸν νὰ ἀλλοιώσεις ἀπὸ τὴν Πίστη, διέφθειρες ὅλη τὴν Πίστη! Ὅτι ἡ Ἐκκλησία κατεδίκασε κάθε αἵρεση (μεγάλη ἢ μικρή· Παπισμό, Νεστοριανισμὸ ἢ Χιλιασμό)! Δὲν ἄκουσε ποτὲ τὸν ἴδιο τὸν Κύριο νὰ λέγει: "ὅστις γὰρ ὅλον τὸν νόμον τηρήσῃ, πταίσῃ δὲ ἐν ἑνί, γέγονεν πάντων ἔνοχος."! (Ἰακ. 2, 10). Καὶ οἱ Ἅγιοι Πατέρες μᾶς διδάσκουν ὅτι, ἐλαφρότερο εἶναι τὸ φταίξιμο γιὰ μιὰ προσωπικὴ ἁμαρτία, ἀπ' ὅ,τι τὸ φταίξιμο κάποιου ποὺ αἱρετίζει! Ὅσο γιὰ τὴν λειτουργικὴ εὐχὴ "ὑπὲρ τῆς τῶν πάντων ἑνώσεως" κι ἐδῶ συνεχίζει τὴν "παράδοση" τῶν Οἰκουμενιστῶν, οἱ ὁποῖοι διαστρεβλώνουν καὶ τὶς λειτουργικὲς εὐχές.
   Κρίμα, κ. Μαρτίνη! Εὐχόμαστε νὰ ἀνανήψετε καὶ νὰ παύσετε νὰ σπρώχνετε ψυχὲς στὸν ὄλεθρο τῆς αἱρέσεως, ὅπως φαίνεται ἀπὸ τὰ σχόλια, ὅσων μὲ τὰ ἄρθρα σας καθοδηγεῖτε!
Τὰ σχόλια ἐδῶ: http://anastasiosk.blogspot.gr/2016/07/blog-post_175.html
απο την Πατερικη παραδοσι.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Πρωτος Αντιοικουμενιστης κληρικος που.... "καθαιρεθηκε" απο τα οργανα του Παναιρετικου Οικουμενισμου, τους αρχιερεις της Αισχυνης των ημερων μας και μονο γι αυτον τον λογον, ηταν ο αρχιμανδριτης πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας. Αλλα τοτε ουδεις ξυπνουσε απο τον ληθαργον του οτι ερχεται θυελλα, μεγαλη θυελλα μεσα στην Εκκλησια. Τωρα ερχεται και η σειρα αλλων. Ο Οικουμενισμος ειναι η χειροτερη και η Σατανικοτερη Αιρεσι της Ιστοριας. Θα ....φτυσουν κυριολεκτικα αιμα οσοι θα αντιδρουν στα σχεδια τους και θα εχουμε νεο μαρτυρολογιο μεσα στην Εκκλησια, οχι απο τους Απιστους και Αθεους εχθρους της Εκκλησιας, αλλα απο πατριαρχες και αρχιεπισκοπους τυφλα οργανα των Σκοτεινων Δυναμεων που θα αποκεφαλιζουν και θα καρατομουν αυθωρει οποιον αντιδρα και οποιον αντιστεκεται. Παρακολουθειστε την επικαιροτητα και αυτα που περιγραφουμε θα τα δητε μπροστα σας. Εμεις τα βλεπουμε και τα αισθανομαστε σε απτον βαθμον.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Πρωτος Αντιοικουμενιστης κληρικος που.... "καθαιρεθηκε"  απο τα οργανα του Παναιρετικου Οικουμενισμου, τους αρχιερεις της Αισχυνης των ημερων μας και μονο γι αυτον τον λογον, ηταν ο αρχιμανδριτης πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας. 
Αλλα τοτε ουδεις ξυπνουσε απο τον ληθαργον του οτι ερχεται θυελλα, μεγαλη θυελλα μεσα στην Εκκλησια. 
Τωρα ερχεται και η σειρα αλλων. 
Ο Οικουμενισμος ειναι η χειροτερη και η Σατανικοτερη Αιρεσι της Ιστοριας. 
Θα ....φτυσουν κυριολεκτικα αιμα οσοι θα αντιδρουν στα σχεδια τους και θα εχουμε νεο μαρτυρολογιο μεσα στην Εκκλησια, οχι απο τους Απιστους και Αθεους εχθρους της Εκκλησιας, αλλα απο πατριαρχες και αρχιεπισκοπους τυφλα  οργανα των Σκοτεινων Δυναμεων που θα αποκεφαλιζουν και θα καρατομουν αυθωρει οποιον αντιδρα και οποιον αντιστεκεται. Παρακολουθειστε την επικαιροτητα και αυτα που περιγραφουμε θα τα δητε μπροστα σας.
Εμεις τα βλεπουμε και τα αισθανομαστε σε απτον βαθμον.


Ὁ Διωγμός γιά τήν Ὀρθόδοξο Πίστη ἀρχίζει γιά τά καλά


Σέ ἔκτακτη συνεδρία τῆς Γεροντίας τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Μεγίστης Λαύρας στίς 12/25-7-2016, μετά ἀπό τήν ἀνάγνωση τοῦ Πατριαρχικοῦ γράμματος πού διαβιβάστηκε ἀπό τήν Ἱερά Κοινότητα καί πού τόνιζε γιά μία ἀκόμη φορά τήν ἀντιεκκλησιαστική συμπεριφορά τοῦ Μοναχοῦ Σάββα Λαυριώτη, ζητήθηκε νά ἐπιληφθοῦν τοῦ θέματος, δηλαδή νά τιμωρήσουν τόν μοναχό Σάββα. Ἡ Μονή μέ αἰτιολογία τήν ἀνυπακοή μου στόν Καθηγούμενο καί στό Μοναστήρι,  καταπατώντας τόν ἐσωτερικό κανονισμό καί τόν καταστατικό χάρτη τοῦ Ἁγίου Ὄρους, μέ καθαιρεῖ ἀπό τό ἀξίωμα τοῦ Προϊσταμένου, μέ τήν δικαιολογία πώς μοῦ εἶχαν γίνει συστάσεις στό παρελθόν καί ἐγώ δέν τίς λάμβανα ὑπόψιν.

Τί νά πρωτοπεῖ κάποιος γιά τούς κατά τά ἀλλά ἀγαπητούς πατέρες τῆς Λαύρας …ἐξ οἰκείων τὰ βέλη; Πρός ἐνημέρωση λοιπόν τοῦ Χριστεπωνύμου πληρώματος, (διότι ὅ,τι κάνουν θέλουν νά τό κάνουν ἐν κρυπτῷ καί παραβύστῳ) ἐξηγοῦμαι καί ἀπολογοῦμαι. Καί ἄν κάποιος πεῖ, γιατί ἀπολογοῦμε στά μέσα μαζικῆς ἐνημέρωσης, εἶναι γιατί δέν μέ ἀφήνουν νά ἀπολογηθῶ, οὔτε διαβάζουν τά γράμματά μου, καί αὐτό θά τό ἀποδείξω μέ ντοκουμέντα, τὰ ὁποῖα θὰ δώσω στὴ δημοσιότητα.

Ἔχω δηλώσει ἄπειρες φορές καί στήν Γεροντία καί σέ προσωπικές συζητήσεις, πώς σέ θέματα Πίστεως καί ἀνηθικότητας, δέν κάνουμε ὑπακοή, ἀλλά ἀκολουθοῦμε τίς ἐπιταγές τῶν Πατέρων, καί κατ’ ἐπέκτασιν τοῦ Εὐαγγελίου. Ἐμένα Πατέρες, μέ καταδικάζετε ἄλλη μία φορά γιά ἀντιεκκλησιαστική συμπεριφορά, διότι εὐθαρσῶς δηλώνω τήν ἀντίθεσή μου μέ τά αἱρετικά φρονήματα τοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Σᾶς ἐπισυνάπτω κάποια ἀπό τά λεγόμενα καί πραττόμενα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου, καί αὐτά ἐνδεικτικῶς διότι εἶναι πάρα πολλά, τά ὁποῖα ὅμως  ἀποδεικνύουν τά αἱρετικά φρονήματά του.

Ἐνδεικτικῶς ἀπό τίς πολλές ἐκκλησιολογικές παρεκκλίσεις τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ἀπό τίς ὁποῖες ὁλοφάνερα προκύπτει ὅτι θεωρεῖ τούς Παπικούς ἀλλά καί τούς Προτεστάντες ὡς ἐκκλησίες τοῦ Χριστοῦ, μέ βάση τήν αἱρετική «βαπτισματική θεολογία» τῆς Β´ Βατικανῆς Συνόδου πού υἱοθέτησε καί προβάλλει ὁ μητροπολίτης Περγάμου κ. Ἰωάννης, θά ἀναφέρω μερικές. Μέ αὐτές καταφρονεῖ τούς Ἱερούς Κανόνες τῶν Ἁγίων Πατέρων, τούς ὁποίους ὑβρίζει ὡς θύματα τοῦ ἀρχεκάκου ὄφεως, (καί κατ’ ἐπέκτασιν βλασφημεῖται τό Ἅγιον Πνεῦμα τό ὁποῖον ὁμιλεῖ διά μέσου τῶν Πατέρων) ἐπειδή δῆθεν μᾶς κληροδότησαν τό σχίσμα.

Δέν εἶναι τυχαῖο ὅτι προστατεύει καί καλύπτει πλήρως τήν αἱρετική Ἀκαδημία «Θεολογικῶν» Σπουδῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ἡ ὁποία ἐπενόησε καί προβάλλει τήν «Μεταπατερική καί συναφειακή Θεολογία», τήν ὁποία προσφυῶς ὁ μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ἱερόθεος καί ἄλλοι χαρακτήρισαν ὡς ἐπικίνδυνη αἵρεση.

Κατά τήν πρόσφατη συνάντησή του στά Ἱεροσόλυμα τόν Μάϊο τοῦ 2014 μέ τόν αἱρεσιάρχη πάπα Φραγκίσκο εἶπε: «Ἡ Μία, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία... λόγῳ τῆς ὑπερισχύσεως τῆς ἀνθρωπίνης ἀδυναμίας καί τοῦ πεπερασμένου θελήματος τοῦ ἀνθρωπίνου νοός διεσπάσθη ἐν χρόνῳ. Οὕτω διεμορφώθησαν καταστάσεις καί ὁμάδες ποικίλαι... αἱ κατά τόπους ἐκκλησίαι ὡδηγήθησαν εἰς διάσπασιν τῆς ἑνότητος τῆς πίστεως, εἰς ἀπομόνωσιν... [σημ. τοῦ γράφοντος: οἱ προτεσταντικές ὁμολογίες καί κοινότητες ποικίλες καί παρασυναγωγές μεταρρυθμιστῶν ἀπό τήν Μία, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία ἤτοι τήν Ὀρθόδοξη ἀπεσπάθησαν ἤ ἀπό τήν πρώτη καί μεγάλη καί αἱρετική ψευδοεκκλησία-κράτος τοῦ Βατικανοῦ;] Ἐρχόμεθα ὁ πάπας καί ἡμεῖς διά νά τάμωμεν ὁδούς... διά νά συνεχισθῇ ἡ πορεία τῆς ἐκπληρώσεως τοῦ θελήματος τοῦ Θεοῦ, ἤτοι τῆς καταντήσεως εἰς τήν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας». Ἀλήθεια, Πατέρες, ποιός ἀπό τούς Ἁγίους Ἀποστόλους καί τούς Ἁγίους Πατέρες ἐδίδαξε ὅτι ἡ ἀποκοπή τῶν αἱρετικῶν διαιρεῖ καί διασπᾶ τήν Ἐκκλησία, ὅτι, ἐπειδή ὑπάρχουν αἱρετικοί, ἡ Ἐκκλησία δέν ἔχει ἑνότητα καί εἶναι διασπασμένη; Ἡ Ἐκκλησία καί μετά τήν ἀποκοπή τῶν αἱρετικῶν παραμένει πάντοτε Μία, ἀκεραία καί ἀλώβητη, δέν διασπᾶται σέ πολλές ἐκκλησίες, ὅπως θέλει ὁ πατριάρχης, ἐξισώνοντας τήν Ὀρθοδοξία μέ τήν αἵρεση, τήν Μία Ἐκκλησία μέ τίς ὁμάδες τῶν κακοδόξων. Ἐπί τόσους αἰῶνες λοιπόν ἡ Ἐκκλησία ἦταν διηρημένη καί διεσπασμένη, μή ἐπιτελοῦσα τό σωτηριῶδες καί ἁγιαστικό της ἔργο, καί περίμενε νά ἔλθουν ὁ πάπας Φραγκίσκος καί ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος, γιά νά τήν ἑνώσουν καί νά τήν σώσουν; Καί οἱ Ἅγιοι τόσων αἰώνων τί ἔκαναν; Προσδοκοῦσαν τούς παρουσιαζομένους σήμερον «θεόσταλτους» σωτῆρες τῆς ἑνότητος; Ἤ μᾶλλον κατά τήν πατριαρχική θέση ἔπεσαν οἱ Ἅγιοι Πατέρες καί οἱ μετά τό Σχίσμα Ὀρθόδοξοι Πατριάρχες καί Ἀρχιερεῖς «θύματα τοῦ ἀρχεκάκου ὄφεως» καί διήρεσαν τήν Ἐκκλησία; Ἠρωτήθη σύμπασα ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, Πατριαρχεῖα καί Αὐτοκέφαλες Ἐκκλησίες, ἐάν δέχονται τούς λόγους αὐτούς καί τίς πράξεις τοῦ Πατριάρχου ἤ ὁ Παναγιώτατος αὐτογνωμόνως καί αὐθαιρέτως προχωρεῖ πρός «ἕνωσιν»; Φαίνεται, σεβαστοί Πατέρες καί ἀδελφοί, ὅτι δέν ἀναγνώσατε τό ἄριστα κατοχυρωμένο, δογματικά καί πατερικά, κείμενο πού ἐκυκλοφόρησε ἡ «Σύναξη Ὀρθοδόξων Κληρικῶν καί Μοναχῶν» μέ τίτλο «Ἡ Νέα Ἐκκλησιολογία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου». Τό κείμενο αὐτό, τό ὑπέγραψαν ἐκτός ἀπό τά μέλη τῆς Συνάξεως καί οἱ σεβασμιώτατοι ἀρχιερεῖς τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος Δρυϊνουπόλεως Ἀνδρέας, Πειραιῶς Σεραφείμ, Γλυφάδας Παῦλος, Ζιχνῶν Ἱερόθεος, Κυθήρων Σεραφείμ, Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας Κοσμᾶς, Γόρτυνος Ἰερεμίας, Ἀντινόης Παντελεήμων (τοῦ Πατριαρχείου Ἀλεξανδρείας), ἑκατοντάδες μοναχῶν καί κληρικῶν, καί χιλιάδες Ὀρθοδόξων πιστῶν.

Ἡ ἀναγνώριση τοῦ παναιρετικοῦ Παπισμοῦ ὡς ἐκκλησίας προκύπτει στήν πράξη καί ἀπό τήν σκανδαλώδη ὑποδοχή καί συμμετοχή τοῦ αἱρεσιάρχη καί ἀντίχριστου Πάπα στήν θρονική ἑορτή τῆς Ἐκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως στίς 30 Νοεμβρίου τοῦ 2014, κατά τήν ὁποία γιά πρώτη φορὰ μετά τό σχίσμα μνημονεύθηκε ἀπό τόν πατριαρχικό διάκονο στά εἰρηνικά τῆς Θείας Λειτουργίας ὁ πάπας ὡς κανονικός ἐπίσκοπος φέρων τό «ἐπισκοπικόν» του ὠμοφόριον. Τά ἴδια πρωτάκουστα καί πρωτοφανῆ δέν ἔγιναν καί κατά τήν ἐπίσκεψη τοῦ προηγουμένου πάπα Βενεδίκτου στήν Κωνσταντινούπολη (Νοέμβριος 2006), ὅταν τοῦ ἔψαλαν πολυχρόνιο, εἰδικά ἀπολυτίκια, τό «εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου», τόν ἐθυμίαζαν οἱ διάκονοι προσερχόμενο, τοῦ ἔδωσε λειτουργικό ἀσπασμό ὁ πατριάρχης μέσα στή Θεία Λειτουργία καί τοῦ ἐπέτρεψαν νά πεῖ τό «Πάτερ ἡμῶν» καί πλεῖστα ἄλλα, μέ τά ὁποῖα κουρελιάσθηκαν οἱ Ἱεροί Κανόνες, πού ἀπαγορεύουν τίς συμπροσευχές μέ τούς αἱρετικούς. Καί δέν φτάνει αὐτό, ἀλλά προχωρᾶ ἔτι περαιτέρω καί στόν διαθρησκειακό Οἰκουμενισμό.

Στήν 6ην Παγκόσμια Συνάντηση «Θρησκείας καί Εἰρήνης» στίς 4-1-1994 ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος δήλωσε: Ἐμεῖς οἱ θρησκευτικοί ἡγέτες πρέπει νά φέρουνε στό προσκήνιο τίς πνευματικές ἀρχές τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τῆς ἀδελφοσύνης και τῆς εἰρήνης. Ἀλλά γιά νά τό πετύχουμε αὐτό πρέπει νά εἴμαστε ἑνωμένοι στό πνεῦμα τοῦ ἑνός Θεοῦ, ΡΚαθολικοί, καί Ὀρθόδοξοι, Προτεστάνται καί Ἑβραῖοι, Μουσουλμάνοι, Ἰνδοί, Βουδισταί....» Ποῖον Θεό ἐννοεῖ; Τό διευκρινίζει: « Αὐτόν πού ταιριάζει στόν καθένα»!!!  («ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» ἀρ. 494, σελ. 23 Γενεύη 1994, καί Ὀρθόδοξος Τύπος 11-9-2009)

Πλήρης κατάργησις τοῦ Εὐαγγελίου, ὡς τήν μόνη ὁδόν σωτηρίας. Ἄλλωστε ὁ ἴδιος εἴχε δηλώση (ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ, ἀρ. 523. σελ. 12, Γενεύη 1995) «Ὅλες οἱ θρησκεῖες εἶναι ὁδοί σωτηρίας».

Στήν κοινή δήλωση πού ὑπογράφτηκε στήν διαθρησκιακή διάσκεψη στίς 10 καί 11 Αὐγούστου 2004 δικαιώνει γιά μία ἀκόμη φορά τίς ἄλλες θρησκεῖες ἀναγνωρίζοντας αὐτές ὡς συνδικαιοῦχες τῆς Θείας μακαριότητας λέγοντας: Τό θεῖο θέλημα συναντᾶται σέ κάθε θρησκεία. « Ἀδέσμευτος τύπος Μήτση, 21-9-2004».

Ἔτσι, ἅγιοι Πατέρες, παραγκωνίζει τό εὐαγγέλιο τοῦ Χριστοῦ, ἀφοῦ ὁ Ἴδιος μᾶς λέει: «Οὐδείς ἔρχεται πρός τόν Πατέρα  εἰ μή δι’ ἐμοῦ» (Ἰω. ιδ’, 6 ), καί ἀναιρεῖ πλήρως τό Κυριακό: ὁ πιστεύσας καὶ βαπτισθεὶς σωθήσεται, ὁ δὲ ἀπιστήσας κατακριθήσεται. (Μαρ. 16, 16). Οἱ δηλώσεις καί τά πιστεύω τοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ἀποτελοῦν ἄρνηση τῆς σωτηριολογικῆς μοναδικότητος τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Πρίν προλάβουν νά χαρακτηρισθοῦν αἱρετικές, πρέπει νά χαρακτηρισθοῦν ὡς δηλώσεις ἀπίστων. Διότι κατά τό ἀπόστολο Παῦλο, μετέτρεψαν τήν ἀλήθεια τοῦ Χριστοῦ σέ ψέμα (Ρωμ. 1, 23)

          Περίτρανη ἀπόδειξις τῶν λεγομένων μου εἶναι τό ὅτι θεωρεῖ τό ἀνίερο κοράνιο ἴσο μέ τήν Ἁγία Γραφή καί ἱερό ὅπως αὐτή!!! (Ο.Τ. 15-3-2002). Σέ ἄλλη περίστασι σέ δήλωσή του ἐπανέλαβε τό ἑξῆς βλάσφημο « Ἡ Shura (ἱερό βιβλίο τῶν μωαμεθανῶν) περιέχεται σαφῶς στά ἱερά βιβλία ποῦ ἀπεκαλύφθησαν ἀπό τόν παντοδύναμο Θεό»!   Ἐδῶ Πατέρες τί νά πρωτοσχολιάσουμε;

   Συνεπής στά πιστεύω του ὁ Πατριάρχης συνεχίζει νά μοιράζει τό κοράνιο σέ διάφορες περιστάσεις ὅπως στίς 29-10-2009 στήν ἕδρα τῆς Coca-cola στήν Ἀμερική. Τόλμησε καί ἔκανε μνημόσυνο σέ μωαμεθανούς ἀβάπτιστους εὐχόμενος νά τούς κατατάξει ὁ Θεός «ἐν σκηναῖς ἐκλεκτῶν καί Ἁγίων (ἐπισκόπου Αὐγουστίνου, ἀντιπαπικά, σ. 95).

Στίς 17-9-2009 ἀπευθύνει ἐπιστολή μέ τήν εὐκαιρία τῆς λήξης τῆς νηστείας τοῦ Ραμαζανιοῦ λέγοντας ἀνάμεσα στά ἄλλα… « Μετά τήν μακράν ταύτην περίοδον τῆς νηστείας, οὔσης καί περιόδου περισυλλογῆς, προσευχῆς καί φιλανθρωπίας, ἦλθεν ἡ στιγμή δι’ ἕκαστον μουσουλμάνον, νά ἑορτάσῃ καί νά λάβῃ τήν ἄνωθεν δικαίαν ἀντιμισθίαν… εὐχόμεθα ὑμῖν ἅπαξ ἔτι εὐλογημένον τόν ἑορτασμόν, προσευχόμενοι ὅπως ὁ Παντοδύναμος Θεός χαρίζηται εἰς ὑμᾶς πᾶσαν πνευματικήν εὐλογίαν ἄνωθεν, ἐν τῇ ἐλπίδι ὅτι ὁ κόσμος θά ζῇ ἡνωμένος…» Τί νά πρωτογράψουμε πατέρες, ἀπό αὐτά πού ἔχουν εἰπωθεῖ ἀπό τόν Παναγιώτατο. Ἄν ἐμεῖς τολμούσαμε νά εἴπωμεν τό παραμικρό ἀπό αὐτά, θά μᾶς θεωρούσατε πλανεμένους, αἱρετικούς, ἀντίχριστους, ἀποκομένους ἀπό τό σῶμα τῆς ἁγίας μας Ὀρθοδοξίας. Γιά τόν Πατριάρχη δέν ἰσχύουν αὐτά; Ἡ συνείδησή μας, ἅγιοι Πατέρες, δέν μᾶς ἐπιτρέπει πλέον νά δεχόμαστε τόν Πατριάρχη Βαρθολομαῖο ὡς ὀρθοτομοῦντα τόν λόγον τῆς ἀληθείας, διότι ἁπλούστατα ὄχι μόνον δέν τόν ὀρθοτομεῖ ἀλλά καί ἡγεῖται δυστυχῶς τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Ἐσεῖς συμφωνεῖτε μέ τίς θέσεις τοῦ Πατριάρχου μας;

Συμφωνεῖτε μέ τίς ἀλλεπάλληλες ἐκκλησιολογικές παρεκτροπές του; Συμφωνεῖτε μέ τίς συνεχεῖς ἀποκλίσεις του στά θέματα τῆς πίστεως; Συμφωνεῖτε μέ τίς συμπροσευχές μέ αἱρετικούς καί ἀλλοθρήσκους, γιά τίς ὁποῖες οἱ Ἱεροί Κανόνες ἐπιβάλλουν τήν ποινή τῆς καθαιρέσεως;

Τέλος, συμφωνεῖτε ὅπως εἴπατε καί μέσα στήν Σύναξη πώς ἡ Σύνοδος τοῦ Κολυμπαρίου εἶναι Ὀρθόδοξη; Ὅλα τά παραπάνω τά πιστεύετε καί τά πρεσβέυετε, Πατέρες; ἄν ναί τότε δηλῶστέ το φανερά πλέον, γιά νά γνωρίζουμε τά φρονήματά σας καί μή κρύβεστε ἀπό φόβο μή καί σᾶς ἀποδοκιμάσουν ἤ σᾶς προπηλακίσουν.       Ἄν πάλι ἀπό δειλία καί γιά νά κρατήσετε τίς θέσεις σας καί τίς προϊσταμενίες σας δέν μιλᾶτε, νά ξέρετε πώς ὁ Κύριος τούς δειλούς τούς κατατάσσει πρώτους στήν Κόλαση.

Γνωστές τακτικές καταστολῆς καί ἐκφοβισμοῦ, τακτικές φιμώσεως καί φαλκιδεύσεως, τακτικές στιγματισμοῦ καί ἐνοχοποιήσεως τῶν ἀντιδρώντων, πέραν τοῦ ὅτι εἶναι ἀνοίκειες καί ἀντίθετες πρός τά μοναχικά ἤθη, δέν πρόκειται σέ καμμία περίπτωση νά μᾶς πτοήσουν καί νά μᾶς κάνουν νά σιωπήσουμε.

Πολύ περισσότερο δέν πρόκειται νά μᾶς πτοήσουν, ὅταν στήν προσπάθειά μας αὐτή ἔχουμε σύμμαχό μας τήν ὑπέρμαχο Θεοτόκο μας, τήν Μία καί Πρώτη καί Μεγάλη Κυρία καί Ἀφέντρα τοῦ Ἁγίου Ὄρους, τό ὁποῖο εἶναι καί τό Περιβόλι Της, τό χορηγηθέν εἰς Αὐτήν ὑπ’ Αὐτοῦ τοῦ Υἱοῦ Της καί Θεοῦ μας καί Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, τήν χορεία τῶν Ἁγιορειτῶν Ὁσίων, τῶν μαρτυρησάντων ὑπέρ τῆς ὀρθοδόξου πίστεώς μας, καί τίς εὐχές τῶν ἁγίων γερόντων μας πού ἀνέδειξαν καί διετήρησαν ἐπί αἰῶνες τό Ἅγιον Ὄρος ὡς προμαχώνα καί προμετωπίδα τῆς Ὀρθοδοξίας μας.

Τό Ἅγιον Ὄρος καί γενικά ὁ μοναχισμός ἦταν, εἶναι, καί πρέπει νά συνεχίσει νά εἶναι ὁ θεματοφύλακας τῆς ἀμωμήτου Πίστεώς μας. Σάν Ἅγιον Ὄρος, τά 20 μοναστήρια καί ἡ Ἱερά Κοινότης, μποροῦν καί ἐπιβάλλεται νά ἐνεργήσουν συμφώνως τῇ γνώμῃ τῶν Ἁγίων τῆς διαχρονικῆς Ἐκκλησίας, ὥστε, ὅπως ἁρμόζει, νά εὐφρανθοῦν οἱ Ὀρθόδοξοι καί νά καταισχυνθοῦν οἱ κακόδοξοι, καί νά παύσει ὁ σκανδαλισμός γιά τήν ἀφωνία καί ἀπραξία τοῦ Ἁγίου Ὄρους. Μέ τήν πράξη τους αὐτή οἱ Πατέρες τῆς Λαύρας συντάσσονται μέ τίς κακοδοξίες τοῦ Πατριάρχου καί πέρνουν τό μέρος τῶν διωκτῶν. Καί νομίζουν πώς θά μᾶς φοβήσουν καί θά σταματήσουμε τήν Ὁμολογία μας.

Σᾶς καταθέτω ταπεινῶς καί μέ πόνο πολύ ὅτι χάριτι Θείᾳ, σέ καμμία περίπτωση  δέν πρόκειται νά σταματήσω νά ὁμολογῶ τήν ἀλήθεια τῆς Πίστεώς μας καί εἰδικά ἀπό τήν στιγμή πού ὅλοι μας τήν γνωρίζουμε καί ἀναποφεύκτως θά λογοδοτήσουμε γι’ αὐτήν ἐν ἡμέρᾳ Κρίσεως. Ὅποιο καί ἄν εἶναι τό κόστος. Στό Ἅγιον Ὄρος δέν ἤλθαμε οὔτε γιά θέσεις οὔτε γιά ἀξιώματα. Αὐτά φαίνεται καί ἀποδεικνύεται πώς ἀπασχολοῦν ἐσᾶς Πατέρες.

Διά αὐτόν τόν λόγο σᾶς ξαναγράφω αὐτά πού ἡ Ἱερά Κοινότητα δέν ἔκανε ἀποδεκτά καί τά ἐπέστρεψε, καί παρακαλῶ νά τά προσέξετε, καί αὐτό τό λέγω ὄχι μέ ἀναίδεια καί μή σεβόμενος θεσμούς καί πρόσωπα, ὅπως ἄλλωστε σᾶς ἔγραψα παραπάνω, ἀλλά μέ πραγματική ἀγάπη πρός ὅλους καί εἰδικά στό Ἅγιον Σχῆμα πού ὅλοι μας σάν Ἁγιορεῖτες Μοναχοί φέρουμε.        

«Ἄν ὅσα λέγουν οἱ Ἅγιοι Πατέρες γιά τούς αἱρετικούς καί τούς αἱρετίζοντες, γιά τούς παπικούς καί τούς φιλοπαπικούς, ἄν ὅσα εἶπε ἡ Παναγία μας γιά τούς ἐχθρούς τοῦ Υἱοῦ της καί δικούς της ἐχθρούς στούς Ζωγραφίτες Ὁσιομάρτυρες, εἶναι “ἀνοίκειοι καί ἀπαράδεκτοι χαρακτηρισμοί”, ὅπως θέλει καί ὁ νεοεποχίτικος ἀντιρατσιστικός νόμος, γιά τόν ὁποῖον τό Ἅγιον Ὄρος καί πάλιν ἐσιώπησε, τότε μέ χαρά νά τιμωρηθῶ γιά τήν συμφωνία μου μέ τούς Ἁγίους καί τήν Ἁγιορειτική Παράδοση, μέ λύπη ὅμως γιά ὅσους ἀγαπητούς Ἁγιορεῖτες ἀδελφούς μου ἐπέλεξαν νά εἶναι ἀρεστοί μέ τούς ἐχθρούς τῆς πίστεως καί δυστυχῶς συντάσσονται μαζί τους. Σύγχυση καί σκανδαλισμό στίς συνειδήσεις τῶν πιστῶν δέν προκαλοῦν οὔτε οἱ μαρτυρήσαντες ἐπί Βέκκου Ἁγιορεῖτες Ὁσιομάρτυρες, οὔτε ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς καί οἱ σύν αὐτῷ, πού ἀγωνίσθηκαν ἐναντίον τοῦ πάπα καί τῶν ἰδικῶν μας λατινοφρόνων, οὔτε οἱ Ἁγιορεῖτες Πατέρες πού διέκοψαν τό μνημόσυνο τοῦ Ἀθηναγόρα καί τοῦ Δημητρίου».

Τέ­λος, δη­λώ­νω ὅ­τι, χάριτι Θείᾳ, πα­ρα­μέ­νω ἀ­πό­λυ­τα στα­θε­ρός καί σύ­στοι­χος σέ ὅ­λα ὅ­σα οἱ Ἅ­γιοι Πα­τέ­ρες τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας μας, οἱ Ἁγι­ο­ρεῖ­τες Μάρ­τυ­ρες καί Ὁ­μο­λο­γη­τές τῆς Πίστεώς μας καί οἱ σύγ­χρο­νοι ἁ­γι­ο­ρεῖ­τες γε­ρον­τά­δες καί ἡγούμενοι, καθώς καί ἡ Ἱερά Κοινότης, δι­ε­τύ­πω­σαν καί ὡ­μο­λό­γη­σαν ὑ­πέρ τῆς Ὀρ­θο­δό­ξου Πί­στε­ώς μας, κα­τά τῶν αἱ­ρέ­σε­ων καί δή τῆς πα­ναι­ρέ­σε­ως τοῦ οἰ­κου­με­νι­σμοῦ καί τῶν συγ­χρό­νων οἰ­κου­με­νι­στι­κῶν ἀ­νοιγ­μά­των, γιά αὐτό καί διακόπτουμε τό μνημόσυνο τοῦ Πατριάρχου.

Μετά τιμῆς



Γέρων Σάββας Λαυριώτης



Υ.Γ.: Ἐντός ἐβδομάδος θά ἐκδώσουμε ὡς Ἁγιορεῖτες Πατέρες, τήν Θεολογική καί ἐπιστημονική μελέτη διά ποιὸ λόγο ἡ σύνοδος τῆς Κρήτης εἶναι ληστρική καί αἱρετική. Ἠδη ἔχει ἐκδώσει μελέτη καί ὁ κ. Δημ. Τσελεγγίδης, Καθηγητὴς Α.Π.Θ. τῆς Θεολογίας, καί ὁ κ. Κυριάκος Κυριαζόπουλος, καθηγητής ἐκκλησιαστικοῦ κανονικοῦ δικαίου τοῦ Α.Π.Θ., δικηγόρος παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ, καί θεολόγος.

Αλλοπρόσαλλοι Αρχιμανδρίτες, στρατευμένες (αμειβόμενες;) πένες, Μητροπολίτες χωρίς ποίμνιο, συγκροτούν την επαίσχυντη Φαναριώτικη κουστωδία.

Μια επαίσχυντη Φαναριώτικη κουστωδία οδηγεί σε καταστροφή τον Οικ. Πατριάρχη

 Αλλοπρόσαλλοι Αρχιμανδρίτες, στρατευμένες (άραγε και αμειβόμενες;) πένες, χωρίς ποίμνιο με ύφος χιλίων καρδιναλίων συγκροτούν την επαίσχυντη Φαναριώτικη
 Είναι αυτοί που όπως τα παράσιτα δηλητηριάζουν τα καρποφόρα δέντρα έτσι έχουν αιχμαλωτίσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.
   Η Πανορθόδοξη αποτέλεσε απλώς την επιβεβαίωση της υποψίας. Αυλοκόλακες του Φαναρίου επηρεάζουν στο μέγιστο βαθμό τον κ. Βαρθολομαίο και είτε τον κρατούν απομονωμένο από όσα πραγματικά συμβαίνουν είτε όταν δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να κάνουν κάτι τέτοιο τον παραπληροφορούν συστηματικά. Εξ΄ου και η πρωτοχρονιάτικη αναφορά του να μην ακούει το ποίμνιο τα διαδικτυακά μέσα αλλά μόνο ότι λέει ο ίδιος.
Η ασθένεια είναι χρόνια και βαθιά, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε όχι αγιάτρευτη.
      Προσευχόμαστε ο Κύριος ημών Ιησού Χριστός να τους φωτίσει και να δουν τον ολισθηρό δρόμο που έχουν διαλέξει.
Σχόλιο: Θέλει, δηλαδή, νὰ μᾶς πεῖ τὸ "Βῆμα Ὀρθοδοξίας" ὅτι ὁ καημένος ὁ Πατριάρχης δὲν καταλαβαίνει τίποτα, δὲν εὐθύνεται γιὰ τίποτα! Καὶ ἔπειτα μιλάει τὸ "Βῆμα" γιὰ "στρατευμένες (άραγε και αμειβόμενες;) πένες";

ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;

ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ 

ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;

 

Του κ. Παναγιώτου Κατραμάδου
Ο Οικουμενισμός κερδίζει νέο έδαφος, αυτή τη φορά στο Περιβόλι της Παν­αγίας, το Άγιον Όρος. Η Ορθόδοξος μαρτυρία νεκρά εν πολλοίς, η προς το χείρον άμβλυνσις της συνειδήσεως ανεπαισθήτως εξαπλούται υφάλως, ο συγκρητιστικός δούρειος ίππος του Οικουμενισμού εισήχθη εντός των τειχών, ο πολυμήχανος Οδυσσεύς Συνοδική μαγγανεία φιμώσας, εκπορθήσαι πειράται Αγίων το σύστημα, ο εστίν Εκκλησία· πλην και νυν, ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν, ότι «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν», τις ποτέ Χριστόν νενίκηκεν; Ολίγον καιρόν έχουσιν οι ματαιόδοξοι και όψονται του λόγου το πλήρωμα υπό του ακρογωνιαίου λίθου συντετελεσμένον επ’ αυτοίς, ήτοι «εφ’ ον δ᾽ αν πέση, λικμήσει αυτόν»· κοσμικής δόξης γλιχόμενοι λησμονούσιν ότι «δια δε τους εκλεκτούς κολοβωθήσονται αι ημέραι εκείναι» και τα έργα αυτών, ως γέγραπται. Τι δε το αναμένον αυτούς μετά το πικρόχαρον του θανάτου; Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος.
Ως έγινε γνωστόν, ήδη κυκλοφορεί και εντός Αγίου Όρους βιβλίον με τίτλον ο “Άγιος της Πολιτικής”. Το βιβλίον αυτό αναφέρεται εκ πρώτης όψεως εις τον πρώτον Κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια, αλλά εσωτερικά επεκτείνεται και σε πλείστα Εκκλησιολογικά θέματα, περιέχον ποικίλη ύλη, με πολλά επώνυμα πρόσωπα και εικόνες σχετικά με την ανάγκη προβολής ενός πολιτικού ηγέτου σύμφωνα με το πρότυπο του Ιωάννου Καποδίστρια.
Ταυτόχρονα, με παράλληλη ανάπτυξη προβάλλει σταδιακά Οικουμενιστικές θέσεις όπως η “άρσις των αναθεμάτων του 1965”, η απόφανσις της Β’ Βατικανής Συνόδου με την γνωστή επωδό “ίνα ώσιν εν”, λόγους του Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ’ περί ενότητας των Εκκλησιών και τις γνωστές αξιολογικές κρίσεις του Οικουμενισμού όπως: “αποκορύφωμα εχθρότητας, αντιπαλότητας, διάσπασης και διαχωρισμού, υπήρξε το σχίσμα Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και Δυτικής Ρωμαιοκαθολικής το 1054”.
Ομιλεί με την γνωστή γλώσσα περί διασπασμένης Εκκλησίας με διατυπώσεις όπως: “Διάσπαση του Χριστιανικού δόγματος, διάσπαση της Μιας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, διάσπαση Αυτού του Ίδιου του Σώματος του Χριστού”.
Περιέχει πολλές εικόνες της Αναγεννήσεως και άλλες Ορθόδοξες χωρίς διαφοροποίηση μεταξύ αιρέσεως και Ορθοδόξου ευσεβείας, αρκετές από αυτές είναι απαράδεκτες Εκκλησιολογικά η και βλάσφημες, εξ αυτών δε μία είναι της Παναγίας  με τι­τλο “Παναγία Ίνα Ώσιν Εν, η Πατριώτισσα”, μία καινοφανής απεικόνισης της Θεοτόκου ως κηρύττουσα την ένωση Ορθοδόξου Εκκλησίας και Βατικανού, στη θεολογική βάση του διατά­γματος περί Οικουμενισμού της Β’ Βατικανής Συνόδου, περί αποκαταστάσεως της «κοινωνίας των διϊσταμένων αδελφών με τον διάδοχο του Πέτρου, ίνα πάντες εν ώσιν!».
Αυτό δε το κήρυγμα του παποκεντρικού Οικουμενισμού, καθώς λέγουν μετ’ εμφάσεως οι συγγραφείς του βιβλίου, είναι δέησις της Θεοτόκου προς τον Χριστόν και μάλιστα είναι και εσχατολογική “παρακαταθήκη” του Χριστού, αλλά ταυτόχρονα και “παρακαταθήκη” του αγίου γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου και συνάμα “παρακαταθήκη” του Κυβερνήτου Ιωάννη Καποδίστρια.
Το βιβλίο αυτό είναι μία έκδοσις της εταιρείας ΕΛΑΙΑ Α.Μ.Κ.Ε με έδρα τον Πειραιά και διεύθυνση:
Πατριάρχου Ιωακείμ 39 Τ.Κ. 18539 Πειραιάς.
Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ο κ. Ιωάννης Κορνιλάκης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΕΛΑΙΑ και πρόεδρος αυτής ο Αγιορείτης ιερομόναχος π. Γεώργιος Αλευράς με τόπο διαμονής την Ι. Σκήτη Καυσοκαλυβίων της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους. Η εικόνα αυτή βρίσκεται στο προσκυνητάρι της Καλύβης Ζωοδόχου Πηγής Καυσοκαλυβίων, όπου και αυτός διαμένει.
Η έμπνευση και ο σκοπός της πρωτοφανούς “εικόνος” σύμφωνα με το συναφές σύγγραμμά τους “ο Άγιος της Πολιτικής”, αποδίδεται από τους ιδίους συνοπτικά στο απόσπασμα: (σελίδα 694, του βιβλίου).
“Η εξαιρετική και ιστορική ομιλία του Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ  στὶς 12 Σεπτέμβρη 2006, την οποίαν αγνοούσαμε, πήρε την ολοκληρωτική της μορφή ενάμιση μήνα αργότερα στις 30 Νοέμβρη 2006, στο κοινό ανακοινωθέν που εκφωνήθηκε κατά την επίσημη συνάντησή του στη Κωνσταντινούπολη, με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο: Προτρέπομεν τους πιστούς ημών να αναλάβουν ενεργόν ρόλον, εις την διαδικασία προς την πλήρη ενότητα, δια της προσευχής και δια σημαντικών ενεργειών.
Η εικόνα σύμβολο της Παναγίας Ίνα ώσιν Εν της Πατριώτισσας και παρακαταθήκη του Χριστού, του Ιωάννη Καποδίστρια και του Γέροντα Πορφυρίου είναι προσευχή και η ενασχόληση και δραστηριότητα απέναντι σε αντίξοες συνθήκες, για την ανάδειξη της παγκόσμιας Αγίας μορφής του Ιωάννου Καποδίστρια, ας μη αμφιβάλει κανείς ότι είναι μία σημαντική ενέργεια”.
Η Βατικάνειος ερμηνεία της φράσης “ίνα ώσιν εν” εκφαίνεται με σαφήνεια τόσο στην εικόνα όσο και σε αποσπάσματα, όπως:
“Η πρώτη του και ταυτόχρονα τελευταία επιστολή του Καποδίστρια προς τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ήταν στις 25 Νοέμβρη 1827 με το παλαιό ημερολόγιο και 7 Δεκέμβρη 1827 με το νέο. Εκατό τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 7 Δεκέμβρη 1965 με το νέο ημερολόγιο, Ανατολή και Δύση, Κωνσταντινούπολη και Ρώμη, Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία και Ρωμαιοκαθολική, Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας και Πάπας Παύλος ΣΤ’, κάνουν το πρώτο βήμα προς το ευαγγελικό, Ίνα ώσιν εν, αίροντας τα ένθεν κακείθεν αναθέματα των δύο εκκλησιών από το 1054 (σελ. 186).
Η Οικουμενιστική αιρετική θεώρηση της Εκκλησίας ως διηρημένης, αποδίδεται με σαφή και κατηγορηματικό λόγο, στο απόσπασμα:
“Τα σύμβολα της Χριστιανοσύνης είναι προσευχή και εργασία ταυτόχρονα. Προσευχή εις Χριστόν και εργασία δια Χριστόν. Αποκορύφωμα εχθρότητας, αντιπαλότητας, διάσπασης και διαχωρισμού, υπήρξε το σχίσμα Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και Δυτικής Ρωμαιοκαθολικής το 1054. Ο συμβολισμός του τρομαχτικός. Διάσπαση του Χριστιανικού δόγματος, διάσπαση της Μιας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, διάσπαση Αυτού του Ίδιου του Σώματος του Χριστού (σελ. 691).
Στην εικόνα “Παναγία Ίνα Ώσιν Εν, η Πατριώτισσα” εικονίζεται στην δεξιά χείρα της Θεοτόκου το Βατικανό ως “Άγιος Πέτρος Ρώμης” και στη αριστερά η Ορθόδοξος Εκκλησία ως “Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολη” και άνωθεν ο Χριστός επευλογών την ένωση των “Εκκλησιών” με την φράση: «ίνα ώσιν εν».
Το “δεξιά” ασφαλώς, δηλώνει σαφώς το παπικό πρωτείο, δηλαδή ένωση υπό τον διάδοχο του Πέτρου, δηλαδή με αρχηγό τον Πάπα. Η οποία είναι και η μόνη, πρώτη βασική προϋπόθεση που θέτουν οι Παπικοί, όλα τα άλλα γι’ αυτούς είναι δεύτερα.
Στο κέντρο της εικόνος παριστάνεται ο χάρτης της Ελλάδος και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ως συνευδοκών!, ο προφητικώς ειπών «τον Πάπα να καταράσθε, ότι αυτός θα είναι η αιτία». Εδώ έχομε την γνωστή τακτική του Οικουμενισμού να εγκολπώνεται τα πάντα ψευδοϋποκριτικώς, ως ποικίλον δέρμα παρδάλεως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου