Κυριακή 20 Ιουλίου 2014



Πατηρ Παϊσιος:

 «Ο προφήτης Ηλίας τροχάει και ετοιμάζει την μαχαίρα του! 
Και μάλιστα πρώτα θα αρχίσει από τους πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχους". 

================================


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

           ‘‘Ο  ΠΡΟΦΗΤΗΣ  ΗΛΙΑΣ’’                              Περιστέρι 4-7-2014

ΕΔΕΣΣΗΣ  43  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  Τ. Κ. 12137

ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998                                              Προς

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 488

                                                                        Τα Ιστολόγια ‘‘ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ’’, ‘‘ΠΑΤΕΡΙΚΗ                                                                             ΠΑΡΑΔΟΣΗ και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ’’ και την

                                                                                          Εφημερίδα ‘‘Η ΕΚΔΟΣΗ’’




Αγαπητοί  αδελφοί χαίρετε  εν Κυρίω,


    Διανύουμε αγαπητοί αδελφοί το σωτήριο έτος 2014 μ.Χ. Στην εποχή                           μας συμβαίνουν ‘‘πράματα και θάματα’’, όπως χαρακτηριστικά λέγει ο λαός μας. ΄Εχουμε καταπληκτικά επιστημονικά επιτεύγματα, αδιανόητα ανθρωπίνως στο παρελθόν, αλλά προφητευμένα από το Άγιο Πνεύμα. Δαν 12:4. Στην εποχή μας διευθύνουν τον κόσμο ‘‘τα άλαλα και τα μπάλαλα’’, όπως προφήτευσε ο ΄Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Προφ. αριθ. 44.1 Τον περασμένο αιώνα είχαμε δύο Παγκοσμίους πολέμους, και τώρα έχουμε σε διάφορα μέρη της γης τοπικούς πολέμους. Ματθ.24:6-7. Παράλληλα έχουμε μεγάλη αποστασία από την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και την Χριστιανική ηθική.



     Τα τελευταία 40 χρόνια εμφανίστηκαν στην Πατρίδα μας 100άδες χριστιανικές αιρέσεις απωλείας 2 Πέτρ. 2: 1-3, και πλήθος παραθρησκευτικών ομάδων. ΄Εχουμε και την παράνομη άφιξη άνω των 21/2 εκατομμυρίων αλλοφύλων, εκ των οποίων το ένα τουλάχιστον εκατομμύριο είναι αντίχριστοι Μουσουλμάνοι. Η παράνομη άφιξη τόσου μεγάλου αριθμού αλλοφύλων και δη αντιχρίστων αλλοθρήσκων, έγινε για συνετισμό μας και κατά παραχώρηση του Θεού 1 Κορ. 14: 21-22, γιατί τα τελευταία 35 χρόνια οι έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν γεννούν περισσότερα από 1 ή 2 παιδιά, παραβιάζοντας την εντολή του Θεού 1Τιμ.2:15. Οι πολύτεκνοι αποτελούν μία ελάχιστη μειοψηφία.



     Η πολιτεία αντινομοθέτησε στον αιώνιο Νομοθέτη Θεό  Eξ. 20: 13, Δευτ. 5: 17, και ψήφισε νόμο υπέρ της νομιμοποιήσεως των εκτρώσεων Ησ. 24:4. 100άδες χιλιάδες ετησίως οι εκτρώσεις στην Πατρίδα μας. Το έθνος μας υφίσταται αληθινή γενοκτονία. Ψήφισε νόμους σύμφωνα με τους οποίους το διαζύγιο εκδίδεται για ‘‘ψύλλου πήδημα’’. Αποτέλεσμα; Τα διαζύγια αυξάνονται και πληθύνονται. Οικογένειες διαλύονται. Πολλά παιδιά διαζευγμένων ή διαλυμένων οικογενειών καταλήγουν στην κόλαση των ναρκωτικών.



    Ελάχιστοι νέοι και νέες τηρούν το νόμο του Θεού για προγαμιαία αγνότητα και εγκράτεια. Δυστυχώς αρκετοί προσβάλλονται από το Έιτζ. Η πορνεία και η μοιχεία πάει ‘‘σύννεφο’’. Η ομοφυλοφιλία προβάλλεται ως ‘‘εναλλακτική μορφή έρωτα’’! 


΄Εχουμε μάλιστα και παρελάσεις ομοφυλοφίλων, της οποίες ονομάζουν ‘‘παρελάσεις υπερηφάνειας’’! Σε διάφορες χώρες έχουν ψηφισθεί και νόμοι για γάμους ομοφυλοφίλων και υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια!



     Όλα αυτά είναι προφητευμένα στο 1Τιμ. 3:1-7. Bαδίζουμε ολοταχώς προς το αποκορύφωμα της μεγάλης αποστασίας κατά την οποία θα εμφανιστεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας, ο αντικείμενος 2 Θεσ. 2: 3-4, ο Αντίxριστος 1 Ιωάν. 2:18. Ποια είναι η μεγαλύτερη αποστασία στις ημέρες μας; Η αποστασία από την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη υψηλόβαθμων ρασοφόρων κληρικών, Πατριαρχών, Μητροπολιτών, Επισκόπων, αλλά και Πρεσβυτέρων, μοναχών και λαικών θεολόγων. Αυτοί κηρύττουν την παναίρεση του Οικουμενισμού σε διαχριστιανικό και πανθρησκειακό επίπεδο. Αποτέλεσμα; To μεγαλύτερο ποσοστό του πληρώματος της Ελληνόφωνης Ορθοδοξίας να έχει πάθει πνευματική –δογματική ‘‘μυωπία’’! Να μη μπορεί να διακρίνει πλέον τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της ορθής Πίστεως και της παναίρεσης του Οικουμενισμού. Η παναίρεση του Οικουμενισμού προετοιμάζει την έλευση του Αντιχρίστου.



     Τίθεται το ερώτημα. Τι μέλλει γενέσθαι; Θα εμφανιστεί στις ημέρες μας ο Αντίχριστος ή θα  επακολουθήσουν στην ανθρωπότητα άλλα σοβαρά γεγονότα; Εκφράζουμε την άποψη ότι ο ΄Αγιος Τριαδικός Θεός ο οποίος είναι αγάπη 1 Ιωάν. 4:16, αλλά είναι και δίκαιος Ψαλμ. 7: 9-13, 44:7-8(O’), 102:17(O’), Iερ. 11:20, Aποκ. 2:23, θα χρησιμοποιήσει ως ράβδο τιμωρίας-δικαιοσύνης νέο Παγκόσμιο Πόλεμο.  Θα αποδώσει δικαιοσύνη στους αμετανόητους ενόχους και θα δώσει την δυνατότητα μετανοίας  στους καλοπροαίρετους ανθρώπους.



    Εγγύτατα είναι η ώρα που θα ηχήσει το σάλπισμα του 5ου και του 6ου αγγέλου και θα επακολουθήσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Στον πόλεμο αυτό θα λάβουν μέρος 200.000.000 εποχούμενοι στρατιώτες και θα σκοτωθεί το 1/3 των ανθρώπων. Αποκ. 9ο κεφάλαιο.



     Επίσης εκφράζουμε την άποψη ότι τις ημέρες εκείνες θα εκπληρωθεί η πρόρρηση του Γέροντα Παισίου του Αγιορείτη ότι «Ο προφήτης Ηλίας τροχάει και ετοιμάζει την μαχαίρα του! Και μάλιστα πρώτα θα αρχίσει από τους πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!».2 Βλέπε επίσης «Γέροντα, το απολυτίκιο του Προφήτη Ηλία λέει ότι είναι ο ‘‘δεύτερος Πρόδρομος  της Παρουσίας Χριστού’’. Θα έρθει ο Προφήτης Ηλίας στη γη; απ. «Ο προφήτης Ηλίας τροχάει τώρα τη μάχαιρα. Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες, Παπάδες, μοναχούς3. Σημ. Η υπογράμμιση είναι δική μας.




    Η δική μας ερμηνεία είναι ότι ο λόγος αυτός θα έχει πλήρη εφαρμογή στους ‘‘Ορθοδόξους’’ Οικουμενιστές! Όπως ο Προφήτης Ηλίας στην εποχή του κατέσφαξε τους ιερείς της αισχύνης που κήρυξαν αποστασία από τον αληθινό Θεό, έτσι και στις ημέρες μας ο Τριαδικός Θεός θα τον χρησιμοποιήσει ως τιμωρητική ράβδο  εναντίον των ποιμένων της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας που αποστάτησαν από την άπαξ παραδοθείσα(Ορθόδοξη) Πίστη  Ιούδ. 3, και προσχώρησαν στην παναίρεση του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΎ. Ευχόμαστε ολόψυχα να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την Ορθοδοξία. Να έχουμε όμως και Ορθοπραξία για να μας προστατεύσει ο Θεός από τα επερχόμενα φοβερά δεινά. 



                                          Με αγάπη Χριστού

        
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΖΙΩΓΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                                  ΧΟΡΤΑΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ  



 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

           ‘‘Ο  ΠΡΟΦΗΤΗΣ  ΗΛΙΑΣ’’                              Περιστέρι 10-7-2014

ΕΔΕΣΣΗΣ  43  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  Τ. Κ. 12137

ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998                                              Προς

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 489

                                                                        Τα Ιστολόγια ‘‘ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ’’, ‘‘ΠΑΤΕΡΙΚΗ                                                                             ΠΑΡΑΔΟΣΗ και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ’’ και την

                                                                                          Εφημερίδα ‘‘Η ΕΚΔΟΣΗ’’




Αγαπητοί  αδελφοί χαίρετε  εν Κυρίω,

Η παρούσα επιστολή αποτελεί συνέχεια της με αριθ. 488/4-7-2014 επιστολής μας προς τα ιστολόγιά σας. 
Στην εν λόγω επιστολή μας αναφέρουμε πρόρρηση του Γέροντα Παισίου του Αγιορείτη ότι «Ο προφήτης Ηλίας τροχάει και ετοιμάζει την μαχαίρα του! Και μάλιστα πρώτα θα αρχίσει από τους πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!» Η δική μας ερμηνεία είναι, όπως γράψαμε, «ότι ο λόγος αυτός θα έχει πλήρη εφαρμογή στους ‘‘Ορθοδόξους’’ Οικουμενιστές! Όπως ο Προφήτης Ηλίας στην εποχή του κατέσφαξε τους ιερείς της αισχύνης που κήρυξαν αποστασία από τον αληθινό Θεό, έτσι και στις ημέρες μας (όταν συμβούν τα τρομακτικά γεγονότα του 3ου Παγκοσμίου πολέμου) ο Τριαδικός Θεός θα τον χρησιμοποιήσει ως τιμωρητική ράβδο εναντίον των ποιμένων της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας που αποστάτησαν από την άπαξ παραδοθείσα(Ορθόδοξη) Πίστη  Ιούδ. 3, και προσχώρησαν στην παναίρεση του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΎ».




Προς επίρρωση των ανωτέρω αποστέλλουμε την παρούσα, γιατί περιήλθε στα χέρια μας CD με κήρυγμα του μακαριστού Αυγουστ. Καντιώτου, με θέμα τον Προφήτη Ηλία. Το κήρυγμα έγινε την 20-7-1960, στις Τζιτζιφιές στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία (σημερινή Παντάνασσα Τζιτζιφιών). Ο τότε Αρχιμ. Αυγουστ. Καντιώτης  για να δείξει το μέγεθος του αμαρτήματος της βλασφημίας των θείων, μεταξύ των άλλων είπε και τα κατωτέρω. «Εάν ερχόταν ο δεύτερος Πρόδρομος, και θάρθει, θάρθει ο Ηλίας ο Θεσβίτης με τη μάχαιρά του, θα τους αρπάξει( τους βλασφήμους) από τα μαλλιά όπου νάνε είτε μικρός, είτε μεγάλος, είτε αγράμματος, και θα τους κατεβάσει κάτω εδώ στις Τζιτζιφιές, εκατό χιλιάδες και δεν θα λυπηθεί κανένα, θα κοκκινίσει τρία χιλιόμετρα η θάλασσα από το αίμα των βλασφήμων».1




Συμφωνούμε με την άποψη του μακαριστού π. Αυγουστίνου. Εάν ο προφήτης Ηλίας δεν θα δείξει έλεος  στους αμετανόητους βλασφήμους των θείων, πολύ περισσότερο δεν θα δείξει το παραμικρό έλεος στους αποστάτες της Ορθοδόξου Πίστεως. Με εντολή του Κυρίου Παντοκράτορος θα τους κατασφάξει, γιατί οδηγούν το λαό Του στην μεγάλη αποστασία, στην παναίρεση του διαχριστιανικού και του πανθρησκειακού Οικουμενισμού. 


Οι οικουμενιστές  προετοιμάζουν την έλευση του Αντιχρίστου, και οδηγούν τους αποστάτες στην αιώνια απώλεια!

                                        

  Με αγάπη Χριστού



       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΙΩΓΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                              ΧΟΡΤΑΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ  

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ1.CD.‘‘Φωνή βοώντος’’(γέρων Αυγουστίνος-Αθήνα) Ηλίας ο ζηλωτής. Βιβλιοπωλείο της Χριστιανικής Αδελφότητος «Αγάπη» ΦΛΩΡΙΝΑ



3 σχόλια:

  1. Οι άγιοι έχουν την μάχαιρα του Πνεύματος και οι σαλοί υποκριτές του φόνου των συνανθρώπων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπορεις να γινη σαφεστερος;
    Ποιοι ειναι οι σαλοι υποκριτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καινή Διαθήκη, Κατά Ματθαίον, Κεφάλαιο 23, στ. 8 ὑμεῖς δὲ μὴ κληθῆτε ραββί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ διδάσκαλος, ὁ Χριστός· πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε. 9 καὶ πατέρα μὴ καλέσητε ὑμῶν ἐπὶ τῆς γῆς· εἷς γάρ ἐστιν ὁ πατήρ ὑμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς. 10 μηδὲ κληθῆτε καθηγηταί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ καθηγητής, ὁ Χριστός. 11 ὁ δὲ μείζων ὑμῶν ἔσται ὑμῶν διάκονος. 12 ὅστις δὲ ὑψώσει ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, καὶ ὅστις ταπεινώσει ἑαυτὸν ὑψωθήσεται. 13 Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρῖμα. 14 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν. 15 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, καὶ ὅταν γένηται, ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν. 16 Οὐαὶ ὑμῖν, ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ λέγοντες ὃς ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ ναῷ, οὐδέν ἐστιν, ὃς δ᾿ ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ χρυσῷ τοῦ ναοῦ, ὀφείλει. 17 μωροὶ καὶ τυφλοί! τίς γὰρ μείζων ἐστίν, ὁ χρυσός ἢ ὁ ναὸς ὁ ἁγιάζων τὸν χρυσόν; 18 καί· ὃς ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ θυσιαστηρίῳ, οὐδέν ἐστιν, ὃς δ᾿ ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ δώρῳ τῷ ἐπάνω αὐτοῦ, ὀφείλει. 19 μωροὶ καὶ τυφλοί! τί γὰρ μεῖζον, τὸ δῶρον ἢ τὸ θυσιαστήριον τὸ ἁγιάζον τὸ δῶρον; 20 ὁ οὖν ὀμόσας ἐν τῷ θυσιαστηρίῳ ὀμνύει ἐν αὐτῷ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ἐπάνω αὐτοῦ· 21 καὶ ὁ ὀμόσας ἐν τῷ ναῷ ὀμνύει ἐν αὐτῷ καὶ ἐν τῷ κατοικήσαντι αὐτόν· 22 καὶ ὁ ὀμόσας ἐν τῷ οὐρανῷ ὀμνύει ἐν τῷ θρόνῳ τοῦ Θεοῦ καὶ ἐν τῷ καθημένῳ ἐπάνω αὐτοῦ. 23 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι ἀποδεκατοῦτε τὸ ἡδύοσμον καὶ τὸ ἄνηθον καὶ τὸ κύμινον, καὶ ἀφήκατε τὰ βαρύτερα τοῦ νόμου, τὴν κρίσιν καὶ τὸν ἔλεον καὶ τὴν πίστιν· ταῦτα δὲ ἔδει ποιῆσαι κἀκεῖνα μὴ ἀφιέναι. 24 ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες! 25 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας. 26 Φαρισαῖε τυφλέ, καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἵνα γένηται καὶ τὸ ἐκτὸς αὐτῶν καθαρόν. 27 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας. 28 οὕτω καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι, ἔσωθεν δὲ μεστοί ἐστε ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας. 29 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι οἰκοδομεῖτε τοὺς τάφους τῶν προφητῶν καὶ κοσμεῖτε τὰ μνημεῖα τῶν δικαίων, 30 καὶ λέγετε· εἰ ἦμεν ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν πατέρων ἡμῶν, οὐκ ἂν ἦμεν κοινωνοὶ αὐτῶν ἐν τῷ αἵματι τῶν προφητῶν. 31 ὥστε μαρτυρεῖτε ἑαυτοῖς ὅτι υἱοί ἐστε τῶν φονευσάντων τοὺς προφήτας. 32 καὶ ὑμεῖς πληρώσατε τὸ μέτρον τῶν πατέρων ὑμῶν. 33 ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν! πῶς φύγητε ἀπὸ τῆς κρίσεως τῆς γεέννης; 34 διὰ τοῦτο ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω πρὸς ὑμᾶς προφήτας καὶ σοφοὺς καὶ γραμματεῖς, καὶ ἐξ αὐτῶν ἀποκτενεῖτε καὶ σταυρώσετε, καὶ ἐξ αὐτῶν μαστιγώσετε ἐν ταῖς συναγωγαῖς ὑμῶν καὶ διώξετε ἀπὸ πόλεως εἰς πόλιν, 35 ὅπως ἔλθῃ ἐφ᾿ ὑμᾶς πᾶν αἷμα δίκαιον ἐκχυνόμενον ἐπὶ τῆς γῆς ἀπὸ τοῦ αἵματος ῎Αβελ τοῦ δικαίου ἕως τοῦ αἵματος Ζαχαρίου υἱοῦ Βαραχίου, ὃν ἐφονεύσατε μεταξὺ τοῦ ναοῦ καὶ τοῦ θυσιαστηρίου. 36 ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἥξει ταῦτα πάντα ἐπὶ τὴν γενεὰν ταύτην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου