Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ π ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ


Με την παρούσα επιστολή μας σας κάνουμε γνωστό την πρόδηλη πνευματική μας ανησυχία  αλλά και την  έντονη αγανάκτησή μας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε το θέμα της Αποτείχισης του  ηγουμένου της Ιεράς Μονής  Αγίου Γρηγορίου Παλαμά,  π.Παισίου  .  
Πρωτίστως θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε    π. Σεβαστιανέ είσθε Ορθόδοξος Χριστιανός; Ομολογείτε πίστη στον Πατέρα, Υιό και το Άγιο Πνεύμα και εις ΕΝ  ΒΑΠΤΙΣΜΑ; Ακολουθείτε τις κακοδοξίες της  πανθρησκείας  και παναίρεσης  του Πατριάρχη ,τις  οποίες  «γυμνή τη κεφαλή» κηρύσσει   και έχουν γραφτεί τόσα πολλά που δεν επιθυμούμε να τα ξαναεπαναλάβουμε; Μνημονεύετε   τον επίσκοπο  ο οποίος μνημονεύει τον πατριάρχη;  «ο κοινωνών τω ακοινωνήτω ακοινώνητος έσται». Αλλοιώνετε  την ορθοδοξία μας ; Κάνετε μικτούς γάμους;  Σκεφθήκατε ποτέ τι απολογία θα δώσετε στο δικαιοκρίτη Θεό μας την φοβερή εκείνη ώρα της Κρίσεως; Αυτή είναι  η παρακαταθήκη  την οποία  σας άφησε ο γέροντάς   σας π. Αυγουστίνος; 
 
  Σταθείτε για μια στιγμή και αναλογισθείτε  πως θα ενεργούσατε αν  τον  είχατε  τώρα μπροστά  σας  
 Δευτερευόντως μας αηδιάζει ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε προς τον π. Παίσιο. Τί πιστεύετε ότι ο π. Παίσιος είναι αθεολόγητος   ιερομόναχος  και γι αυτό οφείλει να σιωπά; ΟΧΙ βέβαια.  Πιστεύετε ότι είναι ένας χλιαρός κληρικός;  ΜΑΚΑΡΙ  τη φλόγα  και την αγάπη του για τον Χριστό να είχατε πολλοί από τους κληρικούς!!Πιστεύετε πως  θα του κοστίσει η εχθρική στάση  του  επίσκοπό του  απέναντί του ; ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Γιατί πάνω από τον επίσκοπο του  έχει  τον ΜΕΓΑ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΟΝ  ΧΡΙΣΤΟ. Πιστεύετε πως είναι  συμφεροντολόγος;    Θέλει να τα έχει καλά με τον επίσκοπό του για να τον προωθήσει για επίσκοπο; ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ τα αξιώματα των ανθρώπων αλλά μόνο του Θεού.  Καλοπερασάκιας; Μη  τυχόν χάσει τον μισθό του; ΔΕΝ ΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. Ζει  για τον ΧΡΙΣΤΟ  και αφιέρωσε τη ζωή του στο Χριστό γι αυτό δεν πτοείτε από την ευτελή ενέργεια του επισκόπου του  να του παύσει τον μισθό όχι γιατί είναι  ένας  ανάξιος   ιερέας   αλλά ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!! Τι ειρωνεία!!  Η άθεοι που μας κυβερνούν δεν του κόβουν το μισθό και το πράττει  ο  «Ορθόδοξος» επίσκοπός του. Και που να τον πλήρωνε από την τσέπη του! Ξεχνά ότι και αυτόν και εσάς όλους ο λαός σας πληρώνει . Η παρρησία του να ομολογεί «Χριστόν Εσταυρωμένον» αντί να  σας  προβληματίζει το   ΠΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ  οι ποιμένες να αγωνίζονται χωρίς να υπολογίζουν στη δόξα,  στα μεγαλεία και  στα υλικά αγαθά   εσείς τον μέμφεσθε. Κηρύττει αλλά και ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ το  «άνω ζητείτε..,  άνω  φρονείτε…..μη τα επί της γης»  του  Απ. Παύλου .
  Τι λοιπόν  ζητάτε περισσότερο από τον άνθρωπο   αυτό; Εκβιάζατε την μηχανικό και την  απειλούσατε ώσπου πήρατε τα σχέδια της   Ιεράς  Μονής.  Ω!!!! της υποκρισίας!!!!!! «Στήσατε» ένα μοναστήρι!!Δυο μοναχοί και ένας ηγούμενος η αφεντιά σας,  οι οποίοι ούτε καν το γνωρίζετε !
!Νοιασθήκατε ποτέ για τον αγώνα του; Ούτε από περιέργεια δεν θελήσατε εσείς προσωπικά  να  δείτε τι αγώνα  έκανε για να φθάσει το Μοναστήρι  στο σημείο που το έφθασε.  Ποτέ δεν σας είδαμε στο Μοναστήρι να εκκλησιάζεσθε  ως οφείλατε τουλάχιστον από ευλάβεια στους Αγίους  να παραστείτε την ημέρα της εορτής είτε  του Αγίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ είτε των Αγίων ΡΑΦΑΗΛ- ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΙΡΗΝΗΣ για  να συμπροσευχηθείτε !  Αντ  αυτού   ήρθατε  (φέτος για πρώτη φορά)  μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  την ημέρα του Αγίου Ραφαήλ για να του επιδώσετε (κάποια μάλλον  απειλητική)  επιστολή απομάκρυνσης του από το Μοναστήρι. Τι  κατάντια!  Να συμπεράνουμε  πως θέλετε να  το οικιοποιηθείτε και να το ερημώσετε όπως επράξατε και με το οικοτροφείο  του Π. Αυγουστίνου στην Κοζάνη;  Πως   θα αναπαύεσθε να σας αποκαλούν ηγούμενο αυτής της Μονής; Δεν θα  κοκκινίζετε; Πως τολμάτε και στέλνετε μοναχούς με  προβλήματα υγείας, με  κινητικά προβλήματα  να «νουθετήσουν» τάχα τον π. Παίσιο ;  Δεν έχετε τύψεις να ταλαιπωρείτε αδίκως αυτούς; Που είναι η α αγάπη σας; Που είναι η  παρρησία σας; Που είναι η ευθύτητά σας; Που είναι η ειλικρίνεια σας;  Μιλάτε όλοι για αγάπη στα κηρύγματά σας και αγάπη δεν βλέπουμε. Αγκαλιάζετε τους παπικούς, τους προτεστάντες( μη μας πείτε πως αυτό δεν συμβαίνει γιατί θα ψεύδεστε, .όταν  μνημονεύετε  τους αιρετίζοντες επισκόπους, πατριάρχη  κλπ )  ενώ πολεμάτε  τους γνησίους  Ορθοδόξους Ιερείς;
Εμείς θα περιφρουρήσουμε το Μοναστήρι. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα σε αυτό. Με χρήματα αποκλειστικά του π. Παισίου και των πιστών κτίσθηκε και έφθασε μέχρι εδώ. Και αν θελήσετε δια της βίας να  πάρετε το Μοναστήρι , θα ενεργήσουμε και  εμείς  αντίστοιχα. Όχι μόνο κανάλια αλλά και άλλα μέσα θα επιστρατεύσουμε.
 Εμείς προσευχόμαστε για την δική σας μετάνοια και φώτιση από το Θεό παρά τον πόλεμο τον οποίο  κηρύξατε. Δεν βλέπετε ότι η  πανθρησκεία  και ο Οικουμενισμός  είναι μέρος του σχεδίου  που θέλει να επιβάλει η  ΝΕΑ ΤΑΞΗ  πραγμάτων;
Όλα τα παραπάνω δεν είναι καρπός αντιπάθειας στο πρόσωπό σας . Το αντίθετο είναι λόγια πόνου  να βλέπουμε Ορθοδόξους κληρικούς να στρέφονται  εναντίον  ορθόδοξου κληρικού και να τον διώκουν   με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Είμαστε κοντά στον π. Παίσιο. Τον στηρίζουμε και τον υποστηρίζουμε. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε  το έλεος του Κυρίου  σε ΟΛΟΥΣ .
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

28 σχόλια:

  1. Έλεος με τον Παισιο Συλλογε Μακρυγιάννη για άλλα πιο ενδιαφέροντα για τον τόπο και την εκκλησία δεν έχετε τόσο ενδιαφέρον.Εχουμε βαρεθεί πλέον με τον Παισιο και τα καμώματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πανε να εξομολογηθεις σε κανέναν ιερέα που ορθοτομει τον λογο του Χριστού μας και μπορεί να καταλάβεις τα δικα σου καμώματα!!! Η δουλειά του συγκεκριμένου συλλόγου ειναι να μιλάει για την αλήθεια της πίστεως μας κατι που εσενα ο πνευματικος σου δεν στο εμαθε σωστά!!! αφου εχετε βαρεθεί τον πατερ Παΐσιο να μην ασχολείστε μαζι του!!! μπορείς να ιδρυσεις εσυ σύλλογο και να ασχολησε με τα δικα σου καμώματα αφού πρωτα κοιταξεις την καμπούρα σου!!! Εχετε μεγαλο πρόβλημα που υπάρχουν ακόμη ανθρωποι που θέλουν να είναι κοντα στο Χριστό με ολες τις επιπτώσεις εχετε μεγάλο πρόβλημα που κάποιοι άνθρωποι δεν επεσαν στην παγίδα της αίρεσης και δεν παρασύρθηκαν απο κάποιους που τα καμώματα τους είναι πιο πολλά και απο τα κιλά τους!!! Ο Θεός να σας λυπηθεί γιατί ο δεν ειστε άξιοι να κρίνετε τον πατερ Παΐσιο και όμως το κάνετε!!! ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς λέει πως η σιωπη σε θεματα πίστεως ειναι το τρίτο είδος αθεΐας!!! Ποιός είσαι εσυ που θα κρίνεις τον πάτερ Παΐσιο που ορθοτομει του λογου του Κυρίου μας και ονομάζεις "καμωματα";;; Αυτα σου μαθαίνει ο πνευματικός σου ντροπή σου!

      Διαγραφή
  2. ντροπή σας στην μητρόπολη Φλωρίνης ντροπή σας πάτερ Σεβαστιανε τι καταντια!!!! αρχιμανδρίτες, μητροπολίτης, ιερείς..... και ολοι οι υπόλοιποι με τις καρέκλες σας καλο θα ηταν να διαβάζατε και λιγο τους κανονες του πηδαλιου και να μην εφευρετε δικού σας!!!! Σας αξίζει μια θεση στην κόλαση αφου για θεο σας έχετε το χρήμα και δεν ορθοτομειτε το λογο του Κυρίου μας!!!! πολυ δύσκολος αγώνας και θέλει παλικάρια!!!! Ιερείς άξιους να αντισταθούν στην πανθρησκεια με όλες τις επιπτώσεις!!! τελικά λιγοι είναι οι αξιοι!!! ΑΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΪΣΙΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΣΘΟ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟ αφου ο μητροπολητης σου και οι υπόλοιποι δεν είναι αξιοι να σταθουν δίπλα σου διπλα στο Χριστό μας αφου δεν ορθοτομουν το λογο του και αιρετουν!!! Τι να κανουμε άλλοι παλευουν για μια θεση στον παράδεισο και άλλοι για μια επισκοπικη καρέκλα ή κάτι ανώτερο.ευχομαι ο κοσμος να φωτιστεί και να μην πάρετε πατερ Σεβαστιανε και άλλες ψυχές στο λαιμό σας.Σας εύχομαι ο Θεός να σας συγχωρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Ὀδυσσέα, ἀνησυχοῦμε, κάπως, διότι ἡ τελευταία σας ἀνάρτησι εἶναι τῆς 19-11 καὶ ἔχουμε 24-11-2017. Εὐχόμαστε νὰ μὴν ὑπάρχῃ κάποιο θέμα ὑγείας, προσευχόμαστε ἄν ὑπάρχῃ ὁ Κύριος νὰ δὠσῃ αἴσια ἔκβασι καὶ ἐλπίζουμε ἡ ὀλιγοήμερη διαδικτυακὴ ἀπουσία σας νὰ ὀφείλεται εἴτε σὲ τεχνικοὺς λόγους τῶν ὑπολογιστῶν εἴτε σὲ κάποια ἐκδρομή σας, ἐπίσκεψί σας σὲ κάποια μονή κ.ἄ.

    Σᾶς ἐκτιμοῦμε. Ὁ Κύριος νὰ σᾶς ἔχῃ γερὸ καὶ ὑγιῆ γιὰ νὰ προσφέρετε στὴν Ἐκκλησία Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολεμάει την Εκκλησία ο Τσολογιάννης(και τον πατήρ Τρικαμηνά),ξύπνα φίλε Σιαμάκη.
      Θα αρέσει στον Οδυσσέα να τον λένε ''πατήρ Τσολογιάννη''(3 φορές σε ένα κείμενο) ,αν ήταν κληρικός,ή όχι;Δεν ξέρω γιατί και ο πατήρ Ευθύμιος ονομάζει τον αγιότατο Ιερομόναχο Σεραφείμ ''πατήρ Ρόουζ''(μια φορά π. Σεραφείμ Ρόουζ και μια φορά π. Ρόουζ-στην θαυμάσια απάντηση σε Μάννη και Παπαρρήγα-,δεν ξέρω γιατί,θα τον ρωτήσω!)!!
      Σαρώνει ο Τσακίρογλου τους χρονολάτρας κ. Οδυσσέα.Τσακίζει τον π. Επιφάνιο Καψαλιώτη.Δυνατή πένα.
      Τώρα θα γράψει μια απάντηση στους Γοχίτες(αρκετά μεγάλη)και μετά μια απάντηση στις κακοδοξίες του Καψαλιώτη Μοναχού(στο τελευταίο κεφάλι του θηρίου των Παλαιοημερολογιτών).Την αγάπη μου στον κ. Τσολογιάννη (και ας πολεμάει την Εκκλησία του Κυρίου ,χωρίς βέβαια να ξέρει τι κάνει ο αφελείς!)!!!

      Διαγραφή
    2. Τι ανοησιες ειναι αυτες που γραφεις Σιωπιδη Β;
      Απο που κρατα η σκουφια σου;
      Εμεις πολεμαμε την Εκκλησια, ω προσωπολατρη;
      Δεν ντρεπεσαι να μας συκοφαντεις, παληανθρωπε;
      Τοσο μεγαλο ειναι το θρασος σου ωστε σε αφηνουμε ακομα και να μας υβριζεις.

      Διαγραφή
    3. Ἀπὸ σχολιαστὴ 23 Νοεμβρίου 2017 - 1:08 π.μ.
      Τοῦ Χριστοῦ εἴμαστε, πρέπει νὰ εἴμαστε φίλε κύριε Σιωπίδη (κατὰ τὸ ἀνωνυμίδης ποὺ παλαιότερα ἦταν τοῦ ... συρμοῦ).

      Τὸ παίζει "ἀλάθητος πάπας" ὁ Τσολογιάννης; Ὀχι. Διαφωνοῦμε καὶ συμφωνοῦμε μαζί του σὲ πολλὰ; Ἀσφαλῶς. Κάποτε μὲ τὶς ἀναρτήσεις του μᾶς πίκρανε; Ὁπωσδήποτε. Μᾶς εὐχαρίστησε ὅμως μὲ ἀλλες ἀναρτήσεις του; Βεβαίως. Ὑπερασπίσθηκε κατὰ τεκμήριο τὴν Ὀρθοδοξία, καὶ τοὺς διωκόμενους κληρικοὺς καὶ λαϊκούς; Ὡς καθῆκον του! Ἔχει τὸ θάρρος τῆς γνώμης του; Τὸ ἔχει. Σὲ δύσκολες στιγμὲς γιὰ τὴν Πίστι, ὅταν τὸ σύμπαν ἐσείετο, ὕψωσε τὸ δημοσιογραφικό του ἀνάστημα κατατροπώνοντας τοὺς ψευδοδιδασκάλους καὶ ψευδοπροφῆτες; Αὐτὸ καὶ ἂν τὄκαμε. Δίνει ἐλεύθερο βῆμα διαλόγου καὶ ἐλεύθερης ἐκφράσεως ἰδεῶν σὲ ὅλους, σὲ φίλους καὶ ἐναντίους, ἀκόμα καὶ σὲ ἀνωνύμους; Ναί! Γι' αὐτὸ ὡς ἄγνωστος ἀναγνώστης του ἰστολογίου του τὸν ἀγαπῶ ἰδιαίτερα καὶ δὲν τὸ κρύβω, ὅταν μετὰ ἀπὸ δύο τρεῖς ἀπουσίασε, ἀνησύχησα.

      Μὴν τρέφετε τὴν αὐταπάτη ὅτι ἐσεῖς ἐκπροσωπεῖτε τὴν Ἐκκλησία τοῦ Κυρίου. Ἀς διατυπώνουμε τὶς γνῶμες μας καὶ ὁ καθένας ἂς ἀποφασίζει γιὰ τὴ σωτηρία τῆς ψυχῆς του.

      Διαγραφή
  4. Απαντώ στον ανώνυμο του 21 Νοεμβρίου2017-3.ο1μ.μ.
    Κάποιοι χρησιμοποιώντας εκ του πονηρου την ανωνυμίατους γράφουν βλακείες και χαζομάρες χωρίς αιδώ.Εμείς ασχολούμαστε με τον πατέρα ΠΑΙΣΙΟ -που εσύ ευκόλως σνομπάρεις- γιατί ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΣ είναι στην ΑΛΉΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.ΆΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπαδόπουλε ψάλτη,μακριά από τον π. Παπαδόπουλο Παΐσιο γιατί είναι κοινωνός με τους Εσφιγμενίτες Παλαιοημερολογίτες σχισματοαιρετικούς.Είναι σε πλάνη ο π. Π. Π. και ανήκει στους Παλαιοημερολογίτες ουνίτες.Ξύπνα!

      Διαγραφή
    2. πλανασε πλάνην οικτράν ανώνυμε απασχολήσου με τον τον δικο σου πάπα που ΑΙΡΕΤΕΙ και ασε τον πατερ Παΐσιο ήσυχο δεν είστε άξιοι να τον κρίνετε!!! γίνατε όλοι σας φαρισαίοι!! ζητήστε από Τον Θεό να σας συγχωρέσει γιατί η δουλειά σας δεν είναι να κρίνετε αφηστε τον πάτερ κ το ποίμνιό του να το κρίνει ο Θεός. Πολύ θράσος και πολυ κακία μέσα σας ο Θεός να σας λυπηθεί γιατί είστε για λύπηση. ανοίξτε τα αυτιά και τα μάτια σας σας ποτίζουν με αίρεση.Ευχομαι ο θεος να σας φωτίσει να δείτε την αλήθεια γιατι σίγουρα την αλήθεια δεν σας την λενε εκει που εκκλησιαζεστε.

      Διαγραφή
    3. Κυρία Χρύσα (Πολίτη;)τι είναι αυτά τα φαιδρά που γράφεις ;;Δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τον Απ. Παύλο;;;
      Ο πατήρ Παπαδοπουλος Π. κοινωνεί με τους σχισματοαιρετικούς Παλαιοημερολογίτες και κάπου διάβασα ότι είναι σχισματοαιρετικός ο
      πνευματικός του.
      Σε ένα άρθρο του μας λέει αλ..ες!
      Δεν έχω κοινωνία με τον π. Π. Π. γιατί είναι ‘‘Εσφιγμενιτης‘‘και ουνίτης !Τον ξέρω καλά από τα γραπτά του. Είναι απαράδεκτος και εγωϊστής. Μακριά από αυτόν κυρία Πολίτη ,είναι πνευματικός θάνατος (σχισματοαορετικός θάνατος).Ξύπνα κυρία μου!

      Διαγραφή
    4. Απόστολος Παύλος
      Ει τις δοκεί ειδέναι τι, ουδέπω ουδέν έγνωκε καθώς δει γνώναι.

      μτφρ: Αν κάποιος νομίζει ότι γνωρίζει κάτι, δεν το γνωρίζει όπως θα έπρεπε να το γνωρίζει.
      Διάβασε λιγο τον Απόστολο Παύλο και μην κανεις τον έξυπνο και νομίζεις πως τα ξερεις όλα ο θεος να σε συγχωρέσει.Σας ευχομαι καλη μετάνοια.
      Επίσης μπορεις να διαβάσεις για τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά τον Άγιο Μάξιμο τον ομολογητη τον Άγιο Μάρκο τον ευγενικό και άλλους αγίους που μαρτύρησαν για την ορθοδοξία μας. Εμεις στηρίζουμε τον πάτερ Παΐσιο και εσεις πέστε οτι θέλετε στο τελος ο Θεός θα μας κρίνει όλους αν είμαστε σχησματικοι γιατί δεν συμφωνούμε με τα καμώματα του πατριάρχη πρόβλημα μας κοιτάξτε να σωθείτε εσείς που είστε στην αίρεση και αφηστε μας εμάς να ορθωτομουμε τον λογο του κυριου και Χριστού μας.

      Διαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ ανώνυμε για τη"νουθεσία σου". Θα σε παρακαλέσω πολύ να διαβάσεις το θαύμα της Αγίας Ευφημίας πρώτα και ύστερα να μας πεις ποιός είναι σε πλάνη, Ο π. Παίσιος ή ο Κωνσταντινουπόλεως τον οποίο μνημονεύουν οι δεσποτάδες και εσύ φαίνεται να είσαι υποστηρικτής του; Μιλάτε όλοι για Αγίους αλλά τη ζωή των Αγίων και την Πίστη τους, τους αγώνες τους για την Ορθοδοξία τους ξεχνάτε και ασπάζεσθε το"οι προπάτορες μας υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως" του "λαλήστατου" και φιλοδοξοτάτου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου. Πιστεύετε στους Αγίους της Εκκλησίας μας; Γιατί μαρτύρησαν και έχυσαν το αίμα τους; Αφού δεν υπάρχουν αιρέσεις; Εσείς λοιπόν είστε στην πλάνη και οι πνευματικοί τους οποίους ακολουθείτε. Ο π. Παίσιος δεν βρίσκεται στην πλάνη,εσείς βρίσκεσθε. Συνέλθετε!!Ούτε παλαιοημερολογίτης είναι πολύ δε περισσότερο δεν είναι"σχισματοαιρετικός" όπως τον αποκαλείς. Μάθε να μην υβρίζεις τους πραγματικά χριστιανούς. Να προσεύχεσαι για την κατάντια σας . Μετάνοια φίλε, ΜΕΤΑΝΟΙΑ για τον εαυτό σου και τους πνευματικους σου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να μάθω,κ.Χρύσα, ποίος είναι ο πνευματικός του π. Π. Παπαδόπουλου!Αν δεν είναι Παλαιοημερολογίτης που θεωρεί δόγμα πίστεως το Ημερολόγιο,να μας το πουν οι κυρία Χρύσα και ο ψάλτης(ή ο ίδιος ο π. Παΐσιος Π. ,αν τολμά)!!!

      Διαγραφή
    2. Kαι ποιος εισαι εσυ που εχεις το θρασος και ζητας να μαθης ποιος ειναι ο πνευματικος του π. Παισιου;
      Ιεροεξεταστης εισαι;
      Μεγαλο το θρασος σου ανωνυμε.
      Παψτε επιτελους να ειστε θρασεις και αναισχυντοι.
      Ολα μεχρι καποιο οριο.
      Αν το υπερβαινετε θα φατε φουμο

      Διαγραφή
    3. προς ανώνυμο 25 Νοεμβρίου 2.21πμ
      έχεις θράσος ανώνυμε και μονο που γραφεις ανώνυμα. Ο θεος ας σε συγχωρέσει γιατι ειπες πολλες βλακείες πιο πανω τι θα πει "αν τολμα" θα σε φοβηθει;; μην με κανεις και γελάω ανώνυμε γιατι αυτο εισαι ανωνυμος αν τολμάς πανε βρες τον π Παΐσιο να σου πει αλλα που να τολμάτε;;;!!! μονο ανώνυμα τολμάτε και μιλάτε. Σας λυπάμαι γιατι τον κακο τον άνθρωπο πρεπει να τον λυπόμαστε οπως λεει ο Άγιος Παΐσιος.

      Διαγραφή
  6. Απορω για το θρασος μερικων.
    Αφησαμε να μπουν και να γραψουν σχολια με ευγενεια και αυτοι Οικουμενιστες σιγουρα και κοινωνουντες με τους Παναιρετικους πατρωνες τους εχουν το θρασος να εξυβριζουν τους σημερινους Αγωνιζομενους Πατερες.
    Λιγη ντροπη αναιδεστατοι δεν βλαπτει.
    Ουτε ο π. Παισιος ενταχθηκε σε καποια κινησι, ουτε οι Παλαιοημερολογιτες ειναι αιερτικοι.
    Ειναι Αγωνιστες και πολλοι απο εμας θαπρεπε να εχουμε στοιχειωδη συστολη απεναντι τους και οχι θρασος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κ.Τσολογιάννη, ο Μοναχός Μακάριος τους ονομάζει ΣΧΙΣΜΑΤΟΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ σε κάθε του κείμενο.Σχισματικούς τους λέει και ο άγιος Παΐσιος της Σουρωτής.Ότι έκαναν σχίσμα και ότι έχουν άκυρα Μυστήρια,το λέει και ο Πατήρ Τρικαμηνάς.Τα ίδια λέει και ο κ. Ιωάννης Ρίζος και ο κ. Αδαμάντιος Τσακίρογλου.Κάπου διάβασα και ένα σχόλιο που λέει,ότι ο Πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ ονόμασε τον Παλαιοημερολογιτισμό Θηρίο(π. Πέτρος Χίρς).Χρονολάτρες τους λέει και ο Πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος και Γνήσιους Κακόδοξους!
      Τι είναι για εσάς,κ. Τσολογιάννη,ο Παλαιοημερολογιτισμός(είναι ή δεν είναι καινοτόμοι οι παραταξιακοί Παλαιοημερολογίτες;);;

      Ένας Αποτειχισμένος Ορθόδοξος(από το 2000)

      Διαγραφή
    2. Ο μοναχος Μακαριος ειναι ο μοναχιος Μακαριος και εμεις ειμαστε καποιοι αλλοι και οχι ο μοναχος Μακαριος.
      Εγω περιεργε δεν αποκαλω ολα αυτα που παραθετεις.
      Εγω δεν τολμω να δωσω αυτους τους τρομερους χαρακτηρισμους σε χιλιαδες ανθρωπους που ειναι σε ολα ΟΜΟΔΟΞΟΙ ΜΟΥ και η μονη διαφορα μου με αυτους ειναι το ημερολογιο που εγω δεν το θεωρω ως δογμα.
      Ο Πατηρ Αυγουστινος τους χαρακτηριζε ΛΟΚ της Εκκλησιας.
      Τωρα τι λεει ο Σηματης και ο Τρικαμηνας και ο Ριζος και ο Τσακιρογλου και αλλοι, αδιαφορω.
      Ο καθενας εχει χωριστη ψυχη και λογοδοτει ο ιδιος για οσα σκεφτεται, λεγει, ή πραττει.
      ΓΚΕΓΚΕ;;;;
      Εσυ που ακολουθας κατα ποδας τους γερονταδες σου πανε μαζι τους ακομα και στην Κολασι.
      εΜΕΙς ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ.
      ενταξει;

      Διαγραφή
    3. προς τον ανώνυμο 25 Νοεμβρίου 2.15 πμ δηλαδή οτι πουν ο ριζος ο τζακιρογλου και οι υπόλοιποι ειναι ορθο ο Θεός για πιο λόγο θα ερθει στη γη για να δει αν αυτοι που κρινουν κρινουν σωστα;;;και που ξερουν αυτοί τον πατερ;;;Εμείς που τον ξέρουμε σας δίνουμε αναφορά που κανονικα έπρεπε να σας αφήσουμε να πιστεύετε ότι θέλετε κοινώς "γραμμένους" λετε ολοι σας κουβέντες για τον π.παισιο επειδή σας είπαν και οχι επειδή ακούσατε τον πάτερ δεν έχετε μπει κανένας σας στον κοπο να παει να τον βρει να ακουσει το κήρυγμα του να του λύσει ο ίδιος ο πατερ τις απορίες σας και κρίνετε και ονομάζετε παλιοημερολογιτη και σχησματικο επειδή κανει το θέλημα του θεου!!! εσείς οι υπόλοιποι που κήρυττε την αίρεση του Βαρθολομαίου νομίζετε οτι δεν κάνετε σχίσμα ;;; ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΩΤΙΣΤΟΙ ευχομαι ο θεος να σας φωτίσει και κατι τελευταίο γιατι εχετε καποιοι θράσος κ στο Άγιο Όρος με το παλιό ημερολόγιο είναι ειναι σχισματικοι;; οσο για τους εσφηγμενιτες ειναι ακραίοι αλλα απο την μερια του Χριστού και αφου τους επιτρεπει ο Θεός να ζουνε εκει που ζουνε κατι θα ξέρει!!! όλοι οι γραμματείς και φαρισαίοι εδω μέσα μαζευτηκατε;;; ΠΟΛΥ ΘΡΆΣΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΌΣ !! ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΊΖΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ Η ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΊΖΕΙ "ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ, ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΗΤΕ..." ΜΑΖΕΥΤΗΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΖΗΜΙΆ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Ο ΔΙΆΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΒΆΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΆΚΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΊΝΕΤΕ .... ΜΕΤΆΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΚΥΨΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ!!!

      Διαγραφή
  7. Θελετε να πητε καποιοι οτι οι του Παλαιου ειναι σχισματικοι ε;
    Ενταξει λοιπον, καλυτερα με τους σχισματικους παρα με τους Αιρετικους που φευγει μακρυα τους ο Θεος και τους σιχαινεται οσο τιποτε αλλο.
    Παρα ταυτα εμεις δεν τους αποκαλουμε σχισματικους, οχι, οι Ρωσοι της Διασπορας κοινωνησαν μαζι τους και συνεχιζουν να κοινωνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κ. Τσολογιάννη ,οι Ρώσοι της Διασποράς έχουν κοινωνία με το οικουμενιστικό Πατριαρχείο της Μόσχας .Αρκετοί εκλεκτοί κληρικοί βοήθησαν τους αιρετικούς(για εμένα)Γ. Ο. Χ. . αλλά μετά κατάλαβαν το λάθος τους(μόνο ο Πάπας είναι αλάθητος).Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη του π. Α. Καντιώτη (ένας Επίσκοπος που κοινωνούσε με τον Βαρθολομαίο και το Π. Σ. Ε. )!Τα ΛΟΚ της Εκκλησίας είναι οι ζωντανοί Άγιοι και όχι οι ανόητοι Παλαιοημερολίτες.Η. Εκλλησία της Ελλάδας έχει καταδικάση τους Γ. Ο. Χ.(τότε που ήταν Εκκλησία)και ο κάθε ένας δεν μπορεί να λέει το αντίθετο.
      Και μια δύσκολη ερώτηση στον ιστολόγο :
      Αν ,κ. Οδυσσέα, έλθει αύριο στο σπίτι σου ο λεγόμενος Αρχιεπίσκοπος των ΛΟΚ της Γνήσιας Εκκλησίας της Ελλάδας και ζητήσει να κάνει Θεία Λ. ,θα το δεχθείς ή όχι (αυτό λέει σε ένα κείμενό του ο π. Π. Παπαδόπουλος);

      Δεν ρώτησα ποίος είναι ο πνευματικός του λαϊκού κ. Οδυσσέα Τσολογιάννη ,ρώτησα ποίος είναι ο πνευματικός του π. Π. Π. !Γιατί ; Γιατί αν αύριο θέλω να πάω εκκλησία στο Μοναστήρι του π. Π. Π. ,πρέπει να ξέρω την Ορθοδοξία του κληρικού της Μονής αλλά και τον πνευματικό οδηγό του(διάβασα σχόλια που κατηγορούν τον π. Π. Π. για τον πνευματικό του, ότι είναι Εσφιγμενίτης, Γοχίτης, Παλαιοημερολογίτης που θεωρεί δόγμα το Ημερολόγιο κλπ).
      Δεν έχω καθόλου θράσος,ρωτάω για να μάθω την αλήθεια(ας διαψεύσει τα κουτσομπολιά ο π. Π. Π. σε ένα άρθρο του ,αν μπορεί).
      Ευχαριστώ !

      Κατακόμβη Καστοριάς

      Διαγραφή
    2. Δεν ειμαι ο πατερ παισιος αλλα ενα πνευματικοπαιδι του κ θα ηθελα να σας πω πως αν ολα τα σχόλια που εχουν γραφτεί για τον πάτερ ίσχυαν δεν θα ημασταν μαζι του.Αν εσεις ρωτησατε παραπάνω ποιον εξομολογο εχει ο πάτερ με την φράση "αν τολμα" τότε οχι δεν θα σας πω.Αν πραγματικά θελήσετε να πατε στο μοναστήρι για εκκλησιασμό μπορείτε να πάτε κ χωρίς να γνωρίζετε τον πνευματικο του αν όμως θέλετε να μάθετε περισσότερα προσωπικά στοιχεία για τον πάτερ θα πρεπει να γίνετε πνευματικοπαιδι του.Αληθεια πιστευετε πως καθε φορα που γραφουν καποιοι ανώνυμοι κ ζητάνε πληροφορίες για τον πατερ ειναι υποχρεωμένος να απαντησει;;η στα κακοβουλα σχόλια;;Επειδή καποιοι θελουν συνέχεια να σκανδαλιζουν με τα ψεματα τους;;; Ο πατερ δεν παρακάλεσε κανεναν να παει στο μοναστιρι του όποιος θέλει παει και "εντασετε" και οποιος θελει φεύγει. Ο πατερ ξεκινησε τον αγωνα για την ψυχη του οπότε οποιος θελει ακολουθεί δεν εχασε τον μισθό του και το μοναστήρι του γιατι ετσι ξυπνησε ενα πρωι!!! Δειξτε σεβασμο μερικοί σε αυτο που περνάει και όσοι εχετε καλη προεριση κάντε προσευχη και θα σας δείξει ο Θεός τον δρόμο σας μην κοιτάτε να φυτρωνετε εκει που δεν σας σπέρνουν επειδή διαβασατε κάποιο σχόλιο.(θα σας έγραφα και αλλα αλλα δεν εχω παρει την αδεια του πνευματικού μου οπότε θα σας αφήσω με την απορία σας!!!) ΠΡΟΣΕΥΧΉ ΜΕΤΆΝΟΙΑ ΠΊΣΤΗ και ειναι να έρθετε στο μοναστήρι θα έρθετε

      Διαγραφή
    3. Tι ειναι αυτα που γραφεις Καστοριανε;
      Ο πατηρ Παισιος δεν γνωριζεις ποιος ειναι;
      Τοσα κειμενα του δημοσιευτηκαν.
      Τον πνευματικο του τι τον θελεις εσυ;
      Πολυ και πολλα σκαλιζετε καποιοι.
      Κοιταξτε εσεις που ανηκετε πρωτα, ειστε με τους Οικουμενιστας και κοινωνατε μαζι τους;
      Αν ναι δεν εχουμε καμμια υποχρεωσσι να λογοδοτουμε σε σας.
      Πρωτον καθαρισθηναι και ειτα καθαραι.

      Διαγραφή
  8. Οσον αφορα τον π. Παισιο.
    Καλο θαναι να μην βαζετε στο στομα σας το ονομα του.
    Εμεις τον θεωρουμε γενναιο και θαραλλεο και Πατερικο κληρικο και μονο που ειχε την τολμη να Αποτειχισθη απο τους Οικουμενιστας.
    Ιδιαιτεροτητες εχει ο καθενας μας.
    Αυτες τις παραβλεπουμε και τις προσπερναμε.
    Με τον π. Παισιο μας ενωνει η Πιστι και η κοινη καταγωγη μας που μεγαλωσαμε απο τα ναματα του Νεοχρυσοστομου Αυγουστινου.
    Εσεις που τον κατηγορειτε απο που κρατα η σκουφια σας;
    Να μπαινετε ανωνυμα και να καταφερεσθε εναντιον ενος τολμηρου κληρικου;
    Μακρυα απο το ιστολογιο μας, αλιτηριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ὀδυσσέα, τὰ 22 μέχρι στιγμῆς σχόλια εἶναι ἀπήχηση καὶ καταγραφὴ τῶν γεγονότων τῆς πραγματικότητας. Τὶ καὶ ἄν ἀπομακρυνθοῦμε ὅλοι οἱ σχολιαστές, ἐπώνυμοι καὶ ἀνώνυμοι, εὐπρόσδεκτοι καὶ ἀλιτήριοι καὶ διαγραφοῦν καὶ ὅλα τὰ σχόλια; Τὰ συμβεβηκότα στὴν πρᾶξι καὶ ὄχι πλέον τὰ σχόλια, θὰ ἐξακολουθοῦν νὰ βοοῦν. Δὲν μπορεῖ νὰ τὰ συγκαλύψῃ οὐδείς. Ὑπάρχουν ἀσφαλῶς τὰ βαθύτερα αἴτια τῆς κρίσεως, καταγράφεται καὶ τὸ ἀποτέλεσμα: Αὐτὸ ποὺ κάποιοι διαισθάνονταν ὅτι θὰ συμβῇ, ἐπιβεβαιώθηκε καὶ μακάρι νὰ γἰνῃ ἡ ἀφορμή, ὥστε ὅλοι οἱ ἀντιοικουμενιστές ἀντικολυμπαριστές νὰ προβληματιστοῦμε. Τοὐλάχιστον ὡς πρὸς τὴν ἐγκυρότητα τῶν Μυστηρίων. Εἶναι ἐγκυρα τὰ μυστήρια ὅλων; Καὶ τῶν μνημονευόντων καὶ τῶν μὴ μνημονευόντων καὶ ποίων ἐκ τῶν μὴ μνημονευόντων, ἐκ τοῦ Ν.Η. ἢ Π.Η.;

      Κοινὴ καταγωγὴ μᾶς ἑνώνει ὅλους, καιρὸς ὅμως εἶναι νὰ γίνῃ κοινὴ καὶ ἡ διαπίστωσι ὅτι ὁ Διάβολος ἐξακολουθεῖ νὰ κάνει μεθοδικὰ τὴ δουλειά του ἐνσπείροντας τὸ σαράκι τῆς ἀλαζονείας, τῆς οἰήσεως, τῆς συκοφαντίας, τῆς ἀδικης κατακρίσεως, τῆς μὴ συγκαταβάσεως, τῆς μὴ ἀνοχῆς, τοῦ ἄνευ οὐσιαστικοῦ λόγου μίσους, σὲ σημεῖο ὥστε συντόμως δίχασε σὲ ἀλληλοϋβριζόμενες μερίδες, φατρίες καὶ ἀποσχίσεις καὶ τοὺς ἀποτειχισμένους ὅπως εἶχε πράξει καὶ μὲ τοὺς τοῦ "πατρίου" ἡμερολογίου ἔναντι τῶν Ν.Η. καὶ ἀναμεταξύ των. Ὅπως εἶχε πράξει πρὸ αἰώνων μὲ τοὺς αἱρετικοὺς Μονοφυσῖτες λόγῳ τῶν ὁποίων προκλήθηκε ἡ προσχώρηση στὸν μουσουλμανισμὸ τοῦ ποιμνίου τους, δηλ. τῶν 2/3 τοῦ Ἀνατολικοὐ Χριστιανικοῦ πληθυσμοῦ, ὅπως λόγῳ τῆς ἀλαζονείας τῶν δῆθεν "ἀλάθητων" παπῶν Ρώμης εἶχε πετύχει τὴν ἀπόσχιση ἐκ τῆς Ἐκκλησίας τῶν Δυτικῶν χριστιανῶν κ.ο.κ. Ὅπως πράττει μὲ τὴν ἐπίσημη Διοικοῦσα Ἐκκλησία, ποὺ ὅπως καὶ οἱ "διαμαρτυρόμενοι" ἔναντι αὐτῆς, ὑποπίπτει σὲ πολλὰ καὶ ποικίλα σφάλματα προκαλῶντας ἄλλωστε τὶς ἀντιδράσεις. Ὁ πλοῦς ἐν νυκτί...

      Διαγραφή
  9. Τι κρίμα! Τι κατάντια!! Αντί να αγωνιζόμαστε όλοι εναντίον του εχθρού της πίστεως μας που είναι ο Οικουμενισμός και οι αιρέσεις που αλλοτριώνουν την πίστη μας ο διάβολος σας βάζει να μάχεσθε εναντίον ενός πραγματικά χριστιανού αγωνιστή και όχι εναντίον των αντιοικουμενιστών. Σταματείστε επί τέλους να επικαλείσθε ανόητες ιδέες και αγωνιστείτε κατά του οικουμενισμού και στηλιτέψτε τους οικουμενίζοντες επισκόπους κληρικούς και λαικούς. Ας υπάρχει ΜΕΤΑΝΟΙΑ για να μας λυπηθεί ο Θεός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό Αγώνα να έχει Ο πάτερ Παΐσιος όσον αφορά το ποιον πνευματικό έχει
    Είναι δικό του θέμα δε θα τον κρίνω εγώ
    Αγαπητέ ανώνυμε δεν θυμάσαι τι λέει το Ιερό Ευαγγέλιο. Μην κρίνετε να μην κρίνετε και τη παραβολή του λεπρου τη θυμάσαι τι λέει; Εμείς πρέπει να τον θυμόμαστε στις προσευχές μας να τον ενδυναμώνει ο Θεός συγνώμη αν σα ζάλισα Σπύρος από Εύβοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου