Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010



ΕΛΛΙΠΗΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========================

Επιτέλους! Η ΠΕΘ μίλησε! Είπε την αλήθεια για τους διασπαστές του “Καιρού”.

Ολη την αλήθεια; Ούτε κατά διάνοιαν!

Εκανε μια ακαδημαική προσέγγιση του θέματος και εξήγησε τι κατά την άποψή της πρέπει να γίνει με τη διδασκαλία των θρησκευτικών.
Καλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο; Θα με ρωτήσετε.
Πώς δεν είναι;! απαντώ! Με την εξής “διαφορούλα”.

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ
___________________

Οι αιρέσεις και οι νεωτερισμοί ΔΕΝ πέφτουν από τον ουρανό σαν τη βροχή. Πραγματοποιούνται επειδή κάποιοι τις εισάγουν. Ποιοι είναι εν προκειμένω οι προκομμένοι που τις εισάγουν; Αυτούς που η ΠΕΘ αποφεύγει να ονομάσει θα μου επιτρέψετε εμένα να το κάνω. Αυτοί που διασπούν το θεολογικό κόσμο είναι τα έκγονα του Αγουρίδη (του κακού δαίμονα της Νεοελληνικής θεολογίας, όπως ευστοχότατα τον χαρακτήριζε ο μακαριστός π. Ιωάννης Ρωμανίδης) και του αυτάδελφου αυτού Νησιώτη: Πέτρος Βασιλειάδης, Συναξιακοί, Γιαγκάζογλου και οι ευρωθεολόγοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
____________

Από χρόνια ναρκοθετούν το μάθημα των θρησκευτικών συνειδητά με τις θεωρίες τους για την ανάγκη να υιοθετηθεί πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του μαθήματος των θρησκευτικών. Θέλουν, δηλαδή, να αποβάλει τον ομολογιακό χαρακτήρα του και να αποκτήσει πολιτιστικό και όχι κατηχητικό χαρακτήρα. Για να λέμε την αλήθεια οι άνθρωποι δεν έκρυψαν ποτέ τις επιδιώξεις τους. Τις διακηρύσσουν από χρόνια επί των δωμάτων. Αν όλον αυτόν καιρό η ΠΕΘ και πολλοί άλλοι δεν προσποιούνταν ότι δεν άκουαν και δεν καταλάβαιναν τι συμβαίνει δεν θα φτάναμε στο σημερινό χάλι.

ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
_____________________

Ακόμη! Οι Ευρωθεολόγοι του “Καιρού” και όσοι είναι πίσω τους τα έχουν κάνει πλακάκια με τους σημερινούς άθεους κυβερνώντες.
Ακόμη χειρότερα! Εχουν μέσα στην Εκκλησία ισχυρούς προστάτες. Αυτόν τούτον τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β΄. Πλησίστιοι μαζί του πλέουν ο νεωτεριστής Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος και άλλοι πολύεδροι αδάμαντες της Ιεραρχίας. Και όχι μόνο αυτό: Την εξαιρετικά αυτή ολιγομελή αλλά άκρως επικίνδυνη ομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’ την έχει “μη στάξει και μη βρέξει”. Τους παρέδωσε ήδη το ραδιοσταθμό της Εκκλησίας και κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να τον φέρουν στα σημερινά του χάλια.

ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΑΣΗ
_________________

Επομένως αν η ΠΕΘ θέλει να κάνει αγώνες καταρχήν πρέπει να ακούμε τη φωνή της τακτικά και πέραν των ακαδημαικών αναλύσεων χρειάζεται να ονομάζουν τους διασπαστές, να τους δακτυλοδείχνουν και να τους κάνουν ανελέητο πόλεμο.

Οι ευρωθεολόγοι, χωρίς ίχνος αιδούς, προλειαίνουν το δρόμο των αθέων. Τους ραίνουν με ροδοπέταλα. Τους στρώνουν πορφυρούν τάπητα για να διέλθουν αβρόχοις ποσίν. Και η ΠΕΘ; Οταν δεν σιωπά (και συνήθως σιωπά) περιορίζεται στις ακαδημαικές αναλύσεις.

Λυπάμαι, αγαπητοί συνάδελφοι. Δεν γίνονται έτσι οι αγώνες. Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρέμβαση αλλά σας παρακαλούμε θερμά να εκδώσετε νέα ανακοίνωση και να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους. Αλλιώς αέραν δέρομεν και οι άθεοι με τους πεμπτοφαλαγγίτες θα ολοκληρώσουν το ανόσιο έργο τους. Εχουν στα χέρια τους και το κρέας και το μαχαίρι και ενεργούν μεθοδικά και αδίστακτα.

Μπορούν οι ακαδημαικές αναλύσεις να απονευρώσουν τη δυναμική τους;

Ας μην είμαστε αφελείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου