Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

1 σχόλιο:

  1. Όταν ο πατήρ Αυγουστίνος, πριν από τη πτώση του Εμβέρ Χότζα και του υπαρκτού κομμουνισμού μιλούσε δημοσίως για τα αδέλφια μας τους Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο, που είχαν αρχίσει να "δραπετεύουν", το επίσημο Ελληνικό Κράτος τότε τηρούσε σιγή ασυρμάτου. Εμείς μέχρι τότε, είχαμε φτάσει σε ηλικία φοιτητική και κανένας δεν μας είχε ενημερώσει για τους σκλαβωμένους αδελφούς μας. Στα πανεπιστήμια οι φοιτητές διαδήλωναν για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ἀλλες Ηπείρους, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαδόρ, αλλά όχι για τα αδέλφια μας τους Έλληνες Χριστιανούς. Αυτός ο λαός είμαστε. Σκατολαός. Θυμάμαι, μια φορά, στις εκδηλώσεις που θα γινόταν στο στάδιο της Φλωρίνης και συνέρρεαν πούλμαν από όλη την Ελλάδα, κάποιος Υπουργός Βορείου Ελλάδος που θα παρευρίσκετο, είχε απαγορεύσει στον μητροπολίτη να αναφερθεί στη Βόρειο Ήπειρο. Ο π. Αυγουστίνος δεν τον άκουσε. Έπειτα, ο Υπουργός όταν δεν ήταν υπουργός, έγινε υπερασπιστής του ονόματος "Μακεδονία" και καλά έκανε, αλλά, οι μάχες δεν δίνεται μετά από 100 χρόνια και επιλεκτικά. Γράφτηκε επίσης ότι οι ίδιοι που προκάλεσαν το εμπάργκο στα Σκόπια, πλούτισαν από το λαθρεμπόριο. Γράφτηκε ότι στο "Μακεδονικό" στηρίχτηκαν καριέρες βουλευτών, δημάρχων και άλλες. Διαπιστώνουμε ότι στα λόγια είμαστε πρώτοι, στην πράξη όμως ἐχουμε ξεπουλήσει το "μακεδονικό" αφού οι ίδιοι μεταβαίνουμε στη "Μακεδονία" (FYROMAKEDONIA) για να επισκευάσουμε τις μασέλες μας, να διασκεδάσουμε, να αγοράσουμε καύσιμα... Αυτοαναιρούμαστε, όταν επωφελούμενοι από τους Σκοπιανούς Τουρίστες δεν μας ενοχλεί καθόλου που στα τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος και στα αυτοκίνητά τους με το ΜΚ αυτοσυστήνονται ως Μακεδόνες. Αν μας ενοχλούσε, θα τους λέγαμε: Ή παραδέχεστε ότι δεν είστε Μακεδόνες ή, αν επιμένετε, σηκωθείτε φύγετε από το ενοικιαζόμενο, από την πλάζ, από το εστιατόριο, από την πόλη, από το Κράτος μας. Αλλά... στην πράξη ΟΧΙ... να μείνουν! Τα λεφτά τους τα "Μακεδονικά" τα θέλουμε. Μεγάλοι υποκριτές είμαστε.

    Αν ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο Φράγκος Φραγκούλης, θα τα πει σωστά. Αλλά, δεν θα μπορέσει να εξαλείψει τα αποτελέσματα την πολιτικής των προ και μεταπολεμικών κυβερνήσεων. Το πουλάκι πέταξε. 100 χώρες τους αναγνώρισαν κι εμείς οι υποκριτές επίσημα δεν τους αναγνωρίζουμε, τους αναγνωρίζουμε όμως στην πράξη, κάθε χρόνο, πηγαίνοντας εμείς στη "ΦΥΡΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κι ερχόμενοι εκείνοι ως Μακεδόνες.

    Αλλά μη στενοχωριέστε. Άλλες οι βουλές των ανθρώπων και άλλες οι βουλές του Θεού, αρκεί να είμαστε μαζί Του. Στον διεθνή στίβο επικρατεί το δίκιο του ισχυρού. Η Ελλάδα θα αναστηθεί, θα γίνει ισχυρή, παρά την οικονομική υποτέλεια στην οποία την έφεραν οι μεταδικτατορικές Κυβερνήσεις, αλλά και οι μεταπολεμικές που δεν διεκδίκησαν Κατοχικό Δάνειο και Αποζημιώσεις. Τα κοιτάσματα, οι αγωγοί ενεργειακών πόρων, οι συμμαχίες, με τους καλούς γείτονες, θα αποδώσουν καρπούς εφόσον είμαστε άξιοι, σοβαροί και δίκαιοι. Και όταν η Ελλάδα θα γίνει ισχυρή, θα ενσωματώσει κάθε Ελληνική περιοχή που έχει Ελληνικό όνομα, όπως Μοναστήρι, Μακεδονία... Κάτι ξέρουν οι Τούρκοι που την Έφεσο τη λένε Κουσάντασι και την Κωνσταντινούπολη Ισταμπούλ, κάτι δεν ξέρουν οι Σκοπιανοί, ἠ μάλλον ξέρουν, όσων το DNA είναι Ελληνικό, τα αδέλφια μας οι Μακεδόνες. Καλώς να ορίσουν στην αγκαλιά της Μεγάλης Ελλάδας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου