Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010
















ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ

ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ

ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

======================

Μόλις χθες ανάρτησα άρθρο αναφορικά με το σκάνδαλο της κουκούλωσης των παιδεραστών φραγκοπαπάδων από τον τότε παπικό Αρχιεπίσκοπο Μονάχου και μετέπειτα καρδινάλιο Γιόζεφ Ράτσινγκερ δηλαδή το σημερινό Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄.

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

_____________

Διαπιστώνω ότι το θέμα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας εναντίον του αιρεσιάρχη της Ρώμης με σκληρά δημοσιεύματα στις πιο έγκυρες εφημερίδες, περιοδικά και άλλα σύγχρονα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της υφηλίου.

Και δικαίως! Αλίμονον αν αφεθεί ανενόχλητος ο προστάτης των παιδεραστών να παριστάνει τον ποιμένα του Χριστού και τον Βικάριο του Χριστού επί της γης! Και όχι μόνον αυτό! Να μιλά για τό “έλλειμα της πίστεως” που δήθεν έχουν οι Ορθόδοξοι επειδή δεν αναγνωρίζουν το πρωτείο και το αλάθητο του αιρεσιάρχη της Ρώμης του και προστάτη των παιδεραστών.

ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ

ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;


______________________

Οι μόνοι που δεν φαίνεται να πήραν χαμπάρι τι συμβαίνει είναι οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου. Δεν ακούσαμε κανένα από αυτούς να βγει και να ζητήσει ακύρωση της, ως μη όφειλε, πρόσκλησης για να επισκεφθεί ο Πάπας τον Ιούνιο το νησί.

Δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο από στοιχειώδης ανθρωπιά για να μη γίνει δεκτός “μετά βαίων και κλάδων” ο προστάτης των παιδεραστών στη “νήσον των αγίων και των ηρώων”.

Ελπίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα εγερθεί εκ του ύπνου και θα επιληφθεί του θέματος άμεσα και επιτακτικά.

Το Βατικανό καταποντίζεται στη συνείδηση της ανθρωπότητας όχι μόνον για τις αιρέσεις και τη θλιβερή ιστορία του (Ιερά Εξέταση, Σταυροφορίες, Παποκαισαρισμός κτλ.) αλλά και για το σύγχρονο σκάνδαλο συγκάλυψης της παιδεραστίας που συγκλονίζει την υφήλιο. Είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Πάπας να γίνει δεκτός με τιμές στην πατρίδα μας. Οχι μόνον δεν θα βοηθήσει το εθνικό μας θέμα μια παπική επίσκεψη κάτω από αυτές τις συνθήκες, όπως ελπίζει ο Μακαριότατος και άλλοι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, αλλά θα εξευτελιστούμε και ως πολιτεία και προπαντός ως Εκκλησία διεθνώς.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΚΑΘΕ ΚΥΠΡΙΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ


__________________

Αν τελικά πραγματοποιηθεί η παπική επίσκεψη θα αποβεί μελανό στίγμα στην ιστορία της εκκλησιαστικής ιστορίας της Κύπρου αλλά και του κύρους κάθε Κύπριου ιεράρχη που τυχόν σπεύσει, ως μη όφειλε, να υποδεχθεί τον προστάτη των φραγκοπαπάδων παιδεραστών.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

________________

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της παγκόσμιας κατακραυγής που έχει ξεσηκωθεί εναντίον του Πάπα παραθέτουμε δημοσίευμα της Κατερίνας Τζαβάρας με τίτλο: “Πότε παραιτείται ένας Πάπας; στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”:

“Τελικά όχι μόνο αποδεικνύεται ότι ο Πάπας Βενέδικτος είχε πάρει μυρωδιά από τη δυσωδία των κακοποιήσεων παιδιών από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά πολλά είναι και τα ερωτήματα που προκύπτουν σε σχέση με τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων, την εποχή που ακόμη ανέβαινε τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας.

Αναπόφευκτα, το «αλάθητο» του ποντίφικα μπαίνει στο στόχαστρο και από το περιοδικό «Spiegel» διατυπώνεται το ερώτημα: «Πότε πρέπει ένας Πάπας να παραιτηθεί;»

ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΟ 200 ΚΩΦΑ ΠΑΙΔΙΑ


________________

Οι αποκαλύψεις ότι το Βατικανό, και ο καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ προσωπικά, ευθύνονταν για τη συγκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος καθολικού ιερέα που κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων των 200 ανηλίκων, που έπασχαν από κώφωση, σε σχολείο της πολιτείας του Γουισκόνσιν, από το 1950 έως το 1977, ήρθαν να προστεθούν σε έναν σωρό άλλων κακώς κειμένων.

Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ

ΣΥΓΚΑΛΥΨΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ


__________________

Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», το 1996 ο τότε καρδινάλιος Ράτσινγκερ, πρόεδρος της επιτροπής για την ορθότητα της πίστης, επέλεξε να μην ανταποκριθεί σε εκκλήσεις του αρχιεπισκόπου του Μιλγουόκι, για ανάληψη δράσης μετά τις καταγγελίες των ενεργειών του ιερέα. Η έρευνα που έγινε περιορίστηκε με απόλυτη μυστικότητα εντός της Εκκλησίας και η όλη διαδικασία σταμάτησε χωρίς την επιβολή κυρώσεων.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

______________

Η περίπτωση των χειρισμών του Πάπα, στην υπόθεση του Γερμανού ιερέα, Πέτερ Χούλερμαν, προστέθηκε επίσης στο ποτήρι των καταγγελιών, γιατί έγιναν σε μια εποχή που ο τότε καρδινάλιος Ράτσινγκερ ήταν σε θέση να παραπέμψει τον ιερέα ή τουλάχιστον να του απαγορεύσει να έρχεται σε επαφή με παιδιά. Ο Γερμανός ιερέας, όμως, επέστρεψε στα καθήκοντά του μόλις λίγες μέρες αφότου ξεκίνησε να δέχεται βοήθεια ψυχιάτρου και στη συνέχεια καταδικάστηκε για κακοποίηση νεαρών αγοριών σε άλλη ενορία!!!

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ “ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ”


______________

Το Βατικανό υπερασπίζεται σθεναρά τη στάση που τήρησε ο σημερινός Πάπας και διαγιγνώσκει στοιχεία στοχευμένης επίθεσης.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ


____________

Αρθρο γνώμης στην αγγλόφωνη έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel», θέτει το ερώτημα «Πότε έρχεται η ώρα να παραιτηθεί ένας Πάπας;». Επικαλείται το παράδειγμα της πρώην επικεφαλής της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας, Μάργκαρετ Κέσμαν, που παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο επειδή αυτοαναγνώρισε έλλειμμα ηθικού κύρους επειδή συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. «Πόσο κύρος εξακολουθεί να απολαμβάνει ο Πάπας Βενέδικτος 16ος;», αναρωτιέται ο σχολιαστής.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα γίνεται ακόμη πιο δηκτικό, επισημαίνοντας ότι ο Πάπας (από το 1982 ακόμη, όταν ανέλαβε επικεφαλής του οργάνου που διαχειρίζεται τις καταγγελίες για περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων) έχει κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό παρά έχει προσφέρει υπηρεσίες στην Εκκλησία του.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΙΣΧΗ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ

ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ


_________________

Στην Ιρλανδία ή στην Αμερική αλλά και στη Γερμανία, επίσκοποι έμειναν ατιμώρητοι και χωρίς να αναλάβει κανείς ποτέ την ευθύνη για τα «σοβαρά λάθη» τους, ενώ η επίσημη αντίδραση δεν ξεπέρασε το επίπεδο διαχείρισης κρίσης από μια «μεσαία επιχείρηση», λέει το «Spiegel», που επιμένει ότι είναι ώρα ανάληψης δράσης”.

2 σχόλια:

  1. Από τη στιγμή, που ένας έχει το μείζον μπορεί να έχει και τα ελάσσονα.

    Το μείζον είναι η αίρεση, η παιδεραστία το έλασσον.

    Όσον αφορά το αν οι Πάπες παραιτούνται, η απάντηση είναι ΝΑΙ, όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι:

    "Για λόγους ταπεινοφροσύνης, επισφαλούς υγείας, ελλείψεως γνώσεων και για την επανεύρεση της ειρήνης και της εσωτερικής γαλήνης του πρότερου βίου"
    (Κανόνας 332, παραγρ. 2 του Κανονικού Δικαίου της ΡΚαθολικής "εκκλησίας").

    Ο κανόνας αυτός θεσπίστηκε από τον πάπα Κελεστίνο Ε΄ (1294), ο οποίος ποίμανε στο θρόνο της Ρώμης για 5 μήνες και 8 ημέρες. Όντας ερημίτης στο όρος Morrone έχαιρε της φήμης ενός αγίου μοναχού. Μετά την εκλογή του συνειδητοποίησε το μεγάλο λάθος του, να δεχτεί τη θέση αυτή και να βρεθεί από τη σπηλιά στα ανάκτορα του Βατικανού. Έτσι, δήλωσε την "ανικανότητά του να σηκώσει το βάρος της διακυβέρνησης της Εκκλησίας", παραιτήθηκε και επέστρεψε στη σπηλιά του.

    Ο πάπας Βενέδικτος, ας διδαχτεί από τον προκάτοχό του και ας βρει ένα λόγο, για να υποβάλει κι' αυτός τη δική του παραίτησή.

    Θα πει κανείς, μήπως φιλοτιμήθηκε ο δικός μας ο Μπεζενίτης να παραιτηθεί, παρ' όλα αυτά που του καταμαρτυρούν; Αλλά γιατί να φιλοτιμηθεί, αφού ολόκληρη ΔΙΣ έσπευσε να τον καλύψει και να κουκουλώσει τα σκάνδαλά του, ακριβώς όπως κάνει και ο Παπισμός τώρα.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι ο Παπισμός δέχεται επίθεση από τα ΜΜΕ, μπορεί να σηματοδοτήσει κάτι ανάλογο και για την Ορθοδοξία στη πατρίδα μας; Σαν να μην έφταναν δηλαδή που Επίσκοποι πρωτοστατούν στον Οικουμενισμό και τα σκάνδαλα του πρώην Αττικής!
    Παράλληλα παρατηρείται ο σχηματισμός κινήματος αθεΐσμού. Στη μασονία υπάρχει η τοποθέτηση των δύο αντιθέτων που συγκρούονται για να ενωθούν αργότερα και αναρωτιέμαι μήπως γίνουμε μάρτυρες σε κάτι τέτοιο: Από τη μία ο Οικουμενισμός, που είναι η ενοποίηση των θρησκειών και από την άλλη, ο αθεΐσμός ως άρνηση της ύπαρξης του Θεού (και τα δύο αντίθετα είναι αντιχριστιανικά!) και τελικά ο σχηματισμός της Παγκόσμιας Θρησκείας της Νέας Εποχής που αναμένει τον "Μεσσία" της (δηλαδή τον Αντίχριστο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου