Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

                    ΑΠΟΛΟΓΙΑ






           "Η Αλήθεια να λέγεται..."






του Αποτειχισθέντος Θεολόγου

κ. Νικολάου Πανταζή




"Η εμή απολογία τοις εμέ ανακρίνουσιν αύτη εστίν." (Α' Κορινθ. 9, 3)
Κάποιοι ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας έκαναν άδικη, αήθη και εμπαθή επίθεση στο πρόσωπό μου με κατηγορίες ανυπόστατες και προσβλητικές συνάμα διότι αναφέρονται όχι σε θέματα προσωπικά ή ηθικά, αλλά σε θέματα Ορθοδόξου Πίστεως και Αληθείας.
Τους αποκρούω και απορρίπτω κάθε ανέντιμη και φαύλη επίθεση στα Θεολογικά μου άρθρα. 
Ας βρουν κάτι συγκεκριμμένο που να είναι εναντίον της Ορθοδόξου Πίστεώς μας και ας το παρουσιάσουν γραπτώς με επιχειρήματα από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες.




Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και την πεποίθηση ακλόνητη πως δεν εκφράζω τίποτε προσωπικώς δικό μου αλλά μεταφέρω στο πιστό λαό ανόθευτη την αλήθεια, ελευθερη από κάθε λανθασμένη προσωπική ερμηνεία ή πλανεμένη παραποίηση.




Εκφράζω πάντοτε τη διαχρονική συμφωνία των Αγίων Πατέρων. 
 Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να λέει «τη γνώμη μου» αλλά αυτό ακριβώς που διδάσκουν οι Άγιοι Πατέρες και Διδάσκαλοι της Εκκλησίας μας.
Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με κατηγορήσει για αιρετικό ή σχισματικό και τους προκαλώ να γράψουν αυτοί επωνύμως και υπευθύνως άρθρα με Αγιογραφικά και Αγιοπατερικά χωρία που να υποστηρίζουν τον Οικουμενισμό και το Παπισμό ως θεάρεστο και ευλογημένο.




Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να φτιάχνει "δικό του" ευαγγέλιο αλλά δεν του επιτρέπεται να κατηγορεί ανωνύμως και αδίκως. 
Είναι λυπηρό και υποβαβιστικό για τον ίδιο τον εμπαθή κατήγορο να με συκοφαντεί πως τάχα «δεν αγαπώ την Ορθοδοξία» και δεν γράφω την αλήθεια". 
Έδωσα δέκα χρόνια από τη νειότη μου και τη σπουδή μου για αυτήν και αλλά δεκαπέντε στην υπηρεσία της τοπικής εκκλησίας.  
Δεν ακολούθησα κάποια καριέρα ούτε είδα τη Θεολογία σαν επαγγελματικό προσανατολισμό και βιοπορισμό.




Από μικρό παιδί αγαπώ την Ορθοδοξία και τους Αγίους της Εκκλησίας μας. 
Σπούδασα Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Θεολογίας Αθηνών με πολλές θυσίες και στερήσεις αλλά με αγάπη και αφοσίωση διότι το είδα σαν όντως ιερή, ποιμαντική επιστήμη.
Αξιώθηκα, ενώ είμαι όντως ανάξιος, να γνωρίσω μεγάλους Αγίους, Χαρισματούχους Γέροντες και Αγιοπατερικούς Αγωνιστές της Πίστεώς μας. 
Έμαθα από αυτούς να μην θυσιάζω το Ευαγγέλιο του Χριστού στο βωμό προσωπικών συμφερόντων, να μην διαπραγματεύομαι τις αμετάβλητες και αιώνιες αλήθειες της Ορθοδοξίας.




Διδάχθηκα να μη διαστρέφω την Αγία Γραφή και τους Πατέρες χάριν επάρατης και ένοχης υποτελείας σε ηγέτες οικουμενιστές, βλασφήμους και προδότες. 
Έμαθα να λέγω τα πράγματα πάντοτε με τ’ όνομά τους και να μην φοβούμαι κανένα, όσο ψηλά κι΄ αν βρίσκεται, παρά μόνο το Θεό. "Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις". (ΠΡΑΞΕΙΣ 5:29




Ντρέπομαι που τα λέω αυτά αλλά με ανάγκασαν οι εμπαθείς και δόλιοι επικριτές μου. 
Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα δημόσια, υποκείμεθα σε κρίση. 
Κρινόμαστε από το Λαό. 
Κατανοητό αυτό, καμία αντίρρηση.
Όταν όμως μιλούμε για την Αλήθεια του Χριστού, δεν πρέπει να παρακινούμαστε από αρχιερατική προσωπολατρεία, πλανώδιο και διεστραμμένο "Γεροντισμό", εκφοβισμό και προκατάληψη.
Τα κίνητρά μας δεν πρέπει να είναι υποκειμενικά, εγωιστικά, συμφεροντολογικά και ανθρωποκεντρικά, μα Χριστοκεντρικά και Ευαγγελικά. 
Βάση μας πρέπει να είναι το Ευαγγέλιο και οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, όχι η αυθαίρετη αντορθόδοξη γνώμη ή το πλανεμένο "πιστεύω" οποιουδήποτε νεωτεριστή, οικουμενιστή Αρχιερέα ή και Πατριάρχη ακόμη. 
Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει κανείς αλάθητος σαν τον Πάπα.




Ύψιστη και υπέρτατη αυθεντία στην Ορθοδοξία είναι μόνο η Οικουμενική Σύνοδος. 
Φρουρός και Φύλακας Διαχρονικός της Ορθοδοξίας είναι ο πιστός Λαός του Θεού, ο οποίος γεννά, αναθρέφει και προσφέρει τους Αγίους και τους Ηγέτες.
Όταν αυτοί δεν Ορθοδοξούν και προδίδουν το Θεό αλλά και τον όρκο της Χειροτονίας τους "να διαφυλάξουν αδιάφθορη την Πίστη", τότε  υποχρεούνται (όχι δύνανται) οι απλοί ιερείς να ενεργήσουν. 
Εάν και αυτοί σιωπήσουν, τότε ο Πιστός Λαός αναλαμβάνει τη διαφύλαξη.




Αγαπητοί και σεβαστοί Ιερείς, πρέπει να ενθυμείστε ότι υπηρετείτε και λατρεύετε το Χριστό και όχι τους "Ψευδοποιμένας" ή "Λυκοποιμένας" κατά τον Θεόπνευστο Όρο του ΙΕ' Κανόνως της Πρωτοδευτέρας Αποστολικής Συνόδου.
Εκεί, οι Θεοφώτιστοι Άγιοι Πατέρες, τα Πάγχρυσα Στόματα του Λόγου, ρητώς αναφέρουν και υποσημειώνουν πως όσοι κόβουν το μνημόσυνο και χωρίζονται, Αποτειχίζονται από Αρχιερέα που κυρήττει αίρεση "γυμνή τη κεφαλή" (δημοσίως) ΔΕΝ τελούν σχίσμα αλλά διαφυλάττουν την Εκκλησία από σχίσματα αιρέσεων απωλείας, είναι ευλογημένοι και άξιοι τιμής!



Σήμερα επιτελείται και προωθείται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η Παναίρεση του Οικουμενισμού, "το Άρμα του Αντιχρίστου" κατά τον Μέγα Θεολόγο και Νέο Άγιο της Ορθοδοξίας, Ιουστίνο Πόποβιτς.
Ο Αρχιεπίσκοπος, οι Βοηθοί Επίσκοποι και ιερείς του, οφείλουν να πάρουν υπεύθυνη θέση και να καταδικάσουν τον Οικουμενισμό και ονομαστικώς τους ενόχους. 
Να ενημερώσουν και να προστατέψουν το Ποίμνιο από αυτό τον ψυχοφθόρο και απειλούντα μέγα κίνδυνο που προωθεί μια ψευδοένωση την οποία δεν θα αναγνωρίσει ο κυρίαρχος Πιστός Λαός του Θεού.



Τα πρόσωπα, οι θέσεις και τα αξιώματα παρέχονται. Παραμένει η ομολογία Χριστού και η Αγία Κληρονομιά της Ορθοδόξου Πίστεως την οποία παραδίδουμε ακέραιη και ανόθευτη στα παιδιά μας, μέχρι Δευτέρας Παρουσίας.

4 σχόλια:

  1. Kύριε Τσολογιάννη, ειλικρινά φιλοξενείτε θησαυρούς. Θησαυροί είναι τα φλογερά άρθρα του αποτειχισμένου αδελφού μας από την Αυστραλία. Δεν υπάρχουν τέτοιοι Θεολόγοι σήμερα. Κι αν υπάρχουν είναι υπέργηροι στη δύση της ζωής τους, κουρασμένοι κι ανήμποροι να φωνάξουν και να ακουσθούν. Δεν υπάρχει τέτοιο νέο αίμα με παραδοσιακές αρχές και ομολογιακό φρόνημα (πλην ελαχίστων). Θαυμάζουμε το θάρρος και την παρρησία του κι ευχόμαστε ο Θεός να τον ενδυναμώνει στην μακρυνή ήπειρο που βρίσκεται ώστε να αφυπνίζει συνειδήσεις και να ελέγχει τους βαθειά νυκτωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μας Χριστίνα,
      "Έχομεν δε τον θησαυρόν τούτον εν οστρακίνοις σκεύεσιν ίνα η υπερβολή της δυνάμεως η του Θεού και μη εξ' ημών". (Β' Κορ. 4, 7). Θεού το δώρον. Δόξα τω δωρισαμένω ημίν. Όχι ότι βρήκε καμία καλοσύνη ή αξιοσύνη σε μένα. Εισφέρω εκ του φυσικού το όφειλος όπως αφήσει μοι τα φρικτά οφειλήματα. Η πηγή των θείων θησαυρισμάτων παρέχει δαψιλώς την χάρι όχι για μένα τον άχρηστο και αγνώμονα αλλ' ακριβώς για τις ευγνώμονες και εκλεκτές ψυχές σαν τη δική σου, ψυχή μου, και των λοιπών αληθοφίλων και θεοφίλων αδερφών που γνωρίζουν να εκτιμούν, να αγαπούν και να διψούν αυτό το θυσαυρό, που αναφέρεις. Ο δε Θησαυρός ειν' ο Χριστός. Εύχεσθε μη περιπλακώ τας μερίμνας του βίου και αποπνιγώ από τον ψυχρό πόλεμο των μη αποτειχισμένων αδερφών και προσωποληπτών ιερέων πού λατρεύουν τον Αρχιεπίσκοπό τους και με εχθρεύονται αυτόχρημα διότι "θίγω" το ψευδογεροντικό ειδωλό τους. Εσείς με εμπνέετε και με ωθείτε να μιλώ και να γράψω τη συνείδησή μου, την πίστη μας, την Αποτείχισή μας. Μας εγκαλούν και μας αποπαίρνουν επειδή στήνουμε νοητό τείχο αυτοπροστασίας από τη βαρβαρική επιδρομή του Οικουμενισμού που ήδη λυμαίνεται τους Ποιμένες και αφήνει τα πρόβατα έρμαια στα νύχια του κάθε προβατοσχήμου Λύκου. Ενοχλητικό πάντως είναι που ενοχλούνται πιότερο από τους ίδιους τους οικουμενιστές, οι Αντι-οικουμενιστές, οι Φύλακες κι' Αγωνιστές, οι Μαχητές και ομολογητές. Ομολογώ, δεν μπόρεσα μέχρι τώρα αυτό να το κατανοήσω, να το χωνέψω... Έχει καλώς, καλά να είναι. Καλόν υπόλοιπο αγώνα και καλή απολογία σε όλους μας.
      Νίκος Πανταζής, Θεολόγος

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.πανταζη, διαβαδα το αρθρο σας και απορησα... Εφοσον τα ατομα που γραφουν μυνηματα σε αυτη την ιστοσελιδα δεν ειναι ιερεις αλλα χρησιμοποιουν ονοματα ιερατικα, γιατι μιλας με τετοιο τροπο για τον κληρο στην αυστραλια; Οσο δε για τον ιερεα αθανασιο, τον οποιον αμφιβαλλω εαν ειναι κληρικος κι αυτος, σου εθεσε καιρια ερωτηματα τα οποια απαντησες μεν αλλα εδειξες ιτι η αποτειχηση σου δεν ειναι η ιδια του γ.ευθυμιου η του οδυσσεα και απορω πως ο οδυσσεας δεν σου τα εψαλλε ακονη;; Στο αλλο αρθρο σου ειπες οτι κατ οικονομια θσ βρεις πνευματικο στην αρχιεπθσκοπη αυστραλιας... τι σοι απιτειχηση ειναι αυτη... Απλως καποιες σκεψεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου