Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η Φαναριώτικη Σύναξη (ψευδαίσθηση επικοινωνίας και Ορθοδοξίας), καταγγέλλει ότι τα Μ.Μ.Ε. προσφέρουν "ψευδαίσθηση επικοινωνίας"!

Ξεκίνησε τις εργασίες της η Ι. Σ. Ι. του Οικουμενικού Θρόνου

Ξεκίνησε τις εργασίες της η Ι. Σ. Ι. του Οικουμενικού Θρόνου
Την ανάγκη της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου με το Κέντρο, το Πατριαρχείο τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την έναρξη των εργασιών της σύναξης των μητροπολιτών του Οικουμενικού Θρόνου που ξεκίνησε το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.
Από τον ναό της Αγίας Τριάδος στο Πέραν της Πόλης, όπου συγκεντρώθηκαν σχεδόν όλοι οι μητροπολίτες που υπάγονται, είτε πνευματικά είτε διοικητικά, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε τη σημασία της αδιαμεσολάβητης
επικοινωνίας μεταξύ των ιεραρχών και του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.
“Σε μια εποχή κατά την οποία περισσεύει η επικοινωνία των ανθρώπων μέσω του διαδικτύου και άλλων τεχνολογικών μέσων, η κοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο γίνεται ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε ως κατ’ εικόνα του Θεού πλασθέντες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι καμιά μορφή επικοινωνίας δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, “ούτε η αλληλογραφία, ούτε η διά του διαδικτύου επικοινωνία”. Μάλιστα, ο κ. Βαρθολομαίος άφησε αιχμές εναντίον του διαδικτύου λέγοντας ότι “η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου, η ψηφιακή επικοινωνία, παρέχει στους ανθρώπους ψευδαίσθηση επικοινωνίας”.
Στην εναρκτήρια εισήγησή του, ο κ. Βαρθολομαίος καλωσόρισε τους μητροπολίτες που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του και βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχουν στη σύναξη των ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου. Επίσης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται για πρώτη φορά σύναξη όλων των μητροπολιτών που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
“Η πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία υπήρξε το πρώτο κίνητρο της παρούσας συνάξεως”, ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος. Πρόσθεσε ότι δεύτερος αλλά όχι δευτερεύων λόγος ήταν η ανάγκη ενημέρωσης για το έργο που επιτελεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθώς «υπάρχει παραπληροφόρηση μέσω του διαδικτύου για το έργο αυτό η οποία υποκινείται υπό πολλών εμφανών και αφανών σκοπιμοτήτων, προξενεί σύγχυση, ενίοτε δε και σκανδαλισμό στους αποδέκτες της”.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε την ανάγκη της υπεύθυνης ενημέρωσης από πλευράς μητρός Εκκλησίας για το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ώστε μετά να ενημερωθεί από τους μητροπολίτες και “ο πιστός λαός του Θεού” για αυτό.
Από τη σύναξη αυτή των ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου απουσιάζουν εικοσιδύο μητροπολίτες, μεταξύ αυτών οι Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Λήμνου κ. Ιερόθεος, Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, Λάμπης κ. Ειρηναίος, Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέας, Ζιχνών κ. Ιερόθεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου