Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΕΩΣ ΠΟΥ, ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

ΕΩΣ ΠΟΥ,
ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ,
ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;



Κάποτε ο θρυλικος πλεον Νεοχρυσοστομος Πατηρ και Διδασκαλος της Εκκλησιας, ο επισκοπος Αυγουστίνος, είχε ρωτήσει ομάδα θεολόγων έως που μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους ο Διάβολος, εάν και έως που έχει εξουσία στους ανθρώπους.
 

Ο πανεξυπνος Θεολογος και Φιλολογος Κων/νος Σιαμάκης έδωσε την απάντηση που ικανοποίησε τον π. Αυγουστίνο:
 

"Ο πονηρός μοιάζει με ένα μαντρόσκυλο που είναι δεμένο με μια μεγάλη και χοντρή αλυσίδα, με την οποία τον έχει δέσει ο Θεός. 
Όπως το μαντρόσκυλο δεν μπορεί να προξενήσει κανένα κακό σε όποιον κινείται έξω από το πεδίο δράσεώς του, έξω από τα όρια της αλυσίδας, έτσι ο Διάβολος δεν μπορεί να προξενήσει κανένα κακό σε κάθε Χριστιανό που, πιστός στο Χριστό κινείται εκτός δικαιοδοσίας του Διαβόλου και δεν του δίνει κανένα δικαίωμα να του προξενήσει κακό. 
Όταν όμως ο άνθρωπος εθελοντικά δεχτεί να μπει εκεί που φτάνει η εξουσία του διαβόλου, τότε αυτός θα τον κατασπαράξει, θα τον ξεσκίσει".

1 σχόλιο:

  1. Ηχεί στ' αυτιά μου η φωνή του π. Αυγουστίνου Καντιώτη (υπάρχει σε ομιλία): "Πιστεύεις στο Χριστό; Αν πιστεύεις, εξομολογείσαι, κοινωνείς των Αχράντων μυστηρίων, όχι ένας μάγος, όχι ένας διάολος, όλοι οι μάγοι κι όλοι οι διαόλοι, ναι, όλοι οι δαίμονες να μαζευτούν, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ!"

    Ει ο Θεός μεθ' ημών τις καθ' ημών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου