Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΣΟΚ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ από την Αποκάλυψη του Γιώργου Τράγκα: Αυτό …..










Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος ακουμπάνε πλήρως την πλάτη τους στον Αμερικανικό παράγοντα ελπίζοντας ότι η Ουάσιγκτον θα μπει ανάμεσα στα πολεμικά σκάφη και θα αποτρέψει μία σύρραξη.
Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, αμερικανικό πολεμικό μπήκε ανάμεσα σε ελληνικό και τούρκικο. Η πληροφορία δημοσιεύτηκε, αλλά δεν υπάρχει επιβεβαίωση, ούτε από αμερικανικά, ούτε από τουρκικά ΜΜΕ ή άλλες επίσημες πηγές.
Ο Τσίπρας του μνημονίου, όπως αναφέρουν διάφορες πληροφορίες, τρέμει ότι θα θεωρηθεί ένοχος μιας εθνικής τραγωδίας. Φοβάται και αγωνιά, γιατί η χώρα επί των ημερών του περιήλθε στην δεινότερη οικονομική θέση και ταυτόχρονα «έκαψε» το φρόνημα των Ελλήνων με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και διώξεις εναντίον χιλιάδων πολιτών.
Μαθαίνω ότι υπόσχεται και παρακαλεί τους Αμερικανούς να πάρουν μέτρα ή να προλάβουν κλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας. Η Ουάσιγκτον όμως σταθερά νίπτει τας χείρας της και παραμένει σταθερά ουδέτερη. Το ίδιο και το Λονδίνο. Από την πλευρά του Βερολίνου το Μαξίμου δεν περιμένει καμία βοήθεια. Η Γερμανία, η κα Μέρκελ έχει τόσα προβλήματα στο σχηματισμό αυτής της εύθραυστης κυβέρνησης με τον κο Σουλτς, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μαζεύει ο Τσίπρας τα λεφτά του ελληνικού λαού και να τηρεί με δουλικό τρόπο τις υποσχέσεις του. Υπάρχει και ο φόβος – προφητεία, του σοβαρού Αμερικανού πρέσβη κου Πάιατ που μιλώντας στην κα Κοσιώνη υπογράμμισε το φόβο του για ένα ατύχημα στο Αρχιπέλαγος. Αυτή η δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη δεν αφήνει το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου να κοιμηθεί.
Ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη γνώμη μου, επειδή συμπεριφέρεται ως Σουλτάνος, μονάρχης και δικτάτορας θέλει επί των ημερών του, να ξεπεράσει τον Κεμάλ, να μεγαλώσει τα σύνορα της Τουρκίας και να κάνει την Τουρκία περιφερειακή υπερδύναμη. Θέλει να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τόσο προς τη Μέση Ανατολή, όσο και προς τα Βαλκάνια. Ο Ερντογάν έχει αποδείξει ότι επιβιώνει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και ότι δεν φοβάται να μιλήσει άσχημα στις υπερδυνάμεις. Τα έβαλε με τον Τραμπ και με τον Πούτιν και έβρισε κατ΄επανάληψη χυδαιότατα τους Γερμανούς, τους Γάλλους και τους Ολλανδούς. Έδεσε τη σχέση του ακόμα περισσότερο με το Λονδίνο, έδωσε και δίνει λεφτά στην Αγγλική οικονομία, η Μέρκελ δεν θέλει να τον χάσει από πελάτη πολεμικού υλικού και από αχανή αγορά τοποθέτησης των γερμανικών προϊόντων. Τα έφτιαξε και με τον Πούτιν. Του οποίου κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος. Μόνο με τους Αμερικανούς έχει τριβές, λόγω του Γκιουλέν, αλλά από ό,τι φαίνεται τόσο το αμερικανικό Πεντάγωνο, όσο και το ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία διάθεση να τα βάλουν με ένα τόσο μεγάλο σύμμαχο ή να τον αδικήσουν. Εδώ και πολύ καιρό όλα τα κανάλια της Αμερικανικής διπλωματίας και η Ουάσιγκτον ψιθυρίζουν και λένε ότι πρέπει να υπάρχει Δικαιοσύνη στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Αυτό σημαίνει διαπραγμάτευση και υποχρεωτική μοιρασιά.
Για να πάμε όμως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, πρέπει να υπάρχει πολεμικό επεισόδιο. Γιατί μόνο έτσι αλλάξει το status quo στο Αιγαίο και εκσυγχρονίζεται η συνθήκη της Λωζάνης.
Ο Ερντογάν θέλει συγκυριαρχία και συνδιοίκηση στο Αιγαίο. Δεν πρόκειται ποτέ να βρει ιδανικότερες συνθήκες για να σπρώξει την Αθήνα σε ήττα και συμβιβασμό. Έχει να κάνει με μια χώρα χωρίς νιάτα. Έφυγαν στο εξωτερικό. Έχει να κάνει με μια χώρα χωρίς οικονομικά αποθέματα. Έχει να κάνει με μια χώρα διπλωματικά αδύναμη. Περικυκλωμένη από μη φιλικούς γείτονες που απαιτούν και αυτοί καινούργια σύνορα και υποχωρήσεις από την πλευρά μας.
Ο Ερντογάν έζησε πολλές ελληνικές κυβερνήσεις και θεωρεί ότι τώρα έχει να κάνει με μια κυβέρνηση τραχανά.
Είναι η πρώτη φορά που βάζει συμβούλους του να λένε ότι θα σπάσουν τα πόδια του πρωθυπουργού και του Καμμένου αν ανέβουν στα Ίμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου