Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Καλημέρα Ορθοδοξία! 

Και Χρόνια Σου Πολλά!!!




του Θεολογου Νικολαου Πανταζη

Ημέρα χαρμόσυνη, ημέρα λαμπρή. Εξαίσια, Νικηφόρα και Θριαμβευτική. Ανάσταση, Επανάσταση και Εξέγερση Κατακεραυνωτική. "Τις Θεός Μέγας!" Αντιλαλεί όλη η γη!
Πριν καν προλάβω άλλη σκέψη να κάνω, η επιθυμία, η θέα και Θεϊκή Θαλπωρή της Αληθοϋφαντης Ερωμένης μου με συνεπαίρνει. Χαρά Χριστού ανείπωτη με παρασέρνει , ενθουσιασμός αδάμαστος, πόθος δοξολογικός. Δόξα Σοι, ο Θεός!


Φίλη Ορθοδοξία!
Σήμερα γιορτάζεις. Έχεις την τιμητική Σου. Την Ονομαστική Σου. Την Καλή Σου. Βάζεις τα καλά Σου, τη Θεοϋφαντη Στολή Σου. Τ' Αγιοπατερικό-αυτοκρατορικό Ένδυμά Σου. Σήμερα είναι η γιορτή Σου! "Συστήσασθε Εορτήν εν τοις πυκάζουσιν έως των κεράτων του θυσιαστηρίου" (Ψαλμ. 118, 27). Εισέλθετε εις την χαρά του Κυρίου!
Συστήσασθε Εορτήν και αγαλλόμενοι δεύτε μεγαλύνομεν, Φίλην Ορθοδοξίαν. Φίλην, Φιλτάτην, Ερωμένην, Πίστιν Αληθή, Ηγαπημένην. Ωστόσο, άλλο πόσο, να Σε μεγαλύνουμε, κι' αν ύμνους επεκτείνουμε πέραν των άστρων τ' ουρανού, Ορθοδοξία... το Μεγαλείο Σου!
Ώς εμεγαλύνθη τα κάλλη Σου, Κυρία, πάντα εν ευμορφία παρέστησας. Επέστη καιρός, έφθασε καιρός, φθάσαντες πιστοί την χαρμόσυνον ημέραν. Ευφράνθη γαρ το πνεύμα μου εν τω ψάλλειν: Την Άχραντον Εικόνα Σου, προσκυνούμεν Αγαθή, Φίλη Ορθοδοξία!

Σκιρτώντες μετ' ευφροσύνης σήμερον, Πιστοί βοήσωμεν: Ως θαυμαστά τα έργα Σου, Φίλη Ορθοδοξία! Ως θαυμαστοί οι Αστέρες Σου, οι Άγιοι Πατέρες! Άνευ αυτών, δεν θα είχαμε Αναστήλωση. Δεν θα' χαμε λόγια να Σου πούμε, ύμνους να Σου ψάλλουμε, Συνοδικό να Σου απαγγείλουμε, Αναθέματα να αναθέσουμε, Στεφάνους να καταθέσουμε και σε Σένα τις ελπίδες μας όλες ν' αποθέσουμε.


Σήμερα, Φίλη Ορθοδοξία, οι Ορθόδοξοι Πιστοί Σου, ανά την οικουμένη, ξυπνούμε με Σένα, ορθρίζουμε μαζί Σου συνεορτάζουμε και "συνευρισκόμαστε" εν τω Κοινώ Σου Ποτηρίω. Με Σένα γεννηθήκαμε, με Σένα ανατραφήκαμε και για Σένα ζούμε, μέσα Σου κινούμαστε και υπάρχουμε γύρω από Σένα. Κάνουμε τα πάντα, υποτίθεται, για την Αγάπη Σου. Αγάπη μας! Λατρεία μας! Κυρία μας! Δόξα Σοι, ο Θεός!
Φαιδράν Εορτήν, φαιδροτάτου Αναστηλώσεως, φαιδρύνεσαι Φίλη Ορθοδοξία! Καταγλαΐζεσαι χάριτι, η Κεχαριτωμένη. Η Πανωραία Κοιμωμένη, εξηγέρθη, ως η Υπνούσα και φιλούσα τους φιλούντας Αυτήν. Ξυπνάτε, Ορθόδοξοι, Συστήσασθε Εορτήν.


Φίλη Ορθοδοξία,
Κόσμημα Επουράνιο. Στολίδι παμφαέστατο, Μαργαριτάρι Θεϊκό. Αμύθητε Θυσαυρέ μας. Υπερτίμου κοσμήσεως, ενθέου φρονήσεως, Πιστέ Καθοδηγέ μας. Φίλη φίλτατέ μας και Παράδεισέ μας. Ικέτευε, ήχω των φύλλων Σου των αειθαλών, ο Υιός άρα επί της γης ελθών, θα σ' εύρει ανάμεσά μας;;;
Αν μπορούσαμε ποτέ, να σου δείξουμε το μέτρο της αγάπης μας για σένα, το μόνο μέτρο επαρκές και επάξιο θα ήταν η εκούσια αυτοθυσία. Θα είμαστε πάντοτε πρόθυμοι και τη ζωή μας ακόμη, μυριάκης υπέρ σου να προσφέρουμε. Κι' ας μη δυνάμεθα σήμερα ουδέ ένα πονόδοντο απλό να υποφέρουμε.


Φίλη Ορθοδοξία!
Οι εχθροί Σου, εκύκλωσαν ωσεί κύνες πολλοί, μιαροί Οικουμενιστές. Άσφαιροι σκοπευτές, καιροσκόποι αγαπολογιστές, λυσασμένοι σφετεριστές, Θηρία κακά, γαστέρες αργές, διάνοιες φαιδρές, καρδιές ρηχές, αγνώμων ψυχές αποθανόντες δις, προδώσαντες τρις, διαλεγόμενοι γενεές δεκατέσσερις και για Πεντηκοστές άλλες πέντε οι ταλαίπωροι Σιγονταρο-Οικουμενιστές θα αναμένουν τη σύγκλιση ανυπάρκτου Συνόδου.



Λατρευτή μας Ορθοδοξία,
Πόσο σε προσβάλλουν! Πόσο σε εξυβρίζουν. Πόσο σε απατούν και δυσφημίζουν. Από τη μια αδίστακτα προχωρούν στην Άρση των εκ Θεού Αναθεμάτων και από την άλλη σπείρα δολοφόνων και αγέλη Λυκοποιμένων λιβανίζει τον Πάπα ως "Παναγιώτατον" εκ της "Ωραίας" Πύλης.


Φίλη Ορθοδοξία!
Πως τους ανέχεσαι! Πως καταδέχεσαι σε πορνικά συνέδρια να σε εκπροσωπούν, σε πρόστυχα Συμβούλια να σε μελοποιούν, σε διαθρησκειακά σοκάκια να σε εκφυλίζουν και να σε ισοβαθμίζουν, συμψηφίζουν μετά πορνών ξακουστών της Βαβυλώνας της Μεγάλης.
Πως δε ξεκαρδίζεσαι στα γέλια όταν τους βλέπεις περιφορές Εικόνων να επιτελούν και παράλληλα, αλλοπρόσαλλα να περιφέρονται σε ναούς εβδελυγμένων αιρετικών, να αναμιγνύουν την αμαυρωμένη σου εικόνα σε κόπρανα κτηνών και έπειτα να κοκορεύονται, να κομποδένονται ψάλλοντας της υποκρισίας τους το: "Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών..."


Ώ Θεία, ώ Φίλη Ορθοδοξία!
Πως δεν κατακεραυνώνεις κατακούτελα τους διαμαντοποίκιλτους Μητροφόρους Χρυσολάτρες, που καταντούν της δικής Σου Εικόνας Εικονοκλάστες εμφανίζοντας-διαφημίζοντας τους αξιοθρήνητους σκωληκόβρωτους εαυτούς τους ως Μεταπατέρες, τετραπέρατα τέρατα της κολάσεως που θα διορθώσουν την "παταγώδη αποτυχία" των Αγίων Σου Πατέρων, που θα επανορθώσουν τα λάθη της διαχωριστικής διχόνιας και διάσπασης που μας κληρονόμησαν οι Αληθινοί Σου Πατέρες και θα καταφέρουν ετούτοι, οι ξεπουλημένοι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ την Ένωση των "εκκλησιών".... Πιο βλάσφημος Πληθυντικός απ' Αυτόν δεν υπάρχει!


Φίλη Ορθοδοξία!
Φώτιζε τους καλούς και αγνούς ιερείς σου, τους τολμηρούς και ηρωικούς Αρχιερείς σου να εφαρμόσουν ενσυνείδητα αυτό που εντέλονται οι Πατέρες Μας: Να ΠΑΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ και να Αποτειχισθούν με τον εκλεκτό τους Πιστό Λαό του Θεού από την φρικτή Παναίρεση του Οικουμενισμού.


Ώ Πατροπαράδοτον Σέβας!
Κάμε να επαναφερθούν και να παγειωθούν τα Θεικά Σου Αναθέματα, που τόσο βάναυσα κακοποιήθηκαν και καταργήθηκαν από ξεπουλημένους και να απαγγελθούν και πάλι από όλους τους Ιερείς Σου μετά παρρησίας. Ύψωσε το κέρας το δικό Σου της πρωταρχικής πυγμής Σου, στα πρωτινά Σου κάλλη και κάμνε να γίνει πάλι Μία Ποίμνη, Είς Ποιμήν πριν φτάσουμε τέλος στο "αμήν" και μας ξεράσει ο "Αμήν", ο Αληθινός κσι μετακινήσει, μη γένοιτο, την Λυχνίαν!


Χαίρε, ώ χαίρε Ορθοδοξία!
Εις έτη πολλά, ομολογιακά
και θριαμβευτικά εν πάσι, τοις πάσιν
διά πασών των γενεών, άχρι Δευτέρας Παρουσίας του Θεανθρώπου μας Κυρίου.

Και σεις, αγαπητοί Ορθόδοξοι,
Χρόνια σας Πολλά, Χριστοκεντρικά,
Αληθοκεντρικά, Ορθοδοξόψυχα
και πάνυ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου