Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Σύρου Δωρόθεος ἐφ' ίππου: Έφιππες 

οικουμενιστικές ιλαρότητες!

Ο Μητροπολίτης Σύρου προεξήρχε σε λιτανεία έφιππος!

πηγή: romfea.gr
Σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στο Μάννα, κατά την εορτή του Προστάτου των μελών και αναβατών του Ιππικού Ομίλου Αγίου Γεωργίου.

Στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην τόλμη των Μυροφόρων και των δύο Μαθητὼν του Κυρίου, ως αποτέλεσμα και καρπό της αγάπης τους προς Αυτόν, καθώς και στη χαρά που  προσέφερε ο Αναστάσιμος Χαιρετισμός Του, "Χαίρετε", στις Μυροφόρες και τις γυναίκες κάθε εποχής, και την ευθύνη που έχουν να γίνονται πάντα πηγή χαράς για τους γύρω τους, μέσα από την πολυεπίπεδη δράση και κοινωνική προσφορά τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' φέρων την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, προεξήρχε, έφιππος, επί του καθαρόαιμου ίππου "Φαέθων", της εφίππου λιτανείας και ευλόγησε τους ιππείς, τους αναβάτες και τα υποζύγιά τους.

Η εκδήλωση, της οποίας την επιμέλεια είχε ο Ιππικός Όμιλος Σύρου και ο κ. Μπάμπης Γαβριήλ, έκλεισε με πλούσια δοχή, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.
 
DSC00187
DSC00190
DSC00195
DSC00196
CIMG4426
IMG 0330
DSC00234

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου