Κυριακή 16 Μαΐου 2010









ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΣΤ΄
ΜΕ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Ο Πάπας Βενέδικτος επισκέφθηκε τη Μάλτα το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου. Το προηγούμενο Σάββατο άγνωστοι παραμόρφωσαν το πρόσωπο του Πάπα στις αφίσες που διαφήμιζαν το ταξίδι του στη Βαλέτα, βάζοντας του χιτλερικό μουστάκι και γράφοντας επάνω τη λέξη «παιδεραστής». (Αγγελιοφόρος -12/04/2010). Τόση είναι η αίσθηση που έχει κάνει το σκάνδαλο των κακοποιήσεων, που περιέργως για μια καθολική χώρα, οι δρόμοι της Μάλτας έχουν κατακλυστεί από αφίσες που προαναγγέλλουν την επίσκεψη του Πάπα, τον οποίο απεικονίζουν με χιτλερικό μουστάκι. (Πηγή: Ακτίνες (tvxs.gr/news/).

ΕΥΓΛΩΤΤΗ ΑΦΙΣΑ
____________

Τα λέγει όλα η αφίσα που παρουσιάζει ζωγραφισμένο με γραφίτη τον Πάπα με χιτλερικό μουστάκι και με τη διευκρίνιση ότι είναι "προστάτης των παιδεραστών"!

Εύστοχη, περιεκτική αλλά και αποκαλυπτική η αφίσα.

Δυστυχώς! Ενώ στην Παπική Μάλτα υπάρχει αυτή η αντίδραση στην Κύπρο η Σύνοδος εξαπολύει εγκύκλιο μην τυχόν και κάποιος διαμαρτυρηθεί ειρηνικά εναντίον της έλευσης του Πάπα!!!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
_________________

Σημαντική επίσης είναι η αφίσα επειδή αποστομώνει όσους (ελάχιστους) νομίζουν ότι δεν είναι επιτρεπτό να κάνουμε αναφορά στον Πάπα ως προστάτη των παιδεραστών και ότι πρέπει ΜΟΝΟ να προβάλλουμε τις θεολογικές διαφορές Ορθοδόξων και Παπικών, όταν αναφερόμαστε στην Παπική επίσκεψη στην Κύπρο.

Οι κορυφαίοι θεολόγοι που ηγούνται του αντιοικουμενιστικού αγώνα δεν συμμερίζονται αυτές τις πεποιθήσεις ελάχιστων σχολιογράφων γι' αυτό και γράφουν και μιλούν για την παιδεραστία των φραγκοπαπάδων και το κουκούλωμα των υποθέσεων από τον Πάπα. Αντιλαμβάνονται - και δικαίως - το θέμα ως απότοκο της θεολογικής διαστροφής των αληθειών της πίστεως από τον Παπισμό αλλά και επειδή αξιολογούν ως πολύ σημαντική την απήχηση που έχει στον κόσμο η αναφορά στην παιδεραστία του Βατικανού.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ
____________

Ο “Ορθόδοξος Τύπος” έκανε και κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα με σχόλια και ενυπόγραφα άρθρα (όπως το πρόσφατο του κ. Ιωάννη Τάτση) που αναφέρονται στο εύρος του σκανδάλου και στη διεθνή κατακραυγή εναντίον ενός τόσο αποτρόπαιου εγκλήματος που γίνεται σε βάρος αθώων παιδικών ψυχών πολλές φορές με σωματικές αναπηρίες.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ
______________

Σωματεία της Ελλάδος και της Κύπρου έχουν αναγγείλει την πραγματοποίηση σε λίγες μέρες Ημερίδας στην Κύπρο όπου θα αναλύσουν με σχετικές εισηγήσεις τη θεολογική και ποιμαντική διάσταση της παιδεραστίας ως απότοκο της διαστροφής της αλήθειας του Χριστού από τον Παπισμό.

3 σχόλια:

  1. Πότε θα γίνει άραγε και στην καθ' ημάς Ανατολή, Ημερίδα, όπου θα αναλύεται με σχετικές εισηγήσεις, η θεολογική και ποιμαντική διάσταση της ομοφυλοφιλίας των Μητροπολιτών, Επισκόπων, Αρχιμανδριτών και Μοναχών, ως απότοκος της διαστροφής της αλήθειας του Χριστού;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου λες ΙΚ.

    Οτι προτεσταντίζεις το ήξερα. Τώρα άρχισες να γίνεσαι συνήγορος και του Πάπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, ακριβώς έτσι όπως τα λες είμαι αδελφέ. Και αγιομάχος και προτεστάντης και βουδιστής και μονοφυσίτης και Μάρτυρας του Γιαχβέ και άλλα πολλά, για να μην κουράζεσαι στις αξιολογήσεις και τους χαρακτηρισμούς σου.

    Ως προς δε το συνήγορο του Πάπα, είμαι ακριβώς όπως ήταν και ο Αντιοχείας Πέτρος, όπου στην επιστολή του προς τον ΚΠόλεως Μιχαήλ Α΄ Κηρουλάριον γράφει: "ότι των παρά τοις ημετέροις πεπλημμελημένων περιφρονούντες ή και παραθεωρούντες, εμμελέστερον σπερμολογούμεν και πολυπραγμονούμεν τα αλλότρια" (Αγ. Νεκταρίου, Τα αίτια του Σχίσματος, τ. Β΄, σελ. 69-78), δηλ. κατά το κοινώς λεγόμενον "δεν κοιτάμε τα στραβά τα δικά μας, των άλλων τα στραβά μας μάραναν". Και όπως σημειώνει ο εκδότης Νεκτ. Παναγόπουλος: "Πόσον αληθώς δίκαιον είχε! Πόσον δ' αληθής και μέχρι σήμερον ο λόγος μαρτυρείται!" (σελ. 78).

    Δυστυχώς όμως η αλήθεια πονάει, έστω και εάν προέρχεται από έναν αγιομάχο, προτεστάντη κ.λπ. κ.λπ. λες και ο προφήτης Βαλαάμ, που συνομιλούσε με τον ίδιο το Θεό δεν ήταν ειδωλολάτρης και δεν πόνεσε τον Βαλάκ με τις αλήθειες που του έλεγε! (Αριθμ. 22. 9 - 24. 25).

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου