Σάββατο 13 Απριλίου 2013



 Αποτειχισι: Ειναι ....περιβολι της Παναγιας ή το εγκατελειψε η Παναγια, αφου οι διαμενοντες εις αυτο, προδωσαν τον Υιον της;



Σκληρές, 

μα αληθινές, 

διαπιστώσεις 

για το Άγιον Όρος


Το Περιβόλι της Παναγίας -αποσαθρωμένο οπωροφυλάκιο Ορθοδοξίας

 

Του κ. Ιωαννου Κορναρακη, Ομοτίμου Καθηγητου 

της Θεολογικής Σχολής  του Παν.Αθηνών

               


Αποτειχισι: Τι χρειαζεται πλεον, ενα Οικουμενιστικο Αγιον Ορος; Ενα αντορθοδοξο ....σχημα, που μνημονευει, εγκωμιαζει και κολακευει εναν Αρχιαιρεσιαρχη για αρχιεπισκοπο; Μετετραπη απο Αγιο, σε Αγριο και Κακοδοξο Ορος!!!
 



«Ο Θεός ήλθοσαν έθνη εις την κληρονομίαν σου, εμίαναν τον ναόν τον άγιόν σου, έθεντο Ιερουσαλήμ ως οπωροφυλάκιον» (Ψαλμ. 78, 1)


 

Η επέλαση της παπικής αιρέσεως, τον Νοέμβριο του 2006, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετέβαλε το Άγιο Όρος ή μάλλον την πνευματική του ηγεσία, τους ηγουμένους των είκοσι Ι. Μονών του, σε εγκαταλελειμμένο και έρημο οπωροφυλάκιο Ορθοδοξίας!

 



Οι Αγιορειτες, εναν προκλητικοτατο και ....καραμπινατο Αρχιαιρεσιαρχη, τον μνημονευουν ως πατριαρχη και αρχιεπισκοπο τους.
Αυτοι που θαπρεπε ναναι φως ημων των κοσμικων, καταντησαν σκοτος καταμαυρον, αφου μαγαριζονται και μολυνονται καθημερινα και περισσοτερο απο δυο δεκαετιες , απο τον Αιρετικο αρχιεπισκοπο τους.
Δεν εχουν την τολμη, οχι να παυσουν το μνημοσυνο του, αλλα ουτε καν να τον ελεγξουν με μια εστω και ηπιας μορφης επιστολην.
Δεν λησμονουμε ποτε την προδοσια των Αγιορειτων στη Συνοδο Φεραρας Φλωρεντιας. 
Εγκατελειψαν μονο του τον Αγιο Μαρκο και υπεγραψαν τον ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΟ.
Στα ιδια βηματα βαδιζουν και οι σημερινοι Αγιορειτες.



Ο λαός του Θεού, το πλήρωμα της Εκκλησίας, ανέμενε την άμεση, δυναμική παρέμβαση του Αγίου Όρους στα διαδραματισθέντα στο Φανάρι, με την επίσκεψη-συλλειτουργία του Πάπα, ως αυτονόητη παρουσία ορθόδοξης αντιδράσεως και μαρτυρίας, όπως ακριβώς συνέβη στο παρελθόν επί Πατριάρχου Αθηναγόρα, με την άρση των αναθεμάτων, όταν σύσσωμο το Άγιο Όρος, η πνευματική του ηγεσία, διέκοψε τη μνημόνευση του ονόματός του!

 

Αλλά η πνευματική ηγεσία του Αγίου Όρους των ημερών μας, δεν έπραξε το ίδιο!
Δεν διετράνωσε μαχητικά την ορθόδοξη μαρτυρία με το γνωστό κύρος του αγιορείτικου λόγου, ως διορθωτική παρέμβαση στις αυθαίρετες και κραυγαλέες πατριαρχικές παραβιάσεις των Iερών  Κανόνων της Εκκλησίας.
Αντίθετα επιβράβευσε τις πατριαρχικές αυτές αντορθόδοξες ενέργειες με τη διακήρυξη της ευλαβείας της στο πρόσωπο του κ. Βαρθολομαίου!

 



Ο διαβοητος ηγουμενος Ελισσαιος της προδοτικης Σιμωνοπετρας, αποδεικνυεται ως μεγας εγκωμιαστης της Ληστοσυμμοριας του ποτε σερβικου πατριαρχειου. Συναναστρεφεται με τους δεδηλωμενους και χαρακτηρισμενους Ληστοσυμμοριτες που προδωσαν τον αγιο Πατερα Ιουστινο και κατασκευασαν τις ψευδεις κατηγοριες κατα του Κεχαριτωμενου και Απλου μητροπολιτου ΑΡΤΕΜΙΟΥ, προσφατα δε επλεξε το εγκωμιο του αρχιτραμπουκου και αρχιληστοσυμμοριτου αξιοθρηνητου Λετσιου Σατανασιου Γιεφτιτς, μοναχος της μονης του δε, ισως και κατ' εντολην του, κατασκευασε τα αηδη και αποτροπαια εγκωμιαστικα τροπαρια για την υποδοχη του Αρχιαιρεσιαρχου Φραγκοπαπα Ρατσιγκερ στον Αγιο Γεωργιο στην Κωνσταντινουπολι.



Έτσι οι φύλακες της Ορθόδοξης Παράδοσεως, οι πυλωροί της προστασίας και διασφαλίσεως του κύρους των Ιερων Κανόνων της Εκκλησίας, εγκατέλειψαν τη θέση τους!
Αρνήθηκαν τον εαυτό τους.

 
Άφησαν ξέφραγο και απροστάτευτο τον αμπελώνα του Κυρίου και συσχηματίσθηκαν με τον νυν αιώνα του οικουμενισμού, του κακόδοξου χριστιανικού συγκρητισμού.

 
Ευθυγραμμίσθηκαν με τους νεοεποχίτικους νόες κληρικών και λαϊκών θεολόγων, αρνητών της αληθείας της Μίας, Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού, της Εκκλησίας των Ιερων Αποστολικών και Συνοδικών Κανόνων, της Πατερικής Παραδόσεως!

 
Η στάση αυτή της πνευματικής ηγεσίας του Αγίου Όρους αποστερεί σήμερα από την Ορθόδοξη Εκκλησία τον φρουρό και φύλακα των παραδεδομένων αληθειών της πίστεως και της διδασκαλίας της.

Σήμερα έπαυσε να είναι το Άγιο Όρος εγγύηση και στήριξη Ορθοδοξίας, έπαλξη παρατάξεως μαρτύρων και ομολογητών Ορθοδοξίας.

 
Σήμερα το Άγιο Όρος, μοιάζει με αποσαθρωμένο από τον οικουμενισμό και την αίρεση οπωροφυλάκιο, μνημείο πλέον αγιορειτικής εγκαταλείψεως του περιβολιού της Παναγίας!

 
Το θλιβερό αυτό γεγονός συμβαίνει σήμερα, σε ώρα και στιγμή προχωρημένης αποδυναμώσεως της Ορθοδοξίας από ζωτικές και άγρυπνες δυνάμεις μαρτυρίας και ομολογίας, δεδομένου ότι, σήμερα, επίσκοποι και αρχιεπίσκοποι και  Πατριάρχες αλλά και κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι, μεταποιούμενοι αλαζονικώς σε τάξη εκκλησιαστικής οικουμενικής συνόδου, αποφθέγγονται άρρητα ρήματα κακοδοξίας, «επ' αγαθώ» της Ορθοδοξίας!



Ο ανθρωπος για ολες τις δουλειες, μοναχος Μαξιμος Ιβηριτης, μεθοδευμενα και προμελετημενα σημερινος πρωτος του Αγριου Ορους, φιλος πολλων αρχιερεων και εγκωμιαστης του Μασωνου και Οικουμενιστου Χρυσοστομου Σμυρνης. Μεγας ...νεροκουβαλητης του Αρχιαιρεσιαρχου Βαρθολομαιου και ανθρωπος δικος του. Κιχ δεν επιτρεπει να ακουστη εναντιον του Αιρετικου αρχιεπισκοπου του, απολαμβανων τα γηινα οφελη του προσωρινου αξιωματος του.  


Αιρετικές χριστιανικές κοινότητες αναγνωρίζονται σήμερα ως εκκλησίες, συλλειτουργίες με τους πάσης φύσεως αιρετικούς και συμπροσευχές βαπτίζονται ως αγαπητικές σχέσεις και κάθε ορθόδοξη αλήθεια παραπέμπεται στον κάλαθο του οικουμενισμού, για επανερμηνεία με τα νέα δεδομένα της μετανεωτερικότητας, η οποία απαιτεί τον επαναπροσδιορισμό των πάντων στη θεολογία και γενικώς στη ζωή της Εκκλησίας!

 

Σ' αυτή την κρίσιμη ώρα της οικουμενιστικής λαίλαπας, δεν έστερξαν οι Αγιορείτες Ηγούμενοι να αναδειχθούν" «θεία παρεμβολή και θεηγόροι οπλίται παρατάξεως Κυρίου»!

 



Παραδόθηκαν στη δειλία και το φόβο της μαρτυρίας, με το ...αιρετικό πρόσχημα της ευλαβούς υπακοής στο πρόσωπο του Πατριάρχου!

Έτσι μετέτρεψαν την πνευματική τους ηγεσία σε αποσαθρωμένο οπωροφυλάκιο του περιβολιού της Παναγίας!

Γύρισαν την πλάτη τους στη σκέπη και προστασία της Οικοδέσποινας Γερόντισσας του Αγίου Όρους.

Έκαναν την επιλογή τους!

Επέλεξαν την συνοδοιπορία τους με την πατριαρχική οικουμενιστική λογική!


Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Αυγούστου 2009



17 σχόλια:

  1. Ποιο ορος ; Αυτο που τωρα δα διαδιδει μεσω αθηναικων blogs οτι καντηλια κουνιουντε μονα τους ; Μiracolo miracolo . Ayto που διαδιδει και μετα διαψευδει αφου ομως το εχουν χαψει καμποσοι θρησκοληπτοι μυαλοφυγοδικοι , αρκετοι εκ των οποιων εχουν σοβαρη συνδεση με την χασισοποτεια , ναι ναι οπως το γραφω σε τετοιο target group απευθυνοντε , που διαδιδει λοιπον οτι ο Παισιος αναστηθηκε για λιγο περπατησε καμποσο και συμβουλεψε τους καλογερους να αποθηκευσουν τροφες γιτι μεγαλα δεινα προμηνυοντε ; Παλι miracolo miracolo . Ayto το Ορος που μετα την κοιμηση των Πορφυριου και Παισιου ουσιαστικα υβριζει την μνημη αυτων των γεροντων και κανει τα στραβα ματια σε εκατονταδες βιβλιαρακια που τους παρουσιαζουν σαν φακιρηδες και μετα απο αντιδραση δημιουργουντε σελιδες σρτυλ Παστιτσιος Παρισιος και που να τους ελεγξεις ολους αυτους . Ποιο Ορος , αυτο που ξαποστελνει καμποσους new age γεροντες και κανουν ομιλιες σε πνευματικα κεντρα μητροπολεων , αναρτωντε στο youtube και κει δα που λεν πεντε λογικες κουβεντες ξαφνικα για εντυπωσιασμο περιγραφουν ψευτοθαυματα που η περιγραφη τους ειναι βγαλμενη ακριβως ιδια και απαραλαχτα με τις χολυγουντιανες ταινιες poltergeist και exorcist ; Ποιο Ορος αυτο που στην περιπτωση Βατοπαιδιου οτι και να λεμε εγινε σκανδαλο σε ολους και κυκλοφορουσαν μπλουζακια με την ετικετα vatopaidi school of economics ; Αυτο το Ορος που τα τρια τεταρτα των καλογερων παραβιαζουν το αβατο βγαινοντας καθε τρεις και λιγο σις πολεις και αρα ερχομενοι σε επαφη με γυναικες ; Λες και το αβατο το καθιερωσαν για τα κτηρια . Το αβατο που δικια τους απφαση ειναι σημαινει οτι οι καλογεροι δεν θα βλεπουν γυναικες , δεν εγινε για να μην βλεπουν οι γυναικες τα κτηρια . Με δικια τους αποφαση γιναν Αγιορειτες αρα πρεπει να τηρουν το αβατο και να μην το καταπατουν με αυτο τον φαρισαικο τροπο παρουσιαζωντας ετσι τον Θεο ως αφελη που δεν καταλαβαινει την πονηρια τους . Και αλλα πολλα μπορουμε να πουμε . Ανθρωποι λοιπον που στην πλειοψηφια τους χρησιμοποιησαν το ψεμμα δηθεν για ευσεβεις σκοπους και που για μονο Θεο εχουν τα χρυσοβουλα και φιρμανια και κυνηγανε ακινητες περιουσιες δηθεν σαν διαχειριστες στην πραγματικοτητα ομως σαν ιδιοκτητες , τετοιοι ανθρωποι οχι τον Παπα αλλα και τον Προεδρο των ΗΠΑ και της Ρωσσιας και οποιον ισχυρο θα πρσκυνησουν αρκει να τον βλεπουν ως ζωντανο μπροστα τους . Γιατι τον Χριστο με αυτα που κανουν δειχνουν ολοκαθαρα οτι τον εχουν μονο σαν εικονισμα . Και οποιος περιφρονει το ευαγγελιο του Χριστου ουτε την μητερα Του την εχει σαν Θεοτοκο οσες λιτανευσεις εικονων της και αν διοργανωνουν . Α.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντε να γραψεις στην βιλλα των οργίων εσύ ΑΜ και να μας αφήσεις ήσυχους που θα κρίνεις εσύ το άγιο Όρος. Το άγιος Όρος θα το κρίνουν όσοι δεν συχνάζουν στην βίλλα των οργίων που συχνάζεις εσύ.

      Διαγραφή
  2. Γιὰ στὸ στόμα(πληκτρολόγιό) σου Α.Μ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελεος, Ασε ησυχο το Αγιον Ορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Α.Μ.: σαν πολύ ψηλά δε σήκωσες τον αμανέ δοκησίσοφε και ξερόλα; Η ευκολία με την οποία γενικεύεις δεν έχει ταίρι! Από πού κι ως πού κρίνεις ολόκληρο το Αγιονόρος απ τη συμπεριφορά κάποιων εκπροσώπων του; Γνωρίζεις ότι ενδέχεται να αδικείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι γενικευω 11 32 ; Πες μου σε παρακαλω σε ενα ενα απο αυτα που ανεφερα αν κατι δεν γινεται τις δυομιση τελευταιες δεκαετιες , Το οτι υπαρχουν και σπουδαιοι μοναχοι το ξερω γιατι γνωριζω εξι ανθρωπους που ειτε για οικοδομικες δουλειες ειτε σαν επισκεπτες περασαν ολοκληρους μηνες εκει . Αλλα η γενικη γραμμη που δεν εξαρταται απο τους καποιους καλους απλους μοναχους ειναι αυτη που ανεφερα . Δυστυχως αλλα ετσι ειναι . Η αληθεια ειναι αληθεια ειτε την λεει καποιος δοκησισοφος ξερολας ασεβης οπως εγω , που πιθανοτατα ειμαι και τα τρια ειτε την λεει καποιος αλλος . Α.Μ

      Διαγραφή
    2. Και κατι αλλο για να μην παρεξηγηθω . Οταν λεω οτι αρκετοι μοναχοι δεν τηρουν το αβατο με το να πηγαινουν στις πολεις εννοω μονο αυτο . Οτι ερχονται συνεχεια σε επαφη με τον κοσμο . Απλη επαφη , τιποτα αλλο . Λεω μονο αυτα που γραφουν και λενε οι ιδιοι καποια απο τα οποια ειναι τερατολογιες καθως και τις συνεχεις απαιτησεις ακινητων μεσω παλαιων αυτοκρατορικων και σουλτανικων διαταγματων . Αυτα δηλαδη που γραφουν οι εφημεριδες και λεει η TV . Tιποτα αλλο , Σερλοκ Χολμς δεν ειμαι . Α.Μ

      Διαγραφή
  5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ


    Οι αγιορείτες μοναχοί παραβιάζουν το άβατο βγαίνοντας από το άγιον Όρος ή μένοντας σ' αυτό; Και τα ταχύπλοα από την Καβάλα, που πηγαινοέρχονται τη νύχτα, τι μεταφέρουν στο άγιον Όρος, μαναβικά ή μανουλικά;
    Δηλ. το άβατο δεν παραβιάζεται με το Διαδίκτυο, όπου κυκλοφορούν κάθε είδους πορνο-ταινίες;
    Παλαιά, η Παναγία η Ρanafonίτισσα ήταν η προστάτις των κινητών. Τώρα, μήπως είναι η Παναγία η Internetκιώτισσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάψε να κάνεις το πνευμα της αντιλογιας συνεχεια και συνεχεια

      Διαγραφή
  6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ


    Αγαπητέ αδελφέ.
    Ασφαλώς κοιμάσαι τον βαρούχιον, αν νομίζεις ότι στο Όρος είναι όλα καλώς καμωμένα.
    Δεν είδες προφυλακτικά, μάρκας STOP στα βιβλιοπωλεία των Καρυών (εκτός και εάν τα πέταξαν, όταν βάλαμε τις φωνές); Δεν είδες, σε Καλύβες, αλοιφές για ευαίσθητα σημεία ή να φωνάζουν τους Αλβανούς εργάτες με γυναικεία ονόματα; Δεν είδες μοναχούς να μπεκρουλιάζουν με μπουκάλια μπύρας; Δεν απόλαυσες τη Ρίτα Σακελλαρίου με σουβλιστά αρνιά;
    Πριν λοιπόν να διατυπώσεις τις επικρίσεις σου για αντιλογίες, μάθε ότι και στο Όρος υπάρχει Παράδεισος, αλλά και Κόλαση και από σένα εξαρτάται τι προτιμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα παραπανω κειμενα προσπαθησαμε τρεις φορες να στειλουμε στο εμειλ της Ι.Κοινοτητας του Αγιου Ορους και γυρισε πισω.
    Μηπως μπορει καποιος να μας βοηθηση να μας δωση καποιο αλλο εμειλ της Ι. Κοινοτητος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάψε Ι Καρδαση. Αν πραγματικά αληθεύουν αυτά τα απίστευτα που γραφεις να αναφέρεις επώνυμους μάρτυρες που είδαν αυτά τα απίστευτα. Διαφορετικά θα πρεπει να ξέρεις ότι κινδυνευεις να βρεθείς στην κατηγορία των αισχρών συκοφαντών του αγίου Όρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απίστευτα πράγματι!Και που είναι οι γέροντές τους να τους μαζέψουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχουν αντικαταστησει το Σωμα και Αιμα Χριστου με ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ!{Ψυχοφαρμακιωτισσα}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ


    Όχι αδελφέ, δεν είναι αισχρές συκοφαντίες, αλλά μια πραγματικότητα, που υποστήκαμε (τρεις είμαστε). Και αυτά είναι τα λίγα που μπορούμε να πούμε, γιατί υπήρξαν και χειρότερα.
    Αναπαυθήκαμε κοντά σε άγιες μορφές, αλλά είδαμ ε και τα άνθρώπινα πάθη σ' όλο τους το μεγαλείο.
    Ρωτήσαμε μια άγια μορφή, ένα γνωστό ιερομόναχο, να μας διαβεβαιώσει, πόσοι από τους 2000 μοναχούς έχουν "φόβο Θεού". Και μας απάντησε: "καμιά δεκαριά". Και όταν εκφράσμε την έκπληξή μας, μας απάντησε "και πολλούς σας είπα". Βέβαια, δεν ζητήσαμε ονόματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάει το ΌΡΟΣ,πάει!!!και μετά θέλουν και να διώξουν τα παιδιά τους Εσφιγμενίτες που αγωνίζονται.Τρελαθήκαμε τελείως ή μας φαίνεται;Που ακούστηκε να προσφέρουν στα μικρομάγαζά στις Καρυές ήδη που πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν και είναι και ντροπή για τους χριστιανούς;Μετά κάνουμε και κηρύγματα να σώσουμε την πόλη από τα πάθη και τους δαιμόνους.Ας σώσουμε πρώτα τον εαυτόν μας και μετά μιλάμε.Θέλουμε και να ξυπνήσει το Ορος να φωνάξει γιά τον Οικουμενισμό με αυτά τα χάλια.Έχουμε που έχουμε σκανδαλιστεί στην πόλη,τώρα να μας σκανδαλίζουν και τα βουνά.Κύριε Ελέησον και Σώσον ημάς εκ της αποστασίας!Σε λίγο θα μας πουν ότι τρώγουν και κρέας εκεί αφού πίνουν κρασί με το κιλό.Πάει χάσαν τον κόπο τους.Μοναχοί αγιορείτες ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ,ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΑΣ!ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΑΛΟΙ,ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ*Ξέρω έχουν και λαπτοπ μερικοί.Τι να πούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κ. Δημητρίου στη Θεσ/νίκη είναι γνωστός, ως ο ψυχίατρος των αγιορειτών μοναχών, πολλοί από τους οποίους παίρνουν ψυχοφάρμακα με το τσουβάλι.
    Ως προς το κρέας είπαμε. Αρνί στη σούβλα με μουσική υπόκρουση, τη Ρίτα Σακελλαρίου και τσιφτετέλια τούρκικα.
    Μέχρις εδώ και ο θεός βοηθός

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου