Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης,

από τη Ρωσία, διηγείται αυτό το όραμα

που είχε τον Ιανουάριο του 1901:

Μετά τις βραδινές προσευχές, ξάπλωσα λίγο να ξεκουραστώ στο αμυδρά φωτισμένο κελί μου, καθώς ήμουν κουρασμένος. Μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού βρισκόταν κρεμασμένη η λαμπάδα μου. Δεν είχε περάσει πάνω από μισή ώρα, όταν άκουσα ένα θρόισμα. Κάποιος ακούμπησε τον αριστερό μου ώμο και με τρυφερή φωνή μου είπε: «σήκω δούλε του Θεού Ιωάννη, και ακολούθησε το θέλημα του Θεού!»

Σηκώθηκα και είδα κοντά στο παράθυρο έναν ένδοξο στάρετς (γέροντα) με ψαρά μαλλιά, φορώντας ένα μαύρο μανδύα, και κρατώντας μια ράβδο στο χέρι του. Με κοιτούσε τρυφερά και κρατιόμουν με δυσκολία να μην πέσω εξαιτίας του μεγάλου φόβου μου. Τα χέρια και τα πόδια μου έτρεμαν, ήθελα να μιλήσω, άλλα η γλώσσα μου δεν με υπάκουε. Ο γέροντας έκανε το σημείο του σταυρού σε μένα και σύντομα γέμισα με γαλήνη και χαρά. Έπειτα, έκανα το σταυρό μου κι ο ίδιος. Στη συνέχεια, έδειξε με τη ράβδο του προς το δυτικό τοίχο του κελιού μου, έτσι ώστε να παρατηρήσω ένα συγκεκριμένο σημείο. Ο γέροντας είχε χαράξει στον τοίχο τους ακόλουθους αριθμούς:1913, 1914, 1917, 1922, 1924 και 1934.

Ξαφνικά ο τοίχος εξαφανίστηκε και περπατούσα με το γέροντα σε ένα πράσινο λιβάδι και είδα πλήθος από χιλιάδες σταυρούς σαν σημάδια τάφων. Ήταν ξύλινοι, πήλινοι ή χρυσοί. Ρώτησα τον γέροντα, για πιο λόγο υπήρχαν αυτοί οι σταυροί. Μου απάντησε γαλήνια, ότι οι σταυροί αυτοί υπάρχουν γι΄ αυτούς που υπέφεραν και δολοφονήθηκαν για την πίστη τους στο Χριστό και για τον Λόγο του Θεού, και έγιναν μάρτυρες. Και έτσι συνεχίσαμε να περπατάμε. Ξαφνικά είδα ένα ολόκληρο ποτάμι από αίμα και ρώτησα τον γέροντα, ποια είναι η σημασία αυτού του αίματος και πόσο είχε χυθεί.

Ο γέροντας κοίταξε γύρω και απάντησε: «Αυτό είναι το αίμα των αληθινών Χριστιανών!» Έδειξε έπειτα σε κάποια σύννεφα , και είδα πλήθος από αναμμένα καντήλια που έκαιγαν με άσπρη φλόγα. Άρχισαν να πέφτουν προς το έδαφος το ένα μετά το άλλο κατά δεκάδες και εκατοντάδες.

Κατά την πτώση τους, σκοτείνιαζαν και γινόταν στάχτες. Τότε ο γέροντας μου είπε, «Κοίτα!», και είδα σε ένα σύννεφο εφτά καιγόμενα καντήλια. Ρώτησα ποιο είναι το νόημα των καιγομένων καντηλιών που πέφτουν στο έδαφος και μου απάντησε: «Αυτές είναι οι εκκλησίες του Θεού που έχουν πέσει σε αίρεση, άλλα αυτά τα εφτά καντήλια στα σύννεφα είναι οι εφτά Εκκλησίες της μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, που θα μείνουν μέχρι τέλους του κόσμου!».

Ο γέροντας στη συνέχεια, έδειξε ψηλά στον αέρα και είδα και άκουσα αγγέλους να ψάλλουν: « Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ!».Ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων με κεριά στα χέρια τους μας προσπέρασαν, ενώ η χαρά φαινόταν να λάμπει στα πρόσωπά τους. Ήταν αρχιεπίσκοποι, μοναχοί, μοναχές, ομάδες λαικών, ενήλικες, νέοι, ακόμα και παιδιά και μωρά. Ρώτησα το θαυματουργό γέροντα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι κι αυτός αποκρίθηκε: « Όλοι αυτοί είναι οι άνθρωποι που υπέφεραν για την Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία και για τις άγιες εικόνες που βρέθηκαν στα χέρια αμαρτωλών καταστροφέων».

Έπειτα ρώτησα το μεγάλο γέροντα, αν θα μπορούσα να κάτσω δίπλα τους. Ο γέροντας είπε: «Είναι πολύ νωρίς για σένα να υποφέρεις, επομένως το να καθίσεις μαζί τους δεν είναι ευλογημένο από το Θεό!» Είδα πάλι ένα μεγάλο πλήθος από νεογέννητα που υπέφεραν για το Χριστό από τον Ηρώδη και έλαβαν στέμμα από τον Επουράνιο Βασιλέα.

Προχωρήσαμε περισσότερο και πήγαμε σε μια μεγάλη εκκλησία. Ήθελα να κάνω το σημείο του σταυρού, άλλα ο γέροντας με συμβούλευσε: «Δεν είναι ανάγκη να κάνεις το σταυρό σου, επειδή αυτό το μέρος είναι το βδέλυγμα της ερημώσεως». Η εκκλησία ήταν σκοτεινή και καταθλιπτική.

Στην Αγία Τράπεζα ήταν ένα αστέρι και ένα Ευαγγέλιο με αστέρια. Κεριά καμωμένα από πίσσα καιγόντουσαν και έτριζαν σαν καυσόξυλα. Το δισκοπότηρο στεκόταν εκεί, καλυμμένο με μια απαίσια βρωμιά. Υπήρχε κι ένα πρόσφορο με αστέρια. Ένας ιερέας στεκόταν μπροστά από την Αγία Τράπεζα με ένα πρόσωπο κατάμαυρο σαν πίσσα, και μια γυναίκα βρισκόταν κάτω από την Αγία Τράπεζα, καλυμμένη με κόκκινα και με ένα αστέρι στα χείλη της και ούρλιαζε και γελούσε σε όλη την εκκλησία λέγοντας: «Είμαι ελεύθερη!» Σκέφτηκα: « Θεέ μου, πόσο τρομερό!».


Οι άνθρωποι σαν τρελοί άρχισαν να τρέχουν γύρω από την Αγία Τράπεζα, φωνάζοντας, σφυρίζοντας και χειροκροτώντας
.(Ρόκ παπική συναυλία). Μετά, άρχισαν να τραγουδούν άσεμνα τραγούδια. Ξαφνικά, ένας κεραυνός άστραψε, ένα φοβερό αστροπελέκι αντήχησε, η γη σείσθηκε και η εκκλησία κατέρρευσε, στέλνοντας τη γυναίκα, τους ανθρώπους, τον παπά και τους υπόλοιπους στην άβυσσο. Σκέφτηκα: «Θεέ μου πόσο τρομερό, σώσε μας!».

Ο γέροντας είδε αυτό που είχε γίνει όπως και εγώ. Τον ρώτησα:«Πάτερ, πείτε μου, ποια είναι η σημασία αυτής της φοβερής εκκλησίας»; Αποκρίθηκε: «Αυτοί είναι οι κοσμικοί άνθρωποι, οι αιρετικοί, οι οποίοι εγκατέλειψαν την Αγία, Καθολική, Αποστολική Εκκλησία και αναγνώρισαν την πρόσφατη νεωτερίζουσα εκκλησία την οποία ο Θεός δεν έχει ευλογήσει. Σ' αυτή την εκκλησία δεν νηστεύουν, δεν παρακολουθούν ακολουθίες και δεν λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία»! Φοβήθηκα και είπα: «Ο Θεός μας ελεεί μα καταριέται αυτούς με θάνατο»!

Ο γέροντας με διέκοψε και είπε: «Μη θρηνείς, μόνο προσευχήσου».

Έπειτα, είδα μια κοσμοσυρροή, καθένας από τους οποίους είχε ένα αστέρι στα χείλη και ήταν τρομερά εξαντλημένοι από τη δίψα, περπατώντας εδώ και εκεί. Μας είδαν και φώναξαν δυνατά: «Άγιοι Πατέρες, προσευχηθείτε για μας. Είναι πολύ δύσκολο για μας, επειδή εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε. Οι πατέρες και οι μητέρες μας δεν μας δίδαξαν το Νόμο του θεού. Ούτε το όνομα του Χριστού δεν έχουμε και δεν έχουμε λάβει ειρήνη. Απορρίψαμε το Άγιο Πνεύμα και το σημείο του σταυρού. Άρχισαν να κλαίνε.

Ακολούθησα το γέροντα. «Κοίτα!», μου είπε δείχνοντας με το δάκτυλο του. Είδα ένα βουνό από ανθρώπινα πτώματα βαμμένα στο αίμα. Φοβήθηκα πολύ και ρώτησα τον γέροντα ποιο είναι το νόημα αυτών των νεκρών πτωμάτων. Μου απάντησε: «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έζησαν μοναστική ζωή, απορρίφθηκαν από τον Αντίχριστο, και δεν έλαβαν τη σφραγίδα του. Υπέφεραν για την πίστη τους για τον Χριστό και την Αποστολική Εκκλησία και έλαβαν τους στεφάνους του μαρτυρίου πεθαίνοντας για τον Χριστό. Να προσεύχεσαι γι΄ αυτούς τους δούλους του θεού!». Χωρίς προειδοποίηση ο γέροντας γύρισε στο βορρά και έδειξε με το χέρι του. Είδα ένα αυτοκρατορικό παλάτι, γύρω από το οποίο έτρεχαν σκυλιά. Άγρια τέρατα και σκορπιοί ούρλιαζαν και επιτίθονταν έχοντας προτεταμένα τα δόντια τους. Και είδα τον Τσάρο να κάθεται σ' ένα θρόνο. Το πρόσωπό του ήταν χλωμό, άλλα ανδρείο. Έλεγε την ευχή του Ιησού. Ξαφνικά έπεσε σαν νεκρός άνθρωπος. Το στέμμα του έπεσε. Τα άγρια θηρία, οι σκύλοι και οι σκορπιοί τσαλαπάτησαν τον βασιλιά. Ήμουν φοβισμένος και έκλαιγα πικρά.

Ο γέροντας με πήρε από το δεξί ώμο. Είδα μια φιγούρα σαβανωμένη στα άσπρα ήταν ο Νικόλαος ο Β'. Στο κεφάλι του ήταν ένα στεφάνι από πράσινα φύλλα, και το πρόσωπό του ήταν άσπρο και κάπως ματωμένο. Φορούσε ένα χρυσό σταυρό γύρω από το λαιμό του και ψιθύριζε ήσυχα μια προσευχή. Και μετά μου είπε με δάκρυα: «Προσευχήσου για μένα, Πάτερ Ιωάννη. Πες σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ότι εγώ ο Τσάρος μάρτυρας, πέθανα ανδρείως για την πίστη μου στο Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Πες στους Άγιους Πατέρες ότι πρέπει να κάνουμε μια Παννυχίδα για μένα τον αμαρτωλό, αλλά δεν θα υπάρξει τάφος για μένα!» Σύντομα όλα έγιναν άφαντα στην ομίχλη. Έκλαψα πικρά προσευχόμενος για τον Τσάρο μάρτυρα. Τα χέρια μου και τα πόδια μου έτρεμαν από φόβο.

Ο γέροντας είπε: «Κοίτα!». Μετά είδα μια κοσμοσυρροή από ανθρώπους διασκορπισμένους γύρω στη γη που είχαν πεθάνει από πείνα, ενώ οι άλλοι έτρωγαν γρασίδι και φυτά. Τα σκυλιά κατέτρωγαν τα σώματα των πεθαμένων, ενώ η δυσοσμία ήταν τρομερή. Σκέφτηκα: «Κύριε, αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν πίστη». Από τα στόματά τους έβγαιναν βλασφημίες και γι' αυτό δέχθηκαν το θυμό του Κυρίου. Είδα, επίσης, ένα ολόκληρο βουνό από βιβλία και ανάμεσα στα βιβλία σέρνονταν σκουλήκια εκπέμποντας μια τρομερή δυσοσμία. Ρώτησα το γέροντα ποια ήταν η σημασία αυτών των βιβλίων. Αυτός είπε: «Αυτά τα βιβλία είναι ασέβεια και βλασφημία που θα μολύνουν όλους τους Χριστιανούς με αιρετικές διδασκαλίες! Μετά ο γέροντας ακούμπησε το ραβδί του σε κάποια από τα βιβλία και άρπαξαν φωτιά. Ο άνεμος διασκόρπισε τις στάχτες. Στη συνέχεια είδα μια εκκλησία γύρω από την οποία ήταν στοίβα από δεήσεις για τους αποθανόντες. Έσκυψα και θέλησα να τις διαβάσω, αλλά ο γέροντας είπε: «Αυτές οι δεήσεις για τους πεθαμένους βρίσκονται εδώ πολλά χρόνια και οι ιερείς τις έχουν ξεχάσει.

Δεν πρόκειται ποτέ να τις διαβάσουν, αλλά οι νεκροί θα ζητούν κάποιον να προσευχηθεί γι' αυτούς!» Εγώ τον ρώτησα: «Ποιοι θα προσευχηθούν γι' αυτούς;». Ο γέροντας αποκρίθηκε: « Οι Άγγελοι θα προσευχηθούν γι' αυτούς».


Προχωρήσαμε πιο πέρα, και ο γέροντας τάχυνε το βήμα του τόσο που με δυσκολία τον προλάβαινα. «Κοίτα!», μου είπε. Είδα ένα μεγάλο πλήθος από ανθρώπους να καταδιώκονται από τους δαίμονες οι οποίοι τους κτυπούσαν με πασσάλους, με δίκρανα και γάντζους. Ρώτησα τον γέροντα ποιο είναι το νόημα αυτών των ανθρώπων.

Μου αποκρίθηκε: «Αυτοί είναι εκείνοι που απαρνήθηκαν την πίστη τους και άφησαν την Αγία, Καθολική, Αποστολική Εκκλησία και δέχθηκαν την καινούρια νεωτερίζουσα εκκλησία. Αυτή η ομάδα, εκπροσωπεί τους ιερείς, τους μοναχούς, τις μοναχές, και τους λαικούς οι οποίοι απαρνήθηκαν τους όρκους τους, ή το γάμο τους, και δεσμεύθηκαν με το ποτό, την ανηθικότητα, και όλου του είδους τις βλασφημίες και τις διαβολές. Όλοι αυτοί έχουν τρομακτικά πρόσωπα και μια τρομερή δυσοσμία βγαίνει από τα στόματά τους. Οι δαίμονες τους κτυπούσαν, οδηγώντας τους στην τρομερή άβυσσο, από την οποία βγαίνουν οι φλόγες της κολάσεως. Ήμουν πολύ φοβισμένος. Έκανα το σημείο του σταυρού ενώ προσευχόμουν, ο Κύριος να μας αποτρέψει από τέτοια μοίρα!. Μετά, αντίκρισα μια ομάδα ανθρώπων, νέοι και γέροι μαζί, που ήταν όλοι ντυμένοι άσχημα, και κρατούσαν ψηλά ένα μεγάλο αστέρι με 5 σημεία. Σε κάθε γωνία ήταν 12 δαίμονες και στην μέση ήταν ο Σατανάς ο ίδιος με κέρατα και αχυρένιο κεφάλι. Έβγαλε ένα βλαβερό αφρό στους ανθρώπους, ενώ ανακοίνωνε αυτές τις λέξεις:

«Σηκωθείτε εσείς οι καταραμένοι με τη σφραγίδα μου...» Ξαφνικά εμφανίστηκαν πολλοί δαίμονες με σιδερένιες σφραγίδες και πάνω σε όλους τους ανθρώπους τοποθέτησαν τη σφραγίδα: στα χείλη τους, στους αγκώνες και στο δεξί χέρι. Ρώτησα τον γέροντα: «Τι σημαίνει αυτό;» Και αποκρίθηκε: «Αυτό είναι το σημάδι του Αντιχρίστου!». έκανα το σταυρό μου και ακολούθησα το γέροντα.


Ξαφνικά, σταμάτησε και έδειξε προς την Ανατολή με το χέρι του. Είδα μια μεγάλη συγκέντρωση από ανθρώπους με χαρούμενα πρόσωπα που κουβαλούσαν σταυρούς και κεριά στα χέρια. Στο μέσο τους υπήρχε μια Αγία Τράπεζα τόσο λευκή όσο το χιόνι. Στην Αγία Τράπεζα υπήρχε ο σταυρός και το Άγιο Ευαγγέλιο και πάνω από την Αγία Τράπεζα ήταν ο αέρας με ένα χρυσό αυτοκρατορικό στέμμα πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο με χρυσά γράμματα «Για το άμεσο μέλλον». Πατριάρχες, επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί, μοναχές και λαικοί στέκονταν γύρω από την Αγία Τράπεζα. Όλοι έψαλαν: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη». Από μεγάλη χαρά έκανα το σταυρό μου και δόξασα το Θεό. Ξαφνικά ο γέροντας κούνησε το σταυρό του προς τα πάνω τρείς φορές και είδα ένα βουνό από πτώματα καλυμμένα από ανθρώπινο αίμα και από πάνω τους πετούσαν Άγγελοι.

Έπαιρναν τις ψυχές αυτών που είχαν δολοφονηθεί για το Λόγο του Θεού προς τα ουράνια ενώ έψαλλαν: «Αλληλούια!». Παρατήρησα όλα αυτά και έκλαψα δυνατά. Ο γέροντας με πήρε από το χέρι και μου απαγόρευσε να κλαίω. Ό,τι ευχαριστεί το Θεό είναι το ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός υπέφερε και έχυσε το πολύτιμο αίμα του για μας. Κάποιοι σαν αυτούς θα γίνουν μάρτυρες, που δε θα δεχθούν τη σφραγίδα του Αντιχρίστου, και όλοι αυτοί που θα χύσουν το αίμα τους θα λάβουν ουράνια στέμματα. Ο γέροντας έπειτα προσευχήθηκε γι' αυτούς τους δούλους του Θεού και στράφηκε στην Ανατολή καθώς τα λόγια του Προφήτη Δανιήλ βγήκαν αληθινά: «Το βδέλυγμα της ερημώσεως».Τελικά είδα το θόλο του ναού της Ιερουσαλήμ. Πάνω του ήταν ένα αστέρι. Μέσα στην εκκλησία εκατομμύρια άνθρωποι συνέρεαν και πάλι πολλοί προσπαθούσαν να μπούν. Ήθελα να κάνω το σημείο του σταυρού, άλλα ο γέροντας μου άρπαξε το χέρι και είπε: «Εδώ είναι το βδέλυγμα της ερημώσεως».

Έτσι μπήκαμε στην εκκλησία, που ήταν γεμάτη κόσμο. Είδα μια Αγία Τράπεζα, που έκαιγαν κεριά από λίπος ζώων. Στην Αγία τράπεζα ήταν ένας βασιλιάς με κόκκινα, φλογισμένος, πορφυρός. Στο κεφάλι του ήταν ένα χρυσό στέμμα με ένα αστέρι. Ρώτησα το γέροντα: «ποιος είναι αυτός;» Μου απάντησε: « Ο Αντίχριστος». Ήταν πολύ ψηλός με μάτια σαν φωτιά, μαύρα φρύδια, ξυρισμένο μούσι, θηριώδης, πανούργος, διαβολικός με τρομακτικό πρόσωπο. Ήταν μόνος του στην Αγία Τράπεζα και έτεινε τα χέρια του στους ανθρώπους. Είχε νύχια σουβλερά σαν τίγρης και φώναζε: «Είμαι βασιλιάς, είμαι Θεός. Είμαι ο Αρχηγός. Αυτός που δεν έχει τη σφραγίδα μου θα θανατωθεί.». Όλοι οι άνθρωποι έπεσαν κάτω και τον προσκύνησαν και εκείνος άρχισε να βάζει τη σφραγίδα του στα χείλη τους και στα χέρια τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να λάβουν λίγο ψωμί και να μην πεθάνουν από πείνα και δίψα. Γύρω από τον Αντίχριστο, υπηρέτες του οδηγούσαν αρκετούς ανθρώπους που τα χέρια τους ήταν δεμένα, και δεν είχαν πέσει να τον προσκυνήσουν.

Αυτοί είπαν: «είμαστε Χριστιανοί, και όλοι πιστεύουμε στον Κύριο μας Ιησού Χριστό!» Ο Αντίχριστος σύντριψε τις κεφαλές τους αστραπιαία, και το Χριστιανικό αίμα άρχισε να ρέει. Ένα παιδί οδηγήθηκε μετά στην Αγία Τράπεζα του Αντιχρίστου να τον προσκυνήσει, άλλα τολμηρά διακήρυξε: «Είμαι Χριστιανός και πιστεύω στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, άλλα εσύ είσαι υπηρέτης του Σατανά»! «θάνατος σ΄ αυτόν!» , αναφώνησε ο Αντίχριστος.

Άλλοι που δέχθηκαν το σφράγισμα του Αντιχρίστου έπεσαν και τον προσκύνησαν. Ξαφνικά μια βοή από κοσμοσυρροή ξανακούστηκε και χιλιάδες φωτισμένες αστραπές άρχισαν να αστράφτουν. Βέλη άρχισαν να χτυπούν τους υπηρέτες του Αντιχρίστου. Έπειτα, ένα μεγάλο φλεγόμενο βέλος άστραψε και χτύπησε τον Αντίχριστο τον ίδιο στο κεφάλι. Καθώς κουνούσε το χέρι του, το στέμμα του έπεσε και συνετρίβη στο έδαφος. Μετά εκατομμύρια πουλιά πέταξαν και κούρνιασαν στους υπηρέτες του Αντιχρίστου.

Ένιωσα το γέροντα να με παίρνει από το χέρι. Προχωρήσαμε περισσότερο, και είδα πάλι πολύ αίμα Χριστιανών. Ήταν εδώ που θυμήθηκα τις λέξεις του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Βιβλίο της Αποκαλύψεως, ότι το αίμα θα έφτανε ως το χαλινάρι του αλόγου.

Σκέφτηκα: «Θεέ μου σώσε μας!» Εκείνη τη στιγμή είδα Αγγέλους να πετούν και να ψάλουν « Άγιος, ‘Αγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ»!. Ο γέροντας κοίταξε πίσω και άρχισε να λέει: «Μη λυπάσαι, γιατί σύντομα, πολύ σύντομα θα έρθει το τέλος του κόσμου! Προσευχήσου στον Κύριο. Ο Θεός είναι εύσπλαχνος στους υπηρέτες του». Ο καιρός πλησίαζε στο τέλος του. Έδειξε στην Ανατολή, έπεσε στα γόνατα και άρχισε να προσεύχεται. Κι εγώ προσευχήθηκα μαζί του. Μετά ο γέροντας άρχισε να απομακρύνεται γρήγορα από τη γη εις τας ουρανίους μονάς.

Καθώς έκανε αυτό, θυμήθηκα ότι δε γνώριζα το όνομά του και έτσι ικέτεψα δυνατά: «Πάτερ πιο είναι το όνομά σου;» Τρυφερά απάντησε: «Σεραφείμ του Σαρώφ». Ένα μεγάλο κουδούνι χτύπησε πάνω από το κεφάλι μου, άκουσα τον ήχο και σηκώθηκα από το κρεβάτι. « Κύριε, ευλόγησε και βοήθησέ με μέσω των προσευχών του Αγίου Γέροντα! Με φώτισες, τον αμαρτωλό δούλο σου, τον ιερέα της Κροστάνδης.»


Aπο τον ΑΜΕΘΥΣΤΟ
Οι Οικουμενιστές

εκδηλώνουν

την υποτέλειά

τους στον Πάπα



του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου




Τέλος Ιουνίου και επί τη ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Βατικανό αφίχθη αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως προβλέπει η εθιμοτυπία που καθιέρωσαν τα τελευταία χρόνια Λατίνοι και Οικουμενιστές.

Κατά την επίσημη συνάντηση της πατριαρχικής αντιπροσωπείας με τον Πάπα ο επικεφαλής της, Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ υποκλίθηκε και ασπάστηκε τη δεξιά του Πάπα.

Ομοίως στην παπική «λειτουργία» την επόμενη ημέρα ο βοηθός επίσκοπος Σινώπης Αθηναγόρας, μέλος και αυτός της πατριαρχικής αντιπροσωπείας, ασπάστηκε τη δεξιά του Πάπα, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που δημοσίευσε το ιστολόγιο “Ακτίνες”.

Απροκάλυπτα πλέον οι Οικουμενιστές εκδηλώνουν την αφοσίωση και υποταγή τους στον Πάπα...

Δεν αντιλαμβάνονται ότι με υποκλίσεις και χειροφιλήματα παρέχουν πλήρη εκκλησιαστική αναγνώριση στον Πάπα;

Δεν κατανοούν ότι ο Πάπας τους έχει πλέον, μεταφορικά και κυριολεκτικά, του χεριού του;

Και επιτέλους, τι γυρεύουν ορθόδοξοι επίσκοποι σε παπική «λειτουργία»;

Αναγνωρίζουν ως έγκυρη τη Λειτουργία που τελεί ο Πάπας;

Αν ναι, γιατί δεν κοινωνούν μαζί του από το ίδιο Ποτήριο;

Αν όχι, ποια σημασία έχει η παρουσία τους σε μυστήριο που τελείται από αιρετικούς, παρά τις απαγορευτικές προβλέψεις των ιερών Κανόνων;

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο Πάπας και οι Λατίνοι όσο και οι Οικουμενιστές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μεταξύ τους αλληλοαναγνωρίσεις δεν γίνονται αποδεκτές ούτε επικυρώνονται από τον πιστό ορθόδοξο κλήρο και λαό που είναι τα μέλη του σώματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η υποτέλεια των Οικουμενιστών στον Πάπα δεν είναι υποτέλεια των Ορθοδόξων σε αυτόν.

Οι Ορθόδοξοι στο πρόσωπο του Πάπα διακρίνουμε μόνο έναν διαστρεβλωτή της Πίστης, που την αλλοιώνει πρωτίστως με την παναίρεση του filioque, έναν εγωιστή αιρετικό που απαιτεί για την αφεντιά του πρωτείο και αλάθητο, τον μεγαλύτερο αιρετικό ηγέτη της εποχής μας, τον αρχηγό της κακοδοξίας του Παπισμού.

Οι ψευτοαγάπες των Οικουμενιστών δεν μπορούν να υπερκεράσουν το μέγεθος της πλάνης και της αποστασίας των Λατίνων από την Αλήθεια που μας αποκάλυψε ο Κύριος και μας κληροδότησαν οι Απόστολοι, οι Σύνοδοι και οι Πατέρες.

ΠΟΥΤΙΝ:


Διναμε στην Ελλαδα 25διςευρω

και ο ΓΑΠ μας μιλουσε

για την ....οικολογια!!!


Eπικίνδυνη τροπή για τα ελληνικά συμφέροντα αρχίζει και λαμβάνει η κρίση που υπάρχει στις ελληνορωσικές σχέσεις. Η ακύρωση της επίσκεψης του ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη στην Μόσχα με αίτημα της ρωσικής πλευράς λόγω "μη ύπαρξης αντικειμένου στις ελληνορωσικές σχέσεις" (!) είναι απίστευτη. Θύμισε την αντίστοιχη ακύρωση της επίσκεψη Aντρέϊ Σεβαρνάντζε, διαδόχου του Αντρέϊ Γκρομίκο, τότε ΥΠΕΞ της ΕΣΣΔ, πριν τις εκλογές του 1989 στην Αθήνα, όταν η τότε κυβέρνηση Α.Παπανδρέου, έπνεε τα λοίσθια.


Αλλά υπήρξε και δεύτερο κτύπημα από την Μόσχα: Σε συνέντευξή του ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας στην «Ελευθεροτυπία» είναι πραγματικός "καταπέλτης". Μιλάει για "χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ που θα προσέφερε στον Γ.Παπανδρέου ο Β.Πούτιν, για να γλυτώσι η χώρα από το Μνημόνιο (να σημειώσουμε ότι ο Γ.Παπανδρέου στην σύκσεψη των πολιτικών αρχηγών είχε αρνηθεί ότι ο οποιοσδήποτε του είχε προτείνει οικονομική βοήθεια και για τον λόγο αυτό "Αναγκάστηκε να υπογράψει το Μνημόνιο"), αλλά αντί να τεθεί τέτοιο ζήτημα, ο Γ.Παπανδρέου του μιλούσε για ... οικολογία!


Στην συνέντευξή του ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος βουλευτής, πειργράφει με λεπτομέρειες το φιάσκο της επίσκεψης Παπανδρέου στην Μόσχα τουν Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β.Πούτιν περίμενε με το πακέτο των δισεκατομμυρίων ευρώ τον Γ.Παπανδρέου και εισέπραξε μια ... εκκωφαντική αδιαφορία, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός για το μόνο που του μιλούσε, κατά βάση ήταν ... οικολογικά θέματα!


Σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 κιόλας να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους στην Ελλάδα, πλην όμως υπήρχε ο «αστάθμητος» παράγοντας Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος φρόντισε να «βραχυκυκλώσει» όλες τις διαδικασίες που μπορεί να οδηγούσαν στη λήψη του δανείου, στις δύσκολες εκείνες ώρες, που η Ελλάδα χρειαζόταν επειγόντως ρευστότητα.


«Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.


Έτσι τις δραματικές εκείνες ώρες όπου δηλώσεις περί «Τιτανικού» είχαν φροντίσει να τινάξουν στον αέρα την πιστοληπτική εγκυρότητα της Ελλάδας, και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ήταν έτοιμος να ακούσει τον Έλληνα ομόλογό του ο τελευταίος προτίμησε, σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη να του μιλήσει για τις οικολογικές του ανησυχίες!


«Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ' ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι' αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα» υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, ούτε έθεσε θέμα ανάπτυξης οικονομικών ή στρατηγικών σχέσεων, αλλά μιλούσε για τα ... οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας»!


Σύμφωνα με τον ηγέτη των ομογενών της Ρωσίας, ο Β. Πούτιν είχε νωρίτερα σε ένδειξη καλής θέλησης ορίσει ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των διμερών συμφωνιών τον Ιγκορ Σέτσιν, «έναν από τους ισχυρότερους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, ο οποίος επιβλέπει ολόκληρο το ενεργειακό σύμπλεγμα και τη βαριά βιομηχανία μηχανοκατασκευών».


Αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για άμεση συμφωνία και επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως η Ελλάδα δεν έδειξε καμία διάθεση και «το ίδιο βράδυ πήγα στο προεδρικό ξενοδοχείο "Πρέζιντεντ" όπου έμενε ο Παπανδρέου, και τον ρώτησα: Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί ήρθατε και γιατί χρειαζόταν η κατ' ιδίαν συνάντηση, γιατί μου ζητήσατε βοήθεια, για να με δυσφημήσετε;».


Κατά τις εκτιμήσεις του ομογενή πολιτικού, «η αντίδραση που ακολούθησε είναι πλέον προς την αντίθετη κατεύθυνση» και έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η πρόσφατη αναβολή της προγραμματισμένης για τις 5 Ιουλίου επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, έπειτα από ρωσική πρωτοβουλία και με διατύπωση πρωτοφανών αιχμών για έλλειψη περιεχομένου στις διμερείς επαφές.


Σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη, το Κρεμλίνο ζήτησε να εξηγηθεί στον πρωθυπουργό ότι θα μπορούσε να ζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση ήθελε, έστω και τηλεφωνικά, από τον Β. Πούτιν, γι' αυτό και αργότερα προτάθηκε να χορηγηθεί δάνειο, «που θα πληρωθεί εν μέρει με κρατικές δεσμεύσεις και εν μέρει με αγροτικά προϊόντα», έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συμβόλαιο αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τη Ρωσία, όμως και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε".


Πρόκειται για την διακρατική συμφωνία προμήθειας των BMP-3HEL. Βέβαια το παράδοξο θα ήταν να την προχωρήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Εδώ αρνήθηκε να συζητήσει για χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ θα συζητούσε να δώσει 1,2 δισ. ευρώ, έστω και αν υπήρχε κρατική δέσμευση;


Οι ελληνικές επιλογές οδηγούν, κατά τον Ι. Σαββίδη, στη σταδιακή μεγιστοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, καθώς «στο φόντο μιας Ελλάδας που αδυνατίζει και όλο και περισσότερο αποστρέφει το πρόσωπό της από τη Ρωσία, όλο και ενεργότερα η τουρκική οικονομία συνεταιρίζεται με τη ρωσική και η Τουρκία ισχυροποιείται», εξέλιξη, που «θα είναι το χειρότερο έγκλημα για πολλές χιλιετίες. Και τότε δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να διορθώσουμε».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ποιο ειναι αυτο το ...γελαδερο μπουλακι;
Το γνωριζετε;
Ειναι φιλαρακι του (κατα τους Σερβους) Σατανασιου Γιεφτιτς.
"Πεσμου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι", λεει η ελληνικη παροιμια.
Εμεις θα σας τον περιγραψουμε.
Εχει την "....ηρωϊκη" ιστορια του.
Για να δητε τι ...φρουτα βγαζει η Σερβια!!!!

ΥΠΟΜΟΝΗ.


Οι παρακατω εικονιζομενοι (μολις προχθεσινη φωτογραφια), αποτελουν τους επισημους αντιπροσωπους των δυο Αρχιαιρεσιαρχων, της Ανατολης και της Δυσεως,
που επευλογουν και ενισχυουν
τα πιο κατω τερατουργηματα των κληρικων τους.

Αυτοι θα ειναι οι ναοι του μελλοντος.
Αυτην την Πανθρησκεια αγωνιζονται,
με νυχια και με δοντια,
να κατασκευασουν.


Θα τους ακολουθησουμε,
για να παμε μαζι τους
στην Κολασι;



Tα τερατουργηματα των Φραγκολατινων,

με τους οποιους ερωτοτροπει ο Βαρθολομαιος

και ολοκληρο το συναφι του


και τους αποδεχεται

και τους ανακηρυττει

γυμνη τη κεφαλη

και στεντορεια τη φωνη

σαν "εκκλησια του Χριστου".

Με αυτους τους βρωμερους και ασεβεις

θελει να μας ενωση ο Αρχιαιρεσιαρχης.



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο ΚΑΤΑΣΚΟΤΕΙΝΟΣ

ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΠΤΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ;




Η Ληστρικη συνοδος του Βελιγραδιου τον διαλεξε και τον ονομασε αρχιεπισκοπο Αχριδος.

Εν αγιω πνευματι, μας ειπαν οι συμμοριτες.

Κατηγορηθηκε απο την Εκκλησια των Σκοπιων για κλοπη πολλων εκατονταδων χιλιαδων ευρω.

Εκδοθηκε διεθνες ενταλμα της Ιντερπολ και διαταχθηκε η συλληψι του.

Κι ομως διαμενει αφοβα μονιμα στην Ελληνικη Μακεδονια και αυτος αποκαλει τον εαυτον του ως "Μακεδονα" οχι της Ελλαδος, αλλα ως "Μακεδονα" των Σκοπιων, οπως αρεσει στους Γυφτοσκοπιανους.


Γιατι δεν συλλαμβανεται στην Ελλαδα;

Τι κρατος δικαιου ειμαστε;

Εδω δεν ισχυει το διεθνες ενταλμα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ;

Γιατι δεν συλλαμβανεται στην Σερβια;

Γιατι δεν συνεληφθη στη Βιεννη που πηγε με τον ...Αχυρενιο και συμπροσευχηθηκε με τους Αιρετικους Φραγκολατινους;

Γιατι συνεληφθη μονο στην Βουλγαρια με το διεθνες ενταλμα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ και δεν συλλαμβανεται εδω στην Ελλαδα, αλλα κινειται ελευθερα, ως "ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΕΧΩΝ";;

Και οχι μονον, αλλα θρασυτατα επικαλειται την Μακεδονικη του προελευσι και διαμενει στην Θεσσαλονικη την οποια αποκαλει προσωρινη ΕΔΡΑ ΤΟΥ;


ΕΔΡΑ η Θεσσαλονικη ενος Σκοπιανου;

Πως τον δεχονται συγκεκριμμενοι Μακεδονες μητροπολιτες, οπως ο Βεροιας, οπως ο Νεαπολεως και τον φιλοξενουν και συλλειτουργουν μαζι του;

Τι συμβαινει με αυτον τον υποπτο ανθρωπο που συμμετειχε συνειδητα σαν ασυνειδητος λησταρχος χασαπης στο ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ του ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΥ του ταπεινου και ανυποδητου και απλοϊκου μητροπολιτου Ρασκας και Πριζρενης ΑΡΤΕΜΙΟΥ;

Με ποιο δικαιωμα συγκεντρωνει χρηματα απο τους αφελεις Μακεδονες και δεν τον στελνουμε απο εκει που μας σταλθηκε, δηλαδη ειτε απο τα Σκοπια, ειτε απο τους μισελληνες Σερβους της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ συνοδου του Βελιγραδιου, αυτος ο Σκοπιανος ρασοφορος;

Γιατι δεν τον εστειλαν στα συνορα της Σερβιας με τα Σκοπια, που ειναι κοντυτερα η μονιμη εδρα του, που εμεις οι Ελληνες ονομαζουμε ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑ;

Ποιος θα μας λυση τις αποριες αυτες;

Υπαρχει καποιος που θα μας λυσει τις αποριες αυτες;



Απολυτίκιον Αγίου Φλωρίνης Αυγουστίνου (μοναχου Νικοδημου)

Ηχος πλ. α΄. Τὸν Συνάναρχον Λόγον.


  • Αυγουστίνον τον Νέον ανευφημήσωμεν,

  • τον Ιεράρχην Φλωρίνης και Πάρου Μέγαν βλαστόν,

  • του Χριστού και της Ελλάδος Θείαν Σάλπιγγα.

  • Ορθοδοξίας τον Φρουρόν,

  • των αιρέσεων εχθρόν και Φάρον Ορθοπραξίας,

  • πρεσβεύει γαρ τω Κυρίω,

  • ελεηθήναι τας ψυχάς ημών.

Οι προκλήσεις



των γυναικών



του αρχιμ. Δανιηλ Αερακη



Γιατί προσέρχεται η γυναίκα στον Ναό; Ρωτάμε ειδικά τη γυναίκα, διότι η ιεροπρεπής και αγία στάσις του άντρα στο Ναό εξαρτάται εν πολλοίς από την παρουσία της γυναίκας, και μάλιστα την εμφάνισί της.


● Γιατί προσέρχεται, λοιπόν η γυναίκα; Για να επιδειχθή; Είναι «πασαρέλα» μόδας ο Ναός του Θεού, και θέλει να επιδείξη τα κοσμήματά της η γυναίκα και τα φτειασίδια της;

Μα σκοπός του εκκλησιασμού, και για τη γυναίκα, είναι να εκζητήση το έλεος του Θεού.


Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, που δεν μπορεί να κατηγορηθή ως μισογύνης (ότι μισεί τις γυναίκες), σε μια έντονη αποστροφή του ξεσπάει:


«Προσέρχη δεομένη του Θεού και περίκεισαι χρυσία και εμπλέγματα; Μή γάρ χορεύσαι ήλθες; Μή γαρ γάμων μεθέξουσα; Μή γάρ πομπήν παρεγένου; Ήλθες παρακαλέσαι, δεηθήναι υπέρ αμαρτημάτων, εντευξομένη υπέρ ών προσέκρουσας, αιτουμένη τον Δεσπότην, ίλεων καταστήσουσα αυτόν. Τι κοσμείς σεαυτήν; Ουκ έστι ταύτα ικετευούσης τα σχήματα. Πώς δύνασαι στενάξαι; Πώς δύνασαι δακρύσαι; Πώς μετά εκτενείας εύξασθαι, τοιούτον σχήμα περικειμένη;» (Ε.Π.Ε.23,248).


Μετάφρασις: ‘Ερχεσαι να προσευχηθής στο Θεό και φοράς τόσα χρυσά και άλλα κοσμήματα; Μήπως νόμισες πως πηγαίνεις σε χοροεσπερίδα ή σε κοσμικούς γάμους ή σε ειδωλολατρική πομπή; Ήρθες να παρακαλέσης για τα αμαρτήματά σου, να μιλήσης στο Θεό, που με τα αμαρτήματά σου προσέκρουσες. Ήρθες να ζητήσης να γίνη ίλεως ο Δεσπότης Χριστός. Λοιπόν, τι στολίζεσαι; Η εμφάνισίς σου δεν ταιριάζει σε γυναίκα που ικετεύει. Πώς μπορείς να στενάξης; Πώς μπορείς να δακρύσης; Πώς μπορείς με τέτοια εμφάνισι να προσευχηθής με ζήλο πολύ;


● Γιατί προσέρχεται η γυναίκα; Για να κάνη υπακοή στο Θεό και «στο λόγο της χάριτος αυτού» (Πράξ.κ΄36), ή για να μεταβάλη με την παρουσία της τον παράδεισο σε κόλασι; Για να αναδείξη την ασχημοσύνη της αναιδούς γυμνότητας σε περίοπτη θέσι, ή για να καταδείξη την ευλάβεια και τη σωφροσύνη της;


● Ο ιερός Χρυσόστομος ρωτάει ευθέως τις γυναίκες, που προσέρχονται στον τόπο της λατρείας με προκλητική και σκανδαλώδη εμφάνισι:

-Δηλαδή, πάτε κόντρα στον απόστολο Παύλο;


● Μιλάει ο απόστολος Παύλος για το ντύσιμο των γυναικών;

Ναι! Ο …καθυστερημένος Παύλος δεν ήταν σαν τους …προοδευτικούς, που επιτρέπουν την οποιαδήποτε εμφάνισι των γυναικών.

Ναι! Ο… ηθικολόγος Παύλος δεν ήταν σαν τους κουλτουριάρηδες θεολόγους, που δεν καταπιάνονται με παρόμοια θέματα!

Ναι! Ο Παύλος, ο θεολόγος των θεολόγων, ο προοδευτικός των προοδευτικών, καθορίζει και τον τρόπο ντυσίματος (όχι γδυσίματος!) των γυναικών στον τόπο της κοινής προσευχής.

Ας τον ακούσουμε:


«Βούλομαι προσεύχεσθαι (εν εκκλησίαις) τας γυναίκας εν καταστολῇ κοσμίω, μετά αιδούς και σωφροσύνης κοσμεῖν εαυτάς, μή εν πλέγμασιν ή χρυσῷ ή μαργαρίταις ή ιματισμῷ πολυτελεῖ, αλλ΄ό πρέπει γυναιξίν επαγγελλομέναις θεοσέβειαν» (Α΄Τιμ.β΄8-9).


Αυτά λέει ο Παύλος. Απαιτεί ντύσιμο, που να καλύπτη όλο το σώμα. Ορίζει σαν στολίδια την ντροπή και τη σεμνότητα. Απαγορεύει χρυσά κοσμήματα και ρούχα πολυτελή.

Λοιπόν, θα πάη η χριστιανή γυναίκα κόντρα στον απόστολο Παύλο; Ρωτάει ο ιερός Χρυσόστομος:


«Τι εισέρχεσαι χρυσία φορούσα ενταύθα, η οφείλουσα εισελθείν, ίνα ακούσῃ κοσμείν εαυτάς μή χρυσίω μηδέ μαργαρίταις μηδέ ιματισμώ πολυτελεί; Τίνος ένεκεν εισέρχῃ ούτω, ώ γύναι; Άρα ως μαχομένη τώ Παύλω και δεικνύουσα, ότι κάν μυριάκις ταύτα λέγῃ, ουκ επιστρέφῃ;» (Ε.Π.Ε.25,264).


Μετάφρασις: Γιατί εισέρχεται η γυναίκα στο ναό ντυμένη με χρυσά; Δεν ξέρει πως εδώ θα ακούση, ότι πρέπει οι γυναίκες να στολίζωνται όχι με χρυσαφικά, με μαργαριτάρια ή με ρούχα πολυτελή; Για ποιο λόγο μπαίνεις έτσι, ώ γυναίκα; Θέλεις, δηλαδή, να πας κόντρα στον απόστολο Παύλο και να δείξης, ότι όσα κι αν λέη, εσύ δεν υπακούεις;


● Γιατί προσέρχεται η γυναίκα στην εκκλησία; Για να χρησιμοποιηθή ως μαγνήτης της αμαρτίας; Αν ο λειτουργός δή ένα διάβολο (με το σχήμα που εικονίζεται) να μπαίνη στο Ναό, την ώρα μάλιστα της λατρείας, θα του συμπεριφερθή με ευγένεια; Θα τον αφήση να περιφέρεται και να «γαργαλάη» με αισχρές επιθυμίες τους εκκλησιαζομένους;

Ασφαλώς θα τον κυνηγήση. Διάβολος, περιφερόμενος θίασος, μέσα στο Ναό του Θεού; Και μάλιστα εστώς και καθήμενος «εν τῷ ναῷ του Θεού;»(Β΄Θεσ.β΄4).


● Δεν λέμε, ότι η γυναίκα (μικρή ή μεγαλύτερη), που εμφανίζεται προκλητικώτατα στο Ναό, είναι διάβολος. Δεν είναι βέβαια διάβολος, αλλά διαβολικό έργο επιτελεί, εκούσια ή ακούσια.


● Δεν λέμε να την πετάξη έξω, με άγριο τρόπο, ο λειτουργός τη γυναίκα, που τολμάει με θρασύτητα να δείχνη όλο σχεδόν το σώμα της γυμνό! Αλλά ρωτάμε: Τι θα γίνη;


● Θα επηρεάζεται και θα κάμπτεται ο λειτουργός της Εκκλησίας από την αναιδή συμπεριφορά κάθε ημίγυμνης γυναίκας που λέει:

-Γιατί; Σας ενοχλώ; Αν σκανδαλίζεστε, να μη με κοιτάτε. Έτσι διώχνετε τους ανθρώπους από την εκκλησία!


● Θα ανεχτή ο λειτουργός της Εκκλησίας, που ορίστηκε φύλακας και φρουρός των δικαιωμάτων του Θεού, να μετατραπή ο Ναός σε τόπο αλλεπαλλήλων πράξεων μοιχείας; Ναι, ο Κύριός μας τόνισε, ότι κάθε βλέμμα πονηρό σε γυναίκα ισοδυναμεί με μοιχεία (Ματθ.ε΄28).

Και πού θα πάη τα μάτια του ο εκκλησιαζόμενος άντρας αλλά και ο λειτουργός, όταν μπροστά του προβάλλουν γυμνά τα ... «κάλλη» της δήθεν εκκλησιαζόμενης γυναίκας; Θα προστατεύη ο λειτουργός της αγνής και καθαράς λατρείας την αναίδεια και τη μοιχεία, μόνο και μόνο για να μή κακοκαρδίση κάποια κυρία ή δεσποινίδα; Ή θα σταθή ακοίμητος φρουρός της σεμνότητας και της σωφροσύνης, της ηθικής και της καθαρότητας;


● Κάθε πρόβλημα θέλει τη σωστή αντιμετώπισή του. Το πρόβλημα της καλοκαιρινής εμφανίσεως πολλών γυναικών σε Ναούς και προσκυνήματα, απαιτεί σωστή αντιμετώπισι. Πάντως, αντιμετώπισι, όχι ανοχή.

Αλλοίμονο, αν ο οίκος του Θεού, ο οίκος της προσευχής (Ματθ.κα΄13), καταντήση οίκος … ανοχής!

«Στώμεν καλώς! Στώμεν μετά φόβου

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Φυσικό και τεχνητό κάλλος

«Απέχεσθαι της επιβλαβούς συνηθείας του κονιᾶν το πρόσωπον… Ύβριν εις τον Δημιουργόν εκτείνετε. Τί ποιείς, ώ γύναι; Μή από των επιτριμμάτων και των υπογραφῶν προσθήκην εργάσασθαι έχει τῷ φυσικῷ κάλλει; … Η περιέργεια αύτη τεκμήριον γίνεσθαι της ένδοθεν βλακείας».

Χρυσόστομος Ε.Π.Ε. 30,468.

Μετάφρασις

Ν’ αποφεύγετε την επιβλαβή συνήθεια να βάφετε το πρόσωπο … Επεκτείνετε έτσι την προσβολή στο Δημιουργό. Τι κάνεις, συ, η γυναίκα; Μήπως νομίζεις, ότι με τα φτειασίδια σου και τα βαψίματα μπορείς να προσθέσης κάτι στο φυσικό κάλλος; Η ενέργεια αυτή είναι απόδειξις εσωτερικής ακαταστασίας.

ΘΗΣΑΥΡΟΙ


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Σε μείζονος σημασίας αποκαλύψεις αναφορικά με την επιβεβαιωμένη ύπαρξη 1,5 τρισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου - αποκαλύψεις που δημιουργούν αυτόματα τεράστιο θέμα ασφάλειας - σε κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης προχώρησε πριν λίγο ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.


"Μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι το ένα κομμάτι, ένα άλλο κομμάτι μεγάλο κομμάτι , είναι το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου. Αυτό το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου δίνει ενδείξεις ύπαρξης, αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο το απόθεμα. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το κομμάτι μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι επιβεβαιωμένο και υπολογίζεται σε 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αεριού. Αν όπως λένε η Δυτική Ελλάδα έχει 20 Πρίνους και η Κρήτη έχει….2000 Πρίνους".


Κατά τον καθηγητή αν εκμεταλλευθούμε αυτόν τον ορυκτό πλούτο το χρέος μας θα ανήκει στο παρελθόν. Μπορούμε να εφοαδιάσουμε όλη την Ευρώπη και να απεξαρτηθεί ενεργειακά. Το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα που έχει περισσότερα αποθέματα".


Ακόμα και ως διαμετοκομιστικός σταθμός από το φυσικό αέριο που έχει η ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η Κύπρος το Ισραήλ η Αίγυπτος και ο Λίβανος, η Ελλάδα είναι ο πολύτιμος συνδετικός κρίκος. Μέσω της Ελλάδας μόνο μπορεί να μεταφερθεί αυτό στην Ευρώπη". Κατά τον καθηγητή: "Η διενέργεια ερευνών τόσο στο Ιόνιο όσο και νοτίως της Κρήτης και η αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων, θα καταστήσει την Ελλάδα ρυθμιστή της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης τονίζουν οι επιστήμονες, γεγονός που μπορεί σε χρόνο ρεκόρ να απαλλάξει τη χώρα από την παρούσα δυσάρεστη οικονομική συγκυρία".


Άρα λοιπόν βρισκόμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης οικονομικής πρόκλησης. αλλά και ταυτόχρονα πρόκλησης ασφάλειας της χώρας από το 1949 και μετά. Δεν θα πρέπει να βαυκαλιζόμαστε ότι η Τουρκία θα μας αφήσει αναίμακτα να αξιοπόιήσουμε αυτά τα κοιτάσματα.



Και αν σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις οριακά μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις ασφάλειας, αυτό από το 2015 που ξεκινούν οι εξορύξεις (τότε υπολογίζεται η έναρξη εξορύξεων στις περιοχές που ήδη έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα φυσικού αερίου) αυτό δεν θα ισχύει από το 2015 βάσει του ΕΜΠΑΕ που έχει καταρτιστεί.



Το 2015 θα έχουμε έναν απηρχαιωμένο στόλο σκαφών επιφανείας (35 χρόνια θα μετράνε στη θάλασσα το 65% των φρεγατών) και έναν στόλο μαχητικών που θα βρίσκεται κάπου 20% κάτω από την κατώτατη οροφή των 300 αεροσκαφών, αλλά το κυριότερο θα είναι μαχητικά που θα βρίσκονται σε τεχνολογική αποδρομή με εξαίρεση τα F-16 Block 52+/Αdv. και Mirage 2000-5. Δηλαδή κάπου 110 αεροσκάφη. Με απλά λόγια: Αν μείνει το υπάρχουν ΕΜΠΑΕ και κυρίως οι υπάρχοντες ρυθμοί υλοποίησης του ΕΜΠΑΕ τότε δεν θα είμαστε ικανοί να προστατέψουμε τα κοιτάσματα αυτά.



Αυτό θέλουν τόσο οι εχθροί, όσο και οι "φίλοι": Οι πρώτοι για να εκιβάζουν και να πάρουν και αυτοί ένα κομμάτι και οι δεύτεροι για να πουλάνε "προστασία" αρ΄πάζοντας στην ουσία την ελληνική περιουσία. Και επειδή αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή με την οικονομική τραγωδία της χώρας, είναι τουλάχιστον υπερβολί δημιουργούνται ερωτήματα αν κάποιοι "μας σπρώχνουν προς τα κάτω" για να μπορέσουν να ελέγξουν το ελληνικό El Dorado...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

πατέρας ή τέρας;

Ο χριστιανισμός είναι ερασιτεχνικός και όχι επαγγελματικός.

Που σημαίνει ότι χριστιανός είναι αυτός, που αγαπάει, που σπλαχνίζεται. Γιατί έχει καρδιά και σπλάχνα.
Και συμπονάει
τους συνανθρώπους του. Γιατί ανάμεσα σ’ αυτόν και τους άλλους υπάρχει οργανική σχέση.
Όπως,
καθώς λέει ο απόστολος Παύλος, ανάμεσα στα μέλη του σώματος. Τα οποία, όταν πονάει, ένα οποιοδήποτε μέλος, συμπονούν και συμπάσχουν και όλα τα υπόλοιπα.

Δεν μπορεί, σε καμιά περίπτωση, να μένει αδιάφορος μπροστά στην πείνα των πεινασμένων, την απαιδευσία και την ανεργία των νέων. Και πάνω απ’ όλα στη σκλαβιά της πατρίδας του και των συμπατριωτών του…
Αντίθετα μάλιστα
η ασίγαστη αγάπη του, του εμπνέει τη διάθεση να ψάχνει, για να βρει τρόπους, προκειμένου υπηρετήσει τους συνανθρώπους του. Ή να δημιουργεί διεξόδους στα αδιέξοδά τους…
Και κάπου,
μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια οφείλει να βρίσκεται όποιος δικαιωματικά θέλει να είναι πατέρας. Είτε στο χώρο της Εκκλησίας είτε στο χώρο της Πατρίδας.

Κακέκτυπο, ψεύτικη απομίμηση, του πατέρα είναι, σύμφωνα με την παραβολή του καλού ποιμένα, ο μισθωτός. Που εκτελεί, απλά και μόνο, τα τυπικά του καθήκοντα. Και, συχνά, με μεγάλη σχολαστικότητα. Τόση, ώστε, αντί να υπηρετεί τους συνανθρώπους του, να τους βασανίζει.
Επειδή
, ακριβώς, ανάμεσα σ’ αυτόν και τους άλλους δεν υπάρχει ζωντανή, οργανική σχέση. Όπως, καθώς προαναφέραμε, ανάμεσα στα μέλη του σώματος.

Αυτός νοιάζεται μόνο και μόνο για το μισθό του και τις οποιεσδήποτε άλλες απολαβές του. Και μόνο γι’ αυτά ενδιαφέρεται και αγωνίζεται. Μια και προτεραιότητα στην καρδιά του έχει το χρήμα και όχι ο άνθρωπος.
Γι’ αυτό
και είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί ακόμη και με το διάβολο. Ή τα οποιαδήποτε ανθρωπόμορφα τέρατα και τερατουργήματά του.

Όπως συμβαίνει στην τωρινή συγκυρία!

Όπου
η ανθρωπότητα βρίσκεται στον αστερισμό ειδεχθών τεράτων. Όπως αυτά, που κατέστρεψαν, με τη φωτιά και το σίδερο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σερβία. Και τόσους άλλους λαούς. Ανάλογα με το τι κάθε φορά υπαγορεύουν τα αδηφάγα συμφέροντά τους.
Αλλά που
για μας και, ενδεχομένως, κι άλλους λαούς, φαίνεται να έχουν επιφυλάξει διαφορετική συνταγή εξόντωσης. Όχι με τη φωτιά και το σίδηρο, αλλά με μέσα, όπως φαίνεται, οικονομικά και πολιτισμικά.
Και γι’ αυτό το
σκοπό, για πολλές δεκαετίες, μας υπονόμευαν πολιτισμικά με τους δοσίλογους της τηλεόρασης και άλλων ΜΜΕ(=μέσων μαζικής εξαχρείωσης) και οικονομικά με τους δοσίλογους της πολιτικής.
Και με την
πολυεπίπεδη προπαγάνδα τους και την αλληλοσυγκάλυψη έχτισαν «ανεπαισθήτως», όπως θα έλεγε ο ποιητής, γύρω μας τα τείχη της πολιτισμικής αποσύνθεσης, της διοικητικής αποδιοργάνωσης και της απεχθούς και απεχθούς χρεοκρατίας.
Για να μας οδηγήσουν
, σταδιακά, από το-για 10ετίες-καθεστώς της κλεφτοκρατίας στο καθεστώς της σημερινής ληστοκρατίας. Με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Την εξάρθρωση των εργασιακών κατακτήσεων. Και, τελικά, την άνευ όρων παραίτηση από τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα περιουσιακά στοιχεία της πατρίδας μας.

Και, απέναντι σ’ αυτή την πρωτοφανή για τα παγκόσμια χρονικά εξαχρείωση και εξαθλίωση και υποδούλωση, θα περίμενε κανείς να σημάνει η μητέρα μας Εκκλησία συναγερμό και επανάσταση:
Για την αποτίναξη
της ατιμωτικής σκλαβιάς. Και την αποτροπή της σύλησης των πολιτισμικών και φυσικών μας θησαυρών.

Αλλά φαίνεται πως η εκκλησιαστική ηγεσία ροκανίζει και αναχαράζει ακόμη το καρότο, που της πρόσφερε το καθεστώς της εφιαλτοκρατίας. Με την υπόσχεση ότι θα σεβαστεί το, σχετικό με τη μισθοδοσία του κλήρου και την εκκλησιαστική περιουσία, υφιστάμενο καθεστώς.
Γεγονός,
που θυμίζει τη φιλοφρόνηση του Πολύφημου προς τον Οδυσσέα, στη «φιλόξενη» σπηλιά του, ότι θα του έκανε την τιμή να τον κατασπαράξει και να τον καταβροχθίσει τελευταίο.

Αλλά το να δίνουμε εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις των εντολοδόχων της τοκογλυφικής τερατοπλασίας, ύστερα, μάλιστα απ’ το όργιο της ακατάσχετης απάτης, που έχει προηγηθεί, δείχνει ότι δεν είμαστε, απλά και μόνο αφελείς, αλλά και αξιοθρήνητα ευτελείς.
Γι’ αυτό η ώρα αυτή
δεν είναι η ώρα των οποιωνδήποτε συμβιβασμών, αλλά η καθοριστική στιγμή, για ν’ αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του και την πατρίδα του, αν θέλει να είναι πατέρας ή τέρας.

Κατ’ εικόνα και ομοίωση των τεράτων της παγκόσμιας διαβολοκυβέρνησης και της τοκογλυφικής τερατοπλασίας….

παπα-Ηλίας

http://papailiasyfantis.wordpress.com

Υ.Γ. Αφιέρωμα στην Κυριακή των Πατέρων (17-7-11)

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011


ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ

---------------------------

ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΣΟΦΟΡΑ

ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ

ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Διαβάζω από τον συνοπτικό συναξαριστή τής 10ης Ιουλίου :


«Οι Άγιοι Μύριοι (10.000) Όσιοι της Νιτρίας θανατώθηκαν με φωτιά από τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Θεόφιλο, επειδή αντιπαθούσε τον Ισίδωρο τον Πρεσβύτερο.

Οι Άγιοι αυτοί ασκητές, κατοικούσαν μέσα σε σπηλιές και καλύβες της Νιτρίας της Αιγύπτου, και κύριο έργο τους ήταν η τήρηση των εντολών του Θεού. Ζούσαν με νηστείες, αγρυπνίες, προσευχές και ήταν γύρω στις 10.000 στον αριθμό.

Επειδή ο Άγιος Ισίδωρος, ο πρώτος απ' αυτούς, φιλονικούσε με τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Θεόφιλο για ορισμένα εκκλησιαστικά ζητήματα, που ο Θεόφιλος έφερνε αντίρρηση, γι' αυτό ο Ισίδωρος, έχοντας πίσω του την υποστήριξη των πολλών μοναχών, ήλεγχε τον Θεόφιλο.

Τότε ο Θεόφιλος, για να εκδικηθεί τον Ισίδωρο, έστειλε κρυφά δικούς του ανθρώπους και έκαψε ζωντανούς μέσα στις Σκήτες, όλους τους συγκεκριμένους Πατέρες.»

23ος Πατριάρχης και Πάπας Αλεξάνδρειας ήταν ο Θεόφιλος, ο οποίος θεωρείται άγιος από την κοπτική χριστιανική κοινότητα, μαθητής του Μ.Αθανασίου , θείος και διδάσκαλος του αγίου Κυρίλλου πατριαρχου Αλεξανδρειας.

Κι όμως εκαψε και κατακρεουργησε 10 χιλιάδες μοναχούς, τους οποίους κυνήγησε με επιμονή και με λυσσαλεο πάθος

Λέει γι αυτόν ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που δοκίμασε στο πετσί του τον χριστιανοφασισμό του πατριάρχη Θεόφιλου: «Ηρθε ο Αιγύπτιος (ο Θεόφιλος Αλεξανδρείας) και άρπαξε την Εκκλησία όπως ο Φαραώ την Σάρρα (Γεν. 12,10-20). Και ο μεν Φαραώ μετάνιωσε για το ανοσιούργημά του, αυτός δε ο άθλιος συνέχισε ν' αμαρτάνει και φέρθηκε σαν βάρβαρος. Εσύ ρόπαλα φέρνεις στην εκκλησία και πολεμάς εκεί όπου είναι ο τόπος της ειρήνης και αρχίζεις πόλεμο. Ούτε τον τόπο σεβάσθηκες, άθλιε και ταλαίπωρε, ούτε το αξίωμα της ιερωσύνης, ούτε το μέγεθος της εξουσίας. Το βαπτιστήριο έχει γεμίσει με αίματα. Ο βασιλιάς μπαίνει μέσα στην εκκλησία και αφήνει έξω το δόρυ και την ασπίδα, εσύ μπήκες και άρπαξες ρόπαλα. Εκείνος και τα σύμβολα της βασιλείας τ' αφήνει έξω, εσύ τα σύμβολα του πολέμου τα έφερες εδώ μέσα».....

Και συμπληρωνει ο ΜΙΣΑ:

Mετά λέμε πως η Εκκλησία είναι νοσοκομείο και άλλες καλολογίες...

Ποιο νοσοκομείο , αδέρφια;

Σε ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ μετατρεπεται η εκκλησιαστική διοίκηση , ενίοτε και όχι σπάνια , όταν από θεσμό διακονίας μεταλλαγεί σε εξουσιαστική δομή, εμπλακεί σε χρηματοπιστωτικά παιχνίδια (βλ. Βanca Ambrosiana) , εθνικισμούς (βλ πολέμους μεταξύ Βυζαντίου και Βουλγάρων) ή μικροκομματισμούς (ανάθεμα Βενιζέλου, Μακρονήσια κλπ)...


Φανταστείτε να είχαμε σήμερα Πατριάρχη κάποιον που έδωσε διαταγές να δολοφονηθούν δέκα χιλιάδες άνθρωποι και μάλιστα μοναχοί ...

Ο Θεός να φυλάει να μη σκληρύνει η καρδιά μας , γιατί έπειτα ο ταλιμπανισμός είναι «ένα τσιγάρο δρόμος» ειδικά για εμάς τους τάχα θρησκευτικούς ανθρώπους...




Εγω, ο εορταζων σημερα από τους ανθρωπους της γης και τους κεχαριτωμενους ανθρωπους του Ουρανου, δουλος του Θεου ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ, επομενος τη Θεοπνευστω Γραφη και τοις Αγιοις του Θεου Πατρασι, αποφαινομαι:

Το των Λατινων βαπτισμα ειναι ψευδωνυμον βαπτισμα, και δια τουτο, ουτε κατα τον λογον της ακριβειας ειναι δεκτον, ουτε κατα τον λογον της οικονομιας.


Δεν ειναι δεκτον κατα τον λογον της ακριβειας,


Α) διατι ειναι αιρετικοι.


Οτι δε οι Λατινοι ειναι αιρετικοι, δεν είναι καμμια χρεια επι του παροντος να καμωμεν καμμιαν αποδειξιν.


Αυτο γαρ τουτο, οπου τοσον μισος και τοσην αποστροφην εχομεν ηδη τοσους αιωνας προς αυτους, ειναι μια φανερα αποδειξις , οτι ως αιρετικους τους ΒΔΕΛΥΤΤΟΜΕΘΑ, οτι λογης δηλαδη και τους Αρειανους, ή Σαβελλιανους, ή πνευματομαχους Μακεδονιανους.


Μα ανισως τινας αγαπα να καταλαβη και απο τα βιβλια τας αιρεσεις των, αυτας θελει ευρει ολας μεν, εις τα βιβλια του αγιωτατου Πατριαρχου Ιεροσολυμων κυριου Δοσιθεου του ΠΑΠΟΜΑΣΤΙΓΟΣ, με τας σοφωτατας αναιρεσεις των.


Πλην ικανην ειδησιν ημπορει να λαβη και από ….Αρκουσι δε οσα περι αυτων ο αγιος Μαρκος ο Εφεσου εν τη Φλωρεντια (συνελευσει κε΄) παρρησια ειπεν ουτως: Ημεις δι ουδεν άλλο απεσχισθημεν των Λατινων, αλλ’ ή ότι εισιν, ου μονον σχισματικοι, αλλα και αιρετικοι.


Δι ό ουδε πρεπει ολως ενωθηναι αυτοις.


Και ο μεγας δε Εκκλησιαρχης Σιλβεστρος (τνημα θ΄κεφ. Ε΄) ελεγεν:


Η των Λατινων διαφορα, αιρεσις εστι, και ουτως ειχον αυτην οι προ ημων.


Λοιπον οντας ομολογουμενον, πως οι Λατινοι είναι ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, εν πρωτοις ευθυς από τουτο είναι αβαπτιστοι…

----------------------------------------------------------


Βαρθολομαιος, Κυριλλος, Θεοδωρος, Ιγνατιος, Θεοφιλος, Χρυσοστομος, ελεω Θεου πατριαρχαι και αρχιεπισκοποι τοις λαχουσιν ημιν επισκοπαις Κωνσταντινουπολεως και Μοσχας και Αλεξανδρειας και Ιεροσολυμων και Αντιοχειας και Κυπρου…υπερβαινοντες τοις αγιοις του Θεου Πατρασι, αποφαινομεθα εν Αγιω Πνευματι:


Στην ακρη εσυ καλογηρε Νικοδημε και καλα κανεις εσυ και γραφεις και λες οσα λες.


Εμεις σε ανακηρυξαμε αγιο και εμεις επικυρωσαμε την αγιοτητα σου και οφειλεις εις εμας χαριτας πολλας και υπακοην τυφλην.


Εμεις, εν αντιθεσει προς εσενα, διακηρυττουμε εν λογοις και εν εργοις, ότι οι Λατινοι δεν είναι αιρετικοι αλλα είναι εν Χριστω αδελφοι μας.


Ο παπας Βενεδικτος δεν είναι αβαπτιστος, όπως εσυ αναιδεστατα τον αποκαλεις, αλλα και βαπτισμενος είναι και ιερωσυνη εχει και αρχηγος και βικαριος της Εκκλησιας του Χριστου επι της γης είναι και εχει το πρωτειο σαν ο πρωτος επισκοπος που ανακηρυχθηκε από τον αποστολο Πετρο.


Και εντος ολιγου θα ενωθουμε μαζι του και ο καθενας μας θα κρατηση τα δικα του και τις ιδιαιτεροτητες του και θα ειμαστε ενωμενοι σαν αδελφακια και σαν αδελφουλες σαν την ΖΩΖΩ και στην καταστασι που φεραμε τους χριστιανους, κανενας τους δεν θα μιλαει και κανενας του δεν θα αντιδραει και θαναι ολοι πολυ ευχαριστημενοι.


Αλλωστε εμεις πιστευουμε ότι αυτή είναι η σωστη ενωσι και όχι οι ενωσεις που επιχειρησαν να καμουν ολοι οι προηγουμενοι από μας και ολο και καποιος τρελλος και ανισσοροπος αντιδρουσε και τις ακυρωνε μαζι με τους …ταλιμπαν του.


Εσυ εισαι πολύ μικρος μοναχε Νικοδημε, για να μας κανης τον εξυπνο.


Κοιτα την καλογηρικη σου και το κομποσχοινι σου και συμμαζεψου στα σαπιοσανιδα σου.


Εμεις με τις μιτρες και με τις πατεριτσες, και τα παλατια και τα μεγαλα μεγαρα, αποτελουμε τους ηγετες της σημερινης Εκκλησιας του Χριστου και εμεις δεν δινουμε σε κανεναν άλλο το δικαιωμα να μας απειθαρχει και να μας αντιλεγει και να μας αμφισβητει, εμας που κατεχουμε τους επισκοπικους και τους πατριαρχικους θρονους και ολος ο λαος και ολος ο κληρος κυπτει και μας προσκυναει μεχρι τους αστραγαλους και μας εξυμνει με πολυχρονια και μας ρενει με ανθη.


Εσυ εισαι πολύ λιγος Νικοδημε, να αποφαινεσαι όπως αποφαινεσαι, και να γραφεις και Πηδαλια που καποιοι από τους κανονες σου μας ευνοουν και εμεις αυτους τους οικειοποιουμαστε αλλα τους αλλους κανονες που θιγουν τις επικοινωνιες και τους συγχρωτισμους μας με τους ερυθροφουστανοφορους αδελφους μας εν Χριστω τους Λατινους, τους περιφρονουμε και τους απορριπτουμε ασυζητητει.


Γι αυτό μοναχε Νικοδημε, αφησε μας εμας να διοικησουμε τα πραγματα ης Εκκλησιας όπως εμεις ξερουμε και τα ξερουμε πολύ καλυτερα από ολους και δεν δεχομαστε καμμια μα καμμια αμφισβητησι σε αυτο.


Ενταξει μοναχε Νικοδημε;


Και καθησε επιτελους καλα, γιατι θα σε αποχαρακτηρισουμε από αγιο και θα σε ανακηρυξουμε και εσενα φανατικο φονταμενταλιστη με σκουριασμενες και ακραιες και εξαλλες ιδεες και αποψεις.


Στα αυγα σου, λοιπον, Νικοδημε και προσεξε μηπως και σε αφορισουμε και εσενα τον πεισμονα αμφισβητια μας.


Δεν δεχομαστε την αντιλογια κανενος.


Ενταξει μοναχε Νικοδημε Αγιορειτα;


Αντε τωρα πηγαινε να γιορτασεις την γιορτη σου.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΜΙΞΙΣ ΑΜΙΚΤΟΣ

και ΤΕΡΑΤΑ ΑΛΛΟΚΟΤΑ


Ο σημερα εορταζων, αγιος Νικοδημος ο Αγιορειτης, αποκαλουσε τους Λατινους, Παμπαλαιους Αιρετικους και Εχθρους του Θεου.
Οι παρακατω εικονιζομενοι, που τους ειδαμε να φιλουν το χερι του μαγαρισμενου Αρχιαιρεσιαρχου, τι αποτελουν;
Τι σχεσι εχουν αυτες οι "ορθόδοξες" καρικατουρες, με τον αγιο Νικοδημο τον Αγιορειτη;
Πως τους δεχομαστε και τους αποδεχομαστε, ολους αυτους τους ψευδεπισκοπους και δεν τους αποκηρυττουμε ως Ιπποκενταυρους, κατα τον Αγιο Μαρκο τον Ευγενικο;


ΑΙΣΧΟΣ, σε σας και σε ολους τους ομοιους με εσας, ΚΟΠΕΛΙΑ των παπων Ανατολης και Δυσεως.




Οι εικονιζομενοι "ορθοδοξοι" βουτηρομπεμπεδες, εχουν διαφορους τιτλους ορθοδοξων επισκοπων.

Μητροπολιτης Γαλλιας ο ενας και
Πρόεδρος της Συνόδου των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας και Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ε.Ε.

Σινωπης Αθηναγορας ο ετερος, επισκοπος της μητροπολεως Βελγιου ο ετερος.

Και ο ...εκαλλαπτομενος αστηρ του μελλοντος,
Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Πόθος, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ελβετίας και υποψηφιος φαναριοδεσποτης

Δειτε τους.
Απολαυστε τους.
Με τα κοστουμακια τους και τα παπιγιον τους!!!
Χαρμα οφθαλμων.
Σημερινη ειναι η φωτογραφια.
Αισχιστον, παναισχιστον, σημερινον αποτροπιαστικον φαινομενον.

Να χαθουν τα ....καρικατουροκαρυκευματα αυτα.
Να πανε μαζι με τους πατρωνες τους, οπου τους στελνουν οι Ορθοδοξοι Πατερες και οι Διδασκαλοι της Εκκλησιας.
ΕΞΩ, ΕΞΩ, απο την Αγια Μανδρα της Ορθοδοξιας.
Στο ποθητο και λαχταριστο οραμα και βιλαετι τους:
Στην ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ του Σατανα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου