Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Αυριο ο πατηρ Ευθυμιος στην Σουρωτη Θεσσαλονικης.

 

O Aρχιμανδριτης π. Ευθυμιος Τρικαμηνας σημερα Σαββατο μαζι μας, εδω στην Μακεδονια του Μεγαλου Αλεξανδρου, για να μας μεταδοση τον Ιερον Κρατηρα, αυτο τουτο το Αχραντον Σωμα και Τιμιον Αιμα του Κυριου ημων Ιησου Χριστου, του Λατρευτου Θεου ημων, εις αφεσιν αμαρτιων και εις ζωην αιωνιον. ΑΜΗΝ.

O Aρχιμανδριτης π. Ευθυμιος Τρικαμηνας καθε μηνα μαζι μας εδω στην Μακεδονια μας.
Θεια λειτουργια θα τελεση ο αρχιμ. Ευθυμιος Τρικαμηνας σημερα Σαββατο 25 Οκτωβριου 2014 στον ιερο ναο του Αγιου ΜΑΡΚΟΥ του Ευγενικου στην Σουρωτη Θεσσαλονικης. 
Οσοι πιστοι και ευσεβεις ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ. 
Λεωφορειο απο το ΙΚΕΑ αριθμ. 87, ωρες δρομολογιων αυριο πρωϊ:
5.5,10.5,20.6,10.6,30.6,40.7,25.7,30.8.8,20.8,55.ειτε μεσω Ρυσιου, ειτε μεσω Ραιδεστου. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους κοινωνούν εκεί που μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι, οπως και κυριως, εκει που μνημονευεται ο Αρχιοικουμενιστης πατριαρχης Βαρθολομαιος.

5 σχόλια:

  1. Ζώντας δεν τους κοινωνεί .
    Το εμπεδώσαμε .

    Πλήν όμως αν τελευτήσουν τη κοινωνία της αιρέσεως τους κοινωνεί ?

    Αναφέρει τότε το όνομα τους στην Ιερά Πρόθεση ?
    Κάνει μνημόσυνα για αυτούς ?

    Και αυτό ισχύει για όλους ... ή μήπως για κάποιους υπάρχει εξαίρεση ?

    Ας πούμε το όνομα του προορατικό Γέροντα Ευμενίου Λαμπάκη που εγκαταβίωσε στο μοναστηράκι του Προφήτου Ηλιού στην περιοχή Ρούστικα του Νομού Ρεθύμνης της Κρήτης και εν ζωή εποίησε θαύματα και σημεία και κοιμήθηκε το 2005 σε κοινωνία με την αίρεση θα τον μνημόνευε ?

    Και θα έκανε μετά την μνημόνευση όσων απεβίωσαν τη αιρέση στην απόλυση και αναφορά στο δι ευχών στον Αγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη ?

    Για ρώτα τον επέτρεπε ο Αγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης την μνημόνευση των αποβιωσάντων τη αιρέση ακόμα και αν αυτοί ήταν αγαπητοί στον λάο , ακόμα και αν ποιούσαν θαύματα και σημεία σαν τον Γέροντα Ευμενίο ?

    Και αν όχι τότε πως ο ταύτα πράτων τολμά να αναφέρει το δι ευχών του Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου στην απόλυση ?

    Εδώ που τα λέμε ουδείς Αγιος ποτέ δεν μηνομόνευσε κοινονούντα τη αιρέση μητε ζωντανό μήδε πεθαμένο και κανένας δεν άφησε διδασκαλεία να μνημονεύουμε κοινωνό της αιρέσεως αρα όστις μνημονεύει τοιούτους κακώς τις ευχές των Αγίων επιζητεί ..... Την κοινωνία της αιρέσεως μητε το αίμα του μαρτυρίου δεν ξεπλένει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ΟΜΩΣ αγαπητέ μου Σωτήρη, ο Γέροντας Ευμένιος είναι ΑΓΙΟΣ, όπως ΑΓΙΟΣ είναι και ο Απόστολος Πέτρος, η άρνηση του οποίου δεν στάθηκε ικανή να τον εξαιρέσει του Παραδείσου! Οπως και ο Ιούδας ΔΕΝ εξαιρέθηκε του Χορού των Αποστόλων όπως υπέροχα δηλώνει ο Ύμνος της Μεγ. Εβδομάδος, παρ' όλο που ΟΙΔΕ και προοίδε σαφώς ο Χριστός ως Θεός την προδοσίαν αυτού, παρ' όλο που εκοιμήθη όχι μόνο "κοινωνών τη αιρέση" αλλά διά της αυτοκτονίας παρέχων αποκλειστική εξουσία στον Εωσφόρο επί της αθάνατης ψυχής του εις κόλασιν αιωνίαν.

    Σου το ξαναεπαναλμβάνω, ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ κιόλας, πάρε στο 6972 - 896 024 και ζήτησε να μιλήσεις με το Γέροντα επειγόντως.

    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ κάνε μου τη χάρι αυτή, δεν είμαστε εχθροί και δεν σε προσέβαλα ποτέ μου. ΟΣΟ δίκαιο και αν νομίζεις πως έχεις και με όσο ισχυρό πείσμα κι αν το υποστηρίζεις, πίστεψέ με, ΔΕΝ ωφελεί να εγκαλούμε δημοσίως το γέροντα διότι, αυτή σου η επίθεση ΔΕΝ γίνεται "ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ" καθώς ο π. Ευθύμιος δεν διαθέτει κομπιούτερ ούτε παροχή ρεύματος, ούτε κινητό, οπότε ΔΕΝ είναι και τόσο δίκαιο και σεβαστό να τον κατηγορείς ΧΩΡΙΣ να του δίδεις την αφορμή να απαντά αμέσως και αυτοπροσώπως.

    Είσαι δίκαιος άνθρωπος και πιστεύω δεν θα μου αρνηθείς αυτή τη χάρι. Δεν δοξάζουμε το Χριστό με το να διαχωριζόμαστε και να αλληλοκατηγορούμαστε μεταξύ μας. ΔΕΝ θέλουμε σε καμία περίπτωση να δώσουμε διακίωμα να πουν οι εχθροί μας: "βρείτε τα πρώτα μεταξύ και μετά ελάτε να μας μιλήσετε για Αποτείχιση!"

    Και όχι μόνο να τον πάρεις τηλέφωνο αλλά και να κάνεις αυτή τη χρηματική θυσία (για την οποία θα σε ανταμείψει ο Κύριος), να ταξιδέψεις επειγόντως να τον ΔΕΙΣ αυτοπροσώπως και να ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΣ μαζί του.

    ΕΚΕΙ θα λυθούν όλα, θα βρεθεί η Αλήθεια, με τη χάρι και το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, ακόμη κι αν χρειαστεί να αναθεωρήσει ο π. Ευθύμιος ή εσύ, δεν έχει σημασία παρά η Αλήθεια να βρεθεί με ταπείνωση και αγάπη.

    Η Αποτείχίζουσα Θεοτόκος να σε φωτίσει να κάμεις το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ο Απόστολος Πέτρος αρνήθηκε πλήν όμως κληθείς μετανόησε ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΉΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ αλλά εν Κυρίω .
    Οι εντολές που έχουμε για όσους κοινωνούν τη αιρέση είναι σαφείς ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΝΤΕΣ και ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ .

    Και όποιος για όποιον λόγο διδάσκει ή πράττει τα ενάντια οφείλει να μετανοήσει .
    Και αν τα διδάσκει δημόσια τότε δημόσια να ομολογήσει μετάνοια .

    Αν δεν μετανοήσει ουτε το αίμα του μαρτυρίου δεν ξεπλένει την αποστασία

    Και οι νυν παλαιοημερολογήτες αποτειχίστικαν κάποτε .
    Και δεν θα εξέπεσαν της Εκκλησίας αν έλεγαν απλά αποτειχιζόμαστε διότι καινοτομείτε και εμείς δια την καινοτομία σας κόβουμε το μνημόσυνο αλλά προχώρησαν παραπέρα "εκ κοιλίας " κατακρίνοντας για το ημερολογίο και εορτολόγιο τους αδελφούς παρά την ρητή σχετική εντολή του Ευαγγελίου αναδεικνύοντας έτσι το ημερολογιο - εόρτολόγιο σε κανόνα πίστεως ...Και σιγά σιγά πρόσθεταν την μία αιρετική διδασκαλία δίπλα στην άλλη ....

    Τι θέλω να πώ ? Ξέροντας και διδασκόμενοι απο τα λάθη των πρό ημών αποτειχισμένων οφείλομε να τηρήσουμε με ακρίβεια τα εντεταλμένα . Ουτε προσθέτοντας αλλά ούτε αφαιρώντας .

    Τα ζητήματα θα τα θέση ο Οδυσσέας στον π Τρικαμηνά
    Και αν δεν τα θέσει πάλι μια στιγμή επειδή είναι ζητήματα υπαρκτά θα έρθουν πρό του Τρικαμηνά σύμφωνα με τον πνευματικό νόμο . Ακόμα και εγώ να μην τα έθετα είναι μπροστά του γιατί απορρέουν απο ενέργειες ή παραλήψεις του .

    Τα ζητήματα θα έρθουν και δεν αγωνιώ για το τι θα πεί γιατί πίστη έχω και δεν περιμένω τι θα πέι ο π Τρικαμηνάς για να μορφώσω άποψη .
    Θα πεί . Και μετά θα πάει στο κελάκι του και το κελάκι του θα τον διδάξει
    Και θα μετανοήσει απο την πρώτη βιαστική θέση του και η δευτέρα θέση του θα είναι ανασκευή της πρώτης .Και θα έρθει αυτός στον κανόνα μου οτι ο Θεός μου είναι Θεός Αληθινός .

    Οπως και εσείς κύριε Πανταζή .
    Μέσα σας ο Κύριος μου εργάζεται το μυστήριο της σωτηρίας σας .
    Και εσείς θα έρθετε στον ίσιο δρόμο μας και όχι εμείς στον δικό σας .

    Οπως πυρώνουμε το σίδηρο και μετά το σφυροκοπάμε για να φύγει η σκουριά έτσι και ο Κύριος μου παιδεύει όποιους αγαπά και μαστιγώνει όσους παραδέχεται σαν υιούς . Και μεις απο αυτόν μάθαμε όταν βλέπουμε τον αδελφό σε πτώση να μην μας εμποδίζει η αγάπη στο να λέμε την αλήθεια όσο και αν πονά .
    Πρώτα οίνον στην πληγή και ας πονά μετά Έλαιον ...
    Και επιλέγουμε να φανούμε δυσάρεστοι μεν , χρήσιμοι δε . Και όχι ευχάριστοι και επιζήμιοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχοι: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. 9 ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω. 10 ἄρτι γὰρ ἀνθρώπους πείθω ἢ τὸν Θεόν; ἢ ζητῶ ἀνθρώποις ἀρέσκειν; εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην. 11 Γνωρίζω δὲ ὑμῖν, ἀδελφοί, τὸ εὐαγγέλιον τὸ εὐαγγελισθὲν ὑπ' ἐμοῦ ὅτι οὐκ ἔστι κατὰ ἄνθρωπον· 12 οὐδὲ γὰρ ἐγὼ παρὰ ἀνθρώπου παρέλαβον αὐτό, οὔτε ἐδιδάχθην, ἀλλὰ δι' ἀποκαλύψεως Ἰησοῦ Χριστοῦ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και παρά τα χρόνια ξανα επιστρέφω με ευκαιρία όσα λένε κάποιοι και καλά των "ορθως" αποτειχισμένων (και το ερώτημα αν πράττουν και όσα ΟΡΘΑ λένε και δεν τελούν μνημόσυνα σε όσους τελεύτησαν σε κοινωνία με τον παπικό αιρεσιάρχη τον εχθρό του Θεού ) https://katanixi.gr/oikoymenismos/achreiastos-skandalismos-apo-ti-mitropoli-kerkyras/ Γράφει ο όσιος Θεοφάνης ο έγκλειστος:

    “Για τους γονείς σας που πέθαναν μέσα στην αίρεση, μπορείτε να προσεύχεστε, παραδίνοντάς τους στο άπειρο έλεος του Θεού.

    Στις εκκλησιαστικές ακολουθίες, όμως, και στη Θεία Λειτουργία δεν μπορούν να μνημονεύονται.

    Η Εκκλησία προσεύχεται για τα παιδιά της στον Κύριο, ικετεύοντάς Τον να τα στερεώσει στην ορθή πίστη και να τα καθοδηγήσει στο δρόμο της ευσέβειας.

    Για τους απίστους, τους αιρετικούς, τους πλανεμένους και, γενικά, όλους όσοι βρίσκονται έξω από τους κόλπους της, προσεύχεται να επιστρέψουν, γνωρίζοντας τον αληθινό Θεό. Και επειδή δεν μπορούν να επιστρέψουν παρά μόνο εδώ, στη γη, και σ’ αυτή τη ζωή, η προσευχή της περιορίζεται στους ζωντανούς.

    Οι «κεκοιμημένοι» άπιστοι ή αιρετικοί έχουν χάσει οριστικά κάθε δυνατότητα επιστροφής.

    Καταλαβαίνω πως όλα τούτα σας πικραίνουν, γιατί έρχονται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τους πόθους σας.

    Θα σας παρηγορήσω, όμως, λέγοντας σας ότι μπορείτε να προσεύχεστε εσείς για τους γονείς σας, παραδίνοντάς τους με ελπίδα στην άπειρη φιλανθρωπία του Θεού. Αυτό κάνουμε, άλλωστε, και για τα βρέφη που πεθαίνουν αβάπτιστα. Εύχομαι ο Κύριος να ελεήσει τις ψυχές τους κατά την ευσπλαχνία Του και κατά την πίστη σας”.

    Από το βιβλίο «Χειραγωγία στην πνευματική ζωή», Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου, εκδ. Ιερά Μονή Παρακλήτου, σελ. 74-75"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου