Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Αποτειχισι: Οι Αγιορειτες και παλι ...ξεμιτησαν να αναστατωσουν την κοινωνια με τις φαντασιοπληξιες τους. Καλα θα κανουν να ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ. Πολλες φορες η σιωπη ειναι χρυσος.



ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΙ 

ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ




Ο μοναχος Προδρομος Γρηγοριατης επι αρκετο χρονια βρισκεται στην αφανια, κατα πασαν πιθανοτητα, "σιωπων και αλγων", γιατι ειναι ο πρωταιτιος που ειχε αναστατωσει στο παρελθον, με τις αυθαιρετες και αντιεπιστημονικες αποψεις του για το bar cod και το 666. Ελαβε σημαντικοτατες και τεκμηριωμενες απαντησεις, αλλα εκεινος και η ομοφρων ...παρεα του ....ουκ ηβουληθη συνιεναι. 
Αυτες τις μερες ξαναεμφανισθηκε για να μας πει και παλι οτι ...κινδυνευει ο Ελληνας πολιτης. 
Ετοιμοι ειναι να μας αναστατωσουν και παλι και να μπουν μεσα σε ξενα χωραφια.
Ειναι τοσο  τυφλοι και αομματοι οι ανθρωποι αυτοι αφου τολμουν και διαψευδουν ολους τους συγχρονους Αγιους μας για την υπαρξι και ανθησι της Παναιρεσης του Οικουμενισμου- Πανθρησκειασμου.
"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ", απαντησε στο ιστολογιο μας πριν απο λιγες μερες. 
Γι αυτο και αυτοι οι καλογηροι, αποδεχομενοι και οι ιδιοι ολες τις κηρυττομενες αιρεσεις του Βαρθολομαιου, τον αποδεχονται και κοινωνουν μαζι του, τον μνημονευουν και τον υποδεχονται με κωδωνοκρουσιες και διθυραμβικες υμνολογιες, μολυνομενοι οι ιδιοι, αλλα ΜΟΛΥΝΟΝΤΕΣ και ολοκληρο το Αγιον Ορος απο εναν καταβαμμενο Αιρεσιαρχη πατριαρχη.
Ετσι, λοιπον, και στο ζητημα της Καρτας του Πολιτη, οι καλογηροι καλα θα κανουν να κοιτανε την δουλεια τους και να μην χωνονται σε πραγματα που δεν τους αφορουν. 
Εμεις ξαναδημοσιευουμε μια απαντησι στην διαβοητη Μελετη της λεγομενης Γρηγοριακης μελετης απο τον κ. Ευστρατιο Μικελη υπευθυνο της χορηγησεως του μπαρ κοουντ στις ελληνικες επιχειρησεις που εμεινε ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.
Ετσι κανουν οι Οικουμενιστες ρασοφοροι, αλλα και οι Σιγονταροοικουμενιστες, εφαρμοζουν ολοι τους την ιδια τακτικη.Σιωπουν, εκει που πρεπει να ομιλησουν και ομιλουν εκει που πρεπει να σιωπησουν.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ GS1 ΕΛΛΑΣ
            ΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΗ ΜΕΛΕΤΗ

           
 ΓΡΑΜΜΩΤΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ


            Το θέμα οπτική συσχέτιση λοιπόν δεν έχει σχέση με τίποτα τεχνικό αλλά παρ’  όλα αυτά γίνεται με αυθαίρετες “παρατηρήσεις” π.χ. Αν κάποιος μπορεί να πει ότι “βλέπει το 6 να εξέχει” στο EAN-13 δεν μπορεί να πει το ίδιο και για το UPC-A. Στο UPC-A προφανώς ΔΕΝ υπάρχει οπτική συσχέτιση και θα πρέπει να ΘΕΛΕΙ κάποιος ΝΑ ΔΕΙ χωριστά τις δύο πρώτες και τις δύο τελευταίες σκουρόχρωμες μπάρες. Γιατί να θέλει κάποιος να δει κάτι τέτοιο; Ίσως η απάντηση εδώ να είναι ότι “ξέρουμε” από τις προδιαγραφές ότι υπάρχουν τα σύμβολα αρχής και τέλους. Αν λοιπόν “κοιτάμε” τα barcode με βάσεις τις προδιαγραφές τους και όχι με βάση το “μάτι” θα έπρεπε να συνεχίζουμε να τηρούμε αυτή την προϋπόθεση και σε όλη την ανάλυση που γίνεται παρακάτω. Αν εξέχουν επίτηδες οι μπάρες στο EAN-13 για να ξεχωρίζουν γιατί δεν γίνεται το ίδιο και στο UPC-A, που προηγείται χρονικά του EAN-13;



            Παρακάτω, στο ίδιο θέμα αναφέρει ότι “με την χρησιμοποίηση των τριών χαρακτήρων ελέγχου...”. ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΝ υπάρχουν στις προδιαγραφές UPC-A και ΕΑΝ-13, ο όρος είναι εφεύρεση του συγγραφέα. Επίσης στο ίδιο θέμα ο συγγραφέας αναγνωρίζει “αυτός ο χαρακτήρας είναι τεχνικώς ο καταλληλότερος....” αλλά στην “τεχνική” ανάλυση που ακολουθεί τον ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ! Μάλιστα το συγκεκριμένα left center and right quard pattens, και όχι χαρακτήρες, δεν τα χρησιμοποιεί ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Οι “καταλληλότεροι χαρακτήρες” λοιπόν  δεν συμμετέχουν καθόλου στη διαδικασία αποκωδικοποίησης που περιγράφει παρακάτω. Δεν σας προβληματίζει το γιατί γίνεται αυτό;



            Το παράδειγμα ITF που ακολουθεί είναι τουλάχιστον ατυχές. Η συμβολογία ITF προηγείται χρονικά του UPC-A (και B,C,D,Ε), στηρίζεται σε τελείως διαφορετική τεχνική (μόνο 2 είδη μπαρών και υποχρεωτικό interleave ζευγαριών χαρακτήρων) προορίζεται για άλλη χρήση (π.χ. χαρτοκιβώτια) και άλλους τρόπους εκτύπωσης (φλεξογραφία), δεν διαβάζεται από σταθερούς laser scanners. Το μόνο που σημαίνει αυτό, είναι ότι οι συμβολογίες ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και στην τύχη επειδή έτσι μας αρέσει, αλλά σχεδιάζονται και δοκιμάζονται με κριτήρια τους τομείς εφαρμογής, τα διαθέσιμα μέσα εκτύπωσης και ανάγνωσης, και τις δυνατότητες των υπολογιστικών συστημάτων. Είναι ψευδές ότι το ΕΛΚΕΣΗΠ (GS1 Ελλάς) ισχυρίζεται ότι “με μαθηματικές αναλύσεις αποδεικνύεται ότι....” Δεν είναι δυνατόν με μαθηματική ανάλυση να αντικρούσεις την “οπτική εντύπωση” που κάποιος θέλει να έχει.



            Πάμε τώρα στο κεφάλαιο “Γενική Περιγραφή το barcode κατά EAN/UPC” και όχι κατά E.A.N.-13/U.P.C-A που αναφέρει ο συγγραφέας. Η απεικόνιση των χαρακτήρων είναι λανθασμένη. Όπως θα έπρεπε να ξέρει ο συγγραφέας η συμβολογία EAN-13/UPC-A  δεν είναι discrete αλλά είναι continous, τα spaces δηλαδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ σε μέγεθος και δεν χρησιμοποιούνται για τον διαχωρισμό των χαρακτήρων αλλά είναι αναπόσπαστο ΜΕΡΟΣ του χαρακτήρα και οι χαρακτήρες ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ και ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ με bar. Το αναφέρει βέβαια παρακάτω, αλλά επειδή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι σημαίνει, το αναιρεί εδώ. Τα σύμβολα που απεικονίζει ο συγγραφέας υπάρχουν μόνο στην φαντασία του. Επιμένει όμως ο συγγραφέας λίγο παρακάτω και λέει “Σύμφωνα με τα προηγούμενα, η ετικέτα του σχήματος 3 δημιουργείται από τους εξής χαρακτήρες.... οι οποίοι όταν πυκνωθούν.....” Εδώ κανονικά θα έπρεπε να σταματήσουμε. Ο συγγραφέας “δημιουργεί” μια φανταστική discrete συμβολογία, που επιμένει όμως να την ονομάζει EAN-13 ή UPC-A και στην οποία ΘΕΛΕΙ οπωσδήποτε να βάλει το 666. Η αντιγραφή (μετάφραση) που έχει κάνει έχει λάθη αλλά ο ίδιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ να τα εντοπίσει και γι’ αυτό τα αναπαράγει.



            Αναφέρει παρακάτω ότι “κάθε χαρακτήρας έχει σταθερό πλάτος. Κωδικοποιείται με δύο μαύρες μπάρες διαφορετικού πλάτους και το ενδιάμεσο λευκό διάστημα.” Αυτό είναι και πάλι ΛΑΘΟΣ. Κάθε χαρακτήρας όντως έχει σταθερό πλάτος από 7 modules (στοιχειώδης μονάδα περίπου 0.33mm στο 100% του μεγέθους) αλλά δεν “κωδικοποιείται με 2 μαύρες μπάρες και το ενδιάμεσο λευκό”, δηλαδή 3 μπάρες, αλλά από 2 σκούρες και ΔΥΟ ανοιχτόχρωμες μπάρες που εναλλάσσονται δηλαδή 4 μπάρες. Ακριβώς παρακάτω στο παράδειγμα του 3 που αναφέρει φαίνεται ότι όντως είναι 4 οι μπάρες και όχι 3 και λίγο παρακάτω αναφέρει ότι οι χαρακτήρες κωδικοποιούνται με 7 modules ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ τα left and right guard bars που αποτελούνται από 3 modules (σκούρο, ανοιχτό, σκούρο) και το middle guard bar που αποτελείται από 5 (ανοικτό, σκούρο, ανοικτό, σκούρο, ανοικτό) Δηλαδή βεβαιώνει ότι σαν ΔΟΜΗ τα guard bars ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ PATTERNS των χαρακτήρων.



            Decoding (αποκωδικοποίηση):



            Ο συγγραφέας μάλλον έχει ανακαλύψει ένα δικό του τρόπο decoding ο οποίος ώ του θαύματος εφαρμόζεται πάλι σε discrete συμβολογία. Μόνο που θα πρέπει να μας δείξει ότι αυτό το “πράγμα δουλεύει”. Ο υπολογιστής ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ μαύρες και άσπρες μπάρες. Ξέρει transitions, εναλλαγές δηλαδή  μιας κατάστασης. Ο υπολογιστης ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ αν διαβάζει σκούρο ή λευκό. Αν αμφιβάλετε για τα παραπάνω τυπώστε ένα barcode inverse (μαύρο φόντο και λευκές γραμμές) θα δείτε ότι ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Decoding algorithms για όλα τα barcode υπάρχουν και είναι γνωστά (δείτε π.χ. το Reference decode algorithm του GS1) εγώ δεν γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑ που να χρησιμοποιεί 3 μετρήσεις!!! Αλλά ας δούμε το θαύμα! Έχουμε π.χ. το 5 στο character set Α και διαβάζουμε από δεξιά προς τα αριστερά, παίρνουμε σύμφωνα με τον συγγραφέα 6,5,2 αλλά έχουμε και κάπου το 4 επίσης στο character set A αλλά διαβάζουμε από αριστερά προς τα δεξιά και παίρνουμε πάλι 6,5,2 δηλαδή ζητάς coca-cola και σου χρεώνουν χαβιάρι. Καταπληκτική καινοτομία!



            Λυπάμαι αλλά είναι κουραστικά ανόητο να συνεχίσω. To κείμενο είναι υπόδειγμα junk sience. Απλώς θα αναφέρω ότι έχει κακοποιήσει τον edge to similar edge algorithm (τα left and right guard έχουν μόνο e1 μέτρηση, το center quard  έχει e1,e2,e3 το special guard για τα addons  έχει e1,e2,e3,e4 και οι χαρακτήρες έχουν e1 και e2, όπως αναφέρονται στο reference decode του GS1). Λάθος έχει και για τη χρήση του center quard, δεν απαιτείται για την αντίστροφη ανάγνωση αλλά για την ανάγνωση σε δύο φάσεις των δύο κομματιών του συμβόλου (επειδή έτσι είναι σχεδόν τετράγωνα) από τους σταθερούς laser scanners για τους οποίους και φτιάχτηκε αρχικά, και φυσικά τα left και right guard bars είναι απαραίτητα και δεν γίνεται αποκωδικοποίηση χωρίς αυτά, το UPC-E είναι ακριβώς ΜΙΣΟ UPC-A (αλλά με συγκεκριμένο parity χαρακτήρων) και έχει guard bars, όσο για το πως θα μπορούσε να γραφεί ο EAN-13 είναι απλά γελοίο. Ας τον παράγει έτσι που λέει, ας τον διαβάσει, και ας σώσει προδιαγραφές decoding και discrimination να τα δοκιμάσουμε γιατί το μόνο που κάνει εδώ είναι να δίνει μαγικές εικόνες ενός φαντασικού barcode που θέλει να δουλεύει επειδή έτσι του αρέσει, και όχι προδιαγραφές δημιουργίας και ανάγνωσης barcode.



            



ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΗ ΜΕΛΕΤΗ





Ο κατασκευαστής GS1 έλαβε γνώση της Γρηγοριανής μελέτης, την κρίνει και αποφαίνεται:



1/ Απορρίπτει την οπτική συσχέτιση των β. χαρακτήρων με τον αριθμό 6, που δεν έχει σχέση με τίποτα τεχνικό  και στηρίζεται σε αυθαίρετες παρατηρήσεις.



2/ Ενώ στον ΕΑΝ-13 προεξέχουν οι β. χαρακτήρες, στον UPC-A δεν προεξέχουν, τότε πως ισχύουν στον τελευταίο τα ίδια που ισχύουν στον πρώτο;



3/ Ο χαρακτηρισμός των β. χαρακτήρων, ως χαρακτήρων ελέγχου είναι «εφεύρεση» των Γρηγοριατών συγγραφέων.



4/ Οι χαρακτηριζόμενοι ως «χαρακτήρες ελέγχου» δεν συμμετέχουν καθόλου στη διαδικασία αποκωδικοποίησης.



5/ Το παράδειγμα της συμβολογίας ITF είναι τουλάχιστον ατυχές, διότι στηρίζεται σε τελείως διαφορετική τεχνική.



6/ Οι συμβολογίες δεν επιλέγονται αυθαίρετα και στην τύχη επειδή έτσι μας αρέσει.



7/ Είναι ψευδές, ότι το GS1 Ελλάς αντικρούει με μαθηματική ανάλυση τις «οπτικές εντυπώσεις», που κάποιος θέλει να έχει.



8/ Η απεικόνιση των χαρακτήρων ΕΑΝ-13/UPC-A της μελέτης είναι λανθασμένη, διότι η συμβολογία αυτή είναι continius (συνεχής) και όχι discreete (διακριτή).



9/ Τα σύμβολα που εμφανίζονται στη μελέτη υπάρχουν μόνο στη φαντασία των συντακτών.



10/ Η ορολογία «πύκνωση χαρακτήρων» είναι απαράδεκτη.



11/ Οι συντάκτες της μελέτης «δημιουργούν» μια φανταστική διακριτή συμβολογία στην οποίαν θέλουν «ντε καλά και σώνει» να βάλουν τον 666.



12/ Οι μεταφράσεις των συντακτών περιέχουν λάθη, που δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν, γι’ αυτό τα αναπαράγουν.



13/ Είναι λάθος, το αναγραφόμενο, ότι «κάθε χαρακτήρας κωδικοποιείται με 2 μαύρες μπάρες και το ενδιάμεσο λευκό», δηλ. 3 μπάρες, αλλά το σωστό είναι, ότι κωδικοποιείται από 2 μαύρες και 2 λευκές μπάρες, δηλ. 4 μπάρες.



14/ Οι συντάκτες έχουν «ανακαλύψει» ένα δικό τους τρόπο αποκωδικοποίησης, που την εφαρμόζουν σε διακριτή συμβολογία και απαιτείται να αποδείξουν αν αυτό το «πράγμα» μπορεί να δουλέψει!



15/ Δεν γνωρίζουμε αλγόριθμο αποκωδικοποίησης, που να χρησιμοποιεί 3 μετρήσεις!!!



16/ Είναι κουραστική και ανόητη η αντιπαράθεση σε τέτοια επιχειρήματα.



17/ Έχει υποστεί κακοποίηση η αποκωδικοποίηση με τη μέθοδο with distance (άκρου παρόμοιου άκρου).



18/ Είναι λάθος η διατύπωση, ότι ο κεντρικός β. χαρακτήρας απαιτείται για την αντίστροφη ανάγνωση. Αυτός έχει τεθεί για την ανάγνωση σε 2 φάσεις των μερών του συμβόλου.



19/ Οι ακραίοι β. χαρακτήρες (αντίθετα με τη μελέτη) είναι απαραίτητοι, γιατί δεν γίνεται αποκωδικοποίηση χωρίς αυτούς.



20/ Είναι γελοίος ο ισχυρισμός, ότι ο ΕΑΝ-13 θα μπορούσε να γραφεί διαφορετικά!!!



21/ Οι συντάκτες της μελέτης, το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν μαγικές εικόνες ενός φανταστικού barcode, που θέλουν να δουλεύει, επειδή έτσι τους αρέσει και όχι με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές δημιουργίας και ανάγνωσης των κωδικών. 



22/ Το όλο κείμενο της μελέτης είναι υπόδειγμα «Σκουπιδοεπιστήμης» (junkscience)!!!



     
       ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ 

ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ




            Ο κατασκευαστής του γραμμωτού κωδικού GS1 ΕΛΛΑΣ στην κριτική ανάλυση της Γρηγοριανής μελέτης αποφαίνεται, ότι η μελέτη



1/ Στηρίζεται σε αυθαίρετες παρατηρήσεις



2/ Είναι εφεύρημα των συντακτών



3/ Χρησιμοποιεί ατυχή παραδείγματα



4/ Χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία



5/ Χρησιμοποιεί λανθασμένες απεικονίσεις



6/ Η Συμβολογία της βρίσκεται στη φαντασία των συντακτών



7/ Χρησιμοποιεί απαράδεκτη ορολογία



8/ Χρησιμοποιεί λανθασμένες μεταφράσεις



9/ Χρησιμοποιεί ένα νέο άγνωστο όμως τρόπο αποκωδικοποίησης



10/ Η αποκωδικοποίηση έχει υποστεί κακοποίηση



11/ Χρησιμοποιεί γελοίους ισχυρισμούς



12/ Χρησιμοποιεί μαγικές εικόνες ενός φανταστικού b-c, που δουλεύει επειδή το θέλουν οι συντάκτες της



13/ Είναι υπόδειγμα σκουπιδοεπιστήμης



            Τελικό συμπέρασμα είναι ότι 
η Γρηγοριανή μελέτη είναι για τα σκουπίδια!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου