Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Άνθρακες ο θησαυρός,

κυβέρνηση μόνο για "πανηγύρια"
 
 
 
Η εξαπάτηση του Ελληνικού λαού συνεχίζεται από την κυβέρνηση των εντολοδόχων. Το αδιέξοδο της Χώρας παρατείνεται, ενώ η ύφεση συνεχίζει να βαθαίνει, η ανεργία να αυξάνει και η εξαθλίωση να αγγίζει όλο και μεγαλύτερες μάζες του λαού μας.
Συγκεκριμένα, σχετικά με τη συμφωνία της 27ης Νοεμβρίου:
 
 
i. Η επαναγορά των ομολόγων εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, συνεπώς είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας, έστω κι αν πραγματοποιηθεί.
 
 
ii. Η θετική απόφαση, για την επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών της ΕΚΤ, αλλά και των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης, από το πρόγραμμα αγοράς Ελληνικών τίτλων, επιβεβαιώνει όσα εδώ και μήνες ισχυρίζεται η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»: η Χώρα βούλιαζε και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. κερδοσκοπούσαν σε βάρος της.
 
 
iii. Η θετική μείωση των επιτοκίων δανεισμού, συνιστά ομολογία, αφενός της μη διαπραγμάτευσης από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, αφετέρου της κερδοσκοπίας των «φίλων» και «εταίρων» σε βάρος μας.
 
 
iv. Με την επέκταση αποπληρωμής των δανείων και των τόκων, απλώς γίνεται μετακύληση του χρέους στις επόμενες γενεές (άραγε μέχρι το 2057 όπως λέει ο προϋπολογισμός του 2013, ή μέχρι το 2072 και βλέπουμε;), χωρίς στην ουσία αυτό να μειώνεται.
 
 
Το σύνολο των μέτρων, ομολογεί την αποτυχία του προγράμματος λιτότητας. Τα όποια θετικά στοιχεία, δεν αρκούν για να αναστρέψουν το κλίμα και να φέρουν ανάπτυξη. Η διάλυση της Χώρας και η γενοκτονία που συντελείται θα συνεχιστεί με εντονότερο ρυθμό. Άλλωστε στον προϋπολογισμό του 2013, τα χρήματα που αναζητούνται από επιπλέον περικοπές και φόρους δεν είναι πια 9 δις €, όπως είχαν αρχικά σχεδιάσει, αλλά 11 δις €!!! Το μόνο χειροπιαστό είναι η, για διάστημα λίγων μηνών, αντιμετώπιση της δημοσιονομικής ασφυξίας.
Κάποια άλλα θετικά, που πιθανώς θα γίνουν στο μέλλον, από πλευράς Ε.Ε., όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες μικρότερες δόσεις του νέου δανείου, που θα καταβληθούν μελλοντικά, προϋποθέτουν πιστή και απαράκλητη εφαρμογή των συμφωνηθέντων και ψηφισθέντων από τις κυβερνήσεις των δοσιλόγων της καθημαγμένης Χώρας μας, άρα έωλες.
 
 
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» επισημαίνει για πολλοστή φορά, ότι η οικονομική ασφυξία προέρχεται από το γεγονός, ότι πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι διεθνείς δανειστές, μέσω του ειδικού λογαριασμού και μετά οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το 2012 κλείνει με έλλειμμα στον πρωτογενή προϋπολογισμό μόνο 3 δις € (ποσό σχετικά μικρό, που εύκολα καλύπτεται με έκδοση έντοκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου). Πρέπει να επισημανθεί επιπλέον ότι τα χρήματα του νέου δανείου κατευθύνονται ουσιαστικά στις τράπεζες.
 
 
Αυτό που επίσης διαφαίνεται είναι η διάθεση των εταίρων να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αυτό όμως, ακριβώς επειδή δεν γίνεται διότι μας αγάπησαν ξαφνικά, σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, φοβούνται ότι μία ανατροπή στην Ελλάδα θα επιφέρει τεράστιες οικονομικές αλλά και γεωστρατηγικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα αν η Ελλάδα σταθεί στα πόδια της και ευημερήσει, φεύγοντας από το Ευρώ και στηριζόμενη στις τεράστιες δυνατότητες που έχει (υπέδαφος, γεωργία, τουρισμός, ναυτιλία).
 
 
Δεύτερον, αποκαλύπτει το ότι οι πολιτικές ηγεσίες έπαιξαν το ρόλο Δούρειου Ίππου στη Χώρα μας. Αρχικά με τις πολιτικές τους μας χρέωσαν και συνάμα διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της Χώρας, ενώ στη συνέχεια δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα και έσυραν το λαό μας στην εξαθλίωση και την Ελλάδα στον διεθνή εξευτελισμό. Τα κόμματα αυτά δεν είναι Ελληνικά, άλλωστε δεν μεταφέρουν τίποτα από την Παράδοση της Πατρίδας μας. Είναι μήτρες δοσίλογων, ανίκανων και διεφθαρμένων εξουσιολάγνων. Όσο γρηγορότερα απαλλαγούμε από αυτούς τόσο γρηγορότερα θα ανακάμψει η Πατρίδα μας.
 
 
Η μόνη λύση για τη Χώρα είναι να σταματήσει να πληρώνει τους διεθνείς τοκογλύφους και να συγκαλέσει διεθνή επιτροπή λογιστικού ελέγχου, για το πραγματικό μέγεθος του Δημοσίου χρέους. Μόνο αν τα χρήματα αυτά μπουν στην πραγματική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί πραγματικά η Χώρα. Την τριετία 2011-2012-2013 δώσαμε μόνο για τόκους 43 δις €, δηλαδή όσα περίπου πρόκειται να εισπράξει συνολικά το κράτος το 2013! Αυτός είναι ο παραλογισμός που ζούμε...
 
 
Ας σταματήσει να φοβάται ο Ελληνικός λαός την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα το οποίο έχει δαιμονοποιήσει το λόμπι του Ευρώ, δηλαδή η άρχουσα οικονομική τάξη και κυρίως οι τραπεζίτες. Ποτέ δεν ζορίστηκε, σε καιρό ειρήνης, ο λαός με τη δραχμή, όπως ζορίζεται τώρα και ήδη πολλοί συνάνθρωποι μας πεινούν πραγματικά, ενώ άλλοι απελπίζονται και αυτοκτονούν.
 
 
Η απώλεια του ελέγχου του νομίσματος της Χώρας είναι η κύρια αιτία για τα δεινά που περνάει η Πατρίδα μας, διότι τώρα αγοράζουμε το χρήμα και μάλιστα με διπλό τόκο, ενώ συνάμα είμαστε πλήρως εξαρτημένοι από τους δανειστές.

Έλληνες καλή λευτεριά!
Ο πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου