Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Αποκάλυψη Ιερωνύμου: Ο Μ. Γλέζος επιθυμεί να ταφεί σαν καλός χριστιανός

Αποκάλυψη Ιερωνύμου: Ο Μ. Γλέζος επιθυμεί να ταφεί σαν καλός χριστιανός


Μια συγκινητική αποκάλυψη έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η οποία αφορούσε τον άνθρωπο που συμβολίζει την αντίσταση κατά των ναζί, τον Μανώλη Γλεζο
Ο μαχητικός πολιτικός που θεωρείται από τις ιστορικές μορφές της Αριστεράς (πολλά στελέχη της οποίας για ιδεολογικούς λόγους επιλέγουν την πολιτική κηδεία) έκανε και πάλι τη διαφορά, στέλνοντας μηνύματα προς όλους, και κυρίως προς τους «συντρόφους» του.
Ο τ. ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο με αντικείμενο (επισήμως) το πώς η Εκκλησία μπορεί να στηρίξει τους χιλιάδες πρόσφυγες παράλληλα με τη στήριξη των πιο αδύναμων οικονομικά Ελλήνων μέσω των κοινωνικών δομών της. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ιερώνυμος είχε κάνει λόγο για «αποκαλυπτική συζήτηση» χωρίς κανείς τότε να καταλάβει τι εννοεί.

Ομως λίγες ημέρες αργότερα ο κ. Ιερώνυμος δημοσιοποίησε όσα του είπε ο κ. Γλέζος. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Ναύπακτο, όπου βρέθηκε για να ευχηθεί στον εορτάζοντα μητροπολίτη Ιερόθεο, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι ο Μανώλης Γλέζος τού αποκάλυψε ότι θέλει να κηδευτεί και να ταφεί χριστιανικά, και μάλιστα παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να φροντίσει ο ίδιος προσωπικά γι' αυτό. Η παράκληση, όπως τη μετέφερε ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας, είναι χαρακτηριστική. «Οταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμειχθούν σε αυτό το θέμα», φέρεται ότι είπε ο κ. Γλέζος.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των πατέρων. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος ένιωσε σοκ ακούγοντας το αίτημα και γι' αυτό χαρακτήρισε τη συνάντηση «αποκαλυπτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου