Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αειμνηστος Χαλκεντερος Θεολογος Νικολαος Σωτηροπουλος: Επειδή δεν υπάρχει σ΄ αυτόν τον κόσμο Σεβασμιώτατε δικαιοσύνη, γι΄ αυτό όρισε ο Κύριος την ημέρα της Κρίσεως και το μεγάλο Δικαστήριο ενώπιον του οποίου όλοι οι ένοχοι και αμετανόητοι θα τρέμουν σαν τα φύλλα του δένδρου.

ΕΓΩ "ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ", 

ΕΚΕΙΝΟΣ "ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΣ"!!!






Για τον αείμνηστο κανονικό μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνο Σακελαρόπουλο

  Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 8 χρόνια από την κοίμηση του κανονικού και νόμιμου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κωνσταντίνου Σακελαρόπουλου, που ήταν από τους 12 μητροπολίτες που αντικανονικά, χωρίς αιτία και χωρίς απολογία εκθρονίστηκαν το 1974 από το τότε εκκλησιαστικό καθεστώς. Γι΄ αυτό παρουσιάζουμε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου από την ομιλία του με θέμα «ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» (Α΄) (Εβρ. θ΄1-7) (21-11-1999), όπου ήταν παρών και ο αείμνηστος μητροπολίτης Κωνσταντίνος.


Για τον αείμνηστο κανονικό μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνο Σακελαρόπουλο


νισ π


Ο Σεβασμιώτατος Κωνσταντίνος εκθρονίστηκε αλλά είναι ενθρονισμένος σε αναρίθμητες καρδιές εκλεκτών χριστιανών, του Εσωτερικού και του Εξωτερικού. 
Λέγω και του Εξωτερικού διότι δουλεύει ιεραποστολικά και φιλανθρωπικά και η εργασία του είναι μέχρι την Αφρική. Τώρα τελευταία ο Θεός έδωκε μια ευκαιρία σ΄ αυτούς που διοικούν την Εκκλησία να δείξουν ότι έχουν και λίγο αίσθημα δικαιοσύνης. 
Απέθανε ο κάτοχος του θρονου, ο αντικανονικώς κατέχων τον θρόνο Θεσσαλιώτιδος, ο μητροπολίτης Κλεόπας και δινόταν μια ευκαιρία να αποκατασταθεί ο Κωνσταντίνος στο θρόνο του. 
Αλλά δεν αποκαταστάθηκε, εξελέγει άλλος μητρόπολίτης, για να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Εκκλησία! Για τον Σεβασμιώτατο ότι είναι εκτός θρόνου και δεν επωμίζεται πλέον τις τεράστιες ευθύνες του επισκοπικού αξιώματος, είναι κέρδος. 
Ουαί και αλλοίμονο σε αυτούς που κρατάνε στους αδυνάτους ώμους τους το τεράστιο φορτίο του επισκοπικού αξιώματος. 
Αλλά για την Εκκλησία είναι ζημία και για τους διοικούντας την Εκκλησία είναι ντροπή!

Σεβασμιώτατε, ξέρω ότι χαίρετε και αγάλλεστε για τον διωγμό. Γνωρίζω καλά τον δεσπότη και ξέρω ότι δεν στενοχωρείται, χαίρει και αγάλλεται, εμπίπτει στον μακαρισμό του Κυρίου και αισθάνεται τον μακαρισμό του Κυρίου: «Μακάριοι εστέ όταν διώξωσιν υμάς, χαίρετε και αγάλλεσθε και σκιρτάτε εν εκείνη τη ημέρα». 

Επειδή δεν υπάρχει σ΄ αυτόν τον κόσμο Σεβασμιώτατε δικαιοσύνη, γι΄ αυτό όρισε ο Κύριος την ημέρα της Κρίσεως και το μεγάλο Δικαστήριο ενώπιον του οποίου όλοι οι ένοχοι και αμετανόητοι θα τρέμουν σαν τα φύλλα του δένδρου.


Δείτε και Ο αείμνηστος νόμιμος και κανονικός Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνος Σακελλαρόπουλος σε ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου