Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Οι μεγαλυτεροι απο τους Μεγαλους

 ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ 


                  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
                 
                                           1995


Η συμπόρευση Οικουμενισμού-Παγκοσμιοποιήσεως. Ο διωκόμενος. Ο εσμός των διωκόντων. Οι "φίλοι" αντι-Οικουμενιστές θεατές και ελεγκτές του από την κερκίδα!!!





ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 

ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ




Επιστολή Επισκόπου Ράσκας - Πριζρένης Αρτεμίου





που εξηγεί τον πραγματικό λόγο που διώκεται



Γιατί με διώκουν




Γραφτηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2010



Με κατηγορούν αναποδείκτως ότι κάνω σχίσμα στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (επίσκοπος Γρηγόριος, νυν Ερτζεγοβίνης), ότι έχω οργανώσει απόπειρα δολοφονίας του γραμματέα μου (επίσκοπος Αθανάσιος Γιέβτιτς), για οικονομικές καταχρήσεις (Μητροπολίτης Ιωάννης και άλλοι), για μη σεβασμό της Συνόδου της Ιεραρχίας και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, Πατριάρχης Ειρηναίος), για...

Εγώ όμως το μόνο που επιθυμούσα και επιθυμώ είναι ο σεβα­σμός των ιερών κανόνων, του Καταστατικού Χάρτη της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, των κανονικών αρμοδιοτήτων του Επισκόπου και του απαραβιάστου των δικαιωμάτων του, τα οποία μου καταπα­τούν εδώ και πέντε χρόνια.

Ήθελα να μου απαντήσουν σε κάποια ερωτήματα, αμφιβολίες, ασάφειες....... Αντί αυτού, ελάμβανα μόνο αποφάσεις, παραγγελίες, διατάγμα­τα, εντολές, οι οποίες παραβίαζαν τόσο την κανονική τάξη της Ορθο­δόξου Εκκλησίας όσο και τα δικαιώματά του ως κανονικού Επισκόπου.


Πού είναι το πρόβλημα;

Στο γεγονός ότι εδώ και δέκα χρόνια επιμόνως και συνεπώς αγωνίζομαι για τον λαό μου στο Κοσσυφοπέ­διο και για το Κόσοβο και τα Μετόχια μέσα στην Σερβία.

Αυτή η θέση και η προσπάθεια ενοχλούσε το καθεστώς του Slobodan Milosevic, το νυν καθεστώς του Boris Tadic, και ειδικά την Διεθνή Κοινότητα στην ολοκλήρωση των σχεδίων δημιουργίας του λεγομένου ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου ως δευτέρου Αλβανικού κράτους στα Βαλκάνια.

Και άλλο:

η σαφής και η αποφασιστική στάση μου έναντι του Οικουμενισμού, του Παπισμού και της Παγκοσμιοποιήσεως, έναντι των νεωτεριστών στην ζωή και τη θεολογία (Ιγνάτιος Μίντιτς[2]), ενοχλούσε και ενοχλεί μερικούς στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, οι οποίοι αυτές τις αρχές και στόχους έχουνε ασπαστεί και κοπιάζουν για την πραγματοποίησή τους.

Έτσι, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ τους οποίους εμποδίζω στην εκπλή­ρωση ΤΩΝ ΑΤΙΜΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥΣ, επιτίθενται από κοινού εναντίον μου έτοιμοι να με απομακρύνουν από την θέση μου, είτε να με εξοντώ­σουν.

Ξέρω, ότι όλοι οι προκάτοχoί μου στον θρόνο της Μητροπόλεως Ράσκας-Πριζρένης, όπως και όλος ο Σερβικός λαός στο Κόσοβο και τα Μετόχια, αιώνες τώρα μαρτυρούσαν και μαρτυρούν με την παραχώ­ρηση του Θεού. 
Δεν είναι παράξενο που και εγώ έχω την ίδια τύχη.

Οι διώκτες μου μπορούν να μου στερήσουν τον επισκοπικό θρόνο, ακόμα και το επισκοπικό αξίωμα, μπορούν να με ανακηρύξουν άρρωστο, με γεροντική άνοια, ακόμα και παράφρονα (όπως το έχει ήδη κάνει ο Σάββας Γιάνιτς[3]), μπορούν να κάνουν και πολλές άλλες ανομίες τις οποίες ούτε μπορώ να φανταστώ.
Όλα θα τα αντέξω με την βοήθεια του Θεού.

Παρ΄ όλα αυτά δεν μπορούν να με αναγκάσουν να κάνω το σχίσμα και να διασπάσω τον αγιοσαββίτικο χιτώνα της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν μπορούν να με σπρώξουν στην αγκαλιά του Πάπα Ρώμης, ούτε στην αγκαλιά των ευρωπαίων Οικουμενιστών, διότι δεν πρόκειται να υποχωρήσω από τις θέσεις μου.


Όθεν, κραυγαλέα η προσευχή μου:



 "Γένοιτο, Κύριε, το έλεός σου εφ΄ ημάς, καθάπερ ηλπίσαμεν επί σε".



Αμήν.

Επίσκοπος Ράσκας-Πριζρένης
και Κοσόβου-Μετοχίων


+ ΑΡΤΕΜΙΟΣ




Σημειώσεις

[1] Το σημείωμα αυτό έγινε λίγες μέρες πριν να αρχίσει ο διωγμός, αλλά που ήταν ήδη φανερό ότι έπονται δύσκολες μέρες, και ότι η ΔΙΣ ήταν αποφασισμένη να προβεί σε σκληρά μέτρα εναντίον του Επισκόπου Αρτεμίου, ενώ οι συκοφαντίες είχαν πάρει τεράστιες διαστάσεις.

[2] Ιγνάτιος Μίντιτς, Επίσκοπος του Μπρανίτσεβο στην κεντρική Σερβία, είναι καθηγητής Δογματικής στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου.

Είναι γνωστός για πολλούς νεωτερισμούς που εισάγει στα διδασκόμενα και στα γραφόμενά του, πολλά των οποίων αντιβαίνουν στην Ορθόδοξη Παράδοση και στην Πατερική Θεολογία.

Παράδοξο είναι ότι στη διδασκαλία του έχει πλήρη υποστήριξη και κάλυψη των τριών μαθητών του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς (Μπούλοβιτς, Ράντοβιτς και Γιέβτιτς), παρ΄ όλο που εδώ και χρόνια έχουν γίνει πολλές αντιδράσεις από τον κλήρο και τον λαό με επίμονες απαιτήσεις να απομακρυνθεί αυτός από τη Θεολογική Σχολή, και ακόμα να καταδικαστεί η διδασκαλία του.

Στην Σερβική Εκκλησία υπάρχουν Επίσκοποι οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια δεν δίνουν ευλογία στους κληρικούς τους να σπουδάζουν στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου, δεδομένου ότι με τις διδασκαλίες του σκανδαλίζονται πολλές ψυχές.

Ο Αθανάσιος Γιέβτις, όμως, τον έχει αποκαλέσει "προφήτη"!

Ο Σεβασμιώτατος Αρτέμιος πριν από μερικά χρόνια έκανε διεξοδική ανάλυση επάνω στη διδασκαλία του, η οποία εκτείνεται σε τρία ογκώδη τετράδια, τα οποία έστειλε στη ΔΙΣ και στην Ιεραρχία, με έκκληση να ασχοληθεί η Ιεραρχία με τη διδασκαλία του, διότι έχει γίνει μεγάλος σάλος στον λαό, και να ληφθεί επίσημη θέση σ΄ αυτό το ζήτημα.

Αυτή η ενέργεια, όμως, του Σεβασμιωτάτου Αρτεμίου προκάλεσε τουναντίον νέες επιθέσεις και μηχανορραφίες εις βάρος του ιδίου, ενώ συστήθηκε μια τριμελής Επιτροπή (Ράντοβιτς, Μπούλοβιτς, Γιέβτιτς) με σκοπό να ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή και ύστερα να κάνει έκθεση στην Ιεραρχία, πράγμα που δεν έγινε έως τώρα (ούτε, φαίνεται, πρόκειται να γίνει), παρ΄ όλο που ο Επίσκοπος Αρτέμιος τα τελευταία χρόνια έκανε υπενθυμίσεις στην Ιεραρχία ζητώντας εκκίνηση της υποθέσεως.

Δεν είναι άσχετο να ειπωθεί ότι κυριότερη θέση στη διδασκαλία του Μίντιτς κατέχει στην ουσία η θεολογία του Μητροπολίτου Περγάμου Ι. Ζηζιούλα, του οποίου ο Μίντιτς (ομού με τους Γιέβτις, Ράντοβιτς και Μπούλοβιτς) είναι πιστός ακόλουθος.

Επιπρόσθετη οδύνη προκαλεί το γεγονός ότι του ανεθέτει τη συγγραφή των βιβλίων για το Μάθημα των θρησκευτικών (μετά από τότε που εισήχθη το Μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία της Σερβίας το 2001, ύστερα από 50 χρόνια).

Τα βιβλία αυτά εκτός από το γεγονός ότι είναι δυσνόητα όχι μόνο για τους μαθητές αλλά συχνά και για τους ίδιους τους διδασκάλους, φάνηκαν επιζήμια για τα παιδιά και προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις εκ μέρους όχι μόνο του κοινού αλλά και των παιδαγωγών, χωρίς όμως να ληφθούν κατάλληλα μέτρα επάνω σ΄ αυτό το ζήτημα.

Η πρωτοπορία του Σεβασμιωτάτου Ιγνατίου Μίντιτς στη λειτουργική αναγέννηση (με ενεργή υποστήριξη πάλι των ίδιων Επισκόπων), που πολλές φορές συνεπάγεται, εκτός των άλλων, και την κατάργηση των τέμπλων μέσα στους ναούς, έχει προκαλέσει πολλές ταραχές και αντιδράσεις στον σερβικό λαό.

[3] Ο Σάββας Γιάνιτς από τη μονή Ντέτσανη, ο πρεσβευτής των θέσεων για συνεργασία με αλβανικές αρχές στην Πρίστινα και έτσι σταδιακής αναγνωρίσεως της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, είναι μαζί με τον βοηθό Επίσκοπο Θεοδόσιο Σίμπαλιτς ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Σεβασμιωτάτου Αρτεμίου μέσα στον κλήρο Μητροπόλεως Ράσκας-Πριζρένης.

Εδώ και πολλά χρόνια επιδιώκει παντί σθένει να εκδιωχθεί ο Επίσκοπος Αρτέμιος από την έδρα του.

ΣΧΟΛΙΟ : Τό κείμενο αναφέρεται στούς ταγούς τού αντιοικουμενισμού, δηλ. στούς Ζήση, Μεταλληνό, Σαράντο, οι οποίοι αφού απέκτησαν τό κύρος πού ήθελαν, εξαφανίστηκαν. 
Ο ένας ίδρυσε εταιρία παραγωγής βίντεο όπου πρωταγωνιστεί ο ίδιος, ο άλλος χάθηκε στήν μετα-ιστορική Ρωμηοσύνη, καί ο τρίτος ίδρυσε παραεκκλησιαστική οργάνωση καί απ'ότι φαίνεται οδηγεί σιγά-σιγά τούς οπαδούς του σε ένα είδος αυτοκτονίας, όπως όλοι οι αρχηγοί σέχτας.
Ο Πειραιώς είναι απλώς ιδιόρρυθμος, δέν μετράει. 
Αμέθυστος

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013



Κατά τον Ζακύνθου, 

οι εικόνες του Θεού 

είναι τυφλοπόντικες




Η αποκρουστική και αμετανόητη Επισκοπική γλώσσα του υποκόσμου και της αλητείας πλημμύρισαν και πάλι το διαδίκτυο!








Ο άνθρωπος που φέρει το όνομα του «Χρυσο»-στόμου και την ιδιότητα του Επισκόπου πρώην Ζακύνθου και νυν Δωδώνης, ακούει δε στο επώνυμο «Συνετός»,  δεν αξίζει απαντήσεως, αλλά επειδή η αδράνεια και η αδιαφορία μας για τους υβριστές του ιερού ράσου που φορούν τους αποθρασύνει, επιβάλλεται η δημοσίευση ενός σχολίου από το διαδίκτυο.

Η αφορμή γνωστή. 
Κάποιοι κατεδίκασαν την πράξη του να παραστεί με πολιτικά όχι για ιδιωτική του επίσκεψη, αλλ’ ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας. 
Όταν το έμαθε, θύμωσε και άνοιξε το «συνετό» στόμα του και στολίζοντας όλους αυτούς με ανοίκειο για επίσκοπο χαρακτηρισμό,είπε:

''Τυφλοπόντικες ανέδειξαν ένα ανύπαρκτο θέμα''



Διάβασα στο διαδίκτυο γι’ αυτή του την απάντηση:

«Ο υβριστής των πάντων πρ. Ζακύνθου Χρυσόστομος «Έχει εισαγάγει την αλητεία στην Εκκλησία» (όπως είπε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος)
Η γλώσσα του υποκόσμου και της αλητείας πλημμύρισαν και πάλι το διαδίκτυο. 
Ο Χρυσόστομος μίλησε. 
Επειδή είμαι ένας από τους τυφλοπόντικες, θυμίζω στον υβριστή των πάντων Επίσκοπο, πως υπάρχουν και άλλα ζώα, που για χάρη του επισκοπικού αξιώματος που αναξίως φέρει δεν θα ονομάσω. 
Θα θυμίσω όμως στους αναγνώστες υβριστικές φράσεις του (και με σεξουαλικά υπονοούμενα) που έχει εκστομίσει το στόμα του Χρυσόστομου:
 

Δ΄ Μια Απολογία-Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού (που το κόστος της ήταν η "καθαίρεση"), συκοφαντείται συνειδητά από γνωρίζοντας, και κακοποιείται από τους αγνοούντας. 

 








Δ΄ ΜΕΡΟΣ


 ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟΝ  ΥΠΟΜΝΗΜΑ




ΠΡΟΣ ΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΝ  ΣΥΝΟΔΙΚΟΝ



ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



τοῦ Ἱερομονάχου π. Εὐθύμιου Τριακαμηνᾶ





Δημοσιεύουμε σήμερα τὸ Δ΄ μέρος τοῦ Ἀπολογητικοῦ Ὑπομνήματος τοῦ π. Εὐθύμιου. 
Νὰ ὑπενθυμίσουμε, ὅτι ἡ δημοσίευση γίνεται, ἐπειδὴ πρόσφατα ἐπανῆλθαν στὸ φῶς τῆς δημοσιότητος τὰ ψεύδη ποὺ διαδίδονται στὴν Μητρόπολη Δημητριάδος καὶ στὴ Μητρόπολη Λαρίσης (ἐκεῖ ὅπου λειτουργεῖ καὶ ἐξομολογεῖ ὁ ἀδίκως τιμωρηθεὶς π. Εὐθύμιος) σχετικά μὲ τὴν διάτρητη καταδικαστικὴ ἀπόφαση τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ δικαστηρίου.





Μ τ πόμνημα του αὐτὸ (ὅπως θὰ διαπιστώσει ὁ ἀναγνώστης) π. Εθύμιος παντ μ ἀδιάψευστα στοιχεα στς ψευδέστατες, ἀνύπαρκτες, κακόβουλες κα στημένες κατηγορίες πο το πηύθυναν οἱ «ἄδικοι Ἐπίσκοποι Δικαστές» (κατὰ τὴν διατύπωση συνεπισκόπου τους), καὶ καταδεικνύει μὲ τράνταχτα παραδείγματα τὸ γιατί οἱ σύγχρονοι Ἐπίσκοποι συμμετέχουν στὴν αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, αὐτοὶ ποὺ ἀποτελοῦν τὴν πληγὴ τῆς σύγχρονης ἐκκλησιαστικῆς διοικήσεως.





Αὐτοὶ λοιπόν, οἱ Ἐπίσκοποι τὸν κατεδίκασαν, ἐπειδὴ ἀγωνίζεται ἐναντίον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, καὶ ἐπειδὴ δὲν ἔτυχε νὰ ἔχει κατηγορηθεῖ μὲ τέτοιου εἴδους βαρύτατες κατηγορίες, μὲ τὶς ὁποῖες κατηγορήθηκαν συγκεκριμένοι Ἐπίσκοποι. 
Δὲν κατηγορήθηκε δηλαδή, ὁ π. Εὐθύμιος, οὔτε γιὰ κατάχρηση εκατομμυρίων, οὔτε γιὰ ἀλλοίωση τῆς εὐαγγελικῆς ἠθικῆς καὶ σκανδαλισμὸ τῶν πιστῶν μὲ κάποια συνέντευξή του σ πορνοπεριοδικό, οὔτε γιὰ αἵρεση· δὲν κατηγορήθηκε ὅτι ἔχει ἀρχοντικά, καὶ βίλλες, ἢ ὅτι ἔχει μερσεντὲς καὶ μερικὲς ἑκατοντάδες φανταχτερὲς καὶ πολυδάπανες στολές ἢ ὅτι κυκλοφορεῖ κουστουμαρισμένος ὡς ἄλλος ραββίνος στὰ διεθνῆ fora καὶ στὶς κθέσεις, ἐνέργειες στὶς ὁποῖες μποροῦν ἀσύδοτα καὶ ἀτιμώρητα νὰ προβαίνουν κάποιοι ἀπὸ τοὺς σύγχρονους δεσποτάδες κατασκανδαλίζοντας τοὺς πιστούς, καὶ γιὰ τὶς ὁποῖες οἱ συνεπίσκοποί τους, ἀντὶ νὰ καταδικάσουν, τοὺς καλύπτουν, τοὺς ἀθωώνουν ἢ καὶ τοὺς ἐμπιστεύονται (ὡς ἐπιβράβευση) ἐπίζηλες ἐκκλησιαστικὲς θέσεις.




π. Εθύμιος ζε σὲ ἕνα σπήλαιο πο διαμόρφωσε ς κατοικία, λειτουργεῖ μὲ τὴν μία λειωμένη ἱερατική του στολή, ἔχει ἀφιερώσει τ ζωή του στ μελέτη τν γίων Πατέρων κι ἀγωνίζεται ἐναντίον τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ποὺ συνειδητὰ ἢ ἀσυνείδητα αὐτοὶ ὑπηρετοῦν.




Αὐτὴ εἶναι ἡ «ἁμαρτία» του κατὰ τὴν δεσποτοκρατία!



«Πατερικ Παράδοση»





Μέρος Δ΄





10. Διά τήν ι' κατηγορίαν (ἐπί παρερμηνείᾳ καί διαστροφῇ τῶν Ἱερῶν Γραφῶν καί τῶν Πατερικῶν κειμένων) τοῦ κατηγορητηρίου ἔχω νά ἀναφέρω τά ἀκόλουθα:
Εἶναι καί εἰς αὐτήν τήν παράγραφον προφανής ἡ προσπάθεια ἀποπροσανατολισμοῦ καί παραπληροφορήσεως καί μάλιστα σέ τέτοιο σημεῖο, ὥστε νά χρησιμοποιῆ ὁ κατήγορος Ἰησουΐτικες μεθόδους. Αὐτό φαίνεται καθαρά ἀπό δύο σημεῖα τῆς παραγράφου τά ὁποῖα ἀκολούθως ἀναφέρω καί ἐπεξηγῶ.



α) Ἀναφέρονται συγκεκριμένως εἰς τήν παράγραφον αὐτήν ἐπί λέξει τά ἑξῆς: «ἐν ᾗ ἀγνοεῖ πᾶν ὅ,τι ὁ θεῖος πατήρ τῆς ἐκκλησίας ἡμῶν Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος πιστεύει διά τήν Ἀρχιερωσύνη, ἅτινα τόμους ὁλοκλήρους καλύπτουσι τῆς Ὀρθοδόξου Πατρολογίας...». Καί βεβαίως εἶναι ἀπολύτως σωστά αὐτά τά ὁποῖα γράφονται, διότι ὄντως ὁ ἅγιος ἔθεσε τήν ἀρχιερωσύνη εἰς τό ὕψος τό ὁποῖον ἔπρεπε. Τό θέμα ὅμως δέν εἶναι τί ἐπίστευε ὁ ἅγιος διά τήν ἀρχιερωσύνη, ἀλλά τί ἐπίστευε διά τούς ἀρχιερεῖς, διά τούς φορεῖς δηλαδή αὐτοῦ τοῦ ἀξιώματος. Ἐπειδή λοιπόν καί ὁ κατήγορός μου Ἐπίσκοπος Λαρίσης (σ. ιστολ.: Ἰγνάτιος Λάπας) προφανῶς γνωρίζει ὅτι ἄλλα ἐπίστευε ὁ ἅγιος διά τήν ἀρχιερωσύνη καί ἄλλα διά τούς ἀρχιερεῖς, ἀναφέρει στό κατηγορητήριο τήν ἀρχιερωσύνη, διά νά καλυφθῆ πίσω ἀπό αὐτήν καί νά συσκοτίση κατά τρόπον, ὅπως προανέφερα, ἰησουΐτικο τά πράγματα καί νά δώση στόν λαό νά πιστεύση ὅτι ὁ ἅγιος αὐτός, ὅπως καί ὅλοι οἱ ἄλλοι ἅγιοι, δέν ἔκαναν διάκρισι μεταξύ καλοῦ Ἐπισκόπου καί κακοῦ, μεταξύ καλοῦ ποιμένος καί κακοῦ.


δολοφονία!…

Image
 
Ζώστηκαν τα καθάρματα
της κάθαρσης τα άρματα
και η Νου Δου της συμφοράς
γι’ «άντρα, μιλάει, διαφθοράς»…

Η «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών»
είχε τους Έλληνες στο γύψο  βάλει,
μέχρι την Κύπρο, τη μαρτυρική
στης προδοσίας το σφυρί να βγάλει…

Έτσι και της ΝουΔουλας  το σφαγείο,
ανάμεσα στα τόσα άλλα
τα “θαυμαστά” και τα “μεγάλα”,
έβαλε, κατά τη στουρνάρεια ρήση,
και την «αμαρτωλή την ΕΡΤ
 στο συνεργείο».

Όπου, αφού την κάμουν βίδες
 και άχρηστα σιδερικά
στη θέση της θα βάλουν άλλο
 πειθήνιό τους παπαγάλο,
μέσα σε πλαίσια
ακραιφνώς φασιστικά,
 όπου θα εξυμνεί για πάντα
 τ’ απαίσια συμφέροντα
τα τοκογλυφικά…

Κι ύστερα τα ιδιωτικά κανάλια
όσα στων ναζιστών τις εντολές
δεν πειθαρχήσουν
πάραυτα και ασυζητητί
θα καταργήσουν.

Και την  Ελλάδα-σκέλεθρο
οι εγκληματίες και οι ρατσιστές
 γερμαναράδες και σιωνιστές,
ήσυχα κι ανενόχλητα
θα  τη συλήσουν,
μέχρι, που ούτε κόκαλο,
έστω  και γι’ αμυδρή
ανάμνηση, ν’ αφήσουν.

παπα-Ηλίας

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013



Οικουμενική συμπροσευχή και τέλεση θείας ευχαριστίας στην Ελβετία με συμμετοχή έλληνα ορθόδοξου ιερέα;



Aνταπόκριση από τις Βρυξέλλες του κ. Δημήτρη Πορφύρη και της κυρίας Πηνελόπης Σταφυλά.



Ο έλληνας ορθόδοξος πρωτοπρεσβύτερος π. Ιγνάτιος Παπαδέλλης, που υπηρετεί στην Αρχιεπισκοπή Ελβετίας, υπό την δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα συμμετάσχει σε οικουμενική τέλεση θείας ευχαριστίας στις 29 Ιουνίου 2013. 



Συλλειτουργοί του θα είναι ο καπουτσίνος π. Willi Anderan και ο Ιησουίτης π. Josef Bruhin από πλευράς καθολικών καθώς και δύο πάστορες μεταρρυθμιστές προτεστάντες ο Gerhard Traxel και ο Chtistoph Sigrist. 



Η οικουμενική θεία ευχαριστία θα τελεστεί στην εκκλησία των Λαζαριστών στην Gfenn κοντά στο Dudenfort. 



Μετά την προσκομιδή οι λειτουργοί θα απευθύνουν από κοινού την ευχαριστιακή δέηση και έπειτα θα δώσουν την θεία κοινωνία διευκρινίζει ο ένας εκ των συμμετεχόντων ο π. Bruhin. 



Ακόμη και το καθολικό πρακτορείο apic που μεταδίδει την είδηση 25/06/13 τονίζει ότι η ενέργεια αυτή δηλ. η από κοινού τέλεση της Θ. Ευχαριστίας από εκπροσώπους διαφορετικών Ομολογιών αντιβαίνει το Κανονικό Δίκαιο.





Μάλιστα η καθολική επισκοπή του Coire δήλωσε διά του επί του τύπου εκπροσώπου της Giuseppe Gracia ότι δεν θα πάρει θέση πριν το γεγονός.



 

 Επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αφού συντελεστεί η προανακοινωθείσα τελετουργία προκειμένου να λάβει γνώση όλων των διαδικαστικών που θ’ ακολουθηθούν ώστε ν’ αποφανθεί σχετικά.



 Σχόλιο Aμεθυστου: Κάθε μπουρδέλο χρειάζεται και μια γριά, υστερική τσατσά. Η κατάρα αυτή είναι χαρακτηριστικός τρόπος ομιλίας των αδελφών ψυχών. Όσοι πιστοί Χριστιανοί, που δεν είστε φονταμενταλιστές, όταν συναντάτε την τσατσά αυτή να μην ξεχνάτε να του φιλάτε το χέρι και να παίρνετε την ευχή του. ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ! 

Αμέθυστος.  


Φαναριωτικο ...φρουτο 

καταριεται κληρικους 

της Μυτιληνης:


Απεσταλμενος του Αρχιαιρεσιαρχου Βαρθολομαιου ηρθε στην Μυτιληνη για να λυση τον ...γορδιο δεσμο εκδιωξης του αρχιμ. Κυριλλου Συκη απο τον μητροπολιτη Μυτιληνης και προεβη σε καταρες και αφορισμους εναντιον κληρικων της Μυτιληνης που θεωρηθηκαν υπαιτιοι της εκδιωξης του αρχιμανδριτη.


Δητε φαναριωτικο ηθος.
Να καταριεται δεσποτης και φερεφωνο του Βαρθολομαιου τους κληρικους που αγιαζουν τον λαο με τα μυστηρια της Εκκλησιας.



Αληθεια, εχουν μεσα τους τιποτα αυτοι οι Φαναριωτες;
Ενας και ενας ειναι.
Τι επιπεδο ειναι αυτο;
Τουρκομαχαλαδικο....



Ακουστε τι εξερευσε ο απεσταλμενος του Σουλτανου του Βοσπορου. 
 
«Οταν λειτουργειτε, 
το σώμα και το αίμα του Κυρίου, 
να σας καίει τα σωθικά, 
η κατάρα δε, 
να σας συνοδεύει 
και μετά το θάνατό σας».

Ο ....Αχυρενιος αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (Λιάπης ), η "Ιερά" Σύνοδος αφωνότεροι ιχθύων και απρακτότεροι βατράχων, ενώπιων της θρασύτατης προκλήσεως και προσβολής της Εκκλησίας από τον Ο-δωδώνης Χρυσοστόμο.




Αποτειχισι: Που ...εβοσκαν τοτε οι Σιγονταροοικουμενιστες; 
Γιατι ειχαν βουλωμενο το στομα τους; 
Ποτε αυτοι συμμετειχαν στα παθη της Εκκλησιας; 
ΠΟΤέ; 
Μονο (και τοτε;;;) σιγονταραν και κολακευαν τους ανηθικους και αντιχριστους εκκλησιαστικους και πολιτικους κρατουντες;



Μην  ξεχνάτε Χριστιανοί , 

αχ πώς ξεχνάμε οι Χριστιανοί!!!


  
Ο Χρυσόστομος  Ζακύνθου, ο   Παντελεήμων Μπεζενίτης  και ο Ιγνάτιος Λάππας της  μαρτυρικής Λάρισας, είναι έμπνευση  εκλογής του αρχιεπισκοπου των ΤΑΝΚΣ Σεραφείμ Τίκκα  της ίδιας συνόδου της ιδίας ημέρας συνεδριάσεως.

 
Ενώ οι Λαρισαίοι Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί  εφώναζαν  στεντορίως έξωθεν του συνοδικού μεγαρου ΑΝΑΞΙΟΙ, ΑΝΑΞΙΟΙ,  ΑΝΑΞΙΟΙ !!! αιματοκυλιζόμενοι από τα  ΜΑΤ   του τότε "ευλαβούς  βλαμμένου"  κοντοπιθαρα ΠΑΣΟΚΟΥ  υπουργού  δημοσίας τάξεως  ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ.
 


ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ  ....ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟ ...

Αποτειχισι: Ο αυτοπτης Μαρτυς ιστολογος της Αποτειχισης παρον στην ...αγια εκδηλωσι, με ...σμπρωξιματα βρεθηκε μεσα στο ναο και παρακολουθησε ολα τα φοβερα τεκταινομενα....

Ιστολογιο ΑΓΩΝΑΣ Λαρισας



  Χριστιανοί   pride




 της κ. Λωρίτου   Ελένης




Μας   εξέπληξε   αρνητικά   ο   μητροπολίτης   Θεσσαλονίκης   κ.  Ανθιμος   με  την  στάση  του    σχετικά   με   την   παρέλαση   των   ομοφυλοφίλων    στους  δρόμους   της  Θεσσαλονίκης . 


    
Πώς   εννοεί   άραγε   ο   παναγιώτατος      την  ανδρεία  και  την   υπερηφάνεια;   
Προφανώς ,  εάν  έλθουν   οι  Σκοπιανοί  για  να  πάρουν   την  Θεσσαλονίκη ,  θα  πεί   γιατί   να   πάμε   στον   πόλεμο   και   να ΄΄ σημειωθούν   φαινόμενα  βίας΄΄  , ας   πάμε    καλύτερα   στην   Αγία   Σοφία   για   να  κάνουμε    προσευχή!     
Ωραίο   μάθημα   ανδρείας   και   παρρησίας ! 



Αλλά τέτοιου    είδους   προσευχές  παναγιώτατε   δεν   μας   παραπέμπουν   στον   Ακάθιστο    Υμνο   και  στην  Παναγία   των   Βλαχερνών ,   αλλά   στον   Μιχαήλ   τον  Ψελλό   με   την   θλιβερή     προσωπικότητα ,  που   ενώ   υπήρχε   η  αναγκαιότητα   για   πράξη ,   αυτός   συνέθετε  ύμνους   και   το  χειρότερο   σκευωρούσε   εις   βάρος    των   πρακτικών   ανθρώπων    με   αποτέλεσμα   να   χάσουμε    την   μάχη   του   Ματζικέρτ ,  που   στάθηκε   η  απαρχή    όλων   των   δεινών  .   


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013


Ο Αιρεσιαρχης Βαρθολομαίος, εἶναι "Λαμπάδα καιομένη της Πίστεως", ή αρχηγὸς τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμού, που προωθεί τη Νεοταξική Πανθρησκεία ;




Για τον Μητροπολίτη Φθιωτιδος

κ. Νικόλαο Πρωτοπαπά




ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

ή ΚΑΛΥΨΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ








Στη φωτο, ο μητρ. Νικόλαος, κατά την τελετή βράβευσης
της άλλοτε φωτισμένης «ἁγίας Αθανασίας» του Αιγάλεω!!!
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/02/blog-post_958.html



Πριν δυο βδομάδες και στο τέλος της αναστάσιμης Θ. Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος (11/6/2013) «παρεκάλεσε όλους να προσεύχονται υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του εορτάζοντος Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου για τον οποίο εσημείωσε ότι ως λαμπάδα καιομένη συνεχίζει την παράδοση του Ελληνορθοδόξου Γένους επί των επάλξεων της πίστεως και των ιδανικών του Γένους» (http://www.amen.gr/article14233).




Και χθές, ο ίδιος μητροπολίτης Φθιώτιδος, εξέδωσε την 170 Εγκύκλιο, στην οποία λέγει: 

«Μέσα στή γενική ἰσοπέδωση ἀξιῶν καί ἰδανικῶν, πού οἱ σοφοί ἐγκέφαλοι τῆς Νέας Ἐποχῆς ἔχουν ἐπινοήσει καί στό πρόγραμμα ἀποχριστιανοποίησεως τῆς Ἑλληνικῆς Ὀρθοδόξου κοινωνίας ἐντάσσεται καί ἡ κατάργηση τῆς Κυριακῆς ἀργίας
Τέτοιου είδους επιθέσεις θα έχουμε τακτικά από τα συστήματα της Νέας Εποχής.
Ὅλοι ἀντιλαμβανόμεθα, ὅτι εἶναι σέ ἐφαρμογή ἐπιχείρηση νά μή μείνει τίποτε ὄρθιο γιά νά οἰκοδομηθεῖ ἀπό τήν ἀρχή μία καινούργια κοινωνία μέ βασικούς πόλους τήν Πανθρησκεία καί τήν Παγκοσμιοποίηση".



Ας πληροφορήσει κάποιος τὸν οικεία βουλήσει «απληροφόρητο» μητροπολίτη, ότι ένας από τους εγκεφάλους του Οικουμενισμού, και άρα της Νέας Τάξεως (της οποίας ο Οικουμενισμός αποτελεί παρακλάδι) είναι και ο επαινούμενος από αυτόν πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο υπ’ αυτού υμνούμενος ως «καιομένη λαμπάδα» που συνεχίζει την Παράδοση «επί των επάλξεων της Πίστεως»!





Πάψτε να κοροϊδεύετε το λαό κ. Νικόλαε Πρωτόπαπα. Πάψτε να του λέτε ψέματα. 
Αν θεωρείτε ότι ευρίσκεται «επί των επάλξεων της Πίστεως» ο κ. Βαρθολομαίος, ή λέτε θρασύτατα ψέματα ή συμμερίζεσθε τα διαθρησκειακά του ανοίγματα, τις πολυδάπανες οικολογικές κρουαζέριες, τις δωρεές των βλάσφημων Κορανίων, τις περί βαπτισματικής θεολογίας κακοδοξίες του Πατριάρχη και, τέλος, τα περί αδελφών Εκκλησιών αιρετικά πιστεύω του (με τα οποία καταλύονται δύο άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως δια των οποίων ομολογούμε Πίστη σε ΜΙΑ Εκκλησία και ΕΝΑ Βάπτισμα). 
Όλα αυτά, δηλαδή, δια των οποίων επιδιώκει η Νέα Τάξη να θάψει την Ορθόδοξη Εκκλησία, εντάσσοντάς την στην Πανθρησκεία.




Διαλέξετε κ. Νικόλαε Πρωτόπαπα: Με το ένα προωθείτε μία ανακρίβεια (λαϊκά μια ψευτιά), με το άλλο καλύπτετε ένα αιρετικά διδάσκοντα Πατριάρχη, τον κ. Βαρθολομαίο Αρχοντώνη.

Κ.Ε., Εκπαιδευτικός


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου