Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Χριστιανοι Ορθοδοξοι. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Μην κοινωνατε απο τα ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Οικουμενιστων επισκοπων και κατωτερων κληρικων που μνημονευουν και κοινωνουν ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ (οπως τα συγκοινωνουντα δοχεια) με τους Οικουμενιστες πατριαρχες (π.χ. Αρχιαιρεσιαρχην Βαρθολομαιον και αλλους) αλλα και επισκοπους. ΜΟΛΥΝΕΣΘΕ ανεπανορθωτα και ΣΚΟΤΙΖΕΣΘΕ.



O Aρχιμανδριτης π. Ευθυμιος 
Τρικαμηνας στις 23 Αυγουστου στα ενιαμερα της Παναγιας 
κοντα μας στον Αγιο Μαρκο τον Ευγενικο 
προαστια Θεσσαλονικης.
  
 Το Αγιο Ποτηριο που πιθανολογειται οτι το κρατησε ο Κυριος μας Ιησους Χριστος στον Μυστικο Δειπνο του Υπερωου της Ιερουσαλημ.


Την Θεια λειτουργια θα τελεση ο αρχιμανδριτης πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας στις 23 Αυγουστου στα ενιαμερα της Παναγιας στον ιερο ναο του Αγιου ΜΑΡΚΟΥ του Ευγενικου στην Σουρωτη Θεσσαλονικης. 

Οσοι πιστοι και ευσεβεις ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ. 


Ο ταπεινος καλογηρος ιερομοναχος πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας, που βαδιζοντας την Ορθοδοξη Πατερικη γραμμη, προκαλει τους δουλωθεντας στην Αιρεσι και συμπλεομενους με τους Αιρετικους Οικουμενιστες πατριαρχες, μητροπολιτες, επισκοπους και αρχιεπισκοπους, αλλα και ενημερωνει φιλανθρωπως τον αδαη και ανερματιστο ΛΑΟ, οτι το κοινο μυστηριο της θειας Ευχαριστιας ειναι το ιερωτερο Μυστηριο της Αγιας μας Εκκλησιας και γι αυτο απαιτειται να προσεχουμε ποιος μας το μεταδιδει.


Εκεινος ο αρχιερευς ή ο ιερευς που μας μεταδιδει τα Αχραντα Μυστηρια δεν πρεπει να εχη καμμια κοινωνια και επικοινωνια με τους πασης μορφης Αιρετικους πατριαρχες, επισκοπους και αρχιεπισκοπους, αλλα και κατωτερους κληρικους.

Οποιος εχει τετοια κοινωνια, ειναι και ο ιδιος ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ και ΜΟΛΥΝΕΙ και ολους τους κοινωνουντας και δεν μεταδιδει θεια κοινωνια αλλα ΣΚΟΤΙΣΜΟΝ.

Αυτο δεν ειναι αποφανσι δικη μας αλλα ΟΜΟΦΩΝΗ αποφανσι των Αγιων Πατερων της Ορθοδοξιας, αλλα και του Αγιου γεροντος πατρος Παϊσιου, αφου και εκεινος μας παραπεμπει μονιμως και επιτακτικως ΣΕ ΟΛΑ να ρωτουμε τους Αγιους Πατερες και οχι τους κακοδοξους πνευματικους και γερονταδες, που στο συνολο τους σχεδον ζουν και ενεργουν με διαφορες σκοπιμοτητες και δεν λενε ολοκληρη την Αληθεια, δυστυχως.


Λεει συγκεκριμμενα: Τις διάφορες θεωρίες των θεολόγων να τις περνάτε από το ΠΑΤΕΡΙΚΟ κόσκινο.
Πρέπει να τις κοσκινίζετε με βάση τους ΠΑΤΕΡΕΣ και ό,τι είναι σκουπίδια ή πίτουρα να τα πετάτε. 
Να ψάχνετε με βάση τους ΠΑΤΕΡΕΣ.

(Πρεσβ. Διονυσίου Τάτση, Ο Γέροντας Παΐσιος Βιογραφικά στοιχεία - Διδαχές – Επιστολές – Περιστατικά – Κείμενα, σελ. 146-147).


Και ετσι το κακο καθισταται ΜΕΙΖΟΝ και γι αυτο και δεν καταννοουν οι χριστιανοι ουτε τα απλα πραγματα λογω του σκοτισμου τους απο την ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


Δεν κομιζουμε γλαυκας στην Οικουμενιστικη Ελλαδα, αφου ΟΛΟΙ γνωριζουν τι ειναι Οικουμενισμος Πανθρησκειασμος και ποιοι ειναι οι φορεις και οι μεταδοτες αυτης της Εσχατολογικης Φρικαλεας Αιρεσεως.

Αξιζει οσο τιποτε αλλο, αδελφε μου και αδελφη μου, να το δεις και να σε απασχοληση το μεγιστο αυτο ζητημα της σωτηριας σου και να μεταλαμβανεις μονο απο κληρικο που απομακρυνθηκε απο την Αιρεσι και τους Αιρετικους διοτι μολυνουν τα ΠΑΝΤΑ ακομα και με τη μνημονευσι τους, ακομα και τους τοπους απο οπου διερχονται.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους κοινωνούν εκεί που μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι.

10 σχόλια:

  1. Θα έλθω και θα κοινωνήσω. Η ιεροσύνη του παραμένει παρόλο τον αποσχηματισμό. Εγώ βέβαια σε όλη την Λειτουργία από μέσα μου θα μνημονεύω τον Πατριάρχη μας Βαρθολομαίο. Αυτός είναι ο σεπτός προκαθήμενος της Αγίας Εκκλησίας. Θα σας δω το Σαββάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδυσσέα αναρωτιέμαι ο π. Ευθύμιος άραγε συμφωνεί με τους σχολιασμούς που γράφεις για τα Μυστήρια της επίσημης Εκκλησίας; Συμφωνώ μαζί σου, ότι η Αποτείχιση κάτω από τις σημερινές συνθήκες είναι καθήκον κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού, είτε κληρικού, είτε λαϊκού. Να συμφωνήσω μαζί σου εάν υποστηρίξεις την άποψη, ότι ο Θεάρεστα Αποτειχισμένος αισθάνεται όχι απλή αλλά διπλή την Χάρι για την αγάπη του προς Τον Κύριο και για το γεγονός, ότι έμπρακτα έχει σαν πρώτη του προτεραιότητα την Πίστη στον αληθινό Βασιλέα. Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα γίνονται περισσότερο πολύπλοκα και ανασφαλή. Αρμόδια να αποφανθεί για τόσο σοβαρά θέματα, όπως μολυσμό Μυστηρίων, είναι μόνο Σύνοδος αληθινά Ορθοδόξων Αρχιερέων και όχι ο καθένας μας. Όσο για τον σκοτισμό και την αδράνεια πολλών που παρατηρείς, αυτό μάλλον οφείλεται στον μολυσμό των φρονημάτων, λόγω συνάφειας τους και μη απομάκρυνσης από τους Φιλοοικουμενιστές, που υπηρετούν τον κόσμο και τον εαυτό τους και έτσι μεταδίδονται παρόμοιες πρακτικές και φρονήματα και στον κλήρο και στον λαό, καθώς συνήθως βλέπουν γύρω τους οδηγούς πνευματικά σκοτισμένους, που διάλεξαν στην ζωή τους περισσότερο τον νυν αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σας απαντησω και τους δυο την νυχτα τωρα κουραστηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΔ, Α΄ Κορινθ, Κεφ. 10, στίχ.: 20 "οὐ θέλω δὲ ὑμᾶς κοινωνοὺς τῶν δαιμονίων γίνεσθε. 21 οὐ δύνασθε ποτήριον Κυρίου πίνειν καὶ ποτήριον δαιμονίων· οὐ δύνασθε τραπέζης Κυρίου μετέχειν καὶ τραπέζης δαιμονίων. 22 ἢ παραζηλοῦμεν τὸν Κύριον; μὴ ἰσχυρότεροι αὐτοῦ ἐσμεν;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ2 Αυγούστου 2014 στις 12:58 π.μ.

    Οι ορθόδοξοι χριστιανοί όταν κοινωνούν το Πανάγιο Σώμα και Αίμα του Θεού και Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, πρέπει να το λαμβάνουν από Ορθόδοξο Ιερέα ή Επίσκοπο. Προσοχή εδώ. Να μην κοινωνούν οι ορθόδοξοι χριστιανοί από τους αιρετικούς και σχισματικούς οικουμενιστές επισκόπους και ιερείς και να μην κοινωνούν τα άχραντα μυστήρια και από τους ιερείς και επισκόπους που.....
    μνημονεύουν και συγκοινωνούν με τους πρωτοστάτες αιρετικούς και σχισματικούς οικουμενιστές. Δεν πρέπει να κάνουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί ορθόδοξη μετάληψη αιρετικής και σχισματικής οικουμενιστικής κοινωνίας, αλλά ορθόδοξη μετάληψη ορθόδοξης κοινωνίας. 


    Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να σταματήσουν να λαμβάνουν τα μυστήρια της Εκκλησίας και από τους επισκόπους και ιερείς όλων των συνοδικών παρατάξεων της παρασυναγωγής και από τους ιερείς και επισκόπους που μνημονεύουν και συγκοινωνούν με τους πρωτοστάτες της παρασυναγωγής όλων των παρατάξεων. Να μην κάνουν ορθόδοξη μετάληψη παρασυνάγωγης κοινωνίας, αλλά ορθόδοξη μετάληψη ορθόδοξης κοινωνίας από Ιερείς και Επισκόπους με Αποστολική Διαδοχή, σύμφωνα την κανονικότητα και το Δίκαιο της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας. 

    Τα Άγια μυστήρια οι ορθόδοξοι πρέπει να τα λαμβάνουμε από ορθόδοξους και όχι από αιρετικούς, σχισματικούς και παρασυναγώγους, για να μην καταδικαστούμε μαζί τους. Τα μυστήρια των αιρετικών, σχισματικών και παρασυνάγωγων είναι έγκυρα εάν δεν έχουν καταδικαστεί, αρκεί να έχουν κανονικές χειροτονίες με Αποστολική Διαδοχή. Εάν καταδικαστούν από Αγία και όχι λυστρική Ορθόδοξη Σύνοδο, τότε τα μυστήρια τους  είναι άκυρα. Η εκκλησιαστική κοινωνία με τους αιρετικούς, σχισματικούς και παρασυναγώγους είναι πορεία προς την κόλαση και χωρίς να έχουν καταδικαστεί, για όλους αυτούς που γνωρίζουν. Ο κολάσιμος μολυσμός μεταδίδεται από την εκκλησιαστική κοινωνία με τους αιρετικούς, σχισματικούς και παρασυναγώγους και όχι από την εγκυρότητα των μυστηρίων. Γι' αυτό πρέπει να λαμβάνουμε τα μυστήρια του Θεού από ορθόδοξους και όχι από κακόδοξους, για να μην καταδικαστούμε μαζί τους. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αν κοινωνησης πρωτε ανωνυμε αυτο εξαρταται απο τον λειτουργο πατερα Ευθυμιο και απο κανενα αλλον.
    Τωρα αν μνημονευεις εναν Ζαμπλουτο Αρχιαιρεσιαρχη την μεγαλυτερη σημερινη συμφορα της Εκκλησιας για να μετανοηση αμεσα εχει καλως αλλοιως η προσευχη σου μαλλον θα τον οδηγηση καποια στιγμη στα αφοδευτηρια για να παθη οσα επαθε και ο Παγκακιστος ΑΡΕΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσον αφορα εσενα τον δευτερο ανωνυμο. Πολυ με εξοργιζει η ανωνυμια σας ειλικρινα. Τι χριστιανοι ειστε εσεις που φοβαστε να βαλετε ακομα και την υπογραφη σας σε ενα απλο κειμενο;Εχετε σχεσι εσεις με τους Θαρραλεους Μαρτυρες της Εκκλησιας;

    Αν συμφωνει ή οχι ο π. Ευθυμιος με οσα γραφω για τα "μυστηρια' της επισημης εκκλησιας μπορεις να διαβασης τα κειμενα του και θα τα βρης.
    Και εν τελευταια αναλυσει οι Αγιοι Πατερες ειναι οι οδοδεικτες μας και οχι ο οποιοσδηποτε.
    Αυτα τονιζει γραπτα και προφορικα και ο π. Ευθυμιος.
    Σημασια εχει για τους ορθοδοξους αν εκεινοι συμφωνουν ή αν εκεινοι διαφωνουν.
    Ουτε πολυπλοκα, ουτε ανασφαλη ειναι τα πραγματα.
    Ειναι ξεκαθαρα και λαμπικαρισμενα.
    Εμεις οι σημερινοι ψευτοχριστιανοι ειμαστε πολυπλοκοι και ...χαμενοι στους ωκεανους.
    Οι Αγιοι Πατερες ομιλουν με μοναδικη απεχθεια για τους Αιρετικους και για τον μολυσμο που επιφερουν στην Εκκλησια, στους κληρικους και στους πιστους, ακομα και στους χωρους απο οπου διερχονται..
    Ειναι η ηδη εκπεφρασμενη αποψι και ζωη της Εκκλησιας.
    Ποια αποφανσι συνοδου να περιμενουμε;
    Αυτη αν δεν συμφωνει με την συμφωνια των Πατερων, θα διακηρυχθη ΛΗΣΤΡΙΚΗ Συνοδος.
    Δεν χρειαζομαστε την γνωμη καμμιας συνοδου δεδομενου μαλιστα οτι ολες σχεδον οι σημερινες συνοδοι ειναι ληστρικες συνοδοι, ειτε την Ελλαδικης Εκκλησιας, ειτε του πατριαρχειου που προϊσαται ενας ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ.
    Τι κριμα που ακομα αυτο δεν το κατανοειτε, ειναι απλο και εμφανεστατο.
    Ο δε σκοτισμος δεν προερχεται μονο απο τον μολυσμο των φρονηματων αλλα ΚΥΡΙΩΣ απο τον ΜΟΛΥΣΜΟ των ...μυστηριων τους.
    Αυτο μου ειπε προχθες και αναπαυτηκα μια απλη προσευχομενη ψυχουλα που με εβγαλε απο την απορια γιαι δεν καταλαβαινουν οι χριστιανοι τα απλα και σαφεστατα θεματα της Πιστεως και κλεινουν τα ματια τους στα οδοδεικτικα κειμενα των θεοφωτιστων ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λές και μιάν αλήθεια, όταν σε κόψουμε στην φιλοτιμία σου, και αυτήν σε πρώτο πρόσωπο του πληθυντικού αντί στο πρώτο του ενικού!

      "Εμεις οι σημερινοι ψευτοχριστιανοι ειμαστε πολυπλοκοι και ...χαμενοι στους ωκεανους."

      Όταν θα αρχίσεις να μας λές Εγώ ο σημερινός χευδοχριστιανός... κλπ, θα είσαι και στον Ορθόδοξο δρόμο...! Αλλά με την έννοια της μετανοίας και όχι της ταπεινολογίας, διότι αυτό που γράφεις, είναι ταπεινολογία στον πληθυντικό βαθμό, άσχετα εάν δεν το αντιλαμβάνεσε!

      Διαγραφή
    2. " Καὶ ὅμως λαϊκοὶ τινες ἐχειροτόνησαν ἑαυτοὺς οὐχὶ ἁπλῶς Ποιμένας, ἀλλ' Οἰκουμενικάς Συνόδους!" ( Ἁγιος Ἐπιφάνιος Θεοδωρόπουλος)

      Διαγραφή
  8. Οδυσσέα ο σκοπός του σχολίου μου δεν ήταν να σε εξοργίσω, αλλά να σε προβληματίσω, διότι το θέμα του μολυσμού ή μη των Μυστηρίων ανήκει στα Άγια Των Αγίων και πρέπει να είμαστε όλοι διπλά και τριπλά προσεκτικοί. Βεβαίως και διαβάζουμε τί είπαν οι Πατέρες σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά πρόσεξε οι Πατέρες και οι Άγιοι μιλούσαν με βεβαιότητα, γιατί είχαν προσωπική πνευματική εμπειρία για τους Αιρετικούς και τα μυστήριά τους, που αντιμετώπισαν στην εποχή τους έκαστος. Για εκείνους ομίλησαν κατά κυριολεξία και εμείς σήμερα προσπαθούμε λογικά κατ αναλογία να βγάλουμε συμπεράσματα για τους σημερινούς Αιρετικούς και τον βαθμό της πτώσεώς τους. Η δική μας γενιά Οδυσσέα πρέπει να αποφανθεί και αποφασίσει το δέον γενέσθαι με τους σύγχρονους αιρετικούς. Δεν είναι σωστό να λέμε, ότι οι Πατέρες λένε για τα σημερινά προβλήματα, αλλά οι Πατέρες είπαν και εμείς σύμφωνα με την παρακαταθήκη τους συμπεραίνουμε και λέμε. Εμείς βέβαια δεν έχουμε το προτέρημα των Πατέρων να έχουμε την πνευματική εμπειρία που θα μας διασφάλιζε το απλανές στα συμπεράσματά μας. Δεν γνωρίζω εάν στις πονηρές ημέρες μας υπάρχουν ακόμη απλανείς οδηγοί ( Θεόπτες ), αλλά και αν υπάρχουν μάλλον σιωπούν, ίσως γιατί η ανοχή του Κυρίου μας έναντι των αποστατών και όσων τους ακολουθούν δεν έχει εξαντληθεί ακόμη. Αδελφέ μου εάν ο Κύριος δείχνει κάποια ανοχή ακόμη ποίοι είμαστε εμείς που γινόμαστε βασιλικότεροι Του Βασιλέως; Όσο για την ανωνυμία μου πίστεψέ με γνωρίζεις και μάλιστα πολύ καλά ποιός είμαι αν συγκρίνεις το ύφος των γραφομένων μου με πολλά παλαιότερα σχόλια συνήθως επώνυμα, που έχω δημοσιεύσει στο ιστολόγιό σου, αλλά πίστεψέ με απογοητεύθηκα, διότι διαπίστωσα, ότι για τους πολλούς δεν ισχύει το αυτονόητο, καθώς δουλεύουν περισσότερο από τον Χριστό μας την γνώμη τους και τον καμουφλαρισμένο εγωϊσμό τους. Αν λοιπόν κάτι που γράφω είναι χρήσιμο ας ακούσουν τον λόγο και ο Θεός γνωρίζει ποιός το έγγραψε, αν πάλι δεν τους είναι χρήσιμο ας το παραβλέψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου