Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ω Θεε μου αυτοι οι Κυπριοι...τα κοπελια του ΜΟΥΣΚΟΥ... Ενας και ενας..... Ξαναωρμησε για άλλη μια φορά το ...μαυρο κορακι της Ζιμπάμπουε: Όσοι πολεμούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο λίγο πολύ συμπεριφέρονται όπως τους χριστιανούς του ενδέκατου αιώνα με κοινό χαρακτηρισμό αντί της αγάπης το μίσος και το φανατισμό Του Άγγελου Ρούσσου

Ω Θεε μου αυτοι οι Κυπριοι...τα κοπελια του ΜΟΥΣΚΟΥ...

Ενας και ενας.....


Ξαναωρμησε για άλλη μια φορά το ...μαυρο κορακι της Ζιμπάμπουε:

Όσοι πολεμούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο λίγο πολύ συμπεριφέρονται όπως τους χριστιανούς του ενδέκατου αιώνα με κοινό χαρακτηρισμό αντί της αγάπης το μίσος και το φανατισμό

Του Άγγελου Ρούσσου

Απίστευτο θράσος από τον Μητρ. Ζιμπάμπουε! Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες συγκρίνει όσους αντιδρούν στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου με τον αιρετικό Αρείο.
Τέλη Μαΐου τους είχε αποκαλέσει “θεομπαίχτες”, ενώ σήμερα με αφορμή κήρυγμά του για την κυριακάτικη ευαγγελική περικοπή με θέμα “Ο Λόγος του Ευαγγελίου και η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος” τους ξαναταύτισε με τους οπαδούς του Αρείου και τους κατηγόρησε για μίσος και φανατισμό.
“Να μη ξεχνούν μερικοί προσήλυτοι ορθόδοξοι θεολόγοι που
πολεμούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο όπως οι Αρειανοί την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας, ότι προέρχονται από Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες που βιώνουν την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό λιγότερα από χίλια χρόνια από αυτούς που συμμετείχαν στις εργασίες της. Δυστυχώς κι οι Χριστιανοί του ενδέκατου αιώνα φέρουν ευθύνη για το τότε σχίσμα του 1054. Όσοι πολεμούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο λίγο πολύ συμπεριφέρονται όπως τους χριστιανούς του ενδέκατου αιώνα με κοινό χαρακτηρισμό αντί της αγάπης το μίσος και το φανατισμό. 

 
Όσοι πολεμούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, δυστυχώς δείχνουν ότι δεν μας αγαπούν όσο τους αγαπάμε, όπως δείξαμε όλοι εκείνοι που συμμετείχαμε στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και κατά συνέπεια τις Εκκλησίες μας” τόνισε.

Την προηγούμενη φορά είχε υποστηρίξει πως: “Ο Άρειος απολυτοποιώντας την ενότητα και την μοναδικότητα του Θεού Πατέρα υποτιμά τα άλλα δύο Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Αυτό είναι άλλωστε και το χαρακτηριστικό γνώρισμα της κάθε αίρεσης. Η απολυτοποίηση ενός μέρους της αλήθειας σε βάρος της όλης αλήθειας της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας. Στην πραγματικότητα, σ’ αυτή την περίπτωση, για την αντίληψη του δόγματος, λειτουργεί ένα στοιχείο ανθρωπομορφικό, ανθρωποκεντρικό και ατομοκεντρικό, δηλαδή εγωϊστικό. Είναι μια απολυτοποίηση της λογικής του ανθρώπου και έτσι το δόγμα κατανοείται όχι όπως το κατανοεί η συνείδηση της Εκκλησίας μας, αλλά όπως το αντιλαμβάνεται μια λογική περιορισμένη που έχει την εγωιστική απαίτηση να νομίζει ότι μπορεί να τα γνωρίζει όλα, όπως συμβαίνει με όσους κακολογούν και ασεβούν στις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου”
Στην σημερινή του αναφορά μάλιστα ιδιαίτερη σημασία η ευθύνη που εμμέσως πλην σαφώς τους καταλογίζει για ενδεχόμενο σχίσμα! “Δυστυχώς κι οι Χριστιανοί του ενδέκατου αιώνα φέρουν ευθύνη για το τότε σχίσμα του 1054” λέει και φρίττει κάθε νοήμων νους αφού ζητάει και τα ρέστα!

Είναι σαφές πως η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί τελείως και όσα έρχονται θα είναι συγκλονιστικά για την Ορθοδοξία μας. Η απειλή ενός νέους σχίσματος είναι πιο ορατή από ποτέ και την ευθύνη θα φέρουν καθ΄ολοκληρίαν τα εξαπτέρυγα του Φαναρίου πυο το μόνο που κάνουν είναι να δυναμιτίζουν το κλίμα και να απειλούν!

1 σχόλιο:

  1. Ο Κύπριος αρχιμανδρίτης της Φλώρινας Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, τι λέει για την Σύνοδο της Κρήτης; Πρέπει να μιλήσει, και να στηρίξει τους Ορθοδόξους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου