Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΤΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ

Εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει ένας χαρακτηριστικός αμείλικτος πόλεμος κατά του Χριστιανισμού σε όλη την Ευρώπη. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι έφτασαν στο σημείο να γκρεμίζουν ιστορικές εκκλησίες για να ανοίξει ο δρόμος να κτιστούν μουσεια
ΦΟΤΟ1


ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Μα ειναι δυνατον μετα απο οσα καθημερινα συμβαινουν να υπαρχουν χριστιανοι που ακολουθουν ολους αυτους τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ και ΕΞΩΜΟΤΕΣ; Μπορειτε να φαντασθητε τον Μεγα Αθανασιο να προσφωνει και να κολακευη τον ...Αρειο, οπως κανει το κοπελλι του Βαρθολομαιου ο Ελπιδοφορος Λαμπρινιαδης;ΛΥΚΟΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Προύσης, αλλά ο κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης! Και όσοι εξακολουθούν να συστήνουν κοινωνία μαζί του "άχρι καιρού"!






«Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου του 2015, ο Μητροπολίτης  Ελπιδοφόρος της Προύσας  και γραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον ουνίτικο (Arbereshe) Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Μύρων Lungro (Επαρχία Cosenza - Καλαβρία - Ιταλία)!!!!!!!».


σκανδαλώδης αὐτὴ παρουσία καὶ ὁ σκανδαλωδέστερος λόγος του, παρουσιάστηκε στὰ ἱστολόγια σὰν δική του ἀθλιότητα-κατόρθωμα! Εἶναι ὅμως ἔτσι; Πρέπει νὰ ἀξιολογηθεῖ σωστὰ αὐτὸ τὸ γεγονός καὶ νὰ ζητηθεῖ ὁ λόγος ἀπὸ τὸν ἠθικὸ αὐτουργό!
Ὅπως ἀκούσατε στὴν ὁμιλία του στὸ βίντεο (τὴν παραθέτουμε στὸ τέλος) ἢ θὰ διαβάσετε στὴ συνέχεια τὸ ἀπομαγνητοφωνημένο τμῆμα του, ὁ κ. Ἐλπιδοφόρος, τὸ νέο Οἰκουμενιστικὸ ἀστέρι τοῦ Φαναρίου, δὲν πῆγε μόνος του ἐκεῖ, ἀλλὰ ἐστάλη ἀπὸ τὸν Πατριάρχη μὲ σκοπὸ νὰ δοκιμάσει τὶς ἀντοχὲς τῶν ὀρθοδόξων, ἀφοῦ γνώριζε ὅτι τὸ βίντεο θὰ τὸ ἄκουγαν οἱ πιστοί (ἄν δὲν τὸ διέρευσαν οἱ ἴδιοι πρὸς τοῦτο!).
Στὴν λιγόλεπτη, λοιπόν,  προσφώνησή του ἐκεῖ, ἀκούσαμε ἔκπληκτοι, ὅτι ὁ κ. Ἐλπιδοφόρος ὁμιλεῖ, ὡσὰν ἡ Ἕνωση νὰ ἔχει γίνει! Ὁμιλεῖ, ὡσὰν νὰ ἀπευθύνεται σὲ μέλη μιᾶς ἑνωμένης νέας Ἐκκλησίας, ἡ ὁποία ἔχει δύο κεφαλές, οἱ ὁποῖες καθοδηγοῦν πρὸς  σωτηρίαν τοὺς Ὀρθόδοξους καὶ τοὺς αἱρετικοὺς ἀπὸ κοινοῦ!!!


Κι αὐτὸ τὸ τεράστιο σκάνδαλο, εἶναι φανερό, προέρχεται ἀπὸ τὸν κ. Βαρθολομαῖο Ἀρχοντώνη, τὸν ἀνύστακτο καὶ ἐπίμονο ἀρχηγὸ τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ!
Θὰ πρέπει, λοιπόν, νὰ ρωτήσουμε τοὺς Ποιμένες καὶ Ἐπισκόπους:
Πόσα ἄλλα πειστήρια -τοῦ οἰκουμενιστικοῦ παροξυσμοῦ ποὺ ἔχει καταλάβει τὸν κ. Βαρθολομαῖο- θέλετε; Τί ἄλλο περιμένετε γιὰ νὰ διαχωρίσετε τὴ θέση σας καὶ νὰ ἀπομακρυνθεῖτε ἀπὸ αὐτόν; Γιατί διστάζετε νὰ διακόψετε τὸ Μνημόσυνο τοῦ «βδελύγματος αὐτοῦ, ἐστῶτος ἐν τόπῳ ἁγίῳ»;
Διαβάστε καὶ ἀκοῦστε, λοιπόν, ποιά παιδαριώδη, ἀθεολόγητα καὶ βλάσφημα ρήματα ἐξέμεσε ὁ ἐκπρόσωπος τοῦ πατριάρχη Βαρθολομαίου καὶ καθηγητὴς τῆς Οἰκουμενιστικῆς -πλέον- Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ἐλπιδοφόρος, ἀπευθυνόμενος πρὸς τὸν Οὐνίτη Ἐπίσκοπο καὶ τοὺς ἱερωμένους του:
 «Ἀγαπητὲ ἀδελφέ, ἀγαπητοὶ Πατέρες, ἀγαπητοί μου Χριστιανοί.
Σήμερα ἔγινε μεγάλη χαρὰ στὸν οὐρανό, καὶ οἱ Ἄγγελοι ἀνέβαιναν καὶ κατέβαιναν μὲ τὰ φτερά τους, πετώντας πάνω ἀπὸ τὰ κεφάλια μας! Γιατὶ ἀκόμη μία φορὰ ἡ Κωνσταντινούπολη, ἡ μητέρα μας Ἐκκλησία, τὸ Οἰκουμενικό μας Πατριαρχεῖο, ὁ Παναγιώτατος Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαῖος, ἔστειλε στὰ παιδιά του τὰ ἀγαπημένα, σὲ σᾶς ὅλους, ἕνα Ἱεράρχη τῆς Κωνσταντινούπολης.
(Δὲν ἀκούγεται καλά) …οὐρανὸ χρησιμοποιοῦμε δύο Πατέρες μας, στὸν πάπα Φραγκίσκο καὶ στὸν Πατριάρχη Βαρθολομαῖο, ὁ Θεὸς νὰ τοὺς δίδει ὑγεία, νὰ τοὺς δίδει χρόνια πολλά, γιὰ νὰ μᾶς καθοδηγοῦν, ὅλους μας, στὸ δρόμο τῆς σωτηρίας καὶ τῆς ἀγάπης! Τὴν χαρά μας αὐτὴ τὴν ὀφείλομε καὶ στὴν ἀδελφικὴ πρόσκληση τοῦ θεοφιλεστάτου ἀδελφοῦ, τοῦ ἀγαπημένου  (σ.σ. Οὐνίτη) Ἐπισκόπου Μύρων κ. Δονάτου, ὁ ὁποῖος ποιμαίνει αὐτὴν τὴν ἐπαρχία σὰν ἄγγελος Κυρίου»!!!!!!!


Μὲ αὐτοὺς τοὺς Ἐπισκόπους καὶ αὐτὸν τὸν Πατριάρχη κοινωνεῖτε πνευματικοί καὶ ἀντι-Οἰκουμενιστές Πατέρες καὶ συστήνετε στὰ πνευματικά σας τέκνα νὰ κάνουν ὑπακοή!!! Νὰ κατονομάσουμε κάποιους ἀπὸ ἐσᾶς; π. Θεόδωρο Ζήση, π. Γεώργιο Μεταλληνό, π. Στέφανο Ἀναγνωστόπουλο, π. Νικόλαο Μανώλη, π. Εφραίμ, π. Σαράντη Σαράντο…
Καλή μας μετάνοια!
Τό Βίντεο

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Αγαπητε Νικο Χειλαδακη, ησουνα πολυ ευγενης και πολυ μαλακος με τον "συντηρητικο" καθηγητη Κογκουλη που μας παριστανει τον ....ορθοδοξο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ




Βλεπετε τον περιβοητο Σιγονταροοικουμενιστη Μπολκα "αγαπες και λουλουδια" με τους βετερανους Οικουμενιστες;
Καμμια συστολη.
Εσεις οι ...παλαβοι οι Αποτειχισμενοι, τι φωναζετε, θα μεινετε τελικα μονοι σας, σαν εκεινο τον ....Μαξιμο τον Ομολογητη!!!

Ο διαβοητος Αρσενιος Βλιαγκοφτης που απο τοτε που τον γνωρισα τον θεωρουσα υποπτο και πολυπροσωπο. Οπως ειναι και μεχρι σημερα. Ο ταλαιπωρος και αξιοθρηνητος δεν αντεξε οταν ηρθε στην Σουρωτη ο Αρχιαιρεσιαρχης Βαρθολομαιος και εμφανιστηκε, μαζι με τον Μπολκα, να του φιλησουν το πανουκλιασμενο χερι. Κατα τα αλλα ...Αντιοικουμενιστες!!! Τι ειχαν τα ερμα και ψοφουσαν;
Ο εν λογω καλογηρο"σοφος", αποτελει το αλτερ εγκο των Σιγονταροοικουμενιστων.
Μα πως να μην τον αγαπουν τα χριστιανουλικα ιστολογια; Καταφερεται και εναντιον της καρτας του πολιτη του ...Αντιχριστου!!!, αλλο που δεν θελουν!!!!


Εδω πια παλι νεες "αγαπες και λουλουδια" με τους Αιρετικους Παπικους. Παρον και ο Μπολκας ο ..."αντιοικουμενιστης", καπου εκει που ...δεν φαινεται. Που να μην αβασκαθουν!!!

Λυπάμαι πολύ που η ανακοίνωση της ιεράς Μονής του Αγίου Αρσενίου δεν καταδικάζει με σαφήνεια τις οικουμενιστικές παρεκτροπές του νυν ηγούμενου της οικουμενιστικής μονής της Αυστρίας και πνευματικού τέκνου της μονής του Αγίου Αρσενίου, πατρός Παισίου.

Αναρωτιέμαι,
Είναι αναλήθεια οι φωτογραφίες που μου έστειλαν με πόνο ψυχής από την Γερμανία με τον πάτερ Παΐσιο να συμπροσεύχεται με τους παπικούς και που σκανδάλισαν τα ίδια τα πνευματικά του παιδιά στην Γερμανία ;

Είναι αναλήθεια η φωτογραφία του καθηγούμενου της ιεράς μόνης του Αγίου Αρσενίου μαζί με τον γνωστό πρωτοπόρο του Οικουμενισμού μητροπολίτη της Αυστρίας να ευλογούν την ίδρυση της μονής;

Είναι αναλήθεια ότι κάθε χρόνο οι Γέροντες της μονής πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη για να ευχηθούν τον προκαθήμενο του Φαναριού στην ονομαστική του εορτή, ενώ υποτίθεται ότι μάχονται κατά του οικουμενισμού που προωθεί ο Πατριάρχης ;

Είναι αναλήθεια ότι πρώτοι και καλύτεροι σπεύσατε στο μνημόσυνο του Οσίου Παισίου στην Σουρωτή για να φιλήσετε το χέρι του Πατριάρχη, εκτός και αν δεν σας ενοχλούν οι οικουμενιστικοί του σκανδαλισμοί ;

Τέλος είναι αλήθεια ότι υπήρχε άλλη  πρόταση από άλλο μέρος να γίνει ορθόδοξη μονή με καθαρά ορθόδοξο χαρακτήρα, αλλά προτιμήσατε την Αυστρία με τον οικουμενιστή Μητροπολίτη ;

Ανά όλα αυτά είναι φαντασιώσεις μου, τότε ζητώ ταπεινά συγγνώμη για την δική μου παρεκτροπή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκ

ολόγος

OMΟΛΟΓΙΑ: Το Σιγονταροοικουμενιστικο μοναστηρι του "αγ.Αρσενιου του Καππαδοκη" ..θησαυρισε κυριολεκτικα εξ αιτιας του ονοματος του αγιου ΠαΪσιου και του αγιου Αρσενιου που εκεινος τιμουσε. Ολοι αυτοι οι τυποι "παιρνουν" ειτε οι ιδιοι, ή και τα μοναστηρια τους ονοματα αγιων που "ΤΡΑΒΟΥΝ" και "ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΠΟΛΛΑ" . Κατα τα αλλα ειναι ...τεκνα του Αγιου Παϊσιου. Απο που και ως που; Τι σχεσι εχουν αυτοι με τον π. Παϊσιο; Ως φαινεται η αγιογδυσια στις μερες μας θεωρειται ...αγαπη στους αγιους και σαν υποχρεωσι των αγιων απεναντι τους. Ξερετε ο ....ψευτοευσεβης κατανταει καποτε και βεβαιοτατα ΑΣΕΒΗΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ...ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και "αλήθειες" ...χωρίς την αλήθεια!

Ανακοίνωση του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»



Εν τη Ιερά Μονή, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015


            Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα, σχετικά με την υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παϊσίου  του Αγιορείτου στην Αυστρία. Τα δημοσιεύματα αυτά άπτοντο δυστυχώς  και της Ιεράς Μονής μας, του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.
        Ανεξαρτήτως των προθέσεων των συντακτών τους, εδημιούργησαν σύγχυση και σκανδαλισμό στους πιστούς, ενώ στην Ιερά Μονή μας του Οσίου Αρσενίου προσήψαν την ψευδή και συκοφαντική κατηγορία, ότι δήθεν είμαστε «κρυπτο-οικουμενιστές» και «υποκριτές»!

    Χάριν της αληθείας, σπεύδουμε να διαψεύσουμε τις αναλήθειες των δημοσιευμάτων, παραθέτοντας την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προ έτους περίπου, μας παρακάλεσε να υπάγει ο γερμανικής καταγωγής ιερομόναχός μας π. Παΐσιος Jung στην  Αυστρία και να αναλάβει εκεί τη δημιουργία της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής. Εμείς, με καλό λογισμό, απαντήσαμε θετικά. Ακολούθως, υποβαλλομένου και του σχετικού αιτήματος εκ μέρους του, ο ιερομόναχος π. Παΐσιος Jung, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έλαβε κανονικό απολυτήριο από την Ιερά Μονή μας και ήδη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Αυστρίας, όπου και υπηρετεί. Τον π. Παΐσιο ακολούθησαν στην Αυστρία και τρεις νέοι μοναχοί, πνευματικά του τέκνα.

        Ευθαρσώς δηλώνουμε ότι μοναδικός σκοπός της Ιεράς Μονής μας και του π. Παϊσίου με τους τρεις αδελφούς, που πήγαν στην Αυστρία, ήταν και είναι η βίωση και προβολή της Πατερικής Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, έτσι όπως τα διδαχθήκαμε από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πνευματικά τέκνα του οποίου τυγχάνουμε, παρά την αναξιότητά μας.

      Η Ιερά Μονή μας μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι από της ιδρύσεώς της, κατά το έτος 1986 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις πνευματικές υποθήκες του Αγίου Παϊσίου και με την χάριν του Θεού, αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον. Η Ιερά Μονή μας, πιστή στην Ορθόδοξη Παράδοση, δεν μετέχει σε συμπροσευχές με παπικούς ή άλλους αιρετικούς.

     Ευχόμεθα ο Χριστός, ο αληθινός Θεός μας, να δίνει τη φώτιση και τη διάκρισή Του, καθώς και ζήλο κατ’ επίγνωση σε όλους μας.
Ο Καθηγούμενος
Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»
Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μπόλκας
και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί
πηγή

____________________________________

Μετά ἀπὸ αὐτὴ τὴν μή ...ἀπάντηση τοῦ Καθηγουμένου καὶ τοῦ π. Ἀρσενίου Βλιαγκόφτη, γιὰ νὰ ἀποφύγουμε ἄλλες ἀναλύσεις, παραθέτουμε τὴν θέση τοῦ ἱστολογίου "Ὁ Παιδαγωγός" ποὺ ἤδη δημοσιεύσαμε:
"Όσο καλοπροαίρετος κι αν ήταν ο ηγούμενος και όσο καλόπιστα κι αν είδε την πρόσκληση του μητροπολίτη Αυστρίας  να επανδρώσει με μοναχούς το "μοναστήρι" αυτό (ο μητροπολίτης Αυστρίας ενθρονίστηκε σε Παπικό ναό!, δείτε εδώ και εδώ), και όσο κι αν προσπαθεί ο π. Αρσένιος να καλύψει το μοναστήρι του, νομίζουμε ότι πριν "αλέκτωρ φωνήσαι" αποκαλύφθηκε ότι έφαγαν το "δόλωμα" των Οικουμενιστών και έπεσαν στην παγίδα τους. Οφείλουν να πάρουν θέση και να ανακαλέσουν άμεσα πίσω τους μοναχούς τους".

Ὡς πρὸς δὲ τὴν διαβεβαίωση καὶ ὑπόσχεση:

"Η Ιερά Μονή μας μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι από της ιδρύσεώς της, κατά το έτος 1986 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις πνευματικές υποθήκες του Αγίου Παϊσίου και με την χάριν του Θεού, αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον",

ρωτάμε:

Αὐτὰ δίδασκε ὁ ἅγιος Παΐσιος; Τὶς συμπροσευχὲς μὲ αἱρετικοὺς καὶ τὴν ἐπάνδρωση Οἰκουμενιστικῶν Μοναστηριῶν, ποὺ ἱδρύονται ὑπὸ τὶς μολυσματικὲς "εὐλογίες" τοῦ Πάπα καὶ τοῦ Οἰκουμενιστὴ Πατρ. Βαρθολομαίου;


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ο μοναχος Σιγονταροοικουμενιστης Αρσενιος Βλιαγκοφτης "Και τίκτει και παρθενεύει";;;

"Με τόσα που έχουν γίνει, θα έπρεπε να είχε γίνει διακοπή του μνημοσύνου"! (Ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός")

 Σὲ ἄρθρο τοῦ ἱστολογίου «Ὁ Παιδαγωγός» μὲ τίτλο «Ο σχολιασμός μας για την επάνδρωση της οικουμενιστικής μονής στην Αυστρία από μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσένιου Χαλκιδικής» ποὺ δημοσιεύσαμε (ἐδῶ) http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2015/10/blog-post_937.html ἀναρτήθηκαν καὶ κάποια σχόλια, κυρίως γιὰ τὸν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη, ὁ ὁποῖος ἔχει προβληματίσει καὶ ξαφνιάσει μὲ τὴν σιωπή του. Γνωρίζει τὰ γεγονότα ἀπό μέσα, καὶ σιωπᾶ, ἐνῶ γιὰ ἄλλα ποὺ δὲν ἀφοροῦν τὸ Μοναστήρι του εἶναι λαλίστατος. Κι ὅμως πρόκειται γιὰ θέματα Πίστεως καὶ στάσεως κατὰ τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, κατὰ τῆς ὁποίας μέχρι τώρα ἔδειχνε ὅτι πολεμᾶ. Δημοσιεύουμε δύο ἀπὸ αὐτά:

Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2015
Ὁ σεβαστός Μοναχός π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης, εἶναι δεδηλωμένος ἀντιοικουμενιστής, αλλά συμμετέχει ώς εισηγητής σε εκδηλώσεις του μοιχεπιβάτου Ιγνατίου Λάππα Λαρίσης (στο παρελθόν) και του έτερου νεο-μεταπατερικού φωστήρος Ιγνατίου του Βόλου.
"Και τίκτει και παρθενεύει";;; Διαβάστε http://agonasax.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7.html (Ἡ ἀνάρτηση αὐτὴ παρακάτω).

Παρακολουθούμε το έργο του π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη εδώ και αρκετά χρόνια και βεβαιώνουμε ότι ασχολείται σοβαρά και υπεύθυνα με πλείστα θέματα, ανάμεσα τους και με τον Οικουμενισμό.
Χωρίς να γνωρίζουμε τα τεκταινόμενα στην Λάρισα, θα σχολιάσουμε ότι αποτελεί έξυπνη πρακτική πολλών "δεσποτάδων" και "οικουμενιστών", να προσπαθούν με καλοπιάσματα να πάρουν τους αγωνιστές με το μέρος τους (ώστε εξαιτίας της οικείας σχέσης που θα έχει αναπτυχθεί, να σταματήσουν να μιλάνε).
Ξέρουν πολύ καλά τι "δόλωμα" να ρίξουν στον καθένα.
Δεν είναι τυχαίο που σήμερα οι "δεσποτάδες" προσεγγίζουν τις εκκλησιαστικές αδελφότητες. Θέλουν να εξασφαλίσουν την σιωπή τους.
Όσο για τον π. Αρσένιο, περιμένουμε ειλικρινά να απαιτήσει να εφαρμοστούν και στο μοναστήρι του, όσα ο ίδιος τόσα χρόνια πρεσβεύει. Οι καλές (δημόσιες) σχέσεις πρέπει να παραμερίζονται όταν παραβιάζονται σοβαροί δογματικοί κανόνες. Εκεί οφείλεις να ομολογήσεις την αλήθεια.
Δεν μπορεί να ευλογεί ο Πάπας μέσα στην Ορθόδοξη εκκλησία, στο Φανάρι και οι αδερφοί σου να συνεχίζουν τα "σούρτα-φέρτα" με τον Πατριάρχη. Με τόσα που έχουν γίνει, θα έπρεπε να είχε γίνει διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη εδώ και καιρό. Τι περιμένουν;; Να εκτοπιστούν πρώρα ένας ένας όλοι οι αγωνιστές;

Τὸ ἄρθρο τοῦ ἱστολογίου agonasax:

π. Ἀρσένιε. Ημέτερος εί, ή εκ των υπεναντίων;


"Και τίκτεις και παρθενεύεις";;;

  Ὁ σεβαστός Μοναχός π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης, εἶναι  δεδηλωμένος ἀντιοικουμενιστής, αλλά συμμετέχει ώς εισηγητής σε εκδηλώσεις του μοιχεπιβάτου Ιγνατίου Λάππα Λαρίσης (στο παρελθόν) και του έτερου νεο-μεταπατερικού φωστήρος Ιγνατίου του Βόλου. 

"Και τίκτει και παρθενεύει";;;




Μέ μεγάλη μας ἔκπληξη διαβάσαμε στόν τοπικό τύπο τῆς πόλης τοῦ Βόλου, τήν παρουσία τοῦ Μοναχοῦ (ἐντεταλμένου ἐπί τῶν αἱρέσεων τῆς Ι. Μητροπόλεως Κασσανδρείας) π. Ἀρσενίου
Βλιαγκόφτη στήν ἀντιαιρετική  ἡμερίδα γιά νέες οἰκογένειες, πού διοργάνωσε ἡ Μητρόπολη Δημητριάδος, ὁ ὁποῖος ὡς εἰσηγητής ἀνέπτυξε τό θέμα:  «Κίνδυνοι γιά τούς νέους καί τίς οἰκογένειες ἀπό τίς σέκτες καί τρόποι ἀντιμετωπίσεως». Ἴσως κάποιος ἀναρωτηθεῖ, γιατί νά προκαλέσει ἔκπληξη ἡ παρουσία τοῦ ἐν λόγῳ Μοναχοῦ σέ μία ἀντιαιρετική ἡμερίδα, ἀφοῦ μάλιστα εἶναι καί ὁ πλέον ἁρμόδιος, ὡς ἐντεταλμένος ἐπί τῶν αἱρέσεων ἄλλης Μητροπόλεως, νά μιλήσει γιά τά θέματα αὐτά καί νά ἐνημερώσει τούς νέους καί τίς  οἰκογένειες γιά τόν κίνδυνο πού διατρέχουν.

Ὁ σεβαστός Μοναχός π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης, γιά ὅσους δέν γνωρίζουν, ἐδῶ καί ἀρκετά χρόνια (γιά πρώτη φορά τόν ἀκούσαμε  τό ἔτος 2000 στό Μοναχικό Συνέδριο στά Μετέωρα παρουσίᾳ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου τότε Ἀθηνῶν κ. Χριστόδουλου καί μᾶς χαροποίησε ἰδιαίτερα μέ τίς θέσεις του), συμμετέχει σέ ὅλα σχεδόν τά ἀντιοικουμενιστικά συνέδρια, ἡμερίδες, συνάξεις, ὁμιλίες–ἐκδηλώσεις σέ διάφορες μητροπόλεις, εἴτε ὡς εἰσηγητής, εἴτε ὡς συντονιστής, εἴτε ὡς γραμματέας τῶν συντονιστικῶν ἐπιτροπῶν  τῶν συνεδρίων–ἡμερίδων αὐτῶν. Εἶναι λοιπόν δεδηλωμένος ἀντιοικουμενιστής, ἐργάζεται ἀδιαλείπτως ἐδῶ καί χρόνια γιά τήν ἐνημέρωση τῶν πιστῶν γιά τήν Παναίρεση τῆς ἐποχῆς μας, εἶναι δέ καί σύμβουλος ἐκδόσεως τοῦ Περιοδικοῦ «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ», τό ὁποῖο καί αὐτό δημοσιεύει ἄρθρα ἀντιαιρετικά καί κυρίως ἀντιοικουμενιστικά.
Σέ πρόσφατη μάλιστα ἡμερίδα, πού διοργανώθηκε ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Πειραιῶς, μετεῖχε ὡς μέλος τῆς γραμματείας τῆς συντονιστικῆς ἐπιτροπῆς. Στήν συγκεκριμένη ἡμερίδα καταγγέλθηκε ἐπισήμως ἡ Ἀκαδημία τῶν Θεολογικῶν Σπουδῶν τῆς Μητροπόλεως Δημητριάδος ἄμεσα καί ἔμμεσα  φωτογραφήθηκε ὁ ἠθικός αὐτουργός–ἱδρυτής αὐτῆς ὁ Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ἰγνάτιος, ὁ ὁποῖος εἶναι ὀπαδός τῆς «μεταπατερικῆς θεολογίας», οἰκουμενιστής, νεωτεριστής, καινοτόμος, σύμφωνα  καί μέ τήν ἀποκαλυπτική εἰσήγηση τοῦ ἐρευνητοῦ κ. Ι. Μαρκᾶ στήν ἐν λόγῳ ἡμερίδα.
Ἐξάλλου ἡ  ἐφημερίδα «Ὀρθόδοξος Τύπος» εἶχε δημοσιεύσει σέ πληθώρα φύλλων της, ὁλόκληρα ἄρθρα καί μάλιστα πρωτοσέλιδα γιά τήν δράση τοῦ Μητροπολίτου Δημητριάδος καί τήν σχέση του μέ τήν αἵρεση της Μεταπατερικῆς Θεολογίας, τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καί τῆς νεοφανοῦς Λειτουργικῆς Ἀναγέννησης (μεταγλώττισης τῶν κειμένων τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν, τῶν Εὐχῶν καί Μυστηρίων τῆς Θ. Λατρείας μας).
Συνεπῶς εἶναι πασίγνωστες οἱ θέσεις τοῦ συγκεκριμένου Μητροπολίτου, ἡ γραμμή πού ἀκολουθεῖ, καθώς καί ἡ συμπόρευσή του μέ τούς Οἰκουμενιστές τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, τοῦ Π.Σ.Ε. καί ἄλλων διεθνῶν Ὀργανισμῶν  (Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Περγάμου Ἰωάννη Ζηζιούλα, τῶν θεολόγων Π. Βασιλειάδη καί Γ. Μαρτζέλου κἄ.).
Εἶναι γνωστή ἐπίσης ἡ συμμετοχή του καί προδοτική ἀποδοχή τῶν ὅσων ὑπεγράφησαν στήν Θ’ Συνέλευση τοῦ Π.Σ.Ε. στό Πόρτο Ἀλέγκρε ἐκ μέρους τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας, ἡ συμμετοχή του –τῇ παρουσίᾳ Καρδιναλίων καί ἀλλοθρήσκων– σέ Θ. Λειτουργία στόν Ἅγ. Ἀπολλινάριο τῆς Ραβέννας, κατὰ τὴν ὁποία μετέδωσαν τή Θ. Κοινωνία σέ αἱρετικούς, οἱ θέσεις του  γιά τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν, τή χειροτονία τῶν γυναικῶν, τό ἄβατον τοῦ ἁγ. Ὄρους, τόν θρησκευτικό τουρισμό  κλπ., κλπ.
Μέ λίγα λόγια ὁ συγκεκριμένος Μητροπολίτης εἶναι ὀπαδός τῆς αἱρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τήν ὁποία κατεδίκασε ἀπό ἄμβωνος καί ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς κατά τήν ἀνάγνωση τῶν ἀναθεμάτων κατά τήν Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας πρίν δύο χρόνια στόν Μητροπολιτικό ναό τοῦ Πειραιᾶ.
Καὶ ἐδῶ λοιπόν στοιχειοθετεῖται ἡ ἔκπληξη, ἡ ἔνσταση καί ἡ διαμαρτυρία μας γιά τόν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη, ἕνα γνωστότατο ἀντιοικουμενιστή, ὅπως ἐξάγεται ἀπό τό ὅλο του βιογραφικό σημείωμα, τό ὁποῖο γέμει ἀπό ἐνέργειες καί παρουσίες πού δηλώνουν σαφέστατα ὅτι ἀγωνίζεται γιά τήν ἀντιμετώπιση τῆς παναιρέσεως αὐτῆς, ἡ ὁποία κατατρώγει, γιά παραπάνω ἀπό ἕναν αἰῶνα, τό σῶμα τῆς Ἐκκλησίας.
Ἐφ’ ὅσον λοιπόν, εἶναι γνωστές οἱ ἐνέργειες καί θέσεις τοῦ οἰκείου μας Ἐπισκόπου, ὅπως ἐπίσης καί τό γεγονός ὅτι ὑπάρχουν πιστοί πού ἔχουν ἀποτειχισθεῖ ἀπό αὐτόν λόγῳ τῆς συμπορεύσεώς του μέ τήν αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, πῶς στέκεται, πῶς δικαιολογεῖται ἡ παρουσία τοῦ π. Ἀρσενίου στήν ἐν λόγῳ ἡμερίδα; Δέν ἀποτελεῖ μέγα σκάνδαλο; Δέν δηλώνει ἡ ἐκεῖ παρουσία του, δίπλα στόν Οἰκουμενιστή Ἐπίσκοπο νά εἰσηγεῖται γιά τίς νεοφανεῖς αἱρέσεις πού πλήττουν τίς νέες οἰκογένειες, ἀλλά καί οἱ φιλοφρονήσεις πού ἀνταλλάχτηκαν, συμπόρευση μέ τήν αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τήν ὁποία μόνο μέ τά λόγια καί στά χαρτιά καταπολεμεῖ ὁ Μοναχός Ἀρσένιος;
Μήπως μετενόησε ὁ Δημητριάδος, ἀποκήρυξε τίς αἱρετικές θέσεις καί πράξεις του, συνέγραψε κάποιο λίβελλο ἐναντίον τοῦ Παπισμοῦ ἤ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καί δέν πήραμε εἴδηση; Πῶς εἶναι δυνατόν νά ἀξιολογεῖ ὁ π. Ἀρσένιος ὅτι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οἱ νέες οἰκογένειες ἀπό τίς διάφορες ὀλιγομελεῖς σέκτες, ἀπό τόν κίνδυνο πού διατρέχουν ἐξ  αἰτίας τῆς συμμετοχῆς τοῦ κ. Ἰγνατίου στή μεγάλη σέκτα τοῦ Π.Σ.Ε. ἤ τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Συμβουλίου Ἐκκλησιῶν, ἤ τῶν Λουθηρανῶν ἤ τῶν Ἀγγλικανῶν ἤ ὅποιων ἄλλων, μέ τούς ὁποίους συγχρωτίζεται τόσα χρόνια;
Πιστεύουμε ἀκράδαντα ὅτι εἶναι πολὺ μεγαλύτερος ὁ δεύτερος κίνδυνος πού διατρέχουν οἱ πιστοί, καί κυρίως οἱ νέοι. Καί ὁ κίνδυνος καθίσταται ἀκόμα πιό μεγάλος ἀπό τή σύγχυση πού δημιουργεῖται, κυρίως ἀπό τό γεγονός ὅτι ὁ π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης, εὑρισκόμενος ἐδῶ καί χρόνια δίπλα στά μεγάλα ὀνόματα τοῦ ἀντιοικουμενιστικοῦ ἀγῶνος (π. Θεοδ. Ζήση, π. Γεωργ. Μεταλληνοῦ, π. Ἀθαν. Ἀναστασίου, π. Γεωργ. Καψάνη κλπ.) ἐνῶ  ἔχει δηλώσει ἤδη τήν ταυτότητά του, τώρα εἰσηγεῖται –μαζί μέ τήν ἐλίτ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ– γιά αἱρέσεις ὑποδεέστερες, μικρῆς ἐμβέλειας καί ἐλάχιστα διακινούμενες στόν ἑλλαδικό χῶρο.
Θά περίμενε κανείς, ὅπως εἶναι εὔλογο ἀπό ὅσα παραθέσαμε, ὁ ἐντεταλμένος ἐπί τῶν αἱρέσεων, π. Ἀρσένιος, ὄχι μόνο νά ἀρνηθεῖ τήν πρόσκληση γιά νά παραστεῖ ὡς εἰσηγητής στήν ἐν λόγῳ ἡμερίδα, ἀλλά καί νά ἐλέγξει τόν συγκεκριμένο Μητροπολίτη δημοσίως, γιά τό ὅτι κηρύσσει γυμνῇ τῇ κεφαλῇ τήν αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τήν ὁποία ὁ π. Ἀρσένιος καταγγέλει ἐδῶ καί χρόνια, καί ὄχι νά συνεργάζεται μαζί του γιά τήν  ἐνημέρωση γιά ὑποτιθέμενο κίνδυνο ἀπό ἄλλες αἱρέσεις καί σέκτες. Εἶναι προκλητικότατο νά δέχεται τήν πρόσκληση νά μιλήσει σέ ἕνα χῶρο πού ἔχει ὀνομασθεῖ ἀπό πολλούς ὡς ἐργαστήρι αἱρετικῶν θέσεων καί ἀπόψεων καί ἀπό ἕνα βῆμα στό ὁποῖο ἀνέβηκαν καί μίλησαν αἱρετικοί, ἑτερόδοξοι καί ἀλλόθρησκοι, ἀκόμη καί παστόρισσες ὁλόκληρης τῆς ὑφηλίου.
Μέσα ἀπὸ αὐτὴ τὴν προσέγγιση γίνεται πλέον κατάδηλο τό γιατί δέν μπορεῖ νά ἀντιμετωπισθεῖ πλέον ἡ γάγγραινα αὐτή τῆς αἱρέσεως τῆς ἐποχῆς μας, καθόσον οἱ ἀντι-οικουμενιστές συμφύρονται καί συγχρωτίζονται μέ τούς Οἰκουμενιστές· ἀλληλοαφορίζονται, ἀλλά συνεργάζονται στενά· ἀλληλοκατηγοροῦνται, ἀλλά στήν οὐσία συμπορεύονται καί, κατ’ αὐτόν τόν τρόπο, ἡ δευτέρα πλάνη εἶναι χειροτέρα τῆς πρώτης!
Ἀπό τήν δεδηλωμένη αἵρεση μπορεῖ κάποιος νά προφυλαχθεῖ, διότι εἶναι εὐδιάκριτη, ἀλλά ἀπό τή διγλωσσία, τήν φαρισαϊκή συμπεριφορά καί τήν ἀντορθόδοξη ἰησουΐτικη μέθοδο ἀντιμετώπισης τῆς αἱρέσεως, ὄχι μόνο δέν μπορεῖ νά ἀφυπνισθεῖ κάποιος, ἀλλά ἀπό τή σύγχυση πού δημιουργοῦν τέτοιου εἴδους συμπεριφορές, κοντεύει νά χάσει ἀκόμη καί τά λογικά του.
Εὑρισκόμαστε στήν πολύ δύσκολη θέση νά διαπιστώσουμε γιά μία ἀκόμη φορά  ὅτι, ὄχι μόνο δέν πολεμᾶται ἔτσι ὁ Οἰκουμενισμός, ὄχι μόνο δέν ἀναχαιτίζεται ἡ ὀρμή του, ἀλλά σιγοντάρεται, συνεπικουρεῖται, ἐξαπλώνεται καί ἑδραιώνεται ἔτι περισσότερο. Ὁ συμφυρμός αὐτοῦ τοῦ εἴδους μέ Οἰκουμενιστές πού φωτογραφίζονται στά ὡς ἄνω συνέδρια, ἀλλά δέν κατονομάζονται, ἡ ἀρνητική στάση τῶν ἀντιοικουμενιστῶν ἔναντι τῆς πατερικῆς γραμμῆς τῆς ἀπομακρύνσεως ἀπό τούς αἱρετικούς Ἐπισκόπους–Πατριάρχες, πού κηρύσσουν γυμνῇ τῇ κεφαλῇ τήν αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἀλλά καί ἡ ἀγαστή συνεργασία τους σέ θέματα μάλιστα ἀντιμετωπίσεως ἄλλων αἱρέσεων, δέν ὁδηγοῦν στήν καταπολέμηση τῆς παναιρέσεως αὐτῆς στό ἐλάχιστο.
Ἀκόμη καί ἡ ἐνημέρωση πού ὑποτίθεται ὅτι γίνεται (ἐξαιτίας τῆς συγχύσεως πού δημιουργεῖται)  δέν ἔχει κανένα νόημα, οὔτε φέρνει κάποιο ἀποτέλεσμα. Διότι δέν μποροῦμε, ἀπό τή μιά ν’ ἀμνηστεύουμε καί νά προσδίδουμε ἐκκλησιαστική νομιμοποίηση σέ ἐπισκόπους πού ἔχουν γκρεμίσει τά ὅρια μεταξύ ἀληθείας καί πλάνης, κι ἀπό τήν ἄλλη νά τούς ἐγκαλοῦμε γιά τά αἱρετικά τους φρονήματα. Εἶναι σά νά γνωρίζουμε ὅτι πάσχουμε ἀπό μία ἀσθένεια, ἤ ὅτι κινδυνεύουμε ἀπό μία ἐπιδημία, ἀλλά δέν ἔχουμε τά κατάλληλα φάρμακα γιά νά τίς ἀντιμετωπίσουμε, ἀφοῦ οἱ θεράποντες γιατροί, ἀντί νά μᾶς τά χορηγήσουν καί νά μᾶς θεραπεύσουν, μᾶς μολύνουν περισσότερο καθόσον, ἐρχόμενοι  σέ ἐπικοινωνία μέ τούς νοσοῦντες, μᾶς τίς μεταδίδουν.
Μετὰ τὴν παραπάνω ἀνάλυση, γίνεται ἀπόλυτα κατανοητὴ καὶ εὐεξήγητη ἡ συμπεριφορά τοῦ ἐν λόγῳ μοναχοῦ στήν προαναφερθεῖσα ἡμερίδα τοῦ Πειραιᾶ, τή σχετική μέ τήν Μεταπατερική Θεολογία. Κατ’ αὐτήν, μέλη τοῦ Συλλόγου μας, ὅπως καί μέλη τῆς Ἑνώσεως «Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος» ἐμοίραζαν στούς προσερχομένους ἔντυπο ἀντιοικουμενιστικό ὑλικό (τεύχη τοῦ περιοδικοῦ «Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος» καί τό βιβλίο τοῦ π. Εὐθυμίου Τρικαμηνᾶ, τό σχετικό μέ τήν διακοπή τῆς μνημονεύσεως Ἐπισκόπου κηρύσσοντος ἐπ’ Ἐκκλησίας αἵρεσι). Στὴν ἐν λόγῳ ἡμερίδα ὁ π. Ἀρσένιος, εἶχε κυριολεκτικά ἀναστατώσει τούς πάντες, ἀπό τόν Πρωτοσύγκελλο τῆς Μητροπόλεως μέχρι τούς κατώτερους κληρικούς γιά τήν παρουσία μας ἐκεῖ καί γιά τό ὑλικό πού μοιράζαμε, πηγαινοερχόμενος καί ἐνημερώνοντας τόν καθένα γι’ αὐτό πού κάναμε. Τόν ἐνοχλοῦσε ἀφάνταστα ἡ παρουσία μας ἐκεῖ, ὥστε προσπαθοῦσε μέ κάθε τρόπο νά τήν ἀποτρέψει. Κάποια στιγμὴ μάλιστα, δέν δίστασε ἀπὸ μικροφώνου νὰ προειδοποιήσει ὅτι ἔξω ἀπὸ τὴν αἴθουσα μοιράζονται αἱρετικά φυλλάδια (αὐτὸ πράγματι συνέβαινε ἔξω ἀπὸ τὶς εἰσόδους τῆς αἴθουσας), χωρὶς καμιά διευκρίνηση, ὅτι ἐμεῖς δὲν ἀνήκουμε στοὺς αἱρετικούς, λές καί τά βιβλία περί ἀποτειχίσεως ἦταν αἱρετικά! Ἐκ τῶν ὑστέρων βέβαια καταλάβαμε πολύ καλά ποῦ ὀφειλόταν ἡ  συμπεριφορά του ἐκείνη, τήν ὁποία τότε ἀποσιωπήσαμε, ἀλλά τώρα κρίναμε ὅτι πρέπει νά γνωστοποιηθεῖ, γιά νά δοθεῖ στὸ ὅλο θέμα ἡ πραγματικὴ διάσταση.
Φαίνεται καθαρά πλέον ὅτι διατηρώντας τήν ἐπικοινωνία του μέ τούς Οἰκουμενιστές φέρεται ἐχθρικά πρός κάθε τι πού παραπέμπει στήν ἀποτείχιση καί ὅπως εἶναι φυσικό καί στά πρόσωπα πού τήν ἐνστερνίζονται καί τήν ἀκολουθοῦν.
Λυπούμαστε βαθύτατα γιατί ἐλπίζαμε ὅτι κάποια στιγμή θά μπορούσαμε νά συμπορευθοῦμε στόν ἀντιοικουμενιστικό ἀγῶνα, νά συνδράμουμε  ἔστω καί στό ἐλάχιστο δίπλα στά πρωτοκλασσάτα ὀνόματα τοῦ ἀντιοικουμενιστικοῦ χώρου, ἐμεῖς οἱ ἀσήμαντοι, ἀλλά μετά ἀπό αὐτές τίς συμπεριφορές, αὐτό φαίνεται νά φαντάζει σάν ὄνειρο θερινῆς νυκτός.
Βέβαια, δέν  εὐελπιστοῦμε ὅτι ὁ π. Ἀρσένιος θά  ἀσχοληθεῖ μαζί μας, ἀφοῦ καί παλαιότερα τοῦ γράψαμε γιά σχετικό θέμα ἀλλά δέν καταδέχθηκε νά μᾶς ἀπαντήσει. Πρίν λίγα χρόνια πάλι ἦλθε καί μίλησε γιά τή σχολή Γονέων σέ τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό τοῦ Βόλου, ἀλλά καί τότε, δέν δώσαμε συνέχεια γιά εὐνόητους λόγους.  Ὡς δόκτωρ Θεολογίας αὐτός, γνωρίζει πολύ καλύτερα τί πρέπει νά πράξει καί πῶς πρέπει νά συμπεριφέρεται, ὄχι μόνον ὡς θεολόγος ἀλλά καί ὡς ἁπλός μοναχός. Ἡ στάση του σκανδαλίζει καί ἴσως πρέπει νά λάβει τά μέτρα του. Πρέπει νά ἀποφασίσει σέ ποιό στρατόπεδο θέλει ν’ ἀνήκει καί μέ ποιούς νά συνεργάζεται, διαφορετικά κινδυνεύει νά χάσει τήν ἔξωθεν καλή μαρτυρία καί τόν τίτλο τοῦ ἀγωνιστοῦ τῆς Πίστεως ἐναντίον τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.  Ἐκτός ἄν ἐμεῖς δέν καταλάβαμε καί τοῦ προσδώσαμε τόν τίτλο αὐτό χωρίς ν’ ἀνταποκρίνεται στήν πραγματικότητα.
Εἰλικρινά ζητᾶμε συγνώμη γιά τήν παρέμβασή μας αὐτή, ἀλλά ἐδῶ πού φτάσαμε, δέν μποροῦμε πλέον νά παίζουμε μέ τά θέματα τῆς πίστεως, ἔστω κι ἄν μᾶς προσάπτουν διάφορες κατηγορίες· οὔτε μποροῦμε νά ἐπαμφοτερίζουμε σέ τέτοιους δύσκολους κι ἔσχατους καιρούς, οὔτε νά σκανδαλίζουμε ἔστω καί τόν πιό ἁπλοϊκό πιστό γιά τόν ὁποῖο θυσιάστηκε ὁ Χριστός πάνω στόν Σταυρό.
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
 «ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ»
ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟΣ
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΞΑΝΘΑ -ΝΑΚΟΥ

Εκεί κατάντησε την Εκκλησία ο Οικουμενισμός!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!!

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ




Με το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» τιμήθηκε ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη Νέα Υόρκη.
Το βραβείο τού απένειμε το Τάγμα Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.
Μιλώντας σε εκατοντάδες ομογενείς, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στη στενή φιλική του σχέση με τις ελληνικές κοινότητες σε όλο τον πλανήτη. 
Ο Τζο Μπάιντεν, το 2011 έγινε ο πρώτος Αντιπρόεδρος στην Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, που επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.

Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Αθηναγόρας” θεσμοτετήθηκε το 1986 και απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα πρόσωπο ή μια οργάνωση που επανειλλημένως παραδειγματικά και με πλήρη αφοσίωση,  υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιωμάτα και τις θρησκευτικές ελευθερίες για όλους τους ανθρώπους.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

"Πάλιν και πολλάκις" διδάσκουν και ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ότι ο Οικουμενισμός είναι ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ και ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ (βίντεο), αλλά ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ! --Θα χάσουμε και το λίγο μυαλό που έχουμε!

 

Popes Francis and Tawadros agree one Easter for all


Pope Francis has agreed to the proposal offered last yearbythe Coptic Orthodox Pope Tawadros IIto unify the date of Easter so that Churches all over the world would celebrate the Resurrection of Christ on the same date. The proposal has already been accepted by Mor Ignatius Aphrem II Patriarch of Antioch and Bartholomew I Patriarch of Constantinople.
The proposal comes within joint efforts by Pope Tawadros and Pope Francis to work towards unifying the Church. Pope Tawadros’s proposal suggested the second Sunday in April to celebrate Easter.
The date of Easter has not been constant throughout the years. Since the Nicene Council in AD325 it has been moving according to an annual four-to-five-week cycle that has to do with the first full moon on or after the vernal equinox.
 Michael Victor
Watani International
25 October 2015

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ

Ο Leo Lyon Zagami, είναι ένας Ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και μπλόγκερ από τη Ρώμη. Μεγάλωσε μέσα στο Βατικανό και είχε πάρει μια αυστηρή παπική παιδεία, γι’ αυτό και όπως μαρτυρεί στο αποκαλυπτικό βίντεο, αυτά που παραθέτει έχουν ιδιαίτερη αξία σχετικά με το δαιμονικό Βατικανό, με το οποίο κάποιοι Ορθόδοξοι ιεράρχες επιδιώκουν την ένωση. Από το 2006 έχει δική του ιστοσελίδα και με διάφορα ρεπορτάζ προσπαθεί να ξεσκεπάσει την Νέα Τάξη Πραγμάτων και πιο συγκεκριμένα τις υπόγειες νεοταξικές διαβολικές διαπλοκές του Βατικανού. Στο συγκεκριμένο βίντεο ξεσκεπάζει όλη αυτή την αμαρτωλή πραγματικότητα του Βατικανού που κυριολεκτικά σαν ένας οχετός ξεχύνεται απο το σκοταδι.
φοτο1Την στιγμή που κάνει το ρεπορτάζ ο Leο ισχυρίζεται ότι τους παρακολουθούν από το Βατικανό. Κάνει λόγο για την στενή σχέση του Βατικανού με την παιδοφιλία που έχει σχέση με το σατανισμό. Παπικοί ιερωμένοι χρησιμοποιούν ψεύτικα ασθενοφόρα και πάνε σε διάφορες περιοχές στην Ρώμη από όπου «ψαρεύουν» μικρά παιδιά μέχρι 14 ετών, κυρίως από την Ρουμανία και στη συνέχεια τα πηγαίνουν κατευθείαν στο Βατικανό για να τα βιάσουν.
Χαρακτηριστικό είναι πως όταν ένας Αμερικανός σκηνοθέτης που ήρθε στο Βατικανό και τραβούσε με το συνεργείο του μια σκηνή σε μια εκκλησία, δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν και τους έδιωξαν έξω από την εκκλησία. Ο σκηνοθέτης τότε φώναξε διαμαρτυρόμενος, -Μα εγώ πιστεύω στον Ιησού Χριστό. Τότε ο εκπρόσωπος του Βατικανού του απάντησε χαρακτηριστικά -Δεν νοιαζόμαστε εδώ για τον Ιησού Χριστό.
Ο Λέον ισχυρίζεται ότι το Βατικανό είναι ο σημαντικότερος παράγοντας της Ν.Τ.Π. Το Βατικανό, σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο δεν έχει καμία σχέση με θρησκεία. Είναι κράτος και πολιτική, ένα παγκόσμιο παιχνίδι επιρροής. Ακόμα και για τις επόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, έχει σημαντικό λόγο επιρροής. Όλοι περιμένουν ποιος θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, το Βατικανό δεν ευνοεί ούτε την Χίλαρι Κλιντον, παρά του ότι έχει διασυνδέσεις με τους Ιησουίτες, ούτε τον Τράμπ. Αυτόν που θέλει το Βατικανό είναι ο Μπους ο πιο νεώτερος. Αυτός είναι ο εκλεκτός του Βατικανού διότι είναι καθολικός. Είναι σημαντικό πως ο πνευματικός του δάσκαλος, ο Carl Anderson, «κάθεται» στο θρόνο της τράπεζας του Βατικανού. Η τράπεζα αυτή ανακυκλώνει χρήματα από λαθρεμπόριο, μαφία, καρτέλ ναρκωτικών, ξεπλένοντας αυτά τα λεφτά. Όλα αυτά προσπάθησαν τα τελευταία χρόνια να τα αποκρύψουν και να παρουσιάσουν ένα πιο «ανοιχτό» στον κόσμο Βατικανό, για το μοναδικό λόγο να φαίνεται ότι όλα κινούνται με διαφάνεια. Ο Πάπας ενισχύει επίτηδες παγκοσμίως αριστερές πολιτικές κινήσεις γιατί επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να επιβάλουν την παγκόσμια θρησκεία.
φοτο2 

ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ;;; Γιατί τα πλούσια αραβικά κράτη δεν δέχονται πρόσφυγες; Η επιχείρηση κατάληψης της Ευρώπης από το Ισλάμ είναι σε εξέλιξη.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ;;; Γιατί τα πλούσια αραβικά κράτη δεν δέχονται πρόσφυγες;

Η επιχείρηση κατάληψης της Ευρώπης από το Ισλάμ είναι σε εξέλιξη.




ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ;;;




α) Γιατί τα πλούσια αραβικά κράτη δεν δέχονται πρόσφυγες;


Η επιχείρηση κατάληψης της Ευρώπης από το Ισλάμ είναι σε εξέλιξη.






Είναι γεγονός ότι η Δύση στα χρόνια του Βυζαντίου επιδίωξε πολλές φορές την κατάκτησή του με τη διπλωματία ή με πολέμους. Αποτυγχάνοντας τελικά στο σκοπό της άφησε τα ανατολικά κράτη εξασθενημένα και αδύναμα να αντιδράσουν στους επερχόμενους Τούρκους οι οποίοι έφθασαν έξω από τη Βιέννη (1529 μ.Χ.). Στην εποχή μας παρατηρούμε μια νέα εισβολή στην Ευρώπη χωρίς όπλα αλλά με τις μάζες προσφύγων που τους ανάγκασαν με πολλούς τρόπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους για δήθεν μια καλύτερη ζωή.
Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό το κατακλυσμικό προσφυγικό τσουνάμι που απειλεί την Ευρώπη χρηματοδοτείται από τις πλούσιες χώρες του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Εμιράτα…).
Επίσης ότι τα κράτη αυτά, ενώ προσφέρουν στα Ηνωμένα Έθνη εκατομμύρια για την ανακούφιση των προσφύγων (μουσουλμάνων) ανά τον κόσμον και καταδαπανώνται για το κτίσιμο εκατοντάδων τζαμιών στην Ευρώπη (μόνο στη Γερμανία μιλούν για 200 τζαμιά) δεν δέχονται ούτε έναν πρόσφυγα στην πατρίδα τους.
Στην πόλη Μίκα - κοντά στη Μέκκα - υπάρχουν 100.000 κλιματιζόμενες σκηνές (με δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο) χρησιμοποιούμενες μόνο 5 ημέρες το χρόνο από προσκυνητές Χάτζ για το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα, τον υπόλοιπο δε χρόνο μένουν κενές. Σ’ αυτές θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν μέχρι 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Δυστυχώς δεν τους δέχονται παρ’ όλο ότι είναι ομόθρησκοι και με την ίδια κουλτούρα. Προτιμούν να δαπανούν εκατομμύρια στέλνοντάς τους στην Ευρώπη κι αλλού.
Ο εκπρόσωπος του Κουβέιτ Fahad Alshelaimi δήλωσε στους New York Times: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα και από ένα άλλο μέρος, που έχουν προβλήματα ψυχολογικά, το νευρικό τους σύστημα έχει καταρρεύσει ή έχουν κάποιο άλλο τραύμα, για να συμμετέχουν στις κοινωνίες μας». Εδώ γεννιούνται εύλογα ερωτήματα:
Είναι τυχαίο ή αποτελεί ένα καλομελετημένο σχέδιο των σκοτεινών κύκλων αποβλέπον στην αποχριστιανοποίηση κυρίως της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης που βρίσκεται είδη στο στάδιο αυτό;


ΙΔΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ: ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ....ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕ Η Ε.Ε. Χειροκροτουσε κατενθουσιασμενος και ο εκπροσωπος του ...μητροπολιτου Νεαπολεως Βαρναβα!!!

ΙΔΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ:

ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΜΕ 

ΤΑ ....ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΜΑΣ

ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕ Η Ε.Ε.
Χειροκροτουσε κατενθουσιασμενος και ο εκπροσωπος του ...μητροπολιτου Νεαπολεως Βαρναβα!!!


Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΧΙΛΙΩΝ ΕΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΚΑΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

thumbs_b_c_38bf63a908bc550504a092139722d950



Ένα πραγματικό πολύτιμης αρχαιολογικής, ιστορικής, αλλά και κυρίως θρησκευτικής αξίας, ένα ευαγγέλιο χιλίων ετών, περίπου του εντεκάτου αιώνα, βρέθηκε στην Τοκάτη της Τουρκίας και μάλιστα την ώρα που Τούρκοι αρχαιοκάπηλοι λαθρέμποροι προσπαθούσαν να το φυγαδεύσουν για να το εμπορευτούν.
Το ευαγγέλιο αυτό που πάνω του απεικονίζεται η περίτεχνη θρησκευτική αίγλη της μεγάλης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ( δηλαδή το παρεξηγημένο Βυζάντιο), βρέθηκε σε ένα μπλόκο που είχε στήσει η τοπική Διεύθυνση Ασφαλείας της πόλης της Τοκάτης του τουρκικού Πόντου, σε μια ομάδα Τούρκων παράνομων αρχαιοκαπήλων που προσπαθούσαν να το εμπορευτούν σε επίδοξους αγοραστές.
Το πολύτιμο αυτό θρησκευτικό κειμήλιο είναι χιλίων ετών, έχει διαστάσεις 21Χ16 εκατοστά και έχει διασωθέντα 51 φύλα. Σε πολλά σημεία είναι φθαρμένο από την πολυκαιρία και την προφανή εγκατάλειψη που είχε. Σε πολλά φύλα του στο εσωτερικό του κοσμείται από επίχρυσα σύμβολα παρμένα από την Βίβλο, όπως η περίτεχνη επίχρυση μορφή του Ιησού Χριστού που απεικονίζεται στην φωτογραφία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Τούρκοι.
Όπως αναφέρεται οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ασφάλεια ενώ το πολύτιμο αυτό ευαγγέλιο θα εκτιμηθεί η αξία του από τις τουρκικές αρχές.
Άλλο ένα σημαντικό σημάδι του χριστιανισμού στην Μικρά Ασία ήρθε στο φως της δημοσιότητας.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΟ 1940 ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ 



Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου