Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΕΝΝΕΑ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΔΙΔΟΥΝ «ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΙΝ»

ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ,

ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ.

-2patr.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ:

«Θα πρέπει να συντελέσωμε όλοι μας στην προώθηση των πνευματικών αρχών του οικουμενισμού…»1

«Τελευταίως, εκυκλοφόρησαν μίαν “Ομολογίαν Πίστεως [κατά του Οικουμενισμου]” στην Ελλάδα… Προσεχώς, θα πάρουν την δέουσαν απάντησιν από το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, διότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα.»2


1. Περιοδ. «Επίσκεψις» του Πατριαρχείου αριθ. 511/30-11-1994
2. «Ορθόδοξος Τύπος» 11-9-2009
*************************************************

-3ΜΗΤΡ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ:

(Εγκύκλιος Κυριακής της Ορθοδοξίας του 2008)

«Τρεις φοβερές αιρέσεις λυµαίνονται στην εποχή µας την Ορθόδοξο Εκκλησία του Χριστού: Ο Παπισµός, ο Προτεσταντισµός,

και η παναίρεσις του Οικουµενισµού».

**************************************************

Artem.ΜΗΤΡ. ΡΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΖΡΕΝΗΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ:

(Από την εισήγησή του στο Συνέδριο για τον Οικουμενισμό το 2004)

«…Το ζήτημα του Οικουμενισμού να παρατηρηθεί από διάφορες όψεις, πράγμα που θα βοηθήσει πολύ όλες τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες να λάβουν τη σωστή θέση εναντίον αυτής της επικίνδυνης εκκλησιαστικής αίρεσης, την οποία ο π. Ιουστίνος Πόποβιτς αποκαλεί Παναίρεση, αφού μέσα της συμπεριλαμβάνει όλες τις διαμέσου της ιστορίας της Εκκλησίας γνωστές αιρέσεις».
Σημ.: Ο κ. Αρτέμιος «καρατομήθηκε» πρόσφατα (Σερβία)

******************************************************

Naupaktoy istΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ:

(Από άρθρο και εισήγηση)

«Μερικοί εκκλησιαστικοί άρχοντες διακρίνονται από τον τραγικό διαχριστιανικό και διαθρησκειολογικό συγκρητισμό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πλάνη της εποχής μας…»1
«…Πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως το θέμα της διεισδύσεως του “πνεύματος” του οικουμενισμού μέσα στην ζωή της Εκκλησίας μας»2.
1. «Εκκλησ. Παρέμβαση», Δεκ. 2002
2. Στο Συνέδριο για τον Οικουμενισμό το 2004

***************************************************

KYTHRONΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ:

(«Θεοδρομία», τευχ. 2 – 2009)

«Μετά πολλής πνευματικής χαράς και ψυχικής αγαλλιάσεως έλαβον και διεξήλθον απνευστί το περισπούδαστον και εμπνευσμενον κείμενον: “Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού”. Συμφωνώ καθ’ άπαντα τα σημεία της Ορθοδόξου ταύτης ομολογίας και εκθύμως “όλη ψυχή και καρδία” την προσυπογράφω…»

***************************************************

PatronΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:

(Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2010)

«Ανησυχούμε, διότι βλέπομε ότι και στην Ορθόδοξη πατρίδα μας υπάρχει αποϊεροποίηση της ζωής, θυσία αρχών και διαχρονικών αξιών μέσα στο κλίμα της Παγκοσμιοποίησης, …του πανθρησκειακού και συγκρητιστικού πνεύματος, του Οικουμενισμού».

*********************************************************

ΚΟΝΙΤΣΗΣΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΑΝΔΡΕΑΣ:

«Στα θέματα της Πίστεως επιχειρείται κάποια νοθεία. Είδαμε τους τελευταίους καιρούς συμπροσευχές, εναγκαλισμούς, ασπασμούς μεταξύ κορυφαίων εκπροσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον Παπισμό… Πρέπει να μελετούμε για να δούμε πως θα αποφύγουμε αυτή την πανούκλα που λέγεται Οικουμενισμός· διότι περί πανούκλας πρόκειται».

(Εφημ. «Ορθόδοξος Τύπος», 2-10-2009)

*************************************************

1ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΜΟΥ κ. ΕΥΣΕΒΙΟΣ:

«Μαζί με τους “Μάρτυρες του Ιεχωβά”, ενέσκηψαν στην Ποίμνη του Χριστού και οι Οικουμενιστές, όσοι δηλαδή απαρνώνται τα βασικά γνωρίσματα της Ορθοδόξου Πίστεως…».

(Εγκύκλιος την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2009)

****************************************************

ΚΟΣΜΑΣΜΗΤΡΟΠΟΛ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ κ. ΚΟΣΜΑΣ:

«Όλη ψυχή τε και καρδία και διανοία και χείλεσιν, ομολογώ και προσυπογράφω την «Ομολογίαν πίστεως κατά του Οικουμενισμού» …Δεν θα προδώσωμεν τα ιερά και τα όσια της αγίας Ορθοδοξίας ημών, χάριν μιας ψευδοευγενείας και αγαπολογίας των οικουμενιστών».

(«Θεοδρομία», τεύχ. 2 – 2009)

*********************************************************

ΠΕΙΡΑΙΩΣΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ:

«Η απάντησίς μου εις το οξύ ζήτημα της παναιρέσεως τού Οικουμενισμού και της αιρέσεως τού Παπισμού δεν ημπορεί να είναι άλλη από την αιώνιον και αδιάπτωτον θέσιν Πνευματοφόρων Αγίων Πατέρων». («Ορθόδοξος Τύπος», 6-7-2007)
«Προάγομαι διά του παρόντος, όπως διαπέμψω Υμίν την αποσταλείσαν μοι υφ’ Υμών “Ομολογίαν πίστεως κατά του Οικουμενισμού” υπογεγραμμένην υπό της ελαχιστότητός μου, συγχαίρων άμα Υμάς εκ βάθους ψυχής, διά την Υμετέραν εξαίρετον πρωτοβουλίαν, ήτις καλύπτει μέγιστον κενόν της ποιμαινούσης Εκκλησίας εντός της συγχρόνου χοάνης του συγκρητισμού»

Από augoustinoskantiotis

4 σχόλια:

  1. Υπάρχει ένας εξ αυτών που καταδικάζουν τον Οικουμενισμό, έστω και ένας που δεν συλλειτούργησε με τον αιρεσιάρχη Πατριάρχη, που δεν τον προσκάλεσε στην Μητροπολή του ή που τον ήλεγξε για την αίρεση της οποίας είναι πρωτεργάτης; Από λόγια χορτάσαμε πια. Θέλουμε πράξεις, πράξεις από τους αγίους Ιεράρχες που θέλουν να τα έχουν με όλους καλά. Και με τους αντιοικουμενιστές αγωνιστές και με τον αρχιοικουμενιστή Πατριάρχη. Είναι θέατρο αυτό του παραλόγου ή δεν είναι κατά τα λεγόμενα του εκλεκτού καθηγητού κ. Κορναράκη; Βαρεθήκαμε τόσα χρόνια να καταδικάζεται ο Οικουμενισμός ακόμη και από οικουμενιστές (π.χ. Χριστόδουλος σε εκπομπή με τον Στρατηγόπουλο) θεωρητικά και στην πράξη να συμπορευόμαστε όλοι μας και να χορεύουμε τον χορό που σύρει ο πράσινος Πατριάρχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς από έναν κακώς εννοούμενο σεβασμό προς το οικουμενικό πατριαρχείο,όχι απαλλαγμένο από εθνοκεντρικές σκοπιμότητες,οι προαναφερθέντες αρχιερείς αποφεύγουν να ελέγξουν κατά χρέος τον διαρκώς ευτελίζοντα το ορθόδοξο ήθος πατριάρχη Γιουροβίζιον συγγνώμη Κωνσταντινουπόλεως ήθελα να πω!Κι όχι μόνο δεν τον ελέγχουν αλλά και τον δέχονται πανηγυρικά στις επαρχίες που ποιμαίνουν κι εκείνος αποθρασύνεται σαν κακομαθημένο παιδάκι που δεν του χαλούν χατίρι!Λαγωούς δεσποτάδες έχουμε κι όχι λέοντες τύπου Αμβροσίου Νικολάου και Αυγουστίνου Καντιώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναντιλέκτως η φιλοοικουμενιστική πολιτική του Βαρθολομαίου συνιστά τη σοβαρότερη εκτροπή του.Πλην όμως και τα ταξιδάκια του,η καλοπέρασή του,η ενασχόλησή του με την οικολογία και η τάση που έχει να επεμβαίνει διαρκώς στα εσωτερικά της αυτοκέφαλης Εκκλησ'ιας της Ελλάδος θα έπρεπε να κάνει τους αρχιερείς μας πιο φειδωλούς στις εκδηλώσεις τιμής προς το πρόσωπό του.Αλλά αυτοί πού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Παλαιοημερολογιτες του ταπαν καταμουτρα και ειχαν το σθενος, να του κοψουν το Μνημοσυνο και Τοτε και σημερα, δεν παιζουν με τις λεξεις και δεν του κανουν ρεβεραντσες, λενε το ναι, Ναι και το ου, Ου.
    Και οι Εσφιγμενιτες τον αντιμετωπιζουν στα ισια,και ας λεει ο προκαθημενος οτι θελει.

    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου