Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Αγαπητέ Δήμαρχε, ονόμασε το Δημαρχείο σε Νταχτιρντί τσουτσού Οντά και άλλαξε το όνομά σου σε Σιχτίρ Χαϊβάν Πασσά !!!

Ο μοναδικός Χάρρυ Κλυνν, απάντησε στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με την τουρκική ονομασία οδών της Συμπρωτεύουσας! Αστραψε και βρόντηξε στην κυριολεξία με το πηγαίο χιούμορ του ο Χάρρυ Κλυνν! Και πολύ...
καλά έκανε, γιατί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στα θέματα αυτά έχει περάσει προ πολλού τα εσκαμμένα! Και δυστυχώς, ουδείς φαίνεται ικανός να τον συνετίσει και να σταματήσει να προκαλεί το κοινό αίσθημα των Θεσσαλονικέων αλλά και γενικότερα των Ελλήνων!

Απολαύστε λοιπόν, τι απάντησε ο Χάρρυ Κλυνν στον Μουτάρη:

«Αγαπητέ Δήμαρχε της Θεσσαλονίκης, με όλο το θάρρος θα πρότεινα... Η Λεωφόρος Νίκης να μετονομαστεί Καφενέ ταπί παζάρ… Η Τσιμισκή σε Σεφτέ γιοκ καλτερίμ… Η Βασ. Όλγας σε Τσουτσού Χανούμ ντοβλέτ… Η πλατεία Αριστοτέλους σε Φερετζέ ασκέρ μαχαλά…
Το Δημαρχείο σε Νταχτιρντί τσουτσού Οντά… Και το γραφείο.... δημάρχου σε Καραγκιόζ μπερντέ… Και αν μου επιτρέπετε, θα σας πρότεινα να αλλάζατε και το όνομά σας από Γιάννης Μπουτάρης σε… Σιχτίρ Χαϊβάν Πασσά Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ…»
ανθελληνικό παραλήρημα...


 
 
 
Στην Αθήνα, πριν μερικά χρόνια, σε κάποιο αστικό λεωφορείο:

Καθόταν απέναντί μου ένας μετανάστης. Και μπαίνει, στο μεταξύ, μια γυναίκα. Η οποία, με τρόπο βίαιο, σηκώνει το μετανάστη, για να καθίσει η ίδια.

Ύστερα στρέφεται σε μένα και με ρωτάει:


-Δεν έκαμα καλά, πάτερ;

-Όχι, της αποκρίνομαι, δεν έκαμες καθόλου καλά!
Γιατί η συμπεριφορά σου αυτή δεν ταιριάζει καθόλου με τα ήθη της πατρίδας μας. Τα παλιότερα και τα τωρινά. Κι, ακόμη, γιατί μπορεί κι εσύ κάποια στιγμή να αναγκαστείς να μεταναστεύσεις. Και θα σε πικράνει πολύ μια ανάλογη συμπεριφορά εκ μέρους κάποιων ξένων σε βάρος σου!

Κι εξάλλου θυμούμαι που στο πανεπιστήμιο αποκαλούσαμε τους μαύρους συμφοιτητές μας, χιουμοριστικά, «κανίβαλους».

Κι εκείνοι. με την ίδια χιουμοριστική διάθεση, μας απαντούσαν εύστοχα:

«Εμείς τρώμε τους ανθρώπους, επειδή πεινάμε. Ενώ εσείς οι λευκοί τους σκοτώνετε, όχι από ανάγκη, αλλά από διαστροφή»!…

Η ρατσιστική συμπεριφορά της γυναίκας, στο πρώτο παράδειγμα, αποτελεί. για τα δεδομένα του τόπου μας, μια κακοήθη εξαίρεση.

Ενώ το, φαινομενικά, χονδροκομμένο αστείο, στο δεύτερο παράδειγμα, παρά τη φαινομενική του σκληρότητα, όχι μόνο δεν δημιουργούσε ρατσιστικές αποστασιοποιήσεις, αλλά προκαλούσε και φιλικότερες προσεγγίσεις.


Και ας έρθουμε τώρα στο διαβόητο «απόφθεγμα» της Βούλας Παπαχρήστου.

Που, σκόπιμα, κατά τη γνώμη μου, μεγιστοποιήθηκε, προκειμένου να την «κάψουν», ως αθλήτρια, στην πυρά της «ιερής» τους εξέτασης. Και όχι μόνο…


Τι λέει, λοιπόν, το απόφθεγμα;



«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστο τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σιτικό φαγητό»»!…



Πρόκειται για ένα τελείως ανώδυνο αστείο. Που ωστόσο μεγιστοποιήθηκε παμπόνηρα από εκείνους, που σκόπιμα το δημιούργησαν και το προώθησαν στην αθλήτρια, για να την παγιδεύσουν.….

Γιατί απώτερος σκοπός τους δεν ήταν να πλήξουν και να δυσφημήσουν μόνο την αθλήτρια, αλλά, σε τελική ανάλυση, την ίδια την Ελλάδα.

Και αναρωτιέται κανείς, αν κάποιες περίεργες υποθέσεις ντοπαρίσματος Ελλήνων αθλητών, δεν είναι στημένες.


Εκ μέρους των κέντρων εκείνων, που με τη μετάλλαξη τροφίμων και φαρμάκων μεθοδεύουν την ρατσιστική επιλογή και τον αποδεκατισμό του ανθρωπίνου γένους.

Έτσι ώστε για μια ακόμη φορά, με την ευκαιρία των ολυμπιακών αγώνων, να μας διασύρουν παγκοσμίως. Όπως έχουν κάμει αλλεπάλληλες φορές τα τελευταία χρόνια.

Οι ίδιοι, ακριβώς, που, παράλληλα, με την οικονομική και τη μεταναστευτική, έχουν στήσει εναντίον μας και την επικοινωνιακή αγχόνη. 


Δεδομένου ότι ελέγχουν, όχι μόνο την οικονομία, αλλά και τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ, παγκοσμίως.

Και ταυτόχρονα υποκινούν και συντηρούν πολεμικά μέτωπα σε βάρος διαφόρων χωρών (Αφγανιστάν, Ιράκ, Σερβία, Β. Αφρική, Συρία, κλπ).

Προκαλώντας, με το καταστροφικό τους όργιο και το ακατάσχετο μεταναστευτικό κύμα των εξαθλιωμένων λαών. 


Τους οποίους αφήνουν να εισρέουν, δήθεν τυχαία, στην πατρίδα μας, χωρίς όμως να τους επιτρέπουν την περαιτέρω προώθηση.

Με αντικειμενικό τους σκοπό να μεταβάλουν τη χώρα μας σε ένα γκέτο ραγδαία διογκούμενης εγκληματικότητας. Και προϊόντος του χρόνου να δημιουργήσουν ένα ανθελληνικό εσωτερικό μέτωπο απελπισμένων αλλόφυλων και αλλόθρησκων.

Και έχουν το απύθμενο θράσος να μας κατηγορούν από πάνω και για ρατσισμό!

Οι «σούπερ-ρατσιστές» και κανίβαλοι, που καταληστεύουν και νέμονται τον πλούτο των λαών ολάκερης της Γης. Και καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπων σε θάνατο.

Και μας κατηγορούν, προκειμένου να μας κλείνουν το στόμα, για να μην τολμούμε να καταγγέλλουμε το δικό τους βάρβαρο και κανιβαλικό ρατσισμό.

Καθώς τους ακομπανιάρουν, δυστυχώς, και τα δικά μας φασιστο-κόμματα και τα πληρωμένα φαστιστο-κάναλα και οι ορδές των ασυνείδητων φασιστο-δημοσιογράφων.



Που φωνάζουν για τον, δήθεν, φασισμό και ρατσισμό των Ελλήνων και των αθλητών μας, οι ξεδιάντροποι.

Ακολουθώντας το εφιαλτικό παράδειγμα του «λεφτά υπάρχουν» ή του «μαζί τα φάγαμε». Που χαρακτήριζαν τους Έλληνες «διεφθαρμένους», «κοπρίτες», κλπ.

Ενώ ταυτόχρονα κουκουλώνουν το ρεσιτάλ φασισμού και ρατσισμού, που δίνουν, ανελλιπώς και ανηλεώς. σε βάρος των Ελλήνων, οι δολοφόνοι της τρόικας του εσωτερικού και του εξωτερικού.


Καθώς αυτή τη στιγμή, κυριολεκτικά, καταληστεύουν και κατεδαφίζουν τα νοικοκυριά μας και την πατρίδα μας.

Προκειμένου να πετύχουν την εξαθλίωσή μας και τον εξολοθρεμό μας.…

Οι ελληνόφωνοι ανθέλληνες!….


παπα-Ηλίας

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ !

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Προς τα 2784 πνευματικά μου παιδιά 
 
Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά μέσα από αυτήν την επιστολή μου θέλω να σας δώσω ταπεινά προς όλους και όλες την ευχή μου για ..
την νηστεία που θα ξεκινήσουμε για την καλή μας Παναγιά αλλά παράλληλα να σας ενδυναμώσω στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα αλλά και ως εκκλησία του Ιησού Χριστου. 
 
Παιδιά μου σήμερα η πατρίδα μας είναι ένα καράβι που αρμενίζει στο πέλαγος χωρίς πυξίδα γεμίσαμε δυστυχώς από πολιτικούς ανθέλληνες όπου κάνουν τα πάντα για να βουλιάξουν αυτό το καράβι που λέγετε πατρίδα που λέγετε Ελλάδα . 
 
Γεμίσαμε παιδιά μου από πολιτικούς μασόνους και άθεους όπου κάνουν τα πάντα να μην μάθει το κάθε ελληνόπουλο την ιστορία της πατρίδος μας αλλά και να μην διδαχτεί την αγία ορθοδοξία μας. 
 
Γεμίσαμε αγαπητά μου παιδιά από πολιτικούς όπου καταργούν τα πάντα που έχουν σχέση με την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας. 
 
Καταργούν τα πάντα μέσα από ένα καλά οργανωμένο σχέδιο όπου είχαν ετοιμάσει από καιρό και τώρα το βάζουν σε πλήρη εφαρμογή όλες αυτές οι ξένες δυνάμεις μαζί με τους οπαδούς τους όπου είναι όλοι αυτοί οι έχοντες εξουσία, της ντροπής. 
 
Γεμίσαμε χλιαρούς επισκόπους όπου κάνουν τα πάντα για προβάλουν τον εαυτόν τους και παράλληλα να υποσκάπτουν την ορθή μας πίστη. 
 
Γεμίσαμε χλιαρούς επισκόπους όπου καλά μου παιδιά είναι μέλη μασονικών στοών και οπαδοί του χρήματος. 
 
Γεμίσαμε χλιαρούς επισκόπους όπου αιρετίζουν συμπροσευχόμενοι με διαφόρους μη ορθοδόξους χριστιανικούς κύκλους , κύκλους της ντροπής όπως ο καθολικός και αιρετικός Πάπας .
 
 Όλα αυτά και αλλά χιλιάδες γίνονται αυτήν την στιγμή στην πατρίδα μας ξεπουλιούνται τα πάντα στο όνομα της δόξας και του χρήματος , όλα αυτά όπου είναι ετοιμασμένα από τον διάβολο για να καταφάγουν τον αγνό ορθόδοξο Έλληνα χριστιανό . 
 
 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ πρέπει όλοι μας να ενωθούμε και να δώσουμε ένα γέρο χαστούκι σε όλα αυτά με την ορθόδοξη παρουσία μας στην εκκλησία του Χριστού εμείς όλοι μας να κάνουμε την εξαίρεση και ο τρόπος είναι απλός και ένας να ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ. 
 
Να κάνουμε τον πνευματικό μας αγώνα ακόμα πιο δυνατό ακόμα πιο ισχυρό ξεκινώντας από τα άπλα αλλά τα πιο βασικά όπως η εξομολόγηση μας και η νηστεία μας. 
 
Υπάρχει καλά μου παιδιά ελπίδα και αυτή είναι μια η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ . 
 
Υπάρχει καλά μου παιδιά ελπίδα και αυτή είναι η επιστροφή μας στις ρίζες και στις αρχές όπου μας έδωσε ο ίδιος ο δημιουργός μας μέσα από το Ιερό Ευαγγέλιο του. 
 
Υπάρχει ελπίδα αγαπητά μου παιδιά αρκεί ο ένας να κοιτάξει τον διπλανό του στα μάτια ειλικρινά. 
 
Υπάρχει ελπίδα γιατί χιλιάδες κομποσχοίνια κάθε ημέρα γίνονται στα μοναστήρια μας από άξιους μοναχούς και μοναχές , και εσείς όλοι καλά μου πνευματικά παιδιά παρακαλώ πολύ να κάνετε ένα κομποσχοίνι περισσότερο για όλους αυτούς που προσεύχονται στην πατρίδα μας για όλους εμάς . 
 
Υπάρχει αγαπητά μου παιδιά ελπίδα και αυτήν την ελπίδα πρέπει όλοι μας να την κάνουμε οδηγό μας οδηγό ζωής από εδώ και εμπρός είμαστε όλοι εδώ και δηλώνουμε παρόν δεν κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό στην πίστη μας δεν κάνουμε πίσω ούτε μια σπιθαμή στην αλήθεια όπου είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία του πατέρα όλων μας του Ιησού Χριστού μας. 
 
Να είσθε όλοι καλά να έχετε την ευχή του καλού θεού μας και της γλυκιάς παναγιάς μας και να μας σκεπάζει όλους και όλες από παντός κακού. 
 
Καλή δύναμη σε όλους και όλες . 
 
Ο Πνευματικός σας Πατέρας Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μεγαγιάννης . 
 
Σας στέλνω και ευχές δια το κομποσχοίνι 
 
 
01. Μνήσθητι Κύριε ὑπὲρ εἰρήνης τοῦ κόσμου. 02. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τὴν Ἐκκλησία μας καὶ τὴν Ὀρθοδοξία μας. 
03. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τὸν Ἐπίσκοπό μας καὶ τὴν συνοδεία αὐτοῦ. 
04. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς ἁπανταχοῦ γῆς Ὀρθοδόξους κληρικοὺς καὶ λαϊκούς. 
05. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τὸν Πνευματικό μας Πατέρα καὶ τὴν συνοδεία αὐτοῦ. 
06. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τὸν Ἑλληνικὸ Στρατὸ καὶ τὰ Σώματα Ἀσφαλείας. 
07. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς ἄρχοντες τοῦ ἔθνους μας. 
08. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς μισοῦντας, ἀγαπῶντας καὶ προσευχομένους ὑπὲρ ἡμῶν. 
09. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς γονεῖς, ἀναδόχους καὶ διδασκάλους μας. 
10. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς κατὰ σάρκα καὶ κατὰ πνεῦμα ἀδελφοὺς καὶ συγγενεῖς μας. 
11. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τὰ γηρατειὰ καὶ τοὺς μοναχικοὺς ἀνθρώπους. 
12. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τὰ Βρέφη, τοὺς ἀπροστάτευτους καὶ ἀδυνάτους. 
13. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τὴν μαθητιώσα νεολαία μας. 
14. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς ἔφηβους νέους καὶ νεανίδες μας. 
15. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς ναρκομανεῖς, ἀλκοολικοὺς καὶ καπνίζοντες. 
16. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τὰς συζυγίας τῶν Ὀρθοδόξων οἰκογενειῶν. 
17. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τὶς κυοφοροῦσες ἀδελφές μας. 
18. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τὶς χῆρες καὶ τὰ ὀρφανά. 
19. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς ἐν διαστάσει συζύγους καὶ πειραζομένους ἀδελφοὺς καὶ ἀδελφές μας. 
20. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς ἀσθενεῖς, ψυχῆς καὶ σώματος. 
21. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς ἐλεοῦντας καὶ ἐργαζομένους τῶν Ἱερῶν Μονῶν καὶ Ἐνοριῶν. 
22. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς εὐλαβεῖς προσκυνητὰς τῶν Ἱερῶν Μονῶν καὶ Ἐκκλησιῶν. 23. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς πλέοντας, ὁδοιποροῦντας, ἱπταμένους, αἰχμαλώτους καὶ ἀπελπισμένους. 
24. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς πενθοῦντας καὶ θλιμένους ἀδελφούς μας. 
25. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς δικαστὰς καὶ πολιτικούς. 
26. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησε τοὺς πλανεμένους καὶ βλασφημοῦντας τὴν Ὀρθοδοξία μας.
27. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησέ μας καὶ δώρησε καιρὸν εἰρηνικόν. 
28. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ φύλαξέ μας ἀπὸ ἀσθένεια, ὀργή, κίνδυνο καὶ φώτιζε τοὺς γιατροὺς καὶ νοσοκόμους. 
29. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ φύλαξέ μας ἀπὸ πείνα, ἀνάγκη καὶ δυστυχία. 
30. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ φύλαξέ μας ἀπὸ καύσωνα, φωτιὰ καὶ σεισμό. 
31. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ φύλαξέ μας ἀπὸ κατακλυσμό, καταποντισμὸ καὶ παγετό. 
32. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἀνάπαυσε καὶ τὶς ψυχὲς τῶν πατέρων, μητέρων, ἀδελφῶν, συγγενῶν, πάπων πρὸ πάπων. 
33. Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησόν με τὸν ἁμαρτωλόν. 
 
(Κάνε καὶ μιὰ μετάνοια μὲ Σταυρό στὸ τέλος). 
 
 
Ο Πνευματικός σας Πατέρας.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Που εισαι, Noσταλγικε Γεροντα της Ορθοδοξιας ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕ; 

Μας αφησατε ορφανους, πενταρφανους, αγιε Γεροντα.

 Μας αφησατε με τους ΛΑΠΑΔΕΣ, με τους μηδαμινους, με τους ανικανους, με τους ανυπαρκτους, με τους νανους...

Θεε και Κυριε των Δυναμεων, στειλε μας εναν νεο προφητη, στειλε μας εναν νεο Αυγουστινο...

Τον εχει αναγκη η εποχη μας και ο απελπισμενος και ο εγκαταλελειμενος λαος.

===================

 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙΤΕ


Απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Αθήνα 30-1-1962
_____
___


Επίκαιρη. Δίνει απαντήσεις για την θέση των Τριών μεγάλων Ιεραρχών στο θέμα της καθάρσεως της Εκκλησίας.



«Ακούω φωνή· Εσείς δεν ακούτε; 
Από την Καισάρεια…ακούεται η βροντερά φωνή του Μεγάλου Βασιλείου· 
Ακούω την σάλπιγγα του ιερού Χρυσοστόμου. 
Ακούω την απαστράπτουσα φωνή του Γρηγορίου· 
Εσείς δεν ακούτε; 
Σάλπιγγες είναι. 
Τι  μας λένε;  


«Αγωνισθείτε για την Εκκλησία του Χριστού μας. Αγωνιστείτε για να καθαριστεί η Εκκλησία από τα ανάξια στελέχη της, για να έρθει η Εκκλησία στο ύψος των Πατέρων… Γιατί τα λέω αυτά;…
Δυστυχώς υπάρχει μία εσφαλμένη γραμμη των πνευματικών πατέρων και εξομολόγων. 
Τί λέγουν; 
«Εμείς την ψυχούλα μας να κοιτάξουμε. 
Τί κάνει ο διάκος στην εκκλησία, τι κάνει ο παπάς, τι κάνει ο δεσπότης; (κάνει με το χέρι σιωπή)

 

ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ;


Το θεωρώ σατανικό το ρήμα τούτο.
Την ψυχούλα μας να κοιτάξουμε και να αφήσουμε την Εκκλησία τουυ Χριστού στα χέρια των καθαρμάτων και των Γεροντίων και των εκφύλων; 
Ετσι λέτε; Πολύ καλά.
  • Είναι σαν να λένε· Να καίγεται το σπίτι και την ψυχούλα σου κοιτάξε· να μην σβήσεις την φωτιά
  • Να μπούν στο κατάστημά σου κλέφται και διαρρήκται και να σου λέει· Μη κουνηθείς, να μη ειδοποιήσεις την αστυνομία, την ψυχούλα σου να κοιτάζεις
  • Σαν να λένε· Να έχεις μαντρί με πρόβατα και να μην ενδιαφέρεσαι να διώξεις τους λύκους.
  • Σαν να λένε· Να έχεις ωραίο αμπέλι με σταφύλια και ν’ αφήσεις  τ’ αγριογούρουνα να πάνε με τις μουτσούνες τους να το καταστρέψουν. Υπάρχει γεωργός που αδιαφορεί για το γεώργιό του; Υπάρχει αμπελουργός, που  αδιαφορεί για την άμπελόν του; Υπάρχει ποιμήν που αδιαφορεί για τα πρόβατά του; Υπάρχει αξιωματικός, που αδιαφορεί για το στράτευμά του; Δεν μπορεί αδελφοί μου να γίνει αυτό.

Εάν είσαι χριστιανός και πονείς την Εκκλησία του Χριστού· πρέπει κοντά στον άλλο αγώνα που κάνεις για τον εαυτό σου, ν’ αγωνιστείς για την Εκκλησία του Χριστού. 
Η ανοχή αυτή που δεικνύουμε για την Εκκλησία του Χριστού είναι ενοχή και έγκλημα, είναι αμαρτία…. 
Την ψυχούλα μας να κοιτάξουμε και να αφήσουμε την Εκκλησία να περιέλθει στα καθάρματα και τα αποφώλια τέρατα και στους Γεροντίους και στην συνοματαξία αυτών; 
Την ψυχούλα μας να κοιτάξουμε.  
Το βιολί αυτό των πνευματικών πατέρων που ευνούχισαν τον ευσεβήν Ελληνικόν λαόν.…..(τη συνέχεια ακούστέ την στο βίντεο)

Ὁ Ἰγνάτιος ὀνομάζει 

 

τούς πιστούς «σκυλιά»





«ΤΩΡΑ ΦΥΓΕΤΕ,

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ

ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΑ
 ΣΚΥΛΙΑ»!




Δημοσιεύουμε τό παρακάτω κείμενο πού λάβαμε ἀπὸ πιστούς χριστιανούς τοῦ Βόλου, οἱ ὁποῖοι, ἐπιμένοντας ὀρθόδοξα καί ἑλληνικά, συνεχίζουν τήν ἀντίδρασή τους στήν καινοτομία τοῦ μητροπολίτη Δημητριάδος Ἰγνάτιου, νά διαβάζει —ὅταν δὲν εἶναι παρόντες οἱ ἀντιδρῶντες πιστοί(!)— τά κείμενα τῆς Ἐκκλησίας στήν δημοτική. Καινοτομία πού καταλήγει  σ’ ἕνα κίτς ἄκουσμα.


ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΟΥ 2012

Φαίνεται ὅτι ἡ Ἁγ. Παρασκευή –εἰδική προστάτις τῶν ματιῶν–τυφλώνει τόν δεσπότη τοῦ Βόλου Ἰγνάτιο («ὀφθαλμός γάρ τοῦ ἀνθρώπου ὁ νοῦς αὐτοῦ») νά λέει ἀνοησίες στή μνήμη της. Πέρσι ἦταν τά φαιδρά τοῦ Ὄσλο. 
Ἐφέτος τελειώνοντας τίς προφητεῖες –στά Ἀρχαῖα!– φανερά δυσφορώντας, καί μέ φωνή δεικνύουσα ἕνα πολύ ταραγμένο ἐσωτερικό κόσμο (ἀφοῦ καταπάτησε τό θέλημά του νά τά πεῖ στή Δημοτική), ἀπευθύνθηκε πρός ἐμᾶς καί γεμᾶτος δηλητήριο, εἶπε τά παρακάτω ἀπίστευτα καί ἀκατανόητα λόγια:

«Τώρα μπορεῖτε νά φύγετε! 

Ἔτσι κάνουν καί τά πρωτόκλητα σκυλιά»!


Ἔπειτα στράφηκε θριαμβολογῶν καί γελῶν στούς παπάδες του, καί τούς παρέσυρε κι αὐτούς μέ τήν ἐξυπνάδα του σέ χαζογέλωτες (σάν πραγματικά σκυλάκια πού κουνᾶνε τήν οὐρίτσα καί κάθονται σούζα στό ἀφεντικό τους μπροστά).
   

Θέλουμε νά ρωτήσουμε τόν Σεβασμιώτατο, ἀλήθεια, τί ἐννοοῦσε ὅταν μᾶς ἀποκάλεσε «σκυλιά»; Ἐάν βεβαίως πιστεύει ὅτι ἡ παρουσία μας φυλάει τή μάντρα τοῦ Χριστοῦ ἀπό τούς προβατόσχημους λύκους (ὅπως ἡ ἀφεντιά του) καί τίς κακοδοξίες τους, ἔχει δίκιο· εἴμαστε μαντρόσκυλα ἕτοιμα νά  ἐκδιώξουν τούς διαφθορεῖς καί τούς ἀλλοιωτές τῆς Ὀρθοδόξου πίστεώς μας καί Παραδόσεως καί τόν εὐχαριστοῦμε πολύ γιά τήν τιμή καί τόν ἔπαινο πού μᾶς ἔκανε –ἀλήθεια δέν τά ἀξίζουμε.

   
Κατά τά ἄλλα, αὐτός ὁ «πρᾶος θεατρῖνος» παριστάνει τόν πνευματικό πατέρα τοῦ λαοῦ τοῦ Θεοῦ, πού ἀποκαλεῖ τά ὑποτιθέμενα πνευματικά τέκνα του στήν Ἐκκλησία –ἐν ὥρᾳ Ἱερᾶς Ἀκολουθίας καί δή Πανηγύρεως– «σκυλιά»!!!  
Νά τὸν χαίρεται ἡ Ἱ. Σύνοδος, οἱ συνεπίσκοποί του. Να τὸν χαίρεστε συνέλληνες! Νά τόν χαίρεστε Βολιῶτες! Μέ τέτοιους πνευματικούς ὁδηγούς ἡ ἑλληνική κοινωνία θά ἀνακάμψει!!!
  

 Μήπως ἐδῶ πρέπει νά ψάξετε γιά τούς πραγματικούς φασίστες καί ὄχι στούς δρόμους καί τίς μάντρες τοῦ Βόλου;
                   


 Μέ ἀγάπη, 

τά «σκυλιά» τοῦ Δεσπότη.


 
Σχόλιο ἱστολογίου 

«Πατερική Παράδοση»:


Ὑποτίθεται ὅτι, ὁλόκληρος Μητροπολίτης, ἐνεργεῖ ὑπεύθυνα, κατόπιν σκέψεως, μελέτης τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας καί προσευχῆς! Ὑποτίθεται ὅτι ἔχει κατασταλαγμένες θέσεις. 
Καὶ συγκεκριμένα, ἔχει ἀποφασίσει κατόπιν σοβαρῆς μελέτης, ὅτι ἡ μετάφραση τῶν λειτουργικῶν κειμένων εἶναι ἀδήριτη ἀνάγκη τῆς ἐποχῆς.


Καί ἀντί γιὰ ἕνα ὑπεύθυνο καὶ ἀταλάντευτο στὶς θέσεις του Μητροπολίτη, τί παρατηροῦμε; 
Ἕνα δειλό ἀνθρωπάκι, πού ὅταν συναντάει κάποιους ἀντιδραστικούς στό πρόγραμμά του (καί μιλᾶμε γιά ἄτομα μετρημένα στά δάκτυλα κάθε φορά), καταλαμβάνεται ἀπό πανικό, ὀπισθοχωρεῖ στίς ὑποτιθέμενες ἀναγκαῖες (στούς καιρούς μας) ἐκκλησιαστικά «ἀρχές του» καί ἀποδεικνύει πόσο ἀνάξιος εἶναι νά ἡγεῖται ὡς ποιμένας τοῦ λαοῦ τοῦ Θεοῦ. 
Ἐάν ἔχει δίκιο –κι ἄν εἶναι πράγματι ἄντρας– ἄς προχωρήσει· ἡ ἄτακτη ὑποχώρηση δέν τοῦ περιποιεῖ τιμή.


Εἶναι πράγματι κωμική ἡ συμπεριφορά του: Ὅταν δέν βλέπει ἀντίδραση, διαβάζει τίς μεταφράσεις τῶν ἱερῶν κειμένων στά κλεφτά καὶ  γρήγορα–γρήγορα, ἐνῶ οἱ παπάδες του –σά λαγωνικά– κάνουν ἐξονυχιστικό ἔλεγχο στήν ἐκκλησία, περνώντας ἀνάμεσα στό ἐκκλησίασμα καί κοιτώντας ξεδιάντροπα τούς ἀνθρώπους στά πρόσωπα, μή τύχει κι εἶναι κρυμμένος ἤ καμουφλαρισμένος ἀνάμεσα στὸ ἐκκλησίασμα κανένας «ὀρθόδοξος ταλιμπάν»! –ἔτσι μᾶς ἀποκαλοῦν.


Τοιοῦτος καί τοιοῦτος ἡγέτης εἶναι ὁ Δημητριάδος Ἰγνάτιος πού ἐπειδή ἀργεῖ νά γίνει Ἀθηνῶν, μεγαλοκλασᾶτος Ἀρχιμανδρίτης του (κοντοῦ ἀναστήματος) ἑτοιμάζει νά ἀνοίξει τά φτερά του γιά Φαναρίους δόξας καί τιμάς, τό δέ  ἀστεῖο τῆς ὑπόθεσης εἶναι ὅτι ἐνῶ ἐδῶ κόπτεται γιά τίς μεταφράσεις καί τούς νεωτερισμούς, ἐκεῖ, γενόμενος πατριαρχικός θά ξιφουλκεῖ ὑπέρ τῆς ἀρχαίας καὶ θὰ χρησιμοποεῖ ἐκεῖ, τὴν ξύλινη γλῶσσα τοῦ ...Πατριάρχη!

απο την Πατερικη Παραδοσι

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Γιά να δήτε τα ...μπουμπούκια

 τους δεσποτάδες μας 



ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: 

Δεσπότης αποκαλεί τους πιστούς 

ΣΚΥΛΙΑ.




«ΤΩΡΑ ΦΥΓΕΤΕ,

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ

ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΑ ΣΚΥΛΙΑ»!



Τους πνευματικους μας,

ή τους Αποστολους, 

Παυλο και Ιωαννη; 
 




του Συμεών Π.



Ο ΙΚ αντιτίθεται στην θέση του κ. Νικ. Σωτηροπούλου, ο οποίος έγραψε ένα άρθρο, με τίτλο, «ΔIΣ ANAΘEMATIΣMENOΣ», το οποίο αναφέρεται στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


Προσπαθώντας να κατανοήσουμε την λογική του τακτικού σχολιαστού ΙΚ (στο ιστολόγιο Αποτείχιση), ενθυμούμεθα πως παλαιότερα είχε γράψει, ότι κάνει υπακοή στον πνευματικό του, που η ρίζα του είναι αγιορείτικη, έστω κι αν ο πνευματικός του, και οι πιο πολλοί πνευματικοί, σιγοντάρουν τον Οικουμενισμό, επικοινωνώντας με τους κηρύττοντες αίρεση.


Είναι γνωστό, δυστυχώς, ότι οι σύγχρονοι Αγιορείτες Ηγούμενοι, υποχώρησαν και έπεσαν «εις πτώσιν μεγάλην»: μνημονεύουν τον αιρετικόν Πατριάρχη, παρά την εκφορά σοβαρότερων αιρετικών θέσεων απ’ όσες ευθέως ή διφορουμένως είχε εκφέρει ο εκ των προκατόχων του Πατριάρχης Αθηναγόρας.   
Έτσι, εναντιώνονται στην ομολογιακή Παράδοση των Αγίων Αγιορειτών Πατέρων, που προτίμησαν τις διώξεις και τον θάνατο, παρά την μνημόνευση αιρετικών Επισκόπων.


Προτιμά, λοιπόν, ο ΙΚ να ακούει τον πνευματικό του, παρά τον Απόστολο Παύλο, τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, τους Πατέρες που είπαν "ούτε χαίρετε" στους αιρετικούς, και "αιρετικόν άνθρωπον παραιτού", και "ο κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος". (Γνωρίζουμε ότι στην ιστορία της Εκκλησίας υπάρχουν πολλά αντίθετα παραδείγματα· αυτά, όμως, δεν καταργούν το Ευαγγέλιο, απλά είναι περιπτώσεις καταστρατηγήσεως του Ευαγγελίου και παραδείγματα προς αποφυγήν).


Λειτουργών, λοιπόν, κάτω από αυτή την λογική ο ΙΚ και οι όμοιοί του, ούτε η επικοινωνία των "Ορθοδόξων" Επισκόπων με τους Παπικούς και Προτεστάντες τους ενοχλεί σοβαρά, ούτε θεωρούν ουσιαστικά αιρετικό τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Αρχοντώνη, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Λιάπη, τους Μητροπολίτες Ιωάννη Ζηζιούλα, Χρυσόστομο Σαββάτο, Ιγνάτιο Γεωργακόπουλο κ.λπ, παρόλο που (εκτός από την επικοινωνια και τις συνειδητές και σκόπιμες συμπροσευχές με τους αιρετικούς) διδάσκουν και οι ίδιοι (στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας), αιρετικές πλάνες.


Συγκεκριμένα διδάσκουν  επί δεκαετίες περί «βαπτισματικής θεολογίας», περί «αδελφών Εκκλησιών», περί του ότι «οἱ ἄλλες Θρησκεῖες εἶναι σεβαστὲς καὶ σεβάσμιες καὶ δρόμοι σωτηρίας», περί «διηρημένης Εκκλησίας», κ.λπ.


Πολύ καλά λέγει ο κ. Σωτηρόπουλος πως είναι δις αναθεματισμένος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης, και πριν συνεδριάσει Σύνοδος για να τον αναθεματίσει. 
Φτάνει ο λόγος περί αναθέματος του αιρετικά διδάσκοντος, που διετύπωσε θεοπνεύστως ο Απόστολος Παύλος.


Από την στιγμή, λοιπόν, που έχει γίνει αποδεκτή από την Εκκλησία η διδασκαλία του Απ. Παύλου, ποια άλλη Σύνοδος είναι μεγαλύτερη από την Εντολή του αυτή; 
Ποια άλλη Σύνοδος χρειάζεται για να την επικυρώσει; 
Όλοι οι Άγιοι Πατέρες δεν πορεύονται σύμφωνα με τη διδασκαλία του; 
Οι Σύνοδοι δεν στηρίζονται στην δική του διδασκαλία;


Ο αιρετικός, από τη στιγμή που συνειδητά και επίμονα διδάσκει αντίθετα από τον Χριστό και την Εκκλησία, είναι αποκομμένος από Αυτήν. 
Η Σύνοδος, έρχεται να επιβεβαιώσει την αίρεσή του, να την κάνει γνωστή στα μέλη της Εκκλησίας, ώστε να προφυλαχθούν από αυτή.


Έχουμε πολλά παραδείγματα, του πώς εφέροντο οι Άγιοι στους μη καταδικασμένους αιρετικούς, όπως του Αγίου Κυρίλλου, που μιλούσε με ευγένεια για τον Νεστόριο, πριν καθαιρεθεί, αλλά ταυτόχρονα τον χαρακτήριζε αιρετικό «λύκο»!


Αλλά και ο ΙΕ΄ Κανόνας της ΑΒ Συνόδου, τον ποιμένα που διδάσκει κακοδοξίες, έστω κι αν δεν έχει ακόμα καταδικασθεί από Σύνοδο, τον ονομάζει ψευδεπίσκοπο και ψευδοποιμένα· και ποιός ΙΚ θα παραπλανά τις συνειδήσεις των πιστών και θα τον παρουσιάζει ως Ορθόδοξο ποιμένα, νομοθετώντας ως άλλη Εκκλησία, εναντίον σε ολόκληρη Σύνοδο; (Άλλο πράγμα η ισχύς των μυστηρίων που τελεί, όχι για τους γνώστες των Ι. Κανόνων, αλλά για τον απλό λαό που δεν γνωρίζει).


Ένα μόνο, μένει στον ΙΚ. 
Να μας αποδείξει ότι ο Βαρθολομαίος Αρχοντώνης δεν έχει εκφράσει και δεν επιμένει επί χρόνια στις παραπάνω (και άλλες) κακόδοξες θέσεις του· έστω και μία απ’ αυτές, τον καθιστά αιρετικό και ψευδοποιμένα. 
Τότε, πράγματι χρειάζεται μια Σύνοδος και για να διευκρινίσει τα πράγματα.


Πάντως, είναι απορίας άξιον, πώς άνθρωποι που έχουν επιλέξει να γράφουν και σχολιάζουν στο ιστολόγιο «Αποτείχιση», χωρίς φόβο Θεού, αντιτίθενται στη βασική θέση του ΙΕ΄ Κανόνος της Εκκλησίας, που διδάσκει πως διακόπτουμε το μνημόσυνο των αποδεδειγμένα αιρετικά διδασκόντων ψευδοποιμένων, πριν αποφασίσει γιά την αίρεσή τους και τους καταδικάσει κάποια Σύνοδος.


Προλαβαίνω την ένσταση: 
Ο π. Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος θεωρεί προαιρετικό τον ΙΕ΄ Κανόνα. 
Ναί. 
Αλλά σύμφωνα με την λογική του ίδιου του ΙΚ, ο π. Επιφάνιος ήταν ευλαβής, άγιος άνθρωπος, αλλά δεν είναι Εκκλησία.


Εγώ θα επικαλεσθώ ένα άλλο ιερωμένο, πάλι Αρχιμανδρίτη, τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά, ο οποίος απέδειξε (σε ένα βιβλίο 300 περίπου σελίδων) την πράξη της Εκκλησία για την αναγκαιότητα της μη μνημονεύσεως αιρετικών Επισκόπων. 
Και δυστυχώς, τις πατερικά κατοχυρωμένες θέσεις του π. Ευθύμιου, κανένας ΙΚ, ή π. Θεόδωρος Ζήσης, ή Γεώργιος Μεταλληνός, ή «Ορθόδοξος Τύπος», ή π. Γεώργιος Ευθυμίου, ή π. Σαράντος Σαράντος, οι οποίοι (αν άμεσα και έμμεσα παρακλήθηκαν και προκλήθηκαν)  δεν καταδέχτηκαν να εκφέρουν μία σελίδα θεολογικού (πατερικού) λόγου για τις θέσεις του π. Ευθυμίου.


Απαξίωση ενός μη έχοντος πανεπιστημιακές περγαμηνές ιερωμένου;

Αμηχανία αντιμετώπισης του φλέγοντος για την εποχή μας ζητήματος της αποτείχισης, για το οποίο κάποιοι από τους παραπάνω ήσαν πριν μερικά χρόνια υπέρμαχοι; 

Αδυναμία ως προς την αντιμετώπιση των Πατερικών ερεισμάτων του έργου του π. Ευθύμιου; 

Αδιαφορία για την αγωνία όσων πιστών ενδιαφέρονται για το θέμα αυτό και το συνδέουν με τη σωτηρία τους;
ΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.

ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ 

ΤΟΥ 1% ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ.

Τριγυρνουν, απο φιεστα σε φιεστα.

Αυτη ειναι η αποστολη τους;


Αντι να ζουν ταπεινα και αθορυβα, οπως επιτασσει το Αγιο Ευαγγελιο,  χωρις καμμια, μα καμμια, συναισθησι της πραγματικοτητος, και των καιρων, αυτοι μαζευονται σε τσουρμα ολοκληρα, και γλεντούν και πανηγυριζουν, ακομα και την ονομαστικη γιορτη τους, οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ και οι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, που αν ηταν λαϊκοι δεν θα τους ηξερε ουτε η μάννα τους, που θα επρεπε να θρηνουν, να οδυρονται και να ...αποκρυπτονται πού δεν επηρεάζουν παρα μονο το 1% των Ελληνων αχριστιανων.
Αναρωτιομαστε πιστευουν στο Θεο;
Τι λογον αποδώσουσι;

 

Ιδού μία νέα φιέστα, πρωτοστατούντος του Αρχιφιέστα, Ιερώνυμου Λιάπη:

Τα «κοινά χαρακτηριστικά του Αγίου Αθηναγόρου και του Μητροπολίτου Ιλιού Αθηναγόρου», η σημασία των πολυαρχιερατικών συλλείτουργων και το «δώρο για τη γιορτή του Σεβασμιωτάτου»

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος την είδηση με τίτλο "Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα". Δικός μας είναι μόνο ο τίτλος της ανάρτησης αυτής και οι υπογραμμίσεις (με έντονο χρώμα) στο κείμενο. Κι αν θέλετε γελάτε... Ή μήπως όλα αυτά είναι άξια δακρύων(από τον Τρελλογιαννη).
 
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα
Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Αθηναγόρου, του απολογητού και φιλοσόφου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας ( ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ, μερους, της Μητροπόλεως Αττικης και Μεγαριδος και καταπατητης του πτώματος του ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ και ΝΟΜΙΜΟΥ Μητροπολιτου κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ).


Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως απο 18 αρχιερεις. Συλλειτουργούντες με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Ιλίου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισσαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκρας κ. Γεώργιος (αυτοι οι Αραβες τι τριγυρνανε απο πανηγυρι σε πανηγυρι στην Ελλαδα; Δεν εχουν δουλεια στην Αφρικη; Οπως και ο λεγομενος πατριαρχης τους γελαδερος και αστειος Θοδωρακης που μοιραζει και αυτος Κορανια και καθε εβδομαδα ερχεται στην Αθηνα;) και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αβύδου κ. Κύριλλος.

Πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος εμπνεόμενος από το έργο του Αγίου Αθηναγόρου «περί της Αναστάσεως των νεκρών» ομίλησε επικαίρως, ενώ αναφέρθηκε και στα κοινά χαρακτηριστικά του Αγίου Αθηναγόρου και του Μητροπολίτου Αθηναγόρου.  
Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία των πολυαρχιερατικών συλλείτουργων, τονίζοντας ότι αυτά δείχνουν την ενότητα της Εκκλησίας αλλά και δίνουν δύναμη στον εορτάζοντα Επίσκοπο, ο οποίος γνωρίζει ότι δεν είναι μόνος αλλά μπορεί να σηκώνει ευκολότερα το φορτίο του, στηριζόμενος στους αδελφούς του.

Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ για τη γιορτή του Σεβασμιωτάτου ήρθε το απόγευμα της ίδιας μέρας όταν στο χώρο της κατασκήνωσης κατέφθασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ Ιερώνυμος για να του δώσει τις ευχές του 
 Παρ’ όλα αυτά η επίσκεψή του δεν τελείωσε εκεί καθώς παρακάθισε και στο δείπνο που ακολούθησε.

Για τον Μεγάλο 

Πατριάρχη Αθηναγόρα...




απο την εφημερίδα "Το Βημα της Εκκλησίας", Ιούλιος 2012

Με την ευκαιρία συμπληρώσεως 40 ετών από την κοίμησιν του Μεγάλου Πατριάρχου Αθηναγόρου, δημοσιεύουμε από το Αρχείο την ραδιοφωνική ομιλία, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, του τότε Ηγουμένου της Πατριαρχικής Ι. Μονής των Βλατάδων, και σημερινού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, επ’ ευκαιρία της 20ετους Πατριαρχείας του αειμνήστου σήμερα Πατριάρχου.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ

κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΧΑΡΚΙΑΝΑΚΗ, ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΟΝΗΣ ΒΛΑΤΑΔΩΝ

ΤΙΤΛΟΣ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ


ΔΕΥΤΕΡΑ: 27.01.1969 ΩΡΑ: 14.00 – 14.15
******

Σαν αύριο πριν 20 χρόνια ενθρονιζόταν στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Αθηναγόρας, ως Οικουμενικός Πατριάρχης.


Την μεγάλη αυτή επέτειο δεν θα μπορούσαμε να εορτάσουμε κατ’ αξίαν όποιες εκδηλώσεις τιμής κι’ αν κάναμε προς τον πανίερον Οικουμενικό Θρόνο.


Από διάφορα σημεία του Ορθοδόξου κόσμου εξεδηλώθη σφοδρά επιθυμία για ένα πανηγυρικό εορτασμό. Γιατί δεν εγνώρισεν, αλήθεια η Εκκλησία μας, στα νεώτερα χρόνια, λαμπρότερη Πατριαρχεία.

Αλλά την πρόθεση και το πρόγραμμα του εορτασμού ανεχαίτισεν ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Σε επίσημο απαντητικό έγγραφό του εγνωστοποίησε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, «έναντι του μεγέθους και της σπουδαιότητος του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν θεωρεί δυνατόν να εορτάζεται εορτή αναφερομένη εις άτομον θητεύον εις αυτόν».


Και έχει βέβαια δίκιο ο Πατριάρχης, μιλώντας για το μέγεθος του θεσμού που εκπροσωπεί. Αλλά αυτό είναι μόνο το ένα μέρος της αλήθειας. Το δεύτερο μέρος δεν μπορούσε να το πη εκείνος. Το ομολογούμε όλοι εμείς. Είναι το μεγαλείο αυτού του ίδιου του σημερινού Πατριάρχου.


Όταν ένας Οικουμενικός Πατριάρχης είναι αντάξιος του Θρόνου του, τότε το πρόσωπο και το έργο του είναι η συνισταμένη αιώνων και ξεφεύγουν τα όρια της περιγραφής. Όταν ένας Πατριάρχης είναι αληθινός, τότε γίνεται αυτός το μέτρο για κάθε ιστορική αξιολόγηση μέσα στη ζωή του ποιμνίου του. Κι’ εδώ είναι πολύ επίκαιρος ο λόγος «το έλαττον υπό του μείζονος ευλογείται».

Ευλαβούμενοι την σεπτήν επιθυμία του Πατριάρχου, δεν θα κάνωμε ούτε εδώ εις την Θεσσαλονίκη σχετικό εορτασμό. Θα περιορισθούμε σε μια σεμνή λειτουργία, αύριο, στην Πατριαρχική Μονή των Βλατάδων, όπου, με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης, θα ευχαριστήσωμε τον Θεόν για τον Πατριάρχη που μας εχάρισε, σ’ αυτά τα τόσο κρίσιμα χρόνια, και θα δεηθούμε για την υγιεία και μακροημέρευσή του.


Παράλληλα σ’ αυτήν την πνευματικήν εκδήλωση αισθάνθηκα προσωπικά την ανάγκη, σαν ένας από εκείνους που είχαν την αγαθή τύχη και την μεγάλη τιμή να μαθητεύσουν κοντά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα, να διηγηθώ σήμερα για τους πολλούς μερικές αποκαλυπτικές στιγμές μαζί του.


Τις ωνόμασα «πνευματικά στιγμιότυπα από την ζωή του Πατριάρχου». Σωστώτερο θα ήταν να τις ονομάσω «Πνευματικά στιγμιότυπα» στην δική μου ζωή. Γιατί η ζωή του Πατριάρχου δεν γνωρίζει ξεχωριστά στιγμιότυπα, ακολουθώντας πιστά τον αναλλοίωτο ρυθμό της ζωής του ήρωα, του Προφήτη, του Αγίου. Δεν θα μιλήσω λοιπόν εδώ για την πολύπλευρη προσωπικότητά του, μήτε για το έργο του.


Θα παρουσιάσω απλώς τον άρτιον άνθρωπο, τον αληθινό ποιητή, τον γαλήνιο Προφήτη Πατριάρχη.


Όταν σε κυτάζει στα μάτια και σου μιλά -κι’ ο Πατριάρχης κυτάζει στα μάτια και τον πιο άσημο συνομιλητή του- νοιώθεις να γίνεσαι αδέξιος για κάθε λόγο και για κάθε κίνηση. Συντρίβεσαι κυριολεκτικά μπροστά σ’ αυτό το ρασσοφορεμένο βουνό. Μα η συντριβή αυτή δεν είναι εξουθένωση. Ακούοντας τον Πατριάρχη να μιλά και να ξεδιπλώνει στα μάτια σου το προφητικό όραμα του κόσμου και του ανθρώπου, νοιώθεις σαν να λειτούργησαν για πρώτη φορά σωστά το μυαλό και η καρδιά σου.


Φεύγοντας από το γραφείο του έχεις γευθεί εμπειρικά το άρωμα μιας ζωής, σύμφωνη με τους μακαρισμούς του Χριστού.

Ακούστε πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται την ευθύνη του πνευματικού Ηγέτη.

«Ο Αρχηγός πρέπει να είναι σκληρός. Αλλά σκληρός στον εαυτό του. Όταν θα του έρθουν αρνητικά τα πράγματα, δυσχείμερα, τότε θα σταθή καλύτερα... Ο Αρχηγός πρέπει να προαισθάνεται τους νέους χρόνους που έρχονται, και να μιλάη γι’ αυτούς. Να κηρύττη, να προφητεύη ... Τον Αρχηγό πολλές φορές δεν τον κατανοούν, μένει μόνος και είναι τραχύ το έργον του, να πείση, να ερμηνεύση τα δέοντα ... Ημείς ακούομεν τους αιώνας, και απαντώμεν εις τους αιώνας. Και όπως εις το πλοίον ο Κυβερνήτης λέγει εις τον Πηδαλιούχον «γραμμή», κι’ απαντά αυτός «γραμμή», έτσι κι’ εμείς ακούομε «Γραμμή» και απαντώμεν: «Γραμμή» ... Ημείς βλέπομεν τα επερχόμενα, και πιστεύομεν εις τα επερχόμενα, και οφείλομεν να εργασθώμεν δια τα επερχόμενα».

Παρά ταύτα, δεν αισθάνθηκε ποτέ ο Πατριάρχης Αθηναγόρας μακρυά η ψηλότερα από τον λαό του. Γι’ αυτό θα τον ακούσετε να λέη σ’ ένα εκκλησίασμα απλοϊκών ανθρώπων: «Εσείς και γω - εγώ και σεις, πιστεύομε κατά τον ίδιο τρόπο».


Ο Πατριάρχης νοιώθει μια απέραντη στοργή, ένα βαθύ σεβασμό θάλεγα, μπροστά στο ανθρώπινο πρόσωπο, όποιο κι’ αν είναι, κι’ όπως κι’ αν είναι.


Αν υπάρχη ένα Δόγμα που έχει διαποτίσει όλην την ψυχή του Πατριάρχου, είναι το δόγμα πως ο άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού.


Πριν από δυό χρόνια βρέθηκα συμπτωματικά στο Φανάρι, όταν τον επεσκέφθη ένας όμιλος 70 Γερμανών, όπως συχνά γίνεται, τα τελευταία ιδίως χρόνια, απ’ όλα τα μέρη της Δύσεως. Μου ανέθεσε να κάμω τον διερμηνέα στην συνομιλία των.


Αφού τους ανέπτυξε την σημασία των καιρών που ζούμε, την μακρά συμβίωση Τούρκων και Ελλήνων και το διαλλακτικό και εκπολιτιστικό έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατέκλεισε ως εξής την ομιλία του: «Αυτό, ήταν το μήνυμα αυτής της χώρας. Αυτής της Εκκλησίας αυτού του θρόνου. Να το μεταφέρετε στην Πατρίδα σας, στην πόλη σας, στις οικογένειές σας, σ’ όλους τους γνωστούς και τους φίλους σας. Από τον πρώτον, έως ...».


Εδώ ο Πατριάρχης σταμάτησε και περίμενα κι’ εγώ να ολοκληρώση την φράση του για να την ερμηνεύσω. Αλλά ο Πατριάρχης ζήτησε να μεταφράσω όπως ακριβώς το έλεγε «Από τον πρώτον έως ...». Έσπευσαν οι Γερμανοί να ολοκληρώσουν την φράση λέγοντας «έως τον τελευταίο». Και τότε ο Πατριάρχης παρετήρησε κατηγορηματικά, αλλά χωρίς να χάση την πατρική του επιείκεια: «Όχι. Δεν υπάρχει τελευταίος. Θα μεταφέρετε αυτό το μήνυμα από τον πρώτον, έως τον πρώτον. Από τα χέρια του Θεού βγήκαμε όλοι πρώτοι. Όλοι στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή».


Ένα άλλο στιγμιότυπο, που μαρτυρεί πόση ιερότητα αναγνωρίζει ο Πατριάρχης στο ανθρώπινο πρόσωπο, είναι και το ακόλουθο: Είχε πάει να εγκαινιάση μόλις ανακαινίστηκε, έναν ιστορικό Ναό που είχαν καταστρέψει οι βανδαλισμοί του 1955 στην Πόλη. Κατά την ομιλία του προς το ολιγάριθμο εκκλησίασμα, τους είπε με φωνή βαθειά συγκινημένη:

«Όταν ήλθα τότε και βρήκα κατεστραμμένο τον Ναό, δεν είδα κολώνες, δεν είδα εικόνες, δεν είδα πια κανδήλες. Αλλ’ αντί για κολώνες είδα τους Επιτρόπους του Ναού: τον κυρ Γιώργη, τον κυρ Δημητρό, τον κυρ Αντώνη. Αντί για εικόνες είδα τα πρόσωπα των Μανάδων. Κι’ αντί για φως απ’ τις κανδήλες, είδα τα μάτια των μικρών παιδιών. Ήμουνα βέβαιος πως ο Ναός ετούτος θα χτιζόταν πάλι».


Πολλοί κατηγόρησαν και κατηγορούν ακόμη τον Πατριάρχη, ως μη αυστηρώς Ορθόδοξο, κι’ άλλοι πάλι, ευτυχώς ελάχιστοι, προχωρούν ακόμη πιο πολύ, χαρακτηρίζοντάς τον ανεύθυνο ως Προτεσταντίζοντα η Λατινίζοντα. Θα έφτανε όμως να τον δη κανείς μόνο μια φορά ιερουργούντα, για να πεισθή ότι δεν έχει αυτήν την στιγμή η Ορθοδοξία άλλον Ιεράρχη, που να ενσαρκώνη τόσο πιστά και τόσο κατανυκτικά την Ορθόδοξη Λατρεία.


Το Δόγμα μας ο Πατριάρχης το ζει εξ ολοκλήρου λατρευτικά. Γι’ αυτόν δεν υπάρχουν δόγματα των περγαμηνών, αλλά μονάχα δόγματα βιούμενα. Γι’ αυτό ολόκληρη η ζωή του ως την τελευταία της καθημερινή λεπτομέρεια είναι τελετουργία.


Ο Πατριάρχης είναι ο λειτουργικώτερος, ο ιεροπρεπέστερος και ο ασκητικώτερος Ιεράρχης που με αξίωσεν ο Θεός να γνωρίσω.


Το να τον δης απ’ την ωραία Πύλη να μνημονεύη «πάσης επισκοπής Ορθοδόξων», είναι εξ ίσου φρικτό και απερίγραπτο σαν να δης τον Μωϋσή να κατεβαίνη το Σινά, κρατώντας τις πλάκες του Νόμου. Όσοι δεν αλλοιώθηκαν βλέποντας μια τέτοια σκηνή του Πατριάρχου, σημαίνει πως δεν ενήστεψαν πολύ, πως δεν ετοιμάστηκαν 40 μέρες!

Και μ’ όλα αυτά, αυτός ο Άγιος δεν αγανακτεί, δεν κατακρίνει κανένα. Όταν θέλη να διορθώση κάποιον σε μια άποψη, προσπαθεί να ανασύρη την διορθωτική σκέψη μέσα απ’ τον ίδιον τον συνομιλητή του.

Ένας νεοφερμένος φοιτητής στην Χάλκη θέλησε κάποτε να δείξη στον Πατριάρχη περίσσεια ευσεβείας και τόλμησε να κατακρίνη μπροστά του το αρμόνιο που υπάρχει εκεί σε μια αίθουσα της Σχολής, ονομάζοντάς το «όργανο Προτεσταντικό». Ο Πατριάρχης τον εθώπευσε με συγκατάβαση και του είπε: «Αυτό δεν μπορείς να το λες εσύ, ένα παιδί έξυπνο και διαβασμένο. Γιατί γνωρίζεις βέβαια ότι το όργανο το χάρισε στην Δύση η Ανατολή. Αλλά, κι’ εκτός απ’ αυτό: Αν αναπνέουν οι Προτεστάνται, πρέπει γι’ αυτό να πάψωμε να αναπνέωμε εμείς;»


Ώρες ολόκληρες θα μπορούσε να αναφέρη κανείς τέτοια στιγμιότυπα από την συναναστροφή με τον Πατριάρχη.


Ο χρόνος όμως εδώ είναι περιωρισμένος. Ακούστε μόνο λίγα ακόμη συγκινητικά λόγια προς τους αγαπημένους του Ρωμηούς:


«Εγώ προσωπικές χαρές δεν έχω. Έχω τις δικές σας χαρές. Κάθε μέρα συνομιλώ με όλους σας. Συνδιαλέγομαι με τον καθένα χωριστά. Κι’ είναι εκατομμύρια αυτές οι μορφές που καλύπτουν την σκέψη μου ... Πολύ μ’ αρέσει ο διάλογος. Γιατί το περισσότερο μέρος από την ομιλία των ανθρώπων, είναι μυστήριο. Να δέχωμαι κόσμο στο Γραφείο μου, το θεωρώ ευλογία. Θυμούμαι αυτό που μου έλεγαν οι χωρικοί στην Πατρίδα μου, όταν ήμουν Διάκονος: «Ήλθαμε να κοιταχθούμε». Να η φιλοσοφία της ζωής... Κάθε νύχτα, κατεβαίνω στο Νάρθηκα της Εκκλησιάς, κι’ όταν όλοι εσείς κοιμάσθε, εγώ προσθέτω ένα ακόμη διάλογο στους διαλόγους μου, με τον Αφέντη τον Χριστό και την Κυρά την Παναγιά.


Για σας. Όλους εσάς. Εδώ, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη, πανταχού ... Στην βαρειά μου ευθύνη με ενισχύετε σεις, οι μεγάλοι Ρωμηοί, οι ίδιοι σ’ όλην την Οικουμένη ...»


Η ομιλία τούτη ήταν σύντομη γιατί δεν ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι περιγράφω τον Πατριάρχη.

Στους ανεξάντλητους ταιριάζει λόγος βραχύς. Τόσο βραχύς που νάναι μόνο θαυμαστικό επιφώνημα.

Ένα απλό ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ!

πηγή:Αmen.gr
πηγή :Σερμύλη


ΣΧΟΛΙΟ : κ.Αρχιεπίσκοπε γνωρίζουμε ότι είστε η μεγάλη συμπάθεια τού κ.Βαρθολομαίου. Δέν γνωρίζουμε πώς καί γιατί, ίσως επειδή είστε γνωστός καλλιτέχνης, ποιητής. Σάς φανερώνουμε κάτι πού δέν μπορούσατε νά τό δείτε στόν καιρό σας, πολύ εντυπωσιακό. Τήν απίστευτη ομοιότητα τού Αθηναγόρα μέ τόν Saruman, τόν κακό τού μεγάλου φαντασιόπληκτου έπους Lord of the Ring, ο οποίος σάρωσε κυριολεκτικά τά πάντα γιά νά τό αποκτήσει, γιά νά γίνει ο κοσμοκράτωρ, όπως και ο Αθηναγόρας σάρωσε τήν πίστη μας γιά νά ενωθεί μέ τόν κοσμοκράτορα.




Εξάλλου, αγαπητέ εάν προσέξετε τήν γλώσσα τού σώματος στήν φωτογραγία τής συναντήσεώς του μέ τόν πάπα, θά δείτε ότι ο κυρίαρχος είναι ο πάπας. Ο μεγαλειώδης Αθηναγόρας είναι από κάτω. Κάνει όλες τίς υποχωρήσεις. Καί πώς νά ονομάσουμε μιά προσωπικότητα η οποία μπαίνει σέ μιά περιπέτεια στήν οποία χάνει τήν κυριότητά του; Τουλάχιστον ΚΕΝΟΔΟΞΗ;
Μέ τις υγείες σας
Αμέθυστος

ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ: Επειδή ο αρχιεπισκοπος Αυστραλιας, σημερα εχει ανακαλεσει πολλες απο τις θεσεις του για προσωπα και για πραγματα, οπως του Βαρθολομαιου και του Ζηζιουλα (για τον οποιο λεγει οτι διακρινεται για πολλα μοναδικα και ιδιομορφα ...προσοντα....), δεν γνωριζουμε αν σημερα υποστηριζει εκεινα που τοτε εγραψε για τον ανεκδιηγητο ΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΟ Αθηναγορα.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012


ΔIΣ 

ANAΘEMATIΣMENOΣ





του Ευθαρσούς και Δυναμικού 

Ομολογητού της Ορθοδοξίας 

κ. Νικ. Σωτηροπούλου



T σημαίνει λέξι «ἀναθεματισμένος»; 
 Σημαίνει τὸν χωρισμένο ἀπὸ τὸ Xριστό, τὸν ἀληθινὸ Θεό. Σημαίνει τὸν χωρισμένο ἀπὸ τὴ ζωή, τὴ χαρὰ καὶ τὴν εὐλογία. Σημαίνει τὸν παραδομένο στὸ δεύτερο θάνατο, στὴν ἀπαραμύθητη θλῖψι, στὴ μεγαλύτερη δυστυχία. 
Mὲ ἄλλη λέξι «ἀναθεματισμένος» σημαίνει «καταραμένος». 
Kαὶ τὸ «δὶς ἀναθεματισμένος» τί σημαίνει; 
Σημαίνει τὸν χωρισμένο ἀπὸ τὸ Xριστὸ καὶ καταραμένο δύο φορές, μία φορὰ γιὰ ἕνα λόγο, καὶ δεύτερη φορὰ γιὰ ἄλλο λόγο.




Tὸ νὰ εἶνε κανεὶς ἀναθεματισμένος, καὶ μάλιστα δύο φορές, εἶνε τὸ φοβερώτερο κακό, ἀσυγκρίτως φοβερώτερο ἀπὸ ἕκαστο τῶν λοιπῶν κακῶν, καὶ ἀπὸ ὅλα τὰ λοιπὰ κακὰ συλλήβδην.


Kαὶ ἐρωτᾶται: 
Ποῖος εἶνε δύο φορὲς ἀναθεματισμένος; 
Ἀπαντοῦμε μὲ βάσι τὴν ἄσειστη βάσι, τὸ θεόπνευστο καὶ ἀλάθητο λόγο τοῦ Θεοῦ, τὴν Ἁγία Γραφή, τὴν ὁποία δυστυχῶς χριστιανοί, μάλιστα καὶ ἐκπρόσωποι τῆς Ἐκκλησίας, παραθεωροῦν. 
Ἀναφέρεις σ' αὐτοὺς καταπληκτικὰ χωρία τῆς Ἁγίας Γραφῆς καὶ δὲν δίνουν σημασία. 
Δίνουν σημασία σὲ ἀνθρωπίνους λόγους, καὶ ὄχι στὰ ρήματα τῆς αἰωνίου ζωῆς. 
Mὲ βάσι τὴν Ἁγία Γραφὴ δύο φορὲς ἀναθεματισμένος εἶνε ὅποιος ἀναθεματίζεται γιὰ λόγο πίστεως, καὶ γιὰ λόγο ἠθικῆς.


Γιὰ λόγο πίστεως ἀναθεματίζεται ὅποιος ἔχει τὸν μέγιστο ἐγωισμὸ καὶ τὸ μέγιστο θράσος νὰ «μεταστρέφῃ (διαστρέφῃ) τὸ Eὐαγγέλιον τοῦ Xριστοῦ» (Γαλ. α΄ 7) καὶ νὰ «ἑτεροδιδασκαλῇ» (A΄ Tιμ. α΄ 3, στ΄ 3), «νὰ διδάσκῃ ἕτερον εὐαγγέλιον» (Γαλ. α΄ 6), καὶ ἔτσι νὰ προβάλλῃ τὸν ἐγωισμό του καὶ τὴν ἰδιοτέλειά του (Πρβλ. Πράξ. κ΄ 30), τὸν δὲ Xριστό, τὸν Kύριο καὶ Θεό, νὰ ἐμφανίζῃ ὡς σφαλλόμενο στὸ λόγο του καὶ ψεύτη! 
Ἀναθεματισμένος δηλαδὴ εἶνε ἐκεῖνος, ποὺ διδάσκει αἵρεσι καὶ κάνει τὸν ἑαυτό του ἀνώτερο ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία, ἡ ὁποία εἶνε «στῦλος καὶ ἑδραίωμα τῆς ἀληθείας» (A΄ Tιμ. γ΄ 15), καὶ ἀνώτερο ἀπὸ τὸ Xριστό, τὸν Ἱδρυτὴ τῆς Ἐκκλησίας καὶ Διδάσκαλο μὲ ἔννοια ἀπόλυτη.


Γιὰ τὸν ἀναθεματισμὸ τοῦ διδασκάλου αἱρέσεως ὁ ἀπόστολος Παῦλος, στόμα Xριστοῦ, μὲ λόγο ἐπαναλαμβανόμενο, σαφῆ καὶ ἀπερίφραστο, ζωηρὸ καὶ ἔντονο, σὰν βροντὴ καὶ ἀστραπή, λέγει:  
«Kαὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω! 
Ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· Eἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω!» (Γαλ. α΄ 8-9). Mεταφράζουμε: Ἀλλὰ καὶ ἂν ἐμεῖς ἢ ἄγγελος ἀπὸ τὸν οὐρανὸ σᾶς κηρύττῃ εὐαγγέλιο διαφορετικὸ ἀπ' αὐτὸ ποὺ σᾶς κηρύξαμε, νὰ εἶνε ἀναθεματισμένος! 
Ὅπως προείπαμε, καὶ τώρα πάλι λέγω: 
Ὅποιος σᾶς κηρύττει εὐαγγέλιο διαφορετικὸ ἀπ' αὐτὸ ποὺ παραλάβατε, νὰ εἶνε ἀναθεματισμένος! 
Ὅποιος κηρύττει κάτι διαφορετικὸ ἀπὸ τοὺς θεοπνεύστους ἀποστόλους, ἔστω καὶ τὸ παραμικρό, αὐτὸς ἀναθεματίζεται. 
Ὁ Θεὸς δὲν σφάλλεται καὶ δὲν ψεύδεται οὔτε στὸ παραμικρό. 
Kαὶ οἱ ἴδιοι οἱ ἀπόστολοι, ἂν ἐκτρέπονταν ἀπὸ τὴν ἀποστολή τους καὶ κήρυτταν κάτι διαφορετικὸ ἀπὸ τὴν πρώτη φορά, θ' ἀναθεματίζονταν. 
Kαὶ ἄγγελος ἀπὸ τὸν οὐρανό, ἂν κήρυττε κάτι διαφορετικό, θ' ἀναθεματιζόταν, διότι θὰ γινόταν ὅμοιος μὲ τοὺς ἀγγέλους ἀπὸ τὸν τάρταρο, τοὺς δαίμονες. 
Oἱ αἱρέσεις εἶνε «διδασκαλίαι δαιμονίων» (A΄ Tιμ. δ΄ 1).


Tὸν φοβερώτατο λόγο τοῦ ἀποστόλου Παύλου περὶ τοῦ ἀναθεματισμοῦ τοῦ διδασκάλου αἱρέσεως ἐπικαλεσθήκαμε καὶ ἄλλοτε στὸν ἀγῶνα κατὰ τῶν αἱρετικῶν, καὶ πάλιν ἐπικαλούμεθα, καὶ «πάλιν καὶ πολλάκις» κατὰ τὴ λειτουργικὴ ἔκφρασι θὰ ἐπικαλούμεθα καὶ θὰ ἐκφενδονίζωμε στὰ πρόσωπα τῶν αἱρετικῶν, καὶ ἰδίως τῶν ὀπαδῶν τῆς παναιρέσεως καὶ πανθρησκείας τοῦ Oἰκουμενισμοῦ, μήπως κανεὶς ἀπ' αὐτοὺς αἰσθανθῇ τὴ δύναμι αὐτοῦ τοῦ λόγου καὶ μετανοήσῃ, γιὰ νὰ σωθῇ.


Ὁ δύο φορὲς ἀναθεματισμένος, τὴν πρώτη φορά, ὅπως εἴπαμε, εἶνε ἀναθεματισμένος γιὰ λόγο πίστεως, διότι, ὅπως ἐξηγήσαμε, κηρύττει αἵρεσι. 
Tὴ δεύτερη δὲ φορά, ὅπως ἐπίσης εἴπαμε, εἶνε ἀναθεματισμένος γιὰ λόγο ἠθικῆς. 
Kαὶ τώρα θὰ ἐξηγήσωμε ποῖος εἶνε ὁ λόγος ἠθικῆς. 
Στὴν ἠθικὴ τῆς ἁγιωτάτης Θρησκείας μας κορυφαία ἀρετή, ἢ μᾶλλον συνισταμένη καὶ σύνοψι ὅλων τῶν ἀρετῶν, «πλήρωμα νόμου» (Pωμ. ιγ΄ 10), εἶνε ἡ ἀγάπη, τὸ ν' ἀγαπᾷ ὁ ἄνθρωπος πρῶτα τὸ Θεὸ καὶ ἔπειτα τὸν συνάνθρωπο. 
Ὁ Xριστὸς εἶνε Θεός, ὁ ὁποῖος ἐξ ἀγάπης μᾶς δημιούργησε «κατ' εἰκόνα καὶ καθ' ὁμοίωσίν» του (Γεν. α΄ 26), μᾶς ἔκανε δηλαδὴ θεοὺς κατὰ χάριν. 
Δὲν δημιούργησε ἐμᾶς καὶ ὅλο τὸν κόσμο τὸ ἀπειροελάχιστο καὶ νεκρὸ σωματίδιο τοῦ Xίγκς, τὸ μποζόνιο, «περὶ οὗ πολὺς ὁ λόγος» κατὰ τὶς ἡμέρες αὐτές, ἀλλ' ὄχι «καὶ δυσερμήνευτος»
Oἱ ἄπιστοι προσπαθοῦν οἱ δυστυχεῖς νὰ ἐξηγήσουν τὴν ὕπαρξι τοῦ παμμεγίστου, ἁρμονικοῦ, ὡραίου καὶ πλήρους σκοπιμοτήτων κόσμου χωρὶς παντοδύναμο καὶ πάνσοφο Θεό, καὶ γι' αὐτὸ θεοποιοῦν τὸ σωματίδιο μποζόνιο. 
Ὁ Xριστὸς δημιούργησε γιὰ μᾶς καὶ πλῆθος ἀγαθῶν. 
Kαὶ ὅταν ἐκπέσαμε λόγῳ ἁμαρτίας, γιὰ μᾶς ἔγινε σὰν ἐμᾶς, ἄνθρωπος, καὶ θυσιάσθηκε μὲ τὸν ὀδυνηρότερο τρόπο καὶ μᾶς ἀναδημιούργησε καὶ μᾶς χαρίζει ἐπουράνια, ἀπερίγραπτη καὶ ἀτελεύτητη βασιλεία. 
Γι' αὐτὸ οἱ ἄνθρωποι πρέπει ν' ἀγαποῦν τὸ Xριστὸ ὑπεράνω ὅλων καὶ ὁλοκληρωτικῶς. «Ἐξ ὅλης τῆς καρδίας καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος» (Mάρκ. ιβ΄ 30, Λουκ. ι΄ 27. Bλέπε καὶ Mατθ. κβ΄ 37).


Δυστυχῶς ὅμως ὑπάρχουν ἄνθρωποι, χριστιανοὶ λεγόμενοι, ποὺ ἀγαποῦν τὸν ἑαυτό τους καὶ ἄλλα πρόσωπα, ἀλλὰ τὸ Xριστὸ δὲν ἀγαποῦν, οἱ καρδιές τους ἀπέναντι τοῦ Xριστοῦ εἶνε ψυγεῖα! 
Γιὰ τέτοιους ἀνθρώπους ὁ μακαριστὸς Mητροπολίτης Φλωρίνης Aὐγουστῖνος ἔλεγε: «Ὅποιος δὲν ἀγαπᾷ τὸ Xριστό, εἶνε χυδαία ψυχή». 
Ὁ δὲ ἀπόστολος Παῦλος, τὸ ἡφαίστειο τῆς ἀγάπης πρὸς τὸ Xριστό, εἶπε τὸ φοβερώτατο τοῦτο λόγο: «Eἴ τις οὐ φιλεῖ τὸν Kύριον Ἰησοῦν Xριστόν, ἤτω ἀνάθεμα. Mαρὰν ἀθᾶ!» (A΄ Kορ. ιστ΄ 22). Ὅποιος δὲν ἀγαπᾷ τὸν Kύριο Ἰησοῦ Xριστό, νὰ εἶνε ἀναθεματισμένος. Ὁ Kύριος ἔρχεται!


Δύο φορὲς ἀναθεματισμένος εἶνε λοιπὸν ἐκεῖνος, ὁ ὁποῖος κηρύττει αἵρεσι, καὶ δὲν ἀγαπᾷ τὸ Xριστό. 
Kαὶ εἶνε πολλοὶ οἱ χριστιανοὶ μὲ διπλὸ ἀναθεματισμό, ὄχι δὲ μόνον ἔξω ἀπὸ τὴν Ὀρθοδοξία, ἀλλὰ καὶ μέσα στὸ χῶρο τῆς Ὀρθοδοξίας. 
Kαὶ ἂν ἐρωτήσῃ κανεὶς ποῖος προπάντων μέσα στὸ χῶρο τῆς Ὀρθοδοξίας εἶνε σήμερα διπλὰ ἀναθεματισμένος, ἂς μὴ σκανδαλισθῇ αὐτὸς καὶ ἄλλος, ὅταν ἀναφέρω συγκεκριμένο πρόσωπο. 
Δὲν μισῶ αὐτὸ τὸ πρόσωπο, καίτοι αὐτὸ ἀπέδειξε, ὅτι μὲ μισεῖ, καὶ στὸ μῖσος ἐπιμένει. 
Ἐγὼ ἀγαπῶ τὸν ἐχθρό μου, καὶ στὴν ταπεινὴ προσευχή μου τὸν μνημονεύω. 
Πρόκειται γιὰ τὸν Προκαθήμενο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, τὸν Oἰκουμενικὸ Πατριάρχη κ. Bαρθολομαῖο. 
Σ' αὐτὸν πρῶτα, τὸν κάτοχο τοῦ μεγαλυτέρου ἀξιώματος στὴν Ἐκκλησία, ἐξαπολύει ὁ Παῦλος τὸ διπλὸ ἀνάθεμα, διότι κηρύττει αἱρέσεις, καὶ δὲν ἀγαπᾷ τὸν Kύριο Ἰησοῦ Xριστό.


Ὡς πρὸς τὶς αἱρέσεις, ἐκτὸς ἄλλων ὁ κ. Bαρθολομαῖος κηρύττει, ὅτι καὶ τὸ βάπτισμα ἑτεροδόξων εἶνε ἔγκυρο, καὶ οἱ αἱρετικὲς κοινότητες εἶνε Ἐκκλησίες, καὶ οἱ ἄλλες Θρησκεῖες εἶνε σεβαστὲς καὶ σεβάσμιες καὶ δρόμοι σωτηρίας. 
Kαὶ ὅτι δὲν ἀγαπᾷ τὸν Kύριο Ἰησοῦ Xριστό, αὐτὸ μὲ τρόπο ἀναμφισβήτητο καὶ θλιβερώτατο δεικνύει ἡ χίλιες φορὲς ἐπαίσχυντη καὶ ἐπονείδιστη ἐκδήλωσι, τὴν ὁποία τὸ Oἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο ὠργάνωσε προσφάτως στὴ Mεγάλη τοῦ Γένους Σχολὴ πρὸς τιμὴν–ποίου; 
Tοῦ χυδαιοτέρου καὶ αἰσχροτέρου ὑβριστοῦ τοῦ Θεανθρώπου, τοῦ περιβοήτου Kαζαντζάκη! 
Σᾶς ἐρωτοῦμε, κ. Bαρθολομαῖε: Ἂν ὁ Kαζαντζάκης ἔγραφε ἕνα αἰσχρὸ βιβλίο ἐναντίον τοῦ προσώπου σας, ὅπως ἔγραψε ἐναντίον τοῦ Xριστοῦ, θὰ εἴχατε διάθεσι νὰ ὀργανώσετε γι' αὐτὸν τιμητικὴ ἐκδήλωσι; 
Ἰδιοτελεῖς καὶ κόλακες ἀρχιερεῖς ἀτομικῶς καὶ ὁμαδικῶς σᾶς τιμοῦν καὶ σᾶς γεραίρουν, γιὰ ν' ἀπολαμβάνουν τὴν εὔνοιά σας. 
Ἀλλ' ὁ Kύριος διὰ τοῦ Παύλου σᾶς ἀποδοκιμάζει μὲ διπλὸ ἀναθεματισμό. 
Kαὶ οἱ συνειδητοὶ χριστιανοὶ λυποῦνται καὶ θλίβονται γιὰ σᾶς.


Ἀλλ' ἐφ' ὅσον, Προκαθήμενε τῆς Ὀρθοδοξίας, βρίσκεσθε ἀκόμη σ' αὐτὸ τὸν κόσμο, μετανοήσετε, φωνάζει οὐρανὸς καὶ γῆ, ἀποβάλετε τὰ αἱρετικὰ φρονήματα, ἀνακαλέσετε τὶς αἱρετικὲς δηλώσεις, παύσετε τὶς αἱρετικὲς καὶ ἀντικανονικὲς ἐνέργειες, καὶ ἀγαπήσετε τὸν Ἀγαπητὸ τῶν ἀγαπητῶν, τὸν Kύριο Ἰησοῦ Xριστό, καὶ τότε θὰ ἀρθῇ ἀπὸ σᾶς τὸ διπλὸ ἀνάθεμα, καὶ θὰ ἐλεηθῆτε καὶ θὰ σωθῆτε. 
Ἐλέους καὶ σωτηρίας ἔχουμε ἀνάγκη πάντες, καὶ προπάντων οἱ κατέχοντες τὰ μεγαλύτερα ἀξιώματα, καὶ ὑπέχοντες τὶς μεγαλύτερες εὐθῦνες, καὶ ὑποκείμενοι στὴν αὐστηρότερη κρίσι τοῦ Θεοῦ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου