Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

To θρασος των θεο-γεροντο

σεβουμενων υποκριταραδων





Μεγαλες οι απαιτησεις των θρηνολογουντων ψευτοθεοσεβουμενων ρασοφορων ή μη, ανδρων και γυναικων.
Αιφνιδιαστηκαν απο την ειλικρινεια του Τσιπρα που αρνηθηκε την ορκωμοσια στο Ιερο Ευαγγελιο.
Μηπως ομως η πραξι του ειναι Ευαγγελικοτατη;
Μαθαμε να παλαμιζουν ολοι οι κοσμικοι αρχοντοψευτες το Αγιο Ευαγγελιο και να γινονται ολοι τους επιορκοι αφου αυτο το πραττουν μονο απο συνηθεια, οπως το μαρτυρησε και ο Προσκυνημενος υπουργος Χατζηδακης, αφου καταπατουν οπως οι χοιροι αγαρμπα το Συνταγμα και τους Νομους.
Και αυτο και εμεις το συνηθισαμε και μας αρεσει.
Μαθαμε ναμαστε αραγμενοι ολοι στις πολυθρονες μας και απο εκει και περα να μην μας ενδιαφερει τιποτα.
Μαθαμε να βλεπουμε τους εκκλησιαστικους αρχοντες ΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ κυριολεκτικα στους θρονους τους και οι ....αρχοντοπαπαδες μας αραγμενοι στα ...καπια των καφενιων των χωριων και αυτο το ελεεινο και τρισαθλιο θεαμα, μας ικανοποιει απολυτα, αφου σιωπουμε επιμελως και δεν λεμε τιποτα.
Και κατασκευασαν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, οι ΚΥΡΙΩΣ υπευθυνοι της παντελους ελλειψης της μαθητειας και του ευαγγελισμου του λαου, εναν λαο ανερματιστο και ασχετο τελειως μα τελειως με το Ευαγγελιο και το σωστικο του χριστιανικο κηρυγμα.
Και τοτε γιατι εγιναν αρχοντες του λαου;
Για να ΑΡΑΞΟΥΝ και να αναπαυθουν εφ ορου ζωης;

Για πειτε μας Τελεβαντια Γεροντισσα.
Τι ωραια που μας τα λετε και εσεις και ο γελοιος Νεοπαϊσιος της Αριδαιας και ο παρανοϊκος της Αστορια τους οποιους, οπως βλεπουμε, αποθαυμαζετε για τις ....παρανοϊκοτητες τους!!!
Αντι να διαμαρτυρεσθε για την παροιμιωδη αδρανεια ολων των κληρικων μεσα στην Ελλαδα μεταπολεμικα και μεχρι και τις μερες μας, μαθατε να ζητατε την προστασια των κοσμικων ή και των αθεων πολιτικων Αρχοντων και ετσι αισθανεσθε ασφαλεις της μακαριας αδιαφοριας και της παροιμιωδους ραστωνης σας.
Οι δεσποταδες και οι ηγουμενοι των μοναστηριων και οι αλλοι κληρικοι και οι μοναχοι και οι χριστιανοι δεν ειμαστε οι ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την καταντια της σημερινης αθρησκης και αδιαφορης και αθεης κοινωνιας μας;
Δι ημας, ναι δι ΗΜΑΣ,  βλασφημειται το ονομα του Θεου εν τοις εθνεσι, δεν το πηρατε ακομα χαμπαρι;
Κλαιτε και οδυρεσθε απο την μη ορκωμοσια του νεου πρωθυπουργου και αντι να κακισετε την απυθμενη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ολων των προηγουμενων πρωθυπουργων και των αλλων ασυνειδητων "θεοφοβουμενων" πολιτικων, εσεις κακιζετε και εξυβριζετε τον νεο πρωθυπουργο που ειχε την ειλικρινεια να μην δεχθη να παλαμιση υποκριτικα το Αγιο Ευαγγελιο.

"ΜΗ ΟΜΟΣΑΙ ΟΛΩΣ", δεν επιτασσει ο Κυριος και Θεος μας, μεσα στο Ευαγγελιο Του;
Γιατι, λοιπον, γραμματεις και φαρισαιοι υποκριτες, διμαρτυρεσθε για την προσεκτικα θεοσεβη πραξι του Τσιπρα και δεν διαμαρτυρεσθε για την αδρανεια και το αραλικι των ποιμενων σας και των γερονταδων σας που ζουν την ησυχη ζωη του ωχαδελφισμου, της καλοπερασης και της απραξιας τους;
Δεν βλεπετε τα χαλια της κοινωνιας, την εγκαταλειψι του λαου, την κακοσχημια του λαου, την αχριστανοσυνη του λαου, του - παρακαλω - Χριστωνυμου λαου, που δεν εχει καμμια, μα καμμια σχεσι με την Εκκλησια;
Για ποια Εκκλησια μιλατε αφελεις και ανοητοι τη καρδια και τω νοϊ και ταις φρεσι;
Μονο και μονο το 0,5 τοις εκατο του λαου πλησιαζει την εκκλησια και αυτο ακομα το 0,5 % δηλαδη οι εκκλησιαζομενοι ειναι ανθρωποι κοσμικοι και αδιαφοροι.
Και τοτε που ειναι οι χριστιανοι;
ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΤΑΣΙΔΙΑ ειναι οι Χριστιανοι;

Ας ακουσουμε λοιπον και την θρηνωδουσα Μαγδαληνη, οχι για τους προηγουμενους Βρυκολακες Αρχοντες που αποχωρησαν Κυνηγημενοι και  ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, αλλα για τον καινουργιο αρχοντα που εχει την ειλικρινεια να λεγη οσα πιστευει και οσα παραδεχεται σαν ελευθερος ανθρωπος.
Μαθαμε και μας αρεσει και μας ικανοποιει να εχουμε γυρω μας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ πολιτικους, για να κοροϊδευουμε εαυτους και αλληλους οτι ολα πανε καλα και η Πιστι δοξαζεται αφου οι αρχοντες πηγαινουν στις δοξολογιες και "συμπροσευχονται"  μαζι με τους αλλους ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ τους ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.
Και ετσι ικανοποιουμεθα απολυτα οτι ολα βαινουν καλως και παντου και σε ολα τα σημεια της Πατριδας, ενω ο αχριστιανος λαος κινειται και ζει εν κραιπαλη και μεθη και απληστια και αθεϊα.
Οι δε αρχοντες, οι Εκκλησιαστικοι και οι Πολιτικοι, θησαυριζουν, κλεβουν και ρημαζουν και πινουν το αιμα του λαου.
Και με ολη αυτη την ΑΘΛΙΑ και ΠΑΝΑΘΛΙΑ  καταστασι ζητουμε ολοι εμεις οι ΑΠΟΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ την ευλογια του ....θεου!!!
Ποιου ...θεου αληθεια την ευλογια ζηταμε;

Ω ταλαινα Τελεβαντια Γεροντισσα.
Θελουμε πραγματι κλαμματα και θρηνους και οδυρμους.
Ομως οχι για τους αρχοντες αλλα για εμας αυτους τους αναιδως και απρεπως και αναξιοπρεπως και υποκριτικως κραυγαζοντες και διαφημιζοντες τα χαλια μας και τις πομπες μας και τα αρρητα και τα απεριγραπτα, για τα οποια βεβαια απαιτειται πραγματι ΜΕΤΑΝΟΙΑ, πρωτα απο εμας, που δεν την εχουμε και οπως βαδιζουμε, ουδεποτε θα την αποκτησουμε και θα αναχωρησουμε απο την γη αυτη οπως τα αλογα βοσκηματωδη.
Τους θρηνους και τους οδυρμους μας, λοιπον, οχι για τους αθεους ή τους απιστους ή τους υποκριτες αρχοντες, αλλα πρωτα για εμας τους ιδιους. 

Και ενα ακομα ερωτημα Γεροντισα: Για τους Αιρετικους Οικουμενιστες, που εισηλασαν μεσα στην Εκκλησια ως μονιοι αγριοι και την ΜΟΛΥΝΟΥΝ ανεπανορθωτα, ποιοι θα ενδιαφερθουν;
Οι αραγμενοι στην καλοπερασια τους γεροντες και οι πνευματικοι σας ή οι ...πουπουλενιοι στρατηγοι σας που συμφυρονται και κοινωνουν μαζι τους;
Ολα μαθατε να τα περιμενετε απο τους λιγους, τους Αποτειχισμενους Μαρκους Ευγενικους, κατα τον Γνησιο Γεροντα Παϊσιον;
Ενω εσεις ...οι αλλοι θεασθε απαθεις και ....παιζετε τους αυλους σας και αδετε και αποθαυμαζετε ...τις αγριες αλεπουδες που σας πλησιαζουν;
Τι ωραια που μας τα λετε Γεροντισσα!!!!
Ωρα Υμας εξ υπνου εγερθηναι....



ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ» Ή «ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ»;

Πῶς τό Ἔθνος μας θά διαφυλαχθῇ ἀλώβητον, ὅταν ἡ ἄθεος Πολιτεία, τήν ὁποία ἐμεῖς ἐκλέγομε καί εἴμεθα ὑπεύθυνοι καί ὑπόλογοι διά τίς ἐπιλογές μας, προδίδῃ τήν Πίστιν, συστηματικῶς ἀποδομῇ τήν Ἑλληνοχριστιανικήν παιδείαν, τήν Ὀρθόδοξον Παράδοσιν, τήν Ἑλληνικήν ἱστορίαν, τήν Ἑλληνικήν γλῶσσαν, κλπ; Πῶς θά μᾶς διαφυλάξῃ ὁ Χριστός, ὅταν ἡ Ὀρθόδοξος Ἑλλάς ἔχῃ ἤδη ἁλωθῆ ἐκ τῶν ἔσω; Ὁ Θεός, μή γένοιτο, ἄς μήν ἐπιτρέψῃ νά ἁλωθῇ καί ἐκ τῶν ἔξω.

Πῶς ὁ Χριστός θά διαφυλάξῃ ἀλώβητον τήν Πατρίδα μας, ὅταν ἀκόμη καί οἱ πνευματικοί Ἄρχοντες συμφύρωνται μέ τούς ἐχθρούς Της; Πῶς καί δέν αἰσχύνονται, ὅταν συμπροσεύχωνται καί μολύνωνται ἀπό τόν συμφυρμόν μέ τούς προδότας τῆς Πίστεως καί τῆς Πατρίδος καί ὅταν δουλικῶς μετά κωδωνοκρουσιῶν ὑποδέχωνται τιμητικῶς αὐτούς, τούς ἐπερχομένους Δαναούς, τούς ἐπί σκοπόν καί μεθ᾽ ὑστεροβουλίας ''δῶρα παίρνοντας'';

Πῶς, ὁ λαός ἀποδίδει εὐθύνες κυρίως μόνον εἰς θεσμικά πρόσωπα, ὅταν ὁ ἴδιος εὑρίσκεται μέσα εἰς ἀπέραντον ἁμαρτίαν, περιφρονῇ θεληματικῶς τίς ἐντολές τοῦ Θεοῦ καί δέν ἀνησυχῇ διά τήν ἰδικήν του ἀμετανοησίαν;

Ὅλα λοιπόν εἶναι ἀποτέλεσμα τῆς ἁμαρτίας, ἡ ὁποία ὑπερεπλεόνασε καί εἰς τούς ἄρχοντας καί εἰς τόν λαόν, ἐκτός ἐλαχίστων ἐξαιρέσεων.

Ἄραγε, «κατά τόν λαόν καί οἱ ἄρχοντες», ἤ «κατά τούς ἄρχοντες καί ὁ λαός»; Ἰδού τό ἐρώτημα.

Ἰδού καί τό πήδημα θανάτου πρός τήν Ἀθλιότητα, τόν Αἰώνιον θάνατον, ὅπερ ἐστίν ἡ προδοσία, οἱ συμβιβασμοί, οἱ ὑποχωρήσεις, οἱ παραχωρήσεις, ἡ ἀσυδοσία, οἱ ἔνοχες καί ὑπόλογες σιωπές,  καί γενικώς ἡ ἁμαρτία καί ἡ ἀμετανοησία.

Ἰδού ὅμως καί τό ἀγωνιστικόν ἅλμα πρός τό Μεγαλεῖον, τόν Θεόν, ὅπερ ἐστίν ἡ σωτήριος μετάνοια, ἡ ὁμολογία καί ἡ μαρτυρία τῆς Ἀληθείας τῆς Μίας, Ἁγίας, Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας.

Ἡ ἐπιλογή τῆς Ἀθλιότητος ἤ τοῦ Μεγαλείου ἀνήκει μόνον εἰς τόν ἴδιον τόν ἄνθρωπον, εἴτε εἶναι ἄρχων, εἴτε εἶναι ἀρχόμενος.

Οὕτως, ὁ ἄνθρωπος, αὐτοπροαιρέτως, εἴτε γίνεται σκώληξ καί δέν διαμαρτύρεται ἐπειδή τόν πατοῦν, εἴτε γίνεται ὑψιπέτης ἀετός τῆς Χάριτος καί ἵπταται εἰς τούς Οὐρανούς.

Δυστυχῶς, οἱ περισσότεροι σήμερα ἔχουν ἐπιλέξει τήν ἀθλιότητα...


ΧΡΙΣΤΟΫΦΑΝΤΟΣ

1 σχόλιο:

  1. "Οι δεσποταδες και οι ηγουμενοι των μοναστηριων και οι αλλοι κληρικοι και οι μοναχοι και οι χριστιανοι δεν ειμαστε οι ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την καταντια της σημερινης αθρησκης και αδιαφορης και αθεης κοινωνιας μας;"

    Τεκνηριωμένα εκ της Αγίας Γραφής τα ανωτέρω.

    "τάδε λέγει Κύριος· δι᾿ ὑμᾶς διαπαντὸς τὸ ὄνομά μου βλασφημεῖται ἐν τοῖς ἔθνεσι" Ησαϊας 52, 5

    "ὁ οὖν διδάσκων ἕτερον σεαυτὸν οὐ διδάσκεις; ὁ κηρύσσων μὴ κλέπτειν κλέπτεις; ὁ λέγων μὴ μοιχεύειν μοιχεύεις; ὁ βδελυσσόμενος τὰ εἴδωλα ἱεροσυλεῖς; ὃς ἐν νόμῳ καυχᾶσαι, διὰ τῆς παραβάσεως τοῦ νόμου τὸν Θεὸν ἀτιμάζεις; τὸ γὰρ ὄνομα τοῦ Θεοῦ δι᾿ ὑμᾶς βλασφημεῖται ἐν τοῖς ἔθνεσι, καθὼς γέγραπται". (Απ.Παύλος Ρωμ.2,21-24).

    Εξ αιτίας μας οι ειδωλολάτρες και οι άθεοι, που νομίζουν ότι όσα διδάσκουμε κι όσα πράττουμε, αυτά τα διδάσκει ο Χριστός, δεν πιστεύουν, γίνονται άθεοι και βλαστημούν το όνομα του Χριστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου