Τετάρτη 12 Μαΐου 2010


ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΟΠΙΜΙΑΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========================

Αναφέρει το ανακοινωθέν της Ιεραρχίας για την άρση του επιτιμίου της ακοινωνησίας που αντικανονικά επεβλήθη στον Κανονικό Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο:

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
_____________

“Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας αποφάσισε την άρση του επιβληθέντος από την Ιερά Σύνοδο επιτιμίου της ακοινωνησίας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο Γκαντζιρούλη με τις εξής προϋποθέσεις:

α) Τό επιτίμιο αίρεται από της σήμερον (ex nunc) και όχι αναδρομικώς.

β) Δεν θίγονται οι έως σήμερα επελθούσες έννομες συνέπειες.

γ) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα αναγνωρίσει το διαμορφωθέν και υφιστάμενο νομοκανονικό καθεστώς των τεσσάρων Ιερών Μητροπόλεων, δηλαδή, Μεγάρων και Σαλαμίνος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Κηφισίας, Ωρωπού και Αμαρουσίου και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Επιτροπή αποτελουμένη από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, Φθιώτιδος κ. Νικόλαο και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, θα επισκεφθούν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόδημο, για να του ανακοινώσουν την Απόφαση της Ιεραρχίας”.


ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ
__________

Για να μεταφέρουμε αυτή την πρόταση με μια παραβολή. Οι κλέφτες εισορμούν σε ένα σπίτι. Πετούν έξω τον νόμιμο ιδοκτήτη τους και αφού το διαμόρφωσαν σε τέσσερα νέα διαμερίσματα παίρνουν παράνομους τίτλους ιδιοκτησίας και αφήνουν τον νόμιμο ιδιοκτήτη άστεγο. Αργότερα αποφασίζουν να έλθουν “απο αγάπη” (άκου θρασύτητα!) για να τα βρουν με τον ιδιοκτήτη και του λέγουν; “Αναγνώρισε ότι όσοι κατέλαβαν παράνομα το σπίτι σου είναι οι νόμιμοι κάτοχοι των νέων διαμερισμάτων και εμείς θα σε κάνουμε παρέα. Από τώρα και στο εξής θα έιμαστε φιλαράκια πρώτης!!! Αλλά μην τολμήσεις να διαμφισβητήσεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς της κλεψιάς και της αρπαγής.

Και ως να μην έφθαναν αυτά ο Παναγιότατος Θεσσαλονίκης ο οποίος και μοιχεπιβάτης έγινε και μετετέθη στη Θεσσαλονίκη μιλά για τον Ατιτκής όχι ως τον σφαγιασθέντα αδελφόν του (και με το δικό του φάσγανο) αλλά ως “δύσβατον οικόπεδον που ταλαιπώρησε την Εκκλησία”!!!. Τώρα κατά τον πολύ Ζακύνθου από “αγάπη και οικονομία” (έλεος τι προπέτεια είναι αυτή;) οι σφαγιαστές του θα πάνε να του πουν: Απλά αναγνώρισε την αδικία που σου έγινε ως νόμιμη και η αγάπη μας θα είναι πεπληρωμένη.

ΠΟΙΟΙ ΣΤΑΛΗΣΑΝ ΩΣ ΜΑΝΤΑΤΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ “ΑΓΑΠΗΣ”
________________

Και ποιοι εστάλησαν ως πρέσβεις στο Σεβασμιότατο Αττικής και Μεγαρίδος για να του μεταφέρουν το μήνυμα της “αγάπης και της οικονομίας”; Ο Μεσογαίας Νικόλαος (ο ένας των μοιχεπιβατών της Μητρόπολης Ατιτικής), ο γνωστός για τις Νεοβαρλααμικές του πεποιθήσεις Φθιώτιδος Νικόλαος και ο πασίγνωστος Μητροπολίτης Πένθχαουζ που επεδίωξε με λύσσα με τη βοήθεια του μακαριστού Σεραφείμ να γίνει μοιχεπιβάτης της Μητροόλεως Αττικής χωρίς να τα καταφέρει επειδή ο αείμνηστος Χριστόδουλος κατόρθωσε με την πλαστογραφία των ψήφων να μεταθέσει στην Αττική τον Ζακύνθου Παντελεήμονα τον υπέρλαμπρον άστρο της Ιεραρχίας.

ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ;
____________

Δεν έχω την ευτυχία να γνωρίζω εκ του σύνεγγυς το Σεβασμιότατο Αττικής. Ούτε και έχω πληροφορίες για τη στάση που θα τηρήσει κατά τη συνάντηση αλλά τα λίγα που ξέρω γι’ αυτόν από τα γραπτά του μου λέγουν ότι έχουν να ακούσουν πολλά οι μαντατοφόροι “της αγάπης και της οικονομίας” της Συνόδου.

5 σχόλια:

  1. ως “δύσβατον οικόπεδον που ταλαιπώρησε την Εκκλησία” δεν εννοούσε τον Νικόδημο αλλά την μητρόπολη Αττικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι η ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη. Δεν χρειάζεται να μιλάμε στα ξένα κ. Τελεβάντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταλαβα τι θελεις να πεις στα Αγγλικα. Είναι τροπος για να αποφυγεις την ζητηση συγγνωμης για το σφαλμα;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να ήταν σφάλμα αλλά η ουσία είναι μία!Ο μοιχεπιβάτης και μεταθετομανής Άνθιμος δεν δικαιούται να ομιλεί!Είναι αμετανόητος για το έγκλημά του που ξεκίνησε το 1974 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου