Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ «ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ»ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου =====



Την Παρασκευή, 16 τρέχοντος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον ναό του Ευαγγελισμού στο Χαρτούμ του Σουδάν. Αυτά μεταδίδει η «Ρομφαία». Μεταδίδει, όμως και άλλα τινά, «ξενίζοντα τας ακοάς ημών». Στη λειτουργία βρέθηκαν, ως προσκεκλημένοι, σύμπας ο εσμός των εν Χαρτούμ παροικούντων αλλοθρήσκων και αιρετικών, ήτοι ο Παπικός «αρχιεπίσκοπος», ο Αγγλικανός «επίσκοπος», εκπρόσωπος των Κοπτών Μονοφυσιτών, εκπρόσωπος των Μονοφυσιτών της Ερυθραίας, Λουθηρανός εκπρόσωπος, «Ευαγγελικός»αντιπρόσωπος και τινες άλλοι. 

Το συμπέρασμα; Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος Β΄ δεν δίνει ύπνον τοις οφθαλμοίς αυτού και τοις βλεφάροις αυτού νυσταγμόν, προκειμένου να υλοποιεί εν παντί καιρώ, ευκαίρως-ακαίρως, τις αποφάσεις του Κολυμβαρίου. 

Γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι οι Οικουμενιστές  αγωνίστηκαν με πρωταρχικό στόχο και αταλάντευτο σκοπό την ανατροπή της αυτοσυνειδησίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που για 19 ολόκληρους αιώνες διακήρυττε πως είναι η Εκκλησία του Χριστού. Όλ’ αυτά τα ανέτρεψαν στο Κολυμβάριο με το διαβόητο κείμενο 6, που αναφέρει ότι υφίστανται«ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογιές», προς άφατον αγαλλίασιν του διαβόλου και των απανταχού αιρετικών. Όσα δεν πέτυχαν οι αιρετικοί τόσους αιώνες και με τόσους αγώνες, τους τα έδωσε το Κολυμβάριο, αντί πινακίου που ούτε καν φακή δεν περιείχε! 

Τότε πανηγύρισε δεόντως ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος και αρνήθηκε προκλητικά να συζητήσει τις θεολογικές πτυχές των τεθέντων θεμάτων! Σήμερα για μια ακόμη φορά περιφρονεί, εν συνειδήσει, τους ιερούς κανόνες και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας, που τους θέσπισαν εν Πνεύματι Αγίω. Του διαφεύγει παντελώς ότι είναι διάδοχος του Αθανασίου του Μεγάλου, του εν Αγίοις Πατρός ημών Κυρίλλου, του Αγίου Προτερίου και του Ιωάννου του Ελεήμονος. Δεν είναι, δυστυχώς, «τρόπων μέτοχος» των ανωτέρω και σύμπαντος του χορού των Αγίων Πατέρων. 

Περιμένει να ευλογηθεί η εν Αφρική Ιεραποστολή με συμπροσευχές μετά των αιρετικών; Δόξα τω Θεώ τω ανεχομένω.

1 σχόλιο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου