Κυριακή 7 Μαρτίου 2010








Ο ΜΕΓΑΣ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ

ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ

ΘΡΟΝΟΥ

ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕ...



του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου
=====================

Είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν εννοούν, οι ευλογημένοι, να σιωπήσουν όσα σκαμπίλια και αν δεχτούν. Ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιος Τσέτσης λ.χ. δεν εννοεί να σιωπήσει παρόλα τα χαστούκια που δέχεται όποτε ανοίξει το στόμα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ π. ΤΣΕΤΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΤΟ

____________________

Σε πρόσφατο άρθρο του προσπαθεί να απολογηθεί εκ μέρους του Πατριαρχείου για τη διένεξη αναφορικά με το έκκλητο. Περιττόν να αναφέρω ότι το άρθρο του π. Τσέτση διακρίνεται για τη θεολογική του εμβρίθεια, όπως όλα τα δείγματα γραφής της χαρισματικής πέννας του.

ΟΙ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ

ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ

__________________

Εχει άλλωστε να επιδείξει πολλά μετάλλια που έχει κερδίσει με τον τίμιο ιδρώτα της θεολογικής γραφίδος του. “Πάλαι τε και επ' εσχάτων”. Μεταξύ άλλων τον παρασημοφόρησαν οι π. Θεόδωρος Ζήσης, Κυρηνείας Παύλος, π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος και πρόσφατα ο πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος.

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ

_________________

Απαξ και ανοίξει το στοματάκι του ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος τρέχει ο κόσμος να μαζέψει τα σπασμένα. Και δεν τον φτάνουν τα αδιόρθωτα χάλια του δεν εννοεί να συνειδητοποιήσει ότι εκθέτει αντί να βοηθά τους ινστρούκτορές του. Αντί να κρύψει την αμάθεια υπό τη σιωπή του πετάγεται κάθε τρις και δύο και αμολά τους καρπούς της σοφίας του. Επειδή το θέμα έχει χρονίσει ήρθε η ώρα να πούμε στον π. Τσέτση τα πράγματα με το όνομά τους.

ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΕ...
_______________

“Κοντός ψαλμός αλληλούια”, αιδεσιμολογιότατε Μεγάλε Πρωτοπρεσβύτερε του Οικουμενικού Θρόνου. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ισχυρίζεσαι, ενδιαφέρεται για την κανονική τάξη. Οχι για να κατοχυρώσει προνόμια σε βάρος της Αυτοκεφαλίας της εν Ελλάδι Εκκλησίας. Ωραία λοιπόν! Σε λίγες μέρες ο φάκελλος Μπεζενίτη θα βρίσκεται στα χέρια του Σεπτού Κέντρου της Ορθοδοξίας. Η υποβολή αίτησης αναψηλάφησης της υπόθεσης, εκ μέρους του Μπεζενίτη, είναι δεδομένη. Ας σημειωθεί, εν παρόδω, ότι αλάλαζε “ότι θα προσφύγει στον Οικουμενικό Θρόνο και θα “δικαιωθεί”, μόλις άκουσε την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ
______________

Ενας τρόπος υπάρχει για να αποτινάξει το Πατριαρχείο από πάνω του τη ρετσινιά ότι ενεργεί υστερόβουλα. Ας δείξει στην πράξη ότι σέβεται την κανονική τάξη. Ας αποδείξει ότι αυτό που πονά το Πατριαρχείο είναι να ακολουθηθεί η υπό των Ιερών Κανόνων προβλεπόμενη διαδικασία και όχι η νομοθεσία του Ελληνικού κράτους. Αν έτσι είναι τα πράγματα τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Παναγιότατο και στον Οικουμενικό Θρόνο για τη μεγάλη τους ευαισθησία για τους Ιερούς Κανόνες. Ας δεχθεί την αίτηση του Μπεζενίτη, λοιπόν, και ας τον καθαιρέσει βάσει των Ιερών Κανόνων. Ετσι θα κλείσει ερμητικά τα στόματα αυτών που λένε ότι κινείται από μικροψυχία και ότι απλά επιδιώκει να διασφαλίσει προνόμια που θίγουν την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΘΑ ΑΠΟΣΤΟΜΩΘΟΥΝ

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ

ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

___________________

Αν το Πατριαρχείο ενεργήσει κατά Θεόν θα κλείσει παράλληλα και τα στόματα όσων ισχυρίζονται ότι ο Παναγιότατος (σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο) θέλει να δικαιώσει τον Μπεζενίτη επειδή εκβιάζεται ή επειδή χρηματίστηκε. Ορισμένοι διατείνονται ότι ο υποτιθέμενος διάλογος της τηλεφωνικής συνδιάλεξης του Παναγιότατου με τον Μακαριότατο αποκαλύπτει, όχι διένεξη μεταξύ τους, αλλά συνωμοσία για να αποκατασταθεί ο Μπεζενίτης στο επισκοπικό αξίωμα. Ο πραγματικός λόγος που διέρρευσε στα ΜΜΕ, εικάζουν, είναι για να δώσει κάλυψη στο Μακαριότατο για τη συνέργεια στην ανομία και παράλληλα για να διακριβώσει τις αντιδράσεις στις προθέσεις των δύο Προκαθημένων.

ΤΙ ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;
______________

Ιδού η Ρόδος! Ιδού και το πήδημα! Αντί να σας βάζουν να γράφετε τα περισπούδαστα και θεολογικότατα άρθρα σας, που προκαλούν θυμηδία και ειρωνικά μειδιάματα, πότε για τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και πότε για τα δικαιώματα του Πατριαρχείου, καλύτερα ας μας δείξουν στην πράξη το σεβασμό που τρέφουν έναντι των Ιερών Κανόνων. Ετσι εκόντες - άκοντες όσοι κατηγορούν ή και συκοφαντούν ίσως το Πατριαρχείο θα αποστομωθούν. Απαξ και διαπαντός!

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ! ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ

ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

_________________

Επιτέλους πια! Δεν μας φτάνουν τα υπόλοιπα είναι ανάγκη σώνει και καλά να υφιστάμεθα τις περισπούδαστες θεολογικές αναλύσεις του Μεγάλου Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιου Τσέτση κάθε φορά που το Πατριαρχείο θέλει να παρανομήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου