Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Μας γεμισαν, με "Γεροντες" και με "Μεγαλους", και με γελοιοτητες και με αλληλοεγκωμιαζομενες ανοησιες ...οι Φαναριωτες....

 

 

 

 

Αραγε ειναι 

ο ...σοβαροτερος!!! 

απο τους φαναριωτες;

 

 

 

Ως "Γερων", Χαλκηδονος Αθανασιος, αυτοχαρακτηριζει τον εαυτο του, αλλα χαρακτηριζεται και απο την ...Βιλα των Οργιων. Σαν τον αλλο "μεγαλο και γεροντα", γεροντα του, φρικτο εγκωμιαστη του γελοιου καρναβαλου και των καρναβαλιστων του Φαναριου, Αιρετικο και ...παρδαλο Χαλκηδονος Μελιτωνα. Τωρα μας περιγραφει εναν γελοιο πινακα, καποιου γελοιου ζωγραφου, που κοσμει τους χωρους του γελοιοποιηθεντος "οικουμενικου πατριαρχειου". 

Μας εχει γεμισει ο "γερων" τουνομα Αθανασιος ο "μεγας", με δημοσιευματα του στη ... βιλα των γυμνων και των οργιων, με ..μυγες και με...αλογομυγες...Με αλαλα και με μπαλαλα...Με κειμενα ιδιομορφα και ιδιορυθμα και ανοητα και ακατανοητα...Μονο για "γεροντος και αρχιερεως" κειμενα δεν φαινονται και δεν ειναι. 

Τι να πουμε; Οι ανθρωποι αυτοι εκει επανω στο Φαναρι, εχασαν ...ολα τα τραινα και γι αυτο και τοριξαν στους αχρωμους και αοσμους και γελοιους διαλογους με τους παιδεραστες του φραγκολατινικου κρατους των ΟΡΓΙΩΝ. Και αυτοι οι ρασοφοροι, που δεν κρατουν ουτε την στοιχειωδη σοβαροτητα, θελουν να εμφανιζονται ως ...οικουμενικοι "γεροντες".  

Και για να μην νομιζετε οτι τους αδικουμε και μαλιστα αυτους που τους αποκαλουν "γεροντες τους" και εμειναν στην ιστορια σαν "γεροντες", σαν εκεινο εκει τον Αρετικο και ...παρδαλο και Λατινοφρονα Μελιτωνα Χατζη, που αρνειται ακομα και το Μυστηριο του Γαμου, δειτε σε τι χαος "γεροντικο" μας οδηγουν με τις γελοιες αποψεις τους. Ενα δημοσιευμα της ιστορικης Αγωνιστικης εφημεριδος ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, τα λεει ΟΛΑ.    

  

"Παράδοξον και ασεβή περί γάμου θεωρίαν ανέπτυξεν ο οικουμενιστής, φιλοπαπικός και...φιλοκαρναβαλικός μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ.Μελίτων. 

Προκειμένου να ταχθή υπέρ του αυτομάτου διαζυγίου ηθέλησε να στηρίξει τούτο...θεολογικώς δια μιας πρωτοτύπου ανοήτου θεωρίας. 

Ιδού τι εδήλωσε σχετικώς εις δημοσιογράφους κατά την εις Αθήνας παραμονήν του:

"Ο γάμος είναι μυστήριον. Και μάλιστα μέγα. Ο γάμος είναι πρόβλημα υπαρξιακόν( ωραία λέξις!). Αποφασιστικόν και συντηρητικόν στοιχείον του γάμου είναι να ευρεθούν τα δύο έτερα μέρη και να συμβιώσουν από κοινού αρμονικώς. 
Η Εκκλησία απλώς ευλογεί, δεν τελεί το μυστήριον. 
Εάν πλανηθούν τα δύο μέρη, τότε σημαίνει ότι όντως δεν υπάρχει γάμος και μυστήριον".
 
 
 
 
Κατά τους λόγους τούτους του κ.Μελίτωνος, όταν δύο έλθουν εις σαρκικήν μίξιν τελούν το ιερό μυστήριο του γάμου.
Απλώς δε ύστερον έρχεται η Εκκλησία να ευλογήση αυτήν την γενομένην πράξιν. 
Η πορνεία δηλαδή είναι...μυστηριακή ιερουργία! 
Το μυστήριον του γάμου, κατά τον κ.Μελίτωνα, δεν είναι όπως τα λοιπά μυστήρια της Εκκλησίας, διά την τέλεσιν του οποίου είναι αναγκαία η παρουσία τελετουργού κληρικού. 
Διά το μυστήριον του γάμου αρκεί η σεξουαλική ικανοποίησις και ο δεσμός δύο προσώπων. 
Ο κληρικός έρχεται απλώς να ευλογήση τα τετελεσμένα.
 
 
 
 
Ότι η θεωρία περί γάμου του κ.Μελίτωνος είναι αντιχριστιανική, δεν είναι ανάγκη να υποδείξωμεν. 
Αρκεί εν προσεκτικόν βλέμμα εις την ακολουθίαν του μυστηρίου του γάμου διά να ίδη τις, ότι ο γάμος ως μυστήριον τελείται και ευλογείται υπό της Εκκλησίας.
Η όλη δε ακολουθία προυποθέτει τους ερχομένους εις γάμου κοινωνίαν παρθένους. 
Ο δε τελετουργός κληρικός εύχεται εις τον Θεόν να ενώση τούτους εις μίαν ευλογημένην ένωσιν.
Εις την ευχήν προ της στέψεως λέγει ο τελετουργός κληρικός: " Και νυν, Δέσποτα, εξαπόστειλον την χείρα Σου εξ Αγίου Κατοικητηρίου Σου, και άρμοσον τον δούλον Σου (τόνδε) και την δούλην Σου (τήνδε), ότι παρά Σου αρμόζεται ανδρί γυνή. 
Σύζευξον αυτούς εν ομοφροσύνη. 
Στεφάνωσον αυτούς εις σάρκα μίαν. 
Χάρισαι αυτοίς καρπόν κοιλίας, ευτεκνίας απόλαυσιν".
Οι λόγοι ούτοι είναι ευλογία προυπάρχοντος γάμου ή τέλεσις και ευλογία γάμου;΄
Δεν αγνοούμεν ότι βεβαίως πολλοί προσέρχονται εις το μυστήριον του γάμου όχι παρθένοι. 
Αλά τούτο δεν σημαίνει, ότι την παρανομίαν των θα ονομάσωμεν μυστήριον του γάμου. 
 
 
 
Ο κ.Μελίτων, ομιλών όχι ευαγγελικώς αλλά δημαγωγικώς, ηθέλησε να στεφανώση την πορνείαν όπως προ ετών εστεφάνωσεν τον καρνάβαλον. 
Αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΗ ΤΑΣ ΑΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Διότι εν τοιαύτη περιπτώσει καταντά αιρετικός."
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, ΦΥΛΛΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1976

 

Απολαυστε και το δημοσιευμα του αυτοαποκαλουμενου νεο-"γεροντος" Αθανασιου.

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝ


 
Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝ 
ὑπὸ Γέροντος Χαλκηδόνος Ἀθανασίου 

 
 
"Martyrium est semen Christianorum" 
(Tertullian) 
 
 
Ὅταν πρὸ καιροῦ καταπιάστηκε ὁ γράφων μὲ τὴν ἔρευνα πάνω σὲ κάποια ἔργα τοῦ διαπρεποῦς ζωγράφου, σκηνοθέτου, καλλιτεχνικοῦ διευθυντοῦ, σκηνογράφου καὶ ἐνδυματολόγου Βασίλη Φωτόπουλου (1934-2007) ποὺ κοσμοῦν χώρους τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου,..............

Ποία ὅμως ἡ εἰκονολογία τοῦ θέματος; Τὸ Πανάγιον καὶ ζωαρχικὸν Πνεῦμα, τὸ "βιαίως", αἰφνιδίως καὶ "ὅπου (ἂν) βούλεται πνεῖ", ὁδηγεῖ ὁρμητικῶς τὸν Ἅγιον εἰς τὸ Μαρτύριον, ὑπαινισσομένης τῆς περὶ τὴν πηδαλουχίαν τῆς Ἐκκλησίας σοφίας, ἑτοιμότητος καὶ διορατικότητος τοῦ Γερο-Μελίτωνος, χρησιμοποιούσης ἀριστοτεχνικῶς καὶ κατὰ περίπτωσιν μεθόδους ἄλλοτε ἠπίας καὶ ἄλλοτε εὐθαρσοῦς καὶ ρηξικελεύθου χαρακτῆρος (Φιλαδελφείας) –ἀποτόκους καὶ τῶν "σκολόπων", τοὺς ὁποίους κατὰ καιροὺς "ἐδοκίμασε", γνωστοῦ ὄντως τοῦ "πάσσαλος πασσάλῳ ἐκκρούεται"– καὶ ἀποβαίνοντος οὕτω σπάνιον ἡγετικὸν ὑπόδειγμα τῆς παλαιᾶς Σχολῆς ἀρχιερέων τοῦ Φαναρίου, διὰ τὰς ἐπερχομένας γενεάς, ἀλλὰ καὶ οἰωνεὶ πρόδρομος τῶν "σοφῶν κεφαλῶν" καὶ τῶν "ἐκκλησιαστικῶν" think tank τῆς σήμερον. 
Ὑποκλινόμεθα Γέροντα εὐγνωμόνως πρὸ τοῦ Σκήνους Σου.

9 σχόλια:

  1. Γεμίσαμε Οδυσσέα "μεγάλους"! Όλοι οι κατασκανδαλίσαντες το ποίμνιο, Φαναριώτες και μη, αποκαλούνται από κοσμικόφρονες και ανθρωπάρεσκους δεσποτάδες "μεγάλοι"! Ε μετά, όταν το ποίμνιο ακούει να εγκωμιάζουν σαν "μεγάλους" όλους αυτούς τι θα κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αρχιεπίσκοπος έχει τιμηθεί με τον Αστέρα του Τάγματος των Ναϊτών - φωτογραφίες

    http://agiooros.org/viewtopic.php?f=14&t=7611

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς πρώτο ανώνυμο: το συγκεκριμένο "μεγάλο" Μελίτωνα Χατζή μήνυσε στην ιερά σύνοδο το Μάρτιο του 1970 ο μακαριστός μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος με αφορμή ένα απαράδεκτο κήρυγμα που εκφώνησε στον καθεδρικό ναό της Αθήνας ανήμερα της Κυριακής της Τυρινής.
    Με διάφορες σοφιστείες ο Μελίτων προέτρεπε τους χριστιανούς να μην καταδικάσουν τον καρνάβαλο που μετά λίγες ώρες θα μόλυνε την Αθήνα τη στιγμή κατά την οποία η Εκκλησία διά των ιερών κανόνων Οικουμενικών και τοπικών συνόδων τον καταδικάζει απερίφραστα. Ο κάθε δηλαδή μητροπολίτης αντί να διακηρύξει τα όσα προστάζει η Εκκλησία κηρύττει την όποια ιδεοληψία του που έρχεται σε αντίθεση με τη διδαχή και την πράξη της Εκκλησίας. Και υπάρχουν πολλοί που εκθειάζουν το συγκεκριμένο, απαράδεκτο κήρυγμα. Επίσημα εκκλησιαστικά ιστολόγια, πανεπιστημιακοί θεολόγοι, ιερείς κ.0.κ. Πρόκειται για κατάντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο νεονικολαιτισμός εντός των κόλπων της Εκκλησίας μας αποτελεί δυστυχώς μία θλιβερή πραγματικότητα. Τόσο σε επίπεδο ποιμένων όσο και σε επίπεδο ποιμνίου. Υπάρχουν κληρικοί όπως για παράδειγμα ο γνωστός και μη εξαιρετέος και "αγαπημένος" κάποιων συστημικών ΜΜΕ π.Φιλόθεος Φάρος που σε δημοσιογραφικές του συνεντεύξεις υποστηρίζει εντελώς αντιευαγγελικά ότι οι προγαμιαίες σχέσεις δε συνιστούν αμαρτία. Την ίδια ετεροδιδασκαλία προέβαλε και κάποιος μητροπολίτης προ ετών σε συνένετευξή του σε πορνοπεριοδικό κατασκανδαλίζοντας τους πιστούς.Αλλά και πανεπισημιακοί, θεολογούντες φιλόσοφοι ή φιλοσοφούντες θεολόγοι (διαλέγετε και παίρνετε), φρονούν τα ίδια με τους προειρημένους όπως τυγχάνει ευρέως γνωστό. Επίσης υπάρχουν πνευματικοί που αμνηστεύουν τις εν λόγω σχέσεις και οι οποίοι θα δώσουν λόγο εν ημέρα κρίσεως αφού "παίρνουν στο λαιμό τους" κατά το κοινώς λεγόμενο μυριάδες ψυχών υπέρ ων Χριστός απέθανεν! Αλλά αυτό που πυροδοτεί την αγανάκτηση των πιστών εν προκειμένω είναι η ένοχη αδιαφορία της ποιμαίνουσας Εκκλησίας απέναντι στο θλιβερό αυτό φαινόμενο . Δε θα έπρεπε η εκκλησιαστική διοίκηση να ανακαλέσει στην τάξη τους τοιαύτα φθεγγομένους; Πρόκειται για κλασσική αδιαφορία, για συγκάλυψη των ενόχων για λόγους σκοπιμότητας, για συμβιβασμό με τον κόσμο και το φρόνημά του, για ανθρωπαρέσκεια ή για συνδυασμό των πιο πάνω αναφερθέντων παραγόντων; Προ ετών ευσυνείδητοι ποιμένες, αγωνιώντες για την παραφθορά του εκκλησιαστικού ήθους που συνεπάγεται η εισήλαση του αιρετικού νεονικολαιτισμού στην εκκλησιαστική ζωή, έθεσαν το θέμα εν συνόδω. Δυστυχώς, υπαιτιότητι του νυν αρχιεπισκόπου, η τότε ΔΙΣ κώφευσε. Στο μεταξύ το νεονικολαιτικό νεόπλασμα εξαπλώνεται ταχέως εντός του εκκλησιαστικού οργανισμού και προκαλεί αφάνταστη πνευματική ζημία. Πότε επιτέλους θα αφυπνισθούν οι ποιμένες; Μάλλον, "ενύσταξαν οι ποιμένες", Ναούμ Γ, 18. Δε μιλάμε βέβαια και για τις μονίμως υπνώττουσες επί πνευματικών ζητημάτων θεολογικές μας σχολές. Αυτών η μέριμνα είναι άλλη. Πώς θα απαξιώσουν θεολογικά τους αντιοικουμενιστές κληρικούς και λαικούς όπως κατέδειξε και η κατάπτυστη περσινή παρέμβασή τους υπέρ του παραπαίοντος σε θέματα Ορθοδόξου Πίστεως Φαναρίου και σε βάρος των ομολογητών μητροπολιτών Πειραιώς και Κυθήρων, πώς θα καλλιεργήσουν το πνεύμα του οικουμενιστικού συγκρητισμού όπως φανερώνει η συμμετοχή τριών καθηγητών σε επαίσχυντη οικουμενιστική συμπροσευχή σε παπικό ναό τον παρελθόντα Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη, πώς θα πλειοδοτήσουν σε αντιχρυσαυγιτισμό (σαφώς καταδικαστέον από χριστιανικής πλευράς) σιωπούσες ταυτόχρονα αιδημόνως για τη λυσσώδη επιχείρηση του εθνικοθρησκευτικού μας αποχρωματισμού την οποία απεργάζονται τα πρώην απο-κόμματα και νυν κόμματα των Τσιπροαλαβανοκουβέληδων, διοργανώνουσες επί πλέον και σχετικά συνέδρια και υπηρετούσες το διαβόητο politically correct, πώς θα συγκαλύψουν αιρετικές διδασκαλίες διδασκόντων σ αυτές, πώς θα νοθεύσουν τη θεολογία αναμειγνύοντάς τη με τη φιλοσοφία και τις προσωπικές ιδεοληψίες κάποιων θεραπόντων της πρώτης, πώς θα συμβάλλουν στην αλλοίωση του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών όπως αποκαλύπτει η σχετική δραστηριότητα κάποιων προφεσσόρων κ.ο.κ. Απομένει οι υγιώς φρονούντες επίσκοποι, ιερές μονές, ιεραποστολικές αδελφότητες, διακεκριμένοι κληρικοί-πνευματικοί, χριστιανοί επιστήμονες, θεολόγοι και μη, θρησκευτικά ιστολόγια και άλλοι παράγοντες να αγωνισθούν με σθένος κατά της λύμης του νεονικολαιτισμού που ναρκοθετεί την πνευματική ζωή των πιστών και ματαιώνει τη σωτηρία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα είναι σοβαρό και απαιτεί
    την εγκατάλειψη της σιωπής και του συμβιβασμού. Οι υγιώς φρονούντες επίσκοποι θα πρέπει να επαναθέσουν το όλο θέμα εν συνόδω. Κατ αυτόν τον τρόπο θα αποδείξουν ότι η επίσημη Εκκλησία δεν είναι απλώς διοικούσα αλλά κυρίως ποιμαίνουσα.
    Υ.Γ. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στο μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα όσο και στον ιεροκήρυκα της μητροπόλεώς του π.Ιωήλ Κωστάνταρο γιατί συχνά-πυκνά διαφωτίζουν με τα κηρύγματά τους το ποίμνιό τους σχετικά με τον επάρατο νεονικολαιτισμό. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι επίσκοποι και ιεροκήρυκες που πληροφορούν επαξίως τη διακονία τους σχετικώς. Απαιτείται όμως μαζικότερη και πιο συντονισμένη δράση και προπαντός εκ νέου ενέργειες προκειμένου το όλο ζήτημα να τεθεί στην σύνοδο της Ιεραρχίας.
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://imverias.blogspot.gr/2013/03/blog-post_13.html
    Το απαράδεκτο κήρυγμα του Μελίτωνα Χατζή προβάλλεται απ την ιστοσελίδα της μητρόπολης Βεροίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο μακαριστός Χαλκηδόνος Μελίτων υπήρξε ο "μέντορας" του σημερινού πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου.
    Αυτό το τελευταίο εξηγεί πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτο ειναι ενα απο τα κειμενα του!!Εχοντας ψαξει συνολικα το κυρηγματικο του εργο λεω οτι διαψευδει τις κατηγοριες αυτες.Ο μακαριστος μητροπολιτης φαινεται οτι ειχε πλουσια την χαρη του Αγιου Πνευματος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου