Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Η ανατριχιαστική ποικιλία των βασανιστηρίων των Οθωμανών(φωτό)

0 Όπως σε κάθε αυτοκρατορία της ιστορίας έτσι και στο οθωμανικό κράτος υπήρχαν διάφορα είδη βασανιστηρίων. Τα βασανιστήρια της αυτοκρατορίας αυτής που διήρκεσε 600 χρόνια και εξαπλώθηκε σε τρεις ηπείρους, ακόμη συνεχίζουν να συζητούνται. Να λοιπόν εκείνα τα αξέχαστα βασανιστήρια…

 

Το βασανιστήριο με το τσιγκέλι
Το τσιγκέλι για πολλά χρόνια χρησιμοποιήθηκε από τους Οθωμανούς ως εργαλείο βασανισμού και εκτελέσεων. Το τσιγκέλι κατασκευαζόταν με χοντρά μαδέρια και έμοιαζε με πύργο. Πάνω του κρέμονταν τσιγκέλια διαφόρου μήκους που κρέμονταν με την μύτη προς τα πάνω. Οι κρατούμενοι ήταν γυμνοί με δεμένα σφιχτά τα χέρια και τα πόδια και με την βοήθεια των σκοινιών τους άφηναν πάνω στην μύτη από τα τσιγκέλια.

Ουρά αλόγου
Έβαζαν σιγά σιγά ουρά αλόγου στον πρωκτό του θύματος και την τραβούσαν απότομα. Λόγω της μορφής της ουράς, βγαίνοντας έβγαζε και αρκετά κρέατα από το θύμα. Η ίδια πρακτική εφαρμοζόταν και στον οισοφάγο.

Έβαζαν τον ένοχο σε βαρέλι ή σε προκατασκευασμένο λάκκο και τον έβαζαν να φάει πάρα πολύ. Το θύμα μη μπορώντας να αφοδεύσει, άρχιζε εντέλει να αφοδεύει μέσα στο βαρέλι ή στον λάκκο όπου βρισκόταν και τότε άρχιζε να σαπίζει και ο ίδιος.

Βγάλσιμο δοντιών και νυχιών

Κλείσιμο σε σπηλιά και κάπνισμα
Έκλειναν έναν ή περισσότερους ενόχους σε σπηλιά και ακολούθως διασφάλιζαν τον θάνατο τους δια της πρόκλησης καπνού μέσα στην σπηλιά.


Κλείσιμο σε σπηλιά και κάπνισμα
Έκλειναν έναν ή περισσότερους ενόχους σε σπηλιά και ακολούθως διασφάλιζαν τον θάνατο τους δια της πρόκλησης καπνού μέσα στην σπηλιά.

Έβγαζαν το δέρμα του ενόχου και ακολούθως έτσι όπως ήταν τον πετούσαν στην θάλασσα.

Βγάλσιμο ματιών με πυρακτωμένα σίδερα.

Σπάσιμο χεριών και ποδιών και ρίξιμο καυτού ξυδιού στα μάτια.

Γυναίκες που έμεναν έγκυες μετά από μοιχεία τις έβαζαν σε ένα ιδιαίτερο δωμάτιο και τις πρόσεχαν. Όταν ερχόταν η ώρα να γεννήσει της έδεναν τα χέρια από πίσω μη επιτρέποντας της έτσι να τα ανοίξει. Το μωρό μη μπορώντας να βγει από τον κόλπο, έσπαζε τον ομφάλιο λώρο και πέθαινε από ασφυξία.

Αναμονή μέσα σε λάκκο με αλάτι
Το θύμα αφηνόταν για μέρες μέσα σε ένα λάκκο με υγρό αλάτι και ακολούθως τον έριχναν σε κρύο νερό. Αυτό προκαλούσε πρήξιμο των κυττάρων και σοκ.

Τον καιρό των Οθωμανών οι βιαστές ευνουχίζονταν. Το διάταγμα 26 έλεγε πως ¨Θα ευνουχίζεται όποιος απαγάγει και βιάζει αγόρι ή κορίτσι¨.

Άντρας ο οποίος έκαμνε μοιχεία τον ευνούχιζαν και τον έβαζαν να φάει το όργανο του

Δέρμα καμήλας
Έβαζαν δεμένο τον ένοχο κάτω από τον ήλιο και του έβγαζαν τα μαλλιά. Ακολούθως έλιωναν πάνω στο κρανίο του δέρμα καμήλας ή κατσίκας που κολλούσε εκεί. Καθώς μετά οι τρίχες του δεν μπορούσαν να βγουν, στρέφονταν προς τα μέσα του κρανίου και όταν έφταναν στον εγκέφαλο, επερχόταν και ο θάνατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου