Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Προς τον πατερα Σαββα Λαυριωτη και τους λοιπους χειροκροτητες, που επιδοκιμαζουν χωρις να ερευνουν και αποδεχονται ολα τα μυθευματα περι της Καρτας του Πολιτη, σαν ...χανοι!!! Οι χριστιανοι δεν πιστευουν τιποτα χωρις να το ερευνουν και μαλιστα πολυ βασανιστικα. Σε ολα τον λογο εχουν οι ειδικοι και οχι οι ανειδικευτοι και οι ασχετοι. -------------------------------------- Τα μυθεύματα και η Επιστήμη της Τεχνολογίας Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ

Προς τον πατερα Σαββα Λαυριωτη και τους λοιπους χειροκροτητες, που επιδοκιμαζουν χωρις να ερευνουν και αποδεχονται ολα τα μυθευματα  περι της Καρτας του Πολιτη, σαν ...χανοι!!!
Οι χριστιανοι δεν πιστευουν τιποτα χωρις να το ερευνουν και μαλιστα πολυ βασανιστικα.
Σε ολα τον λογο εχουν οι ειδικοι και οχι οι ανειδικευτοι και οι ασχετοι.
--------------------------------------
Τα μυθεύματα 

και η Επιστήμη της Τεχνολογίας



Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ
Σας αποστέλλω μερικά σχόλια από τη σκοπιά του Τεχνικού, σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη, προς δημοσίευση.


Παρακολουθώ με προσοχή τους μονολόγους που διεξάγονται από του βήματος του «Ορθοδόξου Τύπου», των θρησκευτικών εντύπων και των (διαδικτυακών κυρίως) Μέσων Ενημέρωσης για το θέμα της Κάρτας του Πολίτη. Λόγω του επαγγέλματος μου, σαν τεχνολόγου, έχω αρ­κε­τές γνώσεις πάνω στα θέματα των γραμμωτών κωδίκων, των τεχνολογιών των καρτών τύπου πιστωτικής, των τεχνικών RFID, και δεν είναι υπερβολή να πω ότι ασχολούμαι με αυτά καθημερινά.


Ομίλησα για μονολόγους, διότι δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεσις διαλόγου για το θέμα αυτό, παρά μόνο μία στείρα αντιπαράθεσις «αφορισμών» και έκθεσις φανταστικών και μυθιστορηματικών προεκτάσεων γύρω από το θέμα. 
Μοναδικό σημείο σύγκλισης και ομόφωνης ομολογίας είναι ότι αν οι κάρτες περιέχουν σύμβολα του Αντιχρίστου, δεν θα τις παραλάβομε, όχι γιατί φοβόμαστε μήπως «μολυνθούμε» αλλά γιατί δεν θέλουμε να εμπαίζεται η πίστη μας. 
Συμφωνούμε προσωπικώς απολύτως με τη θέση αυτή, η οποία έχει διατυπωθεί από Πατέρες της Εκκλησίας.


Αν ακόμα ελθουν οι ταυτητητες, προσωπικώς ξέρουμε και πως να προστατευτούμε από τυχόν «λαθραναγνώσεις» RFID που φοβίζουν τον πολύ κόσμο, απλά έχοντας την Κάρτα μέσα σε ένα σιδερένιο κουτί, και επίσης γνωρίζουμε ότι τεχνικώς δεν είναι δυνατόν να μας παρακολουθούν από αυτές (το κινητό μας τηλέφωνο είναι πανεύκολο να παρακολουθηθεί, δεν χρειάζεται και κάποια επιπλέον κάρτα για την δουλειά αυτή) και είμαστε σίγουροι ότι αν τυχόν υπάρχουν «χάκερς» οι οποίοι θα αλλοιώσουν τα στοιχεία της κάρτας μας χωρίς να το καταλάβουμε, θα υπάρξουν αυτομάτως και άλλοι χάκερς (μάλλον στο Μοναστηράκι!!!) που θα μπορούν να κάνουν το ίδιο, και θα μπορέσουμε να πάμε σε αυτούς να μας σβήσουν ή να αλλοιώσουν τα στοιχεία της κάρτας μας σε ό,τι μας αρέσει. (Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην χώρα της κομπίνας). 
Δεν υπάρχει τίποτε που να μην αντιγράφεται στον σημερινό κόσμο της τεχνολογίας, αλλά αυτό το παιχνίδι μπορεί να παιχθεί και από τις δύο πλευρές. Απόδειξις αυτού είναι και τα πλαστά νέου τύπου διαβατήρια, τα οποία –για όσους δεν γνωρίζουν– περιέχουν «τσιπάκι» παρόμοιας τεχνολογίας όπως αυτά που θα έχουν (ίσως, αν, και όταν βγουν) οι Κάρτες.


Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, λοιπόν, και πλαστά αντίγραφα Καρτών, από τα οποία θα μπορούσαμε να αλλοιώσουμε ή να αφαιρέσουμε ό,τι δεν μας αρέσει. 
Επίσης, το ηλεκτρονικό κύκλωμα που υπάρχει στην Κάρτα είναι ένας πομποδέκτης με εμβέλεια –στην καλύτερη περίπτωση– μερικών εκατοστών του μέτρου. 
Οπότε, για οποιαδήποτε πρόσβαση στα στοιχεία της Κάρτας (είτε ανάγνωση, είτε εγγραφή), ο πομπός (αναγνώστης) και ο δέκτης (Κάρτα) πρέπει να απέχουν 10-20 εκατοστά, οπότε αποκλείεται η εκ μεγάλης αποστάσεως αλλαγή των στοιχείων που περιέχει.


Αν υπάρχει κάποιος τεχνολόγος που έχει να μας αποδείξει κάτι αντίθετο από αυτά, ας μας δώσει τα στοιχεία του κατασκευαστή των Καρτών, (αν υπάρχη, βεβαίως, κάποιος) για να τα δούμε και εμείς, και να πεισθούμε π.χ. ότι «το τσιπάκι πρέπει να έχει το 666 αλλιώς δεν λειτουργεί» και άλλες τέτοιες γελοιότητες που έχουν ακουστεί και γραφεί. 
Λες και τόσες και τόσες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές χρειάζονται το 666 για να λειτουργήσουν!


Έχει επίσης ακουστεί και γραφεί ότι το φερόμενο ως σύμβολο του αντιχρίστου 666, βρίσκεται σε κάποιο κρυφό μέρος της Κάρτας που ούτε εμείς οι τεχνικοί δεν έχουμε πρόσβαση!. 
Και τότε ποιος το έβαλε εκεί; 
Μπήκε μόνο του ή το έβαλε κάποιος τεχνικός; 
Και αν το έβαλε κάποιος τεχνικός, με ποια τεχνική το εξαφάνισε ώστε να μην το βρίσκουμε εμείς οι ομότεχνοί του; 
Δεν είναι βέβαια δυνατόν να λάβουμε στα σοβαρά τέτοια επιχειρήματα και απορώ πως ο ένας μετά τον άλλον τα υιοθετούν ακόμη και Αρχιερείς!


Αν και οι περισσότεροι τεχνολογικοί ισχυρισμοί σχετικά με την Κάρτα είναι απλά για γέλια, αυτό που είναι εντελώς ξεκαρδιστικό είναι το ότι θεωρούμε ως κάτι απλό και εύκολο να αντέξη το χρεωκοπημένο σήμερα Ελληνικό κράτος κάτι που δεν άντεξε ούτε η οικονομικά εύρωστη Αγγλία, δηλαδή το υπέρογκο κόστος συλλογής των στοιχείων, αγοράς εξοπλισμού, διανομής και εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού για τις Κάρτες σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, την εκπαίδευση των υπαλλήλων στην χρήση του εξοπλισμού κ.λ.π. κ.λ.π., έξοδα που απαιτούνται για να λειτουργήσει ένα τέτοιο ενοποιημένο σύστημα!


Μόνο και μόνο με τις πρόσφατες επιδόσεις του Δημοσίου Μηχανισμού στην παραγωγικότητα και την Γραφειοκρατία, είναι μάλλον βέβαιο ότι ούτε σε 100 χρόνια δεν πρόκειται να εκδοθή στην χώρα μας η Κάρτα του πολίτου!

                  

                             Α. Διαμαντής, M.Sc.
                           Διπλ. Μηχ. Αυτομάτων Συστημάτων Ελέγχου

6 σχόλια:

  1. του Ηλία Ν. Ηλιακόπουλου,
    Δρ. Νομικής, Δικηγόρου
    1/3

    …Μεταξύ των θεμελιωδών αρχών που θεσμοθετούνται και διακηρύσσονται σε αυτό το Ευρωπαϊκό συνταγματικό κείμενο , εξέχουσα θέση έχουν ιδιαίτερα οι αρχές της ανοιχτής οικονομίας και αγοράς (ΙΙΙ, 177,178), η αρχή άσκησης ενιαίας νομισματικής πολιτικής (ΙΙΙ,177), η αρχή της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας (Ι,46), η Αρχή Ελεύθερου ανταγωνισμού (ΙΙΙ, 161, 162, 163) και τέλος η αρχή του σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων (1,2,3,9-ΙΙ 112) και η αρχή της Λαϊκής κυριαρχίας (ΓΕ, Β1-Ι 46, 47)(βλ. για τις αρχές αυτές όπως διατυπώνονται σε Πέτρο Μηλιαράκη , το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα μεταξύ νομικού δόγματος και πολιτικής σελ 84 επ εκδόσεις Α. Λιβάνη)
    Λειτουργούν όμως ή καταπατούνται οι παραπάνω πομπωδώς διακηρυσσόμενες αρχές όταν στην χώρα μας θεσμοθετήθηκαν τα CAPITAL CONTROLS (C.C)– ως προσωρινή λύση στην ανάσχεση συνεχούς εκροής κεφαλαίων από την χώρα, είναι άραγε έτσι ;;- ενώ τώρα όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος η άποψη πως στο κατώφλι του 2016 οι συναλλαγές μας θα γίνονται μέσω τραπεζών με πιστωτικές κάρτες και ηλεκτρονικά κουμπιά, με συνέπεια να εξαφανισθεί το χρήμα που είχαμε στα πορτοφόλια και στις τσέπες μας υπό μορφή χαρτιού.
    Παρελθόν λοιπόν θα αποτελούν σε λίγους μήνες οι συναλλαγές με μετρητά. Κι αυτό γιατί όλες οι πληρωμές σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες θα γίνονται υποχρεωτικά σε πλαστικό χρήμα. Δηλαδή με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες με τον ηλεκτρονικό τρόπο που μπήκε στην ζωή των Ελλήνων ραγδαία μετά την επιβολή των CAPITAL CONTROLS(C.C) ……
    Η παραδοχή αυτή της αντικατάστασης των μετρητών με πλαστικό και ηλεκτρονικό χρήμα γεννά αναμφισβήτητα τα ακόλουθα ερωτήματα.

    Τα C.C ήλθαν στην ζωή μας για να φρενάρουν την ανηλεή εκροή χρημάτων και κεφαλαίων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό ή για να προετοιμάσουν το έδαφος την έκδοση χιλιάδων πιστωτικών καρτών αρχικά και μετέπειτα στην είσοδο των συναλλασσομένων στον μαγικό κόσμο της αχρήματης κοινωνίας;




    Γιατί ποτέ κανένας δεν σκέφθηκε πως τα (C.C.)που επέβαλε η τράπεζα της Ελλάδος με τον αξιοπερίεργο Διοικητή της , προσκρούουν τουλάχιστον στις αρχές της ανοιχτής οικονομίας και αγοράς, του ελευθέρου και ανόθευτου ανταγωνισμού αλλά και της άσκησης ενιαίας νομισματικής πολιτικής, αρχές που υπάρχουν ακόμη από την αρχική ιδρυτική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Ε.Ο.Κ.) που μετεξελίχθηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) . Πόσο αλήθεια εναρμονισμένος ενωσιακά είναι ο θεσμός των CAPITAL CONTROLS όταν πλέον δεν θα μπορεί συνάμα, ως άρρηκτη απόρροια τούτου, αντίθετα θα θίγεται η ελεύθερη διακίνηση αγαθών, υπηρεσιών και προσώπων αλλά και η ελεύθερη κυκλοφορία νομισμάτων μέσα στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
    Κατά συνέπειαν τα C.C. κάτι άλλο εξυπηρετούν από αυτό που μας προέταξαν οι σκοτεινοί και συνάμα δίγλωσσοι όσο και εσωστρεφείς κυβερνήτες και τραπεζίτες αυτής της χώρας!
    Με δεδομένο ότι ο αξιοθρήνητος αυτός λαός με τους υπευθύνους (;!) φορείς του και τους τεχνοκράτες του , ουδέποτε ξεσηκώθηκε, ούτε πραγματικά διαμαρτυρήθηκε μετά την πρόσκαιρη (;!)
    επιβολή των C.C., γεννάται το περαιτέρω ερώτημα, αν υπάρχει στον κόσμο άλλη χώρα που να έχει δεχθεί τόσο σκληρά και σε τέτοια διάρκεια C.C. ;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. 2/3

    Είναι γνωστόν ότι το πειραματόζωο « η Ελλάς» δεν επιλέχθηκε τυχαία. Τόσο η γεωστρατηγικής σημασίας αλλά και από πλευράς άφθονου ορυκτού πλούτου χώρα μας παράλληλα όμως και η ανυπόταχτη φύση του Έλληνα, φαίνεται πως απασχολούν ιδιαίτερα τους «μάστορες» της παγκοσμιοποίησης, ολίγον κατ’ ολίγον να ελέγξουν κατά οργουελικό τρόπο τον εξουθενωμένο πια αλλά και αποπροσανατολισμένο συνάμα λαό.
    Πως; Αρχικά με το πρόσχημα των C.C., που και μόνον με τους κανόνες της ένωσης δεν είναι συμβατά (!), στην συνέχεια όμως να αποτελέσουν την χρυσή γέφυρα για την αχρήματη κοινωνία.
    Οι πλαστικές πιστωτικές κάρτες δεν δημιουργήθηκαν έτσι τυχαία από την μια μέρα στην άλλη για να εξυπηρετούν τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να σηκώσουν το «ελεγχόμενο» χρήμα από τα ΑΤΜ
    Δημιουργήθηκαν για να συνηθίζουν τους συναλλασσομένους, είτε ιδιώτες είναι αυτοί, είτε επιχειρήσεις, στον νέο τρόπο συναλλαγών, αφού όλα θα γίνονται σε λίγο και θα εξελίσσονται μέσω του ηλεκτρονικού χρήματος.
    Να που αποσκοπεί λοιπόν το εξαρτημένο ελληνικό κυβερνείο και οι τράπεζες , καθοδηγούμενοι από τους ξένους και αδίστακτους πάτρωνες του. Όλες οι συναλλαγές να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα! Ένα μέτρο που συνάμα θα επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα μερικών ετών, θα καλύψει το σύνολο των συναλλαγών, πολιτών και επιχειρήσεων.
    Ένα μέτρο που θα εξαφανίσει την φυσική μορφή των μετρητών και που νομοτελειακά θα οδηγήσει την κοινωνία στα αιώνια δεσμά του ηλεκτρονικού χρήματος, της καταγραφής των καταναλωτικών δαπανών, ένα μέτρο που θα δίνει την δυνατότητα σε ένα απρόσωπο και ύποπτο κράτος να γνωρίζει το ψυχολογικό και καταναλωτικό προφίλ αλλά και τις συνήθειες όλων των Ελλήνων.
    Ένα μέτρο που θα καταργήσει κάθε μορφή, ιδιωτικότητας και προσωπικής ζωής, καθώς το κράτος θα γνωρίζει πια ακόμη και τις σεξουαλικές δραστηριότητες (νόμιμες ή παράνομες) των πολιτών!
    Σκέφθηκε άραγε κανείς πως ένας τέτοιος απόλυτος έλεγχος των σιδηροδέσμιων ηλεκτρονικά και ανήμπορων να αντιδράσουν, όπως φαίνεται Ελλήνων, από τον μεγάλο αδελφό ( BIG BROTHER )του ύποπτου κράτους και των απρόσωπων τραπεζών, προσκρούει και σε διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος μας;

    Ιδιαίτερα αυτή του θεμελιώδους άρθρου 2 παρ 1 που αναφέρεται στην υποχρέωση της πολιτείας να σέβεται και προστατεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Αυτή του άρθρου 5 που καθιερώνει την ελεύθερη (;!) ανάπτυξη της προσωπικότητας του, συμμετέχοντας στην κοινωνική οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας….. αλλά και – ω τι θλιβερή ειρωνεία!- στο ατομικό και ανθρώπινο δικαίωμα προστασίας από την συλλογή, επεξεργασία και χρήση με ηλεκτρονικά μέσα των προσωπικών του δεδομένων (!),όπως ο νόμος ορίζει. Τα οποία (προσωπικά δεδομένα) μάλιστα κατά το Σύνταγμα μας διασφαλίζονται από ανεξάρτητη αρχή που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως ο νόμος ορίζει (αρθ 9 Α)! Αναμφισβήτητα λοιπόν, πρόκειται για διάτρηση του σκληρού πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!....

    Όμως η αιώνια ηλεκτρονική σκλαβιά που ετοιμάζει η καθοδηγούμενη από ξένα και ισχυρά κέντρα λήψεως αποφάσεων Ελληνική κυβέρνηση , θα έχει πρωταρχικά ως αποτέλεσμα την αναγκαστική διαβίωση εργασία- κατανάλωση όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων μέσω του τραπεζικού συστήματος.
    Των τραπεζών που αποτέλεσαν πριν λίγα χρόνια τον «Δούρειο Ίππο» για την οικονομική υποδούλωση των απερίσκεπτων καταναλωτικά εξαρτημένων Νέο-Ελλήνων!
    Το πιο θλιβερό όμως είναι πως μέσα από την υποδούλωση του ηλεκτρονικού χρήματος , οι πολίτες παύουν να έχουν προσωπική ζωή και ιδιωτική, αφού όλα θα είναι γνωστά από τον «Μεγάλο αδελφό» που κατά οργουελικό τρόπο θα μπορεί ξαφνικά να τα χρησιμοποιεί εναντίον τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3/3

    Μήπως γι’ αυτό πριν χρόνια μας προετοίμαζαν με REALITY και εκπομπές BIG BROTHER προς εθισμό και προσαρμοστικότητα της μαλθακής και χθαμαλής σε επίπεδο κοινωνίας;
    Το κροκοδείλιο οικονομικό καταστημένο προπαγανδίζει για την κατάργηση των μετρητών με πρόσχημα την φοροδιαφυγή. Κανείς όμως δεν μπορεί να συλλάβει το ανεκτίμητο αγαθό, τι σημαίνει ελευθερία επιλογών, χωρίς να νοιώθει ότι παρακολουθείται.
    Μετρητά σημαίνει έλεγχος. Πλαστικό χρήμα και πιστωτικές κάρτες σημαίνει ασυδοσία, σκλαβιά και όλεθρος.

    Ξεχνάμε πως με τις πιστωτικές κάρτες όλοι αγόραζαν , εξαρτημένοι από την καταναλωτική μανία γιατί δεν έβλεπαν χρήμα αλλά μόνον αριθμούς;!
    Η κατάργηση των μετρητών και του φυσικού χρήματος πέρα από τις αρνητικές ψυχολογικές παρενέργειες που σίγουρα θα έχει, είναι ο προθάλαμος στον ολοκληρωτισμό. Αφού και στις δυτικές κοινωνίες οι ελεγχόμενοι αστοί μπορούν να ελέγχονται μέσα από τον Μεγάλο αδελφό. Ο Δυτικού και Ανατολικού τύπου ολοκληρωτισμός έχει μια κοινή βάση. Τον εξαχρειωμένο Αστισμό….
    Αν κάποτε για λόγους «οικονομικής κρίσης» ή γιατί έτσι το θέλουν, αφού έχουν την δύναμη, οι τράπεζες επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια, πως ο πολίτης θα εξασφαλίσει πια τα χρήματα του και την αγοραστική του δύναμη;
    Ποιες δυνατότητες επιλογών και κλιμάκωσης των αναγκών του θα έχει ο σιδηροδέσμιος πολίτης, όταν μέσα από τον τραπεζικό λογαριασμό του το κράτος θα παίρνει απευθείας τον φόρο που αυθαίρετα πολλάκις επιβάλλει, αφήνοντας τον στα κρύα του λουτρού και στην πείνα αυτόν και την οικογένεια του;
    Το ύποπτο κράτος μαζί με τους πολιορκητικούς κριούς του, τις απρόσωπες τράπεζες θα μπορούν κάλλιστα να στοχοποιούν «επικίνδυνους» λόγω ιδεών και απήχησης σε κοινωνικές ομάδες. Πέραν της φυσικής τους καταδίωξης με στημένους κακοποιούς και κατασκευασμένα ατυχήματα, ποιος εξασφαλίζει τα χρήματα των στοχοποιημένων αυτών ανθρώπων από ηλεκτρονική εξαφάνιση;
    Αφού δεν θα υπάρχει χαρτί που να αποδεικνύει την μισθοδοσία ή ότι είχε τόσες «ηλεκτρονικές» πιστωτικές μονάδες στον λογαριασμό του!
    Όταν θα συμβεί το Delete αυτό που έπαυσε ηλεκτρονικά, απλά δεν υπάρχει.

    Ποιος αποκλείει πως έτσι δεν θα εξαφανίζονται ηλεκτρονικά μη αρεστοί στο σύστημα άνθρωποι. Άνθρωποι που ακόμη σκέφτονται και αντιστέκονται… Γιατί το σύστημα δεν θέλει τέτοιους, αλλά αποχαυνωμένους μαζανθρώπους!
    Και ποιος ακόμη αποκλείει, πως άνθρωποι κόλακες και προσκείμενοι στο σύστημα δεν θα επιβραβεύονται με συνεχή «εμφάνιση ηλεκτρονικού χρήματος στον προϋπολογισμό» τους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν; Και πάλι θα ρέει «μαύρο χρήμα» αλλά ηλεκτρονικό αυτή την φορά, προσβάσιμο όμως μόνον στους αρεστούς του σκοτεινού και ανέλεγκτου κράτους.
    Σε μια αχρήματη κοινωνία, όπου ο πολίτης θα ελέγχεται, ή θα συμμορφώνεται και θα σκύβει το κεφάλι για να βρει δουλειά ή θα μένει στο περιθώριο περιμένοντας και τον βιολογικό του θάνατο…..
    Κι έτσι εύλογα στριφογυρίζει ο εφιάλτης στο μυαλό κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Δεν είναι και η καθιέρωση του «ηλεκτρονικού χρήματος» ο προθάλαμος για το χάραγμα του θηρίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλόν εἶναι νὰ εἴμεθα καὶ σοβαροὶ καὶ Χριστιανοί.

    Ἐὰν νομίζομεν ὅτι ὁ Χριστιανὸς εἶναι ἀσύδοτος νὰ διαδίδῃ ὅ,τι κατεβάζει ἡ κούτρα του, ἐὰν πρεσβεύουμε ὅτι ὁ Χριστιανὸς δύναται νὰ αὐθαιρετῇ ἀσυστόλως τόσον ἔναντι τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως ὅσον καὶ κατὰ τῆς Κρατικῆς Νομιμότητος ἀλλὰ καὶ ἐναντίον τῆς Κοινωνίας καὶ τῆς ... λογικῆς (ναί, ναί, τίθεται καὶ τοιοῦτον θέμα ἐὰν ἀνακαλύπτεις ἐπὶ δεκαετίες... ἀντίχριστον καὶ χαράγματα ἐκεῖ ποὺ δὲν ὑπάρχουν), ἐὰν δίνομεν τὸ δικαίωμα πᾶς τὶς νὰ ἑρμηνεύῃ κατὰ τὸ δοκοῦν τὴν Ἁγία Γραφὴ, (Ἀποκάλυψιν, πρὸς Θεσσαλονικεῖς κ.ἄ.) καὶ παράλληλα νὰ αὐθαδιἀζῃ ἔναντι τῶν νουνεχῶν ποὺ τὸν ἐλέγουν, τὸτε δὲν εἴμεθα οὔτε σοβαροὶ οὔτε Χριστιανοί.

    Οὔτε στὰ ἔσχατα τῶν ἐσχάτων δυνάμεθα νὰ γνωρίζουμε ἂν ζοῦμε, οὔτε Ἀντίχριστος ἦλθεν, οὔτε ἐπαληθεύτηκαν οἱ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ψευδοπροφῆται ποὺ ἐπὶ δεκαετίες ἐπιχείρησαν νὰ μᾶς κατατρομοκρατήσουν νὰ μὴν ἀγοράζουμε τρόφιμα καὶ φάρμακα μὲ συσκευασίες μὲ ... (κατ' ἐκείνους) σφραγίσματα τοῦ ἀντιχρίστου, 666, bar-codes.

    Ὁ Χριστιανὸς οἰκογενειάρχης μὲ τὸ νόμιμο πενιχρὸ εἰσὀδημα, λέτε ὅτι θὰ πρέπῃ νὰ αἰσθάνεται ἔνοχος ἐὰν πληρώνῃ τοὺς λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, θέρμανσης, ἐνοικίου, τροφίμων, βενζινῶν καὶ ἀσφάλειας ΙΧ, ἐνδύσεως καὶ ὑποδήσεως κ.ἄ. μέσω "κάρτας"; Γιατὶ παρακαλῶ; Ἐχει νὰ ἀποκρύψῃ κάτι ἀπὸ τὸ Κράτος του; Γιατὶ θὰ πρέπῃ ὁ Χριστιανὸς Νομοταγὴς πολίτης νὰ πληρώσῃ "μαῦρα" χωρὶς ἀπόδειξι, χωρὶς Φ.Π.Α., χωρὶς φορολόγηση τοῦ εἰσοδήματος τοῦ ἀντισυμβαλλομένου ποὺ εἰσπράττει τὰ χρήματα, χωρίς ἔλεγχο τοῦ "πόθεν ἔσχες" τῶν εἰσοδημάτων του, στὸ ὄνομα δῆθεν τῆς ... ἐκκλησίας καὶ τῆς ..πίστεως; Γιὰ νὰ κάμῃ τὴν "ὄρεξιν" τῶν γεροντάδων (ὑπακοὴ τὴν βαπτίζουν); Μήπως ἔνιοι ἐξ ἐκείνων τρέμουν ὅτι θὰ ἀποκαλυφθοῦν ἀδήλωτα εἰσοδήματά των καὶ διὰ τῆς πνευματικῆς πειθοῦς καὶ τῆς ἐξομολογήσεως τολμοῦν νὰ ὑποβάλουν στὸν κοσμάκη νὰ νοιώθῃ ἁμαρτωλὸς διότι (δῆθεν) χρησιμοποιεῖ κάρτες καὶ τσιπάκια μὲ 666 (δῆθεν), μὲ ἀντιχρίστους (δῆθεν), μὲ σφραγίσματα καὶ χαράγματα (δῆθεν);

    ὌΧΙ, κύριοι ἐξυπνάκηδες. Δὲν θὰ παρερμηνεύσουμε τὴν Ἁγία Γραφὴ γιὰ νὰ σᾶς κάνουμε τὴ χάρι παρασυρόμενοι στὸν βόθυνον μεθ'ὑμῶν. Ὁ Κύριος ἡμῶν διδάσκει "ἀπόδοτε τὰ τοῦ Καίσαρος καίσαρι". Ξεκάθαρα διατάσσει νὰ πληρώνουμε φόρους στὴν Κρατικὴ ἐξουσία (ποὺ τότε μάλιστα ἦταν κατοχικὴ τῶν Ῥωμαίων, πόσῳ μᾶλλον στὴν Δημοκρατικῶς ἐκλεγμένη ὑφ'ἡμῶν Κυβέρνησι καὶ στὸ Ἐλεύθερο Κράτος μας). Ἀκόμα καὶ τὸν θρησκευτικό φόρο, τὸν κατέβαλε ὁ Κύριος καἰτοι ὡς υἱὸς τοῦ Βασιλέως δήλωσε ὅτι δὲν ὤφειλε νὰ καταβάλῃ. Ἡμεῖς γιατἰ "γκαρίζουμε" κατὰ τοῦ Εὐαγγελἰου;

    Καὶ φόρους θὰ πληρώσουμε καὶ ἐλεγχο πόθεν ἔσχες θὰ ἐπιδιώξουμε καὶ ἀγορὲς μὲ ἡλεκτρονικὲς συναλλαγές θὰ κάνουμε ὥστε νὰ πληρώσουν φόρο καὶ οἱ ἐθισμένοι στὸ μαῦρο Χρῆμα. Κάνεις δωρεὰ σὲ συσσἰτιο, σὲ ναό, σὲ ἵδρυμα; Μὲ κάρτα καὶ μὲ ἀπόδειξι νὰ τὴν κάμῃς, διότι τὸ ποσόν εἶναι ἀφορολόγητο. Οἱ Χριστιανοὶ ἐπαγγελματίες ἐθελοντικὰ ὀφείλουν γιὰ λόγους πίστεως νὰ μὴν ἀποκρύπτουν εἰσοδήματα καὶ νὰ μὴ φοροδιαφεύγουν. Δὲν εἶναι παράνομοι, δὲν φοβοῦνται "παρακολουθήσεις". Καὶ οἱ κληρικοί καὶ οἱ γεροντάδες όφείλουν νὰ δηλώνουν τὰ μεγάλα ποσά ἀπὸ τὰ "τυχηρά" καὶ τὶς προσωπικὲς δωρεὲς στὴν Ἐφορία, ὅπως καὶ οἱ χρηματοδότες των, διὰ νομίμων χρημάτων αὐτονοήτως, ὥστε νὰ μὴν ἔχουν πρόβλημα μὲ "πόθεν ἔσχες", νὰ πληρώνουν κι' ἐκεῖνοι φόρο ὅπως ὅλοι ἐμεῖς καὶ νὰ μὴ μᾶς θεωροῦν κορόϊδα καὶ μόνον τότε θὰ εἶναι ὅλα ὥραῖα καὶ Χριστιανικά. Καὶ δὲν θὰ ὑπάρχῃ λόγος νὰ τρέμομεν (δῆθεν) "ἀντιχρίστους καὶ σφραγίσματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μὰ εἶναι δυνατὸν νὰ καθόμαστε νὰ ἀσχολούμεθα ἐὰν τὸ χρῆμα εἶναι μιᾶς μορφῆς ἢ ἄλλης στὸ ὄνομα τῆς Πίστεως;

    Ἀν ὅμως θέλουμε σώνει καὶ καλὰ νὰ προσδώσουμε "πνευματικές" διαστάσεις στὸ οἰκονομικὸ αὐτὸ θέμα, ΑΣ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ: Τὀτε ἡ ἀπάντησι θὰ εἶναι μία! Αὐτὴ ποὺ ὡς Χριστιανός έφαρμόζω ὅπου μπορῶ. Ὁ Χριστιανὸς ἐπιλέγει γιὰ λόγους συνειδήσεως καὶ ἐφαρμογῆς τῶν κανόνων τῆς Πίστεως, τὸ ἄϋλο χρῆμα. Ὤστε τὸ Κράτος νὰ μπορῇ νὰ έλέγχῃ ὄχι μόνον τὸ εἰσόδημά του, ποὺ ἀλλως τε ὡς Χριστιανὸς θὰ δηλώσῃ στὸ Ε1 τῆς Ἐφορίας, ἀλλὰ καὶ τοῦ ἐμπόρου, τοῦ ἐλεύθερου ἐπαγγελματία, τοῦ δικηγόρου, τοῦ ἰατροῦ, τοῦ ὑδραυλικοῦ, τοῦ ὀπωροπώλη, τοῦ ἐλαιοχρωματιστή, τοῦ καταστήματος, τῆς ἐπιχειρήσεως ποὺ λαμβάνουν τὰ εἰσοδήματα ὤστε νὰ μὴν δύνανται μερικοί νὰ φοροκλέπτουν τὸ κοινωνικὀ Σύνολο, μὲ συνέπεια τὴν ὑπερφορολόγησι τῶν τιμίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο σχολιαστής που αντιγράφει το κείμενο του δικηγόρου φαίνεται ότι ποθεί την ανεξέλεγκτη διακίνηση χαρτονομισμάτων μεγάλων χρηματικών ποσών εντός της ΕΕ !!!! Δεν κατανοεί ότι επιβάλλεται το χρήμα μεγάλων ποσών να διακινείται μόνο μέσω τραπεζών ή ηλεκτρονικών συναλλαγών ώστε να αποτρέπεται η έξοδος χρημάτων από την Ελλάδα προς τις τράπεζες "της Ελβετίας" που στενάζουν από καταθέσεις Ελλήνων με αδήλωτα και αφορολόγητα ποσά. Διότι στο παρελθόν η διακίνηση μαύρου χρήματος ήταν ανεξέλεγκτη. Οι μίζες, τα φακελάκια, οι οφ σορ εταιρείες, οι προμήθειες καμπιναδόρων μεγαλοεργολάβων ή προμηθευτών αμυντικών κ.α. δαπανών του δημοσίου, απαιτούσαν ανεξέλεγκτο χρήμα. Οι νόμιμες συναλλαγές δεν απαιτούν. Και ο Χριστιανός που πάντοτε κάνει νόμιμες συναλλαγές δεν ενοχλείται από ελέγχους.

    Γράφει το παραπάνω κέιμενο των 3 πρώτων σχολίων, επίσης:
    "Ένα μέτρο που θα καταργήσει κάθε μορφή, ιδιωτικότητας και προσωπικής ζωής, καθώς το κράτος θα γνωρίζει πια ακόμη και τις σεξουαλικές δραστηριότητες (νόμιμες ή παράνομες) των πολιτών!"(μπλα μπλα μπλα)... Χμ... λέτε να έχει δίκαιο; Ο πόρνος θα αποκαλύπτεται ότι επισκεύτηκε το πορνείο εάν πληρώσει με "κάρτα". Ο μοιχός θα αποκαλύπτεται ότι πλήρωσε την παντρεμένη γυναίκα με την οποία εμοίχευσε και της αγόρασε με κάρτα κοσμήματα ή εμοίχευσε μαζί της σε ξενοδοχείο το οποίο πλήρωσε με κάρτα. Ο παιδεραστής θα αποκαλυφθεί διότι πλήρωσε με κάρτα τα γλυφιτζούρια, κινητά ή άλλα δώρα που χρησιμοποίησε ως δόλωμα για να παρασύρει τα ανήλικα στην κατάπτυστη ανώμαλη πράξη. Ο ομοφυλόφιλος θα αποκαλυφθεί διότι την τάδε ώρα και μέρα έφαγε γλυκό στο ζαχαροπλαστείο με τον ομοφυλόφιλο που διατηρούν σχέσεις ή με κάρτα του κατέβαλε το ποσόν μέσω λογαρισμού. Ο έμπορος ναρκωτικών θα αποκαλυφτεί διότι τα "βαποράκια" ή οι ασθενείς χρήστες θα αγοράζουν τη δόση που τους δολοφονεί αργά, με "κάρτες". Αυτά όμως δεν αφορούν τους Χριστιανούς. Εκτός αν οι σχολιαστές μπλέκουν τήν βούρτσα με τον Λούτσα. Απεναντίας οι Χριστιανοί ποθούμε τον έλεγχο για την αποτροπή των παρανόμων και ανηθίκων ενεργειών, την προστασία των παιδιών από ανωμάλους και δεν έχουμε καμμία ανώμαλη σεξουαλική ιδιαιτερότητα ή ανήθικη, παράνομη ή έκνομη σεξουαλική ή άλλη δραστηριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου