Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011



Aπό την ημέρα που ενθρονίστηκε στη μητροπολι Λαγκαδα, ο νέος μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, συντελείται μια πρωτοφανής ανάπλασις και αναγέννησις των πάντων.
Ο νέος, δυναμικός και δραστήριος μητροπολίτης, δεν δίδει "υπνον τοις βλεφάροις του και νυσταγμόν τοις οφθαλμοίς του" και επί 24ώρου βάσεως, τρέχει παντού και πάντοτε και φρυκτωρεί την ποίμνην του, ως καλός ποιμένας και ως σοφός διδάσκαλος.
Αγρυπνίες, ακολουθίες, εσπερινοί, κηρύγματα, κατηχητικα, ομιλίες, ημερίδες, ανυστακτο ενδιαφέρον γιά την περίσωσι και την αξιοποίησι των περιουσιακών στοιχείων της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητης και Ρεντίνης, είναι μεσα στα αμεσα ενδιαφέροντά του και στις αμεσες δραστηριοτητες του.
Ευχομεθα και το πιστευουμε ότι η Επισκοπη Λαγκαδα είναι απο τις τυχερες επισκοπες γιατι εχουν εναν τετοιο δραστηριο και ικανο επισκοπο, που θα σεμνυνη και θα δοξαση τον τοπον και την περιοχη προς δοξαν του εν Τριαδι Θεου και της Αγιας Του Εκκλησιας.
Αυτες τις μέρες η Ιερα μητροπολις Λαγκαδα διοργανώνει εορταστικες εκδηλωσεις και ημερίδα προς τιμην της Αγίας Νεομαρτυρας Κυρανας εξ Οσσης της Θαυματουργου.
Αυριο Κυριακη της Αποκρεω πρωϊ στον ναο της Αγιας θα εχει αρχιερατικο συλλειτουργο το δε βραδυ της Κυριακης Ιερα Αρχιερατικη Αγρυπνια.
Την Δευτερα το πρωϊ στην αιθουσα του δημοτικου σχολειου Οσσας Λαγκαδα, θα αρχισει στις 10-13,30 ημεριδα προς τιμην της Αγιας Κυρανας με χαιρετισμους του μητροπολιτου κ. Ιωαννου και του μητροπολιτου Θεσσαλονικης κ. Ανθιμου και ομιλητας τους αρχιμ. Νικ. Σκρέτταν, Λεκτορα Τρυφωνα Τσομπανη και Καθηγητη Σωτ. Μπαλατσουκα.

Και μία ωραία συμμαρτυρία

Του ιατρου Ιωαννου Μ.

Το πλήρες πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγίας Κυράννας

http://www.imlagada.gr/UsersFiles/ΤΕΛΙΚΟ1%20διπτιχο1.pdf

Δραστήριος ο νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, κ.κ. Ιωάννης (Τασσιάς) προσέγγισε αμέσως τους κατοίκους της νέας Μητροπόλεώς του, αφού διαθέτει το χάρισμα της επικοινωνίας και την εμπειρία του ποιμαντορικού έργου, ως πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης επί πολλά έτη. Στη Θεσσαλονίκη είχε ιδρύσει συσσίτια απόρων και κατάστημα δωρεάν παροχής ενδυμάτων σε πτωχούς, ανακαίνισε την Ι.Μ. Αγ.Θεοδώρας, Αγ.Δημητρίου, ανήγειρε τον Ι.Ν. Αγ, Κυρίλλου και Μεθοδίου. Διαθέτει το χάρισμα του θείου κηρύγματος, την ευφράδεια του λόγου αλλά και είναι καταρτισμένος με τις θεολογικές και παιδαγωγικές γνώσεις, πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, παιδαγωγικής Ακαδημίας, Διδάκτωρ Θεολογικής Ακαδημίας. Καλλίφωνος και ηδύφθογγος, επιστήμων γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής, ψάλλει αρίστως, βυζαντινοπρεπώς, μετά ευλαβείας, κατανοητώς και επιμελώς. Τον διακρίνει και η μεγαλοπρέπεια αλλά και ιεροπρέπεια και ευλάβεια στα περί την λειτουργικήν τάξιν. Τις μίτρες, χρυσά άμφια κ.λπ. τα εννοεί ως αρμόζοντα στο αξίωμα και στην ιεροπρέπεια του επισκόπου, κατά την τάξιν της Εκκλησίας, ενώ γενικά είναι λιτός και απλούς. Είναι προσιτός σε όλους, και αν μπορεί να βοηθήσει σε πνευματικά και υλικά ζητήματα, δεν αδιαφορεί αλλά το πράττει χωρίς επίδειξι και δημοσιότητα. Στα του δόγματος αμετακίνητος στην πατρώα Ορθόδοξη πίστη. Διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους κύκλους κληρικών, επισκόπων, Ορθοδόξων Εκκλησιών, Πατριαρχείων. Εννοεί ότι η εκκλησία έχει και επί κοινωνικών και επί εθνικών θεμάτων. Χειροτόνησε αρκετά πνευματικά του τέκνα, ώστε να καλύφθούν αρκετές εκ των κενών ενοριακών θέσεων εφημερίων της Ι.Μητροπόλεως Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης. Σε ελάχιστο χρόνο ανέδειξε πλην του καθαρά πνευματικού, και πολλά άλλα έργα, ιδρύματα, σχολές, το βήμα του Απ.Παύλου, το ίδρυμα της Αγ.Κυράννας, σχολή Βυζαντινής μουσικής, βράβευση νέων, μουσείο λαϊκής παράδοσης και πολιτισμού, ίδρυση νέων ενοριών (Ανθούπολη), παιδικό σταθμό, σχολή γονέων, ενισχυτικά μαθήματα σε μαθητές (φροντιστήρια), εξέδωσε το περιοδικό "Ορθόδοξα μηνύματα", αναβάθμισε τον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως, www.imlagada.gr αναβάθμισε το πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, φρόντισε για την συντήρηση σταδιακά των παλαιών εικόνων των Ι.Ναών, ανακαίνισε το Επισκοπείο, ετοιμάζει Ορθόδοξη Ακαδημία.
Το δίπτυχο:
http://www.imlagada.gr/UsersFiles/admin/documents/Diptiha2010.pdf

Σεβασμιώτατε Άγιε Επίσκοπε Ιωάννη, Μητροπολίτα Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης δέεσθε υπερ όλων ημών.


Μία ακόμα συμμαρτυρία ανωνύμου

επισκέπτου μας για τον ικανότατο

μητροπολιτη Λαγκαδα κ. Ιωαννη:


Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ικανότητος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Λαγκαδά π.Ιωάννη να προσεγγίζη το ποίμνιο, είναι το εξής: ¨Οταν θεμελιώθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου, στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης, κάποιοι κάτοικοι των πολυκατοικιών που έχαναν μέρος της θέας προς τη θάλασσα, αντέδρασαν δυναμικά, με συγκέντρωση, μαύρα πανιά στις πολυκατοικίες κ.λπ.

Όταν όμως με τη βοήθεια του Θεού άρχισε να λειτουργή ο Ι.Ναός, η ικανότητα του π.Ιωάννη να προσεγγίζη το λαό αλλά και το ανυπόκριτο ενδιαφέρον του για το ποίμνιο και τις ανάγκες του, πνευματικές, ποιμαντικές, λειτουργικές, υλικές, ιατρικές, εξομολογήσεως, εξορκισμών, υποστήριξης νέων, απόρων, πολυτεκνικών, και μονογονεϊκών οικογενειών, έφεραν όλους αυτούς που αρχικά αντέδρασαν, μέσα στην Εκκλησία, ενεργά μέλη επιτροπών και κύκλων του Ναού, προσφέροντας και σημαντική συνεισφορά με τους άλλους συνενορίτες για την αποπεράτωση και αγιογράφηση του Ι.Ναού. Παράλληλα ο π.Ιωάννης ήταν υπεύθυνος του γραφείου Νεότητας της Ι.Μητροπόλεως και αργότερα μέγας πρωτοσύγκελλος. Σαν ηγούμενος της Ι.Μονής Αγ.Θεοδώρας, ενήργησε για την ανέγερση νέων πτερύγων, υπογείου με τα αρχαιολογικά ευρήματα, αναδεικνύοντας την Ι. Μονή στη σημερινή της μορφή.

Δικό του έργο και η "Χριστιανική Καταφυγή", όπου βρίσκουν πνευματική καταφυγή νέοι της Θεσσαλονίκης, με δωρεάν μαθήματα, κατηχητικών, ξένων γλωσσών, μουσικών οργάνων και "δυτικής" μουσικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας, βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων, θεατρικού τμήματος, εκδρομών, ομιλιών και κύκλων για φοιτητές, για ενήλικες κ.λπ.

Το φιλανθρωπικό έργο, μέγα. Ποιος ζήτησε τη βοήθεια του π.Ιωάννη και εκείνος την ατνήθηκε; Από τον όρθρο μέχρ το μεσονυκτικό, πότε στα Γραφεία της Ι.Μητροπόλεως, πότε στην Ι.Μονή, πότε στον Ι.Ναό, οι έχοντες ανάγκη πετραχηλίου και χρημάτων, ευχών και τροφών, ενθάρρυνσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενίσχυσης και παραπομπής σε κοινωνικές υπηρεσίες η ιατρούς δωρεάν, εύρεσης εργασίας και πνευματικής φύσεως ερωτήσεων, όλοι μα όλοι εύρισκαν στοργή και φροντίσα υπό την πνευματική σκέπη του πατρός Ιωάννη, του παπα-Γιάννη όπως τον αποκαλούσε ο ευγνωμονών λαός που έπινε νερό στην υγειά του.
Μουσικολογιώτατος! Αριστος στην ψαλτική τέχνη, καλλικέλαδος, κατανοητός στην άρθρωση, με χάρισμα στην φωνή από τον Θεό. Το "Θεοτόκε Παρθένε" που έψαλλε ως Πρωτοσύγκελλος με το ασύρματο μικρόφωνο στις εορτές, παρουσία Αρχιερέων, είναι σημείο αναφοράς μεταξύ ιεροψαλτών!

Ήδη, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης στέρησε από τη Θεσσαλονίκη τον πατέρα Ιωάννη. Τον έχασε η Θεσσαλονίκη, τον κέρδισαν οι πόλεις, κωμοπόλοεις και χωριά της επισκοπής του. Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, οδήγησε την μητρόπολή του να ακούγεται στο πανελλήνιο κάθε μέρα και περισσότερο λόγω των πολλών δραστηριοτήτων και έργων που συντελούνται σε αυτή, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου. Οι άριστες σχέσεις με τις τοπικές αρχές, τον Στρατό, τη Νομαρχία, και το ενδιαφρον ήδη για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, τον κατέστησαν από τις πρώτες μέρες αγαπητό στο ποίμνιο και όπου χοροστατεί, συντελείται το αδιαχώρητο, με πλειοψηφία νέων. που τον εκτίμησαν, από την πρώτη στιγμή, χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την υποδοχή του, την πάνδημη, στη νέα ιερά μητρόπολη Λαγκαδά, τον συνόδευαν νέοι του συλλόγου μοτοσυκλετιστών Λαγκαδά. Εκτός των έργων που ήδη αναφέρθηκαν, θελιώθηκε και ιερός ναός στα Λουτρά Λαγκαδά κ.ά.
Στην πρώτη του ως επισκόπου συλλειτουργία με τον αγιο Θεσσαλονίκης Άνθιμο, αμέσως προ της επίσημης ενθρονίσεώς του, στον Ι.Ν. Αναλήψεως Θεσσαλονίκης, ο Θεσ/κης Άνθιμος προσφωνώντας τον, είπε ότι η Μητρόπολη Λαγκαδά είναι πολύ μικρή για το ανάστημα και τις ικανότητες του π.Ιωάννη. Ας τον έχη ο Θεός καλά, να ποιμαίνει το ποίμνιο του Θεού οδηγώντας το στη σωτηρία. Και ας έχουν επιτυχία οι εκδηλώσεις και η ημερίδα προς τιμήν της Νεομάρτυρος της Όσσας, της Αγίας Κυράννας.


Ας κουβεντιάσουμε


με την ψυχή μας!


Άκου, ψυχή, τη φωνή του Θεού!



του αρχιμανδρίτου Δανιήλ Αεράκη



Θέλω να θυμίσω και στη δική μου ψυχή μερικές απλές αλήθειες.

Αν πάντα τις έχη μπροστά της, δεν θα νικηθή από την παροδικότητα. Θα ζή με εγρήγορσι.

Τα φτερά της θα είναι σε ετοιμότητα.

Θα ατενίζη τον ουρανό.

Δεν θ’ αποκοιμηθή στην αγκαλιά της αδιαφορίας, ή της αυτάρκειας.



-Ψυχή! Άκουσέ με, σε παρακαλώ.


• Σε κυκλώνουν οι σαρκικές επιθυμίες. Πολλοί ξεγελάστηκαν. Πίστεψαν πως η ξενητειά είναι η πατρίδα, πως στη γη έχουν μονιμότητα. Φεύγεις, όπου νάναι, ψυχή! Δώσε προσοχή σε όσα λέει ο λόγος του Θεού: «Αγαπητοί, παρακαλώ ως παροίκους και παρεπιδήμους, απέχεσθε των σαρκικών επιθυμιών, αίτινες στρατεύονται κατά της ψυχής» (Α΄Πέτρ.β΄11).


-Ψυχή! Δεν είσαι για τα γήινα.


Ούτε για τα πρόσκαιρα. Μη προσκολληθείς στο χώμα. Η γη για σένα είναι ο χώρος για την απογείωσι. Είσαι παρεπίδημη. Όπου νάναι, θ’ αναχωρήσης για τη μεγάλη συνάντησι. Σε περιμένει ο Κριτής. «Ψυχή, τα ώδε πρόσκαιρα, τα δε εκεί αιώνια. Ορώ το δικαστήριον, και επί θρόνου τον Κριτήν και τρέμω την απόφασιν. Λοιπόν, σπουδή επίστρεψον. Η κρίσις ασυγχώρητος» (κάθισμα Τρίτης ήχου πλ.α΄).


-Ψυχή! Πρόσεξε τη μακροθυμία του Θεού.


• Πώς με ανέχεται τούτη η γη;

Περίμενα τους κεραυνούς να πέσουν στο κεφάλι μου.

Τον ήλιο να κρύψη τις ακτίνες του.

Άγρια θηρία να με κατασπαράξουν.

Θαυμάζω τη μακροθυμία του Κυρίου. Αναβάλλει και τη δική σου, ψυχή, αναχώρησι, από δώ, αλλά και το δικό Του ερχομό, για τη Δευτέρα Του παρουσία.

Η μακροθυμία Του δεν είναι ευκαιρία για αμέλεια και ραθυμία και κατ’ εξακολούθησι αμαρτίες. Είναι ευκαιρία για σωτήρια μετάνοια.

Περιμένουμε τη νέα ζωή. Ακούμε αποστολική φωνή: «Διό, αγαπητοί, ταύτα προσδοκώντες σπουδάσατε άσπιλοι και αμώμητοι αυτώ ευρεθήναι εν ειρήνη, και την του Κυρίου ημών μακροθυμίαν σωτηρίαν ηγείσθε, καθώς και ο αγαπητός ημών αδελφός Παύλος κατά την αυτώ δοθείσαν σοφίαν έγραψεν υμίν» (Β΄Πέτρ.γ΄14-16).


-Σήκω, ψυχή!


Να πάμε στο Χριστό. Με ρίγος να φωνάξουμε: Αμάρτησα! Ελέησέ με, Κύριε! «Βλέψον σου τα παράνομα έργα, ώ ψυχή μου! Πώς σε γη βαστάζει; Πώς ου κεραυνοῐ σε; Πώς άγριοι θήρες ουκ εσθίουσί σε; Πώς δε και ο Ήλιος ο άδυτος εκλάμπων σοι αεί, ουκ επαύσατο; Ανάστα, μετανόησον, βόησον προς Κύριον: Ήμαρτόν σοι, ήμαρτον, ελέησόν με» (στιχηρό εσπ.Κυριακής βαρέος ήχου).


-Ψυχή, ανέτοιμη μη μείνης!


Όλα έτοιμα. Και τα μέσα της σωτηρίας σου στη γη (Λουκ.ιδ΄17). Και η επουράνια βασιλεία, να σε υποδεχτή (Ματθ. κε΄34).

Εσύ, ψυχή, είσαι έτοιμη; Γι΄αυτό στον κόσμο βρίσκεσαι, για να ετοιμαστής. Στον προθάλαμο του παρόντος να ετοιμάσης τις αποσκευές των καλών έργων για το αιώνιο μέλλον.

Έτοιμη για το ταξίδι τ΄ουρανού.

Έτοιμη τώρα «προς παν έργον αγαθόν» (Τίτ.γ΄1). Έτοιμη «αεί προς απολογίαν» (Α΄Πέτρ.γ΄15).

Τα βάρη των κριμάτων σου απόθεσέ τα στα πόδια της μετάνοιας.

Σαν φύγης απ’ το χρόνο και το χώμα και πορευτής στην άχρονη πραγματικότητα, κανένας συνήγορος μαζί σου. Μονάχα τα έργα σου θα σε συνοδεύσουν. Αυτά θα φωνάξουν για το ποιόν σου. «Ετοιμάζου, ψυχή μου, εν τη ζωή σου, προς την μέλλουσαν ζωήν μη ταραχθήναι. Εκεί γαρ ουδείς ο βοηθών… αλλ’ η των έργων επίδειξις, και η του Θεού φιλανθρωπία» (κάθισμα Δευτέρας βαρέος ήχου).


-Κοίτα, ψυχή, τον ουρανό!


• Να μη συρθής στη νέκρα. Πλάστηκες αθάνατη, να είσαι ζωντανή.

Γιατί κολλάς στης λάσπης τη βρωμιά; Είσαι για να πετάς στον Ουρανό ψηλά. Είσαι όχι για της γης το χώμα, αλλά για τ΄ουρανού το βλέμμα.

Δεν είσαι για την πτώσι. Είσαι για την πτήσι. Η ελευθερία σου δεν είναι για τη βουτιά στο χάος∙ είναι για το πέταγμα στ’ ουρανού τα ύψη και τα πλάτη.

Δεν είσαι για την αμαρτία. Είσαι για την αρετή.


-Στάσου, ψυχή, γενναία!


• Σε προκαλεί ο θάνατος. Φόβητρο για πολλούς, όχι για όλους. Άτρομα σταθήκανε ηρωικές μορφές, όπως των αποστόλων, των μαρτύρων και πάντων των αγίων.


Μιλάει η ψυχή. Θα την ακούω;


Το λόγο τον παίρνει τώρα η ψυχή.

Μιλάει στο σώμα, που αναγκαστικά συμπορεύεται μαζί της.


- Θα με ακούσης άνθρωπε; Θ’ ανοίξης τα αυτιά σου; Θα νιώσης το αληθινό συμφέρον σου;


• Σε βλέπω να σε τρώη η αγωνία, πώς θα ζήσης! Με τίποτε δεν φαίνεται να ικανοποιήσαι.

Σε κάνει δικό της εξάρτημα η πλεονεξία και η φιλαργυρία.

Δεν θα σου μιλήσω εγώ. Μια άλλη ψυχή θα σου συστήση τη λύσι, που είναι η αυτάρκεια με ζυγαριά την αναγκαιότητα. Φτάνουν τα λίγα, τα απαραίτητα για τη ζωή.

Σου μιλάει ο Παύλος: «Έχοντες διατροφάς και σκεπάσματα, τούτοις αρκεσθησόμεθα» (Α΄Τιμ.στ΄6-7).


• Ακόμα και τη θρησκεία τη βλέπεις σαν δικό σου βόλεμα. Άκου πάλι τη μεγάλη ψυχή του Παύλου, που σε αποφορτώνει από τα περιττά. «Τίποτε δεν έφερες σαν ήρθες στον κόσμο. Τίποτε δεν θα πάρης σαν φύγης από τον κόσμο» (Α΄Τιμ.στ΄6-7).


• Ο κόσμος σε μαγεύει. Ξεχνάς, πως άλλου το Σώμα σταυρώθηκε, για ν΄αγιάση και μένα και σένα;

Άκου, πώς άγιοι άνθρωποι, καίτοι αγωνίζονταν για τον αγνισμό του σώματος, όμως μιλούσαν εξομολογητικά στον μόνο Καθαρό, τον Ιησού Χριστό, μ’ αυτή τη βαθειά συναίσθησι:

«Φοβερά μόλυνα το σώμα μου. Φρικτά διέφθειρα και την ψυχή και την καρδιά. Μαστίγωσα όλες τις αισθήσεις μου με τους βρώμικους λογισμούς. Λέρωσα τα μάτια μου. Κηλίδωσα τη γλώσσα με άσχημα λόγια. Όλα μου, αισχρά κατάντησαν» (στιχηρό εσπ.Δευτέρας ήχου β΄).

Άκου και τον απόστολο Παύλο, που είχε πεθάνει για τον κόσμο, που είχε με τη χάρι του Χριστού νεκρώσει το σώμα: «Εμοί κόσμος εσταύρωται, καγώ τω κόσμω» (Γαλ.στ΄14).


• Τα πόδια σου τρέχουν για χρήματα, τα χέρια σου μετράνε αργύρια.

Άκουσε τον μεγάλο Απόστολο, τον Πέτρο, που χρήματα δεν είχε, κι’ όμως διαχειριζόταν δύναμι μεγάλη: «Αργύριον και χρυσίον ουχ υπάρχει μοι∙ ό δε έχω, τούτό σοι δίδωμι∙ Εν τω ονόματι Ιησού Χριστού του Ναζωραίου έγειρε και περιπάτει» (Πράξ.γ΄6).


• Εύκολα αποκάμνεις, σαν χάνης χρήματα, υγεία, ανέσεις. Άκουσε τον Ιώβ, τη γενναία ψυχή: «Ο Κύριος έδωκεν, ο Κύριος αφείλετο. Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον» (Ιώβ.α΄21).


• Έχεις διαρκώς απαιτήσεις. Δεν σου φτάνουν όσα έχεις. Επιδιώκεις βελτίωσι. Κι άλλα, κι άλλα, και όλο πιο καλά, πιο σύγχρονα, πιο μοντέρνα!

Άκουσε, λοιπόν, κάποιον, που ο Θεός του υποσχέθηκε όλες τις ευλογίες. Και εκείνος απάντησε:

-Μου φτάνει, Κύριε, που θάσαι μαζί μου, προστάτης μου και φύλακάς μου. Μαζί με σένα νάμαι, κι΄άς έχω μόνο ένα ρούχο να σκεπάζωμαι και λίγο ψωμί να τρώω.

Είναι η μεγάλη θεοπτική ψυχή, ο Ιακώβ. Μετά το όραμα της «κλίμακος» να η απάντησις (ή μάλλον απαίτησίς) του: «Εάν ᾖ ο Θεός μετ’ εμού και διαφυλάξη με εν τη οδώ ταύτη, ᾗ εγώ πορεύομαι, και δώ μοι άρτον φαγείν, και ιμάτιον περιβαλέσθαι, αρκεί μοι…» (Γεν.κη΄20).


• Βλέπω, αγαπητό μου σώμα, πώς ηλεκτρίζεσαι από πειρασμούς και μάλιστα σαρκικούς. Η αισχρή ηδονή σε αναμοχλεύει. Κι επιζητείς, όταν κανένας δεν σε βλέπη, την κάθε λογής αισχρή ικανοποίησι.

Δες, λοιπόν, το νέο της Παλαιάς Διαθήκης, πώς απαντά στην πρόκλησι του σαρκικού πειρασμού! «Πώς ποιήσω το ρήμα το πονηρόν τούτο, και αμαρτήσομαι ενώπιον του Θεού;» (Γεν.λθ΄9).

Ο Ιωσήφ ο Πάγκαλος λάλησε τα αντιστασιακά τούτα λόγια. Η όμορφη ψυχή του βρισκόταν σ’ ένα σώμα λαμπερό απ’ την αγνότητα.


Σου μιλάω, ψυχή! Θα με ακούσης;


Στην ψυχή μου, που μαζί με το σώμα αμαρτάνει, επιθυμώ ν’ απευθύνω τις τελευταίες σκέψεις:


-Γιατί πονάς, ψυχή μου;

Ξέρω, πως δεν είσαι αναίσθητη. Μεγάλα γεγονότα σε πικραίνουν. Κι όπως ο Κύριος, λες κάποτε και σύ: «Περίλυπός εστιν η ψυχή μου έως θανάτου» (Ματθ.κστ΄38).

Άλλωστε και η πιο αγιασμένη ψυχή θα πονέση στη ζωή. Η ρομφαία του πόνου ξεσχίζει και χαριτωμένες ψυχές. Ο λόγος του Συμεών είναι για κάθε χριστιανό: «Σού την ψυχήν διελεύσεται ρομφαία» (Λουκ.β΄35).


-Σε ζητάνε, ψυχή, να σε αρπάξουν. Πρόσεξε! Πάντα θα σε ειδοποιώ: «Τί ραθυμείς, αθλία, ψυχή μου;».

Η προειδοποίησις στον άφρονα είναι και για σένα: «Την ψυχήν σου απαιτούσιν από σού» (Λουκ.ιβ΄20).

Το πρόβλημά σου, ψυχή μου, ένα είναι: Να μη μείνης «έξω του νυμφώνος Χριστού».


-Τραγούδα, ψυχή μου!

Γιατί να μην είσαι χαρούμενη και δοξολογική;

Ήρθε για σένα ο Χριστός στη γη.

Τραγούδα, όπως τραγούδησε η πιο όμορφη ψυχή του κόσμου, η Μαρία η Παρθένος, η Παναγία: «Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριον, και ηγαλλίασε το πνεύμά μου επί τω Θεώ τω Σωτήρί μου» (Λουκ.α΄46).


-Γίνε, ψυχή μου, κιθάρα του Θεού.

Λέγε, μαζί με την ταλαιπωρημένη, αλλά και ευλογημένη ψυχή, με τον Δαβίδ: «Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριον» (Ψαλμ.102,1).


Παντού βλέπουν 6άρια οι νοσηροί 3εξάρηδες.
Πρόκειται περί της δαιμονικής τρέλλας του 666κ.

Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι της ψύχωσης του λαού και της ψυχικής δυστυχίας του.





ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ

ΕΣΕΙΣ του Ο.Π.


ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Μία θέσι ενός Ιατρού Χριστιανού

του Ιωάννη Μ.


Αντιγράφω σχόλιό μου που έστειλα στο Orthodox Watch (γιατί η Αγγλική ή Αμερικάνικη λέξη watch αντί της αντίστοιχης Ελληνικής;):

Σας πείραξαν κάποιοι χαρακτηρισμοί και δε σας πείραξε ο φανατισμός με τον οποίον μερικοί για να πετύχουν τους σκοπους τους (εμείς δε χρησιμοποιούμε τη λέξη ύποπτους) παραποιούν την αλήθεια;

Χαζοί είμαστε;

Διαβάστε το ψήφισμα της προηγούμενης συγκέντρωσης!

Για 666άρια και αντίχριστους μιλούσαν! στην κάρτα !!!


Ας πουν ότι έκαναν λάθος, ότι δεν υπήρχαν όντως 666άρια , σε barcode, τσιπάκια, κάρτες.

Να ζητήσουν συγγνώμη για την ψυχική οδύνη με την οποία επί 20 χρόνια τρομοκρατούσαν τον λαό.

Ας πουν ότι αντιδρούν στην κάρτα σαν πολίτες, και όχι σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μην μπλέκουν την Αποκάλυψη, διαστρεβλώνοντάς την, μάλιστα !!!!

Να ζητήσουν συγγνώμη και για την παραποίηση της Αγ.Γραφής.


Τότε, σαν πολίτες, ας διαμαρτυρηθούν για ότι θέλουν, μαζί με μουσουλμάνους, προτεστάντες, ίσως και εμάς τους Ορθόδοξους, παλαιοημερολογίτες, και κάθε άνθρωπο που νομίζει ότι θίγονται τα προσωπικά δεδομένα.

Είμαι ένας τρομοκρατημένος επί 20 χρόνια από τους αντιχριστολογούντες και εσχατολογούντες.

Επιφυλάσσομαι, να πάω μάρτυς υπεράσπιστης του ιδιοκτήτου της αποτείχισης και εκεί να καταγγείλω όσους με κατατρομοκρατούσαν επί 20 χρόνια και με τρομοκρατούν ακόμα, για την ψυχική οδύνη και τις ψυχοσωματικές βλάβες, καρδιοπάθειες, ψυχολογικά προβλήματα και άλλα, από διαδόσεις ανεύθυνες και ψευδείς, 666άρια, αντίχριστους, κόλαση αν πάρουμε την κάρτα, σφραγίσματα του αντιχρίστου στα τρόφιμα με barcode, τρομοκρατία που ανεύθυνα διασπείρουν στον λαό, όπως αναφέρει και η Εκκλησία της Κρήτης.

Να επέμβει Εισαγγελέας και να σταματήσουν οι ανεύθυνες διαδόσεις που τρομοκρατούν τον λαό"

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011




















ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ

....ΜΟΥΤΡΑ,

που οργάνωσαν

την ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ

ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ



ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ σε σημερινή συνέντευξι του:

Με όλο τον σεβασμό προς τον αγαπητό Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πραγματικά δεν σας κρύβω ότι μας παραξένεψε όλους αυτή η εισπήδηση στα εσωτερικά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ:

Εαν η OΦΕΙΛΟΜΕΝΗ σπουδαια απαντησι και γενναια τοποθετησι του Μητροπολιτου Πειραιως ΣΕΡΑΦΕΙΜ απεναντι στον βάρβαρο ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ του μητροπολιτου Ρασκας και Πριζρενης ΑΡΤΕΜΙΟΥ που εγινε απο την ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ τους, αποτελει "εισπηδησι στα εσωτερικα" τους, τοτε και η παρουσια τους και οι αποφασεις τους στην πανορθοδοξη συνοδο, αποτελουν ΕΙΣΠΗΔΗΣΙ στα εσωτερικα της Εκκλησιας της Ελλαδος και ΕΙΣΠΗΔΗΣΙ σε ολες τις ανα τον κόσμον Εκκλησίες.
Εμείς περιμένουμε και άλλες επιστολές επισκόπων θερμής συμπαραστάσεως στον Κανονικό μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης ΑΡΤΕΜΙΟ που σήμερα πλεον αποτελεί την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΑΣΙ της Σερβικης Εκκλησιας.
Εφ' όσον συνεχίζουν να σιωπούν και να μην μιλούν, ανέχονται μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο ΤΕΡΑΤΩΔΕΙΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ και ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ που γίνονται πλέον μονιμη κατάστασι.
Οπως συμβαίνει και εδω στην Ελλαδα, με τους ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΕΣ και τους παναθλιους κυριως ρασοφορους υμνητάς τους.

Και μία τετοια Εκκλησία, κατα την ορθοδοξη ορολογια, δεν είναι πλέον Εκκλησία, αλλά Σπηλαιο Ληστων.
Αυτη ειναι η στασι, αλλα και οι χαρακτηρισμοι των Πατερων απεναντι σε αυτα τα ΑΦΙΛΟΤΙΜΑ κατασκευασματα.
Και στιγματίζονται αυτές οι πραξεις και οχι μονον απο τους Αγιους Πατερες, αλλα και από τους Ιερούς Κανόνες και από τα Ανώτατα Δικαστήρια που ελέγχουν τις Πραξεις της Διοικήσεως.

Και ένα ακόμα ερώτημα ιστορικό:

Οταν ο Μεγαλομάρτυρας Χρυσόστομος, εστειλε επιστολές σε πολλούς επισκόπους και στον πάπα και τους ενημέρωνε για την αντικανονική καθαίρεσί του από την ΣΥΜΜΟΡΙΑ της παρά την ΔΡΥΝ Συνόδου, και τους καλούσε να λάβουν θέσι, διότι ώφειλαν να μην αδιαφορούν γιά τα συμβαίνοντα φοβερά και αποτρόπαια εγκλήματά τους, τους καλούσε να κάνουν ΕΙΣΠΗΔΗΣΙ; Ε;
Απαντήστε αναίσχυντοι ελληνομαθείς Σέρβοι συμμορίτες που μας παρακολουθείτε, όπως πληροφορούμαστε;
Ομως τι να απαντήσετε ΦΘΝΟΨΥΧΟΙ και οργανέτα των Αμερικάνων; Τι να απαντήσετε;
Δια της τεθλασμένης, και όχι δια της ευθείας οδού, προσπαθείτε όλα να τα επιτύχετε, μιμούμενοι τον Αιρεσιάρχη Βαρθολομαίο, που και εκείνος διέπραξε τα ίδια με κάποιους ανεπιθυμήτους του. Εν μιά νυκτί τους ...ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ...
Κατά τα άλλα είναι ο "πατριάρχης".
Ως φαίνεται την τέχνη του πετσοκόματος την εμαθε από τους Μογγολοτουρκους που πετσόκοβαν τους νεομάρτυρες επι Τουρκοκρατιας.


Παντως τα οσα φρικτα και ελεεινα ειπε στην συνεντευξι του ο ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΣ Αμφιλοχιος θα εχη την κατα γραμμα απαντησι του.
Εχουν ΜΟΥΤΡΑ οι αναισχυντοι και βγαινουν και δινουν και συνεντευξεις;
Τι ωραιος που ειναι ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ τους.
Τους αρεσει.
Η μονη λυσι γι αυτους τους ρασοφορους της αισχυνης ειναι να θεσουν ....μυλον ονικον και να καταποντισθουν...
Τιποτα αλλο.
Καταπατουν και ρημαζουν τα παντα μεσα στην Εκκλησια και την μετατρεπουν σε ΠΟΡΝΟΣΤΑΣΙΟ και βγαινουν και απο επανω.



TΡΕΜΕ ΟΛΥΜΠΕ...


τους ....νεφεληγερέτες

του ....Αντιχρίστου

Το διαβόητο Απαρατηρητο ....παρατηρητήριο, με τα ...ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ του, αφριζει και τους οδοντας τριζει και μας απειλει. Μετα χαρας, αν θελουν, να διασταυρωσουμε τα ξιφη μας. Εκει....στα αλώνια. Για να δουμε καποτε και τα συνεχως κρυπτομενα ...συμπαθεστατα προσωπακια τους!!!!

Εκει στο δημοσιο κατηγορητηριο, στα πολιτικα δικαστηρια, τα οποία κατ' αυτούς είναι στα χερια του Αντιχριστου.
Καλά τα οργανα του Αντιχριστου δεν τα φοβαστε δειλαιοι;
Μας απειλουν, λοιπόν.
Και μια και δυο και χιλιες δυο φορες.

Ποιοι ειναι αυτοι;

Αγνωστοι.
Ποιοί;
Καποια ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.
Καποια Μορμολυκεια
Καποια Σκιαχτρα.
Καποια Δυσειδή προσωπεια.

Τα ονοματακια σας, κυριοι.
Γιατι φοβαστε να μας αποκαλυψετε τα ονοματακια σας;
Αυτος ειναι ο Χριστιανισμος σας;
Τι κρυπτεσθε στην ανωνυμια, ως βατραχοι και ως λαγωοι;
Τι μορφη Χριστιανισμου ειναι αυτη που εμφανιζετε;
Μεχρι και στο Gmailκρυπτεσθε.

Εμεις καταχωρουμε ...πλατια και γεματα, τα ονοματα, τις διευθυνσεις, τα τηλεφωνα, τα ε-μέιλ μας.
Εσείς ποιοι ειστε;
Ω ταλανες, θρασυδειλοι τρεμοχριστιανοι.
Ποιοι ειστε εσεις;
Εσεις τρεμετε και αυτες τις σκιες σας.
Ετσι θα πολεμησετε τον Αντιχριστο, ταλαιπωροι κουκουσκιαχτες;

Γνωριζουμε πολυ καλα, οτι τα ερωτηματα μας ειναι καταλυτικα και επιβεβαιωμενα.
Αφου, λοιπον, δεν τολματε να μας απαντησετε σε ΤΙΠΟΤΑ, γιατι δεν μπορειτε να μας απαντησετε, αφου ολα οσα σας ρωτουμε ειναι περα ως περα ΑΛΗΘΙΝΑ, ειμαστε ετοιμοι για μια δημοσια μαχη.
Ναι, ειμαστε ετοιμοι, για μια δημοσια μονομαχια.
Προσεξτε καλα ομως ...φαντασματα.
Σας προειδοποιουμε.
Απο πανω μας περναει ....ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.


Θελετε να δητε τι μας γραφουν οι 3εξαρηδες των απαρατηρητων ....παρατηρητων....
Συγκεντρώστε όλα τα επίθετα που μας αποδίδουν και όλους τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, από έναν ή πολλούς ανώνυμους υβρεολόγους, σε έναν επώνυμο Ελληνα πολίτη και κρατήστε τους για ... άμυνα!!!
Και θαυμαστε τους.
Θαυμάστε τα τέκνα του παπαΣαράντου.
Αυτους τους Ηρακλεις της "αγίας μας Εκκλησίας".

Και ....καθρεφτισθείτε από το ..."ορθοδοξο" υφος και ηθος τους!!!
Και δείτε ποιά ανάγωγα...φαντάσματα μας ζητούν και τα ...ρέστα!!!

Θαυμάστε το ....Πατερικό φρόνημα του Μεγάλου Ιεροεξεταστή

Είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με όσους επαναλαμβάνουν κακεκτύπως και εν υστερία την ερμηνεία του αξέχαστου Αυλωνίτη ως προέδρου του συλλόγου "Πνεύμα και ηθική".
Πριν λοιπόν καταφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσον εναντίον του διαχειριστή του "αποτειχισμένου" ιστολογίου ο οποίος κατ΄εξακολούθησιν υβρίζει, συκοφαντεί και ψεύδεται με μόνο στόχο τον διασυρμό και την σπίλωση της τιμής και της υπόληψης εκείνων που έκφράζουν διαφορετική απο την δική του αποψη, θα παραθέσουμε απλώς την σημερινή του απορία και ακολούθως αποσπάσματα απο αναρτήσεις του ιστολογίου του που απαντούν απο μόνες τους.
Πρέπει να τονίσουμε επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν είδαμε κανέναν απο όσους κατέθεσαν "απαντήσεις" και επικριτικά σχόλια στο "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" και "τιμώνται" απο τον υβριστή και συκοφάντη, να παρουσιάζουν έστω και κατ΄ελάχιστον "Ορθόδοξη ευαισθησία" στις ανοίκειες και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των εν Χριστώ αδελφών τους.
Είναι προφανές ότι οι μόνοι που χαμογελούν απο ικανοποίηση με όλα αυτά τα γελοία και συκοφαντικά είναι ο Υπουργός Εσωτερικών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , και όλοι οι δήθεν κομματικοί "καθαριστές" του συστήματος, απο το οποίο όμως αναμένουν τις ....διαβεβαιώσεις του για το άν η Κάρτα του Πολίτη και κάθε άλλη χαφιεδοκάρτα της ηλεκτρονικής δικτατορίας (διακυβέρνησης), θα απειλήσει το Θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας του κατ΄εικόνα του Θεού ανθρωπίνου προσώπου.
Δεν θα σχολιάσουμε τις ψευδολογίες του "Μεγάλου αποτειχισμένου ιεροεξεταστή" διότι είναι τόσο χοντροκομένες που καταρρέουν απο μόνες τους.
Μια απλή επίσκεψη στο ¨Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" θα πείσει και τον πιο κακοπροαίρετο ότι όχι μόνο ΔΕΝ αγνούμε τον λόγο των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας αλλά αντιθέτως διαρκώς επαναλαμβάνουμε ότι δεν νοείται σωτηρία εντός της Εκκλησίας χωρίς την απόλυτη τήρηση της ΑγιοΠατερικής μας παράδοσης , των Ιερών Κανόνων και των αποφάσεων των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων.
Ισχυρίζεται ο "θεολογίζων δημόσιος κατήγορος" ότι λέιπει ο Πατερικός λόγος απο το ιστολόγιό μας.Ας διαβάσει πιο προσεκτικά όλες τις αναρτήσεις στο "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" η πολύ περισσότερο στο αδελφικό μας ιστολόγιο "Αναβάσεις" του οποίου οι αδελφοί μας έχουν κυριολεκτικά "λειώσει" να δακτυλογραφούν και να δημοσιεύουν ΑγιοΠατερικά κείμενα , Βίους Αγίων κλπ.
Απο εδώ και στο εξής ο μόνος που αξίζει πλέον να ασχοληθεί με αυτο το υβριστικό και συκοφαντικό ιστολόγιο, είναι η δικαιοσύνη στην οποία αναγκαστικά θα καταφύγουμε για δοθεί ένα τέλος σε αυτό το χυδαίο "γαϊτανάκι" της σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης τόσο των θιγομένων προσώπων αλλά και της ίδιας της Αγίας μας Εκκλησίας της οποίας είμαστε μέλη.
Ο κάθε "αποτειχισμένος" μπορεί να ασκεί την κριτική του , να αναπτύσσει τα επιχειρήματά του, δεν έχει όμως κανένα απολύτως δικαίωμα να υβρίζει ,να χυδαιολογεί και να εργάζεται με μόνο σκοπό την φθορά της Εκκλησίας και του Ορθόδοξου φρονήματος των μελών της.
Δείτε λοιπόν πως επενδύει τον υβριστικό του λόγο ο δήθεν "Πατερικός" πλην όμως αποτειχισμένος Ιεροεξεταστής στον σημερινό του μονόλογο.
Θα παραθέσουμε μόνο την "ρητορική " του ερώτηση και αντι απαντήσεως αποσπάσματα απο δικές του πάλι αναρτήσεις:
"Ο.Π": Ζητούμε συγνώμη απο όλους τους αναγνώστες μας για αυτές τις δύο αναρτήσεις - απαντήσεις στις συκοφαντίες , τα ψεύδη και τις ύβρεις ,όμως η ενημέρωση -για χάρη της οποίας υπάρχει αυτό το ιστολόγιο - δεν αφορά μόνο όσους θέλουν ευθέως να μας επιβάλλουν τον αντίχριστο "νέο ολοκληρωτισμό" της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των καρτών της, αλλά και εκείνους που θεωρούν αυτό το επείγον και μείζον γαι τους πιστούς ζήτημα, ως έλασσον με το οποίο μορούμε να ασχοληθούμε "χαλαρά" ...κάποια άλλη στιγμή.
Δηλαδή να περιμένουμε να μας κάψει η "Νέα Τάξη Πραγμάτων " και η εντολοδόχος της "Ελληνική " κυβέρνηση και τότε να με δεμένα πια τα χέρια, να ψάξουμε να βρούμε κάποιο αναμένο καντήλι για να αλείψουμε τις πληγές μας με λάδι.
Αυτό που μας προτείνουν είναι απο κάθε άποψη ανήκουστο και ο φανατισμός με τον οποίο το υποστηρίζουν καταντά πλέον ύποπτος..


Τα 3εξάρικα

....φαντάσματα

επανήλθαν δριμύτερα...


Τα φαντάσματα, του υμνητού των μοιχεπιβατών παπαΣαράντου, του λεγομένου Ψευτορθόδοξου ...παρατηρητηρίου, επανήλθαν δριμύτερα και από περιωπής - τα δυστυχή!!! - γιά να μας πούν, ότι εμεις τα βρίζουμε και τα συκοφαντούμε.

Ποια; Τα ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.

Πού αλήθεια τους υβρίζουμε και τους συκοφαντούμε, αυτους τους ΑΦΑΝΕΙΣ και ΔΕΙΛΟΥΣ ή και τον γεροντα τους;
Βλεπουν πουθενα να λεμε ψεμματα και οχι την ΑΛΗΘΕΙΑ, που μας διδαξε ο Χριστος, οτι πρεπει παντοτε να λεμε;

Είναι ψέμματα, ύβρεις και συκοφαντίες ότι όλοι τους τρέχουν και δεν φτάνουν, αφού πανικοβλημένοι βλέπουν παντού το 666κ;

Είναι ψέμματα, ύβρεις και συκοφαντίες, ότι ο πάτρωνάς τους ο παπαΣαράντης, ύμνησε στο παρελθόν τον μοιχεπιβάατη Μπεζενίτη, και συνεχιζει να υμνολογεί και σημερα και ακατάσχετα τον σημερινό, κατα τον ιερο Χρυσοστομο, μοιχεπιβατη, άρπαγα, κλέπτη και ληστή, του θρόνου της μητροπόλεως Αττικής;

Είναι ψέμματα, υβρεις και συκοφαντιες, οτι αγνοει και αχαριστει συστηματικα και προσχεδιασμενα, τον χειροτονησαντα αυτον Κανονικο Μητροπολιτη Αττικης και Μεγαριδος κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟ, τον επί έτη πολλα ευεργετησαντα και περιθαλψαντα αυτον και την οικογενεια του;

Ειναι ψεμματα, υβρεις και συκοφαντιες, οτι του ανοιξε η ορεξη να ΑΡΠΑΞΗ και τον θρονο του Ζωντος ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ, αφου ποτε του δεν αποποιηθηκε αυτην την ...ΑΤΙΜΙΑΝ;

Είναι ψέμματα, ύβρεις και συκοφαντίες, ότι θα έπρεπε τα ...Φαντάσματα, αν ειχαν στοιχειώδη ευγένεια και στοιχειωδη σεβασμό απέναντι στον π. Βασίλειο Βολουδακη, να έπαιρναν το κείμενο από τα σχόλια και να το τοποθετούσαν μπροστά, αφού μπροστα τοποθέτησαν τις γελοιότητες των τριών συνωμοσιολόγων καλογήρων, που δεν τολμησαν να κάμουν την ΑΝΑΙΡΕΣΙ της αναίρεσης του π. Βασιλείου, αλλά να ...ξεπετάξουν και να ...ξεφουρνίσουν, καποιες ανοησίες αστήρικτες, που τις αποδίδουν στον π. Παϊσιο;

Είναι ψέμματα, ύβρεις και συκοφαντίες, οτι αφήσατε όλοι σας τους Μεγάλους Πατέρες της Ορθοδοξίας και τα κείμενα τους και ανακηρύξατε Ευαγγέλιο τα λόγια των γεροντάδων που πολλά από αυτά δημιουργούν προβλήματα σοβαρά στην ψυχικη ισσσοροπία των σημερινων χριστιανων, που μπορεί να μήν αποδίδονται σωστα, αληθινα και ακριβως οπως λέχθηκαν, πράγμα που το φοβόταν αυτο και ο ιδιος ο π. Παϊσιος;

Είναι ψεμματα, υβρεις και συκοφαντιες, οτι ανακηρυξατε τους σημερινους γερονταδες, απλανεις και αναμαρτητους αγιοπατερες;

Είναι ψέμματα, ύβρεις και συκοφαντίες, ότι δεν τολμησε ΚΑΝΕΝΑΣ να απαντήση στον π. Βασίλειο Βολουδακη με την αποκαλυπτικοτατη αναίρεσι του ψευδογραφηματος του π. Παϊσίου, που πολλοι 3εξαρηδες, όπως και εσεις, το ανακήρυξαν σε μπεστ σελερ και το κυκλοφορησαν σε χιλιαδες αντιτυπα;

Είναι ψέμματα ότι ενώ δημοσιευσαμε ενα σωρό επιστημονικες μελετες, όπως του Διευθυντου Μηχανογραφησης του ΕΛΚΕΣΗΠ κ. Ευστρ. Νικελλη, του Μηχανικού λογισμικού κ. Εμ. Βολουδάκη, του οικονομολογου Ιωαννου Καρδαση, του καθηγητου της Πληροφορικης κ. Τσουκαλα, που ολοι τους ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΑΝ και ΘΡΥΜΑΤΙΣΑΝ κυριολεκτικα τα ....ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ φληναφήματα του μοναχου Προδρομου και των 13ασχετων συνυπογραψαντων το αντιεπιστημονικο ρεζουμε οτι ΚΑΝΕΝΑΣ, μα ΚΑΝΕΝΑΣ, μεχρι σημερα δεν τολμησε να ανταπαντηση;

Είναι ψέμματα, ύβρεις και συκοφαντιες, ότι ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ, εσείς συνεχίζετε προκλητικα και αναιδεστατα να υποστηριζετε την σκουπιδομελετη Προδρομου και να παρασυρετε τον κοσμο να δεχεται τα ψευδη του και τις αντιεπιστημονικες ανοησιες του;

Ειναι ψεμματα, υβρεις και συκοφαντιες, οτι στην συγκεντρωσι των Αθηνων για την Καρτα του Πολιτη, υφαρπασατε εν ταχει και την τελευταια στιγμη στο ανακοινωθεν ψηφισμα, οτι εγκρινουν ολοι οι συγκεντρωμενοι οτι το Μπαρκοουντ λειτουργει με το 666κ κ.λ.π., κ.λ.π.;

Ειναι ψεμματα, υβρεις και συκοφαντιες, οτι για την διαπραξι απο μερους σας αυτης της ΑΣΧΗΜΙΑΣ, δεν μετανοησατε, και συνεχιζετε να εμφανιζεσθε σκληροτραχηλοι και απεριτμητοι;

Είναι ψέμματα , υβρεις και συκοφαντιες, οτι το ονομα που τοποθετησατε, χωρις αλλα χαρακτηριστικα, διευθυνσι, τηλεφωνο, κ.λ.π., για να δουμε ποσο υπαρκτο προσωπο ειναι, δεν μπορουσε να ξεχωριση αν ειναι ανδρας ή γυναικα;
Δεν θα μπορουσε να ειναι Λινα, ή Λιτσα, η Λουκια, Παπαγεωργιου;
Εσεις πως θα το ξεχωριζατε οτι ειναι ανδρας και οχι γυναικα;
ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΑ;

Ειναι ψεμματα, υβρεις και συκοφαντιες, οτι οσα γραφει αυτος ο κυριος στο σχολιο του κατα του π. Βασιλειου Βολουδακη, αποδεικνυουν θρασος και αναιδεια και ενω δεν απανταει με ψυχραιμια, θετει τελικα την ουρα στα σκελη του, αφου κλεινει το ζητημα ....υβρο-συνωμοσιολογικα, αρνουμενος ο θρασυς, να απαντηση στα ΑΝΑΙΡΕΤΙΚΑ του π. Βασιλειου;

Είναι ψεμματα, υβρεις και συκοφαντιες, οτι εχετε καμει ειδωλα τους σημερινους γερονταδες τα δε λεγομενα τους τα αποδεχεσθε ως αγιο Ευαγγελιο και δεν αφηνετε να αμφισβητησουμε ουτε ενα κομμα τους, αφου τους ιδιους, αλλα και ολα τα λεγομενα και γραφομενα τους, τα ανακηρυξατε ως ....πεμπτουσια της Ορθοδοξιας;

Είναι ψεμματα, υβρεις και συκοφαντιες, οτι εμεις δεν μπορουμε να εχουμε το δικο σας ηθος και υφος, ως ηθος και υφος Ορθοδοξιας, που δεν το διδασκουν ουτε οι Αγιοι Πατερες της Ορθοδοξιας, ουτε το Αγιο Ευαγγελιο, αλλα οι αντορθοδοξοι σημερινοι 3εξαρηδες, που ανακηρυξαν ως πατερες τους σημερινους γερονταδες και αφησαν σε λησμοσυνη τους ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ Αγιους Πατερες της Ορθοδοξιας;
Μια και μονο απλη ματια στα ιστολογια σας, αποδεικνυουν περιτρανα του λογου μας το αληθες.
Εκει μεσα δεν βλεπεις πλεον Ευαγγελικα ή Πατερικα κειμενα, αλλα μονο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ, πολλα ψευδη, πολλες ανοησιες και ότι αλλο κυκλοφορει...ανα τας οδους και ανα τας τριοδους....των δυστυχων 3εξαρηδων.

Αληθεια, μηπως μωραινει Κυριος, ους βουλεται απωλεσαι;
Λυσατε μας την αποριαν....

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011











Οι 3εξάρηδες

του Ψευτορθόδοξου

....Παρατηρητηρίου

....ασχημονούντες



Οι γνωστοί ανώνυμοι 3εξάρηδες του Ψευτορθόδοξου παρατηρητηρίου, τέκνα του υμνητού των χθεσινών και των σημερινών αναισχύντων ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΩΝ παπαΣαράντου, αφού γέμισαν την γή και την οικουμένη με τα γνωστά και δαιμονικά ψευδολογήματα περί του μπαρκόουντ ότι περιέχει το 666συνεχίζουν τις ασχημοσύνες τους τώρα και απέναντι στον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Βολουδάκη.

Κατ' αρχάς τα ανώνυμα φαντάσματα έχουν την ελλειψι στοιχειώδους σεβασμού.
Δημοσίευσαν την επιστολή τριών γνωστών αγιορειτών συνωμοσιολόγων καλογήρων στην πρώτη σελίδα και με μεγάλα στοιχεία σαν απάντησι (ο θεός να την κάμη!!!!) στον π. Βασίλειο Βολουδάκη.

Και ενώ τους έστειλε ο π. Βασίλειος μία ανταπάντησι ολίγων και μόνον γραμμών, δεν την δημοσίευσαν μετά την απάντησι των συνομωσιολόγων καλογήρων, αλλά την έβαλαν κάπου προς τα ....σχόλια!!!
Ενώ άν ήταν του 3εξαρη παπαΣαράντου, έ;
θαυμάστε ήθος των 3εξάρηδων τέκνων του παπαΣαράντου!!!!

Και μόνο που ο π. Βασίλειος δεν υποστηρίζει τις αυθαίρετες και βλακώδεις απόψεις τους - όπως και εμείς ασφαλώς - τους είναι περιφρονητέος και απαράδεκτος.
Και επιδεικτικά το δείχνουν.
Δείχνουν σκαιότατα την περιφρόνησί τους απέναντι στον σπουδαίο Ορθόδοξο Θεολόγο μας π. Βασίλειο Βολουδάκη.
Λίαν ευχαρίστως δημοσίευσαν την επιστολή των καλογήρων με τις ανόητες θέσεις ότι ....πρέπει να κόβης το χαρτάκι με το μπαρκόουντ και να τρώς τα τρόφιμα.
Τι γελοιότητες, αλήθεια είναι αυτές;
Οχι απόψεις για νήπια, αλλά γιά ...νηπιώδεις τας φρένας !!!
Επιπλέον οι ανοησίες αυτών των οργανωμένων συνωμοσιολόγων καλογήρων είναι πολλαπλής μορφής....
Eνώ δεν τολμούν να αναιρέσουν την αναίρεσι της επιστολής του π. Παϊσίου από τον π. Βασίλειο Βολουδάκη, εν ενί στόματι προβαίνουν σε βλακώδεις ...διαψεύσεις, όχι ασφαλώς του παραπλανηθέντος π. Παϊσίου, αλλά των δικών τους συνωμοσιολογικών τοποθετήσεων.

Επιπλέον εισώρμησε και ένα θρασύτατο γύναιο και αυθαδέστατα απάντησε στον π. Βασίλειο με αναίδεια μυρίων θηλυκών πιθήκων.
Με το ζόρι, όπως και οι του Ψευδορθοδόξου...., σέβεται και το γύναιο την ...ιερωσύνη του.
Γι αυτό λέμε κι υποστηρίζουμε ότι αυτοί οι τύποι, είτε αρσενικοί είτε θηλυκοί, είναι ίδιοι στο φονταμεταλιστικό τους φρόνημα.
Ολοι έχουν και κουβαλούν αμετακίνητα τις ίδιες απόψεις και το ίδιο μυαλό.
Μόνο "αντιρρησίες ορθόδοξης συνείδησης" δεν είστε κοπέλα μου.
Αντιρρησίες 3εξάρηδες και μόνο είστε και τίποτα περισσότερο.
Την συνείδησί σας την φιμώσατε, ίσως και να την ...στραγγαλίσατε!!!
Ειδωλοποιήσατε τους Παϊσίους και τους Πορφυρίους και τους παπαΣαράντους και αφήσατε κατά μέρος τους Μεγάλους και Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας και καταντήσατε την Εκκλησία, Εκκλησία των ...Γεροντάδων.
Φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα καταντήσετε και εσείς μία αιρετική ομάδα με την.... γεροντοπληξία σας!!!
Ανοίξτε τους Πατέρες και τα Ερμηνευτικά Κείμενα τους και αφήστε τους διάφορους αδαείς ή πλανεμένους που αναστατώνουν τον τόπο με τα ψεύδη και τις ανοησίες τους.
Εσείς ούτε επιστήμονες ακούτε, ούτε τους ειδήμονες δέχεσθε.
Μόνο τους 3εξάρηδες παραδέχεσθε και .... τα είδωλά σας!!!
Επιτέλους βαρεθήκαμε τα ....κοάσματά σας.
Είναι ακριβώς παρόμοια με τα γνωστά ....κοάσματα της μαντάμ ΡΕΛΦ της δαιμονισμένης Αμερικάνας.
Ιδια και απαράλλαχτα.
Καλούμε τον εξαίρετο Ορθόδοξο Θεολόγο π. Βασίλειο Βολουδάκη να αποκαλύψη τις επιστολές του π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ γιά να λυθή το ζήτημα άπαξ και διαπαντός.

Η επιστολή του π. Βασιλείου Βολουδάκη είναι η παρακάτω:

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΔΙΔΗ ΄Η ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ -ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΑΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ π. ΠΑΪΣΙΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ (ΠΑΡ' ΟΤΙ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΚΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ) ΄Η ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ.

ΓΙ' ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΗΣΑΝ ΠΑΡΩΝΥΧΙΔΕΣ.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ π. ΠΑΪΣΙΟΥ.

ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ.


ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ Μ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ε. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

Π.Βασίλειε την ευχή σας.

Με όλον τον σεβασμό προς το Σχήμα σας,θα ήθελα να σας πώ ότι διαβάζοντας το σχόλιό σας αντελήφθην δύο βασικά πράγματα.
1) Την ενόχλησή σας απο την δημοσιευση αυτης της επιστολής, η οποία κατα την ταπεινή μου γνώμη , αποτελεί ουσιώδες πλήγμα της αξιοπιστίας των μέχρι σήμερα ισχυρισμών σας.
2)Την επιμονή σας να προκαλείτε ως οιωνεί "μονομάχος" τους διαφωνούντες μαζί σας, ισχυριζόμενος οτι δήθεν "...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ π. ΠΑΪΣΙΟΥ...".
Εμείς τα απλά και ταπεινά μέλη της Αγίας μας Εκκλησίας, περιμέναμε απο σας όχι να συμπαραταχθείτε με τον αγώνα που κάνουμε σαν "αντιρρησίες Ορθόδοξης συνείδησης" αλλά να μας αντιμετωπίσετε ως ποιμένας και όχι ως εξοργισμένος δάσκαλος, του οποίου οι μαθητές είτε έγιναν "οχληροί", είτε αμφισβήτησαν την ex cathedra αξία της διδασκαλίας του.
Επειδή δεν είμαστε ένας όχλος θρησκευομένων, σας πληροφορούμε ότι τόσον οι δικές σας θέσεις όσον και οι θέσεις των "διαφωνούντων" μαζί σας ,μας είναι γνωστές καιεν πολλοίς έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας.Συνεπώς δεν θα ωφελούσε σε τίποτα μια "τελική μονομαχία μέχρις εσχάτων δια τα έσχατα" αφού είναι πλέον ξεκάθαρο τι πιστεύει ο κάθε ένας και ποιούς σκοπούς ή σκοπιμότητες εξυπηρετεί.Δεν θα είχαμε βεβαίως καμία αντίρρηση να σας δούμε π.χ σε μία δημόσια τελική αντιπαράθεση με όσους θεωρείτε "άτολμους" ή με εκείνους των οποίων τις απαντήσεις δεν θεωρείτε αρκούντως αναιρετικές της αναιρεσεώς σας.Όμως αυτό δεν ξέρουμε αν θα ωφελούσε το ποίμνιο ή τους εχθρούς της Εκκλησίας μας ,οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω, άλλο που δεν θέλουν παρά να βλέπουν κληρικούς να διαφωνούν.
Τέλος για το τί είναι "παρωνυχίδα", αφήστε να το κρίνουμε εμείς, που αν και ανήκουμε στον "όχλο", δεν χρειαζόμαστε τέλος πάντων και τις οδηγίες του συγγραφέως για να διαβάσουμε και να κρίνουμε ένα κείμενό του.
Θα θέλαμε επίσης να μας εξηγήσετε γιατί δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να είναι κάποιος Ιερέας ο πνευματικός ενός κόμματος, μιας και την μόνη "εξειδίκευση" που γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι αυτή του "στρατιωτικού ιερέως".

Με κάθε σεβασμό προς το Ιερό σας σχήμα.
Λ. Παπαγεωργίου

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΖΩΗΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΝΑΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ " ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ"
ΔΗΛ. ΤΗΣ κας ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ...ΜΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

__________Η κα Διαμαντοπούλου τα έχει βάλει τόσο με τήν Ορθόδοξο Εκκλησία μας όσο και μέ τό μάθημα των Θρησκευτικών, Δεν της αρέσει το υφιστάμενο καθεστώς. Δεν θέλει τα παιδιά μας να μαθαίνουν στα σχολεία για τήν Ορθόδοξη Πϊστη μας, για την Εκκλησία μας, για την Ορθόδοξες Παραδόσεις μας! Προτιμάει να μαθαίνουν για την πολυγαμία των Μουσουλμάνων, για τα "ουρί" και τα πιλάφια του Παραδείσου! Η κα Διαμαντοπούλου δεν θέλει να μαθαίνουν τά παιδιά μας τήν ηθική, όπως τήν διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας! Αν όμως δεν διδαχθής την χριστιανική ηθική, μένεις εκτεθειμένος στην ανηθικότητα! Αυτό άραγε είναι τό πρότυπο ζωής που θέλει να λανσάρει η κα Διαμαντοπούλου στα Ελληνικά Σχολεία;Ίσως έτσι νά είναι! Παρά τό γεγονός, ότι έχουμε ενδείξεις, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Πρίν λίγες ημέρες, όταν βρέθηκε στό Λονδίνο, μίλησε καθαρά καί πολύ απαξιωτικά για τη Ορθόδοξη Εκκλησία! Καθώς μετέδωσαν τα Πρακτορεία Ειδήσεων: Πρώτον, επισκέφθηκε ένα Τζαμί καί ελαβε πληροφορίες γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του. Δεύτερον, εδήλωσε ότι θα μετατρέψει τό μάθημα των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας! Έτσι λοιπόν οι μαθητές θα μαθαίνουν όχι για τον Σωτήτα Χριστό, τον αληθινό Θεό, αλλά για τον Μωάμεθ! Θα μαθαίνουν επίσης όχι για την Αγία Γραφή, αλλά για το Κοράνιο! Τρίτον, θα άπαλλάξει τα σχολεία από τίς εκκλησιαστικές επιδράσεις! Τι κακό άραγε έκανε η Εκκλησία στην Εκπαίδευση;
________Ιδού οι σχετικές Δηλώσεις της κας Διαμαντοπούλου:
"Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε και στο μάθημα των θρησκευ-τικών επισημαίνοντας, ότι το μάθημα των θρησκευτικών απαλλάσσεται από εκκλησιαστικές επιρροές και θα αναφέρεται πλέον σε όλες τις θρησκείες"
________Στα πλαίσια της τακτικής αυτής απαγόρευσαν στους ιερείς να επισκέπτωνται τα Δημόσια Σχολεία! Απαγόρευσαν επίσης στους κληρικούς μας να μεταβαίνουν στα σχολεία για να εξομολογήσουν τά παιδιά μας. Κατήργησαν ωσαύτως τον τακτικό εκκλησιασμό των μαθητών. Υποβάθμισαν τήν εορτή των Τριών Ιεραρχών! Αυτές άραγε ήσαν οι εκκληστιστικές επιρροές στην εκπαίδευση; Παράλληλα διαβάζουμε με οργή, ότι σε κάποιο Νηπιαγωγείο Σχολείο των Αθηνών πολύ πρόσφατα γιόρτασαν -προσέξτε: τα ορθόδοξα ελληνόπουλα- την εορτή "Μπαϊράμι" των Μουσουλμάνων! Ο Χριστός καί οι Ορθόδοξοι Κληρικοί εκδιώκονται από την Εκπαίδευση! Ο Μωάμεθ καί οι γιορτές του Ισλαμισμού εισάγονται στην Εκπαίδευση! Η καθιερωμένη πρωϊνή προσευχή "εξω-πετάγεται", καταργείται από κάποια σχολεία μας! Στη θέση της εισάγονται και χρησιμοποιούνται ποιήματα του αριστερών φρονημάτων ποιητή Γιάννη Ρίτσου! Εύγε καί πάλιν εύγε, κα Διαμαντοπούλου, Τα έχετε βάλει με το Χριστό καί τήν Εκκλησία Του! Αλλά, κυρία Αννούλα μου, μη λησμονείτε τό "σκληρόν σοι πρός κέντρα λακτίζειν!" Είναι καταστρεπτικό για σένα να κλωτσάς τα καρφιά, κα Διαμαντοπούλου, δηλ. να πολεμάς τό Χριστό μας και την Εκκλησία Του! Τίποτε δεν σε εδίδαξε η περιπέτεια του Κομμουνισμού στο πάλαι ποτέ Σιδηρούν Παραπέτασμα; Εκεί η πίστη καί η απιστία ήλθαν σε σφοδρή αντιπαράθεση επί ογδόντα τόσα χρόνια. Στο τέλος όμως η Ορθόδοξη Πίστη ενίκησε!
________ Με όλους αυτούς τους τρόπους οι του Υπουργείου Α-παιδείας καί Α-θρησκευμάτων άνοιξαν τώρα πιά τις πύλες της κολάσεως. Η πάσης μορφής διαφθορά έλαβε δελτίο "ελευθέρας κυκλοφορίας" στον ελλαδικό χώρο! Το δελτίο "ελευθέρας", δηλ. ενός τρόπου ζωής χωρίς ηθικές δεσμεύσεις, χωρίς χαλινάρι, χωρίς φόβο Θεού, έλαβαν και χρησιμοποιούν Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βουλευτές, Βιομήχανοι, Επιχειρηματίες, μικρομεσαίοι, γονείς και παιδιά, αγόρια και κορίτσια, κληρικοί καί λαϊκοί, μικροί καί μεγάλοι! Ετσι η ασυδοσία έφερε την διαφθορά των ψυχών και των σωμάτων! Η σαπίλα κυριαρχεί τώρα πιά παντού! Λησμονήσαμε το αρχαίο ρητό: "Πάσα επιστήμη, χωριζομένη αρετής, πανουργία και ου σοφία φαίνεται!". Λησμονήθηκε γρήγορα κάτι που είπε καί ο Λεχ Βαλέσα: "Άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!" Ἐτσι λοιπόν φθάσαμε πιά στο χείλος της αβύσσου! Σήμερα πιά γίνεται λόγος για το Σύμφωνο ελευθέρας Συμβιώσεως, για τούς γάμους των Ομοφυλοφίλων, για Παρελάσες τὠν Gays στη Θεσσαλονίκη, για τον ελεύθερο έρωτα, για τον αγοραίο έρωτα, για σωματεμπορία, για μπράβους και νονούς διαφόρων ειδικοτήτων, για άθεσμες σχέσεις! Στο όνομα της ελευθερίας όλα επιτρέπονται! Η χριστιανική ηθική όλα αυτά τα περιγράφει, τα καταδικάζει και τα απαγοερεύει! Να τι μάς λέγει ο λόγος του Θεού: "Προς Ρωμαίους 24-32


" Γι’ αυτό τους παρέδωσε ο Θεός στις βρωμερές επιθυμίες τους και τους άφησε να ατιμάζουν μόνοι τους τα σώματά τους. Γιατί στη θέση της αλήθειας του Θεού έβαλαν το ψέμα και σεβάστηκαν και λάτρεψαν την κτίση αντί για τον Κτίστη - ας είναι ευλογημένος αιώνια• αμήν.
Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, τους παρέδωσε ο Θεός σε επαίσχυντα πάθη: έτσι, οι γυναίκες αντικατέστησαν τις φυσικές σχέσεις με αφύσικες• το ίδιο και οι άντρες• άφησαν τη φυσική σχέση με τη γυναίκα και φλογίστηκαν με σφοδρό πάθος ο ένας για τον άλλο, διαπράττοντας ασχήμιες αρσενικοί μ’ αρσενικούς, και πληρώνοντας έτσι με το ίδιο τους το σώμα το τίμημα που ταίριαζε στην πλάνη τους. Κι αφού το θεώρησαν περιττό να γνωρίσουν το Θεό ενσυνείδητα, τους παρέδωσε ο Θεός στη μωρία τους, κι έτσι κάνουν ανάρμοστα πράγματα. Είναι γεμάτοι από κάθε είδους αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία. Είναι γεμάτοι φθόνο, φόνο, φιλονικία, απάτη και κακοήθεια. Κακολογούν και κατηγορούν ο ένας τον άλλο, μισούν το Θεό, είναι κακοποιοί, υπερήφανοι, αλαζόνες, σκέφτονται μόνο πώς θα βλάψουν τους άλλους, είναι ανυπάκουοι στους γονείς τους. Άνθρωποι χωρίς σύνεση, δεν κρατούν το λόγο τους, δεν έχουν στοργή, διαλλακτικότητα και έλεος. Κι ενώ γνωρίζουν καλά τη θεϊκή προειδοποίηση, πως όσοι συμπεριφέρονται έτσι είναι καταδικασμένοι σ’ αιώνιο θάνατο, όχι μόνο κάνουν όλα όσα αναφέραμε, αλλά και επιδοκιμάζουν όσους βλέπουν να συμπεριφέρονται έτσι". (Ρωμαίους 1,24-32)


_______Και τώρα ας έλθουμε στα παραδείγματα, δηλ. στην εφαρμογή αυτών των αρχών της αχαλίνωτης ελευθερίας: ανήλικα κοριτσάκια των εννέα καί δέκα χρόνων οδηγούνται στο γάμο κατά το δίκαιο του Ισλάμ!
(Ας κάνουμε μια παρένθεση για να πούμε για γάμοπυς κοριτσιών 7 καί 8 ετών στο Ισλάμ! Διαβάστε προσεκτικά:

Σχετικά με τους μουσουλμανικούς γάμους στη Γάζα, όπου είδαμε τους γαμβρούς να κρατούν από το χέρι 7χρονα και 10χρονα κοριτσάκια -νύφες τους, επιτρέψατέ μου να καταθέσω και τις εξής συμπληρωματικές σκέψεις.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι μουσουλμάνοι διακατέχονται από τόση μειονεξία και ατολμία σχετικά με τα ήθη και τα πιστεύματά τους. Παίρνουν ως γνώμονα τον χριστιανικό πολιτισμό και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους.Ακόμη και την επιθετική και ημιάγρια "ιεραποστολή" τους, ως και την τζιχάντ (ιερό πόλεμο πλήρη κακουργημάτων) τα αρνούνται και τα κουκουλώνουν, παριστάνοντας ότι είναι υπέρμαχοι της Ειρήνης!..
Εν προκειμένω, και γιά όσους έσπευσαν αιδημόνως να εξευγενίσουν την κραυγαλέα παιδοφιλία της Γάζας, και πρότειναν το φαιδρό επιχείρημα ότι τα κοριτσάκια ήταν ..παρανυφάκια! έχουμε να πούμε ότι 1. η τελετή των μουσουλμάνων δεν προβλέπει παρανυφάκια. Οι δικολάβοι των μουσουλμάνων επεστράτευσαν σπασμωδικά ένα χριστιανικό έθιμο για να καλύψουν τις ντροπές τους.
2. επί πλέον, προς τί όλος αυτός ο υπερασπισμός και η προσπάθεια να μας πείσουν ότι οι μουσουλμάνοι είναι ευπρεπέστατοι και άκρως εξευγενισμένοι, τη στιγμή, που ίδιος ο ιδρυτής της Θρησκείας τους, ο Μωάμεθ, παντρεύτηκε σε ηλικία 50 ή 52 ετών (το 620 ή 622 μΧ) την Αϊσά, έκτοτε αγαπημένη σύζυγό του (είχε, εννοείται, αρκετές επίσημες συζύγους και πολλές ανεπίσημες-παλλακίδες), η οποία τότε ήταν 7 ή 9 ετών!

Όπερ έδει δείξαι. Και η θεωρία του Μουσουλμανισμού δεν απαγορεύει τέτοιες αλλόκοτες και άνισες και ανισόρροπες συζεύξεις, και το παράδειγμα του πρωτοπόρου και εμπνευστού τους τα λέει όλα!. Θ.Α.


Πρωτοπόρος στη κατεύθυνση αυτή ο Μωάμεθ, ο οποίος παντρεύτηκε την Αϊσά, όταν αυτή ήταν ηλικίας 7 ετών! Tην ηραβωνίσθη 7 ετών και την ενυμφεύθη 9 ετών.


Έστρεψε τότε τους όφθαλμούς προς την μελλόνυμφον αυτού Αγεσάν (Αϊσάν), την ώραίαν θυγατέρα του Αβού-Βεκήρ. Δύο έτη παρήλθον άφ' ης έμνηστευσεν αυτήν, ούσαν τώ­ρα εννεαετή, εις ήλικίαν λίαν έτι τρυφεράν, καίτοι αι γυναίκες τα μάλα πρωΐμως μορφούνται εις τα της Α­νατολής ζωογόνα κλίματα. Οί γάμοι των ετελέσθησαν ολίγους μήνας μετά την εις Μεδίναν άφιξίν των,* *εορτασθέντες άπλοϊκώτατα· ο γαμήλιος δείπνος ήτον εκ γά­λακτος, η δε προιξ της νεονύμφου εκ δώδεκα οκών (οκάδων) αργύρου.
Η μνήστευσις της Φατιμές, της νεωτέρας θυγατρός του (Μωάμεθ) μετά του μαθητού του Αλή, έλαβε χώραν μικρόν έ­πειτα,* *ο δε γάμος των έτι αργότερον. Η Φατιμέ ήγε τότε το δέκατον πέμπτον προς το δέκατον έκτον έτος της ηλικίας της, ήτο δε καλλονής εξόχου, εκθειαζομένη υπό των Αράβων συγγραφέων ως μία εκ των τεσσάρων εντελών γυναικών, δι' ων ο Αλλάχ ηυδόκησε να κόσμηση την γην. Ο Αλής ήτον εικοσιδύο ετών περίπου. (Washingtown Irving. Βίος του Μωάμεθ. Έκδ.ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ. Ζάκυνθος. Σελ.141)

________Μετά τήν παρένθεση ας επιστρέψουμε στα δικά μας. Στη δική μας τραγική πραγατικότητα. Πατέρας συνάπτει σχέσεις με την θυγατέρα του. Μητέρα ωθεί την ανήλικη κόρη της στην πορνεία. Νεαρός χάκερ προσπαθεί να λανσάρει την "προστασία", που παρέχουν οι "μπράβοι της νύκτας" στο διαδίκτυο! Ληστές ληστεύουν καί δολοφούν αθώους για ευτελή χρηματικά ποσά! Η πύλη της κολάσεως προβάλλει ενώπιόν μας το απύλωτο στόμα της. Η Εκκλησιαστική επιρροή προσπαθεί να αποτρέπει όλα αυτά από τό κοινωνικό σώμα. Αλλά η κα Διαματοπούλου, Υπουργός της Α-παιδείας καί των Α-θρησκευμάτων στρέφεται εναντίον των "εκκλησιατικών επιρροών". Μα τι επί τελους έπαθε; Μήπως κάποιος την εμάτιασε; Ας μας πεί για ποιό λόγο τα έβαλε με το Χριστό μας και με την Εκκλησία Του;

________Η κα Διαμαντοπούλου ως Υπουργός επί της Παιδείας και εναντίον της Θρησκείας, χωρίς να το θέλει ίσως, διώχνοντας τον Χριστό από πό Σχολείο. λανσάρει ένα άλλο πρότυπο ζωής. Όπως αυτό, που θα διαβάσετε εδώ παρακάτω. Διότι χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται! Έτσι λοιπόν και ο πατέρας μπορεί να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την θυγατέρα του! Το διαβάσαμε στο δικαστικό ρεπορτάζ! Το αναδημοσιεύουμε παρακάτω.
______Κυρία Διαμαντοπούλου αυτό τό πρότυπο ζωής επαγγέλλεσθε; Γι αυτό άραγε μάχεσθε και αντιμάχεσθε "τις εκκλησιαστικές επιρροές" στο σχολείο;
_______Κι εσείς, Σεβασμιώτατοι Αδελφοι μου, εκεί στην Αθήνα, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, μ' ακούτε; Τα μάθατε τα μαντάτα; Τι θα κάνουμε λοιπόν; Μέ το ρεφραίν των "διακριτών ρόλων" θα τους αφήσουμε να τα ξεθεμελιώσουν όλα; "Και ουκ ήν φωνή, ουδέ ακρόασις!"

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, Τσικνοπέμπτη







Σήμερα,

η εύρεση της τιμίας κεφαλής

του Αγίου Προδρόμου


ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ

ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ


Γράφουν οι Πράξεις των Αποστόλων ( Β΄44) :

Πάντες οι πιστεύοντες ήσαν επί τω αυτώ και είχον άπαντα κοινά.
Και τα κτήματα και τας υπάρξεις επίπρασκον και διεμέριζον αυτά πάσι καθότι άν τις χρείαν είχε...


Oπως βλέπετε, αγαπητοί μας φίλοι και επισκέπτες, δεν σταματάμε συνεχώς να αναρτούμε εικόνες από την Εκκλησία της Σερβικής Εκκλησίας και τον Κανονικό μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης ΑΡΤΕΜΙΟ που είναι ο εμπνευστής και ο ενσαρκωτής αυτού του μεγάλου θαύματος που εκεί συντελείται.

Συνεχώς αυξάνουν και πληθαίνουν, οι εύζωνοι μοναχοί και οι μοναχές, που εντάσσονται στις τάξεις των μάχιμων και ετοιμοπόλεμων στελεχών ανδρών και γυναικών, της Σερβικής Εκκλησίας που διέρχεται τον Μεγάλον Πειρασμόν, από την επίθεσι του Επαφρίζοντος Ωρυομένου Λέοντος και των λυσσομανούντων οργάνων του που εισήλασαν ως ύαινες, λύκοι και μονιοί άγριοι να καταλύσουν την ορατή Εκκλησία του Κυρίου Παντοκράτορος.

Η θρασυτάτη και αναιδεστάτη δημόσια ομολογία στο πρακτορείο ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ, του ιδίου του ...Αχυρένιου Ειρηναίου που παριστάνει τον "πατριάρχη" της Σερβίας, ότι είναι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ, εκεί ακριβώς στον τόπο που κατακρίθηκε σφοδρότατα η ΠΑΝΑΙΡΕΣΙ του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ από το στόμα του ΓΙΓΑΝΤΑ Ιουστίνου Πόποβιτς και κρατώντας μάλιστα στα ΒΡΩΜΕΡΑ χέρια του την αγία εικόνα του, εξαναγκάζει όλους τους ανά τον κόσμον πιστούς να σιχαθούν και να εμμέσουν αυτό το μαγάρισμα και αυτό το ΒΔΕΛΥΓΜΑ που βρίσκεται εν τόπω αγίω, και μαζί του όλους τους συμπαραστάτες του, τα άλλα παρόμοια με αυτόν ΜΙΑΣΜΑΤΑ, που κατέλαβαν και κατέλυσαν την εκκλησία της Σερβίας, τον Ειρηναίο Μπουλοβιτς, τον Αμφιλόχιο Ράντοβιτς, τον Αθανάσιο Γιέφτιτς, τον Σλαβοσκοπιανό Ιωάννη Βρανισόφσκυ, που καυχιέται ότι είναι "μακεδόνας" και έχει ΕΔΡΑ του, ως ο ίδιος θρασύτατα δηλώνει, την Θεσσαλονίκη και τους άλλους μιαρώτατους ....της κάθε καρυδιάς καρύδι ρασοφόρους!!!

Νομίζουμε ότι οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι μας την τοπική Εκκλησία της Σερβίας που είναι βέβαιο ότι οι ανάγκες Της καθημερινά όλο και αυξάνουν και όλο και πολλαπλασιάζονται.
Χρειάζεται να σπεύσουμε όλοι μας σε οικονομική βοήθεια.

Ανακοινώνουμε τον λογαρισμό στον οποίο μπορεί ο καθένας να καταθέση χρήματα.
Αφού σημειώστε αυτόν τον λογαριασμό, μπορείτε να πάτε σε κάποια ελληνική τράπεζα και να καταβάλετε το ποσό που επιθυμείτε.
Οσο μπορεί ο καθένας, ας σπεύση να το πράξη.
Ακόμα και είκοσι και πενήντα ευρώ είναι χρήσιμα και θα πιάσουν τόπο.

Είναι η καλύτερη και η ιερώτερη προσφορά που μπορείτε να κάνετε.
Προσφορά στην Εκκλησία των Κατακομβών και στον κοντορεβυθούλη αλλα Γίγαντα μεγατόνων μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης ΑΡΤΕΜΙΟ που εστάλη από τον Θεό στις μέρες μας για να διακρατήση στα χέρια του το Πολυτιμότερο αγαθό που εστειλε ο Θεός στους ανθρώπους, τον ΑΠΕΦΘΟΝ ΧΡΥΣΟΝ την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΙ, που καταπροδίδεται από τους σημερινούς πατριάρχες, τους επισκόπους και τους θεολόγους και ξεπουλιέται στους Αθεώτατους και Μιαρώτατους Αιρετικούς, στην τιμή του ενός πινακίου φακής.
Και αλήθεια, άν χάσουμε την Ορθόδοξη Πίστι μας, τί άλλο πολυτιμότερο μας μένει;
Οι πέτσες και τα κόκκαλα;

Χαρήτε το πιό κάτω βίντεο της χειροθεσίας τεσσάρων νέων μοναζουσών της Εκκλησίας των Κατακομβών.



Οι λογαριασμοί της τραπέζης είναι οι παρακάτω:

INSTRUCTION FOR CUSTOMER TRANSFERS IN EUR

Intermediary Bank / Correspondent bank

SWIFT –BIC DEUTDEFF
Name DEUTSCHE BANK AG
City, Country: FRANKFURT AM MAIN, GERMANY


Account with institution / Beneficiary’s Bank

SWIFT- BIC KOBBRSBG
Name KOMERCIJALNA BANKA A.D BEOGRAD
Street Svetog Save 14
City, Country Beograd SRBIJA


Beneficiary

IBAN/ Account Number RS35205903101275356523
Name ARTEMIJE RADOSAVLJEVIC
Street SKOLSKA BB
City, Country 22207 Lezimir, Srbija

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου