Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΞΟΡΚΙΣΜOΣ ΜΕΘΥΣΟΛΑΓΝΕIΑΣ

ΞΟΡΚΙΣΜOΣ ΜΕΘΥΣΟΛΑΓΝΕIΑΣ

Στο αγαπητό, μαχητικό και συναδελφικό μου Ιστολόγιο «Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση» διάβασα το παρακάτω υπέροχο απόσπασμα κειμένου του πατρός Ευθυμίου:
http://paterikiparadosi.blogspot.com.au/2015/07/blog-post_57.html


Προς “αντι-Οικουμενιστές: Αυτό που ονομάσατε «παναίρεση», δεν είναι κάτι μικρό, αφού ανατρέπει το παν!
Εἶναι ἐπίσης σημαντικό, καί πρέπει νά τονισθῆ, αὐτό τό ὁποῖο ἀναφέρει ἑρμηνευτικά ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος (σὲ κείμενο τοῦ ἀπ. Παύλου):
«Καὶ οὐκ εἶπεν, Ἐὰν ἐναντία καταγγέλλωσιν, ἢ ἀνατρέπωσι τὸ πᾶν, ἀλλά, Κἂν μικρόν τι εὐαγγελίζωνται παρ’ ὃ εὐηγγελισάμεθα, κἂν τὸ τυχὸν παρακινήσωσιν, ἀνάθεμα ἔστωσαν».
Νομίζω, πατέρες, ὅτι ὁ Οἰκουμενισμός, διά νά ὀνομασθῆ εὐστόχως ἀπό ἐσᾶς καί ἀπό ἄλλους πολλούς «παναίρεσι», δέν ἀλλοιώνει κάτι «μικρόν ἤ τό τυχόν» ἀπό τό εὐαγγελικό κήρυγμα, ἀλλά ἀνατρέπει τό πᾶν.


π. Εὐθύμιος Τρικαμηνᾶς

Έλαβα έπειτα και προωθημένο σχόλιο του σαχλού Αμεθύστου:
 

«Μεγάλη σύγχυση προωθεί ο άνθρωπος. Σέ ποιόν απευθύνεται; Οι μόνοι αντι-Οικουμενιστές είναι οι παλαιοημερολογίτες καί τά αδέλφια τους οι αποτειχισμένοι. Συνεχίζουν νά υπάρχουν ορθόδοξοι, φίλε. Δέν είναι η εκκλησία οι Επίσκοποι καί οι Παπάδες, όπως προπαγανδίζεις. Οπως καί οι αποτειχισμένοι λιποτάχτησαν από τό σώμα τής εκκλησίας έτσι καί οι Οικουμενιστές θά αποσχισθούν από τήν Ορθοδοξία. Γιά νά μπορούν νά επιστρέψουν όταν μετανοήσουν. Ορθοδοξία δέν είναι ούτε ο άσωτος ούτε ο πρεσβύτερος. Είναι ο Πατήρ, φίλε βασανισμένε. Δέν έχουν διάκριση σήμερα οι χριστιανοί καί τό πανηγυρίζεις. Αλλά καί τά πανηγύρια έχουν ένα τέλος. Είχαμε τούς αληθινούς χρισιανούς, οι αληθινοί ορθόδοξοι μάς έλειπαν. “Ανατρέπει” τό πάν, δέν τό ανέτρεψε. Εσείς τό ανατρέψατε ήδη, χωρίς υπομονή, σάν νά τό επιθυμούσατε. Σάν νά σάς βάραινε η ορθή πίστη καί θέλατε κάτι πιό γρήγορο γιά τήν αναγνώριση καί τήν δόξα. Αναρχικοί καί ιδιοτελείς σάν τόν Ιούδα. 

AMEΘYSTOS»

ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΑΜΕΘΥΣΤΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ:


Τελικά αποδεικνύεται πως αυτοί οι αθεράπευτα ερεθιστικοί τύποι, οι λίαν σιχαμεροί και μοχθηροί “Αμέθυστοι” (διότι δεν είναι ένας αλλά τέσσερεις και σε λίγο θα σας αποκαλύψουμε τα ονόματά τους) διακατέχονται από το πωρωτικό σύνδρομο ψυχοδιανοητικών συγχύσεων και κομπλεξικοτήτων της “αντι-οικουμενιστικής” τους μπόχας.
Φιγούρες σκοτεινές, καρικατούρες τσαρλατανιστικές που προάγουν το σκότος με φλασάκια σεισμικών δονήσεων στο διαταραγμένο τους είναι. Στο μεθύσι τους απάνω φωτογραφίζουν άριστα την εσωτερική τους κένωση και συνάμα αποκαλύπτουν την πνευματική τους διαφθορά, την καταθλιπτική τους μιζέρια.


Εκθιάζουν και διαφημίζουν συστηματικά την αεννάως λοιδορίζουσα ασέβεια που διακυβερνά και διασαλεύει το ανεγκέφαλο γεμάτο ρωγμές κρανίο. Ηδονίζονται ψυχοσωματικά να προκαλούν σύγχυση με συσπάσεις ξαφνικού, υστερικού γέλωτα, οι καραγκιόζηδες της διαπλοκής, και συστρατεύονται σα ξελιγωμένοι βρυκόλακες του διαδυκτίου και δραπέτες ψυχιατρείου, ενδεδυμένοι με ζουρλομανδία διασαλεύσεως των εννοιών και αξιών που μηχανεύονται να σπιλώσουν.


Είναι οι μαγαρισμένοι, οι μουτζουρωμένοι, οι αείποτε σουρωμένοι στο καπηλειό του κατσικοκέρατου «εξαποδώ», καπηλεύοντες τον αγώνα και εχθρεύοντες αυτό που δεν μπορούν να φθάσουν.


Είναι οι αλεπουδίσιοι λιποτάχτες της αληθείας, οι συνωμότες της διαβολής. Οι προπαγανδιστές του δειλόσπορου συμβιβασμού και αιωνόβιοι άσωτοι δίχως επιστροφή. Τολμούν και καλούν εμάς να επιστρέψουμε στο δικό τους εξέραμα και να πιούμε από το μολυσμένο κρασί της παναιρετικής συνυπαρξίας.


Είναι οι πανηγυριτζίδες της ηττοπάθειας και περικεφαλαιοφόροι της ανέσπερης βλακείας που σας βαραίνει και σας περιδιαβαίνει βεβαρημένη αβαρία στα βλαμμένα μονοπάτια της πλάνας αυτοπροβολής, της αμέθυστης οίησης, της ζωντόβολης αλαζονείας και αρρωστημένης διαδυκτιακής σας δόξας.


Είστε σεις οι κακόβουλοι και υστερόβουλοι Αμέθυστοι. Κι ενώ κρέμεστε ήδη από την Αμέθυστη αγχόνη με υποπόδιο των ποδών σας τον πύρινο ποταμό, φτύνετε κατάμουτρα τον Χριστό κι αυτό ‘ναι το δικό σας “ευχαριστώ”, αχάριστα αποβράσματα της ΕΓΩλατρίας!

Νικολαος Πανταζης Θεολογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου