Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Οι τρεις ΑΚΑΘΑΙΡΕΤΟΙ ... Νεομαρκοι Ευγενικοι και Νεοπαλαμαδεςεις πεισμα των δαιμονων και εις πεισμα και καταισχυνη και ολων των οργανων τους.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟΝ 

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ....  






Οι τρεις ΑΚΑΘΑΙΡΕΤΟΙ ... Νεομαρκοι Ευγενικοι και Νεοπαλαμαδες, εις πεισμα των δαιμονων και εις πεισμα και καταισχυνη και ολων των οργανων τους.

Προς τον αρχιεπισκοπον, τους μητροπολιτες, κληρικους, και πολλους αλλους ποικιλλους δεκτες και αποδεκτες.

Καλεισθε να μας απαντησετε, υποχρεουσθε να μας απαντησετε, αλλοιως γινεσθε και αποδεικνυεστε τουλαχιστον αχαρακτηριστοι, αν οχι καταγελαστοι.
Ο ΙΕ΄Κανονας της Πρωτοδευτερας συνοδου επιτασσει ρητα, κατηγορηματικα και ΑΓΙΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ:


ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΜΕΝΟΙ απο τον Αιρετικον Επισκοπον, ή κατα τους Αγιους Πατερες και τους Ιερους Κανονες, τον κοινωνουντα με τους κοινωνουντες με τον Αιρετικον επισκοπον, 

"ου μόνον τη κανονική επιτιμήσει ουχ υπόκεινται, προ συνοδικής διαγνώσεως εαυτούς της προς τον καλούμενον Επίσκοπον κοινωνίας αποτειχίζοντες, αλλά και της πρεπούσης τιμής τοις ορθοδόξοις αξιωθήσονται.

Ου γαρ Επισκόπων, αλλά ψευδεπισκόπων και ψευδοδιδασκάλων κατέγνωσαν και ου σχίσματι την ένωσιν της Εκκλησίας κατέτεμον,

αλλά σχισμάτων και μερισμών την Εκκλησίαν εσπούδασαν ρύσασθαι". (Ιερόν Πηδάλιον Σ.358).

Αφου, λοιπον, οι Ιεροι Κανονες αποφαινονται και απαιτουν : 
της πρεπούσης τιμής τοις ορθοδόξοις αξιωθήσονται, 
γιατι οι σημερινοι πατριαρχες, αρχιεπισκοποι και δεσποταδες, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΝ, αλλα ΟΛΟΥΣ, μα ΟΛΟΥΣ, τους τιμωρουν και ή τους καθαιρουν ή τους αφοριζουν;

Ανωμαλοι ειναι;

Διεστραμμενοι ειναι; 

Αρρωστοι και βλαμμενοι ειναι;

Δεν ειναι τραγικον και παραλογον;

Δεν ειναι βαρβαρον; 

Και τοτε τι αλλο είναι και πως αλλοιως μπορει να χαρακτηρισθη;

Κανιβαλλικον;

Κυκλωπειον;

Αλλως πως;

"Καθηρεθη" ενας Ευθυμιος Τρικαμηνας.

"Καθηρεθη" ενας Σταυρος Βαϊος.

Προετοιμαζεται η "καθαιρεσι" του πατρος Νικολαου Μανωλη.

Και θα ακολουθηση και οποιος αλλος κληρικος τολμηση να εφαρμοση τους Ιερους Κανονες και τα Κανονικα θεσφατα των Αγιων Πατερων.

Και αυτο το Ιουδαϊκο παραβατικο σχημα εχει μορφη και εμφανισι οτι ειναι Εκκλησια Χριστου;

΄Η Ιουδαϊκον Συνεδριον Κανιβαλων;

Υπαρχει καποιος που μπορει να μας απαντηση;

΄Η να καλεσουμε τους ...νεκρους να μας απαντησουν;

Στο ερωτημα αυτο οποιος θελει και μπορει ας απαντηση....


Πες μου ποιός σε εκπροσωπεί, να σου πω ποιός είσαι!


Δύο πλέον ο Οκουμενιστς Μητροπολίτες πο σς κπροσωπον, στ Chambesy!!!
Γιὰ σκεφτεῖτε το, ἀδελφοί μας: Αὐτή, ἡ νέων προδιαγραφῶν ἐκκλησία, εἶναι ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ποὺ μᾶς παρέδωσαν οἱ Ἅγιοι Πατέρες;



Ι. Μ. Δημητριάδος. Στο Chambesy της Γενεύης θα βρεθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, από 15 έως 22/2, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της δευτέρας συνεδρίας της Ειδικής Διορθοδόξου Προπαρασκευαστικής Επιτροπής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία μέλλει να πραγματοποιηθεί, την Πεντηκοστή του 2016, στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Σεβασμιώτατος στις εργασίες της ως άνω Επιτροπής θα εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος, από κοινού με τους Σεβ. Μητροπολίτες Περιστερίου κ. Χρυσόστομο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Πηγή: "Ἱερὸ Βῆμα"

Σχόλιο:
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ἐξακολουθεῖ ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος νὰ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ «ἐν βουλ ἀσεβῶν», δηλ. στὸ  παναιρετικὸ Π.Σ.Ε., ἀλλὰ καὶ τὴν ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ δύο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ καὶ μεταπατερικοὶ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ! Νὰ χαίρεστε τοὺς συμμάχους σας καὶ τοὺς ἐκπροσώπους σας, ὅλοι ἐσεῖς, ποὺ βέβαια, σᾶς ἐνέτεξαν στὸ Π.Σ.Ε. χωρὶς τὴν θέλησή σας, ἀλλὰ μὲ τὴν θέλησή σας ΠΛΕΟΝ, συνεχίζετε νὰ κοινωνεῖτε, ἔχετε ἀποδεχθεῖ τὰ ψηφίσματά του καὶ ἀνήκετε στὴν Νέα Ἐκκλησία, τὴν «ἐκκλησία πονηρευομένων»! Καὶ νὰ σκεφτεῖτε, ὅτι αὐτοὶ προετοιμάζουν τὴν Σύνοδο καὶ θὰ εἶναι μέλη τῆς Πανορθοδόξου Συνόδου! (Τ' ἀκοῦς Χριστοΰφαντε; Τ' ἀκοῦς κ. Τελεβάντο). Κι ἀπὸ αὐτοὺς ἐλπίζετε ὅτι θὰ καταδικασθεῖ ὁ Οἰκουμενισμός! Εἶναι ἡ Σύνοδος τὴν ὁποία ἐμπιστεύεσθε! Ἡ Σύνοδος ποὺ οὔτε ἔχει προβλεφθεῖ νὰ ἀσχοληθεῖ, οὔτε θὰ ἀσχοληθεῖ μὲ τὸν Οἰκουμενισμό! Κι ἐσεῖς θὰ μείνετε ἐν κοινωνίᾳ μετὰ τῆς αἱρέσεως εἰς τὸν αἰῶνα τὸν ἅπαντα. Δυστυχία!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους κοινωνούν εκεί που μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι, και κυριως εκει που μνημονευεται ο Αρχιοικουμενιστης πατριαρχης Βαρθολομαιος, ο χειροτερος και Λυσσωδεστερος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗΣ της Ιστοριας του Πλανητη.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους κοινωνούν εκεί που μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι, και κυριως εκει που μνημονευεται ο Αρχιοικουμενιστης πατριαρχης Βαρθολομαιος, ο χειροτερος και Λυσσωδεστερος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗΣ της Ιστοριας του Πλανητη.


 

O Aρχιμανδριτης π. Ευθυμιος Τρικαμηνας καθε μηνα μαζι μας εδω στην Μακεδονια του Μεγαλου Αλεξανδρου.




Θεια λειτουργια θα τελεση ο αρχιμ. Ευθυμιος Τρικαμηνας σημερα Σαββατο 14 Φεβρουαριου 2015 ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ, στον ιερο ναο του Αγιου ΜΑΡΚΟΥ του Ευγενικου στην Σουρωτη Θεσσαλονικης. 


 
  Η θεια λειτουργια τελειται για τους Μακεδονες Αποτειχισμενους απο τους Αιρετικους επισκοπους, για τους Ορθοδοξους Χριστιανους της Μακεδονιας.

Προσοχη τωρα την περιοδο του χειμωνα δεν δεχομαστε Αποτειχισμενους κατωθεν του Πηνειου για ευνοητους λογους.
 

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ.

Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΓΕΝΕΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΤΟΥ.


 
ΙΔΟΥ, 


το μικρον ποιμνιον του Ιησου.



Ο χαριτωμενος κατανυκτικοτατος ιερος ναος του Αγιου Μαρκου του Ευγενικου Σουρωτης Θεσσαλονικης. 


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αποτειχισι: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ; ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ, ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. ΙΣΩΣ ΒΡΕΘΟΥΝ .....ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ!!!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ! 

Καταδίκασε επανειλημμένως δεκάδες ανθρώπους με χιλιάδες ευρώ. Δεν φτάνει το αίμα που χύθηκε άπο την σε βάρος τους βία των αστυνομικών οργάνων (φωτο), προκειμένου να γίνει και να παραμείνει Επίσκοπος, έπρεπε να  τους αφαιμάξει και οικονομικά!

Ο τίτλος αυτός ανήκει σε πολιό ιεράρχη της ελλαδικής εκκλησίας, ο οποίος, θέλοντας να πληροφορηθεί αν τα αναρτηθέντα στο διαδίκτυο δημοσιεύματα («Καμπάνες σε Αγωνιζόμενους Χριστιανούς», «Λυπηρό ότι παραμένουν αμετανόητοι») έχουν αποστολέα τον επίσκοπο Λάρισας κ. Ιγνάτιο, μας γράφει:


«… Λαρισαίοι Χριστιανοί, διαβάζοντας στα διάφορα χριστιανικά και μη σάιτ την ανακοίνωση του αδελφού και συνεπισκόπου μου Ιγνατίου ότι με δύο ακόμα αποφάσεις (μία του Αρείου Πάγου και η δεύτερη του Εφετείου Λάρισας) καταδικαστήκατε όχι για ηθικά, δογματικά, οικονομικά, πνευματικά παραπτώματα αλλά γιατί δεν τον αποδέχεστε και δεν τον αναγνωρίζετε ως πνευματικό σας πατέρα, επειδή παραβίασε το σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και αγνόησε τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, έπαθα ψυχική ταραχή. Επικοινώνησα με αρκετούς αδελφούς με το ερώτημα αν υπάρχει παρόμοια εκκλησιαστική περίπτωση παγκοσμίως και η απάντησή τους υπήρξε αρνητική. Δεν βρέθηκε ούτε ένας εκκλησιαστικός-πνευματικός ηγέτης που να καταδίκασε 34 άτομα «για την κατ’ εξακολούθηση υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του μητροπολίτου…» σύμφωνα με ανακοίνωσή του.


Αλλά ποια ήταν τα υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα βάσει των οποίων σας έκριναν και σας καταδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια;


Τα “ΑΝΑΞΙΟΣ”; Μα αυτά είναι καταχωρημένα στο τυπικό της ορθόδοξης εκκλησίας μας από αιώνες πριν παράλληλα προς τα “ΑΞΙΟΣ”, δεδομένου ότι από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια η εκκλησία διοικούνταν δημοκρατικά και την εκλογή ποιμένων αποφάσιζε κλήρος και λαός με την ψήφο του ή με τα ΑΞΙΟΣ και ΑΝΑΞΙΟΣ. 


Με ποιο δικαιολογητικό λοιπόν εκκλησιαστικοί και δικαστήρια τα μεν ΑΞΙΟΣ κάνουν αποδεκτά τα δε ΑΝΑΞΙΟΣ κρίνουν παράνομα;


Υβριστικά είναι μήπως τα: «Έξω οι κλέφτες από την εκκλησία» ή «Λάππα, τα χέρια σου στάζουν αίμα» συνθήματα που αποτελούν γεγονότα τοις πάσι γνωστά καθόσον είδαν το φως της δημοσιότητας παρ’ όλες τις… φιλότιμες προσπάθειες αρμοδίων να τα κουκουλώσουν;


Υβριστικά και συκοφαντικά μήπως είναι τα πανό, που κατά διαστήματα αναρτάτε, υπενθυμίζοντας με το περιεχόμενό τους άλλους μεν να πάψουν να σκανδαλίζουν με την εμφάνιση και τις ενέργειές τους «οι 200 αρχ/κές στολές αξίας πολλών εκατομμυρίων» άλλους δε (υπουργούς κ.ά.) ότι δεν επιτελούν το έργο τους συνειδητά δεδομένου ότι η μητρόπολη Λάρισας επί χρόνια δεν δημοσιεύει απολογισμούς ζημιώνοντας το Δημόσιο εκατομμύρια αλλά και δεν εφαρμόζουν το «πόθεν έσχες» όταν βλέπουν οι προσωπικές δαπάνες να υπερβαίνουν κατά εκατομμύρια τα έσοδα (Ιγνάτιος).


Αναφέρεσθε στα συνθήματά σας και σε πολλές άλλες περιπτώσεις (Κρίκκειο Ίδρυμα, ενοίκια ακινήτων, χωραφιών, πωλήσεις ακινήτων, δωρεές, εράνους, Προσκυνήματα, κρατικές επιχορηγήσεις, Κοινοτικά κονδύλια, κατασκηνώσεις) για τις οποίες ο ΛΑΟΣ θέλει να μάθει, όχι από περιέργεια, αλλά επειδή δεν ανέχεται, την ώρα που άλλοι πένονται, ο επίσκοπός τους, να ζει σαν μαχαραγιάς, γενόμενος αφορμή να χλευάζεται ο Χριστός και η εκκλησία μας, λες και ο Κύριός μας να συμβούλευσε όσα οι επίορκοι επί γης εκπρόσωποί του μηχανεύονται και βιώνουν.


Εάν αυτά και πολλά άλλα τέτοια συνθήματά σας είναι υβριστικά και συκοφαντικά και προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του συνεπισκόπου μας Ιγνατίου δεν έχει παρά να ζητήσει, όχι μόνον την καταδίκη σας, αλλά και το ρίξιμό σας στην πυρά, μιμούμενος τους παπικούς του 15ου αιώνα (Ιερά  Εξέταση) για να ησυχάσει μια για πάντα!


Ως προς την «τελεσίδικη» απόφαση του Εφετείου για τον εκδότη της εφημερίδας «Αγώνας» και τα όσα “ψευδή και συκοφαντικά” ισχυρίσθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή – ότι έλαβε ο αδελφός Ιγνάτιος παρανόμως χρήματα και δώρα από το Προσκύνημα της αγίας Παρασκευής Τεμπών – και ότι επιδικάσθηκε να του καταβάλει (του Ιγνατίου) χρηματική ικανοποίηση ποσού 30.000 ευρώ «προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του», αυτό κι αν είναι από τα ανήκουστα! Κι αναρωτιέμαι.


1) Με το ποσό αυτό αποκαταστάθηκε η ηθική βλάβη του Ιγνατίου;


2) Το θέμα αυτό, των κλοπών και των δεσποτικών… δώρων από το προσκύνημα της αγ. Παρασκευής Τεμπών, παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΑ στην εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ» του Τριανταφυλλόπουλου σε συνεχείς εκπομπές με πρωταγωνιστή τον π. Λάμπρο και πολλούς άλλους οι οποίοι κατήγγειλαν αυτά και πολλά περισσότερα, τα οποία είδαν και άκουσαν εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο και παρακολούθησαν τις βιντεοσκοπημένες συνομιλίες διαπιστώνοντας με τα αυτιά και τα μάτια τους τα «πάρε δώσε», δεν προβλημάτισαν;


Και ερωτώ: Γιατί ο αδελφός Ιγνάτιος δεν απαίτησε από τον ΑΝΤΕΝΑ χρηματική αποζημίωση για την τρωθείσα υπόληψή του που θα ανέρχονταν σε κάποια εκατομμύρια;


Ο σκοπός του πασιφανής. Φοβούμε ότι πάσχει από αναγνώριση – εωσφορικό το πάθος – και θέλει να σας ιδεί ταπεινούμενους εκλιπαρώντας τη συγγνώμη του.


Αλήθεια για ποιο λόγο; Μήπως για το αιματοκύλισμα που προκάλεσε στους πιστούς της Λάρισας με τη σύμπραξη 3.000 αστυνομικών, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ απ’ όλη την Ελλάδα; Μήπως για τη «δολοφονία» του Κανονικού και νόμιμου μητροπολίτη σας κυρού Θεολόγου ή μήπως για τις αναρίθμητες δικαστικές διώξεις σε δεκάδες πιστούς φτωχούς, μεροκαματιάρηδες, πολύτεκνους;


Επειδή αρκετοί συνεπίσκοποι δεν γνωρίζουν το θέμα, καλό θα ήταν να το επαναφέρετε δημοσιεύοντας συνοπτικά πώς ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη του αδελφού Ιγνατίου εναντίον σας και πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή.


Τελειώνοντας, να προσευχηθούμε ο Κύριος να τον ελεήσει, μην έχει το τέλος του μακαριστού πρώην Φθιώτιδος Μεθοδίου (…) που ετελεύτησε σε νοσοκομείο των Αθηνών με τις καμπάνες των ναών της μητροπολιτικής του Περιφέρειας να χτυπούν χαρμόσυνα για την απαλλαγή τους, αρνούμενοι ακόμη και να τον ενταφιάσουν στο κοιμητήριο της Λαμίας...».

Σεβασμιώτατε άγιε γέροντα, αυτό που μας προτείνετε, να δημοσιεύσουμε, δηλαδή το ιστορικό του δικαστικού διωγμού των δεκάδων χριστιανών από τον δεσπότη Ιγνάτιο γιατί δεν τον αποδέχονται ως κανονικό και νόμιμο επίσκοπό τους και ότι είναι μοιχεπιβάτης του μητροπολιτικού θρόνου της μητρόπολης Λάρισας, είναι και επιθυμία εκατοντάδων φίλων και αναγνωστών από Ελλάδα και εξωτερικό. Γι’ αυτό η εφημερίδα μας σήμερα δημοσιεύει σε πρώτη δόση τι συμβαίνει με τον επίσκοπο Ιγνάτιο και με τους πιστούς της Λάρισας.
 



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ : ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ  "ΑΓΩΝΑΣ" ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ αρ. φύλλου 211 /12ος/ 2014

                        http://www.agonas.org/

Αγαπητέ αναγνώστη,

Θα θέλαμε να σου κάνουμε γνωστό, ότι αναγκαζόμαστε να δημοσιεύσουμε αυτά τα λίγα, ως αντιπροσωπευτικά ενός όγκου ιστορικών, μαρτυρικών πεπραγμένων, άγνωστων στον  κόσμο και δεν το κάναμε γιατί πιστεύουμε πως όσα κάναμε είναι αποτέλεσματα της χάριτος του Θεού, και ως εκ τούτου κάθε δημοσίευση θα εκλαμβάνονταν ως ματαιόδοξη προσπάθεια προβολής. Ούτε και τώρα θα το επιθυμούσαμε αν δεν είχαμε προκληθεί σε τέτοιο βαθμό χρονιάρες μέρες- Γέννηση του Χριστού μας - από τον δεσπότη Ιγνάτιο - τεχνίτη στα δαιμονικά τερτίπια - ο οποίος δημοσίευσε την δήθεν δικαστική μας κατατρόπωση - αγνοώντας ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός - για να κλέψει την ειρήνη από τις καρδιές 34 οικογενειών και να του ασπαστούν την παπική «παντόφλα», ενώ γνωρίζει καλά ότι τα πάντα στήριξε στο ψέμα, στο χρήμα, και στην εξουσία, όπως θα διαπιστώσεις και εσύ διαβάζοντας. Γράψαμε τα παρακάτω και για το ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  - προπάντων ο Τύπος - για χρόνια αρνείται πεισματικά να γράψει έστω και μια λέξη για τις δεκάδες εκδηλώσεις που κάνουμε κάθε χρόνο. Ακόμα και την αιμοδοσία μας, που είναι κοινωνική προσφορά, απαξιώνει να δημοσιεύσει. Τελευταία μάλιστα αρνήθηκαν ακόμη τις απαντήσεις μας στον δεσπότη Ιγνάτιο. Αυτός είναι ο λόγος!
Θα επανέλθουμε αν χρειαστεί. Αυτά αποτελούν την αρχή.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ Ο  «ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ»
Ήταν 15 Μαΐου 2004 ημέρα γιορτής του πολιούχου μας Αγίου Αχιλλείου. Στο κάλεσμα του κόσμου να παρευρεθεί στην ειρηνική – όπως κάθε φορά – με πανώ διαμαρτυρία και προς τις αρχές του τόπου που για οκτώ (8) χρόνια μένουν απαθείς ως προς την παρανομία που έγινε στην τοπική μας Εκκλησία, η απάντηση υπήρξε άμεση και ολοπρόθυμη.
Η εφημερίδα μας είχε “ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ” προς όλους τους επίσημους φορείς της πολιτείας, και τους καλούσε να ενσκύψουν στο πρόβλημα πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυσή του προς το καλό της πόλης και της Εκκλησίας.
Πολυπληθής η παρουσία πιστών κάθε ηλικίας και φύλου διατράνωναν με πανώ και πλακάτ το πόθο τους για μια ελεύθερη και ζώσα εκκλησία.
Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, και η πομπή με τους Ιερείς, αγήματα, λάβαρα, δεσποτάδες περνούσαν μπροστά από τους συγκεντρωμένους-διαμαρτυρομένους, κάποιος μέσα από τους ακολουθώντας την πομπή άρχισε να ωρύεται – ήταν η μόνη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο – ότι γρήγορα όλους αυτούς θα τους τακτοποιήση!
Δεν άργησαν να έρθουν τα μαντάτα. Στις 23 Μαΐου 2004 (7 ημέρες αργότερα) ο Προϊστάμενος, – Πρόεδρος Εφετών Λάρισας – ήταν ο κύριος που ωρύονταν – με έγγραφο του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και κοινοποίηση προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (προς ενημέρωση) ζητούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, από την Αστυνομία «να ενεργήση τα δέοντα δια την τιμωρία των ενόχων και δια την εξάλειψη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου εις το μέλλον». Το έγγραφο αυτό άμεσα κοινοποιείται σε: Υ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ & Β΄ Α.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΤ. Π. ΛΑΡΙΣΑΣ – Α.Τ. ΥΠΑΙΘΡΟΥ, με την παρατήρηση, «Για πλήρη εφαρμογή των εντελλομένων και ειδικότερα της τελευταίας παραγράφου» (δηλαδή γρήγορα τακτοποιήστε τους).

KΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ....



EΣΕΙΣ…. EΣΕΙΣ….EΣΕΙΣ…






EΣΕΙΣ οι Υποκριτες αρχιερεις διδαχθητε από τους «ΑΘΕΟΥΣ».

EΣΕΙΣ οι Υποκριτες παπαδες διδαχθητε από τους «ΑΘΕΟΥΣ»

EΣΕΙΣ οι Υποκριτες θεολογοι διδαχθητε από τους «ΑΘΕΟΥΣ».

EΣΕΙΣ οι Υποκριτες χριστιανοι διδαχθητε από τους «ΑΘΕΟΥΣ».



Οι «ΑΘΕΟΙ», υπερεβησαν ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ και εκαμαν πρωτοι αυτοι, αυτά που θα επρεπε πρωτοι να καμετε εσεις.

Οι «αθεοι» διδασκουν ηθος, λεβεντια, αξιοπρεπεια.

Ηθος και Υφος ξενα και αγνωστα σε σας, τους εμφανιζομενους ως εκκλησιαστικους ανθρωπους.

Εσεις που θα επρεπε να ειστε το φως του κοσμου, καταντησατε πυγολαμπιδες μεσα στο σκοτος.

Οι υιοι του αιωνος τουτου φαινονται φωτεινοτεροι από σας, ενώ εσεις καπου χαθηκατε και εξαφανισθηκατε και κλειστηκατε στα καβουκια σας και στα καβουκια των γερονταδων και των πνευματικων σας.

Τι ντροπη, τι αισχος!!!



Ειπα ότι ο Χριστος και το Ευαγγελιο Του, δεν δειχνουν να φοβουνται τους Αθεους και τους Απιστους.

ΕΣΑΣ φοβουνται και ο Χριστος και το Ευαγγελιο Του, ΕΣΑΣ κατακεραυνωνουν, τους ΥΠΟΚΡΙΤΑΣ και τους ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ.

Γιατι ακομα υπαρχετε και δεν πατε να εξαφανισθητε;

Ποια είναι η παρουσια σας, που εντοπιζεται το αναστημα σας;

Στο πουθενα, σχεδον στο τιποτα.

Ο κοσμος εγινε αγνωριστος.

Χριστος  δεν καθευδει αλλα …μαλλον …απεστη, Πυρσος ουδαμου. 
Αντι να υπαρχη Φως Χριστου, υπαρχει Σκοτος Ψηλαφητον.

Παρουσια Χριστου δεν υπαρχει, ενώ Βλασφημια Χριστου υπερπληθωρει, σε όλα τα μηκη και σε όλα τα πλατη της γης Ελλαδος.



 Λετε να υπερβαλλουμε;

Ουτε το 0,5 τοις εκατο δεν εκκλησιαζεται.

Και γι αυτή την ΜΗΔΑΜΙΝΗ  ΜΗΔΑΜΙΝΟΤΑΤΗ κοινωνικη προσφορα, πληρωνονται και χρηματοδοτουνται 30.000 …. ρασοφοροι και μη …ηγετισκοι!!!

Και για πεστε μας, οφειλει ή δεν οφειλει αυτή η Πολιτεια που σας …αυτοαξιολογησε να σας μηδενισει, να σας παυση ακομα και την οποιαδηποτε χρηματοδοτησι της μηδαμινης αυτης προσφορας σας;

Όμως και εδώ επικαλεισθε τις δαφνες των προγονων σας, τα κεκτημενα από τους προγονους σας που δωσατε με ανταλλαγμα ολων σας, ολων υμων των αξιολογηθεντων ως στασιμων …ελων και λυματων και υπολυματων !!!

Για να πληρωνονται ολοι και οι …βασιλισσες και οι… εργατριες…και οι …κηφηνες!!!

Δεν δινετε καμμια παρουσια, δεν δινετε κανενα παρον.

Απουσιαζετε από παντου, δεν προσφερετε πουθενα και τιποτα.

Ζητε και υπαρχετε μονο με τις δαφνες των προγονων σας.

Τις κρατατε και τις ανακινειτε, οπως τα παιδια τα σημαιακια, γιατι άλλο τι δεν εχετε να καυχηθητε και να επιδειξετε.

Ναι, με τις δαφνες των προγονων σας μονο εμφανιζεσθε και με αυτές κορδωνεσθε, αλλα χωρις να θελετε, ουτε να τους μοιαζετε.

Ουτε τους μιμεισθε, ουτε τους ακολουθατε.




Και όχι μονον αυτό, αλλα και τολματε να τους μπασταρδευετε, τολματε να τους βεβηλωνετε, τολματε να τους διαστρεφετε.

Κακοποιειτε τα κειμενα τους και τα μεταστρεφετε και τα παρερμηνευετε συμφωνα με τις αχριστιανες αποψεις σας και τις υπολογιστικες επιθυμιες σας.

Τους διαζωγραφιζετε τελειως ανομοιους της πραγματικης φυσιογνωμιας τους που ειναι απομιμησι Χριστου, αρκει να εξυπηρετουνται τα συμφεροντα σας και οι εντολες των …ποιμενων σας.



ΔΕΙΤΕ τους σημερινους ΑΘΕΟΥΣ που αποδοκιμαζετε, και ταχα τρεμετε, εσεις οι ΑΘΕΩΤΑΤΟΙ  ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ της Εκκλησιας, που εσεις οι ιδιοι φανηκατε αναξιοι και ανικανοι, να γινετε σκυταλοδρομοι του Αιωνιου Μηνυματος, του Αιωνιου Θεου.

Σας εβαλαν γυαλια και αυτοι οι ΑΘΕΟΙ που κρατησαν σταθερη και ισχυουσα την αργια της Κυριακης που βιωνεται εδώ και 2000 χρονια, που ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, την αφησατε να την καταργησουν οι «θεοσεβουμενοι» αγαπημενοι Βρυκολακες πολιτικοι σας τους οποιους εκει στο Αιρετικο Ορος του Αθω, καποιοι παναθλιοι μεγιστανοκαλογηροι, τους εψαλαν ακομα και …ΦΗΜΗ!!!

Πραξι ασεβεστατη και πραξι αθεωτατη.








Και μεσα εις αυτό το πληθος των ασεβειων και βεβηλων πραξεων σας, αλλα και την παροιμιωδη  απνοια και απαθεια σας, ένα ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΘΗΡΙΟΝ κατεκλυσε τα Παντα και κατατρωγει και καταπινει τα Παντα.

Κατελαβε ολους τους χωρους της Εκκλησιας του Χριστου και ετοιμαζεται να εγκαταστηση στο κεντρο Της, τον θρονον του ο Αντιχριστος.

Και ΟΛΟΙ σχεδον εσεις, στεκεστε αδιαφοροι και σχεδον ευτυχισμενοι και σφικταγκαλιασμενοι, με αυτό το Τερατωδες, το Σατανικο Θηριο του Αδου.

Το ονομα του;


ΠΑΝΑΙΡΕΣΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, το καταχθονιον και αποφωλιον Εκτρωμα και Εκβρασμα του Σκοτους της Κολασεως.


ΦΡΙΚΗ!!! ΦΡΙΚΗ!!!





ΕΣΕΙΣ…ΕΣΕΙΣ..ΕΣΕΙΣ…οι Υποκριτες χριστιανοι του 2015 ακουσατε λογον Κυριου:






Δι υμας, τους κατ’ ονομα χριστιανους, βλασφημειται το ονομα του Θεου εν τοις εθνεσι.



Μελλω σας εμεσαι από του στοματος Μου.



Και Ιδου, αφιετε ο Οικος υμων ερημος…



Και ΦΟΒΕΡΟΝ!



Ο Ιδιος λαι παλι το ειπε: Ερχομενος επι της γης, ευρησω την Πιστιν που σας ενεπιστευθην;



΄Η θα ευρω μονον ΔΥΟ ή ΤΡΕΙΣ πιστους, ως προεφητευον, οι δικοι Μου Μαρτυρες και δουλοι Μου γνησιοι, τους οποιους εσεις περιφρονησατε, εκδιωξατε και απαξιωσατε και μεινατε με τους συγχρονους ομοιους και απαραλλακτους δουλους των ανθρωπων….ηγετισκους σας;


ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ... 
ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, ΙΕΡΕΙΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΙ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ...

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Αποτειχισι: Περιμενουμε να δουμε ακομα ποσοι ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ θα συνεχισουν να πλαστογραφουν την πραγματικη εικονα του Αγιου Παϊσιου. Καθημερινά αυξάνουν αυτοι οι φρενοβλαβεις....φιλοαγιομαχοι και αποκαλυπτουν και τα γνωστα ιστολογια της ΑΛΗΤΕΙΑΣ πως δεχονται την αγιοτητα του αγιου γεροντα αλλα και αλλων Αγιων ...ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ!!! Αυτοι ειναι οι αισχιστοι Αγιομαχοι των εσχατων που αγωνιζονται να παρασυρουν και αυτους τους λιγους εκλεκτους. Ο αγιος πατηρ Παϊσιος εκαμε ο ιδιος το πρωτο βημα της ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ απο τους Αιρετικους πατριαρχες και δεν αισθανονταν οτι ηταν εκτος Εκκλησιας ( οπως μας χαρακτηριζουν καποιοι ελεεινοι, δειλοι και αστοιχειωτοι επαγγελματιες ψευτοχριστιανουληδες εμας τους Αποτειχισμενους) αλλα οτι αυτος ηταν μεσα στην Εκκλησια και οι αλλοι που δεν ειχαν κανει Αποτειχισι ηταν εκτος Εκκλησιας. Αλλοιως δεν θα εκαμνε την Αποτειχισι. Δεν χρειαστηκε βεβαια να προχωρηση αυτος αλλα και το μοναστηρι της Σταυρονικητα στο επομενο αναγκαιο βημα, δηλαδη την παυσι επικοινωνιας με τους μη Αποτειχισμενους γιατι τα πραγματα λιανθηκαν διαφορετικα και σχεδον επαψαν να υπαρχουν οι αφορμες της Αποτειχισης. Και επι τη ευκαιρια της λεπτομερους περιγραφης της Αποτειχισης του πατρος Παϊσιου, λαβαμε ενστασεις διαφορων επισκεπτων μας σχετικες με το αρθρο του κ. Γεωργιτση το σχετικο με τους γεορντες. Εμεις καναμε δηλωσι επιφυλακτικοτητας για τις θεσεις του αρθρογραφου, και το δημοσιευσαμε σαν μια αλλη γνωμη και αποψι. Βεβαια απο τον ψευτοχριστιανο της ΑΛΗΤΕΙΑΣ Μεθυσμενο περιλουσθηκαμε απο υβρεις και χυδαιολογιες, λες και εκεινος ο αχρειος αλιτηριος δεχεται την αγιοτητα του π. Παϊσιου ενω την βεβηλωνει και συνεχως δειχνει οτι απεχθανεται τις ....φονταμελιστικες θεσεις του γεροντα, αφου εκεινος εθετε και επανω απο τον εαυτον του τους Αγιους Πατερες με σαφεστατη εντολη ολα να κρινωνται βασει των λογων και των εργων και της βιοτης των ΠΑΤΕΡΩΝ, ακομα και οι θεσεις και οι τοποθετησεις του ιδιου. Αλλα ο προδοτης Ιουδας και οι δια μεσου των αιωνων παρομοιοι Ιουδες σαν τον ΑΛΗΤΗ της Αλβιωνας Γιαννης ...Στραβοματης, ουκ ηβουληθησαν συνιεναι αφου συνεχιζουν σαν μανιακοι να πολεμουν οσους εφαρμοζουν τους Ιερους Κανονες και τα θεσφατα των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ. Οσον αφορα τους σκανδαλισμενους παρακαλουμε να παψουν ναναι ευσκανδαλιστοι. Οι σωστοι χριστιανοι προτιμουν την ΑΛΗΘΕΙΑ απο το σκανδαλο. Αυτο το φαινομενο του ευσκανδαλισμου, αποτελει νοσηροτητα.







Προς τον Σεβ. Μητροπολιτην
Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως
κ. ΙΕΡΕΜΙΑΝ

          
                                                               ΑΝΟΙΚΤΗ        ΕΠΙΣΤΟΛΗ


   

                    Σεβασμιώτατε ευλογείτε,

      
Διαβάσαμε σε Ιστολόγια, αλλά και στην εφημερίδα ‘‘ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ  ΤΥΠΟΣ’’, αρ. φύλ. 2056/6-2-2015, ότι σε εγκύκλιο κήρυγμά σας για τον ΄Αγιο Γρηγόριο (25-1-2015), συμπεριλάβατε και την επιστολή την οποία είχε αποστείλει το 1969, στον μακαριστό Αρχ. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, ιδρυτή της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως, ο αγιορείτης μοναχός Παΐσιος, που πρόσφατα η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον κατέταξε μεταξύ των αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

      

Είπατε μεταξύ των άλλων για τη ζωή του αγίου Παϊσίου. «Ο άγιος Γέροντας πατήρ Παΐσιος,   λοιπόν, ήταν, λέγω, ‘΄σωστός’’, γιατί όλη του την ζωή την πέρασε με προσευχή και ασκητικά παλαίσματα, αλλά ήταν και ομολογητής και αγωνιστής της πίστεώς μας, όταν το καλούσαν οι περιστάσεις. ‘Ετσι, όταν ο Πατριάρχης Αθηναγόρας έκανε τα προδοτικά του κινήματα προς την Δύση για συναντήσεις με τον Πάπα, αποβλέποντας στην ένωση μαζί του, ο πατήρ  Παΐ σιος εξέφρασε την ανησυχία του ζωηρά, όπως το βλέπουμε σε μία του επιστολή στον μακαριστό πατέρα Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, τον γεννήτορα και πνευματικό πατέρα της εφημερίδος '‘Ορθόδοξος Τύπος’’. Την επιστολή αυτή ως προερχομένη από άγιο ασκητή την θεωρούμε ως πατερικό κείμενο. Επειδή είναι ένα ωραίο ομολογιακό κείμενο, μεταξύ των δύο άκρων, των φιλοενωτικών από την μια μεριά, και των αποτειχιστών από την άλλη(αυτών δηλαδή που λέγουν να παύσουμε ακαίρως το μνημόσυνο του Πατριάρχου), δεν θα ήθελα να το στερηθεί το ποίμνιο που διακονώ». Σημ. Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας.



     Πράγματι, όπως εμφαίνεται από την ανωτέρω επιστολή του πατρός Παϊσίου στον μακαριστό Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, το έτος 1969 ο πατήρ Παΐσιος  ήταν πολύ διστακτικός στο θέμα της αποτειχίσεως, να παύσουν δηλαδή οι αγιορείτες να μνημονεύουν τον Πατριάρχη Αθηναγόρα.



     Χρησιμοποιείτε Σεβασμιώτατε την ανωτέρω άποψη του πατρός Παϊσίου, ως επιχείρημά σας να μη παύσετε άκαιρα το μνημόσυνο του Πατριάρχου Βαρθολομαίου! Θέτουμε το ερώτημα. Ο πατήρ Παΐσιος κράτησε συνέχεια την ίδια θέση, ή μήπως διέκοψε το μνημόσυνο του Αθηναγόρα; Εάν το διέκοψε, τότε θα ακολουθήσετε το παράδειγμά του, αφού τιμή αγίου-μίμηση του αγίου; Ο πατήρ Παΐσιος διέκοψε το μνημόσυνο του Πατρ. Αθηναγόρα! Πώς αποδεικνύεται αυτό;



     Παραθέτουμε εκτενές απόσπασμα από το βιβλίο του + Ιερομονάχου ΙCΑΑΚ(πνευματικού τέκνου του πατρός Παϊσίου-ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ…Συνοδεία γέροντος Ισαάκ Καλύβη Αναστάσεως Καψάλα Καρυές ΄Αγιον ΄Ορος) «ΒΙΟC ΓΕΡΟΝΤΟC ΠΑϊCΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓιΟΡΕΙΤΟΥ»-ΑΓιΟΝ ΟΡΟC 2004, σελ. 690-691.



      «Ιδιαιτέρως σεβόταν τον Οικουμενικό θρόνο. Αναγνώριζε την πανορθόδοξη αποστολή του και κατανοούσε την δύσκολη θέση που βρίσκεται. Προσευχόταν πολύ και τον υπερασπίστηκε δημόσια σε πολλές περιπτώσεις.



       Από το Στόμιο είδαμε τον Γέροντα σφοδρό πολέμιο των αιρέσεων. Στα θέματα της πίστεως ήταν ακριβής και ασυγκατάβατος.



       Είχε μεγάλη ορθόδοξη ευαισθησία, γι’ αυτό δεν δεχόταν συμπροσευχές και κοινωνία με πρόσωπα μη ορθόδοξα. Τόνιζε: «Για να συμπροσευχηθούμε με κάποιον, πρέπει να συμφωνούμε στην πίστη», Διέκοπτε τις σχέσεις του ή απέφευγε να δη κληρικούς που συμμετείχαν σε κοινές προσευχές με ετεροδόξους. Τα «μυστήρια» των ετεροδόξων δεν τα αναγνώριζε και συμβούλευε οι προσερχόμενοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία, να κατηχούνται καλά πριν βαπτισθούν.



       Καταπολέμησε τον οικουμενισμό και μιλούσε για το μεγαλείο και την μοναδικότητα της Ορθοδοξίας, την πληροφορία του αρυόμενος από την εν καρδία του θεία χάρι. Ο βίος του αποδείκνυε την υπεροχή της Ορθοδοξίας. 



       Για ένα διάστημα είχε διακόψει, μαζί με όλο σχεδόν το υπόλοιπο ΄Αγιον ΄Ορος, το μνημόσυνο του πατριάρχου Αθηναγόρα για τα επiκίνδυνα ανοίγματά του προς τους Ρωμαιοκαθολικούς. Αλλά το έκανε με πόνο: «Κάνω προσευχή», είπε σε κάποιον, «για να κόβη ο Θεός μέρες από μένα και να τις δίνη στον πατριάρχη Αθηναγόρα, για να ολοκληρώση την μετάνοιά του». Σημ. Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας.





«ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ» ΣΤΗΝ 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ; 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης




Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες προτροπές του ποιμνίου να μην προχωρήσει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σε μια σύγχρονη «Ιερά Εξέταση», ένα καταδικασμένο παπικό τερατούργημα που στιγματιστικε ιστορικά, ο Παναγιότατος Θεσσαλονίκης ή παρασυρόμενος από κακούς συμβούλους, ή διακατεχόμενος από ασυμβίβαστη με το λειτούργημα του εμπάθεια, προχωρεί στην τελική καταδίκη του ιερέα, Νικόλα Μανώλη μέχρι προ τινος προϊστάμενο του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτη Ηλία, της ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.


Το μεγάλο «παράπτωμα» του πατρος Νικολαου ήταν ότι έχει επιτελέσει ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο έργο στην ενορία του ακόμα και μετά την δυσμενή απομάκρυνση του. Επί χρόνια έχει αναπτύξει έντονο ιερατικό έργο με θαυμαστή κατηχητική δραστηριότητα, έχει οργανώσει πέραν των παιδικών κατηχητικών, τμήματα νέων και ηλικιωμένων, όπου γίνεται πατερική κατήχηση και παράλληλα και εδώ είναι το «επίμαχο σημείο», έχει εκδηλώσει επανειλημμένα δημόσια το αντιοικουμενιστικό του φρόνημα υπερασπιζόμενος τις θεμελιώδεις πατερικές αρχές της Ορθοδοξίας. 
Αυτό το τελευταίο φαίνεται πως έχει «ερεθίσει» κάποιους κύκλους στην Μητρόπολη, οι οποίοι εκτός από προσωπικές προσβολές προς το πρόσωπο του τον έχουν επανειλημμένα συκοφαντήσει στον Παναγιότατο και όπως αναφέρεται, τον έχουν οδηγήσει στην απόφαση της εκδίωξης του από τις τάξεις της ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.


Το ζήτημα όμως έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από μια απλή δίωξη ενός ιερέα που αγωνίστηκε κατά της παναίρεσης το Οικουμενισμού. Έχει να κάνει με το ιερό καθήκον κάθε πραγματικού Ποιμένα να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας. Όταν αυτά καταπατούνται, όπως γίνεται κατά κόρο τον τελευταίο καιρό, οι αληθινοί Ποιμένες έχουν υποχρέωση να βγουν και να ορθώσουν φωνή εναντίον της θρησκευτικής αποστασίας. 
Είναι καθήκον τους και αναφαίρετο δικαίωμα τους να ομιλούν και όχι να σιωπούν, να εμφανίζονται και όχι κρύβονται πίσω από πέπλα υποκρισίας. 
Αλήθεια, που είναι όλοι αυτοί που υποτίθεται πως κόπτονται κατά του Οικουμενισμού ; 
Γιατί κρύβονται και δεν εμφανίζομαι να υπερασπιστούν τον διωκόμενο ιερέα που διώκεται για το ορθόδοξο του φρόνημα ; 
Ή μήπως ξεγελιούνται από το κατηγορητήριο της Μητρόπολης εναντίον του που είναι, «προφάσεις εν αμαρτίαις».


Ο Πατριάρχης, φαίνεται πως επέλεξε πια τελεσίδικα την ειρήνη του Αντί...χριστου κι όχι του ΧΡΙΣΤΟΥ!

Ο Πατριάρχης, φαίνεται πως επέλεξε πια τελεσίδικα την ειρήνη του Αντί...χριστου κι όχι του ΧΡΙΣΤΟΥ!



Έμμεση απάντηση Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος για τις επαφές με τον Πάπα!
 
"Πραματα και θάματα" περιελάμβανε η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με αφορμή την ανακήρυξη του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστήμίου Σμύρνης . 
Καταρχάς με την έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στην "διατήρηση και προώθηση της κληρονομιάς του κορυφαίου πολιτικού Κεμάλ Ατατούρκ"!!!!  Προφανώς ξεπερνώντας το τι σημαίνει Κεμάλ για τον ελληνισμό της Σμύρνης. Αλλά τελικά αυτό ίσως να ήταν το λιγότερο....

Μέσω της ομιλίας του δίνει έμμεση απάντηση σε όσους τον κατηγορούν για τις επαφές με τον Πάπα Φραγκίσκο. 
Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος επικριτής του ήταν το Άγιο Όρος, του οποίου η Ιερά Κοινότητα απέστειλε σχετική επιστολή ασκώντας δριμεία κριτική στον Πατριάρχη και χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων ως "καινοφανή" όσα συνέβησαν στο Φανάρι ειδικά για τον ασπασμό του Πατριάρχη με τον Πάπα. Απαντάει στο Άγιο Όρος ο κ. Βαρθολομαίος;  
Μιλώντας για το διαθρησκειακό διάλογο ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: "Στην εποχή μας, η αξιοπιστία των θρησκειών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δέσμευσή τους για την ειρήνη. Ο δρόμος για την ειρήνη και τη συμφιλίωση είναι ο διαθρησκειακός διάλογος και η συνεργασία ενόψει των κύριων σύγχρονων προκλήσεων, όπως η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και η αυξανόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση".
Και συνέχισε παρακάτω με μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση: 
"Μερικοί άνθρωποι έχουν ισχυρές πεποιθήσεις ότι καλύτερα είναι να θυσιάσουν τη ζωή τους παρά να αλλάξουν τις απόψεις τους. Άλλοι -θα μπορούσαμε να πούμε φονταμενταλιστές- δυστυχώς είναι ακόμη και πρόθυμοι να αφαιρέσουν τις ζωές αθώων θυμάτων να προκειμένου να υπερασπιστούν τις απόψεις αυτές. 
Για τις συναντήσεις με τον Πάπα και τις επικρίσεις που δέχεται ανέφερε συγκεκριμένα: "Ακόμη και με το κόστος της δυσφήμησης για «οικουμενιστικές» ή "συγκρητιστικές" επιλογές, δεν περιοριζόμαστε από τέτοιες δεσμεύσεις".
Μίλησε και για την ειρήνη λέγοντας : Η ειρήνη δεν προκύπτει από την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη, από την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, από το υψηλό βιοτικό επίπεδο. Η ειρήνη είναι πάντα ένα καθήκον, απαιτεί όραμα, δέσμευση, αγώνα, θυσία και υπομονή. Πιστεύουμε ότι στις μεγάλες θρησκευτικές παραδόσεις υπάρχουν δυνατότητες και ανεξάντλητα αποθέματα της ειρήνευσης. Ωστόσο δεν είναι αρκετό. Πρέπει να εργαστούν και να συνεργαστούν για την ειρήνη.
 

Γεννωνται δυο αδηρητα ερωτηματα και περιμενουν απαντηση απο τον Παναγιωτατο(;;;) κ.Βαρθολωμαιο 1)Τι σχεση εχει η Αποκαλυπτικη πιστη μας με την<<κληρονομια>>του Κεμαλ Ατατουρκ;;;2)Τι σχεση εχει η εν λογω πιστη,μετην εκ διαμετρου αντιθετη του ισλαμ;;; Εν τελει οταν ενθρονιστηκε,αυτην την <<παραδοση>>υποσχεθηκε οτι θα διαφυλασση ενωπιον Θεου και ανθρωπων;;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου