Σάββατο, 6 Ιουνίου 2009

Ενα "παπαγαλάκι" του αιρεσιάρχου πατριάρχου Βαρθολομαίου ", ο θεματοφύλακας της φαναριώτικης παράδοσης", όπως τον αποκαλούν τα άλλα ...μικροπαπαγαλάκια των ελληνικών ...παραμάγαζων blog, βγήκε από το "κλουβάκι του" από το Σαμπεζύ της Γενεύης, όπου διορίστηκε εκεί ως "ο καταλληλότερος" όντως, από τον φαναριώτη πάτρωνά του, που εδρεύει και το ΠΣΕ (Παγκόσμιο Συνονθύλευμα των Αιρέσεων) και...ξιφούλκησε εναντίον του ελλαδικού επαρχιωτισμού, όπως συνηθίζει να αποκαλεί τους ορθοδόξους χριστιανούς της Ελλάδος, η φαναριώτικη κάστα των διατεταγμένων.
Τον ενόχλησε, η "ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ", των κληρικών και λαϊκών, που τιμητικά την υπογράφουν.
Αυτά τα ....φερεφωνάκια του Ουνίτου πατριάρχου του Φαναρίου, περιφρονούντα τελείως την αντίδρασι του λαού του Θεού, δεν δίδουν εις ουδένα το δικαίωμα, να εχη διαφορετική, από τη δική τους γνώμη.
Αφού αυτοανακηρύχθηκαν, ως οι μοναδικοί εκφραστές και αμύντορες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν επιτρέπουν να ακουσθή καμμία ...παραφωνία!
Ας μάθουν όμως οι "ξεπλυμένοι", ότι μέχρις εδώ και μη παρέκει.
Από δω και πέρα, δεν θα τους επιτρέψη ο πιστός λαός, να τον εκφράζουν αυτοί, που εκφράζουν τον εαυτό τους και μόνον τον εαυτό τους.
Αυτοί που γράφουν περιφρονητικά γιά τους ευσεβείς, ότι :


"Αν και είναι συζητήσιμο το κατά πόσο οι αγωνιούντες για την τύχη της Εκκλησίας τους αυτοί πιστοί, γνωρίζουν
τι ακριβώς σημαίνει «η εκ του Πατρός μόνον εκπόρευσις του Αγίου Πνεύματος»,
ποια είναι η έννοια τού όρου «Ομοούσιος» σε αντιδιαστολή με εκείνο του «ομοιούσιος»,
ή ποια είναι η ουσιώδης διαφορά μεταξύ «μετουσιώσεως» και «μεταβολής» των Τιμίων Δώρων,
ή, ακόμη, τι υποδηλώνει η καλβινική θεολογική θέση περί «απολύτου προορισμού"

( Τέτοια γράφει το γελοίο, αηθές και αηδές κείμενο του Τσέτση).


Καταλάβατε πόσο χαμηλά τοποθετούν,
τη Συνείδησι της Εκκλησίας,
οι αναίσχυντοι Ουνιτοποιημένοι Φαναριώτες;


Στη συνέχεια καταχωρούμε σχολιασμούς φίλων μας από τα πρακτικά των αθλιοτήτων τους, που εξέβρασαν μέσα στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, που αφού τους ρίφθηκε μπόλικο "φούμο", καταλλήλως και επαξίως, αναχώρησαν ....οίκαδε.
Υποσχόμεθα να κάνουμε όλα τα κείμενά τους "φύλο και φτερό", και να τα σχολιάσουμε όλα λέξι προς λέξι, για να φανερωθή η φθορά που υπέστησαν οι "ξεπλυμένοι" από τον υποχωρητικό συγχρωτισμό τους με τους αιρετικούς Φραγκολατίνους.

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Ο πρωτοπρεσβύτερος του πατριαρχείου κ. Τσέτσης, απάντησε θυμωμένα και απειλητικά και ειρωνικά στην ομολογία πίστεως των κληρικών που εγράφη εναντίον του Οικουμενισμού, δηλαδή εναντίον της νέας εκκλησίας στην οποία δεν προβλέπεται πλέον ούτε κλήρος, ούτε λαός, εκτός των επισκόπων και πατριαρχών.
Η εξουσία συμπυκνώνεται και το πάθος φιλαρχίας που μαστίζει την Εκκλησία θεσμοποιείται!

Μας αποκαλύπτει όμως ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος τα αίτια του “κληρικαλισμού”, ο οποίος διέλυσε την Εκκλησία πολύ πριν την διαλύσει εκ νέου ο Οικουμενισμός.
Ο κληρικαλισμός λοιπόν στηρίζεται στην πεποίθηση πως στην χειροτονία αποδίδεται μια ειδική Χάρις, η Χάρις της ιερωσύνης, με την οποία ο κλήρος “εκτελεί” τα Μυστήρια της Εκκλησίας, σαν αντιπρόσωπος πλέον, όχι όμως τα Μυστήρια του Κυρίου, τα Μυστήρια της Εκκλησίας.
Τα οποία είναι ανύπαρκτα!

Αγαπητέ πρωτοπρεσβύτερε,
πρώτα απ' όλα το κείμενό σας το ίδιο αποκλείει την ύπαρξη αυτής της “ειδικότητος”.
Εάν έπεφτε στα χέρια μας το κείμενό σας χωρίς την ταυτότητά σας, υπήρχε η παραμικρή δυνατότης από το κείμενο και μόνον να ανακαλύπταμε την ταυτότητά σας, δηλαδή ότι είναι γραμμένο από έναν ιερέα του Κυρίου;

Υπάρχει όμως ένα συμβάν το οποίο φωτίζει άπλετα την εν λόγω πλάνη!

Το παρακολούθησε ο πιστός λαός από τηλεοράσεως σε απευθείας μετάδοση.
Ο εκλιπών Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, καταϊδρωμένος, μπροστά στην ωραία πύλη του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών, απευθυνόμενος στον μόλις χειροτονηθέντα Ιερέα, λέει με νόημα:
Κάτι πρέπει νάγινε σήμερα, γιατί νοιώθω κουρασμένος.
Βγήκε πολύ πράγμα από μέσα μου!

Αγαπητέ πρωτοπρεσβύτερε,
πώς συνεχίζετε να πιστεύετε πως υπηρετείτε τα Μυστήρια του Κυρίου, όταν ο Πατριάρχης, στην ακολουθία του οποίου υπηρετείτε και ανήκετε, εδώ και δέκα χρόνια, όπου βρεθεί και όπου σταθεί κατηγορεί τον Μέγα Φώτιο για Δαιμονισμένο;
Κατανοείτε τόσο καθαρά το Filioque και δεν μπορείτε να καταλάβετε ποιον κύριο υπηρετεί ο Πατριάρχης σας;

Αμέθυστος

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009
Σχόλια στο κείμενο του κ. Γ. Μαρτζέλου

«Τα ενδιαφέροντα από ορθόδοξη άποψη θεολογικά σημεία του κειμένου της Ραβέννας»

Διαβάζοντας το κείμενό σας αγαπητέ κ. καθηγητά δεν κατορθώσαμε να καταλάβουμε την ορθόδοξη άποψη ούτε και τα ενδιαφέροντα σημεία του κειμένου της Ραβέννας!

Κατ’ αρχάς έρχεται στο προσκήνιο η έννοια της αυθεντίας! Αντιθέτως απουσιάζει εντελώς ο Κύριος, η κεφαλή υποτίθεται της εκκλησίας και η μόνη αυθεντία. Κυριαρχεί στο κείμενό σας μια εκκλησία χωρίς θεό. Μας θυμίζει περισσότερο μια Διακήρυξη των δικαιωμάτων των Επισκόπων. Μια εκκλησία κενή χάριτος. Δεν υπάρχει ούτε μια νύξη για τους πιστούς, χωρίς τους οποίους δεν υφίσταται καν Επίσκοπος! Ο Αποστολικός κανών στον οποίο αναφέρεστε τονίζει πώς ο Επίσκοπος ο οποίος παίρνει αποφάσεις χωρίς την έγκριση των πιστών, παύει αυτομάτως να είναι Επίσκοπος. Στην εκκλησία που δημιουργείται μέσα από τον διάλογο πιστοί θα είναι οι θεολόγοι; Οι συνάδελφοί σας;

Γράφετε: «Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την τάξη των προσώπων της Αγ. Τριάδος, "αρίθμηση" του Πατρός ως πρώτου προσώπου δεν σημαίνει τη μείωση...»
Χωρίς να εισέλθουμε στα προβλήματα που δημιουργεί στην Αγία Τριάδα η σύγχρονη θεολογία, μ’ αυτό το όπως δέχεστε την αναλογία, καθώς φαίνεται! Πότε υιοθετήθηκε η αναλογία από την Ορθοδοξία, παρακαλώ;

Γράφετε: «Η εκκλησία του Θεού υπάρχει όπου υπάρχει κοινότης ... ο οποίος διδάσκει την παραληφθείσαν εκ μέρους των Αποστόλων πίστιν...»
Δεν είναι αρκετά γνωστό πώς μόνον η Λατινική εκκλησία δεν μπορεί να διδάξει την παραληφθείσαν πίστιν εκ μέρους των Αποστόλων;

Παρότι δεν υπάρχει ορθοδοξία και πίστη στο κείμενό σας κ. Μαρτζέλο εκείνο που μας λυπεί περισσότερο ακόμη είναι αυτό που γράφετε στα συμπεράσματα: «Το πρωτείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα αίτια που προκάλεσαν το σχίσμα μεταξύ των δύο Εκκλησιών...»

Εφόσον γνωρίζεται πολύ καλά πως οι απαιτήσεις του πρωτείου ετέθηκαν πολύ αργότερα από το σχίσμα, γιατί το γράφετε; Θέλετε να μας παραπλανήσετε; Χρησιμοποιώντας ίσως μια κάποια αυθεντία; Υπηρετείτε υποτίθεται μια κάποια Επιστήμη! Υπάρχει Επιστήμη χωρίς αποδείξεις; Εν μέσω της απολύτου κυριαρχίας της Επιστήμης, η οποία σας δίνει και την δουλειά σας και το λειτούργημά σας, εμείς καλούμεθα να δεχτούμε την αυθεντία; Οποιουδήποτε;

Για να καταλάβετε κ. Μαρτζέλο την εκκλησία η οποία ετοιμάζεται μέσω του διαλόγου και την οποία υπηρετείτε ήδη, σας συμβουλεύουμε να δείτε το τέλος της ταινίας του Αντονιόνι, Μπλόου Απ.

Δύο άνθρωποι φαίνεται να παίζουν τέννις χωρίς μπάλα όμως. Στην αρχή φαίνεται εντελώς παράλογο. Όμως σιγά-σιγά το παράλογο γίνεται όλο και πιο πραγματικό. Ακούμε όλο και πιο δυνατά τους χτύπους της μπάλας και ο θεατής κινεί το κεφάλι του στο ρυθμό της. Ξαφνικά η μπάλα προσγειώνεται από λάθος χτύπημα στα πόδια του θεατού. (Ας πούμε στα δικά σας κ. καθηγητά). Μετά έναν στιγμιαίο δισταγμό, εκείνος σκύβει, μαζεύει την αόρατη μπάλα και την πετά με αποφασιστικότητα πίσω, ξαναβάζοντάς την στο παιχνίδι.

Για την μπάλα δεν γνωρίζουμε τίποτα, μας είναι άγνωστη όπως και ο Θεός. Γνωρίζουμε μόνο τους αντιπροσώπους του. Αλλά η δυναμική του παιχνιδιού μεταμορφώνει τους θεατές (εμάς) σε συμπαίχτες. Το παν είναι να ξεκινήσουμε να παίζουμε. Και η μπάλα σιγά-σιγά γίνεται πιο αληθινή από την πραγματική. Καθένας μας παρακολουθεί το δικό του παιχνίδι. Γίνεται ΠΡΟΣΩΠΟ.

Αμέθυστος

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΛίγα “σχόλια”

Έτσι ονόμασε “ Συμπεράσματα” ο καθηγητής Σταμούλης ένα ολιγοσέλιδο κείμενο που κυκλοφόρησε και στο Internet. Δεν ανεφέρθη όμως, ως όφειλε, στα απίστευτα ψεύδη που ακούστηκαν από τους Έλληνες και δεν προειδοποίησε, ως όφειλε, για την ύπουλη στρατηγική του Kasper, που θέλει να μας πιάσει στον ύπνο, όπως πάντα!

Ο κ. Ζηζιούλας, ο πρωτομάστορας του ψεύδους, φαίνεται να δηλώνει: «Καταρχάς υπάρχει φόβος μήπως η Ρώμη επιδιώκει την καθυπόταξή μας». (Σύμφωνα πάντως με το “νέο αγγλικό του βιβλίο”, ο φόβος είναι αυτό το ίδιο το προπατορικό αμάρτημα, δεν είναι τυχαίες οι λέξεις που χρησιμοποιεί).

«Ο φόβος αυτός θα ήταν δικαιολογημένος αν η Ορθοδοξία δεν διέθετε δυνάμεις. Έχει, ωστόσο, ικανές θεολογικές δυνάμεις (εννοεί αυτόν τον ίδιο), διαλέγεται με αυτοπεποίθηση (χωρίς καν φόβο Θεού ως θα όφειλε ένας θεολόγος) και ο λαός μας πιστεύει στην αλήθεια (που του πλασάρουν γιατί κάνει “υπακοή” στους “πνευματικούς” του). Η αλήθεια δεν κινδυνεύει ποτέ από το διάλογο».

Η μόνη αληθινή πλευρά του διαλόγου δυστυχώς είναι η Λατινική! Διότι ενώ ο Βασιλειάδης μας προτρέπει να υπερβούμε την πατερική θεολογία χάριν του διαλόγου, ενώ ο Ζηζιούλας πραγματοποιεί την υπέρβαση, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Κάσπερ. Συνεχίζει να είναι στρατηγικά πιστός στους πατέρες της Δύσεως! Πώς το εξηγείτε αυτό κ. Σταμούλη;

Γράφει στην ομιλία του ο Κάσπερ: «...Τώρα η νεώτερη έρευνα στον Αυγουστίνο απέδειξε ότι δεν μπορεί να ισχύσει πλέον η παραδοσιακή αντίθεση ανάμεσα στην αυγουστίνεια-δυτική και την καππαδοκική-ανατολική διδασκαλία της Τριαδολογίας. Δυστυχώς τα αποτελέσματα της ανωτέρω έρευνας δεν είναι ακόμη γνωστά στην Ανατολή»! (Πρόσταξε πασά μου τον δούλο σου).

Ποια είναι αυτή η περιβόητη έρευνα; Του Rοland Kany: “Η τριαδολογία του Αυγουστίνου”, Tübingen 2007. Μαθητού του Kasper! Ο κύριος Kasper ήρθε με τα όπλα του στην συνάντηση και ο κ. Ζηζιούλας και ο κ. Βασιλειάδης μάλλον προσήλθαν και αυτοί με τα ίδια όπλα του Kasper!

Στην εισαγωγή του βιβλίου R. Kany διαβάζουμε: «Το De Trinitate είναι το έργο με την πιο βαθειά σκέψη στην χριστιανική θεολογία»!

Τα λέει αυτά ο Kasper σε μία παράδοση η οποία διαθέτει θεογνωσία! Θεογνωσία παρακαλώ! Και δεν ξύνει τον κρόταφό της για να κατεβάσει ιδέες περί Αγίας Τριάδος! Που είναι η δύναμή σου κ. Ζηζιούλα; Στον ύπνο σου; Είναι γνωστό σε όλους πως στα χέρια σου η ορθόδοξη θεολογία βρίσκεται σε πλήρη “αδυναμία”!

Γιατί κ. Σταμούλη δεν υπερβαίνουν και οι Λατίνοι τους πατέρες τους και πρέπει να τους υπερβούμε μόνον εμείς, όπως μας παροτρύνει ο πολιτικάντης ο κ. Βασιλειάδης;

Νά τι λέει όμως ο κ. Τσελεγγίδης: «Για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού πηγαίνουμε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, όταν δεν ακολουθούμε τα χνάρια των Αγίων Πατέρων».

Στο διάλογο με τους Καθολικούς εγκαινιάστηκε μια άλλη μη Πατερική πορεία, με αναπόφευκτη συνέπεια τώρα «να πηγαίνουμε αλλού, και ας το καταλαβαίνουμε».

Ο κ. Βασιλειάδης, μεγάλος Μαρξιστής που υποδύεται τον Χριστιανό, βάφτισε το πρωτείο του πάπα, πρωτείο δικαιοδοσίας! Και πιστός στον άγνωστο θεό του μας εξυβρίζει αδιάντροπα «πρόκειται για διαφορετική ερμηνεία κάθε πρωτείου». Όλα είναι σχετικά, Ιστορικιστικά! Μην παθαίνετε! Be cool. Στο ίδιο πνεύμα μας προετοιμάζει και ο κ. Ζηζιούλας «Κανείς δεν μας υποχρεώνει να συμφωνήσουμε σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται κανείς το πρωτείο του πάπα».

Δηλαδή η αναγνώριση του πρωτείου είναι αποφασισμένη. Μας λέει ο δυνατός: Θυσίασε στα είδωλα, σώσε την οικογένειά σου, προστάτεψε τα παιδιά σου, το σπίτι σου, αλλά εσωτερικά να προσεύχεσαι, Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με τον αμαρτωλό, βοήθει μοι τη απιστία! Έτσι κι' αλλιώς ο Θεός είναι φιλάνθρωπος!

Ελπίζω να γνωρίζουμε όλοι μας την πηγή αυτών των λογισμών!

Και ερχόμαστε στα δραματικά στοιχεία του διαλόγου!
«Ο διαχωρισμός των δύο εκκλησιών είναι ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα της εποχής και η αιτία του, το σχίσμα είναι το τραγικότερο γεγονός στην ιστορία της εκκλησίας».

Δυστυχώς δεν ακούει κανείς!
Στην Ελλάδα ακόμη και ο τίτλος του καθηγητού πανεπιστημίου δεν υπόσχεται ούτε νοημοσύνη ούτε κοινό Νου!
Λέει ο κ. Ζηζιούλας λοιπόν πως οι Εκκλησίες είναι δύο. Αυτό λέει ο δυνατός!
Η Εκκλησία, την οποία υπηρετεί, δεν έχει κεφαλή της τον Κύριο, ζει με τον τρόπο της Αγίας Τριάδος, βάσει της Αναλογίας του Ακινάτη, επομένως μας λέει:
Με το σχίσμα, λόγω της αναλογίας υποφέρει και η Αγία Τριάδα, για την αγάπη του θεού ρε γαμώτο ας μην παρατείνουμε αυτή την αγωνία της αγάπης!
Ας υποχωρήσουμε για την αγάπη!
Ας μην αρνηθούμε την αγάπη μεταξύ Χριστιανών!
Πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά;

Παρότι άγαμος ο κ. Ζηζιούλας γνωρίζει πολύ καλά τα ψέματα που λένε οι σύζυγοι μεταξύ τους!
Και μιας λοιπόν οι Εκκλησίες είναι δύο για να ζουν ζευγαρωμένες, κ. Ζηζιούλα, ποια είναι η γυναίκα και ποιος ο άνδρας;
Ή μήπως θα είναι πλατωνικός ο γάμος;
Για να ξέρουμε τί μας περιμένει και να μην διαμαρτυρόμαστε!

Χωρίς να μας φτάνουν τα ψέματα των θεολόγων, έχουν προστεθεί στο παιχνίδι και οι δημοσιογράφοι!
Η Μαρία με τα κίτρινα, τα βλέπει όλα επιτυχημένα και η ένωσις θα επιτευχθεί και θα γίνουν μεγάλες τελετές, θα βγουν υπέροχες φωτογραφίες και οι εφημερίδες μας θα ζήσουν καλά και εμείς καλύτερα!

Να είμαστε όλοι καλά!


Αμεθυστος

ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Θέλαμε ν’ αποφύγουμε κάθε σχόλιο σχετικό με τη Μονή Βατοπεδίου, αφήνοντας την υπόθεση στη λήθη, αλλά το ενημερωτικό φυλλάδιο της μονής, που κυκλοφόρησε στους εκκλησιαστικούς χώρους, μητροπόλεις, ενορίες, κλπ, μας αναγκάζει να σχολιάσουμε κάποια από τα γραφόμενα σ’ αυτό.

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο γίνεται λόγος για φιλανθρωπικές δραστηριότητες της μονής από το 1747-1922.
Δεν θα σχολιάσουμε τις δέκα περιπτώσεις φιλανθρωπίας στο προαναφερθέν διάστημα των 175 χρόνων.
Πρόκειται βεβαίως για αξιόλογες χορηγίες της μονής, σε έργα άξια λόγου και σε καίριες εποχές για το καθένα,, αλλά όλες αυτές οι δραστηριότητες ανήκουν σε χρόνους προγενέστερους της παρούσης διοικήσεως της μονής, και η αναφορά τους σ’ αυτές αδυνατίζουν την πειθώ στην οποία αποβλέπει η κυκλοφορία του φυλλαδίου.


Στο διάστημα από το 1990 που η ιερά μονή έγινε κοινόβιο μέχρι σήμερα (2009) δηλώνεται ότι το 50% των καθαρών εσόδων της μονής ετησίως διατίθενται για υποτροφίες φοιτητών, βοήθεια σε άπορες οικογένειες, ιατρική περίθαλψη απόρων, αποφυλάκιση απόρων κρατουμένων, απεξάρτηση εξαρτημένων, ενίσχυση μονών, βοήθεια σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς (κατασκηνώσεις και ιδρύματα στην Ελλάδα, Κύπρο, Αρμενία, Αμερική, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Αφρική, και επαρχίες Οικουμενικού Πατριαρχείου).
Επίσης η ιερά μονή δαπανά για τη φιλοξενία των επισκεπτών της, καθώς και για εκδόσεις.
Είχε δε στην πρόθεσή της να κτίσει και λειτουργήσει Κέντρο αποκαταστάσεως αναπήρων (προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων ευρώ), Γηροκομείο στη Λεμεσό (5 εκατομμ. Ευρώ), Κέντρο απεξάρτησης εξαρτημένων, και ιατρική μονάδα 200 εκατομμυρίων ευρώ.


Ας μας συγχωρέσει ο άγιος ηγούμενος και η σεβαστή γεροντία της μονής, ότι τα αναφερόμενα όπως αναφέρονται είναι γενικά και αόριστα, και ναι μεν ο μέσος αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι γίνεται από τη μονή και κάποιο φιλανθρωπικό έργο, αλλά δεν πείθεται πλήρως, διότι η αναφορά είναι συγκεκαλυμμένη, εφ’ όσον δεν αναφέρονται συγκεκριμένα ποσά για την κάθε περίπτωση ούτε αναφέρεται το ποσό που εκπροσωπείται από το 50% του ετησίου εισοδήματος της μονής.

Ενώ αντιθέτως για έργα μη συντελεσθέντα αλλ’ απλώς συμπεριληφθέντα σε μελλοντικό σχεδιασμό αναφέρονται κάποια συγκεκριμένα ποσά, τα οποία δηλώνονται με ευκολία, και δεν αποκλείεται να είναι και διογκωμένα.
Επίσης δεν γίνεται αναφορά για το πως διατίθεται το άλλο 50% του ετησίου εισοδήματος.

Με αυτό που λέμε δεν θέτουμε σε αμφισβήτηση την καλή προαίρεση τη φερεγγυότητα και τη φιλαλήθεια της μονής.
Έλα όμως που με όσα έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί τον τελευταίο χρόνο για τη μονή από εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικά μέσα, έχουν φθαρεί οι προαναφερθείσες αρετές και στη συνείδηση του αναγνώστου υποβόσκει ενδόμυχη αμφισβήτηση.
Ο αναγνώστης του ενημερωτικού φυλλαδίου περίμενε να διαβάσει πιο καθαρά και πιο συγκεκριμένα πράγματα.
Ένα ενημερωτικό που αφήνει κενά είναι καλύτερα να μην κυκλοφορήσει. Διότι το κακό δευτερώνεται. Και η δευτέρωση τώρα πια δεν προέρχεται από τρίτους και εξωτερικούς, από ανθρώπους κακοπροαίρετους που αποβλέπουν «στην απαξίωση των θεσμών και στο χωρισμό της εκκλησιαστικής και κρατικής διοικήσεως», αλλά μέσα από την ίδια τη μονή.


Επίσης είμαστε υποχρεωμένοι να συμπληρώσουμε ότι η ενημέρωση που επιδιώκεται με την κυκλοφορία του ενημερωτικού φυλλαδίου δεν είναι πλήρης. Καμμία αναφορά σ’ αυτό στο ελικόπτερο, στα ταχύπλοα, στα πολυτελή τζιπ, στα οφσόρ, στις σουίτες του βασιλιά, του πρωθυπουργού, των υψηλών επισκεπτών του πλούτου και της κοσμικής δυνάμεως, και σε άλλα παρόμοια πολυτελή, που καλώς ή κακώς λέχτηκαν και τα άκουσαν οι πολλοί και σχημάτισαν την εντύπωση ότι οι αναχωρηταί έχουν μεταβληθεί σε πλουτοκρατία και μπουρζουαζία.

Καμμία λέξη επίσης για τις επισκέψεις του αγίου ηγουμένου στα υπουργεία, στα σπίτια των υπουργών και πρωθυπουργών, κουβαλώντας παραμάσχαλα την αγία ζώνη και άλλα κειμήλια της μονής, τάχα για να τα προσκυνήσουν.


Συμμεριζόμαστε τον πόνο της διοικήσεως της μονής για το διασυρμό, αλλ’ ας μας μας επιτρέψουν να πούμε ακόμη ότι ο πλούτος δεν είναι καλός σύμβουλος.
Ο πλούτος είναι κακό πράγμα.
Βέβαια όπως τονίζεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο οι μοναχοί δεν έχουν καμμιά σχέση με τα εισοδήματα της μονής τα μικρά ή τα μεγάλα.
Ούτε ασχολούνται με αυτά.
Οι μοναχοί έχουν τα διακονήματά τους και την προσευχή τους.
Συγγνώμη, αλλά και αυτό δεν πείθει τους αναγνώστες του ενημερωτικού φυλλαδίου.

Το ίδιο επιχείρημα πιπιλίζουν και οι δεσποτάδες που ζουν, όσοι ζουν, μέσα στη χλιδή, στον πλούτο και στην καλοπέραση.
Το ίδιο λέει και ο πάπας των παπικών για τα πλούτη του Βατικανού.
Και οι κεφαλαιοκράτες που αυγατίζουν τα κεφάλαιά τους εις βάρος του φτωχού λαού λένε ότι δεν τα έχουν για τους ίδιους, αλλά για το λαό, για τους άνεργους, αφού με τις επιχειρήσεις τους δίνουν εργασία και ψωμί στους εργαζόμενους!


Η μονή Βατοπεδίου και κάθε μονή δεν θα διέτρεχε τον κίνδυνο να διασυρθεί αν δεν υπήρχε συσσωρευμένος και αποταμιευμένος πλούτος.

«Οι βουλόμενοι πλουτείν» λέει ο απόστολος Παύλος «εμπίπτουσιν εις πειρασμόν και παγίδα και επιθυμίας πολλάς και ανοήτους και βλαβεράς, αίτινες βυθίζουσι τους ανθρώπους εις όλεθρον και απώλειαν».
Ο λόγος του Αποστόλου είναι αιωνίου κύρους και ισχύος.
Καλύτερα να ήταν η μονή φτωχή σε υλικά και πλούσια σε πνευματική δύναμη, παρά πλούσια σε υλικά και φτωχή σε πνεύμα.

Δεν έχουμε διάθεση να δικαιολογήσουμε τους άθεους και τους μαρξιστάς που μισουν την εκκλησία και το μοναχισμό! Απαγε της βλασφημίας!

Αλλά οι άνθρωποι του Χριστού πρέπει να είναι «φρόνιμοι ως οι όφεις και ακέραιοι ως αι περιστεραί», για να μη δίνουν αφορμές σ’ αυτούς που ζητούν αφορμές.

Και θα έπρεπε ακόμη να ακολουθούν το παράδειγμα του αστέγου και ανυπόδητου Ναζωραίου, ο οποίος έλεγε «αι αλώπεκες και τα πετεινά του ουρανού φωλεούς έχουσι, αλλ’ ο υιός του ανθρώπου ουκ έχει που την κεφαλήν κλίνη».

Φτωχή έπρεπε να είναι και η Εκκλησία.
Θα έπρεπε να βλέπει το χρήμα σαν φωτιά που καίει και την πετάει και την απομακρύνει από τα χέρια της.

Θα έπρεπε να μοιράζει αμέσως τα εισοδήματά της στο φτωχό και πεινασμένο λαό, που δεν έχουν στέγη, ρούχο, ψωμί, φάρμακα.
Στους πολύτεκνους, στους ανθρώπους που δεν έχουν ένα ποτήρι νερό, όπου γης και αν είναι αυτοί.
Τότε ο πλούτος θα έκανε αληθινή διαφήμιση του ευαγγελίου και όχι δυσφήμιση, τότε θα εύρισκε εφαρμογή ο λόγος του Κυρίου «ποιήσατε εαυτοίς φίλους εκ του μαμμωνά της αδικίας, ίνα όταν εκλίπητε, δέξωνται υμάς εις τα αιωνίους σκηνάς».

Τότε ηγούμενοι και μοναχοί θα ήταν πράγματι αναχωρηταί και ακτήμονες.

Τότε θα είχαν και χαμόγελο και χαρά και μακαριότητα, και θα τα μετέδιδαν και στους επισκέπτες τους, με τους οποίους θα μοιράζονταν το ξεροκόμματο.
Με φαντασμαγορικές τράπεζες με τα πολυδάπανα πανηγύρια και σόου, με κοκκινόψαρα και σκυλόψαρα και γαρίδες του ωκεανού και τα παρόμοια δεν ωφελούνται οι επισκέπτες ούτε γίνεται με τα λουκούλλεια αυτά γεύματα ιεραποστολή.

Ο Χριστός και οι απόστολοι ήξεραν κάτι παραπάνω, όταν προτίμησαν τη φτώχεια.

Ο Ιούδας πρόδωσε το Χριστό για το χρήμα.
Δεν μπορούσε να υπηρετήσει και το Χριστό και το χρήμα.

Ο απόστολος Παύλος εργαζόταν ως σκηνοποιός για να βγάζει τα προς το ζην και για να δίνει και στους μη έχοντας.
Πουθενά μέσα στις Άγιες Γραφές δεν συνιστάται συσσώρρευση πλούτου.
Τον πλούτο λένε οι Γραφές «κλέπται διορύσσουσι και κλέπτουσι» και «σης και βρώσις αφανίζουσι».

Αντιθέτως επαινείται η χήρα που έρριξε το μοναδικό δίλεπτο που είχε στο γαζοφυλάκιο.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολύ περισσότερα, αλλά αρκούμαστε στα λίγα αυτά, με τα οποία έγινε σαφές αυτό που θέλαμε να τονίσουμε.

Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Ιουνίου 2009

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009
ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ


Λέει μια λαϊκή παροιμία ότι ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη. Όσο κρυφά κι αν ο ανομών κάνει τις ανομίες του εις βάρος συνανθρώπων του που αδικούνται κατάφωρα από αυτές, έρχεται κάποια στιγμή που αποκαλύπτεται.
Διότι δεν είναι δυνατόν εφ’ όρου ζωής αυτός να αδικεί και ο άλλος να αδικείται, ο βιαστής να εμφανίζεται για αθώα περιστερά, ο καταπιεστής για πατέρας, ο δολοφόνος για άγιος.
Σπάζει ξαφνικά η στάμνα, και το νερό χύνεται…


Έτσι έσπασε η στάμνα της εσωτερικής και αμάρτυρης ζωής των παπικών «ιεραποστολών» στις Ινδίες με την αυτοβιογραφία μιας παπικής καλόγριας, που την κυκλοφόρησε με κίνδυνο της ζωής της το καλοκαίρι του 2008, και σαν οσμή υπονόμου σ’ όλο τον κόσμο χύθηκαν οι ειδήσεις, όπως ότι ασκείται «σεξουαλική παρενόχληση που δεν ερχόταν μόνο από τους άνδρες ιερείς αλλά και από μεγαλύτερες σε ηλικία και ιεραρχία καλόγριες».


Κοσμικά έντυπα εξ αφορμής των αποκαλυπτομένων στην αυτοβιογραφία της καλόγριας χαρακτηρίζουν τα ενδότερα των παπικών «ιεραποστολών» «κοινωνία γεμάτη σαπίλα!», «καταστάσεις απίστευτες, που δεν έχουν σχέση με την εικόνα της χριστιανικής κοινότητας», «θεάρεστη» κοινότητα.


Στο βιβλίο της η καλόγρια με τίτλο «Αμήν. Η αυτοβιογραφία μιας καλόγριας» αποκαλύπτει σκάνδαλα με πρωταγωνιστάς «ιερείς» και «μοναχές» του παπισμού, που έχουν σχέση με το πρόσωπό της, αλλά και με άλλες μοναχές.

«Ένας ιερέας» γράφει «στην εξομολόγηση είχε ζητήσει… από κάποιες νεοφώτιστες. Τα κορίτσια ένοιωθαν άσχημα και δεν ήθελαν να πάνε στην εξομολόγηση».

Η ίδια η αυτοβιογραφούμενη «αναγκάστηκε να κάνει σεξ με μία λεσβία καλόγρια». «Κάποτε» η ίδια «υποχρεώθηκε να υπηρετήσει για λίγο στο γραφείο ενός ιερέα, ο οποίος…».


Στο ίδιο βιβλίο η αγανακτισμένη συγγραφέας εξιστορεί δολοφονίες, βιασμούς, αυτοκτονίες.

«Το 1998» γράφει «ιερέας του παπισμού είχε σχέση με 13χρονη και αποκαλύφθηκε λίγο πριν γεννήσει στα 15 της».

Την ίδια χρονιά «η αστυνομία της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τα αίτια της δολοφονίας μιας μοναχής ήταν σεξουαλικής φύσεως».

Σχετικά πρόσφατα (2008) «δύο ορφανά κορίτσια αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν καταπίνοντας δηλητήριο, και στις καταθέσεις τους είπαν ότι δεν άντεχαν τα ψυχολογικά βασανιστήρια και τις τιμωρίες ενός ιερέα που λεγόταν Βενέδικτος».

Τον ίδιο χρόνο «η καλόγρια Μαίρη Ανούπα αυτοκτόνησε και στο σημείωμα κατηγορούσε μια καλόγρια που την παρενοχλούσε σεξουαλικά».

60χρονη καλόγρια υποστήριξε ότι «νεαρές καλόγριες υποβάλλονται παρά τη θέλησή τους σε εκτρώσεις» και ότι «υπάρχουν ανάρμοστες σχέσεις μεταξύ ιερέων και καλογριών».

Επίσης κατήγγειλε ότι «η μοναχή Σερένα Τζέικομπ αυτοκτόνησε επειδή δεν μπορούσε να ξεπεράσει το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης». Και άλλα πολλά.


Η αυτοβιογραφούμενη σχολιάζει:
«Όταν μια γυναίκα κακοποιηθεί σεξουαλικά, σε ποιον να μιλήσει; Σκεφθείτε τις. Δεν έχουν που να τα πουν… η παπική εκκλησία είναι ένα απόρθητο κάστρο». Καταγγέλλει ακόμη η ίδια ότι όταν οι κεφαλές της «ιεραποστολής» «έμαθαν ότι γράφει βιβλίο, προσπάθησαν να τη «λαδώσουν».

Και επειδή δεν τα κατάφεραν, διέδωσαν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ότι το βιβλίο της είναι γεμάτο από τετριμμένα πράγματα».

«Δεν μπορούν να χωρέσουν», σημειώνει η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου, «33 χρόνια σε 180 σελίδες, αλλά μπορούν να αναφερθούν κάποια σημαντικά σημεία. Υπάρχουν σκάνδαλα οικονομικής φύσεως, ομοφυλοφιλίας και ετεροφυλίας, που συμβαίνουν μέσα στην παπική εκκλησία.

Τα ψυχολογικά βασανιστήρια είναι αβάσταχτα.

Όταν άρχισα να ρωτάω λεπτομέρειες για οικονομικά θέματα, είπαν ότι είμαι ψυχασθενής. Με έστειλαν σε ψυχίατρο.

Υπάρχουν πολλές καλόγριες που παίρνουν αγωγή ψυχοφαρμάκων με διαταγή ανωτέρων, αλλά φοβούνται να το πουν».


Συχνά σε ειδικά δοκίμια που προβάλλονται σε τηλεοπτικές εκπομπές γίνεται εύφημος λόγος για την κοινωνική προσφορά των μοναχικών ταγμάτων του παπισμού και οι συζητούντες δεν κρύβουν το θαυμασμό τους για την αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλειά τους.

Ποιος όμως τώρα, μετά τις αποκαλύψεις της καλόγριας, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα κλειστά αυτά κυκλώματα, τα γκέτα του παπισμού, δεν ζουν την κόλαση;

Οι εσωτερικές μαρτυρίες είναι αδιαμφισβήτητες.

Σωστά σατίρισε κάποιος κοσμικόφρων ότι «πριν την εξάπλωση του έιτζ οι παπικοί «ιεραπόστολοι» ικανοποιούσαν τους ευσεβείς πόθους τους με τις ιθαγενείς· μετά την εξάπλωση του έιτζ οι ιεραπόστολοι ζήτησαν από το Βατικανό να τους στέλνουν καλόγριες, για να τους βοηθούν στην… παραδοσιακή διδασκαλία της εκκλησίας»!


Σαν σε παρένθεση σημειώνεται εδώ ότι δεν πρέπει να απορήσουμε αν όλα τα τέτοιας οργανώσεως συγκροτήματα, ακόμη και στο χώρο της Ορθοδοξίας, λίγο ή πολύ υποφέρουν από την ίδια παθολογία, αφού συνήθως κάποιοι, που παριστάνουν τους πνευματικούς, καταδυναστεύουν τις ψυχές και τα σώματα των αδυνάτων.


Εξ άλλου τι θα μπορούσαν να είναι τα συγκροτήματα αυτά του παπισμού, όταν το κέντρο του παπισμού έχει αποκηρύξει το Θεό και στη θέση του έχει υψώσει τον πάπα του;

Όταν έχει οβελίσει το Ευαγγέλιο και στη θέση του έθεσε τα δέκρετα της νέας θεότητος του πάπα τους;

Που να θεμελιωθούν τέτοια κοινόβια χωρίς τη χάρη και την ευλογία του Θεού;

Πώς να σταθούν στο ηθικό ύψος τα πρόσωπα που ηγούνται σε τέτοιες οργανωμένες συμβιώσεις, όταν δεν διαθέτουν ηθικές αναστολές και φόβο Θεού;

Ή μάλλον όταν ξέρουν ότι ο θεός τους (= ο πάπας τους) τα ανέχεται αυτά, ή κάνει πως δεν τα βλέπει και δεν τα ξέρει;


Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η αντιφατικότητα και η σήψη του παπισμού από εσωτερικές πάλι μαρτυρίες, αλλά και η αδιαφορία του πάπα για τις ψυχές που πληγώνονται και χάνονται.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι «ιεραποστολές» των παπικών είναι κόλαση που κηρύττουν παράδεισο!

Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Ιουνίου 2009

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009
Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΟ εκλεκτός ηρωικός αγωνιστής πρεσβύτερος π. Σταύρος Βάϊος που πήρε την γενναία απόφαση να ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΗ από την Εκκλησία της Ελλάδος λόγω της επιμολύνσεώς της από τον αρχιαιρεσιάρχη Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


Νομίζουμε ότι ήρθε ο καιρός να σκεφθούμε όλοι μας, κληρικοί και λαϊκοι, τη θλιβερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να λάβει ο καθένας τις αποφάσεις του.

Επιτέλους, ως εδώ και μη παρέκει.

Οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι οφείλουν να καταδικάσουν την αίρεσι του Οικουμενισμού και όσους την ακολουθούν ή να ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΟΥΝ από όσους με λόγια και έργα, δεν την καταδικάζουν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Ο π. Σταύρος ανοίγει τον δρόμο να διασωθή η αληθινή διαχρονική Εκκλησία διά της Πατερικής οδού της ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ.

Μακρυά από την Αγία και Αμόλυντο Εκκλησία του Χριστού οι σατανικές αιρέσεις των Λατίνων και των Οικουμενιστών.


Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη

Φθιώτιδος κ. Νικόλαο

Ε Ν Τ Α Υ Θ Α

--------------------

Λαμία 6 Μαρτίου 2009

Σεβασμιώτατε, τα σέβη μου,

Έλαβα χθες το υπ’ αριθμ. πρωτ. 203/5.3.2009 υμέτερο έγγραφο, με το οποίο μου ζητάτε ορισμένες πληροφορίες. Βρίσκομαι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Γνωρίζω ότι θα λυπήσω την Σεβασμιότητά σας, με την απάντησή μου αυτή. Δεν θα το ήθελα ποτέ αυτό το πράγμα, γιατί επί έτη διατέλεσα ως κληρικός υπό την ποιμαντική ευθύνη σας ως επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Έχω γευθεί αδιάκοπα σ’ όλο αυτό το διάστημα την μεγάλη αγάπη σας στο πρόσωπό μου. Ποτέ δεν είχα και δεν έχω το παραμικρό προσωπικό παράπονο εναντίον σας. Είμαι όμως υποχρεωμένος για λόγους συνειδήσεως, που είναι για μένα λόγοι Πίστεως, να σας απαντήσω ειλικρινά για τα θέματα αυτά, που με ρωτάτε, όπως άλλωστε απαντώ και σε όσους άλλους μου θέτουν παρόμοια ερωτήματα με τα δικά σας.

1. Η «κανονική εκκλησιαστική οδός»

1. Είναι αλήθεια, Σεβασμιώτατε, ότι από διετίας περίπου έπαυσα το μνημόσυνο του ονόματός σας ως επισκόπου στις ιερουργίες που τελώ. Την ενέργειά μου αυτή την χαρακτηρίζετε ως διολίσθηση «της κανονικής εκκλησιαστικής οδού». Ποιά όμως είναι αυτή η «κανονική εκκλησιαστική οδός»;

Δεν προτίθεμαι να κάνω σε σας μαθήματα θεολογίας. Είμαι βέβαιος, ότι τα θέματα αυτά τα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μένα. Παρόλο όμως τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σας, θα μου επιτρέψετε να διευκρινίσω, ότι η οδός, κατά το λόγο του Κυρίου, είναι ο ίδιος ο Χριστός, ο οποίος είπε «εγώ ειμί η οδός, η ζωή και η αλήθεια...». Υπό την έννοια αυτή ο Χριστός είναι η σωτηρία μας. Χωρίς τον Χριστό κανένας δεν πρόκειται να σωθή.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας διδάσκουν ότι η σωτηρία του ανθρώπου είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων, της ορθής Πίστεως και του ορθού βίου. Εάν λείψουν αυτοί οι δύο παράγοντες, ή ένας από αυτούς, δεν σώζεται ο άνθρωπος. Η ορθή Πίστη οριοθετείται από την ακρίβειά της στην «άπαξ παραδοθείσα τοις αγίοις Πίστι» (Ιούδα 3), και από την μη «κοινωνία» με αιρετικούς ποιμένες. Δεν αρκεί δηλ. να έχει ένας πιστός ορθόδοξο φρόνημα, αλλά πρέπει και ο επίσκοπός του, που μνημονεύεται στο ναό, που εκκλησιάζεται ο πιστός, να είναι ο ίδιος ορθόδοξος, γιατί αλλιώς «μολύνεται», και ό,τι είναι ο επίσκοπός του, γίνεται και αυτός. Αν δηλ. ο επίσκοπός του είναι αιρετικός, καθίσταται και αυτός αιρετικός, καίτοι μπορεί ο ίδιος να έχει Ορθόδοξο φρόνημα!

2. Με την παύση του μνημοσύνου του ονόματός σας, Σεβασμιώτατε, νομίζω, ότι δεν έχω παρεκτραπεί καθόλου από την «κανονική εκκλησιαστική οδό», για τους εξής λόγους.

Την «κανονική εκκλησιαστική οδό» ορίζει η Αγία Γραφή, και οι Πατέρες οι οποίοι λένε:

α. Ο Απόστολος Παύλος μιλώντας στους πρεσβυτέρους της Εφέσου λέει μεταξύ άλλων και τα εξής: «εγώ οίδα τούτο ότι εισελεύσονται μετά την άφιξίν μου λύκοι βαρείς εις υμάς μη φειδόμενοι του ποιμνίου. Και εξ υμών αυτών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών». Δηλ. μέσα από την Εκκλησία, από τους ηγέτες της Εκκλησίας, θα ξεπηδήσουν άτομα, που θα λαλούν διεστραμμένα, που θα είναι αιρετικοί. Και πράγματι οι περισσότεροι αιρετικοί στην ιστορία της Εκκλησίας ήταν κληρικοί, πρεσβύτεροι, επίσκοποι, Πατριάρχες!

β. Ο άγιος Ιγνάτιος στην επιστολή προς τον Ήρωνα γράφει: «Πας ο λέγων παρά τα διατεταγμένα καν αξιόπιστος ή, καν νηστεύη, καν σημεία ποιή, καν προφητεύη, λύκος σοι φαινέσθω εν προβάτου δορά, προβάτων φθοράν κατεργαζόμενος»!

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν κληρικοί, οι οποίοι θα είναι «λύκοι βαρείς»! Θα μιλούν διεστραμμένα, δηλαδή κακόδοξα. Όταν οι κληρικοί αυτοί είναι επίσκοποι, τότε και οι πιστοί που τους ακολουθούν, καθίστανται και αυτοί κακόδοξοι, καίτοι μπορεί οι ίδιοι να έχουν ορθόδοξο φρόνημα.. Εάν όλοι οι επίσκοποι της Εκκλησίας καταστούν κακόδοξοι διά της εκκλησιαστικής κοινωνίας, τότε η Εκκλησία αυτή παύει να είναι Ορθόδοξη. Γίνεται αιρετική! Για το λόγο αυτό ο Κύριος είπε το φοβερό εκείνο λόγο «άρα ελθών ο υιός του ανθρώπου ευρήσει την πίστιν επί της γης;»

3. Πρέπει να σημειωθεί ότι κακόδοξος καθίσταται κάποιος, όχι μόνο πρωτογενώς, όταν δηλ. ο ίδιος κηρύττει, ή αποδέχεται κάποια αιρετική διδασκαλία, αλλά και όταν «κοινωνεί» με αιρετικούς, όπως είναι οι ποιμένες του.

α. Το μνημόσυνο του ονόματος του επισκόπου από κληρικό υποδηλώνει την μεταξύ τους «κοινωνία». Γι’ αυτό, ο Άτλας της Ορθοδοξίας, ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, λέει: «…πολύς εστιν ο του μνημοσύνου λόγος και ουχί μικρός, διότι εκείνοι μνημονεύονται επ’ εκκλησίαις, όσοι εισί Ορθόδοξοι και κοινωνικοί προς την αυτήν εκκλησίαν. Οι δε ακοινώνητοι ούτε μνημονεύονται, ούτε γαρ έχει άδεια τις των ιερωμένων εύχεσθαι επ’ εκκλησίαις»! Ο ίδιος δε άγιος Μάρκος, πιεζόμενος να μνημονεύσει τον Λατινόφρονα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μητροφάνη, είπε: «Εκφεύγειν άπασι τρόποις την κοινωνίαν αυτού ( του Πατριάρχου) και μήτε συλλειτουργείν αυτώ, μήτε μνημονεύειν όλως αυτού, μήτε αρχιερέα τούτον αλλά λύκον και μισθωτόν ηγείσθαι».

β. Ο Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης γράφει πρός την Σπαθαρία Μαχαρά: «μολυσμόν έχει η κοινωνία, εκ μόνου του αναφέρειν αυτόν (τον αιρεσιάρχην), καν ορθόδοξος είη ο αναφέρων»! (P.G. 99, 1669).

γ. Αλλά, και όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας ομόφωνα παραγγέλλουν διά φωνής του Αγ. Μάρκου, λέγοντας: «Άπαντες οι της Εκκλησίας διδάσκαλοι, πάσαι αι Σύνοδοι, πάσαι αι θείαι γραφαί, φεύγειν τους ετερόφρονας παραινούσι και της αυτών κοινωνίας διϊστασθαι» (P.G. 160, 105C).

δ. Η Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος αποφαίνεται: «Τοις κοινωνούσιν εν γνώσει (τοις αιρετικοίς) ανάθεμα» ( P.G. 13, 128)

ε. Οι Αποστολικές Διαταγές προτρέπουν: «Ώσπερ γαρ τω καλώ ποιμένι το μη ακολουθούν πρόβατον λύκοις έκκειται εις διαφθοράν. Ούτω τω πονηρώ ποιμένι το ακολουθούν πρόδηλον έχει τον θάνατον ότι κατατρώξεται αυτό. Διό φευκτέον από των φθορέων ποιμένων (Αποστολικαί Διαταγαί Β΄ ιθ΄)

στ. Ο Μέγας Αθανάσιος συμβουλεύει: «Βαδίζοντες την απλανή και ζωηφόρον οδόν , οφθαλμόν μεν εκκόψωμεν σκανδαλίζοντα, μη τον αισθητό αλλά τον νοητόν. Οίον εάν ο επίσκοπος ή ο πρεσβύτερος, οι όντες οφθαλμοί της Εκκλησίας, κακώς αναστρέφωνται, και σκανδαλίζωσι τον λαόν, χρη αυτούς εκβάλλεσθαι. Συμφέρον γαρ εστιν άνευ αυτών συναθροίζεσθαι εις ευκτήριον οίκον, ή μετ’ αυτούς εμβληθήναι, ως μετά Άννα και Καϊάφα, εις την γέεναν του πυρός…ίνα η Εκκλησία ασκανδαλίστως συναγομένη διαφυλαχθήσεται»( ΒΕΠΕΣ 31, 311)

ζ. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει: «Κρείττον γαρ ουδενός άγεσθαι. Πως ουν ο Παύλος φησί “πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών” ανωτέρω ειπών, “:ων αναθεωρούντες την έκβασιν της αναστροφής, μιμείσθε την πίστιν”, τότε είπε “πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε;” Τι ουν φησίν; Όταν πονηρός ή, μη πειθώμεθα; Πονηρός πώς λέγεις; Ει μεν πίστεως ένεκεν, φύγε αυτόν και παραίτησαι, μη μόνον αν άνθρωπος ή, αλλά και άγγελος εξ ουρανού κατιών» (P.G. 63 , σελ.231 επ.).

η. Ο Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης ορίζει: «Εχθρούς γαρ Θεού ο Χρυσόστομος ου μόνον τους αιρετικούς, αλλά και τους τοιούτοις κοινωνούντας μεγάλη τη φωνή απεφήνατο» (P.G. 99, 1049A) !

Ο αυτός άγιος Θεόδωρος Στουδίτης θεωρεί «προδοσίαν της Ορθοδόξου Ομολογίας» το να παραμένει κάποιος εν κοινωνία με τον κακοδοξούντα επίσκοπόν του ( P.G. 99, 1365)!

Ο ίδιος πάλι άγιος Θεόδωρος Στουδίτης λέει: «Έχουμε παραγγελία από τον Απ. Παύλο να θεωρούμε απαραδέκτους στον άγιο κλήρο αυτούς τους ποιμένες, που διδάσκουν διαφορετικά από όσα παραλάβαμε από τους αγίους Πατέρες και τις άγιες Συνόδους»!

θ. Ο Σίλβεστρος Συρόπουλος, ιστορικός της ψευδο-συνόδου Φλωρεντίας –Φεράρας λέει: «Εκείνοι γαρ μνημονεύονται επ’ εκκλησίαις, όσοι εισίν ομόδοξοι και κοινωνικοί προς την αυτήν Εκκλησίαν. Οι δε ακοινώνητοι, ουδέ μνημονεύονται ουδέ έχει άδειαν τις των ιερωμένων εύχεσθαι επ’ εκκλησίαις υπέρ ακοινωνήτου... Πώς ουν μνημονευθήσεται ο ακοινώνητος μετά των κοινωνικών»;

ι. Ο Μέγας Φώτιος λέει: «αιρετικός εστίν ο ποιμήν; λύκος εστίν. φεύγειν εξ αυτού και αποπηδάν δεήσει μην απατηθήναι προσέλθειν καν ήμερον αυτού παρισαίνειν δοκεί, φύγε την κοινωνίαν και την προς αυτόν ομιλίαν ως ιόν όφεως», (δηλ. Όταν ο ποιμένας είναι αιρετικός τότε γίνεται λύκος, και πρέπει να φεύγουμε και να απομακρυνόμαστε, και μη μας ξεγελάσει καν παρουσιάζεται ως ήρεμος, φύγε την επικοινωνίαν και την ομιλίαν, ωσάν το δηλητήριον του όφεως).

ια. Ο άγιος Γερμανός, Πατριάρχης ΚΠόλεως, σημειώνει : «Όσοι της Καθολικής Εκκλησίας εστέ τέκνα γνήσια φεύγειν όλω ποδί τη Λατινική υποταγή και μηδέ ευλογίαν εκ των χειρών αυτών λαμβάνειν την τυχούσαν. Κρείσσον γαρ εστίν εν τοις οίκοις υμών τω Θεώ προσεύχεσθαι κατά μόνας, ή επ’ εκκλησίαις συνάγεσθαι μετά λατινοφρόνων».

ιβ. Ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, προσθέτει: « Φεύγετε αυτούς, αδελφοί, και την προς αυτούς κοινωνίαν». Οι γαρ τοιούτοι ψευδαπόστολοι, εργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εις αποστόλους Χριστού. Και ου θαυμαστόν. Αυτός γαρ ο σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός» Ου μέγα γαρ ουν, ει και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζονται ω ς διάκονοι δικαιοσύνης, ων το τέλος έσται κατά τα έργα αυτών… Στήκετε, κρατούντες τας παραδόσεις, ας παρελάβατε, τας τε εγγράφους και αγράφους, ίνα μη τη των αθέσμων πλάνη συναπαχθέντες εκπέσητε του ιδίου στηριγμού» Ι. Καρμίρη, ΔΣΜ. Α΄ σ. 361, 362)

ιγ. Ο 31ος Αποστολικός Κανόνας προβλέπει την απομάκρυνση των πιστών από κακοδόξους επισκόπους!

ιδ. Ο 15ος Κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, απόσπασμα του οποίου παραθέτω σε μετάφραση, λέει: «... όσοι απομακρύνονται από την “κοινωνία” με τον επικεφαλής τους εξαιτίας κάποιας αίρεσης .... αυτοί όχι μόνο δεν θα υποβληθούν στην προβλεπόμενη από τους κανόνες ποινή .... , αλλά και θα θεωρηθούν από τους Ορθοδόξους άξιοι τιμής που τους αρμόζει. Γιατί δεν καταδίκασαν επισκόπους, αλλά ψευτοεπισκόπους και ψευτοδιδασκάλους και δεν κατατεμάχισαν την ενότητα της Εκκλησίας με σχίσμα, αλλά φρόντισαν με ζήλο να σωθεί η Εκκλησία από σχίσματα και διαιρέσεις»!

Ερμηνεύων τον κανόνα αυτό ο διαπρεπής κανονολόγος Νικόδημος Μίλας γράφει: «Εάν Επίσκοπός τις ή Μητροπολίτης ή Πατριάρχης άρξηται να διακηρύττη δημοσία επ’ εκκλησίας αιρετικήν τινά διδαχήν, αντικειμένην προς την Ορθοδοξίαν, τότε οι προαναφερθέντες κέκτηνται δικαίωμα άμα και χρέος ν’ αποσχοινισθώσι πάραυτα του επισκόπου, Μητροπολίτου και Πατριάρχου εκείνου, διό ου μόνον εις ουδεμίαν θέλουσιν υποβληθή κανονικήν ποινήν, αλλά θέλουσι και επαινεθή εισέτι, καθ΄ όσον δια τούτου δεν κατέκριναν και δεν επανεστάτησαν εναντίον των νομίμων επισκόπων, αλλ’ εναντίον ψευδεπισκόπων και ψευδοδιδασκάλων, ούτε και εγκατέστησαν τοιουτοτρόπως σχίσμα εν τη Εκκλησία, αλλ’ αντιθέτως απήλλαξαν την Εκκλησίαν, εν όσω ηδυνήθησαν, του σχίσματος της διαιρέσεως» (Επισκόπου Νικοδήμου Μίλας, Οι Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μεθ’ ερμηνείας, Ι Ι, Novi Sad, σ. 290 – 291, μτφρ. εκ της Σερβικής υπό Ιερομ. – νυν επισκόπου- Ειρηναίου Μπούλοβιτς).

4. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους κόλπους αυτής της Εκκλησίας, η οποία κατέστη αιρετική. Σ’ αυτή την Εκκλησία, αγνοών τότε πάντα ταύτα, χειροτονήθηκα το 1978 κληρικός. Αυτήν υπηρέτησα μέχρι πριν από λίγα χρόνια, μέχρι που άρχισα να αντιλαμβάνομαι την αιρετική κατάστασή της.

Άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι οι καλοί ποιμένες είναι σπάνιοι, όπως λέει ο άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος «Σπάνιοι γαρ ως αληθώς και μάλιστα άρτι σε καλώς ποιμαίνειν και λατρεύειν ψυχάς λογικάς επιστάμενοι» ( Συμεών S. C. 104, 346).

Άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που είπε ο Κύριος για τους Γραμματείς και Φαρισαίους της εποχής του, ισχύει και για τους σημερινούς επισκόπους της Εκκλησίας, που τότε ανήκα: «Επί της Μωσέως καθέδρας εκάθισαν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι ( Ματθ. 23, 2 ) οι οποίοι ούτε οι ίδιοι σώζονται, αλλά δεν αφήνουν και τους άλλους να σωθούν! Ισχύει και το «Ουαί δε υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των Ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων. Υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν» ( Ματθ. 23, 13)!

Και αυτό, γιατί οι Ιεράρχες της Εκκλησίας αυτής νόμισαν και νομίζουν ότι έχουν την εξουσία να παραβαίνουν τους Κανόνες και τα δόγματά της. Ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης λέει σχετικά: «Εξουσία τοις Ιεράρχαις εν ουδενί δέδοται επί πάση παραβάσει κανόνος. Ή μόνον στοιχείν τα δεδογμένα και έπεσθαι τοις προλαβούσιν» (Επιστολή 1, 24. P.G. 99, 985 C)!

Άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι οι επίσκοποί της δεν είναι πλέον Ορθόδοξοι ποιμένες, αλλά αιρετικοί Λατινόφρονες! Και όλοι οι αιρετικοί οδεύουν προς την αιώνια κόλαση. Οι Πατέρες είναι ξεκάθαροι στο ζήτημα αυτό.

α. Ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός λέει σχετικά: «ο λατινοφρονών μετά των Λατίνων κριθήσεται και ως παραβάτης της πίστεως λογισθήσεται» (Μάρκου Ευγενικού, Επιστολή προς Θεοφάνην, P.G. 160, 1097D, 1100A).

β. Ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς λέει ότι οι αιρετικοί δεν είναι της Εκκλησίας του Χριστού «Ουδέ της του Χριστού Εκκλησίας εισί, ως μη της αληθείας όντες» (Γρηγόριος Παλαμάς, Άπαντα β΄ 627. Αναίρεσις Γράμματος Ιγνατίου 2-4).

γ. Γι’ αυτό, ο Πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος προτρέπει τους πιστούς να επιτηρούν τους επισκόπους για να ελέγχουν αν είναι Ορθόδοξοι. «Τους επισκόπους υμών επιτηρείτε, λέγει, ίνα ώσιν Ορθόδοξοι, και μη διδάσκουσι δόγματα εναντίον της Ορθοδόξου Πίστεως, μηδέ τοις αιρετικοίς, ή τοις απεσχισμένοις συλλειτουργώσι». (Πατριάρχου Νεκταρίου, Επιτομή Ιεροκοσμικής Ιστορίας, Εκδόσεις Ιεράς Μονής Σινά, Αθήναι 1980, σ.231)

Μετά από όλα τα παραπάνω η συνείδησή μου δεν μου επέτρεπε να συνεχίσω το μνημόσυνο του δικού σας ονόματος, Σεβασμιώτατε, όχι γιατί σας άκουσα καμμιά φορά κηρύττοντα αιρετικές διδασκαλίες, αλλά ως «κοινωνούντα» με αιρετικούς επισκόπους, όπως είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπως θα δούμε πιο κάτω! Δεν διολίσθησα, λοιπόν, καθόλου από την «κανονική εκκλησιαστική οδό» της Ορθοδοξίας, απεναντίας, μάλιστα!

2. Είναι έγκλημα η τήρηση των εντολών του Θεού;

Γράφετε, Σεβασμιώτατε, ότι ανεχθήκατε «εν ταπεινώσει και ανοχή» επί διετία την μη μνημόνευση του ονόματός σας, αναμένοντας την διόρθωσή μου, αλλά μάταια!

Δηλαδή, αναμένατε, Σεβασμιώτατε, να λατινοφρονήσω και εγώ, και να καταστώ παπόδουλος; Να φραγκέψω; Απεναντίας, εγώ ανέμενα από τον επίσκοπό μου, τον οποίο ανεγνώριζα τόσα έτη, να αναλάβη πρωτοποριακό αγώνα για την Ορθόδοξη Πίστη, ως άλλος Μάρκος Ευγενικός! Ανέμενα, ο επίσκοπός μου να χαίρεται και να επιβραβεύει όσους είναι αφοσιωμένοι στην Ορθή Πίστη και αγωνίζονται γι’ αυτή! Αντί τούτου, σεις στραφήκατε δυστυχώς εναντίον μου!

Πόσο δίκαιο είχε ο Μέγας Βασίλειος, όταν έγραφε: «Εν έστιν έγκλημα νυν σφοδρώς εκδικούμενον, η ακριβής τήρησις των πατρικών Παραδόσεων» (Μέγας Βασίλειος ΕΠΕ 2, σελ. 34)!!

3. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

1. Συνεχίζοντες γράφετε ότι πληροφορηθήκατε ότι στέλνω υλικό υβριστικού περιεχομένου κατά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου κλπ.

Ποτέ δεν διακίνησα υβριστικού περιεχομένου έγγραφα ή βιβλία κατά ουδενός προσώπου. Φοβάμαι ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη περί του τί είναι «υβριστικό» και τι δεν είναι! Το να γράφει ένα έντυπο, ότι ο Πατριάρχης είναι αιρετικός, δεν είναι ύβρις! Είναι μιά αξιολογική κρίση, που απορρέει από επιβεβλημένο καθήκον κάθε χριστιανού να περιφρουρεί και υπερασπίζεται, ως φύλακας που είναι, την Ορθόδοξη Πίστη, όπως δήλωσαν οι Ορθόδοξοι Πατριάρχες το 1848.

Το πρόβλημα, Σεβασμιώτατε, είναι: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ως και οι προκάτοχοί του, ο Δημήτριος, ιδιαιτέρως δε, ο διαβόητος Αθηναγόρας είναι αιρετικοί ή όχι; Οι λοιποί επίσκοποι της Εκκλησίας αυτής είναι Ορθόδοξοι ή αιρετικοί;

2. Αδίστακτα φρονώ, Σεβασμιώτατε, και μαζί μου πιστεύω, ότι συμφωνεί κάθε Ορθόδοξος, που δεν τον εγκατέλειψε ο φόβος του Θεού, ότι όλα τα πιο πάνω πρόσωπα είναι αιρετικοί!

Θα ευχόμουνα με όλη μου την ψυχή να μην είναι! Θα ευχόμουνα να είχα «πέσει έξω» στις εκτιμήσεις μου! Να είχα και να έχω κάνει λάθος! Μπορείτε, εσείς Σεβασμιώτατε, ή κάποιος άλλος να αποδείξει ότι ο Αθηναγόρας, ο Δημήτριος, ο Βαρθολομαίος δεν είναι αιρετικοί; Θα το χαρώ ιδιαίτερα! Και θα ζητήσω τότε δημόσια συγγνώμη, και από σας, και από εκείνους! ΄Όμως, αυτό είναι αδύνατο να γίνει. Γιατί οι άγιοι Πατέρες θεωρούν όλα τα άτομα αυτά αδιαμφισβήτητα ως ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ! Θα ήθελα όμως να σταθώ λίγο στα πρόσωπα αυτά.

α. Και κατά πρώτον, ο Αθηναγόρας!

Ο Αθηναγόρας, διακήρυξε τις μεγαλύτερες βλασφημίες και αιρέσεις: Είπε, όταν ήταν νέος ακόμα, στο χωριό του, εξωμολογείτο στον .... ιμάμη! Αυτό σημαίνει προσχώρησή του στο μωαμεθανισμό! Είπε επίσης, ότι όταν ήταν Μητροπολίτης στην Κέρκυρα, ασκούσε χρέη.... ραβίνου στη συναγωγή των Εβραίων! Δηλ. προσχώρησε και στον Ιουδαϊσμό! Στη συνέχεια, το1965, συμφώνησε και υπόγραψε με τον Πάπα, την «Ένωση των Εκκλησιών», για την οποία θ’ αναφερθούμε πιο κάτω! Μετά, οι δηλώσεις του για την Πίστη! Και τί δεν είπε, πράγμα το οποίο ανάγκασε μερικούς να γράψουν τα σκληρά πράγματα σε βάρος του, όπως:

β. Ο μοναχός Θεόκλητος Διονυσιάτης, ο οποίος έγραψε το 1965:

«Από το 1920 έχομεν συρροήν «βλασφημιών», δια του καινοτόμου Μεταξάκη, και του Ωριγενιστού Βασιλείου, αι οποίαι απεκορυφόθησαν δια του νυν Πατριάρχου κ. Αθηναγόρου. Οποίαι και οπόσαι βλασφημίαι!

Από το 1949 μέχρι σήμερον και τι δεν ηκούσαμεν από του στόματός του! Προς τι να τας επαναλάβωμεν; Προς τι να είπωμεν δια την «φιλτάτην του πατρίδα, την Τουρκίαν δια τας άνευ ανάγκης γλοιώδεις κολακείας προς το Ισλάμ, το ότι «ένα Θεόν πιστεύομεν πάντες» ή «όταν περιέρχωμαι εις αμηχανίαν, στρέφω το βλέμμα μου προς την εικόνα του Ατατούρκ και φωτίζομαι», τας ιδιοτύπους συλλειτουργίας μετά των Αρμενίων, τα τελούμενα μνημόσυνα επί νεκρών Τούρκων, αι συμφωτογραφήσεις μετά ελεεινών γυναικών, η αντικατάστασις του «μέτρου αληθείας ο Θεός», δια του «μέτρου ο άνθρωπος», η σιωπή του επί επιμόνου κατηγορίας ως μασόνου, η κατόπιν τόσου σκανδάλου, απειλήσαντος την ενότητα του Πατριαρχείου, προώθησις του μασόνου Ιακώβου εις Αμερικήν;

Προς τι να υπομνήσωμεν τα τόσον γνωστά γεγονότα των τελευταίων χρόνων;

Ποίος ποτέ Πατριάρχης Κπόλεως εδέχθη να γίνη όργανον μεγάλης εγκοσμίου δυνάμεως, δια να επιτύχη μίαν ψευδένωσιν των Εκκλησιών εις βάρος της Ορθοδόξου Πίστεως; Ποίος ελάλησε τόσον φιλελεύθερα και αντορθόδοξα, ως ούτος ο άνθρωπος;…. Ποίος άλλος είπε, ότι «μεταξύ Ορθοδόξων και Λατίνων δεν υπάρχουν διαφοραί»; Ποίος άλλος ετραυμάτισε την εθνικήν μας φιλοτιμίαν με τον νοσηρόν του φιλοτουρκισμόν του; Ποίος προσέφερε «γην και ύδωρ» εις τον πάπαν;

Ποίος εδίχασε το πλήρωμα της Ορθοδόξου Ελληνικής Εκκλησίας, εις ενωτικούς και ανθενωτικούς;

Ποίος περιήγαγεν εις τόσον ταπεινωτικήν θέσιν το κύρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δια μιάς αχρείου Ορθοδόξως και φιλολατινικής πολιτικής;

Διατί, λοιπόν, όλα αυτά δεν αποτελούν «βλασφημίας κατά του αγίου Πνεύματος» και τα δεινά τα οποία υπέστη το Πατριαρχείον μας και ο εις την Τουρκίαν λαός μας δεν αποτελούν «ένδικον μισθαποδοσίαν» υπό του Θεού μη φειδομένου και προ αυτού εκ του ολοκληρωτικού εκ της βασιλίδος «ξεριζώματος»;

γ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Β΄ ( Χατζησταύρος):

«αι αντορθόδοξοι ενέργειαι του Πατριάρχου (Αθηναγόρα) κατατείνουν εις την πλήρη υποδούλωσιν της Ορθοδοξίας εις τον πάπαν..»!!

δ. Ο Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος:

«Παναγιώτατε. Από πολλού απεδείξατε Υμάς αυτόν ως οπαδόν του πλέον απαισίου συγκρητισμού. Έχετε άρα γε αντιληφθή τι σημαίνει κατά βάθος ο επάρατος Οικουμενισμός; Υπό τον επάρατον Οικουμενισμόν δεν κρύπτεται απλώς μία αίρεσις. Κρύπτεται αυτή αύτη η άρνησις του αποκαλυπτικού χαρακτήρος της χριστιανικής Πίστεως. Κατά τούτο ο Οικουμενισμός είναι χείρων πάσης αιρέσεως»!

ε. Ο Πατριάρχης Δημήτριος:

Ο Δημήτριος διακήρυξε ότι ακολουθεί τη γραμμή του προκατόχου του Αθηναγόρα! Επίσης, είπε, ότι «όλοι οι χριστιανοί οι πιστεύοντες εις τον Ιησούν Χριστόν ως Υιόν του Θεού, και σωτήρα του κόσμου είμεθα εν σώμα…»! Είπε, ότι ένας Ορθόδοξος μπορεί «να μεταλάβη» σε παπική εκκλησία, διότι «εκατέρα των Εκκλησιών ημών (εννοεί την Ορθόδοξη και την παπική) έχει παραλάβη και τελεί τα αυτά ιερά μυστήρια»! Είπε ακόμα, ότι «δεν υπάρχει διαφορά εις το θέμα της αποστολικής διαδοχής, αναγνωρίζομεν τον πάπαν ως διάδοχον των Αποστόλων, όπως εμείς είμεθα διάδοχος των Αποστόλων» κτλ.!

στ. Ο Βαρθολομαίος:

Ο Ολιβιέ Κλεμάν, Ορθόδοξος Θεολόγος , λέει ότι ο Βαρθολομαίος δέχεται ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν είναι - η μοναδική –« Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία» του Συμβόλου της Πίστεως, αλλ’ απλώς μία από τις μείζονες εκφράσεις του Χριστιανισμού, που έχει πλήρη συνείδηση ότι μέσα της υπάρχει ακόμη «Μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία»! Έχει δηλώσει ότι «Ορθοδοξία και παπισμός αποτελούν «το ενιαίον σώμα του Χριστού»! Άλλοτε δήλωσε, ότι Ορθοδοξία και Αγγλικανισμός είναι «αδελφαί Εκκλησίαι» και έχουν κοινή ευθύνην «εν τη καθόλου Εκκλησία»! Ακόμα είπε: «Εμείς οι θρησκευτικοί ηγέτες πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο τις πνευματικές αρχές του οικουμενισμού, της αδελφοσύνης και της ειρήνης. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι στο πνεύμα του ενός Θεού... Ρ/Καθολικοί και Ορθόδοξοι, Προτεστάνται και Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Ινδοί, Βουδισταί....»! Στις 27 Ιουνίου 1995 ο Βαρθολομαίος μίλησε σε Παπικούς νέους, ειπών και τα εξής:: «Τέκνα της Εκκλησίας εν Κυρίω ευλογημένα και αγαπητά... συνεορτάζομεν η Ανατολή και η Δύσις ( την θρονικήν εορτήν της Ρώμης). Θεού το δώρον... εορτάζομεν, διότι είμεθα η επί γης πορευομένη κοινωνία των Αγίων... είναι δε η εορτή της Εκκλησίας πεπληρωμένη όταν είναι παρούσα και συνεορτάζουσα η νεολαία... Ελάβατε διά του Αγίου Βαπτίσματος και του Χρίσματος τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Φέρετε εν τη ψυχή και τω μετώπω υμών τα σημεία της Βασιλείας των Θεού»! Άλλοτε, δήλωσε ότι Ιεροί Κανόνες είναι τα «τείχη του αίσχους»Επίσκεψις 29.6. 1989) !!!

Ακόμα, δήλωσε ότι «.. η μετάνοια ημών δια το παρελθόν είναι απαραίτητος. Δεν πρέπει να σπαταλήσωμεν τον χρόνον εις αναζητήσεις ευθυνών. Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, αλλά οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα εκείνων» (Εκκλ. Αλήθεια 16. 12. 1998)!!!

3. Σεβασμιώτατε, είναι όλα τα άτομα αυτά αιρετικά, ή όχι; Είναι ο Οικουμενισμός, τον οποίο κηρύττουν οι ανάξιοι αυτοί Πατριάρχες, και οι όμοιοί τους επίσκοποι, αίρεση, ή όχι; Ας το εξετάσουμε:

α. Ο άγιος Ειρηναίος λέει: «Οι αιρετικοί ως «παραχαράκται της αληθείας, πέμπονται εις πυρ αιώνιον» (Ειρηναίου κατά αιρέσεων 3,4,2.)!

β. Ο Μέγας Αθανάσιος λέγει: «αγάπα πάντα άνθρωπον. Και ειρήνευε μετά πάντων, χωρίς αιρετικών. Ο γαρ αιρετικός λύκος εστί της του Χριστού ποίμνης, και του Αντιχρίστου Πρόδρομος» (Μεγ. Αθανασίου, Πίστις των αγίων 318 Πατέρων, P.G. 28, 1641 BC).

γ. Ο Μέγας Φώτιος λέει: «Εν τοις περί πίστεως και το παρεκκλίναι μικρόν, αμαρτείν εστιν αμαρτίαν την προς θάνατον» (Φώτιος P.G. 102, 604C )

δ. Ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς θεωρεί ότι η αποσιώπηση των δογματικών διαφορών μας από τους αιρετικούς αποτελεί «τρίτον είδος αθεΐας» (Γρηγ. Παλαμά, Συγγράμματα, εκδ. Π. Χρήστου, Θεσ/κη 1966, σελ. 483, στ. 23.)!

ε. Η Σύνοδος Κων/πόλεως του έτους 1724 διακήρυξε: Αιρετικοί είναι εκείνοι οπού αποσκιρτήσουσιν από την ευσέβειαν και αφήσουσι μεν τα πάτρια και ορθά της πίστεως ημών δόγματα και τας κοινάς παραδόσεις της Εκκλησίας, περιπέσωσι δε και εξολισθήσωσιν εις νεωτερισμούς και αλλοκότους υπολήψεις και έθη ετερόδοξα και παραχαράξωσι και νοθεύσωσι την της ευσεβείας αλήθειαν, οι τοιούτοι ούτε πλέον είναι, ούτε ονομάζονται τη αληθεία Χριστιανοί, αλλ’ ως ετερόδοξοι και νεωτερισταί εκκόπτονται και χωρίζονται της εκκλησιαστικής και χριστιανικής ολομελείας και της ιεράς μάνδρας εκβάλλονται ως πρόβατα ψωριώντα και μέλη σεσηπότα» (Mansi, 37, 209)!

4. Είναι ο Οικουμενισμός αίρεση και οι Οικουμενιστές αιρετικοί;

α Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Β΄ ( ο Χατζησταύρου) λέει: «... Ας σκεφθη ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός, πού οδηγείται δια της νέας ταύτης θεωρίας του Οικουμενισμού.

Καλείται να εγκαταλείψη δόγματα και παραδόσεις θεοπνεύστους και αιωνοβίους και να αδιαφορήση δια τας συνεπείας και τας επιπτώσεις εις θρησκευτικήν αδιαφορίαν, την οποίαν προβλέπων εν πνεύματι αγίω ο πνευματικός της Αποκαλύψεως συγγραφεύς, έγραψε προ δισχιλίων ετών δια τον Άγγελον της Λαοδικείας «Οίδα σου τα έργα, ότι ούτε ψυχρός ει, ούτε ζεστός. Όφελον ψυχρός ης, η ζεστός. Ούτως, ότι χλιαρός ει και ούτε ζεστός, ούτε ψυχρός, μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου, ότι λέγεις, ότι πλούσιος ειμί και πεπλούτηκα, και ουδενός χρείαν έχω και ουκ οίδας, ότι συ ει ο ταλαίπωρος και ελεεινός και πτωχός και τυφλός και γυμνός. Συμβουλεύω σοι αγοράσαι παρ’ εμού χρυσίον πέπυρωμένον εκ πυρός, ίνα πλουτίσης, και ιμάτια λευκά, ίνα περιβάλη και μη φανερωθή η αισχύνη της γυμνότητός σου και κολλύριον ίνα εγχρίση τους οφθαλμούς σου, ίνα βλέπεις, εγώ όσους φιλώ ελέγχω και παιδεύω. Ζήλευε ουν και μετανόησον» (Αποκ. 3, 16).

Πλούσιοι έχομεν γίνει και ημείς εν σοφία κοσμική και οδηγούμεθα να αδαφορήσωμεν δια την ορθόδοξον πίστιν και να πιστεύσωμεν εις ανεμωλίους και αυτόχρημα κωμικάς διδασκαλίας. Οδηγείται ο Έλλην Ορθόδοξος λαός να αδιαφορήση μεν προς την πίστιν, ην εκράτησαν και εκράτυναν οι αιώνες της ιστορίας ημών, αιώνες διωγμών, αιμάτων, βασανιστηρίων, επιδρομών βαρβάρων, αλλ’ αιώνες δόξης και τιμής, και αναγεννήσεως ημών και ως χριστιανών και ως Ελλήνων.....

Τους δε συγχρόνους πονηρούς και γόητας της «Οικουμενικής κινήσεως», ιδού πως περιγράφει εν πνεύματι ο αυτός Απόστολος, «Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες προκόψωσιν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι, συ δε μένε εν οις έμαθες και επιστώθης, ειδώς παρά τινος έμαθες... έσται γαρ καιρός ότε της υγιαινούσης διδασκαλίας ουκ ανέξονται, αλλά κατά τας επιθυμίας τας ιδίας εαυτοίς επισωρεύσουσι διδασκάλους κνηθόμενοι την ακοήν και από μεν της αληθείας την ακοήν αποστρέψουσι επί δε τους μύθους εκραπήσονται» ( Β΄ Τιμ. 3, 13 και 4, 3- 5).

Δεν μένει άλλο παρά να επαναλάβωμεν προς τους νεοδιδασκάλους της οικτράς κατά συλληψιν και εκτέλεσιν οικουμενικής κινήσεως την μετ’ αγανακτήσεως θείαν επιτίμησιν αυτού του Θεού της Εκκλησίας, η οποία δια του ψαλμωδού λέγει (Ψαλμ. 19,16) «Ίνα τί συ εκδιηγή τα δικαιώματά μου και αναλαμβάνεις δια στόματός σου την διαθήκην μου;» (Αρχιεπ. Αθηνών Χρυσοστόμου Β΄ Πεπραγμένα, τ. γ΄)

β. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος είπε: «Ο Οικουμενισμός, πραγματικά έτσι όπως έχει επικρατήσει να σηματοδοτείται ο όρος αυτός, βεβαίως είναι αίρεσις, διότι σημαίνει απάρνηση βασικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της Ορθοδόξου Πίστεως, όπως είναι, φέρ’ ειπείν, η αποδοχή της θεωρίας των κλάδων...

Εμείς πιστεύουμε ότι η Ορθοδοξία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Τέρμα! Σ’ αυτό, δεν γίνεται συζήτηση. Επομένως, πας όστις πρεσβεύει τα αντίθετα μπορεί να λέγεται οικουμενιστής και επομένως να είναι αιρετικός (περιοδ. Παρακαταθήκη Θεσ/κης Ιούλιος – Αύγουστος 1998)

γ. Ο π. Ιουστίνος Πόποβιτς λέει: «Ο Οικουμενισμός είναι κοινό όνομα δια τους ψευδοχριστιανούς, διά τας Ψευδοεκκλησίας της Δυτικής Ευρώπης. Μέσα του ευρίσκεται η καρδία όλων των Ευρωπαϊκών Ουμανισμών με επικεφαλής τον Παπισμόν. Όλοι δε αυτοί οι ψευδοχριστιανοί, όλαι αι ψευδοεκκλησίαι δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία αίρεσις παραπλεύρως, εις την άλλην αίρεσιν. Το κοινόν Ευαγγελικόν όνομά τους είναι η παναίρεσις» (Ιουστίνος Πόποβιτς, Ορθόδοξος Εκκλησία και Οικουμενισμός, Θεσ/κη 1974, σ.224)

δ. Ο καθηγητής Ανδρέας Θεοδώρου, γράφει: «Ο Οικουμενισμός δεν είναι αίρεσις και παναίρεσις, ως συνήθως χαρακτηρίζεται. Είναι κάτι πολύ χειρότερον της παναιρέσεως.... Ο Οικουμενισμός είναι υπέρβασις, αμνήστευσις, παραθεώρησις, δια να μη είπωμεν νομιμοποίησις και δικαίωσις των αιρέσεων. Είναι η ετεροδοξία παρηλλαγμένη και μεταμεμορφωμένη, ήτις επιζητεί αρμονικώς να συνυπάρχη μετά της καθολικότητος... Ο Οικουμενισμός είναι νόσος προς θάνατον» (Α. Θεοδώρου, Η Ορθοδοξία χθες και σήμερον, Αθήναι 1973, σ. 21.

ε. Ο μακαριστός Φώτης Κόντογλου, είπε: «... Ο φιλοπαπισμός (στον οποίο οδηγεί ο Οικουμενισμός) κατάντησε πιο σιχαμερός κι’ απ’ αυτόν τον παπισμό, αν είναι δυνατόν ένα τέτοιο πράγμα. Σαν μαγνήτης τραβά όλο το πνευματικό πύον της Ελλάδος.

Στον Αθηναγόρα και στους περί αυτόν και μετ’ αυτού βρίσκουν προστασία όλοι οι ανήθικοι, για να πυκνώσουν τις τάξεις των προδοτών της Ορθοδοξίας. Θράσος και κολακεία, υποκρισία και δωροδοκία, ιδού τα όπλα του θεατρίνου του Φαναρίου....» (εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», Φεβρουάριος 1966)!

στ. Ο μοναχός Θεόκλητος Διονυσιάτης, έγραψε για τους Οικουμενιστές:

«Οι «οικουμενισταί» είναι γελοία υποκείμενα, δυστυχείς, οιηματίαι, φαντασιόπληκτοι,, αβαθείς, προκαλούντες πότε τον οίκτον και πότε τον πικρόν γέλωτα εις τους Ορθοδόξους χριστιανούς. Επιδεικνύουν πολυμάθειαν, ενώ είναι επιπόλαιοι και αντιφατικοί....» (Θεοκλήτου Διονυσιάτου, Η ανατομία του «οικουμενισμού» ΤΥΠΟΣ 67 Σεπτ. 1966, σ. 1.)!!

Να , λοιπόν, Σεβασμιώτατε, πώς χαρακτηρίζουν τους Πατριάρχες και τους Οικουμενιστές, καταξιωμένα στην κοινωνία πρόσωπα!

5. Η αποτείχιση

1. Γράφετε, Σεβασμιώτατε ότι προτρέπω τους ιερείς να αποτειχισθούν από την Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν!

Με συγχωρήτε, Σεβασμιώτατε, εδώ, δεν αληθεύετε! Ποτέ δεν είπα σε κανέναν, ούτε θα ειπώ να φύγει από την Εκκλησία, την Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν! Θεωρώ, αυτό ασυγχώρητη βλασφημία κατά του αγίου Πνεύματος!

Εκείνο, που συνιστώ, σε όσους με ρωτούν τί πρέπει να κάνουν μετά τα όσα βλέπουν να γίνονται στην Εκκλησία, που ανήκουν, είναι: Τους λέω αυτά που λέγουν οι ΠΑΤΕΡΕΣ μέσα από τους ΚΑΝΟΝΕΣ των συνόδων, δηλ. να αποτειχισθούν από τους αιρετικούς επισκόπους τους και από την αιρετική Εκκλησία τους, για να είναι έτσι πάντοτε εντός της Εκκλησίας του Χριστού, που είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία!

2. Οι λόγοι, που στηρίζω την εκτίμησή μου ότι η Εκκλησία όσων έχουν «κοινωνία» με τον Βαρθολομαίο είναι αιρετική, δεν είναι μόνο οι ανωτέρω. Είναι και άλλοι. Σπουδαιότερος δε από όλους αυτούς είναι το ότι η Εκκλησία αυτή ενώθηκε με την παπική!

α. Πράγματι, το 1965 ο Πατριάρχης Αθηναγόρας συμφώνησε και υπόγραψε με τον πάπα Παύλο 6ο την ένωση των Εκκλησιών τους! Έκτοτε, οι εκκλησιαστικοί ηγέτες της Εκκλησίας αυτής, προπαντός οι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, όπως ο Βαρθολομαίος, αγωνίζονται να υλοποιήσουν την συμφωνημένη αυτή προδοσία της Ορθοδοξίας, ποντάροντας στην αδιαφορία τω πιστών της Εκκλησίας αυτής και την θεολογική αφασία των κληρικών της! Φαντάζομαι θα ενθυμείσθε, Σεβασμιώτατε, τι εγίνετο σε άλλες εποχές με το παραμικρό! Τώρα, δεν μιλάει κανένας! Ούτε επίσκοπος, ούτε άλλος κληρικός! Όλοι συναγωνίζονται να τα έχουν καλά με τους Λατινόφρονες του Φαναρίου και τον Καίσαρα της εξουσίας, για να μη χάσουν την εύνοια του Βαρθολομαίου, ή τον μισθό της Πολιτείας! Αν ζούσε σήμερα κάποιος από τους Πατέρες, όπως ο Μέγας Αθανάσιος, ο Μέγας Βασίλειος , ο Γρηγόριος, ο Χρυσόστομος, ο Μέγας Φώτιος, ο Παλαμάς, ο Μάρκος ο Ευγενικός, ο Κοσμάς ο Αιτωλός κτλ. Θα σιωπούσαν; Θα επεδείκνυαν την οσφυοκαμψία τους προ του Βαρθολομαίου; Ασφαλώς, όχι!

Αυτό σημαίνει, Σεβασμιώτατε, ότι τα μέλη της Εκκλησίας αυτής είναι παπικοί! Ω, τλήμων Ορθοδοξία, σε ποιά χέρια κατάντησες! Δεν υπάρχει επί τέλους ένας επίσκοπος, που να το λέει η ψυχή του, να σηκώσει το λάβαρο της Ορθοδοξίας ψηλά και να σαλπίσει συναγερμό, για την υπεράσπιση της Ορθής Πίστεως; Δεν υπάρχει στην Εκκλησία αυτή ένας ανδρείος επίσκοπος; Δεν υπάρχει, δυστυχώς! Γιατί αν υπήρχε, θα υπήρχε η ελάχιστη ελπίδα η κακόδοξη αυτή Εκκλησία να αποκαθαρθή από την αίρεση και να επανετροχιασθή στο κορμό της Μιάς Εκκλησίας του Χριστού! Να, η ευθύνη των μελών της!

β. Η Εκκλησία του Βαρθολομαίου και όσων «κοινωνούν» με αυτόν, δεν είναι πλέον Ορθόδοξη Εκκλησία! Είναι εξ ολοκλήρου αιρετική!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Εκκλησία αυτή δεν αρκείται πλέον στη νοθεία των δογμάτων και των άλλων διδασκαλιών της Ορθοδοξίας, αλλά τώρα προχωρεί και σ’ αυτή τη νοθεία του αγιολογίου της! Οι Λατινόφρονες του Φαναρίου, αλλά και οι Προκαθήμενοι των άλλων Εκκλησιών, που κοινωνούν με το κακόδοξο Φανάρι, προσθέτουν στο αγιολόγιο της Εκκλησίας, αφερέγγυα, από πλευράς Ορθοδοξίας, πρόσωπα, τα οποία ο Θεός ποτέ δεν φανέρωσε ότι θέλει η Εκκλησία Του να τιμά και προσκυνεί ως αγίους! Πολλά από αυτά τα πρόσωπα, που η κακόδοξη Εκκλησία του Βαρθολομαίου και των «συν αυτώ» ανακηρύττει δήθεν ως αγίους, είναι ψευδοάγιοι, επικίνδυνοι για τη σωτηρία των ανθρώπων!

Ο λόγος της επικινδυνότητάς τους έγκειται στο ότι στην Ορθοδοξία οι άγιοι είναι οι οδηγοί των πιστών προς τη σωτηρία. Αν ένας άγιος είναι π.χ. μασόνος, όπως ο Χρυσόστομος Σμύρνης, που ανακήρυξε άγιο πριν από λίγα χρόνια η κρατικοδίαιτη «Εκκλησία της Ελλάδος», αυτό σημαίνει ότι μπορούν όλα τα μέλη της Εκκλησίας αυτής να γίνουν μασόνοι και να είναι «καλοί χριστιανοί», και να πάνε και στον ... Παράδεισο, όπως έβαλαν οι επίσκοποί τους και τον Χρυσόστομο Σμύρνης!! Και δεν είναι μόνο ο Χρυσόστομος Σμύρνης. Είναι και άλλοι που είναι Οικουμενιστές! Ένας άλλος, μάλλον φιλοπαπικός, που διδάσκει ότι οι ψυχές των νεκρών κοινωνούν το σώμα και το αίμα του Κυρίου, το οποίο τους το μεταφέρουν άγγελοι, οι οποίοι κατεβαίνουν στη γη και το κλέβουν από όπου γίνεται Ορθόδοξη λειτουργία! Δεν γνωρίζω, τώρα, που η Εκκλησία του Βαρθολομαίου και των «συν αυτώ» ενώθηκε με τον Πάπα, αν οι άγγελοι θα κλέβουν και ... όστιες, για να κοινωνούν τις ψυχές! Να πόσο γελοίοι γίνονται στην αίρεσή τους ο κακόδοξοι οπαδοί του Βαρθολομαίου! Και μη χειρότερα!

γ. Και σαν να μην έφταναν αυτές οι αγιοποιήσεις ήρθαν και άλλες, οι οποίες επί του παρόντος είναι ανεπίσημες! Είναι των «αγίων» γεροντάδων, ορισμένων ευσεβιστών! Έτσι, στους καινούργιους αυτούς «αγίους» (ή ψευδοαγίους, πραγματικά «νεοφανείς»!!!) χτίζονται ναοί, αγιογραφούνται ούτοι, τελούνται γιορτές και παννυχίδες, «φλομώνουν» τον κόσμο με τα βιβλία τους και τα απίστευτα ψευδοθαύματά τους! Και όλα αυτά με τις ευλογίες της Εκκλησίας τους! Και όταν δεν φτάνουν αυτοί να γεμίζουν τα παγκάρια ή τις τσέπες τους, κάνουν εισαγωγή τέτοιων «αγίων» από το ... εξωτερικό, όπως τη Ρωσία, που είναι ασύγκριτα πιο εύκολη η αγιοποίησή τους!!

δ. Διανύουμε ήδη, Σεβασμιώτατε, τη Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή. Μεθαύριο είναι η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η δε επόμενη Κυριακή είναι του αγίου Γρηγορίου Παλαμά.

Δεν αμφιβάλλω ότι και τις δύο αυτές Κυριακές θα ακουστούν στις εκκλησιές σας εγκωμιαστικοί λόγοι για τους προμάχους της Πίστεώς μας, από επισκόπους σας, που έχουν ως πρότυπό τους προς μίμηση, τους εικονομάχους και τους άλλους αιρετικούς, σαν τον Βαρλαάμ και τον Ακίνδυνο κλπ.! Να, η σχιζοφρένεια της Εκκλησίας του κ. Βαρθολομαίου!

Αλήθεια, ένας άνθρωπος με κοινό νου, με λίγη αξιοπρέπεια, πως μπορεί να συναγελάζεται με τέτοια πρόσωπα; Γι’ αυτό άδειασαν οι Εκκλησίες σας από ανθρώπους, και προπαντός από νεολαία!

Αρχιερείς, σύνετε!

6. Ως προς την κηδεία του αειμνήστου Απ. Σταφύλη

Ο αείμνηστος Απόστολος Σταφύλης ήταν πνευματικό μου τέκνο. Ήταν και αυτός αποτειχισμένος εδώ και 2 χρόνια. Εξομολογείτο και κοινωνούσε όταν και όπου λειτουργούσα εγώ. Είχα ιερό χρέος να τελέσω την εξόδια ακολουθία του επειδή ο ίδιος το είχε ζητήσει.

Δεν ζήτησα από σας καμιά άδεια, γιατί δεν ανήκω σε σας! Δεν είστε πλέον ο επίσκοπός μου, εδώ και μία διετία, που δεν σας μνημονεύω, για λόγους πίστεως.

7. Ως προς την εξομολόγηση.

Βεβαίως, εξομολογώ. Δεν ανήκω στη δικαιοδοσία τη δική σας και συνεπώς δεν υποχρεούμαι να ζητήσω τη δική σας άδεια.

8.Ως προς την Εκκλησία, που ανήκω.

Ανήκω στην διαχρονική κανονική Εκκλησία του Χριστού, που είναι η Μία, Άγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, που σέβεται και ακολουθεί τις Παραδόσεις, μεταξύ των οποίων και το Παληό Ημερολόγιο, το οποίο δεν άλλαξε το 1924, όταν ο μασόνος Χρυσόστομος Παπαδόπουλος θέλησε να το αντικαταστήσει με το φράγκικο.

Δεν ανήκω, ως εκ τούτου στην κακόδοξη Εκκλησία του Βαρθολομαίου και όσων «κοινωνούν»με αυτόν! Ανήκω στην Εκκλησία του Χριστού και τηρώ το Παλαιό Ημερολόγιο, χωρίς να έχω προσχωρήσει σε οποιαδήποτε παραταξή του.

Κατόπιν τούτων, σας ενημερώνω, ότι εφεξής δεν επιθυμώ καμία περαιτέρω σχέση ή επαφή μαζί σας ή με οποιονδήποτε εκπρόσωπο της κακόδοξης Νεοημερολογιτικής Εκκλησίας διότι είμαι ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ από αυτή.

Με όσες ψυχοσωματικές δυνάμεις μου απέμειναν έως το τέλος της ζωής μου θα υπηρετώ τον ΧΡΙΣΤΟ ΜΟΥ και την Εκκλησία Του τιμώντας τους Αγίους της, τους μόνους εγγυητάς και γνησίους ερμηνευτάς.

Δηλώνω, εάν ενδεχομένως δεν γίνουν κατανοητές οι θέσεις που προεξέθεσα και ως εκ τούτου παραπεμφθώ εις τα εκκλησιαστικά δικαστήρια ιεροδικεία το γεγονός αυτό καθόλου δεν με φοβίζει ούτε και με πτοεί.

Στα δικαστήρια σας αυτά δεν προτίθεμαι σε καμιά περίπτωση να παραστώ. Ούτε άλλωστε με ενδιαφέρει οποιαδήποτε απόφαση και αν λάβουν, την οποία ποτέ δεν πρόκειται να αναγνωρίσω και εφαρμόσω, γιατί δε είμαι κληρικός της κακόδοξης Εκκλησίας σας. Μου αρκεί ότι η Εκκλησία του Χριστού, στην οποία με τη χάρη Του ανήκω, με θεωρεί κανονικό κληρικό της, που παρά την αναξιότητά μου μεταδίδω στα μέλη της την αγιαστική χάρη των μυστηρίων της.

Ως εκ τούτου, δεν θέλω να ενοχληθώ άλλη φορά, για τα θέματα αυτά. Πάντως, σας πληροφορώ, ότι δεν θα παύσω ποτέ να προσεύχομαι για την Σεβασμιότητά σας να σας δίνει ο Θεός υγεία και να σας οδηγεί σε οδούς σωτηρίας.

Με αγάπη Χριστού

π. Σταύρος Βάϊος

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου