Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Οι αιρετικοί -πλέον- είναι παρόντες σε κάθε επίσημη Ιερή Ακολουθία των Οικουμενιστών!



Λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός στο Κάϊρο (ΦΩΤΟ
 
 ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Λαμπρός πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 στον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλήθους Αρχιερέων (Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Μπραζαβίλ Παντελεήμων (Αράθυμος), Περιστερίου Χρυσόστομος..).
Να αναφερθεί ότι στον Εσπερινό έψαλλε χορός των Βατοπαιδινών Πατέρων, ενώ ο Ναός του Αγίου Γεωργίου ήταν ασφυκτά γεμάτος από πιστούς.
 

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β', τέλεσε στο μέσο του Ναού των Αγιασμό τον Θυρανοιξίων.
Ο Πατριάρχης μετά το πέρας του Εσπερινού ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στον Άγιο Γεώργιο, τονίζοντας ότι ''ο ναός δεν θα γινόταν ποτέ αν ο Άγιος δεν έσπρωχνε αυτό το Άγιο ζευγάρι του κ. Μαρτίνου''.
Τέλος ο Μητροπολίτης Κιτίου αφού εξήρε το έργο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ζήτησε τις ευχές και τις προσευχές του για την Κύπρο.
''Να προσεύχεστε Μακαριώτατε, να πέσουν τα τείχη και να λειτουργήσουν ξανά στα Κατεχόμενα οι 500 βουβές πλέον εκκλησίες μας'', τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κιτίου.
 
 
 



http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/262-lampros-panigurikos-esperinos-sto-kairo-foto%20binteo

1 σχόλιο:

  1. Και πίσω στο ιερό, που μόλις διακρίνεται, η εικόνα του Θεού - Πατέρα με τη μακρυά γενειάδα (σαν του Καλαβρύτων) με το γνωστό τρίγωνο για φωτοστέφανο και ας φωνάζουν οι άγιοι, ότι ο Θεός Πατέρας δεν εικονίζεται (....."απερινόητος, αόρατος, ακατάληπτος.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου