Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΣΙΓΑ ΜΗ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ!



του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου
=========================


Τις τελευταίες μέρες εξαιτίας των ατυχέστατων χειρισμών του Φαναρίου αναφορικά με τη Μητρόπολη Αττικής ξεσηκώθηκε από παντού μια δικαιολογημένη αποδοκιμασία εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ "ΑΒΡΟΧΟΙΣ ΠΟΣΙΝ" Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
___________________



Ολως παραδόξως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρόλον ότι συνταυτουργός και συνωμότης του Παναγιότατου σύμμαχος και εφαλτήριο των σχεδίων του γλύτωσε την μήνι των ΜΜΕ και των άλλων παραγόντων.
Ορισμένοι δε αφελείς τον ηρωοποίησαν ως θύμα της υπόθεσης λόγω της ευγένειας και του σεβασμού του προς το Πατριαρχείο.
Ούτε λόγος δηλαδή ότι είναι αρχισυνωμότης με τον κ. Βαρθολομαίο.


ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ;
___________


Ορισμένοι άλλοι πάλιν πήγαν ακόμη μακρύτερα με πρώτους και χειρότερους, για τους πασίγνωστους λόγους, τους Αιμίλιο Πολυγένη της “Ρομφαίας” και Μητροπολίτη Καλάβρύτων κ. Αμβρόσιο, οι οποίοι άρχισαν να μας κανοναρχούν σε όλους τους ήχους το τροπάριο “Μας λείπει ο Χριστόδουλος”.


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ;
______________________________


Ο Χριστόδουλος λείπει στους Κουμαριανούς, στους φουσκωτούς που τον περιέβαλλαν, στους μεγιστάνες του πλούτου που τον καλούσαν στις θαλαμηγούς του, στους δημοσιογράφους που άμειβε αδρά από μυστικά κονδύλια, στους επικοινωνιολόγους που τα μάτσωναν ακόμη πιο χοντρά, στους παραδικαστικούς και το άλλο συνάφι που τον περιέβαλλε, στους συνοδίτες του στο “Four Seasons” και στα άλλα “πανδοχεία” των πέντε αστέρων.
Στους πρωτοσύγκελους του και στους διακόνους του και τους παντός είδους ευργετηθέντες από αυτόν.
Στους σκανδαλοποιούς κληρικούς που κάλυπτε με κάθε τρόπο.
Μόνον στους κάθε λογής “Χριστοδουλάνθρωπους” (κατά το “Κοσκωτάνθρωπους”) λείπει ο Χριστόδουλος.
Και σε ορισμένους αφελείς!
Σε κανένα άλλο δεν λείπει!

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΕΓΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
______________________________


Ετσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων έχει ξεθωριάσει:
Αφησε ανοιχτή και επιδείνωσε την πληγή της μη αποκατάστασης του Κανονικού Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου.
Μας έφερε τον Πάπα στην Αθήνα.
Πήγε, παρά την αντίδραση της Ιεραρχίας, στη Ρώμη.
Επέτρεψε διοργάνωση συνεδρίου του ΠΣΕ στην Ελλάδα.
Συμπροσευχήθηκε στο διαθρησκειακό καρνάβαλο της Καμπέρρας και συμπροσευχόταν ευκαίρως - ακαίρως με τους κάθε λογής αλλόθρησκους και αιρετικούς.
Υφήρπασε την ψήφο των συνοδικών και χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως προσωπικό δεδομένο.
Πλαστογράφησε τα ψηφοδέλτια των αρχιερέων για να πετύχει τη μετάθεση του Μπεζενίτη στην Αττική.
Τον περιέβαλλαν άνθρωποι που δεν εμπνέουν.
Αναφέρουμε ενδεικτικά:
Τα φυντάνια της Ζωοπηγής, ο Θωμάς Συνοδινός, ο Κατερίνας, ο Βαβύλης, ο Γιοσάκης, ο Κουμαριανός, ο Μπεζενίτης (ο τέταρτος της τρόικας, όπως τον έλεγαν χαρακτηριστικά), τα σκάνδαλα του οποίου προσπάθησε παντοιοτρόπως να καλύψει.
Μας χειροτόνησε επισκόπους του κλέους του Μεσσηνίας, του Κουμαριανού, του Σύρου, του Δημητριάδος.
Ανοιξε τους ασκούς του Αιόλου της “λειτουργικής αναγέννησης” που έδωσε διέξοδο στη Νεοβαρλααμική πλημμυρίδα που κοντεύει να μας πνίξει με τις καθημερινές αναθυμιάσεις της.
Μιλούσε με περιφρόνηση για τους παραδοσιακούς πιστούς τους οποίους χαρακτήριζε “Ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας.
Κατεδίωξε τον “Ορθόδοξο Τύπο” για την κριτική που του ασκούσε.
Εθεσε σε αργία τον π. Θεόδωρο Ζήση επειδή είπε το αυτονόητο ότι οι ογδόντα επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Και άλλα πολλά ων ουκ έτσιν αριθμός.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί μας λείπει ο Χριστόδουλος;
Σε μένα πάντως δεν λείπει καθόλου!
Μα καθόλου! σας διαβεβαιώ.

26 σχόλια:

  1. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κο Παναγιώτη Τελεβάντο για την υπέροχη συλλογιστική του!Δυστυχώς κάποια μέλη της Εκκλησίας κρίνουν την αξία των ποιμένων τους απ το αν έχουν επικοινωνιακό χάρισμα ή όχι κι απ το αν εκτοξεύουν ή όχι στα κηρύγματά τους εθνικιστικές κορώνες.Και μόνο το γεγονός ότι ο αείμνηστος με πάθος τορπίλλισε την προσπάθεια αποκατάστασης του Νικοδήμου μου αρκεί για να τον κατατάξω στους ποιμένες που δεν πληροφόρησαν αξίως τη διακονία τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. k. Τελεβάντο, δεν μας λείπει ο μακαριστός για όλα αυτά τα αρνητικά που όντως υπήρξαν(ουδείς αναμάρτητος άλλωστε) αλλά για το ότι ύψωσε το ανάστημα του ενάντια στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων και για το ότι επιτέλους η Εκκλησία ύστερα από καιρό απέκτησε φωνή στην ελληνική κοινωνία. Αν εσείς βλέπετε μόνο τα αρνητικά τότε μάλλον βλέπετε ισοπεδωτικά το όλο ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαίως και μας λείπει ο Χριστόδουλος! Ποιός θα πομάνει πλέον αυτό το λαό;

    "Ο Θεός μου έδωσε την εντολή να ποιμάνω αυτό το λαό" (Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μακαρίτης πλέον).

    Άραγε, ποιό λαό; τον Αθηναϊκό, τον Ελληνικό, το Χριστιανικό, τον Οικουμενικό, τον Οικουμενιστικό;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λειπει σε όλους μας ο Χριστόδουλος γιατι ήταν ο καλύτερος Ιεράρχης που πέρασε απο την Ελλαδική Εκκλησία !Πολύ καλά λέει ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων.Ο καλύτερος Ιεράρχης ήταν,έβαζε κόσμο στη θέση του και μας προειδοποίησε για όσα ζουμε τώρα...Επαιρνε θέση στα εθνικά θέματα και στα θρησκευτικά...Τώρα κόβει ο Γιωρίκας τη γιορτή απο τα στρατόπεδα για το Πάσχα για λόγους δήθεν οικονομίας και η Εκκλησία ουτε κουβέντα γιατί ?Αν θέλουν να σωθεί η πατρίδα να δώσουν απο τα δικά τους !Εμείς αρνουμεθα έστω και ένα ευρωλεπτό να δώσουμε για να τη βοηθήσουμε...Που είσαι ρε Χριστόδουλε να βγείς να τα πείς και να τα χώσεις σε όλους τους άθεους,τους μηδέποτε δουλέψαντες και αποτυχημένους πολιτικους μας ?Ανυπομονώ να ξαναδώ στην ηγεσία της Εκκλησίας μας έναν τόσο δυναμικό και καταπληκτικό Ιεράρχη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Θεός να τον συγχωρέσει! Κύριε Τελεβάντο ξεχάσατε κάτι: Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν ο κύριος εισηγητής της αγιοποιήσεως του εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης. Για τη προκειμένη περίπτωση πιστεύω ότι αν όντως πρόκειται για άγιο πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε τα στοιχεία της μετάνοιάς του από τα αιρετικά του φρονήματα διότι οι εχθροί της Ορθοδοξίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα υπάρχοντα στοιχεία για να αθωώσουν τον οικουμενισμό και την μασονία.
    Μπορεί να κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι για να είναι κάποιος ιερομάρτυρας πρέπει να μαρτυρήσει μόνο για την πίστη του Χριστού. Διαφορετικά αν μαρτυρήσει υπέρ πατρίδος ή υπέρ πίστεως και πατρίδος τότε δεν είναι ιερομάρτυρας αλλά εθνομάρτυρας.
    Διαβάζοντας το βιβλίο του π Ευθυμίου Τρικαμηνά για τον Χρυσόστομο Σμύρνης θυμήθηκα την περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Ο Χρυσόστομος Σμύρνης αρχικά ήταν Ορθόδοξος και έγραψε έργα που καυτηρίαζε τις αιρέσεις του Παπισμού και του Προεσταντισμού αλλά μετά τις αποδέκτηκε ως "αδελφές εκκλησίες". Παρόμοια και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όταν ανέβηκε στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο γέμισε τον λαό αλλά και θεολόγους με αισιοδοξία ότι στο πρόσωπό του βρήκαμε έναν άξιο ηγέτη και υπέρμαχο της πίστεως (ακόμη θυμάμαι δημοσκοπήσεις που τον ανέφεραν πιο δημοφιλή και από πολιτικά πρόσωπα!) αλλά η πορεία του στη συνέχεια ήταν τραγική όπως περιγράφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιός έβαλε το Ιερό Ευαγγέλιο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο κατά την εξόδιο ακολουθία του και γιατί κανένας δεν πρόσεξε ότι σε εκείνο το σημείο το τοποθετούν οι μασόνοι;
    (μετά το 8:04)
    http://video.google.com/videoplay?docid=-4399353772749796752&ei=P0WSS9ntGpWz-AadjNXpAg&q=%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήταν απο τους μεγαλύτερους Οικουμενιστές,προσκυνητης του Παπα και της Νεας Τάξης.Η Ντίνα αντι να μας λεει για τα στρατόπεδα ας μας πεί και για τον Οικουμενιστή Προδότη.Τι θέση επαιρνε ο Χριστόδουλος πρώτος στις συμπροσευχές με αιρετικούς ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης μιλά για τον κίνδυνο της Ορθοδοξίας από τον Οικουμενισμό και για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και την βλασφημία του κ Αμβροσίου Καλαβρύτων:
    http://www.pantokrator.info/gr/logos/p_zisis/01_KINDYNEYEI_SOBARA_H_ORTHODOXIA_MAS.mp3

    Πόσο αληθινή και επίκαιρη είναι ακόμη αυτή η ομιλία!

    ΥΣ Όσον αφορά τον Καλαβρύτων κ Αμβρόσιο, περιμένουμε να μας πει για την υπογραφή αναγνώρισης των Μυστηρίων Παπικών και Προτεσταντών ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος μαζί με τον Δημητριάδος κ Ιγνάτιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς Παναγιώτη Τελεβάντο πολλοί από τους σύγχρονους χριστιανούς σκέπτονται με αμιγώς εθνικά κι όχι εκκλησιοκεντρικά κριτήρια όταν πρόκειται να αξιολογήσουν τους ποιμένες τους.Δεν τους νοιάζει αν ο αείμνηστος κατασκανδάλισε το λαό του Θεού το 1974 αρπάζοντας το θρόνο του όντως αγίου μητροπολίτη Βόλου Ηλία Τσακογιάννη,αν κάλεσε ερήμην της ιεραρχίας στην Αθήνα τον αρχηγό των αιρέσεων δίκερω γίγα της Ρώμης,αν είχε δίπλα του ελεεινό και δύσοσμο περιβάλλον!Επειδή εκτόξευε εθνικιστικές κορόνες ήταν καλός!Τι να πει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Αγκαλιά της Παναγίας τόσο ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ,οσο και ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων και οι δυο ειναι απο τους καλυτερους Ιεράρχες...Και να εκανε και ενα δυο λαθάκια του τα συγχωρέσαμε όλα γιατι ήταν ο καλυτερος που είχαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχει δίκιο η Ντίνα.
    Πεθυμήσαμε τον Χριστόδουλο.
    Μας έλειψε. Γιατί ήταν καλύτερος απο τον Ιερώνυμο.

    Αν ζούσε τώρα δεν θα τολμουσαν να κάνουν το μάθημα των Θρησκευτικων προαιρετικό,
    ούτε να κάνουν γάμους ομοφυλοφυλων
    ούτε να καταργησουν το ΕΘΝΙΚΟ απο τα Υπουργεια
    ουτε τις εθνικες γιορτες στα προξενεια
    ουτε να φορολογησουν περισσοτερο την Εκκλησια
    ουτε να κανουν οικουμενιστικο το μαθημα των Θρησκευτικων.
    Κάτι τόλμησαν με τις ταυτοτητες και ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕ.

    Βλακείες λεει ο Παν.Τελεβάντος.
    Μπορεί να ήταν οικουμενιστης αλλά ο Ιερωνυμος είναι λιγοτερο οικουμενιστης; ΄
    Άρα καλά κάνουμε και τον νοσταλγουμε τώρα που η Ελλάδα πηγαινει ταχεως στον πληρη αποχριστιανισμο της.

    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα αδελφοί Πέτρο και Ντίνα τι λέτε τώρα;
    Λαθάκι είναι η αναγνώριση Μυστηρίων των αιρετικών; Μα αυτό ακριβώς είναι η απόλυτη ακύρωση της Ορθοδοξίας! Μετά από αυτό δεν υπάρχει κάτι άλλο! Διότι αυτό σημαίνει ότι το Άγιο Πνεύμα υπάρχει και εκτός Ορθοδόξου Εκκλησίας! Τότε που ο λόγος του Κυρίου όταν αυτός είναι η Αλήθεια, η Οδός και η Ζωή και κανείς δεν πάει στον Πατέρα παρά μόνο μέσω Αυτού, όλοι οι Άγιοι Μάρτυρες (τουλάχιστον 14 εκατομμύρια), οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες και οι Οικουμενικές Σύνοδοι - όλα τα βάζουμε στην άκρη με αυτή μας την παραδοχή!
    Το συνειδητοποιείται αυτό; Μιλάμε πλέον για κάτι που το αποκαλούμε χριστιανισμό αλλά Ορθοδοξία δεν είναι!
    Και ο Αντίχριστος θα παρουσιαστεί ως ο Χριστός και θα πλανήσει πολλούς!
    Όσον αφορά τις ταυτότητες, μαζεύτηκαν 3 εκατομμύρια υπογραφές και τι έγινε; Ούτε η προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος δεν επιτεύχθηκε... Δεν λέω ότι ο Ιερώνυμος είναι καλός, παραδέχομαι ότι ο Χριστόδουλος ήταν χαρισματικός αλλά από τι στιγμή που δεν ήταν Ορθόδοξος, τότε τι συζητούμε; Αρχιεπίσκοπος ήταν δεν ήταν αρχηγός πολιτικού κόμματος!
    Αντί να κοιτάτε τα πρόσωπα θα έπρεπε να κοιτάτε την Πίστη τους, όχι επειδή το λέω εγώ αλλά επειδή το λέει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς:

    Και γαρ οι της του Χριστού εκκλησίας της αληθείας εισί και οι μη της αληθείας όντες, ουδέ της του Χριστού εκκλησίας εισί, και τοσούτο μάλλον, όσον αν και σφών αυτών καταψεύδοιντο, ποιμένας και αρχιποιμένας εαυτούς καλούντες και υπ αλλήλων καλούμενοι ΜΗΔΕ ΓΑΡ ΠΡΟΣΩΠΟΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΝ, ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣΘΑΙ ΜΕΜΥΗΜΕΘΑ.
    ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΕΠΕ, 3 σ.608

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με τις ταυτότητες μας κορόιδεψε χοντρά ο μακαριστός που ήταν της σχολής του ναι μεν αλλά!Πομφόλυγα επικοινωνιακή ήταν που γρήγορα έσκασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέτρο είπες "ουτε να κανουν οικουμενιστικο το μαθημα των Θρησκευτικων"

    Που στηρίζεις αυτή τη σιγουριά σου;
    Ο Χριστόδουλος πρώτα κέρδισε την εμπιστοσύνη του λαού και μετά άρχισε το οικουμενιστικό του έργο και πιστεύεις ότι θα υπεράσπιζε το μάθημα των θρησκευτικών; Απλά δεν πρόλαβε...
    Εδώ και στις μεταμοσχεύσεις που ήταν ενάντιος μετά τους έκανε διαφήμιση πηγαίνοντας στην Αμερική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Bρε Παναγιώτη,
    Ξέχασες να αναφέρεις πως έκανε Μητροπολίτη και τον Δανιήλ. Που ήταν ο πρώτος επίσκοπος στην Ελλάδα μας που βγήκε στην τηλεόραση για να στηρίξει την επίσκεψη του Πάπα και ομολόγησε πως η παπική εκκλησία δεν είναι αιρετική. Τώρα βέβαια φοβήθηκε από τον αγώνα μας και κάνει πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε, όχι και θα εμπόδιζε τους γάμους των ομοφυλοφίλων;
    Γέμισε την Εκκλησία με τέτοιους και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε.
    Αυτός δεν είναι εκείνος που πλαστογράφησε τα ψηφοδέλτια των αρχιερέων γιά να βγάλη τον Μπεζενίτη ως Αττικής;
    Αυτός δεν είναι εκείνος που τον Βησσαρίωνα της Λαρίσης που τον συνέλαβαν οι δημοσιογράφοι στην Συγγρού της Αθήνας να ....ψωνίζεται, τον έστειλε σε μοναστήρι και σήμερα υπηρετεί σε ναό του Λονδίνου;
    Πολλά δεν λέγονται και γιά τον Κουμαριανό και κάποια άλλα ...μπουμπούκια;
    Ο Χριστόδουλος δεν είναι εκείνος που έκρινε ότι οι κασέτες Μπεζενίτη με τα γαμισιά του, τις κάλυψε και τις ανακήρυξε προϊόντα υποκλοπής και έτσι τον αθώωσε τον Μπεζενίτη από τα ομοφυλοφικλικά αίσχη του.
    Αυτός δεν είναι εκείνος, που πλαστογράφησε τα πρακτικά της Συνόδου και ανακήρυξε τα ομοφυλοφιλικά των αρχιερέων ως προσωπικά δεδομένα;
    Πάψτε λοιπόν να τόν ωραιοποιείτε κάποιοι και κάποιες, γιατί τα γεγονότα είναι γεγονότα και δεν κρύβονται με τίποτα.
    Καλά είναι εκεί που είναι θαμμένος...
    Είθε ο Θεός να τον συγχωρήση...
    Πάψτε όμως να τον αναφέρεται σαν υπόδειγμα.
    Ναι ήταν υπόδειγμα φαφλατισμού και πολυλογίας.
    Ούτε οι ...δικοί του Πειραιώς, Σάμου, Σερρών, Καλαβρύτων, Κοζάνης κλπ δεν τον πίστευαν σε αυτά που έλεγε.
    Κάποιοι γιατί σπεύδουν εστω και τώρα να τον αμνηστεύσουν και να τον ανακηρύττουν νοσταλγικό;
    Ολες τις πληγές τις άφησε ανοικτές.
    Χωρίς ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποιον Δανιήλ;

    Τον Πουρτσουκλή;

    Καλά αυτός έχει το Νεοβαρλααμισμό της λειτουργικής αναγέννησης να προωθήσει.

    Δεν μπορεί να ασχολείται με επουσιώδη θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το βρίσκω ιδιαίτερα διασκεδαστικό ότι ορισμένοι θεωρούν τον μακαριστό Χριστόδουλο προασπιστή των εθνικών μας δικαίων.

    Καλά! Δεν είναι αυτός που πίεζε στα παρασκήνια τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για αποδοχή του σχεδίου Ανάν;

    Τέτοιοι ανένδοτοι Αρχιεπίσκοποι να μας λείπουν.

    Τα πατριωτικά τα ενθυμείτο όταν ήθελε να βάλει τον Πατριάρχη σε δύσκολη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΔΙΣ υπέβαλε στην ίδια Αρχή «Αίτηση Θεραπείας» στις 2.6.05 με την οποίαν αποφαίνεται μεταξύ άλλων: «Ο Μητροπολίτης δεν είναι….. δημόσιο πρόσωπο….. Εφόσον ο Μητροπολίτης δεν είναι δημόσιο πρόσωπο δεν ασκεί δημόσιο λειτούργημα…… Ειδικώς ως προς τα προσωπικά δεδομένα του Μητροπολίτη….. εν ουδεμιά περιπτώσει δύνανται να θεωρηθούν ότι συνδέονται με την άσκησιν δημοσίου λειτουργήματος, διότι πρόκειται περί δεδομένων αναφερομένων εις αυστηρώς προσωπικήν συμπεριφοράν, παντελώς άσχετον προς την άσκησιν δημοσίου λειτουργήματος…..».
    Η ανακλητική αυτή αίτηση της ΔΙΣ απορρίφθηκε με νεότερη απόφαση της Αρχής και με το αυτό σκεπτικό (απόφαση 73/17.11.05).
    Στην ανωτέρω αίτηση θεραπείας της ΔΙΣ αναγράφεται επί λέξει ότι η ομοφυλοφιλία συγκαταλέγεται μεταξύ των «δεδομένων (των) αναφερομένων εις αυστηρώς προσωπικήν (ομοφυλοφιλικήν) συμπεριφοράν παντελώς άσχετον προς την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος». Στη συνέχεια προστίθεται ότι «….. τα δεδομένα αυτά (εννοεί τα ομοφυλοφιλικά), δεν συνδέονται με την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος (εννοεί το του Μητροπολίτη)».
    Το επαίσχυντο κείμενο θεραπείας υπεγράφη από δεκατρείς Μητροπολίτες, όσα είναι τα μέλη της ΔΙΣ περιόδου 2004-2005 και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακληθεί!
    Ο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος
    O Ξάνθης Παντελεήμων
    Ο Ελασσώνος Βασίλειος
    Ο Σάμου Ευσέβιος
    Ο Καστορίας Σεραφείμ
    Ο Φλωρίνης Θεόκλητος
    Ο Κασσανδρείας Νικόδημος
    Ο Σύρου Δωρόθεος
    Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος
    Ο Νέας Σμύρνης Συμεών
    Ο Κερκύρας Νεκτάριος
    Ο Γλυφάδας Παύλος
    Ο Θήρας Επιφάνιος

    IK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι μαγνητοταινίες δεν γινονται δεκτες απο τα δικαστηρια ποτε...και ειδικα αν προκειται για προιον υποκλοπής...Και ο Μακαριστός Χριστόδουλος πολυ καλά έκανε που δεν τις αποδέχτηκε.Με αυτό το σκεπτικό,ο καθένας μας μπορεί να βάζει ένα μικρόφωνο να παρακολουθεί οποιον δεν του αρέσει,και μετα να τον καταγγέλει στο δικαστήριο βάσει προιόντων υποκλοπής...Δεν λέω ότι δεν σκανδαλίστηκε ο κόσμος απο το άκουσμα των μαγνητοταινιών,κάθε άλλο.Δεν ήταν όμως και επ αυτοφόρω σύλληψη προς άσκηση ίδιας η αλλοτρίας ακολασίας...Ηταν μαγνητοταινίες.Καλά έκανε και το χειρίστηκε ετσι οπως το χειρίστηκε.Πολύ καλός ήτανε και μας λείπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. -Μην ρίχνεις αναίσχυντα λάσπη φιλοεξελικτικέ ΙΚ.
    Οι 9 απο τους 13 δήλωσαν ότι είχαν άγνοια και ότι υπεκλάπη η υπογραφή τους.
    Αν δεν είσαι καλά πληροφορημένος να κλείνεις το στοματάκι σου.
    Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη απο το ψέμμα.



    -Ο Χριστόδουλος ήταν ξεκάθαρα κατα του σχεδίου Ανάν και ας μην συκοφαντείται απο κάποιους. Είναι ένας που συνετέλεση στην αποτυχία του σχεδίου Αναν. Ακους κ.Τελεβάντο;


    Θεμιστοκλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μα Ντινα τι λες;
    Η Εκκλησία οφείλει να κάνη έρευνα σε κάθε κατηγορία κατά κληρικού της, να δείχνη μοναδική ευαισθησία και άμεσα να επιλαμβάνεται και όχι να κλείνη τα μάτια της και να κάνη οτι δεν βλέπει και ότι δεν ακούει.
    Γι αυτό και γεμίσαμε κιναίδους που ψωνίζονται μέρα μεσημέρι μέσα στις καφετέριες και στους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητε Θεμιστοκλη
    η αλήθεια ειναι οτι αργησαν πολυ για να κινηθούν και να διαχωρίσουν την θεσι τους.
    Τετοια ζητηματα δεν τα αφηνουμε να περασουν ουτε 24 ωρες και οχι να αφηνουν να περασουν μηνες και χρονια και μετα να δείξουν καποια ενοχλησι, λες και το ζητημα ηταν παρωνυχιδα.
    Μην τους δικαιολογείτε.
    Κοιμωνται ολοι τους υπνον βαρουχειον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) εξέδωσε την υπ. αρ. 25/12.4.05 απόφασή της σχετικά με προσφυγή της ΔΙΣ, ως προς το απαραβίαστο της προσωπικής ζωής των Ιεραρχών και απαγόρευση προβολής ή δημοσίευσης γεγονότων της προσωπικής τους ζωής.
    Καταγράφονται εδώ αποσπάσματα της απόφασης αυτής: «….. Η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει, αν ένας μητροπολίτης, που προβάλλει ευατόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.τ.λ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη. Με άλλες λέξεις, οι προπαρατεθείσες εκδηλώσεις ιεραρχών δεν υπάγονται στην προσωπική ζωή τους, αλλά συνιστούν τμήμα ελεγχόμενου από τον Τύπο δημοσίου βίου τους….. Β/ Σχετικώς με την σκανδαλώδη συμπεριφορά Ιεραρχών: Η αυτούσια προβολή στοιχείων, που σχετίζονται με σκανδαλώδεις συμπεριφορές μητροπολιτών ερωτικού ιδίως περιεχομένου, είναι απολύτως δικαιολογημένη λόγω του εντόνου δημοσίου συμφέροντος. Εν προκειμένω, το θέμα είναι δημοσίου συμφέροντος, δεδομένου ότι αφορά δημόσια πρόσωπα κατά την έννοια του Ν. 2472/1997, καθώς ένας μητροπολίτης μισθοδοτείται από το Κράτος και ασκεί δημόσια εξουσία, προβαίνοντας σε πράξεις δημόσιου χαρακτήρα, η δε συμπεριφορά του υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και κριτική, όχι μόνο ως προς τα ζητήματα της δημόσιας διαχείρισης των εκκλησιαστικών πραγμάτων, αλλά και ως προς τα ζητήματα ηθικής φύσεως στο μέτρο που σχετίζονται αδιαχώριστα με το λειτούργημα και τη δημόσια δράση του. Οι ιδιαίτερες περιστάσεις της ιδιωτικής του ζωής επηρεάζουν προφανώς την άσκηση του λειτουργήματός του, στο μέτρο που παραβιάζουν ευθέως τους ιερούς κανόνες (η ισχύς των οποίων αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα, άρθρο 3). Για τους λόγους αυτούς είναι απολύτως αναγκαία και δικαιολογημένη η δημόσια προβολή των επίμαχων ηχητικών στοιχείων, που καλύπτουν πράξεις και εκδηλώσεις μητροπολίτη, οι οποίες, ανεξάρτητα απ’ τον τρόπο και το χρόνο που γίνονται (ακόμα δηλαδή και αν δε γίνονται σε δημόσιο χώρο), δεν καλύπτονται από την ιδιαίτερη προστασία της προσωπικής ζωής…..».

    IK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιατί ταράζεσαι φιλοδημιουργιστή (δηλ. φιλοπαπικέ) Θ;

    "Με τα λόγια, κτίζω ανώγεια και κατώγεια" λέει ο λαοός.

    Την αρχή προστασίας δεν την ενδιαφέρει αν είναι προϊόν υποκλοπής.

    Το έγγραφο της ΔΙΣ υπάρχει ακόμη με τις 13 υπογραφές. Δεν υπάρχει έγγραφο με 4 υπογραφές.

    Αν έγινε πλαστογραφία των υπογραφών, μπράβο στο μεγάλο παλαστογράφο Χριστόδουλο, τον έμπειρο σ' αυτά.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γελώ πραγματικά με την καρδιά μου επειδή υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αναζητούν τον Χριστόδουλο.

    Σιγά ρε παδιά!

    Και ποιος ήταν δηλαδή ο Χριστόδουλος;

    Ο π. Παίσιος, ο Πόποβιτς, ο Ελευθερουπόλεως, ο Λαρίσσης, ο Επιφάνιος ή ο π. Πορφύριος για να μας λείπει;

    Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καν την αίσθηση του σοβαρού και του αστείου.

    Πιο αστεία από όλα είναι η σιγουριά του ανώνυμου ότι δήθεν ο Χριστόδουλος πολέμησε το σχέδιο Ανάν.

    Για ρώτησε, φίλε ανώνυμε, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να σου πει τι πιέσεις προσπάθησε να ασκήσει!

    Ανεπιτυχώς ευτυχώς.

    Ο Χριστόδουλος ήταν κυριολεκτικά μια σαπουνόφουσκα.

    Χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

    Ηταν η πιο εμφανής ενσάρκωση ενός παγκοσμιοποιημένου επικοινωνιακού ηγέτη ο οποίος το μόνο προσόν που είχε ήταν επικοινωνιακό.

    Και το πιο αξιοθρήνητο!

    Παρίστανε τον εχθρό της παγκοσμιοποίησης. Κύριε ελέησον!

    Στο θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες μόνον. Ενα αγώνα που ο ίδιος πρόδωσε και άφησε αναξιοποίητο.

    Από εκεί και πέραν ήταν του "Four Seasons" και των θαλαμηγών των εφοπλιστών, των σύρτα φέρτα με τον Πάπα και των επισκέψεων του Αμερικανού πρέσβη.

    Μια επικοινωνικαή σαπουνόφουσκα. Τίποτε άλλο.

    Και καλά ο Χριστόδολος!

    Δεν τα έχουμε μέ ένα πεθαμμένο!

    Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας συγχωρήσει τις αμαρτίες μας.

    Αλλά να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τους λείπει ο Χριστόδουλος!

    Είναι για να γελάς ή μάλλον για να κλαίς για την ακρισία τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου