Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Γεννημα και θρεμα ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ και ο μεγαλος αυτος Αγιος Νικολαος ο Καβασιλας.

Ο άγιος Νικόλαος Καβάσιλας



 Ο Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ: Ο Νικόλαος Καβάσιλας γεννήθηκε το 1322 στη Θεσσαλονίκη, σε μια εποχή πολιτικής παρακμής του Βυζαντίου, αλλά, αντιθέτως, και σε μια εποχή ανόδου και άνθισης των θεολογικών γραμμάτων. Την εποχή εκείνη, η ορθόδοξη Θεολογία βρισκόταν σε πολύ μεγάλη ακμή μέσα από τις λεγομενες ησυχαστικές έριδες. Η ησυχαστική διδασκαλία του Γρηγορίου Παλαμά, που τότε άρχισε να κυριαρχεί, εστίαζε στη δυνατότητα του ανθρώπου να γίνει κοινωνός του άκτιστου Θείου φωτός, διά της ενώσεώς του με το Θεό και με τις άκτιστες θείες ενέργειές Του, χάρη στην καθαρή καρδιά και την καρδιακή προσευχή. Η ησυχαστική διδασκαλία συμπύκνωνε το πραγματικό νόημα της ορθόδοξης πίστης περί της θέωσης του ανθρώπου. Την διδασκαλία αυτή εκπροσώπησε, μεταξύ άλλων, και ο Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας, ο οποίος είναι γνωστότερος και ως «ο τελευταίος των Μυστικών».
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ήταν ανιψιός του αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης Νείλου Καβάσιλα. Το πατρικό του επώνυμο ήταν Χαμαετός, αλλά ο Νικόλαος κράτησε τελικά το επώνυμο του αδερφού της μητέρας του. Έκανε σπουδές Ρητορικής, Θεολογίας, Φιλοσοφίας και φυσικών Επιστημών στην Κωνσταντινούπολη, έμεινε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά στον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά στο Άγιο Όρος, ενώ αναμείχθηκε και σε θέματα πολιτικής και δικαιοσύνης. Για ένα διάστημα διετέλεσε σύμβουλος του Κατακουζηνού, ο οποίος στα τελευταία χρόνια της ζωής του, εκάρη μοναχός στη Μονή των Μαγγάνων.
Ανέπτυξε σπουδαίο συγγραφικό έργο και κατάφερε να αποκτήσει καθολικό σεβασμό και αναγνώριση. Υπήρξε πολυγραφότατος συγγραφέας αξιολογότατων θεολογικών, ερμηνευτικών, λειτουργικών, ασκητικών και διδακτικών έργων, ως και πανηγυρικών λόγων, επιστολών, επιγραμμάτων και κειμένων κοινωνικού περιεχομένου.
Μετά από πολλές περιπέτειες για τις απόψεις του περί ορθοδόξου μοναχισμού που τον έφεραν σε αντίθεση με τις αιρετικές διδασκαλίες των Βαρλαάμ και Ακινδύνου, εκοιμήθη ειρηνικά λίγο μετά το 1391 μ.Χ. Η κατάταξή του στη χορεία των Αγίων έγινε, σχετικά πρόσφατα, στις 19 Ιουλίου του 1983. Η μνήμη του γιορτάζεται στις 20 Ιουνίου.
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ: Ο Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας εμπνεύστηκε ιδιαίτερα από τον Άγιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο και τη νηπτική διδασκαλία του. Το σπουδαιότερο έργο του είναι η «Ζωή εν Χριστώ». Τό απλό, αλλά βαθύ, λυρικό και μυστικό ύφος του αποπνέει τη “δροσιά” των πρώτων αποστολικών χρόνων. Έλεγε χαρακτηριστικά ο Άγιος Καβάσιλας: “Ο νόμος του πνεύματος, που είναι η αγάπη για το Θεό, είναι νόμος φιλίας και ευγνωμοσύνης. Για να ακολουθήσει κανείς αυτό το νόμο δεν είναι ανάγκη να καταβάλει κόπους, ούτε έξοδα, ούτε να χύσει ιδρώτα [...].
Δεν είναι ανάγκη να αφήσεις τη δουλειά σου, ή να αποσυρθείς σε απόμερα μέρη, να διάγεις μια παράξενη ζωή και να φοράς ένα παράξενο ένδυμα. Δε χρειάζεται να κάμεις όλα αυτά. Μπορείς να μείνεις στο σπίτι σου, και, χωρίς να χάσεις τα αγαθά σου, να βρίσκεσαι πάντα στη μελέτη του Θεού και του ανθρώπου, στη μελέτη της συγγενείας του ανθρώπου με το θείο και σε κάθε άλλη τέτοιας λογής μελέτη”. Και προσθέτει ο μεγάλος νηπτικός πατέρας αλλού:

“Πρώτα πρώτα, δε χρειάζονται προετοιμασίες για την προσευχή μας, ούτε ειδικοί τόποι, ούτε φωνές όταν επικαλούμαστε το Θεό. Γιατί δεν υπάρχει τόπος από όπου λείπει ο Θεός, δεν είναι δυνατό να μην είναι μαζί μας, αφού ο Θεός είναι πάντα πιο κοντά σε κείνους που τοv καλούν, από όσο είναι η ίδια η καρδιά τους. Θα έλθει προς ημάς, ακόμη κι αν είμαστε κακοί, γιατί ο Θεός είναι αγαθός”.

Στον Άγιο Νικόλαο Καβάσιλα δεν τονίζεται τόσο η αντιδικία με τη σάρκα, ενώ κρίνονται οι εξωτερικές συνθήκες και μορφές της ζωής (αναχωρητισμός, ένδυμα κλπ.) όχι απαραίτητες. Η ευσέβεια είναι αποκλειστικά έργο της δικής μας εσωτερικής διαθέσεως, της δικής μας θέλησης.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Συγχαιρουμε την ανδρεια Ελληνιδα γυναικα Ζωη Κωνσταντοπουλου προεδρο της Βουλης, για την δυναμικοτητα της και την τολμη της σε ολα τα καυτα ζητηματα που χειριζεται θαυμασια. Περιμενουμε να θεσει τον δακτυλον της και επι των τυπων των ηλων και να επεμβη και εναντιον των πρωταιτιων ολετηρων του Εθνους των πολιτικων και των δημοσιοκαφρων, που κολυμπουν σε πακτωλο χρηματων και πολλαπλων αλλων ευεργετηματων, ζωντες σαν τους Σουλεϊμαν μαχαραγιαδες, αφου η οικονομικη κρισι εθιξε μονο τον λαο, ενω οι ιδιοι με την ψηφο τους εβγαλαν τους εαυτους τους απο εξω. Καλουμε την προεδρο της βουλης να σταματηση αμεσα το πληθος των ευεργετηματων που πλουσιοπαροχα απολαμβανουν. Ο λαος την χαιρεται και την χειροκροτει και συμπαρισταται σε ολες τις επιτυχημενες πρωτοβουλιες της.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ συνωμοσία 

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Η Ελλάδα θύμα προσχεδιασμένης επίθεσης, αποκαλύπτει το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας τη Βουλής


Απίστευτη συνωμοσία για το χρέος αποκαλύπτει το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους. Μάλιστα, σε αυτό προτείνεται γίνει πρώτα αναστολή πληρωμής του και μετά η χώρα μας να διεκδικήσει τη διαγραφή του! Σύμφωνα, άλλωστε, με τον επιστημονικό προϊστάμενο της επιτροπής Ερίκ Τουσέν, τα 215 δισ. του μνημονιακού δανείου όπως και τα 27 δισ. των ομολόγων της ΕΚΤ θα πρέπει να διαγραφούν.

«Από το 1980 έως το 2010 το χρέος διογκώθηκε με υπέρογκα επιτόκια, με συμβάσεις διαφθοράς και η μοναδική υπέρβαση του μέσου όρου των δαπανών έλαβε χώρα μόνο στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών» είπε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου και εξήγησε ότι το 90% των χρημάτων που έλαβε η χώρα δεν οδηγήθηκε σε δαπάνες προς χάριν του δημόσιου συμφέροντος και του λαού. Γίνεται, λοιπόν, φανερό η Ελλάδα ήταν θύμα προσχεδιασμένης επίθεσης, την ώρα που η πρόεδρος της Βουλής προεξόφλησε ότι το πόρισμα θα «διαβαστεί» σε διεθνή φόρα, σε επίσημες εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ εκτίμησε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει την πολιτική βούληση να αξιοποιήσει με τη σειρά του το πόρισμα της επιτροπής. Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε ότι θα ζητηθούν επιπλέον στοιχεία από την ΕΚΤ και άλλους διεθνείς οργανισμούς και κάλεσε εκ νέου τον Γ. Στουρνάρα να σταθεί αρωγός στο έργο της επιτροπής.

«Το χρέος είναι παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο» υποστήριξε επίσης η πρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι τα ευρήματα της δυόμισι μηνών έρευνας δημιουργούν ισχυρά επιχειρήματα για την «απονομιμοποίησή» του. Υποστήριξε δε ότι το χρέος χρησιμοποιήθηκε ως «εργαλείο εκβιασμού και εξανδραποδισμού της κοινωνίας». «Η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει. Πρωτίστως διότι το χρέος που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η τρόικα παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Ελλάδας. Ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο» αναφέρεται στο σχετικό πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στα ΜΜΕ και στους δημοσιογράφους με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς. Το περιστατικό σημειώθηκε με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για τη θέση της σχετικά με ένα ενδεχόμενο Grexit από τη διαγραφή του χρέους.

Ρήγμα


«Είναι απογοητευτικό ορισμένοι να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση» είπε και ζήτησε να λογοδοτήσουν κάποιοι «για το γεγονός ότι από κεντρικά δελτία ειδήσεων εξάγεται το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι βιώσιμο». Τέλος, χαρακτήρισε τα ΜΜΕ «μέσα διαπλοκής που με νέες ερπύστριες καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό».


Ρουκέτες Ρωμανιά για το PSI


Ρουκέτες εξαπέλυσε από την Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους της Βουλής ο Γιώργος Ρωμανιάς για το PSI που εφαρμόστηκε επί των ημερών του Ευάγγελου Βενιζέλου. Οπως είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα σε μία νύχτα τα Ταμεία έχασαν περίπου το 45% των αποθεματικών τους και πρόσθεσε ότι τα ομόλογα που έμειναν (10,5 δισ. ευρώ) αντικαταστάθηκαν με ομόλογα μακροχρόνιας λήξεως. «Σήμερα το κοινό κεφάλαιο έχει 6 δισ. ευρώ, ενώ θα έπρεπε να είναι περισσότερα από 19,5 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Ρωμανιάς και πρόσθεσε ότι σε άλλο λογαριασμό υπήρχαν 6 δισ. ευρώ ομόλογα, τα οποία «κουρεύτηκαν» και έμειναν 4 δισ. ευρώ. «Οι ζημιές δεν είναι 50% ή 45%, σε ορισμένα Ταμεία ξεπερνούν και το 75%» κατέληξε.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

OMOΛΟΓΙΑ: Ενα Αντιοικουμενιστικο κειμενο γραμμενο απο Σιγονταροοικουμενιστη που ωφελει και ευεργετει τους Οικουμενιστες Πανθρησκειαστες, αφου τους μνημονευει και επομενως κοινωνει μαζι τους, σαν ....συγκοινωνουν δοχειο. Ο Θεος ομως επιτασσει αυτο που επαναλαμβανουν ομοφωνα ολοι οι Αγιοι Πατερες. ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ να ΦΕΥΓΕΤΕ απο αυτους, ΩΣ ΑΠΟ ΟΦΕΩΣ. Ομως οι Σιγονταροοικουμενιστες πλησιαζουν τον οφι, τον χαϊδευουν, τον αγκαλιαζουν και γινονται ενα μαζι του, παραθεωρουντες, παρακουοντες - μαλιστα θρασυτατα - τις αυστηροτατες επιταγες του Αγιου Πνευματος. Αυτοι ....οψονται.

Ἡ βία τῶν οἰκουμενιστῶν




Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ἀπειλεῖ τήν ἑνότητα τῶν Ὀρθοδόξων. Ἤδη βλέπουµε δύο κατηγορίες ἀνθρώπων, πού τούς χωρίζει βαθύ ρῆγµα, τό ὁποῖο συνεχῶς διευρύνεται καί σέ λίγο θά εἶναι δύσκολο νά γεφυρωθεῖ. Ἀπό τή µιά µεριά εἶναι ἐκεῖνοι πού συµφωνοῦν µέ τόν Οἰκουµενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαῖο καί πανηγυρίζουν ἐπιπολαίως γιά τά «κατορθώµατά του», ἐνῶ στήν ἄλλη µεριά βλέπουµε τούς διαφωνοῦντες, οἱ ὁποῖοι µέ περισσό θάρρος ἀγωνίζονται γιά τή µαταίωση τῶν δολίων σχεδίων τῶν οἰκουµενιστῶν.

Οἱ πρῶτοι δέν ἔχουν ἰδιαίτερη σχέση µέ τήν Ἐκκλησία καί τάσσονται στό πλευρό τοῦ Πατριάρχη γιά καθαρά πολιτικούς καί ἰδιοτελεῖς σκοπούς. Τόν βλέπουν ὡς πολιτικό ἡγέτη, ὁ ὁποῖος µαζί µέ τόν ἀγαπηµένο του ἀδελφό, τόν Πάπα τῆς Ρώµης, θά συµβάλλουν στήν ἕνωση τῶν «ἐκκλησιῶν» καί τήν εἰρήνη τοῦ σύµπαντος κόσµου! Οἱ ἄνθρωποι αὐτοί εἶναι ὑλόφρονες, ἄπιστοι, µαταιόδοξοι, συµφεροντολόγοι, φιλήδονοι καί πολλά ἄλλα. Ὡστόσο, πλαισιώνουν τόν Πατριάρχη, δέχονται ὑποκριτικῶς τίς εὐλογίες του καί τόν διαβεβαιώνουν ὅτι εἶναι κοντά του καί ὑποστηρίζουν θερµά τό πολυσχιδές ἔργο του, ἐνῶ δέν γνωρίζουν οὔτε τό ἀλφάβητο τῆς πίστης! 


Ἀντίθετα, οἱ δεύτεροι, οἱ διαφωνοῦντες, εἶναι ἀσάλευτοι στήν πίστη, φτωχοί, στερηµένοι, πειραζόµενοι καί διωκόµενοι. Ἀντιστέκονται σθεναρά καί ὑποστηρίζουν ὅτι ὁ οἰκουµενισµός εἶναι κίνηµα δαιµονικῆς ἔµπνευσης, προκειµένου νά παραδοθεῖ ἡ Ὀρθοδοξία στόν παπισµό! Ὅλα τά ἄλλα πού λέγονται εἶναι στάχτη στά µάτια. Ἀντιµισθία τῆς σθεναρῆς τους ὁµολογίας εἶναι ἡ περιφρόνηση, ἡ φτώχεια, ὁ ἐµπαιγµός καί τό µαρτύριο.

Οἱ συµφωνοῦντες µέ τόν οἰκουµενισµό δέν ἔχουν πουθενά στήριγµα. Ἡ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας καί ἡ ἐµπειρία τῶν ἁγίων τούς ἔχουν καταδικασµένους. Ἀντίθετα, ἡ στάση τῶν διαφωνούντων στηρίζεται στούς λόγους τοῦ Χριστοῦ: «Εἰ ἐµέ ἐδίωξαν καί ὑµᾶς διώξουσιν» καί «ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ βιάζεται καί οἱ βιασταί ἁρπάζουσιν αὐτήν».

 Ὁ Φώτης Κόντογλου, σέ ἀνοικτή ἐπιστολή πρός τόν Πατριάρχη Ἀθηναγόρα,ἔγραφε τό 1965: «Καί σεῖς οἱ ποιµένες τοῦ λαοῦ τί εἴδους ποιµένες εἶσθε; Τά πρόβατα τά ὁποῖα σᾶς ἐνεπιστεύθη ὁ Χριστός τά παραδίδετε εἰς τούς λύκους.Συναυλίζεσθε µέ τούς ἄρχοντας τοῦ κόσµου τούτου τοῦ παρερχοµένου, διότι ἐζηλώσατε τήν δόξαν αὐτῶν καί οὐχί τήν δόξα τοῦ Θεοῦ. Ὑπετάξατε τήν πίστιν εἰς τούς ἁµαρτωλούς ἀνθρώπους τῶν κοσµικῶν ἐπιθυµιῶν, οἵτινες ὁδηγοῦνται ἀπό τόν σατανᾶν. Παραδόθητε καί παρεδώσατε τά πρόβατα εἰς τόν ἄρχοντα τοῦ κόσµου τούτου, εἰς τόν κατέχοντα τήν ὕλην, τόν χρυσόν, τάς ἐφευρέσεις καί τάς µηχανάς, αἱ ὁποῖαι καταπλήττουν τά πλήθη, ὡς θαύµατα τοῦ ἀντιχρίστου. Παρεδόθητε καί παρεδώσατε τά πρόβατα εἰς τήν ψευδώνυµον γνῶσιν, «τήν κενήν ἀπάτην», τήν διδασκοµένην εἰς τάς χώρας τῆς ἀθεΐας καί τῆς ἀπογνώσεως, ὅπου οὐκ ἔστιν οὐδέ ὀσµή τῆς αἰωνίου ζωῆς καί τῆς ἀληθοῦς γνώσεως, τῆς γνώσεως τοῦ Θεοῦ» (Ἀντιπαπικά, 1983, σελ. 16) Καί γιά τίς ἀντιδράσεις τῶν οἰκουµενιστῶν ἀπέναντι στούς γενναίους ὁµολογητές τῆς Ὀρθοδοξίας, ἔγραφε: «Ἀκονίσατε τήν µάχαιραν τῆς αἰσχύνης.Ἀποστείλατε τά ὄργανα τῆς βίας, τά ὁποῖα σᾶς δορυφοροῦν καί µέ τά ὁποῖα εἶναι πάντοτε πάνοπλος ἡ ἀποστασία. Ἀποστείλατέ τα ἐναντίον µας. Ἤδη εἰς τό Ἅγιον Ὄρος ἐνεφανίσθη τό αἱµατωµένον καί ἀποτρόπαιον φάσγανον τῆς βίας, διά νά ἐνσπείρῃ τόν τρόµον εἰς τάς ἁγίας καρδίας τῶν γερόντων, τῶν ἀσκητῶν καί τῶν ἐρηµιτῶν, οἱ ὁποῖοι ἔζησαν ἐν δοκιµασίαις, ἐν στερήσει, ἐν τελείᾳ ἀπαρνήσει τοῦ σαρκίου των, διά νά εὐαρεστήσουν τόν Κύριον. Τό φρικτόν πρόσωπον τῆς βίας ἐµφανίζεται ὡς τό τῆς µυθικῆς κεφαλῆς τῆς Μεδούσης εἰς τόν ἁγιασµένον κῆπον τῆς Παναγίας. Καί ὄπισθεν αὐτοῦ τοῦ βδελύγµατος τῆς βίας εὑρίσκεσθε σεῖς, οἱ “ποιµένες οἱ µισθωτοί”, οἱ τρίδουλοι τῶν ἀρχόντων τοῦ σκοτεινοῦ κόσµου τοῦ χρήµατος, τῆς ἀθεΐας, τοῦ ἐκφυλισµοῦ καί πάσης ἀκολασίας» (Ὅπ. παρ., σελ. 17).

Ὁ ἀείµνηστος Κόντογλου παροµοιάζει τή βία τῶν οἰκουµενιστῶν µέ τό κεφάλι τῆς γοργόνας, πού λεγόταν Μέδουσα, πού ἀντί γιά µαλλιά εἶχε µεγάλα φίδια καί ὅποιος τήν κοιτοῦσε πέτρωνε ἀπό τόν φόβο. ∆υστυχῶς, στό χῶρο τῆς Ἐκκλησίας συχνά τιµωροῦνται οἱ ἐνάρετοι καί οἱ ζηλωτές, ἐνῶ οἱ ἁµαρτωλοίµένουν στή θέση τους καί συχνά προάγονται προκλητικῶς, γιά νά συνεχίσουν τήν ἄγρια συµπεριφορά τους ἀπέναντι στούς εὐσεβεῖς! Πρόκειται γιά φοβερό κατάντηµα. Ἡ ἄθλια ἱστορία τῶν οἰκουµενιστῶν ἐπαναλαµβάνεται καί στίςµέρες µας µέ δαιµονική ἐπιµονή καί χωρίς καµιά ἀναστολή. Προχωροῦν γιά τήν ἕνωση τῶν «ἐκκλησιῶν» καί ἀδιαφοροῦν γιά τίς ἀντιδράσεις τῶν Ὀρθοδόξων, τούς ὁποίους ἀπειλοῦν, ἀλλά καί τιµωροῦν, χωρίς καµιά ἀπολογία. Οἱ οἰκουµενιστές, οἱ εὑρισκόµενοι εἰς τόπον Χριστοῦ, ἀκολουθοῦν τήν τακτική τῶν Φαρισαίων καί τῶν Γραµµατέων ἀπέναντι στό Χριστό!
Ορθόδοξος Τύπος, 19/06/2015

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

volk




Με ένα χαρακτηριστικό σκίτσο που δείχνει τον ελληνικό λαό στην μια μεριά και στην άλλη πλευρά την Ευρωπαϊκή Ένωση που κουνά απειλητικά το χέρι της προς τους αφελείς Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι από το βάρος τους κρέμεται η ίδια η Ενωμένη Ευρώπη και ότι αν φύγουν θα πέσει στον γκρεμό, το γνωστό γερμανικό ειδησεογραφικό σάϊτς «ki11erbee», απεικονίζει την σημερινή πραγματικότητα μες τις φαντασιώσεις των Γερμανών που νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν να εκβιάζουν την Ελλάδα για να επιτύχουν την ολοκληρωτική της υποδούλωση.
 


Στο δημοσίευμα αυτό με τον χαρακτηριστικό γερμανικό τίτλο, «Griechenland-Krise für Dummies» δηλαδή, «Η Ελληνική κρίση για Ηλιθίους», αναφέρεται ότι όλα έγιναν για να διασωθούν οι τράπεζες και ότι στην Ελλάδα οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα χάος όπου το πληρώνει ο ελληνικός λαός και μια απύθμενη τρύπα όπου πάνε όλα τα λεφτά των δανείων που δεν τα πληρώνει κανένας αφού είναι σκέτα χαρτιά.
 


Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ο κίνδυνος ενός ευρωπαϊκού ολέθρου με το χαρακτηριστικό γερμανικό τίτλο, «Grexit, Brexit, Ukrexit, oder…Merkexit», δηλαδή, «Έξοδος της Ελλάδας, Έξοδος της Βρετανίας, Έξοδος της Ουκρανίας και στο τέλος… έξοδος και της Μέρκελ», η οποία με την πολιτική της θα έχει ήδη διαλύσει την Ενωμένη Ευρώπη που θα έχει γίνει τραπεζιτικό συντρίμμια προς δόξα των Σόιμπλε και των άλλων πολιτικών που τους κατατρέχουν διάφορες καταστροφικές εμμονές όπως την εποχή του Χίτλερ, που κατέστρεψαν όλη την Ευρώπη.
 


Και όλες αυτές οι διαπιστώσεις από κάποιους Γερμανούς που ευτυχώς ακόμα σκέπτονται για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο τους τοκογλύφους.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Δεν καταλαβατε γιατι ο δεξιος...βραχιων του Αρχιαιρεσιαρχου του Φαναριου, εγκωμιαζει παντου και παντοτε τον Φραγκολατινισμο και τους Φραγκολατινους εγκοσμιοκρατες της Δυσεως; Μα .....δινουν ασυλια και νομιμοποιησι στις ιδιαιτερες προτιμησεις και στις ιδιαιτερες εξεις του Ζηζιουλα και ολων των τυπων του Ζηζιουλα. Ο Φραγκολατινισμος ειναι το βουστασιο και η καταβοθρα ...ολων των ανωμαλιων και ολων των ανωμαλων της ιστοριας. Δεν βλεπετε τον ιδιαιτερο "ναο" - ...ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ ηθελα να πω - του Παπα; Την Καπελα Σιξτινα; Αντι για αγιογραφιες να διαζωγραφιζονται οι ευφανταστες ανωμαλιες του ανωμαλου διεστραμμενου Μιχαηλ Αγγελου; Φραγκολατινισμος = η Κολασι στη Γη. Εκει επιθυμουν και λυσσαλεα αγωνιζονται οι Αιρετικοι του Φαναριου να οδηγησουν την Πανσεπτη Ορθοδοξια μας. ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ.

ΜΟΝΟ ως Καρδινάλιος ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ κι όχι ως ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ δικαιούται να παρουσιάζει και να εγκωμιάζει την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ για το Περιβάλλον, ο μητροπολίτης Περγάμου!

Ο Μητροπολίτης Περγάμου στο Βατικανό


Γιώργος Παπαθανασόπουλος

          


Ομολογια: Εν μεσω ...αυτων, ο Ζηζιουλεας αισθανεται ανετος και σχεδον πανευτυχης .Γιατι αραγε; Τι τους συνδεει; Αλληλοδιηγουνται τις περιπετειες τους;




Η παρουσία του Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννου στο Βατικανό προκάλεσε βαθιά θλίψη. Ήταν μεταξύ εκείνων που παρουσίασαν την Εγκύκλιο του Πάπα Φραγκίσκου για το περιβάλλον στη διεθνή κοινή γνώμη, σήμερα Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015. 

Ορθώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν μετέβη ο ίδιος, όπως τον προσκάλεσε ο Πάπας, να κάνει την παρουσίαση της παπικής Εγκυκλίου μαζί με έναν καρδινάλιο και δύο λαϊκούς... Την παρουσίαση, πλην του Μητροπολίτου Περγάμου έκαμαν ο καρδινάλιος Πίτερ Τούρκσον, πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου Δικαιοσύνη και Ειρήνη, o καθηγητής Τζον Σελνχούμπερ, ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου  στο Πότσδαμ της Γερμανίας για τις επιπτώσεις του κλίματος στην ανθρωπότητα και η Δόκτωρ Καρολίν Βου, Γενική Διευθύντρια και Πρόεδρος του Catholic Relief Services.

 Ο Μητροπολίτης Περγάμου ήταν πολύ θλιβερό ότι  απετέλεσε  το διακοσμητικό στοιχείο στην παρουσίαση της παπικής Εγκυκλίου, στην οποία το Βατικανό έδωσε έναν πανηγυρικό οικουμενικό χαρακτήρα, κάτι που παγίως επιδιώκει. Θλίψη και πόνο προκάλεσαν επίσης τα όσα είπε κατά την παρέμβαση του στην παρουσίαση της παπικής Εγκυκλίου.

Πρώτον σημείωσε ότι η παπική Εγκύκλιος Laudato Si’ για το περιβάλλον «προξένησε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στους Ορθοδόξους». Και  πρόσθεσε «Εκ μέρους τους θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μας ευγνωμοσύνη στην Αυτού Αγιότητα, γιατί ύψωσε την φωνή της αυθεντίας του για να ελκύσει την προσοχή του κόσμου στην επείγουσα ανάγκη να προστατευθεί η δημιουργία του Θεού...».  Το ζήτημα είναι ποιός τον εξουσιοδότησε να εκπροσωπεί όλους τους Ορθοδόξους.


Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Μητροπολιτα Πειραιως κ. Σεραφειμ, η μητροπολι Πειραιως εχει πολλους αξιολογους Ορθοδοξους κληρικους που οφειλατε να αναθεσετε το αντιαιρετικο γραφειο σας. Προς τι το αναθεσατε σε εναν κακοδοξο ρασοφορο διαστροφεα της Αγιας Γραφης και κακοποιο των κειμενων των Αγιων, που αποτελουν τους ακριβεστατους ρυθμιστας της ζωης των πιστων; Δεν νομιζετε οτι οφειλετε να λαβετε τις ορθες αποφασεις σας; Περιμενουμε, σεβασμιωτατε, γιατι εκτεθηκατε μεχρι σημερα απο τον ασεβεστατο κληρικο σας, που διαστρεφει τις Γραφες και μειωνει και ντροπιαζει τους Αγιους, ανεπανορθωτα. Για το καλο της Εκκλησιας και για την δικη σας υστεροφημια, επεμβητε αμεσα.

«Ου παύση διαστρέφων τας οδούς Κυρίου τας ευθείας»; (Β΄ μέρος)

Β΄ Μέρος
 
 Γράφαμε προχθές, ὅτι ὁ π. Παῦλος Δημητρακόπουλος διαστρέφει οἰκτρῶς τὴν ἁγιοπατερική μας Παράδοση, γιατί ἔταξε σκοπὸ τῆς ζωῆς του νὰ διαγράψει ὡς ἄχρηστη τὴν Διακοπὴ Μνημοσύνου καὶ τὴν Ἀποτείχιση ἀπὸ τοὺς Παναιρετικοὺς Οἰκουμενιστές! Συνεχίζουμε σήμερα, μὲ ἕνα ἄλλο σημεῖο διαστροφῆς τῶν Ἁγίων Πατέρων στὸ ἴδιο του ἄρθρο.
Παραθέτει τὸ ἑξῆς χωρίο ἀπὸ τὸν Μ. Ἀθανάσιο:
 «Εάν ο επίσκοπος η ο πρεσβύτερος, οι όντες οφθαλμοί της Εκκλησίας κακώς αναστρέφονται…» καὶ τὸ σχολιάζει: «Όταν εδώ ο άγιος ομιλεί περί  κακής αναστροφής, δεν εννοεί την έκπτωση του ποιμένος σε αίρεση, αλλά κυρίως την  έκπτωσή του σε άλλης φύσεως αμαρτήματα, (ηθικά παραπτώματα ή αδικήματα), που προκαλούν σκάνδαλο στον λαό. Αυτού του είδους όμως τα αμαρτήματα ρυθμίζουν οι Κανόνες 13ος, 14ος και το πρώτο μέρος του 15ου της ΑΒ΄ Συνόδου. Σε απόλυτη συμφωνία με τους παραπάνω κανόνες είναι και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο οποίος σ’ ένα ερμηνευτικό του λόγο στην Β΄ προς Τιμόθεον επιστολή παρατηρεί: «Ει μεν γαρ δόγμα έχει διεστραμμένον καν άγγελος η, μη πείθου. Ει δε ορθά διδάσκει, μη τω βίω πρόσεχε, αλλά τοις ρήμασιν… Αλλ’ ου δίδωσι πένησι, φησίν, ουδέ καλώς διοικεί. Πόθεν σοι τούτο δήλον; Πριν η μάθης, μη μέμψη, φοβήθητι τας ευθύνας. Πολλά από υπονοίας κρίνεται… Ει δε κατέμαθες και εξήτασας και είδες, ανάμενε τον κριτήν. Μη προαρπάσης του Χριστού την τάξιν. Εκείνου ταύτα εστί εξετάζειν, ου σου. Συ δούλος ει έσχατος, ου δεσπότης. Συ πρόβατον ει, μη τοίνυν περιεργάζου τον ποιμένα, ίνα μη και εφ’ οις εκείνου κατηγορείς, ευθύνας δως».[3] Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει η γνώμη ενός μεμονωμένου Πατρός, (του Μεγάλου Αθανασίου), αλλά όσα νομοθετούν Συνοδικώς οι Άγιοι Πατέρες, που συνέταξαν τους παρά πάνω Κανόνες, οι οποίοι έχουν ισχύ νόμου μέσα στην Εκκλησία».
Ἐδῶ, δυστυχῶς, πρόκειται γιὰ «καραμπινάτη» διαστροφὴ  τῆς ἁγιοπατερικῆς μας Παραδόσεως. Οἱ «Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ» δὲν ἔχουν νὰ ζηλέψουν κάτι, ἀντίθετα πρέπει νὰ μιμηθοῦν τὸν π. Παῦλο στὴ διαστροφὴ τῶν Γραφῶν καὶ τὴν «μείωση» καὶ τὸ ντρόπιασμα τῶν Ἁγίων μας ἀπὸ τὸν π. Παῦλο, ὅπως τοῦ Μ. Ἀθανασίου, ὁ ὁποῖος μὲ τὸ κείμενό του αὐτὸ ἐκφράζει τὴν διδασκαλία τοῦ Εὐαγγελίου, ποὺ διαστρέφει ὁ π. Παῦλος! Γιατὶ ἐδῶ δὲν πρόκειται γιὰ ἄγνοια τοῦ π. Π. Δημητρακόπουλου, ἐφ’ ὅσον, ὅσα παραθέτει τώρα (σήμερα, Ἰούνιο τοῦ 2015) τὰ ἔχει …ξαναγράψει(!) τὸ 2012 καὶ ἔχουν λάβει ἁγιοπατερικὴ ἀπάντηση ἀπὸ τὸν π. Εὐθύμιο Τρικαμηνᾶ ἀπὸ τὸ 2013, διὰ τῆς ὁποίας ἀνατρέπεται ὁ νεο-πατερικὸς συλλογισμὸς τῆς Μητροπόλεως Πειραιῶς! Ἐκεῖ μάλιστα ὁ π. Εὐθύμιος ἐπισήμαινε: «τά ἐπιχειρήματα πού προσάγετε εἶναι λανθασμένα καί προσπαθεῖτε νά τά στηρίξετε ἀποκλειστικά καί μόνο μέ τόν ὀρθολογισμό». Ὁ π. Παῦλος, ὅμως, παρότι ἀνετράπη ὁ ὀρθολογισμός του μὲ ἐκείνη τὴν ἀπάντηση, ἐπιμένει ἀμετάπιστος, γι' αὐτὸ τοποθετήσαμε ὡς ὑπότιτλο τοῦ παρόντος ἄρθρου τὴν παροιμία «Τὸν ἀράπη κι ἂν τὸν πλένεις τὸ σαπούνι σου χαλᾶς»!
Παραθέτουμε χωρὶς σχολιασμὸ τὴν ἀπάντηση τοῦ π. Εὐθυμίου. Ἂς τὴν μελετήσει προσεκτικὰ ὁ ἀναγνώστης γιὰ νὰ διακρίνει τὴν ἀπάτη τοῦ π. Παύλου· πῶς «κόβει καὶ ράβει» στὰ μέτρα του τὰ Πατερικὰ κείμενα!
Ἔγραφε τότε ὁ π. Εὐθύμιος:
«Θά ἀναφερθῶ κατωτέρω στή συνέχεια τῆς κριτικῆς σας μελέτης (ἀπευθύνεται πρὸς τὸ Γραφεῖο ἐπὶ τῶν Αἱρέσεων τῆς Μητρ. Πειραιῶς),  τό κεφάλαιο τῆς ὁποίας ἐπιγράφεται «Ἀποστολικοί Πατέρες». Ἡ γενική
εἰκόνα καί αὐτοῦ τοῦ κεφαλαίου, πλήν τοῦ ὅτι ἀρχίζετε τήν κάθε ἐπιχειρηματολογία ἔχοντας προσδιορισμένο σκοπό, νά καταλήξετε δηλαδή στήν δυνητική ἑρμηνεία τοῦ Κανόνος, εἶναι ἐπί πλέον εὐδιάκριτος ἡ προχειρότης μέ τήν ὁποία κατασκευάζετε αὐτήν τήν ἐπιχειρηματολογία. Ἐννοῶ ὅτι τά ἐπιχειρήματα πού προσάγετε εἶναι λανθασμένα καί προσπαθεῖτε νά τά στηρίξετε ἀποκλειστικά καί μόνο μέ τόν ὀρθολογισμό. Τελικά τό συμπέρασμα πού ἐξάγετε ταιριάζει βεβαίως ἀπόλυτα μέ τήν δυνητική ἑρμηνεία τοῦ Κανόνος, ἀλλά δέν ταιριάζει καθόλου μέ τό γράμμα καί τό πνεῦμα τῶν Ἀποστολικῶν Διαταγῶν. Θά ἀναφερθῶ ἐν συνεχείᾳ ἀναλυτικά γιά νά γίνω σαφής.

Τό χωρίο αὐτό τῶν Ἀποστολικῶν Διαταγῶν (2,19) τό σχολιάζετε καί ἀναφέρετε τά ἑξῆς: Κατ' ἀρχήν στό χωρίο αὐτό δέν γίνεται λόγος ἀποκλειστικά περί αἱρετικῶν ποιμένων, ἀλλά περί πονηρῶν ποιμένων, πού εἶναι μία γενικότερη ἔκφρασις, διότι πονηροί ποιμένες δέν εἶναι μόνον οἱ αἱρετικοί, ἀλλά γενικότερα ἄνθρωποι διεφθαρμένοι, πού μέ τήν ζωή καί τά ἔργα τους, σκανδαλίζουν καί καταστρέφουν τίς ψυχές τοῦ λογικοῦ ποιμνίου τους”.
Αὐτό τό ὁποῖον ἀναφέρετε, πατέρες, εἶναι λάθος, διότι ἐδῶ οἱ Ἀποστολικές Διαταγές ὁμιλοῦν μόνο γιά αἱρετικούς. Γιά νά τό ἀντιληφθῆτε πρέπει νά σκεφθῆτε ὅτι μόνο γιά θέματα πίστεως, δηλαδή αἱρέσεως, ἡ Ἁγία Γραφή καί ἡ διδασκαλία τῶν Ἁγίων ἀπαιτοῦν τήν ἄμεσο ἀπομάκρυνσι ἀπό αὐτούς τούς ποιμένας. Γιά ὅλα τά ἄλλα θέματα, ἡ διδασκαλία τῶν Ἁγίων εἶναι νά μήν τούς κρίνωμε, ἀλλά νά ἀναμένωμε τήν κρίσι τῆς Συνόδου. Θά σᾶς ἀναφέρω τό χαρακτηριστικό χωρίο τοῦ ἁγ. Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου, ὁ ὁποῖος ξεχωρίζει τούς πονηρούς ποιμένες σέ αἱρετικούς καί σ’ αὐτούς πού ἔχουν ἄλλα ἁμαρτήματα. Ἀναφέρει ὁ ἅγιος τά ἑξῆς:
Πῶς οὖν ὁ Παῦλός φησι· Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν, καὶ ὑπείκετε; Ἀνωτέρω εἰπών, Ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν, τότε εἶπε, Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν, καὶ ὑπείκετε. Τί οὖν, φησίν, ὅταν πονηρὸς ᾖ, καὶ μὴ πειθώμεθα; Πονηρός, πῶς λέγεις; εἰ μὲν πίστεως ἕνεκεν, φεῦγε αὐτὸν καὶ παραίτησαι, μὴ μόνον ἂν ἄνθρωπος ᾖ, ἀλλὰ κἂν ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ κατιών· εἰ δὲ βίου ἕνεκεν, μὴ περιεργάζου. Καὶ τοῦτο οὐκ οἴκοθεν λέγω τὸ ὑπόδειγμα, ἀλλ' ἀπὸ τῆς θείας Γραφῆς” (ΕΠΕ 25,370-P.G. 63,231.
Ἐδῶ ὁ ἅγιος διαχωρίζει τούς πονηρούς ποιμένες α) σέ αἱρετικούς καί β) σ’ αὐτούς πού ἔχουν  διάφορα ἄλλα προσωπικά ἁμαρτήματα.  Ἀπό μέν λοιπόν τούς ποιμένες, οἱ ὁποῖοι σφάλλουν περί τήν πίστι, παραγγέλλει ἀμέσως νά φεύγωμε ἀπό κοντά τους. Ἄν ὅμως ἔχουν διάφορα ἄλλα ἁμαρτήματα, μᾶς διδάσκει νά μήν τά ἐξετάζωμε. Ἐφ’ ὅσον λοιπόν καί ἐδῶ οἱ Ἀποστολικές Διαταγές ὁμιλοῦν περί πονηρῶν ποιμένων, ἀπό τούς ὁποίους πρέπει ἀμέσως νά ἀπομακρυνθοῦμε, σημαίνει ὅτι οἱ πονηροί αὐτοί ποιμένες σφάλλουν εἰς τήν πίστι, δηλαδή εἶναι αἱρετικοί. Διότι ἄν ἐπρόκειτο νά σφάλλουν σέ ἄλλα θέματα, δέν θά τούς ἀπεκάλουν φθορεῖς, οὔτε λύκους, οἱ ὁποῖοι θά κατασπαράξουν τά λογικά πρόβατα, οὔτε βεβαίως θά ἀπαιτοῦσαν τήν ἄμεσο ἀπομάκρυνσι ἀπό αὐτούς, σύμφωνα μέ τήν ἑρμηνεία τοῦ ἁγ. Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου.
Ἄρα λοιπόν, αὐτά τά ὁποῖα γράφετε εἶναι λάθος καί προφανῶς τά γράφετε, ἐπειδή τά θέματα τῆς πίστεως καί ὅλα τά ἄλλα θέματα τῶν προσωπικῶν ἁμαρτιῶν τοῦ Ἐπισκόπου, τά ἔχετε κατατάξει στήν ἴδια κατηγορία καί προτείνετε τήν ἴδια ἀντιμετώπισι, σύμφωνα μέ ὅλο τό σκεπτικό σας καί εἰδικά μέ τήν δυνητική ἑρμηνεία τοῦ Κανόνος. Οἱ Ἀποστολικές ὅμως Διαταγές τά ξεχωρίζουν καί μάλιστα διδάσκουν τήν προσωπική εὐθύνη τοῦ κάθε πιστοῦ καί τόν ἄμεσο κίνδυνο πού διατρέχει, ὅταν δέν ἀπομακρύνεται ἀμέσως ἀπό ἕναν αἱρετικό Ἐπίσκοπο.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Οι σημερινοι μπαστουνο Αγιορειτες, ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ απο τον Αιρεσιαρχη "επισκοπο" ΤΟΥΣ, χωρις κανενα ενδοιασμο, μιμουμενοι αυτον σε ολα τα αιρετικα του, συγκοινωνουν και συμφωτογραφιζονται με γνωστοτατους ομοφυλοφιλους και ..."καθε καρυδιας καρυδι"... Ω καιροι, ω ηθη!!!. Μακρυα απο το Αιρετικοτατο πλεον "Αγιο Ορος". Συνμιαινομασθε, συναναστρεφομενοι αυτους, κατα τους Αγιους μας.

  ΟΝΤΩΣ, το άλας έχει μωρανθεί

(Η αλλαγη του τιτλου της "ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ").



ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Οι σημερινοι μπαστουνο Αγιορειτες, ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ απο τον Αιρεσιαρχη "επισκοπο" ΤΟΥΣ, χωρις κανενα ενδοιασμο, μιμουμενοι αυτον σε ολα τα αιρετικα του, συγκοινωνουν και συμφωτογραφιζονται με γνωστοτατους ομοφυλοφιλους και ..."καθε καρυδιας καρυδι"...
Ω καιροι, ω ηθη!!!.
Μακρυα απο το Αιρετικοτατο πλεον "Αγιο Ορος". Συνμιαινομασθε, συναναστρεφομενοι αυτους, κατα τους Αγιους μας.

              ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Ο Αρχιαιρεσιαρχης Βαρθολομαιος     τουνομα, με τον ...ιδιομορφο Μπουταρη. 
               Ομοιος τον ομοιο!!!


 
"Π. Π.":  Ἀπὸ τὴ μιὰ ὁ Θεσ/κης Ἄνθιμος καὶ οἱ Ἁγιορεῖτες συνομιλοῦν καὶ ὑποδέχονται τὸν προστάτη τῶν  σοδομιτῶν Δήμαρχο Μπουτάρι, κι ἀπὸ τὴν ἄλλη διοργανώνουν ὁλονυκτίες!
 
 
Κύριος, ὅμως, μᾶς δίδαξε καὶ τὴν ἀντιπαράθεση! Δὲν ἀρκέστηκε στὴν προσευχή, ἀλλὰ πῆρε στὰ χέρια του καὶ τὸ φραγγέλιο!
 
 
Κάτι ποὺ θέλουν νὰ ἀποφύγουν οἱ σύγχρονοι Ποιμένες, γιατὶ θέλουν νὰ τὰ ἔχουν καλὰ μὲ τοὺς κατέχοντες!!! Ας θυμηθοῦν, ἐπίσης, ὅτι ὁ ἅγιος Θεόδωρος ὁ Στουδίτης ἔκλεισε κατάμουτρα στὸν αὐτοκράτορα τὴν πόρτα τοῦ Μοναστηριοῦ, γιὰ ἕνα παράνομο μέν, ἀλλ' ὅμως γάμο μεταξὺ ἑτεροφύλων!


Δυστυχώς, ένιοι των αγιορειτών, παραθεωρώντας την έμπονη αγωνία κλήρου και λαού και αγνοώντας το γεγονός ότι ο κρίμασιν οις οίδε Κύριος επικαθήσας στο σβέρκο των Θεσσαλονικέων τοπάρχης, από ετών έχει καταστεί προστάτης και αβανταδόρος των ακατονόμαστων και ανομολόγητων σοδομιτικών αθλιοτήτων και ασχημοσυνών όπως αυτές μορφοποιούνται, εκδηλώνονται και εκφράζονται με το δυσώνυμο και κοπρώδες gay pride που συνιστά τον έσχατο αυτοεξευτελισμό του ανθρωπίνου προσώπου και την υποβάθμισή του σε επίπεδο κατώτερο και αυτού του κτήνους, υποδέχθηκαν στο παλλάδιο της Ορθοδοξίας, το Αγιώνυμο Όρος, τον συντελούντα στον εκμαυλισμό και εκφαυλισμό της νεοελληνικής κοινωνίας, δήμαρχο της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης κατασκανδαλίζοντας τον πιστό κλήρο και λαό και ασεβώντας στην ιερή μνήμη των οσίων αγιορειτών πατέρων. Οι προαναφερθέντες δίδουν την εντύπωση ότι το άλας έχει μωρανθεί.


Την ίδια στιγμή οι Ελλαδίτες μητροπολίτες ενώ η ποικίλη ανομία καλπάζει αυτοί αλληθωρίζουν σε...πανηγύρια και συλλείτουργα! Ποιοι; Οι αξιωματικοί της στρατευομένης Εκκλησίας, υπό την "πεπνυμένη" και "εμπνευσμένη" ηγεσία του από Θηβών και νυν Αθηνών Ιερωνύμου.

Αν διατρέξει κανείς επισταμένως κάποια "εκκλησιαστικά", μάλλον δεσποτικά ιστολόγια, θα υποστεί ταχέως κάματο των οφθαλμικών του μυών από τη συνεχή και ακατάπαυστη θέαση των μητροπολιτικών συλλείτουργων ένεκα πανηγύρεων εορταζόντων ναών, ονομαστηρίων μητροπολιτών κ.τ.ό.
 
Ελάχιστες, όμως, και μετρημένες στα δάχτυλα της μιας χειρός επισκοπικές παρεμβάσεις, στηλιτευτικές της προελαύνουσας ηθικής αποχαλινώσεως θα ανακαλύψει κανείς περιηγούμενος το διαδίκτυο.

Στη Θεσσαλονίκη, ορθώς και θεαρέστως, κατ αρχήν, ελήφθη η απόφαση περί διεξαγωγής αγρυπνίας. Η προσευχή συνιστά το πρώτο, πλέον αναγκαίο και απολύτου αξίας και ισχύος πνευματικό όπλο αλλά και το πλέον ενδεικνυόμενο.

Επ ουδενί, όμως, αποτελεί και το μόνο όπλο. Μαζί με την προσευχή απαιτείται και ζωηρή και δημόσια διαμαρτυρία, εντός των ορίων που διαγράφονται απ τους θείους και ιερούς κανόνες, με μπροστάρηδες τους εκπροσώπους του ιερατείου και δη τους επισκόπους.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΘΕΝΑΡΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ, ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ. ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΥΘΜΕΝΗΣ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑΣ! ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!

Μήπως, μάλιστα, με τη διοργάνωση μονάχα αγρυπνιών κάποιοι προσπαθούν, ΟΛΩΣ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ, να καλύψουν τη δειλία τους και την έλλειψη αγωνιστικής μαρτυρίας και ομολογίας απέναντι στο πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο, το αχρίστιανο, θεοκάπηλο και θεομπαικτικό, και αντίχριστο;

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΙ ΠΑΠΟΥΛΑΚΕ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑ ΦΛΑΜΙΑΤΕ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕ ΚΑΝΤΙΩΤΗ, ΑΜΒΡΟΣΙΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΕ, ΓΕΡΒΑΣΙΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ και μπείτε πάλι μπροστά σε ωραίους και τίμιους αγώνες εναντίον του εκφυλισμού της Ελλάδας μας!

Η ομοφυλοφιλία 

κάτω από το φως της Αγίας Γραφής

 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
        ‘‘Ο  ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ’’
ΕΔΕΣΣΗΣ  43  Τ. Κ.  12137   ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ                            Περιστέρι  16-6-2015
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998                          ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 509                                                                                                
 
Προς τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, τους Σεβ. Μητρ. της  Εκκλησίας  της  Ελλάδος  και   τις Ιερές Μονές του Αγίου ΄Ορους.               
 
 
ΑΝΟΙΚΤΗ    ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
 
Μέσω  των Ιστολογίων‘‘ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ’’‘‘ΑΚΤΙΝΕΣ’’, ‘’Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση’’ ’’, ‘‘ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ΄΄,  ‘‘Ομολογία’’ και ‘‘Ο Παιδαγωγός’’.
Ιεζ. 16: 49-50 «Ιδού, αύτη ήτο η ανομία της αδελφής σου Σοδόμων, υπερηφανίακαι υψούντο, και έπραττον βδελυρά ενώπιόν μου’όθεν, καθώς είδονταύτα , ηφάνισα αυτάς».
Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι  και σεβαστοί πατέρες ευλογείτε, Πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι η Κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή Νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο  το σύμφωνο συμβίωσης επεκτείνεται και στους ομόφυλους! Όπως  έγραψε μεταξύ άλλων σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Γ. Παπαθανασόπουλος με τον τίτλο ‘‘Η άλωση της οικογένειας και στην Ελλάδα’’…Στην επίθεση κατά του θεσμού της οικογένειας η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ήταν μαλακή και μάλλον τυπική…

Μετά τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου από το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 ‘‘Η ένωση δύο ανθρώπων, μέσω του γάμου, αποτελεί Μυστήριο μέγα για την Εκκλησία μας. Κάθε τι, έξω από το Μυστήριο αυτό, είναι ξένο προς την εκκλησιαστική ζωή’’». (Ιστολόγιο ‘’ΑΚΤΙΝΕΣ’’ 12-6-2015).
Σε όσα μέλη του Συλλόγου  διαβάσαμε το παραπάνω δελτίο,αυθόρμητα είπαν. «Για το μόνο που δεν αναφέρεται ο Μακαριώτατος στο δελτίο  τύπου είναι στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων. «΄Αχρουν, άοσμο, άγευστο» από Αγιογραφική και Πατερική άποψη!
Ο Μητρ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ εξέδωσε ανακοίνωση καταδικαστική του ανωτέρω συμφώνου συμβίωσης ομοφύλων. Παραθέτουμε από το Ιστολόγιο‘‘ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ’’ 12-6-2015«Ποταμός ο Μητρ. Πειραιώς κατά του συμφώνου συμβίωσης ομοφύλων -Συγκρίνει τον υπουργό με τον Νέρωνα!Γιατί υποστηρίζει πως θα αυξηθεί ο τζίρος των πολυεθνικών του φαρμάκου!»
Εμείς, θα εστιάσουμε την κριτική μας στο φοβερό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας, με αλάθητο οδηγό το Ιερό βιβλίο της Πίστεώς μας την Αγία Γραφή,την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη.Δευτ. 5:32-33,Ιησ. Ναυή 1: 8,Ψαλμ. 1: 2. Ματθ. 28: 20.
Ο άνθρωπος, σύμφωνα με το Ιερό Βιβλίο της Πίστεώς μας, την Αγία Γραφή, είναι ελεύθερος να επιλέξει το «αγαθό ή το πονηρό»1. Ο Σοφός Σειράχ,  στο βιβλίο του «Σοφία Σειράχ» κεφ. 15 λέγει χαρακτηριστικά Στίχ. 14 «αυτός εξ’ αρχής εποίησενάνθρωπον και αφήκεν αυτόν εν χειρί διαβουλίου αυτούστίχ. 15 εάν θέλης συντηρήσεις εντολάς και πίστινποίησαι ευδοκίας. Στίχ. 16 παρέθηκέ σοι πυρ και ύδωρ’ ου εάν θέλης, εκτενείς την χείρα σου. Στίχ. 17 έναντι ανθρώπων η ζωή και ο θάνατος, και ο εάν ευδοκήση, δοθήσεται αυτώ».
Ελεύθερος είναι ο άνθρωπος  να ξεδιψάσει από ‘’το ύδωρ το ζων’’2, το οποίο  χορηγεί ο Ιησούς Χριστός3. Το ζωντανό νερό είναι το ‘ Αγιο Πνεύμα4. Με την επιλογή αυτή ο άνθρωπος  κληρονομεί την αιώνια ζωή5. Ελεύθερος είναι να επιλέξει «…οδό(ν)ς ήτις φαίνεται ορθή εις τον άνθρωπον, αλλά τα τέλη αυτής φέρουσιν εις θάνατον»6. Να επιλέξει ζωή απιστίας και διαφθοράς, μακριά από τον Ιησού, και να πορευτεί με δική του υπαιτιότητα στο πυρ το αιώνιο, το άσβεστο, στην λίμνη που καίγεται η πνευματική φωτιά και το θειάφι7. Με την επιλογή του αυτή ο άνθρωπος, αντί για την αιώνια ζωή γνωρίζει τον δεύτερο θάνατο8!
Ο Πατέρας, ο Υιός και το ΄Αγιο Πνεύμα εποίησε τον άνθρωπον Γεν. 1: 26. Εποίησε τον άνθρωπο άρσεν και θήλυ Γεν. 1: 27. Εποίησε ένα άνδρα και μία γυναίκα.Επειδή ως Παντογνώστης Θεός προγνώριζε την παρακοήΡωμ. 16: 25-26, 1 Κορ. 2: 7, Εφεσ. 1: 3-5, 3: 9, 11, Κολ. 1: 26-27, 2 Τιμ. 1: 9-10, 1 Πέτρ. 1: 19-20, Αποκ. 13: 8, 17: 8, έδωσε την εντολή οι άνθρωποι να αυξάνονται και να πληθύνονται Γεν. 1: 28, 4: 1-2. Oι άνθρωποι αυξήθηκαν, αλλά  έγιναν σαρκικοί. Οι απόγονοι της γενεάς του ευσεβούς  Σηθ ήλθαν σε γάμο με τις όμορφες γυναίκες απογόνους της ασεβούς γενεάς του Καίν Γεν. 6: 1-3.
Αποτέλεσμα της επιμειξίας αυτής ήταν ότι γεννήθηκαν άνθρωποι χωρίς να έχουν πνευματικά ενδιαφέροντα.Οι απόγονοι της επιμειξίας αυτής έγιναν σαρκικοί,έγιναν δηλαδήδούλοι των παθών της σάρκας. Ο Θεός τότε αποφάσισε να καταστρέψει τους ανθρώπους όλης της γης με κατακλυσμό ύδατος. Διεφύλαξε ως «ζύμη»  μόνο τον Νώε, τη γυναίκα του,  τους τρεις γιους του και τις  τρεις  νύφες του. Άφησε δηλαδή 4 άνδρες και 4 γυναίκες. Γεν. 6: 4-5, 8, 18, κεφ. 7ο. Στην πορεία του χρόνου, οι κάτοικοι των Σοδόμων,  των Γομόρρων και των περιχώρων αυτών, εγκατέλειψαν την φυσική γενετήσια χρήση και διέπρατταν την παρά φύση ασέλγεια. Το αποτέλεσμα ήταν ο Θεός να τους κατακαύσει.
Οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκεςέχουν το δικαίωμα από τον Θεό να έρθουν σε γάμο κοινωνίαΓεν.2: 24, Ματθ. 19: 3-9, Μάρκ. 10: 4-12.Για τους χριστιανούς ο γάμος είναι μυστήριο μέγαΙωάν. 2: 1-11, Εφεσ. 5: 31-33.Κάθε σαρκική σχέση έξω από το γάμο χαρακτηρίζεται ως πορνεία ή μοιχεία Εβρ. 13:4.Επίσης, μερικοί χριστιανοίέχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα με τη βοήθεια του Ιησού Χριστού και του Αγίου Πνεύματος, να υπερβούν και να δαμάσουν το γενετήσιο ένστικτό τους, για τη βασιλεία του Θεού, να φτάσουν δηλαδή  στην προπτωτική, τηνυπέρ φύσηκατάσταση. Η κατάσταση αυτή της εκούσιας κατά Χριστόν αγαμίας,είναι ανώτερη από τον έγγαμο βίοΜατθ. 19: 11-12, 1 Κορ. 7: 1, 7-9, 32-34.
Υπάρχουν όμως και άνθρωποι οι οποίοι δεν ακολουθούν τις ανωτέρω δύο ευλογημένες από τον Θεό καταστάσεις, την κατά φύση και την υπέρ φύση. Αυτοί επιλέγουν την παρά φύση κατάσταση, που ενώπιον του Θεού δεν αποτελεί δικαίωμά τους, αλλάκάνουν κακή χρήση του αυτεξουσίου τους, με τραγικά γι’ αυτούς αποτελέσματα. Είναι οι ομοφυλόφιλοι.
Παραθέτουμε κατωτέρω  συντόμως τη θέση της Αγίας Γραφής για την ομοφυλοφιλία.
Ο ΄Αγιος και Τριαδικός  Θεός, καταδικάζει με βαρύτατες ποινές την ομοφυλοφιλία. Από την Παλαιά Διαθήκη παραθέτουμε από το Εβραϊκό, σε μετάφραση του Ν. Βάμβα, για καλύτερη κατανόηση του νοήματος από τους αναγνώστες των ιστολογίων. Στο 18ο και 19ο κεφάλαιο της Γενέσεως έχουμε περιγραφή της εμφανίσεως της Αγίας Τριάδος στον Αβραάμ με τη μορφή τριών ανδρών, και της πληροφορήσεως του Αβραάμ ότι ο ίδιος ο Θεός (Γιαχβέ Εβρ.) θα κατέβαινε στα Σόδομα και θα τα πυρπολούσεγια την φοβερή και σιχαμερήόπως χαρακτηρίζεται από την Αγία Γραφή, αμαρτία της ομοφυλοφιλίας. Γεν. 18: 20, 19: 4-13.
Στα Σόδομα κατέβηκαν οι δύο από τους τρεις «άνδρες»-«αγγέλους»,ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, και έκαναν κάρβουνα τασώματα που τα είχαν ατιμάσει οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι. Παραθέτουμε από το 19ο κεφ. τουςστίχ. 24-25. «Και έβρεξεν ο Κύριος(Γιαχβέ Εβρ.) επί τα Σόδομα και Γόμορρα θείον και πυρ παρά Κυρίου(Γιαχβέ Εβρ.) εκ του ουρανού και κατέστρεψε τας πόλεις ταύτας, και πάντα τα περίχωρα, και πάντας τους κατοίκους των πόλεων, και τα φυτά της γης». Παραθέτουμε και το Αμώς 4: 11«Σας κατέστρεψα, καθώς ο Θεός κατέστρεψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα…και δεν επεστρέψατε προς εμέ, λέγει Κύριος».
Λευτ. 18: 22-23 «Και μετά άρρενος δεν θέλεις συνουσιασθή, ως μετά γυναικόςείναι βδέλυγμα. Ουδέ θέλεις συνουσιασθή μετ’ ουδενός κτήνους, δια να μιανθής μετ’ αυτού ουδέ γυνή θέλει σταθή έμπροσθεν κτήνους, δια να βατευθήείναι μυσαρόν».
Λευτ. 20: 13 «Εάν δε τις κοιμηθή μετά άρρενος, καθώς κοιμάται μετά γυναικός, βδέλυγμα έπραξαν αμφότεροι’ εξάπαντος θέλουσιθανατωθή’ το αίμα αυτών θέλει είσθαι επ’ αυτούς».Στην Καινή Διαθήκη, όπως βλέπουμε από τη στάση που κράτησε ο Κύριος Ιησούς απέναντι στη μοιχαλίδα,Ιωάν. 8: 3-11, δεν ισχύει η ποινή του σωματικού θανάτου. Ισχύει όμως, όπως θα δούμε στη συνέχεια, ο δεύτερος θάνατος, η αιώνια κόλαση.Αποκ. 21: 8.
Δευτ. 23: 17-18«ΠΟΡΝΗ δεν θέλει υπάρχει εκ των θυγατέρων Ισραήλ, ουδέ θέλει είσθαι κίναιδος εκ των υιών Ισραήλ. Δεν θέλεις φέρει πληρωμήν πόρνης,ουδέ μίσθωμα κυνός, εις τον οίκον Κυρίου του Θεού σου, δι’ ουδεμίαν ευχήν’διότι αμφότερα ταύτα είναι βδέλυγμα εις Κύριον τον Θεόν σου». Βλέπε και Δευτ. 29: 23, Ησ. 13: 19, Ιερ. 50: 40, Σοφ. 2: 9. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να υπάρχει γυναίκα πόρνη και κίναιδος στον Ισραήλ της χάριτος, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού βαπτίστηκαν στο όνομα της Αγίας Τριάδος και έγιναν μέλη του σώματος του Χριστού. Ματθ. 28: 19, 1 Κορ. 6: 15-18. 
Β’ Βασιλέων (Δ’ Βασιλειών)23: 7 «Και κατεκρήμνισε τους οίκους των σοδομιτών, τους εν τω οίκω του Κυρίου…».
Ιεζ. 16: 48 «Ζω εγώ, λέγει Κύριος ο Θεός, η αδελφή σου Σόδομα δεν έπραξεν, αυτή και αι θυγατέρες αυτής, ως έπραξας, συ και αι θυγατέρες σου.στίχ. 49-50 «Ιδού, αύτη ήτο η ανομία της αδελφής σου Σοδόμων, υπερηφανία, πλησμονή άρτου, και αφθονία τρυφηλότητος, αυτής και των θυγατέρων αυτής τον πτωχόν δε και τον ενδεή δεν εβοήθεικαι υψούντο, και έπραττον βδελυρά ενώπιόν μουόθεν, καθώς είδονταύτα, ηφάνισα αυτάς».
Στα  ανωτέρω εδάφια ο Κύριος ο Θεός μας αποκαλύπτει ότι η  κύρια αιτία που πυρπόλησε τα Σόδομα και τα Γόμορρα ήταν η υπερηφάνεια των κατοίκων της για τα πλούτη τους και το βδελυρό αμάρτημα της παρά φύσιν ασέλγειάς τωνΑυτό ας το έχουν υπόψη οι ομοφυλόφιλοι που κάνουν παρελάσεις υπερηφάνειας για την ομοφυλοφιλία τους!Προκαλούν ευθέως τον Κύριον! Σημειώνουμε ότι και στη Μετάφραση των Εβδομήκοντα(Ο’), το νόημα σε όλα τα εδάφια που παραθέσαμε από τη μετάφραση του Ν. Βάμβα, είναι ταυτόσημο με το Εβραϊκό.
ΚΑΙΝΗ     ΔΙΑΘΗΚΗ
Ρωμ.1ο κεφάλαιο. Παραθέτουμε τους στίχους σε νεοελληνική απόδοση από τη Μετάφραση του μακαριστού Νικ. Σωτηροπούλου. «Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ με μετάφρασι στη δημοτική Ν. Ι. Σωτηροπούλου θεολόγου-φιλολόγλου ΑΘΗΝΑ 2001» ΈκδοσιςΑδελφότητος «Ο Σταυρός». Ζωοδόχου Πηγής 44.Οι εντός παρενθέσεως λέξεις είναι δικές μας, εκτός εάν γράφεται διαφορετικά.Στίχ. 24. «Γι’ αυτό και τους άφησε ο Θεός να παραδοθούν (οι εθνικοί-ειδωλολάτρες) στις επιθυμίες των καρδιών τους για να κάνουν βρωμερές πράξεις, ώστε ν’ ατιμάζωνται τα σώματά τους απ’ αυτούς τους ιδίους, στίχ. 25 αφού την αλήθεια για το Θεό αντικατέστησαν με το ψεύδος, και προσκύνησαν και λάτρευσαν την κτίσι αντί του Κτίστου,, ο οποίος είναι δοξασμένος στους αιώνες. Αμήν.
Στίχ. 26 Γι’αυτό και τους άφησε ο Θεός να παραδοθούν σε ατιμωτικά πάθη. Και έτσι οιγυναίκες τους μετέβαλαν τη φυσική χρήση στην παρά φύσι.  Στίχ. 27 Ομοίως δε και οι άνδρες άφησαν τη φυσική χρήση της γυναίκας, και άναψαν από το σφοδρό πάθος τους ο ένας για τον άλλο. Αρσενικοί με αρσενικούς διαπράττουν την ασχημία, και έτσι για την(ειδωλολατρική) πλάνη τους λαμβάνουν την αρμόζουσα τιμωρία από τους ιδίους τους εαυτούς τους(αυτοτιμωρούνται ατιμάζοντας τα σώματά τους). Σημ. Η εντός παρενθέσεως φράση είναι του μακ. Νικ. Σωτηροπούλου.Στίχ. 28 Επί πλέον, επειδή δεν θεώρησαν άξιο να έχουν επίγνωσι Θεού, τους άφησε ο Θεός να παραδοθούν σε ανάξιο νου, για να κάνουν τα ανάρμοστα…
Στίχ. 32 Αυτοί, αν και γνωρίζουν καλά(από τον έμφυτο ηθικό νόμο) τη δικαιοκρισία του Θεού, ότι όσοι δηλαδή πράττουν τέτοια έργα είναι άξιοι θανάτου,όχι μόνο πράττουν αυτά, αλλά και επιδοκιμάζουν όσους πράττουν αυτά (δεικνύοντας έτσι, ότι δεν αμαρτάνουν από αδυναμία, αλλ’ από κακή θέλησι, και είναι αναιδέστατοι και αναισχυντότατοι)».Σημ. Οι εντός παρενθέσεως φράσεις είναι του μακ. Νικ. Σωτηροπούλου.Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας.
Η παραπάνω ερμηνεία, ουσιαστικά  δεν είναι του Αποστόλου Παύλου, αλλά του Αγίου Πνεύματος και του Κυρίου Ιησού Χριστού, γιατί το ΄Αγιο Πνεύμα μένει αιώνια στη  Εκκλησία και την οδηγεί σε ολόκληρη την αλήθεια. Οι Απόστολοι είχαν το Αποστολικό χάρισμα και νουν Χριστού. Ιωάν. 16: 13, 1 Κορ. 2: 16, 12: 27. Οι ψυχίατροι, οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι, ας μην ψάχνουν να ερμηνεύσουν διαφορετικά την  ομοφυλοφιλία!
Τα  ανωτέρω λόγια του Παύλου, είναι καταπέλτης-φωτιά κατά της ομοφυλοφιλίας των εθνικών-ειδωλολατρών. Ας σκεφτούμε αδελφοί, πόσο βαρύτερη είναι η ευθύνη εκείνων που βαπτίστηκαν στο όνομα της Αγίας ΤριάδοςΜατθ. 28: 19, έγιναν ναός του Αγίου Πνεύματος 1 Κορ. 3: 16-17, 6: 19-20, και ατιμάζουν το σώμα τους με το βδελυρό κατά την Αγία Γραφή αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας.Πόσο βαρύτατο είναι το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας για όσους κληρικούς και δη  Επισκόπουςτυχόν διαπράττουν αυτό το βδελυρό,κατά τον Θεό αμάρτημα!

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Προβληματικὴ γιὰ …κλάματα!

Προβληματικὴ γιὰ …κλάματα!



Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΕ,
ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΑΒΕΛ
Ἡ ἐκκλησιολογικὴ «νοημοσύνη» τῶν ἀντι-Οἰκουμενιστῶν
ὑποβαθμίζεται ἐπικίνδυνα.
Τὸ ἱστολόγιο «Τελεβάντος» καὶ οἱ συνεργάτες του καταφέρονται ποικιλοτρόπως κατὰ τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τὴν περιγράφουν μὲ τὰ μελανότερα χρώματα, ἀλλὰ κολυμποῦν μέσα στὴν αἵρεση!
Δὲν θὰ σταματήσουμε νὰ τὸ ἐπαναλαμβάνουμε:
Πρόκειται γιὰ πρωτοφανὲς γεγονὸς στὴν ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας·
   νὰ καταδεικνύεται ἡ αἵρεση ἐπὶ δεκαετίες,
νὰ ἀποδεικνύονται οἱ κακοδοξίες καὶ νὰ δακτυλοδεικτεῖται ὁ «λαϊκὸς Οἰκουμενισμός» ἀπὸ τοὺς ὡς ἄνω κυρίους,
νὰ χαρακτηρίζεται ἀπὸ τὸν ἅγιο Ἰουστῖνο Πόποβιτς  «βδέλυγμα» καὶ «ἀνήκουστος προδοσία» ἡ συμμετοχή μας στὴ «νέα Ἐκκλησία»  τοῦ Π.Σ.Ε., (ἀφοῦ ἔτσι ἀποδεχόμαστε ὅτι δὲν εἴμαστε ἡ Μία Ἐκκλησία, ἀλλὰ μία ἀπὸ τὶς «ἐκκλησίες» τοῦ Π.Σ.Ε.),
καὶ οἱ Ὀρθόδοξοι νὰ κοινωνοῦν μὲ τοὺς αἱρετικούς!
Καὶ ἐνῶ συμβαίνουν ὅλα αὐτά,
Τὸ πρόβλημα γιὰ τοὺς κ. Χαραλάμπους καὶ Τελεβάντο εἶναι ἡ …«μείωση τῆς Ὀρθόδοξης παρουσίας στὸ Π.Σ.Ε.»! Ὡσὰν τὰ «Ὀρθόδοξα» μέλη τοῦ Π.Σ.Ε. νὰ ἔχουν ἕως τώρα ἐπιδείξει ὀρθόδοξη παρουσία! Πῶς; Ἀποδεχόμενα τὶς κακοδοξίες τῶν Προτεσταντῶν στὸ Πόρτο Ἀλέγκρε καὶ στὸ Πουσάν;



Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΕ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΑΒΕΛ

«Φρονούμεν ότι η Ορθοδοξία δεν έχει καμμιά θέση ανάμεσα σ’ αυτό το συνονθύλευμα των πλανών και των αιρέσεων» Αρχιμανδρίτης Εφραίμ (Αριζόνας)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
======

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που προβληματίζει και τους Ορθοδόξους που επιμένουν στον προωθούμενο οικουμενισμό του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), είναι το γεγονός της συνεχούς αύξησης των μελών του. Έχουν ήδη ξεπεράσει τα 150 μέλη.



Φυσικά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεχής διόγκωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), οφείλεται στο γεγονός ότι δέχεται συνεχώς νέα μέλη που κυρίως προέρχονται από το χώρο του πολυδιασπασμένου Προτεσταντισμού.



Το γεγονός τούτο έχει ως επακόλουθη συνέπεια την μείωση της Ορθόδοξης παρουσίας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), αλλά και προδιαγράφει και τους συνεπακόλουθους καρπούς της.



Ο λόγος του Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Καψάνη για το Π.Σ.Ε. «Η φωνή των Ορθοδόξων (στο Π.Σ.Ε.) χάνεται μέσα στη χοάνην των πολυπληθών προτεσταντικών παραφυάδων», επακριβώς εξηγεί το γεγονός τούτο.



Αυτό που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) και των Ορθοδόξων μελών του (Desiderata Σόφιας), για να δοθεί στο Συμβούλιο η Ορθόδοξη μαρτυρία, δεν πραγματοποιείται. Μάλλον μειώνει παρά αυξάνει την εκεί Ορθόδοξη παρουσία.



Τόσο οι διαδικαστικές αρχές που διέπουν τη δομή και τη λειτουργία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), όσο και η συνεχής επαύξηση των νέων μελών, που κυρίως προέρχονται από το πλήθος των αιρετικών Προτεσταντικών παραφυάδων, δεν παρέχουν τη δυνατότητα της εκζητούμενης ισότιμης συμμετοχής. Θα πρέπει να σημειωθεί η συνεχής επαύξηση των νέων μελών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), με Προτεσταντικές κυρίως ομάδες προσδίδει νέα και πιο επικίνδυνη μορφή σ’ αυτό.



Θα πρέπει να παρατηρηθεί ότι αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα που συναντάται και στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών αλλά στους άλλους διαχριστιανικούς οργανισμούς που συμμετέχουν Ορθόδοξες Εκκλησίες.



Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύεται αυτό που με ιδεολογικό τρόπο διακηρύσσεται στο ΠΣΕ, ότι οι ‘’εκκλησίες’’ αυτές (έτσι καλούται και όλοι όσοι συναποτελούν μαζί με τις  Ορθόδοξες Εκκλησίες το ΠΣΕ) θα γίνουν «μία ποίμνη, εις ποιμήν» (Ιω.10,16).



Αντί επιλόγου ας αναφέρομε αυτό που ο Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης (νυν στην Αριζόνα) είπε κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του, ως Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους κατά το έτος 1974: «Φρονούμεν ότι η Ορθοδοξία δεν έχει καμμιά θέση ανάμεσα σ’ αυτό το συνονθύλευμα των πλανών και των αιρέσεων».


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου